Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-10, 13:28   #4111
klion78
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
nie wiem od czego
ale do tego straaasznie swedza mnie cyce
wołaj Tżta niech drapie ale tak z uczuciem
Stary 2010-04-10, 13:29   #4112
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

a mi sie wydaje ze organizm sie normuje... aczkolwiek kto wie
Stary 2010-04-10, 13:30   #4113
agus87
Zakorzenienie

drapie drapie
Stary 2010-04-10, 13:31   #4114
aniaaa84
Zadomowienie

cześć Dziewczyny

w sumie nie wiem co pisać, bo tak jak większość z Was ja w to o czym trąbią od rana w tv nie mogę uwierzyć

leżeliśmy z Tż-etem w łóżku i mój brat włączył komputer i nagle dzwięk tysiąca wiadomości na gadu...i mówi, że Prezydent nie żyje...włączyliśmy tv i jedyne co mi przychodziło do głowy to że czas się cofnął i mamy 1 kwietnia i głupi żart ktoś sobie robi

też oglądałam urywek kiedy Prezydent z Małżonką wchodzili na pokład samolotu, przed chwilką pokazywali też start samolotu...nie wierze, że to się dzieje

Maju mnie też kiedyś się śnił sen podobny do Twojego, śnił mi się pogrzeb mojego dziadka, który już nie żyje od 16 lat...w trakcie pogrzebu dziadek usiadł w trumnie wyciągnął rękę do wujka żeby ten pomógł mu wstać i przeszliśmy do domu rodzinnego dziadka wszyscy bo nie wiem czemu ale pogrzeb odbywał się w domu sąsiadów...3 dni po tym śnie zmarł brat mojego dziadka
niby nie jestem przesądna, ale dziś w nocy też śniły mi się takie pierdoły, że po przebudzeniu byłam wdzięczna, że to sen...i nagle takie wiadomości

to jest ogromna strata

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-04-10 o 13:34
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 13:33   #4115
klion78
Zadomowienie

a u mnie hardcore ... para młoda w limuzynie poprzedzonej trzema tirami jeździ po osiedlu i trąbi w niebogłosy ... ja absolutnie nie uważam, że w związku z tą tragedią trzeba odwołac ślub, ale takie demonstracje są chyba trochę nieprzyzwoite.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

a co do snów o zębach to ponoc przynoszą tragędię tylko wtedy gdy wypadają i towarzyszy temu krew
Stary 2010-04-10, 13:38   #4116
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
a

[/COLOR]a co do snów o zębach to ponoc przynoszą tragędię tylko wtedy gdy wypadają i towarzyszy temu krew
ja ostanio miałam 2 takie sny, pewnie pamietacie jak wam opisywałam
Stary 2010-04-10, 13:39   #4117
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
a u mnie hardcore ... para młoda w limuzynie poprzedzonej trzema tirami jeździ po osiedlu i trąbi w niebogłosy ... ja absolutnie nie uważam, że w związku z tą tragedią trzeba odwołac ślub, ale takie demonstracje są chyba trochę nieprzyzwoite.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

a co do snów o zębach to ponoc przynoszą tragędię tylko wtedy gdy wypadają i towarzyszy temu krew
Klion to chyba kwestia podejścia każdego z nas, ja na dzień dzisiejszy też uważam, że takie zachowanie jest nie na miejscu, ale nie wiem co bym sądziła będąc na miejscu pary młodej, która na ten upragniony dzień czekala tyle czasu

niestety, ale życie jest nieprzewidywalne

póki co wszystko zmierza ku temu, że zawinił pilot bo były sygnały, żeby pilot wybrał inne lotnisko Mińsk bądź Moskwę, ze względu na złe warunki pogodowe. Wszystko się wyjaśni ostatecznie kiedy znajdą czarne skrzynki

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-04-10 o 13:40
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 13:40   #4118
aplikacja24
Raczkowanie

Cytat:

Coś o tym wiem, choć nigdy w to nie wierzyłam. Mojemu mężowi 3 dni przed naszym ślubem śniły się wypadające zęby, tego samego dnia dowiedzieliśmy się, że zmarł brat mojej teściowej. Pogrzeb był w dniu ślubu...
aplikacja24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 13:41   #4119
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zawsze Ja mam czasami takie sny i jeszcze nigdy zadnej tragedii nie było a wrecz odwrotnie Kiedys tu na wizazu wklejałam co moze znaczyc taki wylatujacy z kkrwi ząb.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 13:41   #4120
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Klion to chyba kwestia podejścia każdego z nas, ja na dzień dzisiejszy też uważam, że takie zachowanie jest nie na miejscu, ale nie wiem co bym sądziła będąc na miejscu pary młodej, która na ten upragniony dzień czekala tyle czasu

niestety, ale życie jest nieprzewidywalne
dokladnie tak... mozemy gdybac ale jakbysmy byly na ich miejscu to nie wiem... ja bym poprostu sie zalamala.. moze to hardcorowo zabrzmi ale bylabym zalamana ze wszytko co sobie umyslilismy co tak skrzetnie planowalismy na co sie tak cieszylismy itd.. teraz bedzie do dupy..
wiec nie oceniam i uwazam ze powinni sie bawic... bo gdyby to bylo w dniu mojego wesela... to chyba niechcialaby zeby ta tragedia przycmila jego sens...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-04-10 o 13:43
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 13:46   #4121
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aplikacja24 Pokaż wiadomość
Coś o tym wiem, choć nigdy w to nie wierzyłam. Mojemu mężowi 3 dni przed naszym ślubem śniły się wypadające zęby, tego samego dnia dowiedzieliśmy się, że zmarł brat mojej teściowej. Pogrzeb był w dniu ślubu...
I takie sytuacje pokazują, że tak na prawdę to nie jesteśmy reżyserami naszego życia, nie mamy żadnego wpływu na to kiedy się ono zakończy
Stary 2010-04-10, 14:28   #4122
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)

mi wyszly tluste rwaly sie i do doupy wogole.. wywalilam je.. KTOSIU musisz mi dokladnie napisac co i jak
ale za to zorbilam uwagaaaa 1 raz w zyciu NALESNIKI wyszly super i tez pasuja bo bedzie tortilla z nalesnikow

no pozmienialo sie bardzo.. nam przyszedl teraz za 2 miesiace 150 zl.. wiec nienajgorzej.. troche wiecej niz na wynajmowanym ale niewiele...
Martuś dziwne, że placki Ci nie wyszły, bo nam z tego przepisu zawsze wychodzą.
Te wszystkie składniki trzeba razem wymieszać, zagnieść ciasto i jeśli jest zbyt suche to możesz dolać wody albo oleju. Jak dasz więcej oleju to będą bardziej ciągliwe i nie będą się rwały. No i nie odstawiaj ciasta, tylko od razu wałkuj na placki. I potem na bardzo mocno rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Po 3-5 sekund na każdą stronę i zdejmujesz z patelni.

Cytat:
jade zaraz na koncert koncert kolegi mego, co ma dzis urodziny wiec impra na calego
niezla jestem co
a tak pozatym to napisalam kolejne 2 piosenki dla dzieciakow.. (ja pisze slowa kumpela melodie) no i dzis mialam wene i napisalam dla moich robakow cos... moze te tez trafia na plyte dla dzieciakow

P.S. wlansie napisala ta laska od sukienki ze jej nie weznie bo jest za droga...
pewnie chce zebym jej napisala ze za 1200 jej sprzedam.. a guzik.. nie to nie
napisze jej tak: no trudno, mam nadzieje ze cos znajdziesz
Dziwna ta laska. 150 zł więcej niż by chciala i już za drogo? Liczyła, że jeszcze jej zejdziesz z ceny, ale się przeliczyła.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja też mam z tym problem właśnie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
(...)

ja dzis padnieta. po pracy rodzice mnie wyciagneli zebym pomogla im wybrac materialy do lazienki bo we wtorek remont i wrocilam po 19tej. w miedzy czasie bylismy na budowie i powiem Wam ze na razie prace ida błyskawicznie i nawet dzownila babka z banku, ze jest decyzja i w przyszlym tygodniu podpisanie decyzji
nareszcie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
A proszę, tu jest link:
http://www.allegro.pl/item990962274_...go_okazja.html

W sklepie u nas jest za 2000, a na Allegro można go kupić za nieco ponad 1500 zł.

Już wczoraj kupiłam pościel do wózka, no i dokupiłam śpioszki i kaftaniki rozmiar 62, bo jak wszystko wyprałam i wyprasowałam, to się okazało, że na 56 mamy przynajmniej po 5 śpiochów i 5 kaftaników, a na 62 tylko 2 kaftaniki i 3 śpioszki
Rybulko obawiam się, że w tym wózku będzie przeszkadzać ta sztywna plastikowa gondola, bo jeśli gonodla jest z tkaniny, to jest bardziej elastyczna, a tu mam wrażenie, że jak Miłoszek będzie sporym dzieckiem to jak dojdzie jeszcze pościel to będzie mu strasznie nie wygodnie.

Cytat:
Rosette ma rację ... może jeśli będziemy miały jakiś zarzut go kogoś to piszmy mu to na PW. Bo jak się temat pojawia na wątku to jest 10 stron kłótni, dyskusji i przekomarzań, zamiast fajnych pogaduszek które sprawiły, że tak bardzo chciałam się do Was przyłączyc. W ostateczności możemy stworzyc w klubie wątek "gorące dyskusje" i kto zechce niech się w nim udziela, a kto nie niech go omija z daleka ( ja będę raczej należec do tej drugiej grupy).

Wracam do istoty naszego wątku .... martucha czyli ta tortilla to raczej nie wychodzi?
Wychodzi Musi wyjść

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
DZiewczyny widzicie co się dzieję? Rozbił się samolot prezydencki, podobno 87 osób nie żyje...
Straszna tragedia. Mimo że nie byłam zwolenniczką prezydenta, jestem w ogromnym szoku.

Cytat:
dokaldnie tak.. tez mysle oco chodzi co ise stalo...

mam wysle

za kim bysmy nie byly za jaka frakcja polityczna niech nam polityka nie przysloni tragedi to sa LUDZIE i kto by nie zginal to jest TRAGEDIA..
Nic dodać nic ująć.
Stary 2010-04-10, 14:43   #4123
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Martuś dziwne, że placki Ci nie wyszły, bo nam z tego przepisu zawsze wychodzą.
Te wszystkie składniki trzeba razem wymieszać, zagnieść ciasto i jeśli jest zbyt suche to możesz dolać wody albo oleju. Jak dasz więcej oleju to będą bardziej ciągliwe i nie będą się rwały. No i nie odstawiaj ciasta, tylko od razu wałkuj na placki. I potem na bardzo mocno rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Po 3-5 sekund na każdą stronę i zdejmujesz z patelni.

Dziwna ta laska. 150 zł więcej niż by chciala i już za drogo? Liczyła, że jeszcze jej zejdziesz z ceny, ale się przeliczyła.
wiesz co no to wlansie tak zrobilam maka sol olej goraca woda.. i dupa.. nie wyszlo bylo bardzo ciagnace ale i rwace sie.. niechcialo sie przez to rozwaklowac... wiesz co i tak sie nie poddam i jeszcze raz go zrobie

aaaa co do sukni... no przeliczyla sie bo oboje z tz uwazamy ze lepiej zeby wysila w szafie niz zebysmy oddali ja za taka kase... owszem pieniadz to pieniadz.. ale bez przesady czyta suknia cala niepotargana raz zalozona po praniu chemicznym.. za 2700 na 1500 i on kreci nosem... trudno widocznie jej nie zalezalo...
Stary 2010-04-10, 14:46   #4124
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:

aaaa co do sukni... no przeliczyla sie bo oboje z tz uwazamy ze lepiej zeby wysila w szafie niz zebysmy oddali ja za taka kase... owszem pieniadz to pieniadz.. ale bez przesady czyta suknia cala niepotargana raz zalozona po praniu chemicznym.. za 2700 na 1500 i on kreci nosem... trudno widocznie jej nie zalezalo...
no wlasnie ,uwazam ze Twoja cena byla korzystna za tak piekna suknie.A masz jeszcze jakies oferty kupna?

Ja zadecydowalam ze moja zostawiam,bo co prawda moglabym dostac za nia ok 1200 zl ,ale chyba wole ja zatrzymac jako pamiatke.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 14:49   #4125
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

cześć dziewczynki....
ale tragedia,.... bez względu na poglądy polityczne....... brak słów po prostu....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 14:53   #4126
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co no to wlansie tak zrobilam maka sol olej goraca woda.. i dupa.. nie wyszlo bylo bardzo ciagnace ale i rwace sie.. niechcialo sie przez to rozwaklowac... wiesz co i tak sie nie poddam i jeszcze raz go zrobie

U mnie to zawsze mąż zajmuje się ciastem, wiadomo, ma więcej siły w rękach. Faktycznie ono się podobno ciężko rozwałkowuje, ale jest tak gumowate, że jak złapię w dwa palce i sobie tak "zwisa" to się nie rwie.

Co do sukni, to jej strata. Ja swoją co prawda sprzedałam za sporo mniej niż kupiłam, ale nie żałuję, bo ona mi już na nic, a tak przynajmniej nie zawadza w szafie. Mogłam się nie zgodzić na sprzedaż za taką cenę, ale stwierdziłam, że tak nie mam nic, a tak przynajmniej zwróci się pare złotych. Bo skoro przez pół roku nie było chętnych, to nie było co liczyć, że nagle znajdzie się ktoś kto da więcej.
No ale jak już ktoś tak cwaniaczy jak ta laska (no bo 150 zł to nie jest majątek), to pewnie też przez czystą złośliwość bym nie sprzedała
Stary 2010-04-10, 14:57   #4127
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
no wlasnie ,uwazam ze Twoja cena byla korzystna za tak piekna suknie.A masz jeszcze jakies oferty kupna?

Ja zadecydowalam ze moja zostawiam,bo co prawda moglabym dostac za nia ok 1200 zl ,ale chyba wole ja zatrzymac jako pamiatke.
no wlasnie mam ale tak to dziwnie wyglada...
tzn po kolei... duzo osob o nia pyta... bardzo duzo... po 10 pytaniu przestalam liczyc.. nawet mam juz standardowy maila ktory rozsylam bo nie chce mi sie tego samego ciagle pisac... pytaja o material sukni o jej poszczegolne warstwy rozmiar dokladne centymetry w kazdym miejscu itd... naprawde o wiele rzeczy i bardzo czesto.. (wczoraj np mialam kolejne 2 pytania ) wysylam im wiecej fotek takze samej sukni .... i co i dupa.. pytaja i potem odsylaja maila ze piekna och ach jak pani cudownie wygladala i potem cisza...
nie wiem co jest grane bo np na allegro sukienka jest po raz 3, dzis jest 4 dzien a obejrzalo ja juz ponad 40 osob i mam podane ze 3 osoby obserwuja... poprzednie aukcie konczyly sie ponad 200 odslon i tez po 5-6 osob obserwowalo.. wiec nie kumam...

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
No ale jak już ktoś tak cwaniaczy jak ta laska (no bo 150 zł to nie jest majątek), to pewnie też przez czystą złośliwość bym nie sprzedała
dokladnie tak... moze jestem nieufna i wredna itd.. ale skoro ona na nia naprawde dobrze pasowal nie musiala nic zmieniac i przerabiac to jaka mam pewnosc ze kupujac ja za te 1200 ona potem nie sprzeda za 1300-1500 bo powie ze jest pierwsza wlascicielka? rozumiem jak ktos kupuje wieksza i zweza skraca to to potem widac ze sukienka miala 1 2 czy 3 wlascicieli.. ale tu niebylo by znac... dlatego chciala za nia 1500 no ostatecznie 1350 czyli polowe tego co dalam.. nie to nie...
Stary 2010-04-10, 14:57   #4128
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja jednak postanowiłam nie sprzedawać mojej sukni atam... niech sobie wisi na pamiątkę....w koncu to jedyna taka suknia w życiu i szkoda mi się jej pozbyć...
Stary 2010-04-10, 15:01   #4129
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a ja jednak postanowiłam nie sprzedawać mojej sukni atam... niech sobie wisi na pamiątkę....w koncu to jedyna taka suknia w życiu i szkoda mi się jej pozbyć...
ja tak samo mysle

martucha tak sobie mysle a kiedy ta panna ma slub? bo to juz kwiecien wiec chyba troche pozno sie zabraka za szukanie

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:05   #4130
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ja tak samo mysle

martucha tak sobie mysle a kiedy ta panna ma slub? bo to juz kwiecien wiec chyba troche pozno sie zabraka za szukanie
no ja na początku mialam sprzedawać...ale tak pomyślałam, że jednak nie

Wiecie- u nas jutro nawet Manufaktura cała ze względu na dzisiejsze wydarzenia będzie nieczynna...
Stary 2010-04-10, 15:08   #4131
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
powiedziala mi ze w lipcu... na poczatku i ze chce kupic sukienke "po kims" bo podoba jej sie idea recyklingu... no ok...
wiec zapytalam czy przymierzala w salonach jakies suknie itd... a ona mi ze tak ze duzo ze byla w wielu salonach ale wszedzie jej powiedzieli ze jest juz za pozno na zamowienie sukni bo potrzebuja na to 3 miesiace (wymienila mi fajne marki papilio cosmobelle madonna lisa ferrera) a ze jej suknia musialaby byc w czerwcu gotowa zeby mogli zrobic przymiarki wiec ja odsylali... no a "zywklej" jak sie wyrazila nie chce bo chce wyjatkowa... no i byla tez u krawcowej ale boi sie ze takiej jej nie uszyje wiec szuka od kogos....
Stary 2010-04-10, 15:09   #4132
india83
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo mysle

atomufka, róznie bywa... ja miałam slub we wrzesniu a sukni szukałam dopiero w sierpniu
Stary 2010-04-10, 15:12   #4133
stokrotka24
Zakorzenienie

hej dziewczyny
Cytat:
cześć Dziewczyny

w sumie nie wiem co pisać, bo tak jak większość z Was ja w to o czym trąbią od rana w tv nie mogę uwierzyć

leżeliśmy z Tż-etem w łóżku i mój brat włączył komputer i nagle dzwięk tysiąca wiadomości na gadu...i mówi, że Prezydent nie żyje...włączyliśmy tv i jedyne co mi przychodziło do głowy to że czas się cofnął i mamy 1 kwietnia i głupi żart ktoś sobie robi

też oglądałam urywek kiedy Prezydent z Małżonką wchodzili na pokład samolotu, przed chwilką pokazywali też start samolotu...nie wierze, że to się dzieje

Maju mnie też kiedyś się śnił sen podobny do Twojego, śnił mi się pogrzeb mojego dziadka, który już nie żyje od 16 lat...w trakcie pogrzebu dziadek usiadł w trumnie wyciągnął rękę do wujka żeby ten pomógł mu wstać i przeszliśmy do domu rodzinnego dziadka wszyscy bo nie wiem czemu ale pogrzeb odbywał się w domu sąsiadów...3 dni po tym śnie zmarł brat mojego dziadka
niby nie jestem przesądna, ale dziś w nocy też śniły mi się takie pierdoły, że po przebudzeniu byłam wdzięczna, że to sen...i nagle takie wiadomości

to jest ogromna strata
ja też miałam dzisiaj wyjątkowo złe sny i spałam bardzo niespokojnie. Śniło mi się, że byłam w 4 tygodniu ciąży po bardzo długich staraniach i spacerowałam sobie z tz a tu nagle wybuchła wojna. Wszyscy wbiegali na wielką górę bo wszystko się waliło, bloki, sklepy, wszystko w drobny mak leciało. Gdzieś uciekałam już bez tz tylko z jakimś kolegą bo gonili nas Niemcy i ukryliśmy się w ogródku jakiegoś domu. Było ciemno ale oni i tak nas znaleźli i zaczęli strzelać. Ja dostałam w dłoń, strasznie krwawiłam ale udałam, że nie żyję i leżałam bez ruchu z otwartymi oczami modląc się, żeby tylko maleństwo we mnie przeżyło. Koledze udało się wyrwać jakieś kable i poraził ich prądem i uciekliśmy. I tak rozważaliśmy jak to dalsze życie będzie wyglądał skoro taka tragedia się stała- wojna
Cytat:

niby faktycznie nie powinni tak głośno trąbić, ale siedząc w środku w autach pewnie czują tylko swój weselny nastrój mimo tragedii narodowej

Cytat:
Napisane przez aplikacja24 Pokaż wiadomość
co do takich tragedii nie jesteśmy tego w stanie przewidzieć i zaplanować. Jak wiecie mój tato zmarł 12 dni przed naszym ślubem, nie było nam łatwo ale ślub wzięliśmy. Myślę, że nie powinno się przekładać ślubu jak to nam ksiądz powiedział jedni umierają a inni rodzą się ponownie dla siebie (miał na myśli założenie rodziny). niestety życie nie jest takie jakbyśmy chcieli...

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
India o tym samym myślałam wcześniej, że jesteśmy teraz jakby nie patrzeć osłabieni i kto wie co komu do łba wpadnie..

Dziewczyny ja myślę że w obliczu takiej tragedii nie warto się kłócić o to jakimi oni byli ludźmi, bo to jest nie ważne teraz. Każda z nas ma swoje zdanie, ale tak jak napisała Marta, nie ważne jest teraz to jakie oni mieli poglądy i jak działali, ważne jest to że zginęło tyle ludzi, którzy jechali uczcić pamięć Polaków, którzy zginęli w Katyniu.

Mam nadzieję że te 3 osoby które są ranne, żyją i że przeżyją.
ktoś przeżył? ja nic nie słyszałam, oby było więcej takich dobrych wieści

Cytat:
dokaldnie tak.. tez mysle oco chodzi co ise stalo...

mam wysle

za kim bysmy nie byly za jaka frakcja polityczna niech nam polityka nie przysloni tragedi to sa LUDZIE i kto by nie zginal to jest TRAGEDIA..
dokładnie, podpisuje się pod tym. Każda śmierć ludzka jest tragedią, przynajmniej dla ich najbliższych

Mnie też zszokowała dzisiejsza tragedia. Dowiedziałam się na rynku, wszyscy w koło o tym mówili, kilka osób próbowało się dodzwonić do mnie ale sieci były przeciążone. Powiem wam szczerze, ze polityka mnie zupełnie nie obchodzi, ale jak to usłyszałam to się popłakałam, szkoda mi tych ludzi, ich rodzin no i w ogóle całego narodu. Jest to wielka tragedia, widać, że może spotkać każdego, nawet znanych ludzi... Niech spoczywają w pokoju

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:17   #4134
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
atomufka, róznie bywa... ja miałam slub we wrzesniu a sukni szukałam dopiero w sierpniu
India ja też ślubowałam we wrześniu, a na początku sierpnia zdecydowałam, że zmieniam suknię, jak widać jest nas więcej
Stary 2010-04-10, 15:18   #4135
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

podono to nie praweda o tych 3 osobach, które niby przeżyły.... Nie ma żadnych potwierdzonych informacji na ten temat... POza tym podali oficjalną informację, że wszyscy zginęli. Nie sądzę, zeby ukrywali taką informację, jeśl ktoś faktycznie by przeżył....
Stary 2010-04-10, 15:22   #4136
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

ja też miałam dzisiaj wyjątkowo złe sny i spałam bardzo niespokojnie. Śniło mi się, że byłam w 4 tygodniu ciąży po bardzo długich staraniach i spacerowałam sobie z tz a tu nagle wybuchła wojna. Wszyscy wbiegali na wielką górę bo wszystko się waliło, bloki, sklepy, wszystko w drobny mak leciało. Gdzieś uciekałam już bez tz tylko z jakimś kolegą bo gonili nas Niemcy i ukryliśmy się w ogródku jakiegoś domu. Było ciemno ale oni i tak nas znaleźli i zaczęli strzelać. Ja dostałam w dłoń, strasznie krwawiłam ale udałam, że nie żyję i leżałam bez ruchu z otwartymi oczami modląc się, żeby tylko maleństwo we mnie przeżyło. Koledze udało się wyrwać jakieś kable i poraził ich prądem i uciekliśmy. I tak rozważaliśmy jak to dalsze życie będzie wyglądał skoro taka tragedia się stała- wojna
co za koszmar!!! oby t nie był sen proroczy
Stary 2010-04-10, 15:26   #4137
*Agatek*
Zakorzenienie

A ja składałam zamówienie w czerwcu- w lipcu mieli urlop, a już 10 sierpnia była gotowa i drobne poprawki. Także miesiąc przed ślubem miałam suknię gotową te 3 miesiące to jest chyba najkrótszy czas, bo ja tak zamawiałam myślę, że ta dziewczyna jakby dobrze poszukała, to by znalazła... chyba że nie ma tam takiego wyboru jak w Toruniu, chociaż wątpię

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:28   #4138
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
podono to nie praweda o tych 3 osobach, które niby przeżyły.... Nie ma żadnych potwierdzonych informacji na ten temat... POza tym podali oficjalną informację, że wszyscy zginęli. Nie sądzę, zeby ukrywali taką informację, jeśl ktoś faktycznie by przeżył....
Neska niby potwierdzili, że zginęli wszyscy, ale cały czas gdzieś przewija się informacja o 3 osobach, które przeżyły
myślę, że ludzie mają jeszcze nadzieję..
Stary 2010-04-10, 15:28   #4139
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:30   #4140
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
co za koszmar!!! oby t nie był sen proroczy
miejmy nadzieje, że nie jest, zresztą moje sny na szczęście się nie sprawdzają, bo szczególnie kiedyś często miałam sny religijne, np byłam przy śmierci Jezusa na krzyżu, Maryja mi się często snuła, Bóg, często też kiedyś śniło mi się, że umieram i przechodzę na drogą stronę. Nie ciepriałam tych moich snów bo bałam się ich. Teraz rzadko mam takie sny

Cytat:
India ja też ślubowałam we wrześniu, a na początku sierpnia zdecydowałam, że zmieniam suknię, jak widać jest nas więcej
ja też zmieniłam zdanie co do sukni i mam 2. Pierwszą kupiłam na allegro ale stwierdziłam, ze w takim fasonie sukni mi jest niedobrze i 3 miesiące przed ślubem kupiłam drogą

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości