Odkochać się - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-10, 11:56   #1
Damian_Strd
Przyczajenie

GG do Damian_Strd

Odkochać się

Chcę się odkochać, wciąż nie mogę, wciąż szukam jej i wiem, że gdybym jej nie znalazł to też bym jej szukał ... tyle lat wspólnych radości cierpień, nie mogę ... jak się odkochać ...
Damian_Strd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 12:24   #2
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983
Dot.: Odkochać się

Cytat:
Napisane przez Damian_Strd Pokaż wiadomość
Chcę się odkochać, wciąż nie mogę, wciąż szukam jej i wiem, że gdybym jej nie znalazł to też bym jej szukał ... tyle lat wspólnych radości cierpień, nie mogę ... jak się odkochać ...
Może najpierw opisz swoją historię... Czy w ogóle byliście razem, czy są to wspomnienia z nią, jako koleżanką. Co było powodem ewentualnego zerwania? Ile byliście razem?
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 12:38   #3
agaafurm
Raczkowanie

Cytat:
Stary 2010-04-10, 12:43   #4
Damian_Strd
Przyczajenie

GG do Damian_Strd

Prawie 6 lat ... znała kogoś innego, coś wygasło, nie jesteśmy już razem ...
Stary 2010-04-10, 12:54   #5
All_that_jazz
Zakorzenienie

nie da się. Da się tylko pokochać kolejny raz kogoś innego. Ale odkochać się jeśli się kogoś szczerze kochało się nie da.
Stary 2010-04-10, 12:55   #6
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez All_that_jazz Pokaż wiadomość
nie da się. Da się tylko pokochać kolejny raz kogoś innego. Ale odkochać się jeśli się kogoś szczerze kochało się nie da.
No bez przesady. Z tego by wynikało, że do końca swych dni jest się zakochanym w swych poprzednich miłościach nawet, jeśli kocha się aktualnie kogoś nowego.
Stary 2010-04-10, 13:00   #7
Hunnie
Przyczajenie

dokładnie, odkochac się nie da.
można jedynie pogodzić się z myślą że to koniec.
i dać sobie szanse z inną osobą.
Hunnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-10, 13:09   #8
Damian_Strd
Przyczajenie

GG do Damian_Strd

A ja ją kocham, tak po prostu, szczerze, bezinteresownie, mimo wszystko, a już tyle czasu upłynęło ...
Stary 2010-04-10, 13:32   #9
coff3ina
Zadomowienie

Zawsze jakaś część Ciebie będzie ją kochała. Po prostu taka już jest ludzka natura. Nie ma lekarstwa na miłość. Mówi się, że może to być nowa miłość ale ja uważam że to przedłużenie tej wcześniejszej tylko obiekt zainteresowania się zmienia. Człowiek narodził się by kochać.

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 13:51   #10
pucia11
Przyczajenie

Wiem coś o tym .. Miałam chłopaka, który mnie oszukał i wszystkiemu zaprzeczał. W końcu wszystko wyszło na jaw. Od tamtego czasu ciężki mi z kimś się związać. Jedno niepowodzenie i skreślam chłopaka. Ale tłumacze sobie po prostu, że życie nie jest łatwe, wycierpieć się trzeba, a jeżeli ktoś odpowiedni ma się znaleźć to się znajdzie. Nie trzeba szukać na siłe Przecież tyle się mówi o tym, że gdzieś na świecie jest Nasza druga połowka i w ogóle czyli ktoś gdzieś musi być, kto Nas zrozumie i zaakceptuje takimi jakimi jesteśmy odkochanie się nie jest takie łatwe .. ale postarasz się i z pewnością Ci się uda w końcu dla chcącego nic trudnego! spędzaj dużo czasu ze znajomymi, chodz na imprezy - to naprawdę dużo daje
pucia11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 14:09   #11
Damian_Strd
Przyczajenie

GG do Damian_Strd

Kochać można wiele osób i na wiele sposobów, ale żyje się dla tej jednej, i ja to wiem, ja wcale nie cierpię, wcale nie marudzę, po prostu tęsknię i wciąż myślę o niej właśnie. Spotykając się z innymi kobietami wciąż widzę jej oczy, usta ... Zrobiła mi ogromną krzywdę i wiem, że nie chcę ... ale kocham, naprawdę bardzo mocno kocham. I mógłbym jej zaufać, chyba tak, chyba bym mógł.

To nie jest tydzień po, nie miesiąc, minęło dużo więcej czasu ... ale szanuję jej decyzję, bo chcę żeby była szczęśliwa ...

Ale odzyskałem już coś także bardzo ważnego - siebie. Byłem jakiś teraz jestem taki, ale czy ja tego chciałem ?

Wiem, że nic nie wiem, jak można kochać kogoś kto nas skrzywdził ?

Heh.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-10, 16:06   #12
Paolka83
Przyczajenie

"Tego kwiatu na pół światu"
A tak na serio: ona już zawsze będzie bolesnym ukłuciem w Twoim sercu....
Powodzenia!
Paolka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 16:49   #13
anuska0911
Raczkowanie

GG do anuska0911

Ciężka sprawa Chyba wiem coś o tym.

Mówią, że czas leczy rany albo, że z takiego czegoś może wyleczyć nowa miłość.
Stary 2010-04-10, 17:04   #14
valium33
Raczkowanie

Cytat:
Kochać można wiele osób i na wiele sposobów, ale żyje się dla tej jednej, i ja to wiem, ja wcale nie cierpię, wcale nie marudzę, po prostu tęsknię i wciąż myślę o niej właśnie. Spotykając się z innymi kobietami wciąż widzę jej oczy, usta ... Zrobiła mi ogromną krzywdę i wiem, że nie chcę ... ale kocham, naprawdę bardzo mocno kocham. I mógłbym jej zaufać, chyba tak, chyba bym mógł.

To nie jest tydzień po, nie miesiąc, minęło dużo więcej czasu ... ale szanuję jej decyzję, bo chcę żeby była szczęśliwa ...

Ale odzyskałem już coś także bardzo ważnego - siebie. Byłem jakiś teraz jestem taki, ale czy ja tego chciałem ?

Wiem, że nic nie wiem, jak można kochać kogoś kto nas skrzywdził ?

Heh.
Mozna,bo kocha sie za nic, bezinteresownie i mimo wszystko. Taka jest wlasnie prawdziwa milosc.
Ja tez rozstalam sie z facetem,wyjechal,poznal inna i moj kilkuletni zwiazek sie zakonczyl. To byl jedyny facet ktorego kochalam i nadal kocham. Tak wiec nie powiem Ci jaki jest sposob na odkochanie :-(
Na pewno pomaga nienawisc. Jesli bedziesz idealizowal i ciagle myslal jaka to byla dobra,jaka wspaniala to z pewnoscia nie pozbedziesz sie mysli o niej. Pomysl o jej wadach, o tym jak bardzo Cie skrzywdzila.Usiwadom sobie,ze ona Cie juz nie kocha,a Ty przez milosc do niej krzywdzisz samego siebie. Badz otwarty na nowe zwiazki choc nie szukaj milosci na sile.
Bedzie bolalo i zapewne boli strasznie,ale zycie moze Ci przyniesc jeszcze wiele dobrego
valium33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 17:45   #15
maryanna3
Zakorzenienie

Da się odkochać. Gdyby nie można było to życie stałoby się nieznośne. Niektórzy po prostu zakopują się we wspomnieniach, cierpieniu, idealizowaniu i wtedy fakt, nie potrafią się pozbierać. Ale proces odkochania można przyspieszyć. Nie da się zapomnieć. Można tylko się przyzwyczaić, że to już zawsze będzie jakaś część Twojego życia, teraz bolesna, z czasem nieistotna ale zawsze będziesz pamiętał.

Wzbudź w sobie takie poczucie, że nie zasługujesz na krzywdę, którą Ci wyrządziła. Że jesteś fajnym facetem, a ona jeszcze nie dojrzała do tego żeby kogoś prawdziwie kochać. I że w końcu, jeśli będziesz tego chciał, słońce zaświeci i dla Ciebie. Nie zakopuj się w tym cierpieniu, rób coś dla siebie, dużo pracuj, rozwijaj jakieś pasje, nie buduj jej w myślach ołtarzyków, bo ani ja ani Ty ani nikt z nas nie jest idealny. I ona też nie jest, spróbuj popatrzeć na nią obiektywnie a nie przez pryzmat miłości.

Też długo cierpiałam ale poukładałam sobie życie, już nie cierpię. On też mnie skrzywdził a teraz po długim czasie odzywa się. A ja już go nie kocham. Kochałam bardzo ale się odkochałam więc jednak da się? Da się, wszystko się da. Nie wiem ile Ty cierpisz ale jeśli wie się, że to minie to wszystko można przetrwać.

Trzymaj się ciepło
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 19:35   #16
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
No bez przesady. Z tego by wynikało, że do końca swych dni jest się zakochanym w swych poprzednich miłościach nawet, jeśli kocha się aktualnie kogoś nowego.
Bo tak właśnie jest. O ile było się z kimś kogo się naprawdę kochało a nie z kimś kto się nam jedynie kiedyś pod jakimś względem wydawał atrakcyjny. Tak, ja nadal w pewien sposób kocham wszystkich moich dotychczasowych partnerów. Związki się skończyły, w zasadzie w większości nie z naszej woli ale ze względu na różne przeciwności losu i ja ich nadal noszę w sercu. I gdyby kiedykolwiek potrzebowali mojej pomocy, wsparcia to zawsze mogą na mnie liczyć.
Bieżące zauroczenie a miłość do kogoś to 2 różne rzeczy. I prawdziwa miłość do kogoś nie umiera nigdy, nawet jeśli osoba , którą kochamy już nie żyje. Taka prawda. Może jesteś za młoda, może jeszcze aż tak nikogo dotąd nie kochałaś ale tak właśnie z miłością, tą prawdziwą jest.
Stary 2010-04-10, 20:33   #17
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tak właśnie jest. O ile było się z kimś kogo się naprawdę kochało a nie z kimś kto się nam jedynie kiedyś pod jakimś względem wydawał atrakcyjny. Tak, ja nadal w pewien sposób kocham wszystkich moich dotychczasowych partnerów. Związki się skończyły, w zasadzie w większości nie z naszej woli ale ze względu na różne przeciwności losu i ja ich nadal noszę w sercu. I gdyby kiedykolwiek potrzebowali mojej pomocy, wsparcia to zawsze mogą na mnie liczyć.
Bieżące zauroczenie a miłość do kogoś to 2 różne rzeczy. I prawdziwa miłość do kogoś nie umiera nigdy, nawet jeśli osoba , którą kochamy już nie żyje. Taka prawda. Może jesteś za młoda, może jeszcze aż tak nikogo dotąd nie kochałaś ale tak właśnie z miłością, tą prawdziwą jest.

To nie miłość. To nie zauroczenie. To sympatia i pokazanie klasy po rozstaniu. Nie płaczesz już za nimi po nocach prawda, nie myślisz w każdej minucie? Nie rzuciłabyś obecnego partnera jeśli go masz lub ewentualnego gdyby nagle przyszedł do Ciebie ex i o to poprosił prawda?
Wiele osób mówi 'ja go nigdy nie kochałam, nigdy mi na nim nie zależało' po jakimś brutalnym rozstaniu. To dla mnie jest bzdura, jednego z byłych kochałam naprawdę, 'przyznaję' się do tego, swego czasu zależało mi na nim, mogłabym dla niego zrobić wszystko, nie było pustych słów ale też uczynki, które o miłości świadczą. Czułam tą miłość całą sobą i teraz temu nie zaprzeczam wcale. Ale nie ułożyło się, z jakiś powodów bardzo różnych nie wyszło....i już go nie kocham. Pomogłabym mu (tak jak i innym z którymi prawdziwa miłość mnie nie łączyła) w ciężkiej sytuacji z racji tego, że czuję do nich sympatię, mamy miłe wspomnienia, może też dlatego, że chcę być dobrym człowiekiem i pomagać ludziom...ale to już nie miłość. Czy jestem nienormalna?
Poza tym wiek nie ma tu nic do rzeczy, dojrzałość często nie zależy w ogóle od cyferek.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-10, 20:40   #18
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Za młoda Cieszę sie, że dla kogoś mogę być za młoda Może i tak jest. Kilka lat temu kochałam chłopaka, który mnie podle potraktował. Od 7 lat kocham tego samego faceta, więc faktycznie miłości nie było zbyt wiele. Do tego 1 faceta już nic nie czuję (z miłości zrobiła się nienawiść. Może jestem wyjątkiem, ale w nienawiści nie było nawet grama miłości), teraz jest obojętność.
Stary 2010-04-11, 08:55   #19
Damian_Strd
Przyczajenie

GG do Damian_Strd

Może doprecyzuję, ja jej nie gloryfikuje. Znam jej wady i jej zalety. Ja nie płaczę za nią, nie namawiam, nie wydzwaniam. Ja mam swoje życie, bardzo udane ostatnimi czasy Mam sporo zajęć, a życie spędzam na prawdę aktywnie z przyjaciółmi. Mam tylko jeden problem, że po tak długim okresie, wciąż nie mogę poczuć do innej kobiety tego co nadal czuję do swojej Ex. Wyda się to śmieszne, ale ja nawet nie mam do niej o nic pretensji ... Ja po prostu chciałbym zacząć żyć z kimś nowym, z kimś kto naprawdę mi się podoba i chciałbym poczuć to samo co do Ex a może nawet więcej.

Myślę, że każdy to przeżywa na swój sposób, poradzę sobie, ale dzięki za spojrzenie z punktu widzenia kobiet na tą sytuację.

Mimo wszystko szkoda ...
Stary 2010-04-11, 10:32   #20
moon_light
Raczkowanie

GG do moon_light

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że w przypadku tej najważniejszej miłości właśnie tak jest. Że cień tego PRAWDZIWEGO uczucia gdzieś w nas pozostaje na całe życie. Szczere uczucia mogą w nas tkwić przez wiele lat, jak nie przez całe życie, przynajmniej ja mam takie zdanie.

Drogi Damian_Strd.. Nie wiem, czy jest jakaś dobra metoda na odkochanie się, uczucie do kogoś innego. Bardzo bym chciała ją znać, również jej poszukuję od dłuższego czasu. Jak znajdę to na pewno się nią podzielę. Pozdrawiam serdecznie!
Stary 2010-04-14, 19:22   #21
Olaa89
Raczkowanie

Każdy z nas zna banał, że czas leczy rany...
i wiem z autopsji, że to prawda!
i wiem też, że cieżko w to teraz uwierzyć...
zrób wszystko, by za siebie nie patrzeć.
zawsze będziesz pamiętał te chwile, ale z biegiem czasu, wspomnienia będą bledsze...
może to trwac nawet kilka lat, ale w końcu nastąpi.
a co najważniejsze: nie mozna zamykac się na innych ludzi! bo tylko będąc w towarzystwie, w "stadzie", człowiek nie zwariuje...
Olaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 14:02   #22
krooolewna
Zadomowienie

Pomyslałam,że się podepnę pod ten wątek,bo po co zaśmiecać forum,a uważam,że tytuł wątku bardzo pasuje.

Mam kolegę,studiuje u mnie na uniwerku,zarywał do mnie przez rok.Na początku nie bardzo byłam zdecydowana(głównie przez to że miałam faceta),ale potem nie powiem coś zaiskrzyło.Umówiliśmy się raz,potem drugi i było miło Gadaliśmy na różne tematy jednak potem wpadliśmy w konflikt,tzn.głównie mnie wkurzył o głupota(raczej nie wyprowadziłam go też z błędu)....Jednak nasza relacja głównie z mojego powodu opadła,zaczepiał mnie na uniwerku co słychać itp.,jednak raczej go zlewałam.Podobał mi się,ale pomyślałam,że to nie jest to...Przyszły wakacje,nie pisał do mnie,nie dziwę się( niby z jakiej racji?).Jednak miałam żal na zasadzie,że tak szybko się poddał,gdy znalazł sie inny koleś.Wiadomo jego wybór też i tak oto minęły całe prawie wakacje i go dzisiaj spotkałam.O rozmowa co słychać i jego tekst ''wiem nie pisałem'',na co ja ''wiem,ja też nie pisałam'',a on ''szkoda'',ja ''też żałuję''.Taka rozmowa nastolatków,że tak powiem.Jednak coś znowu zaiskrzyło,znowu zaczął mi się niesamowicie podobać,a wydawało mi się,że mi przeszło.Mam tak cały czas przy nim,niby nic nie czuję,ale jak go widzę i rozmawiam 5 minut zachowuję się jak idiotka i w ogóle nieśmiała się robię.Tak więc pomyślałam,że chyba lepiej będzie jak nie będę z nim w ogóle rozmawiać,ale nie jest to proste,bo on od razu mnie zaczepia ''co słychać''.Jak być konsekwentną i nie dać się tak?Czuję się jak głupia nastolatka,niezdecydowana prowadząca gierki...Z jednej strony chcę z nim być,z drugiej go nie cierpię,bo jakieś pierdoły mnie wkurzają jak coś zrobi.Z tej racji pomyślałam,że skoro jestem niestabilna to najlepiej odkochać się(?)Proszę o jakieś porady.

Edytowane przez krooolewna
Czas edycji: 2010-09-17 o 14:03
krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 16:34   #23
pettiteAngel
Raczkowanie

współczuje ci, chłopaku.. mam teraz taką samą sytuacje - on mnie skrzywdził, zranił, a ja nadal bardzo go kocham..
Stary 2010-09-17, 17:02   #24
krevvetka
Rozeznanie

Proponuję metodę klin klinem
Czasami działa, u mnie podziałało pare lat temu.

Edytowane przez krevvetka
Czas edycji: 2010-09-17 o 17:07
krevvetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 17:05   #25
Cecilia89
Zadomowienie

Piszesz, że minęło już sporo czasu, ale widać, że potrzebujesz tego czasu jeszcze więcej zanim całkowicie zapomnisz o swojej byłej.

A nie możesz zacząć z nią od nowa? Z tego co piszesz, że "nie masz do niej o nic pretensji", to ona cię skrzywdziła. Prawda?
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 23:12   #26
xxxkillxmexxx
Przyczajenie

Witam! Mam problem typu "zakochałam się" i to w dodatku w przyjacielu jeszcze jak by tego było mało to chodze z nim do klasy więc chcąc nie chcąc widze się z nim codziennie I jak tu się odkochać?? Pomocy!!
xxxkillxmexxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości