![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XVIII
'śmierć nie jest straszna dla tych co umierają, tylko dla tych co zostają .
[*] .
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
ulinka4, keeendy, DyDoOL - okradam !
![]() ![]() ************************* ********* [*] Miejsca przeklęte... istnieją... [*] Wielka tragedia. I po co? Po to, abyśmy nie zapomnieli przez kolejne 70 lat... ************************* *********
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
daciaaaaaa - w końcu jesteś
![]() ![]() arbuzowaaa (okradłam), noir_angele - same jesteście talenciarami ![]() BigHeart, Cholerycznaa, xxgroszek07xx, Love_HateYOU, minimum4znaki, TiScatteroUnaFoto, wiolet ka, _ZaagubiOna_ - okradłam ![]() ________________________
Zwykłym ludziom nie przytrafia się tyle katastrof, tylko Jej. Jego cudowny zapach mącił mi w głowie. Najgorsze są wieczory. W szczególności te deszczowe, kiedy siadasz na parapecie z kubkiem gorącego kakao i nie wiesz czy się śmiać, czy płakać z tego, co Cię dzisiaj spotkało. Tak jak Ona Jego kochała, tak chyba nie kochałk nikt. Moje myśli błądzą (ang. My thoughts wander).
Czasami trzeba zrobić to, co trzeba. Edytowane przez marikab Czas edycji: 2010-04-11 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Błądzące uśmiechy, zaciekawione spojrzenia, przypadkowe słowa. Między nami.
i nikt nam nie zabierze tych wspomnień. Czy nie czujesz, że jakoś tak do siebie bliżej nam? Daliśmy się ponieść chwili. Za bardzo. Zakochani nie znają granic nie oddadzą uczucia nikomu i za nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Niech strach przed niepowodzeniem nie sparaliżuje Cię. Miłość nie jest taka straszna.
Edytowane przez Mrs Unfabulous Czas edycji: 2010-04-11 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
Wybaczcie że się nie udzielam... dalej jakoś mi trudno z tym wszystkim.
![]() Czasem upadam na chwilę, bo życie jest dla mnie nie miłe. A gdy się podnoszę to tylko na krótki czas, bo zawsze ktoś w serce wbije nóż. Czasem żeby musiało być dobrze musi wydarzyć się coś złego. Bóg poprzez tragedię daje nam znak, że przyszedł również nasz krótki czas. [*] .
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
`No to jeśli nie masz nic przeciwko ja już sobie pójde .
`Darujmy sobie łaske, ja wiem że ci nie wybaczę ty wiesz że mi nie wybaczysz. Nie udawajmy że jesteśmy blisko . `Pomimo że próbuje zapomnieć ty jakoś nie jesteś chętny żeby wyjść z mojego umysłu . |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
yyy. nie postawię [*] tylko ruszę tyłek i zapalę tego znicza.
* * * mieć tyle do powiedzenia i zamilknąć. razem z powiekami zamykamy wszystko co w nas złe, zamykamy siebie. kiedy wypaliło się we mnie uczucie? jak zapałki, gaśniemy w swojej świetności.
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
marikab - okradaj ; *
ulinka4 - jak tylko skończę pisać ; * by Eldo Odwaga pcha nas przed siebie Posłuchaj, chodź ze mną, chociaż zupełnie nie wiem dokąd Weź moją dłoń uwierz mi odrzuć swój strach Chce lecieć jak na skrzydłach wolności nad ziemią Chce lecieć nad światem życie zostawić pode mną Sam na sam z myślami Nie ma –było, nie ma będzie, istnieje tylko teraz biorę życie pełną garścią - inaczej nie warto Wybrałam świadomie swoją samotność Powietrze w pokoju wypełniły emocje mój narkotyku, mój tlenie, by me ta cisza podpowiada mi że Ciebie nie ma ..
Nie mów mi, że będzie jak dawniej , że zapomnę Nie obiecuj, że już nigdy Cię nie zobaczę, że tak będzie łatwiej Ty nigdy nie wiedziałeś co dla mnie jest najlepsze Obcięłam warkoczyki które sam nauczyłeś się pleść bo niby je kochałeś wyrzuciłam sukienki które mi kupowałeś znów słucham muzyki której tak nie cierpiałeś zrobiłam to wszystko z buntu , dlatego że już mnie nie chciałeś I nie przyznam się do tego jak bardzo Cię chciałam To nie była nienawiść . To było cierpienie Na jej miłość składały się łzy ból cierpienie i ta odrobina szczęścia - szczęścia , które nadawało sens egzystencji ja ? w 90 % wariatka w 10 % filozof ale w 100 % zakochana w Tobie <3 Nie zawsze szczęście łączy się z uśmiechem z radością Szczęście przybiera różne imiona czasem to tęsknota czasem smutek często łączy się ze łzami Bo szczęście to nie kwestia uczuć Szczęście to osoba która wywołuje w nas emocje w tym momencie zapewne skłamałabym mówiąc że nie potrzebuje przyjaciół , że jest mi obojętne co z wami będzie Skłamałabym że jest mi dobrze samej na świecie Ale wy dobrze wiecie Przyjaźń - dla mnie najważniejsza na świecie Seductress 86400 razy mocniej każdego dnia Kocham Cię Wczoraj spaliłam ostatnie wspólne zdjęcie wbrew pozorom nie było to tak bolesne Sam tak idealnie nauczyłeś mnie obojętności więc palę pamiątki z dowodem Twej miłości
#731 |
Raczkowanie
|
..` zostanę tu gdzie Ty . chcę dla Ciebie życ!;**`
`.zabiorę Cię gdzie nikt nie znajdzie nas.' .` mój uśmiech warunkiem Twojego szczęścia.` .Każdego wieczoru który spędzali razem ona snuła plany na ich wspólne szczęśliwe życie , a on słuchał ich z taka pasją.` .`i właśnie tamtego dnia kiedy myślała że straci go na zawsze zrozumiała ile jest dla niej wart , że jest częścia jej życia!` .'mój świat bez Ciebie byłby szary i nudny, Ty nadajesz mu sens !.` .`Może kiedyś zrozumiesz że byłeś jej życiem ale wtedy może byc za późno bo bez życia ona zniknie a Ty już zawsze będziesz miał wyzuty że zabiła się przez to że ja zostawiłeś!.` .`kiedy mówisz jej że kochasz ona tak pięknie sie uśmiecha a jej oczy błyszczą milością do Ciebie!..` ________________________ [*]
#732 |
Zakorzenienie
|
Bo tak bliską osobą mi jesteś.
a serce wali mi, na myśl o Tobie. I pachniesz jak deszcz w upalną noc. i odbudujmy raz jeszcze to, co daje nam szczęście. Chcę tylko spełniać Twoje marzenia. Chcę z Tobą iść przez życie, nieważne dokąd. |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Rozeznanie
|
grise -
![]() ![]() ![]() EDIT. Nensie & toogether wracajcie! ![]() Każdy Cię ogląda, każdy ogląda również mnie.
Tak bardzo przywykłam do Twojej miłości. Chodź tu, jest coś o czym powinnam Ci powiedzieć. Nagle nie możemy się odnaleźć - dziwne uczucie. Usiądź i uwolnij swoje serce. Zacznijmy od dobrego początku. *
"hi mom, there are just 3 girls here, sleep over party, you know" [by otojest <3] ![]() Edytowane przez myCh Czas edycji: 2010-04-11 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
"Before you, my whole life was acapella, now a symphony's, the only song to sing" [tł. zanim Cię poznałam, całe moje życie było akapella, teraz symfonia jest jedyną piosenką jaką śpiewam] piękna metafora w wykonaniu Kelis - Acapella ![]()
#735 |
Marudziara
|
- Magiczne słowo?
Obojętność rozsądkiem, a sercem fanatyczna fobia Za sznurki pociągasz rzeczywistość Z obiektywem lekko sennych oczu Z powodu że dziś stanął czas Z drobinek piachu, okruchów czasu. Z pytajnikiem u nogi Dożywocie w nawiasach Echo łez odbija się od ścian… Uprawiając dozorcostwo względem dusz - szczęśliwych, zdesperowanych i rozanielonych –
#736 |
Zakorzenienie
|
Witam w kolejnej części ![]() Historia miłosna z wiosną w tle.. Choć wszystkie karty na stole ja nie rozumiem nic. Kolejne marzenie do skreślenia z listy życzeń. Dopóki walczysz - zwyciężasz sapphireLIFE , marikab, Frutellka xD , Missi_16 , Kaaate90 , unpredictablegirl Cieszę się, że coś się spodobało ![]()
![]() |
#737 |
Przyczajenie
|
po wielu miesiącach kuracji anty-miłosnej przestałam już o tobie myśleć , nawet nieraz zapominałam że istniejesz . Do czasu kiedy na szkolnym korytarzu znów ujrzałam twój słodki uśmiech .
![]()
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
Dot.: WASZE opisy na gg, część XVIII :sex: :D
To co, co unosi nas w powietrze..
#739 |
Zadomowienie
|
bo to tak jakby Cię nie było, jakby nas nie było, jakby miłość nie istniała
#740 |
Zakorzenienie
|
Złapać Cię za ręce i nie puścić nigdy więcej.
Nieświadomie dajesz radość. Nawet nie zdajesz sobie sprawy, ile jestem w stanie zrobić tylko i wyłącznie dla Ciebie. Zawsze będę mieć do ciebie tę cholerną słabość. i kiedy tylko przestaję robić cokolwiek, znów o nim myślę. |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Przyczajenie
|
` Hej : )
Długo was obserwuję, i wreszcie postanowiłam do Was dołączyć : D Ona odeszła, już nie powróci.. z rzeczywistością serce się kłóci . Tęsknie za tym, co było i nie wróci.. za tym co piekło i niebo kłóci . ` Księżniczko! Pomyliłaś bajki.. on nigdy nie będzie Twój . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
Milion spraw nam umyka. Milion rzeczy nie da się wyjaśnić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
^^ . miłość - ej to nawet fajnie brzmi .
^^ . - nie chcę już czekać z nadzieją .. - czekać na co ? - na to aż w końcu przyjdzie sms od niego . ^^ . a wieczorem zmywam uśmiech , jak tusz do rzęs czy kredkę . ^^ . ile jeszcze razy dasz mi radość . a potem zabierzesz ją bez pytania . ^^ . - to już czas - czas na co ? - na to by zakończyć tą pieprzoną miłość ^^ . siedząc na parapecie , wyglądając przez okno . patrzyła na ich szczęście . ^^ . ona pragnęła tylko żeby powiedział że ją kocha . mógł skłamać , przecież ona była naiwna . ![]() ![]()
#744 |
Raczkowanie
|
[*] "kilka minut po dziewiątej. pierwsze telefony, półsłówka ochroniarzy. pierwszy ścisk w gardle i brak słów. centrum handlowe, w którymw którym zawsze tętniło życie, zatrzymało się. ucichła w głośnikach muzyka. ludzie pospiesznie z telefonami przyłożonymi do ucha miotali się po sklepach. pierwsi klienci nie mogli uwierzyć, powtrzając, że żartujemy, że to nieprawda. w sklepie ze sprzętem rtv agd grupka ludzi, łzy i słowa niedowierzania, przeciążone linie telefoniczne. zamkną centrum, przecież teraz nikt nie jest w stanie pracować. wszędzie pustki, widać tylko pojedynczych ludzi, którzy zapewne jeszcze nie wiedzą co się stało. zamkną, jak nic. każdy chciałby być teraz w domu, na bieżąco śledzić co się dzieje. takiej tragedii świat nie widział. mijała kolejna godzina. po centrum zaczęło wałęsać się coraz więcej ludzi. z godziny na godzine świat ruszył. wszystko wróciło do normy, a ja osiągałam szczyt wkur.wienia na tych wszystkich ludzi. centrum nie zamkną, bo za dużo klientów. nie, żebym liczyła na szybki powrót do rodziny i normalnego życia. falą gorąca zalał fakt, iż w naszym centrum wszystko miało swój mikroklimat. takikure.wski, burżujski mikroklimat. nienawidzęnaszych rodaków w większej mierze. piep.rzeni patrioci niedzielni, z okazji na okazję, z meczu Polska-ktokolwiek na mecz kolejny, z olimpiad zimowych na olimpiady. obraz takiego Polaka to białoczerwona koszulka, spodenki, skarpetki, laczki i piwo w ręku, a na szyi białoczerwony szalik i zachlany z radości ryj, że mamy medal, że jest bramka [wiem, przekoloryzowałam tu]. wielkie hasła "Trójmiasto pogrążone w żałobie". a i owszem, pogrążone. "w hołdzie ofiarom kupię se nową szmatę i wypiję kawę, "czarną i smutną jak to życie". po prostu serce boli, kiedy ścierają się w jednym miejscu dwa światy: grupa ludzi, poruszona ze łzami w oczach, żegnająca prezydenta przed jego sopockim domem i zamknięta grupa sklepokrążców, "bo sobota, a ja soboty zawsze spędzam w centrum", "słyszałeś co się stało?" - "że prezydent? tak, słyszałem" machnąwszy ręką. patriotyzm zaczyna i kończy się w fotelu, ludzkość zaczyna i kończy się na przypisaniu do gatunku. zero refklesji, zero jedności, zero zastroskania "co dalej?". tak, życie musi iść dalej, nikt nie każe nikomu zapie.przać do kościoła i całą noc odmawiać modlitwy za ofiary, stawiać znicze w wyznaczonych miejscach, ale zatrzymaj się i pomyśl, że ci ludzie, może nie zawsze ze spodziewanym efektem, ale żyli dla tego kraju, którego obywatelem dumnie się zwiesz i walczyli o to, żebyś teraz mógł pop.ierdalać po centrach i nie zastajesz tam pustych półek, walczyli o twój dobrobyt i rozpasanie, a ty masz głęboko w dupie tragedię sporego formatu. w tym momencie Polak nie brzmi dumnie, choć chwała dla tych, którzy potrafią odnaleźć swoje miejsce w takiej sytuacji i spędzić ten dzień w zadumie, solidarności i współczuciu. cholernie ciężki dzień dziś był. nienawidzę tamtego miejsca, tych wszystkich zwierząt, którzy co weekend zachowują się tak samo. cały swiat na ich usługi. zero uczuć. zero emocji. martwe dusze trwoniące sumy, które przy jednorazowym wypadzie nakarmiłby setki uboższych, nie doceniwszy nawet tych, którzy starają się utrzymac ten cały białoczerwony burdel w kupie. nie lubię polityki, zwłaszcza tej uprawianej ostatnio u nas, nie cierpię o tym rozmawiać, jednak w takich chwilach swoje przekonania chowa się na potem i pozostawia się miejsce tylko na ludzkie odruchy. czemu to takie niewykonalne w niektórych przypadkach? jutro centrum zamknięte. bydło nabierze powietrza i z trudem wytrzyma do poniedziałkowego dziewiąta rano. dzień bez centrum handlowego to dzień stracony. nowa era, pokolenia nowego konsumpcjonizmu. ich dziatwa powstawia znicze i czarne wstążki na naszej klasie, bo trzeba się jednoczyć przecież. nie zdajemy sobie sprawy z ogromu problemu, jaki stanowi spora część naszego społeczeństwa. właśnie dlatego dbajmy o tych, którzy chcą sprawować w tych cholerstwie władzę. a dziś przede wszystkim okażmy im wdzięczność.cholernie mi głupio, że nawet przy takim temacie wątek kręcił się wokół debilizmu i ignorancji innych, ale ciężko to akceptować, zwłaszcza oglądając to na codzień. i dziwić się, że ma się ochotę spakować torby i poznać inny świat. " [*]
Myślę że cała magia w słowach "Obiecaj mi" jest w tym że masz je do kogo wypowiadać, masz kogo o coś prosić, wiedzącże usłyszysz "obiecuje" i to jest taka wiedza, jakby ktoś czekał za najciemniejszym zakrętem ... <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie talenciary!!
![]() Jestem tutaj nowa, ale śledzę Was chyba od XI wątku. Jesteście cudowne! ![]() ![]() ![]() Postanowiłam też spróbować swoich sił, choć wiem, że nie nigdy Wam nie dorównam. Może komuś się spodoba: .Ej! Chłopcze o gorzko-czekoladowych oczach. Mogę być twoja? .Oprócz tego, że Cię kocham, to nic do Ciebie nie czuję. .czekam na sygnał. .Ekhm..nie kocham Cię! . sam się ogarnij. .nie wiem co się z nim dzieje, co robi, o czym myśli. i dobrze. .Ej, ty! obiekcie moich westchnień.. ubóstwiam Cię. .tęsknie tęsknie tęsknie tęsknie tęsknie tęsknie.. za latem! ;P .wiesz...to wszystko mnie przerasta. .odkochuje się... .to nie mi przestało zależeć, to sercu. kiepskie co? nie powinno być powtórek, bo z głowy. Jak podobne, przepraszam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
nie identyfikowany obiekt w mym sercu
#747 |
Zadomowienie
|
I cieszę się, że po naszym rozstaniu nie błagałam Cię o powrót, bo teraz jest mi lepiej.
Nie masz czasem wrażenia, że ktoś zaplanował Ci całe życie?
![]() |
#748 |
Przyczajenie
|
marikab- ah kradnij smerfie.
![]() TwojaKokaina - kradnę. ![]() __________________ i tylko Twój uśmiech pcha mnie do przodu. marzę o cofnięciu czasu. chciała bym wrócic na pewne roztaje dróg w swoim życiu. jeszce raz przeczytac uwarznie napisy na drogowskazach, pójsc w innym kierunku. wywróżył mi Ciebie kapsel z tymbarka. to nie hit z telenoweli w stylu 'Ona i On'.
#749 |
Przyczajenie
|
Dot.: WASZE opisy na gg, część XVIII :sex: :D
† Ból † † Żal † † Tęsknota † † Utrata
pamiętam dzień pierwsze spotkanie..wspólne sny pourywane.. Chciałeś...Nie Miałeś...Dostałeś...Nie Doceniałeś... wez noz do reki i zabij mnie z zimna krwia patrzac w moje oczy zaczarowałeś me serce ... teraz je odczaruj ! I od dziś wynajęty morderca będzie pilnował drogi do mojego serca... Mam opisać moje uczucie do Ciebie?...coś miedzy ,,zależy,, a ,,spierdalaj,, |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Przyczajenie
|
- Serce mi pękło..
- Nie martw się, do wesela się zagoi. - Nie będzie wesela! bo ja kocham tylko jego..a on ma ją. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.