|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
crozee wlasnie tez glownie o tych rodzinach mysle - dzieci kaczynskich - oboje rodzicow na raz stracily, brat Kaczynskiego - oni cale zycie razem nawet zawodowo no straszne to dla nich - reszta osob miala tez zony/mezow/dzieci .... jaka to dla nich tragedia.... te stewardessy - 23/25/29 lat - mlode dziewczyny - pewnie mialy chlopakow/narzeczonych/moze planowaly slub itp, mialy rodzicow - no strasznie im wspolczuje a jeszcze rodziny musza jechac zidentyfikowac zwloki bliskich, ktore w wiekszosci sa potwornie zmasakrowane, w kawalkach....no nie wyobrazam sobie takie sytuacji w ogole
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
no...
![]() a z tego co wiem, kaczynscy mieli tylko jedna corke. Maria kaczynska była starsza od prezydenta o 6 lat.
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chcę mówić źle o zmarłych,więc nie mówię nic.
Ale tak samo jak żyli,to zostawiałam dla siebie to co o nich myślałam. Jedynym wyjątkiem jest Św.P. Skrzypek,bo znałam problem "od wewnątrz".Wtedy mówiłam,ale teraz już nie będę.Ludzie byli ludźmi.Ale nie widzę powodu zmieniać teraz poglądów,jak to robi wiele osób,które wcześniej po tych osobach "jechały"-może to z wyrzutów sumienia? Bardzo mi szkoda Pani Prezydentowej.Wiem,że jej "uroda" była często tematem do śmiechu. Mimo wszystko zawsze ją uważałam za osobę bardzo mądrą,stała twardo przy mężu ale nie udzielała się aż tak w polityce. Nie wywyższała się i była "swojską babą",że tak powiem. No i jednak-widać było uczucia między nimi. No ale tragedia dotknęła i tych dobrych,i tych złych. Śmierć nikogo nie wyróżnia. Szkoda tylko,że przez złą decyzję osób,które miały decydujące zdanie w kwestii miejsca lądowania śmierć poniosło tyle osób ![]() Jestem pewna,że specjalnie przewieziono najpierw ciało Prezydenta-żeby w tej sposób uczcić jego wielkie zmartwienie.Myślę,że ciało małżonki zostało wczoraj zidentyfikowane,ale z w/w powodów zrobili tak a nie inaczej. No to tyle. Carmi też kcę lazanię
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się to nie mieści w głowie i nie jestem w stanie sobie wyobrazić co bym czuła w takim momencie. Mam szczerą nadzieję, że nie będę musiała się nigdy dowiedzieć...
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
tak, mieli tylko jedną córkę, ma już ona własną rodzinę.
Z listy pasażerów wynikało mi że jeszcze jedno małżeństwo tam było... :/ Ehh. |
|
|
|
#996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A i jeszcze mnie drażni że cały ten pochód to ludzie co robili foty komórkami a nikt nie przyszedł po zadumę Cytat:
|
|||
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle zawsze bardzo mi się podobało jak Para Prezydencka okazywała sobie uczucie - jak żona mężowi niosła kanapki do samolotu, poprawiała krawat, on jej kradł całusa na przyjęciu. Tak jakoś ciepło się robiło na sercu jak się na to patrzyło. W każdym razie chciałabym, żeby między mną a moim -mam nadzieję przyszłym - mężem było coś podobnego po tych trzydziestu wspólnych latach. |
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
TAk się właśnie dzisiaj zastanawialiśmy,że niestety,ale te trumny z "ciałami" to w większej części będą tylko symboliczne. W przypadku takiego wybuchu,gdzie z samolotu został proch+ niewiele większych części konstrukcji,to z ciałami musiało się stać coś gorszego...aż nie chce mi sie o tym myśleć
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
no ale tam na pewno coś wtedy powiedzą na Kubie. Po prostu irytuje mnie że nikt go nie lubił a nagle Olejnik czy Tusk są pierwsi do wyrażania żalu
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze można wyrazić zwykłym ludzkim odruchem żal nie dlatego że odszedł Prezydent, polityk z tej i tej partii, której nie popierasz, ale dlatego że tragicznie zginął czyjś ojciec, dziadek ,brat. Tam zginęli ludzie, a nie politycy. Jeśli ktoś nie zajeżdża hipokryzją wychwalając nagle pod niebiosa jakim wspaniałym politykiem był Pan Prezydent, to ja nie widzę w tym żalu NIC niestosownego. |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi o sytuację, w której ludzie o przyszłości ze sobą rozmawiają i wiedzą, że chca być razem (taka syt. jest w rodzinie P.), a nie takiego total suprajsa, bo wtedy rozumiem niegotowość Poza tym może tak myślę, bo nie rozumiem, jak można być niegotowym po kilku latach superzwiązku... Mój facet to kretyn :P Maju, cieszę się, że mimo wszystko wyjazd się udał. Szkoda, że pogoda nie dopisała Uwaga - piszę z pracy! ![]() tak lajtowej niedzieli to jeszcze nie było... wszystkie deadline'y przyspieszone o dwie-trzy godziny, więc chyba skończymy koło 20. Znajomy do mnie dzwonił i moja mama, żeby wziąć im specjalne wydania gazety na pamiątkę po tragedii - mama zapłakana, bo akurat córka Kaczyńskich żegnała rodziców. Czytam te wszystkie pożegnania i łzy mi się cisną... Niektórzy (np. redaktor z mojego oddziału) potrafią pięknie pisać. U mnie zawsze takie wspomnienia czy opisy czyjegoś nieszczęścia albo znęcania się nad zwierzętami powodowało łzy w oczach. |
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tej chwili mam dokładnie takie same wymiary jak ona, w biodrach o cm mniej i zdecydowanie nie nosze 38 uroczy
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() Edytowane przez czarna_kawa80 Czas edycji: 2010-04-11 o 19:16 |
|
|
|
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie trzeba kogoś lubić, żeby po nim zapłakać. Swoja drogą... ja nie widziałam żeby Rosjanie "prawie upuścili" trumnę ale ok... A co do wystawienia trumny... nie wydaje mi się, żeby to było jakoś na pokaz czy "robie bohatera". Przecież to jest normalne. Zawsze jak ktoś umrze to jest wystawienie zwłok lub zamkniętej trumny, żeby kazdy kto chce, mógł się pożegnać. Moim zdaniem jest to dobry pomysł, bo jednak sporo ludzi podchodzi do tego bardzo emocjonalnie i tak samo jak chcieliby pożegnać zmarłych ze swojej rodziny, tak samo może chcą Prezydenta pożegnać. Kto będzie chciał, złoży hołd a kto nie, to nie. Nie widzę w tym nic złego. ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Cytat:
A że siłą rzeczy tutaj więcej ludzi zechce pożegnać to i więcej czasu trzeba na to przeznaczyć... |
|||
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
są rozmiary 38 i 38
![]() Co do ciał - ja mam do tego całkiem inne podejście niż wiekszosc ludzi, uprzedzam :P Wiem, ze akurat w tym wypadku pewnie nie ma zbyt duzo "części" do pozbierania, ale wiem, ze nawet odtworzenie ciała do stanu "zadowalającego" jest możliwe. Czytałam o tym kilka artykułów, w głowie się nie mieści, jak można doprowadzić zwłoki do porządku. Także jakaś tam szansa na "dobrą prezencję" po śmierci jest. Ale nie myślę, że trumna będzie otwarta na 99% nie będzie, właśnie przez rodzaj katastrofy i jej skutki dla ciał.Ja też przeżywam wszelkie uroczystości pogrzebowe, choć jestem nie wierząca. Jest mi po prostu przykro, z resztą katolickie pogrzeby są w bardzo smutnej atmosferze. Nie chciałabym mieć katolickiego pogrzebu. Co do samego Ś.P. Kaczyńskiego - również nie czułam do niego sympatii jako do polityka. Ale jest mi przykro, że zginęło tylu ludzi, których większość ludzi "zna" i identyfikuje się właśnie z nimi. |
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero teraz zaczęłam normalnie przybierać na wadze, ważę 60,5 kg a ponoć wyglądam na góra 54-55 według znajomych, co przy moim wzroście nie jest najlepszym wynikiem :/ |
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
ah, jeszcze jedno. Z wczorajszych wypowiedzi na temat katastrofy najbardziej podobało mi się (i nie tylko mi, co zauważyłam w otoczeniu) podejście Kwaśniewskiego. Mówił o Kaczyńskim przede wszystkim jako o człowieku, który wyszedł z domu i już do niego nie wrócił, zostawiając wszystkie swoje codzienne obowiązki i rodzinę.
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mogę, Ilsa... to, że ktoś ma inne poglądy, nie znaczy, że się go nie szanuje jako człowieka. Ja nie zgadzałam się z Lechem Kaczyńskim w wielu kwestiach, ale nie odmówię mu elokwencji, oczytania i poczucia humoru. Poza tym zawsze robił na mnie wrażenie człowieka przyjemniejszego, bardziej ludzkiego niż jego brat, a już na pewno nie tak żądnego władzy.
no i właśnie: zginęło prawie sto osób. to powód do współczucia. |
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zadomowienie
|
cześć
Cytat:
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dlatego nie zarejestrowałam, ale jak to mówią "prawie robi wielką różnicę"
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to samo - wczoraj szok i właściwie chyba dopiero dziś zaczęło do mnie docierać. Cały czas w oczach pełno, na mszy się poryczałam, oglądając relację z pożegnania Pana Prezydenta i przylotu do Polski to samo...
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
to ja może nie na temat i z grubej rury, ale... NIECH ON MI SIĘ OŚWIADCZY!!!
w ogóle to muszę Wam napisać, że nocna zmiana lubego ma jeden plus - ułatwia mi milczenie
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-04-11 o 19:54 |
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

byli u nas (czyli u tzta, ja byłam na weekend:P) nasi znajomi bliscy i gadalismy własnie o slubie. Gratulowali nam itd,. Oni są juz zareczeni od sierpnia, ale slubu na razie nie planują. A raczej- ten chlopak chce, a ona nie chce. Mieszkaja juz razem ( on wprowadził sie do niej do domu)od ok 10miesiecy. On stwierdził, ze sie od niej wyprowadzi i wezmie ja na przetrzymanie
13.03.2008