|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#752 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiejsza tragedia jakos nadal do mnie nie dociera, ciężko w to uwierzyć. Czekam na nowe informacje z tv, ale momentami to juz wyłączam tv, bo nowe informacje pojawiają się rzadko a oni tam mielą te informacje i czasami to aż brednie gadają i sami sobie zaprzeczają. Ale nawet tutaj widzę, ze mimo ze nie wszystko wiadomo to już niektórzy oceniają. Ja staram się tego nie robić tylko czekać na potwierdzone informacje. Nie wiem jak u was, ale widziałam jeden opis na gg: pieczone kaczki... Co jak co, ale w takim momencie to by sie ludzie mogli powstrzymać...
![]() |
#753 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jedno, tak straszna tragedia, tyle osób zginęło, ojców, matek, przyjaciół, ale również najważniejsze osoby państwa... jak to jest możliwe, że po takiej tragedii ludzie potrafią wypisywać tylko bzdury, śmiać się, że "już nie będą kraść księżyca" itp. Wstyd mi jak czytam fora, ale także wpisy swoich znajomych... po prostu bezczelność i brak odrobiny kultury nie zna granic... SZOK.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, zajrzałam tylko na chwilkę, nie mam nawet czasu, by nadrobić to, co napisałyście...
Czy któraś z Was ma problem z katarem i kichaniem w ciąży? U mnie katar leje się z nosa od początku ciązy. Wiem, że to w ciąży normalny objaw, bo śluzówka się wysusza, ale u mnie dodatkowo doszła alergia i nie mogę brać swoich leków ;/ Macie jakieś sprawdzone krople do nosa dla ciężarnych? Roztwór soli morskiej (sterimar, Marimar) na mnie nie działają.
#755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To co się dzisiaj stało, tragedia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
Co do wczorajszego już dnia, to jeszcze to do mnie do końca nie dotarło.
Co do winnego/winnych. Nie ma co oceniać i pisać głupot. Z informacji obecnie znanych wynika raczej, że przyczyną była okropna pogoda, oraz błędna decyzja załogi, a nie usterka samolotu. Nie wiem, jaki samolot wytrzymałby uderzenie w drzewa... W każdym razie, prawdziwa przyczyna zostanie niebawem ustalona, a tymczasem pozostaje tylko pomodlić się za ich dusze... Jakimi politykami nie byli, to byli normalnymi, dobrymi ludźmi. Komentarze niektórych ludzi (nie na naszym forum) są okropne, wręcz nieludzkie... |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Malo tego z innych objawow ciazowych: dzis poleciala mi chyba siara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gosiewski - taki jeszcze mlody Putra - ojciec 8 dzieci Kaczynscy - corka stracila oboje rodzicow w 1 dzien i takie mlode jeszcze kobitki ![]() wogole bardzo gdzies darzylam sympatia Szmajdzinskiego, bo taki wywazony i inteligentny ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Rozeznanie
|
![]() WIosna coś o nas zapomina, na dworze szaro, buro i mokro. Wkurza mnie ta pogoda. Ostatnio jest taki schemat, w tygodniu ładna pogoda a jak przychodzi week to już się psuje... ![]() w tv wszystko odwołane, nie ma nic oprócz tragedii w smoleńsku, wszystkie sklepy, centra handlowe dziś zamknięte- okopna tragedia ![]() -w takich chwilach, człowiek zdaje sobie sprawę jakie kruche jest życie i że nalezy je szanowac, i kochać ludzi i również dla nich być życzliwym..
![]() |
#759 |
Zadomowienie
|
Raczej jest zdecydowanie za wcześnie na określenie płci. Gdzieś wcześniej na wątku dziewczyny wklejały link ze zdjęciami usg z tego okresu, na których widać było ze narządy płciowe w tym okresie i chłopców i dziewczynek wyglądają tak samo. Zaczynają się zmieniać ok 15 tygodnia, a tak naprawdę najpewniej jest określić płeć dopiero po 20tygodniu.
#760 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam Was dziewczyny!!!!
![]() ![]() ![]() czy moge do Was dołaczyć? ztego co cobie tutaj podczytuje to wydajecie się naprawę miłymi dziewczynami!!!! ja termin porodu mam na 21 października i obecnie jestem w połowie 12 tygodnia!!!! miłego dnia Kochane!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czekajaca na fasolke witaj ![]() ![]() ![]()
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo ![]() Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-11 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Witaj Czekająca... i rozgość się ![]() Dzisiaj dzień lenistwa w TV wciąż wspomnienia, centra pozamykane i pogoda pod psem. Nawet na pogaduchy nie mogę się wybrać bo mężuś chory...kicha, smarka i antybiotykami biedny się faszeruje. Dobrze,że mam zapas książek ![]()
#763 | ||
Zakorzenienie
|
Witam nowe Mamuski:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#765 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziękuje Kochane za miłe przyęcie!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Carmena na tym wątku jestem nowa, przez dłuższy czas byłam na wątku Ja też chce zasiać fasolkę w brzuszku, a w związku z tym, że mam juz dzidzię w sobie chciałam sobie porozmawiać z dziewczyynami, które również przezywają to co ja ![]() a ty w którym tygodniu jestes? ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Właśnie jem rzepę białą bo ponoc ma dużo witamin - ale to cholerstwo jest obrzydliwe w smaku!!!! bleeee, no ale czego nie robi się dla maleństwa!!!!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |
Zadomowienie
|
Witam w Niedzielny smutny dzień...
Wciąż nie mogę uwierzyć w to co się wczoraj stało,mam wrażenie,że oglądam jakiś film... Mozna by powiedziec duzo,ale żadne słowa tak naprawdę nie oddadzą tego jak ogromna tragedia się wydarzyła i jak ogromną stratę ponieśliśmy My jako Naród... Jedyną osobistą uwagą jaką dodam od siebie jest to,że Polacy zareagowali jak na Polaków przystało i zapewne jak na Polaków przystało zapomną po miesiącu...taka już nasza mentalność...Szkoda tylko,że niektórzy z nas wyrazili swój szacunek do niektórych osób które zginęły dopiero po śmierci(tragicznej).Nie ukrywam,że mam tu przede wszystkim na myśli parę prezydencką... Cytat:
Mi od początku ciązy leje się z nosa,mam obrzęknietąsluzówkę,czase m nawet z krwią smarkam.W nocy mnie to szczególnie dobija,bo nie mogę oddychać,bo nos zawalony...
![]() |
#767 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=[B]Pomidora[/B];18475678] Chciałam się pochwalić, ze kupiliśmy wózek
![]() ![]() Pomidoro gratuluję udanego zakupu! bo ja też coraz bardziej się skłaniam do wyboru Marity. Podobno ma super zawieszenie dla maluszka, dużą gondolę ..widziałam go na żywo w sklepie i ten oldschoolowy design mnie zachwycił.. Zdaj koniecznie relację z pierwszych wrażeń po odebraniu wózeczka ![]() Czekająca na fasolkę witaj wśród nas! Za rzepę powinnaś dostać medal ![]() Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-04-11 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Raczkowanie
|
cześć wszystkim mamusiom
![]() podczytuję Was od jakiegoś czasu i powiem szczerze rozwiałyście wiele moich wątpliwości. kiedy czytam kolejne tematy nie czuje sie osamotniona w dolegliwościach, jakie mi nieraz porządnie dokuczają ![]() dzisiaj właśnie zaczynam 15 tc i z każdym dniem czuję sie coraz bardziej mamą a jeszcze bardziej kobietą, a mój mąż coraz częściej dostrzega pozytywne zmiany w moim ciele (te niekorzystne pewnie też, ale się na ich temat nigdy nie odezwie), co jest niezwykle satysfakcjonujące ![]() zaszłam w ciążę dość szybko (tak mi się wydaje), bo po 3 mc od chwili, gdy oboje stwierdziłiśmy, że chcielibyśmy zostać rodzicami... zawsze współczułam parom, które mocno się starały i nie mogły mieć tego upragnionego bobaska ![]() nam się udało i z tego się bardzo cieszymy oboje, a nawet w większym gronie, bo mój tata to normalnie wariuje na moim i moim brzuchu punkcie ![]() chciałabym się przyłączyć do Was i razem żebyśmy się wspierały i radowały z naszych fasolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tą śluzówką mnie zaintrygowałaś...mnie nie dokucza katar ale mam ciągle problem z gardłem. Nie jest to taki typowy ból gardła i jedyne co pomaga to tabletki do ssania z propolisu i to nie na długo. Może to wła snie śluzówka tylko u mnie z racji zawodu bardziej jest podrażniona w gardle?????
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Witamy Cie bardzo serdecznie wśród nas!!!!! każda nowa mamusia jest tu bardzo mile witana ( wiem to po sobie) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zadomowienie
|
Fem i Czekajaca na fasolkę witam was w naszym gronie
![]() Właśnie zjedlismy obiadek z TŻ i wybiram się na Krakowski Rynek. Pogoda paskudna ale coś mnie tam dziś ciągnie.. Mam jeszce jedno pytanko. Jutro zaczynam 14tc od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze jak na @ Troszke sie martwię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Kochana nie zamartwiaj się tak!!!! wydaje mi się, że wczorajszy stres móg spowodować to, że cię brzusio boli. w mojej mądrej książce wyczytałam , ze od 14 tc powiększają się piersi, ale juz nie ma takiego obrzęku i juz tak nie bolą jak wcześniej, poza tym mocz również będziesz oddawała mniej, aniżeli wcześniej!!!!! więc Kochana nie martw się, a jeżeli nadal sie będzie to nepokoiło to umów się na wizytę do gina dla spokojności!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- [QUOTE=aaannnnnnaaa;184999 70] Cytat:
moim medalem, a raczej nagrodą będzie moje maleństwo za parę miesięcy!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co to siusiania to czytałam, że w tych tygodniach macica sie unosi powyżej spojenia łonowego i tak nie uciska na pęcherz, ale to się jeszcze zmieni jak dzidzia urośnie to ona będzie uciskała i kopała na pęcherz dzięki za miłe przyjęcie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam czasami krew w nosie
![]() Martucha co to ząbków to przecież znieczulenie można brać ![]() Kurde miałam zaplanowane dzisiaj wielkie zakupy, wybrałam się do reala, a tam wszystko zamknięte, no cóż wileka tragedia więc trzeba zrozumieć i odłożyć zakupki. Dzisiaj o 12 jak te syreny wyły to aż ciarki mi przeszły, straszne... Witam nowe mamusie ![]() ![]() Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-04-11 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zadomowienie
|
![]() ale ze mnie gapa!!!! ![]() ![]() ![]() wczoraj byłam w Auchan i byłotak dużo ślicznych malutkich ciuszków, takie tyci tyci malutkie body, normalnie mój mąż musiał mnie odciągnąć od tych ciuszków bo napewno cos bym kupiła!!! a jak wy podchodzicie kochane do kupowania różnych rzecy dla maluszka? juz coś pokupowałyście czy zostawiacie to na ostatnie miesiące? |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Ja dużo ciuszków dostałam i jeszcze mam trochę dostać, ale chcę też kupić parę nowych. Miałam w planach właśnie dzisiaj takie zakupy, no ale nie wyszło. Ja nie chce zostawiać wszystko na koniec, tylko powoli po trochu kupować. Na sam koniec zostawię tylko wózek ( rodice kupują) i tak omże miesiąc przed łóżeczko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Raczkowanie
|
czekajaca zdarza się najlepszym
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o ciuszki, to mam to samo- nie potrafię oderwac wzroku od tych maciupkich ![]() ![]()
#779 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja się chciałam wypowiedzieć w kwestii basenu w ciąży. Niewątpliwie pływanie sprzyja ciężarnej ale nie wiemy nigdy co siedzi w tej wodzie do której wchodzimy i nie chodzi mi tylko o możliwe grzybice. W ubiegłym roku żona kolegi z pracy mojego męża straciła dziecko w 7 miesiącu ciąży. Powodem była infekcja bakteryjna złapana właśnie na basenie. Dziewczynę z trudem odratowano, a dzieciaczek niestety zmarł zanim przyszedł na ten świat. Ta dziewczyna do teraz ma ogromną traumę, tym bardziej, że po śmierci dziecka musiała je jeszcze urodzić w sposób naturalny. Historia bardzo przygnębiająca, nie pamiętam czym się zainfekowała ale był to ten sam basen, na który ja chodziłam przed ciążą - i powiem szczerze, że mimo iż kocham pływać to do czasu porodu wołami mnie nikt nie zaciągnie do innej wody niż w wannie.
Tampon nas nie ochroni przed wszystkim...
#780 |
Raczkowanie
|
stwierdziliśmy z mężem, że będziemy juz pomału kompletować sprzęt dla maluszka... na razie przymierzamy sie do kupienia łózeczka
![]() niestety musimy wszysko kupować nowe, bo raczej nie ma po kim odziedziczyć ciuszków, ale rodzice chcą nam bardzo pomóc... nie chcę zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, teraz czuję sie rewalacyjnie - pełna energii - i trzeba wykorzystać czas póki brzuch mi nie ciąży... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.