|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
naprawde nie do wiary jakimi my samolotami latamy, przecież ten rządowy był napewno lepszy niż te którymi lecimy na jakiekolwiek wczasy
strasznie żal rodzin...
#722 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Naprawdę tragedia, też nie mogłam uwierzyć po włączeniu telewizji....
Nie patrząc na poglądy polityczne, masakra. Współczuję rodzinom wszystkich którzy zginęli tragicznie. tyle znanych osób.... prezydent...... całe dowództwo wojska polskiego, co mnie bardzo poruszyło bo, ja właśnie w wojsku pracuje....szok ogromny. niestety nie uczą się błędach, jak mogli wszyscy wsiąść do jednego samolotu :-( bezmyślne szukanie oszczędności. ![]() [']['][']['] Cytat:
Ja pracuję, i jeśli ze zdrowiem będzie ok. to planuję pracować minimum do końca 7-go miesiąca. Dwa ostatnie miesiące jeśli będzie ciężko będę odpoczywać.
![]() |
#723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
BAN stały
|
W tym kraju, niestety- inaczej nie można postępować. gdyby wsiedli w 10 samolotów, to już by wrzało wszędzie, że " z naszych pieniędzy latają i tyle samolotów"... taka mentalność Polaków
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednym slowem szok...
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
BAN stały
|
W telewizji tego nie mówią, ale Wojsko zostało bez dowództwa. Przykro mi Szczęśliwa, na pewno odczuwasz to w szczególny sposób, mój mąż tez bardzo związany z tym środowiskiem... Dowódca lotnictwa, marynarki... sama generalicja. szok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
elenka tak sie sklada ze samoloty ktorymi latasz na wkacje sa 100 razy lepszej generacji niz ten ktorym oni lecieli. Najgorsze sa linie lotnicze te tanie takie.. bo oni wlasnie maja kiepski male samoloty stad tanie przeloty. Natomiast ten ktorym oni leci to byl grat mial z 40 lat!!! i jakies ruskie systemy... sam Kwasniewski powiedzial ze z jakiej on by wysokosci nie spadl to by sie nikt nie uratowal.. bo juz o tym ze to grat trabili daaaaawno temu, ze powinni wymienic itp ciagle awarje mial itp. Ale przykre ze zawsze musi pierw do takiej tragedi dojsc zeby ruszyli glowami.
#730 |
Wtajemniczenie
|
Za to moja mama zadzwonila do mnie mowiac, ze to pewnie Tusk bombe podlozyl...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- o masakra, nienawidze takiego pierdzielenia... ludzie to mało poważni są w dzisiejszych czasach
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
![]()
ja dzis jadalam sniadanie z mezem , jak zadzwonil jego brat i powiedzial, prezydent zginal w wypadku samolotowym.
Normalnie zrobilo mi sie gorąco i momentalnie przestalo mi sie chciec jesc... to naprawde szokujaca i smutna wiadomosc :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
BAN stały
|
Mówią, że niby samolot nie był w złym stanie, był po generalnym remoncie. Kwaśniewski mówił, że on taaaki ciężki był, że z żadnej wysokości by nikt nie przeżył. A ponoć kilkanaście minut przed ta tragedią- odmówili możliwości lądowania jakiemuś wojskowemu samolotowi ze względu na warunki... szok... wyłączam tv, bo juz mnie tak brzuch boli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ehhhh od rana oglądam tv i to co dociera to naprawdę tragedia. Obawiam się, że niestety pilot lądował pod ogromną presją mimo, że wszystkie fakty wskazują na to, że powinni zmienić lotnisko. Specjaliści wypowiadają się, że nie do pomyślenia jest 4-krotne podchodzenie do lądowania. No ale na pewno nie była to jego indywidualna decyzja. Zresztą złożyło się na to pewnie mnóstwo czynników i nie nam to oceniać. Trudno uwierzyć.
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
no niestety tragedia ... przyczyn moglo byc wiele, ale tak czy siak jestem mega zdziwiona ze rzad nie mogl kupic porzadnego samolotu mimo wszystko. To jest ten sam samolot z tej seri co wypadek miala Anna Jantar wyborazcie ile sobie ile to lat temu bylo jak te samoloty byly stare, wiec gdzie tu mowa o swietnym wyposazeniu sam czas takich samolot to starzenie sie materialu i po prostu uzytkowanie... na prawde jestem zdziwiona ze kasa na inne rzeczy jest a na to co wazne ni ma nigdy.
ja juz wylaczylam tv zaraz obiadek mi sie robi ![]() ![]() musze sie zebrac tez po warzywa owoce jechac bo pustki w domu.
#736 |
Raczkowanie
|
Ooo, to mieszkasz gdzieś w miarę niedaleko ode mnie. Ja coraz bardziej skłaniam się do Ujastka (chyba się wybiorę obejrzeć, bo SPES znałam doskonale po wizytach u rodzących z rodziny i po moim porodzie, a do Ujastka nawet dokładnie drogi nie znam...). A jak jedziesz do Ujastka skoro piszesz, ze godzinę/40 min. Nie jechałaś przez most w Mogile? na pewno jest dużo bliżej (ode mnie z Bieżanowa przez most, to jakieś 20 min. jeśli nie ma dużych korków)
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
zmieniam temat...
jak tam Wasze zęby w ciąży?? mnie bolą okrutnie ciekawe czy się psują czy co tam się dzieje no bo nigdy nie miałam problemów większych także teraz nie wiem co się może dziać. muszę do dentysty się wybrać, była któraś z Was??? bo zastanawia mnie czy mozna leczyc tak poprostu jak zwykle???
#738 |
Raczkowanie
|
cellaris no to jesteśmy już dwie
![]() co do tragedii to też byłam w szoku. współczuję rodzinom zabitych [*] nie chcę się nawet zbytnio wypowiadać póki nie znane są fakty i przyczyny, na razie to tylko spekulacje. a mi maleństwo wczoraj szalało w brzuszku ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: Elenka mnie raczej bolą dziąsła. Jak na razie nie wybieram się do dentysty bo ogólnie strasznie się ich boję. Jeśli chodzi o leczenie to nie ma żadnych przeciwskazań żebyś nie mogła chodzić o dentysty. Są tam chyba 2 przypadki jedynie kiedy nie można leczyc ale nie wiem jakie. Zobacz na necie.
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo ![]() Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-10 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem panikara bez znieczulenia nie dam sobie nic zrobic... dlatego mysle o pojsciu do denstysty ale nie wiem jak dam rade taka wizyte przetrwac.. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aaaaa jeszcze jedno.. od kilku dni czasem pobolewa mnie kosc ogonowa.. a nigy nie bolala.. czy stoje czy siedze... ma tak ktoras?
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o kosc ogonową to akurat z nią mam spokój. gorzej z koścmi 'dupowymi' jak się dłużej schylam to strasznie napierają. Ale o bólu kości ogonowej słyszałam od dziewcząt z wątku lipcowo-sierpniowym, więc nie masz się co martwic-uroki ciąży ![]()
![]() |
#741 | |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki w tym.......dniu. W sumie wszystko zostało powiedziane...
Cytat:
Rację ma Ray te samoloty (dwa) są/były już w takim stanie,że podobno do muzeum się nadawały Osobiście przeżyłam kilka minut grozy gdy nagle usłyszeliśmy,że wśród zabitych jest biskup polowy i ks.pułkownicy, kuzyn mojego TŻ jest ks.pułkownikiem i jedną z "prawych rąk" biskupa. Na szczęście okazało się,że jest w Warszawie.... ulga niesamowita.... A teraz z innej beczki, mam nadzieję,że się nie pogniewacie jak wrócę do wątków ciążowych ![]() Kotekk i dzidzia gratuluję udanych USG, super,że wszystko ok. Dzidzia, ja miałam USG w odstępie 1 tyg. i nikt mi nie mówił,że to może dzidzi zaszkodzić zresztą chyba czarnaelizabeth pisała,ze miała usg nawet co 2 dni i wszystko ok z jej dzieciaczkiem. Lisiczko trzymam kciuki żebyś wyleczyła się z tych grzybków, może rzeczywiście zrób sobie ten wymaz? Nie jest to majątek, a bedzie wiadomo czym cię leczyć Limetko, a robisz coś z tym krążeniem w nogach? Ja też mam kiepskie i walczę jak lew ![]() Pisałyście o przyroście wagi w ciąży. Ja nie wierzę,ze uda mi się zamknąć w 10kg. Niestety moja mama już w pierwszej ciąży przytyła 25kg, a w kolejnych więcej i więcej, a jakoś się specjalnie nie objadała...chyba... ![]() ![]() Edit: no tak ja się rozpisałam i znów w tyle zostałam...temat zmieniłyście już i dobrze ![]() ![]()
Niegrzeczna Mamuśka ![]() Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-04-10 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu powiadom dentystę, że jesteś w ciąży, a ten będzie wiedział, co wolno a co nie wolno. Na pewno nie wolno prześwietlać. A tu masz link |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do wagi ja tez bede gruba po porodzie bo przytylam wszedzie, w rekach udach... wrrr zaczynam sie ograniczac
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no hmm czyli jesli chodzi o kosc ogonowa to uroki ciazy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
elenka zeby mozesz leczyc normalnie
![]() ![]() martucha moze cie bolec kosc ogonowa. To uciska czegos na nia... ja pod koniec ciazy mialam takie bole kosci ogonowej ze nie moglam wstac z lozka ![]() a odnosnie tych cwiczen troche poszperalam w necie i jst fajan plyta dvd "aktywne 9 miesicy" podobno swietnie zestawiona , widze ze na allegro cieszy sie popularnoscia wiec jak w empiku nie znajde to sobie zamowie ![]() dobra uciekam bo mala stoi juz nieciepliwa ze obiecalam jej salke zabaw ![]()
#746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiele razy sie slyszalo o katastrofach, gdzie samoloty wcale stare nie byly. Nie ma co zwalac winy na maszyne. Najwidoczniej tak mialo byc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
heh, to straszne co dzisiaj sie stało... dowiedziałam się jak byłam w pracy, siedziałam i ryczałam przez jakis czas....
![]() ![]() kobitki podczytuje was codziennie, ale jakoś nie mam sił się za bardzo odezwać, poszłam już do pracy po świętach, czuję się różnie... czasem w pracy wisze nad klozetem..... czasem nawet nie dam rady z domu wyjść.... nie wiem.... zaraz zacznie się 12 tydzień i mam nadzieję będzie lepiej. 14.04 ide do gina, zobaczymy co tam ciekawego powie
#748 | |
Zadomowienie
|
Witam...nie skomętuje dzisiejszego wydarzenia bo poprostu brak mi słów....[*] [*] [*]
Cytat:
Tak samo jest z serkami pleśniowymi które uwielbiam... te typu Valbone, z białą pleśnią można jesć bez przeszkód.... Inaczej jest z serkami z zielona pleśnia....tych lepiej nie tykać.. Wystarczy przezcytac na opakowaniu które sa robione z mleczka pasteryzowanego, a większość taich właśnie jest... Wymądrzam się bo słyszałam to w tv, gdzie wypowiadał się ginekolog na temat "co wolno w ciąży a co nie?" ![]() W pierwszej ciąży serków nie tykałam bo nie wiedziałam co i jak.. a teraz sie nimi zajadam ![]()
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny w ten tragiczny dzien. Dolaczam wyrazy smutku z powodu tej tragedii, i mimo ze za prezydentem nie przepadalam to cala ta sytuacja doprowadza mnie do lez.
Czytam was juz od jakiegos czasu ale specjalnie sie nie wypowiadam, taki ze mnie raczej cichy czlowiek. Byla mowa o wadze w ciazy. Ja jestem w 12 tc i na minusie ma 2kg, a bylo nawet gorzej bo jeszcze dwa tygodnie temu bylo 4 kg na minusie... A to z powodu nudnosci oraz choroby ktora dopadla mnie niedawno. Mialam wysoka temperature przez kilka dni, jednej nocy przekroczyla 39 st, meczacy, uporczywy kaszel, ktory trwal przez 6 tygodni (ale juz mija), i oczywiscie ogolne oslabienie. Dostalam nawet antybiotyki. Nic wiec dziwnego ze apetytu wcale nie mialam, ale jak zobaczylam ze waga spadla od poczatku ciazy o 4 kg to troche sie zaczelam obawiac. No nic, ale jest juz lepiej i wracam do siebie. jesli chodzi o bole kosci ogonowej to ja tez mam, ale slyszalam ze to normalne..chyba. Nastepna wizyte u gina mam na 19 kwietnia, i mam pytanie do was, czy bede juz mogla poznac prawdopodobna plec dziecka? Bede wtedy w 13 tc |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
Może być trudno jeżeli chodzi o poznanie płci. Wszystko zależy jak dobry sprzęt ma Twój gin i czy dziecko będzie chciało współpracować, ale zakładając, że to normalny,zwyczajny gabinet, to moim zdaniem może być za wcześnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.