Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :( - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-11, 14:13   #2311
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

Może TY
A ja jestem ciekawa co tam będzie z rocznicą Madeleine87

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 14:57   #2312
Madelaine87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daafnee Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że jestem dumna z Naszego narodu i postawy innych krajów.. Nigdy nie rozumiałam żałoby narodowej i byłam czasami wkurzona, że jakiś wypadek i już ją ogłaszali.. Bo jak ginęła moja koleżanka, jak mordowali mojego znajomego to żaloby nie było..
Ale z tą żałobą się w pełni zgadzam (prócz śmierci papieża).. Ta żałoba w innych karajch, hołd żołnierzy, kondolecje... Łatwiej mi dzięki temu.. Nie umiem dalej się z tym uporać, ale czuje to wsparcie całego świata..
Nikt im nie kazał, nie robią tego pod publike.. Niesamowite jak ludzie potrafią się w bólu łączyć..

A swoją drogą, uważam, że nie zasłużyli sobie na takie trumny i taki ich przewóz- jedna na drugiej na ciężarówce.. Tak Rosja chciała Nam opłacić to wszystko mogli przynajmniej po prezydenta auto pogrzebowe wysłać.. ehhhh....

A te wypowiedzi bliskich, przyjaciół.. mogliby dać każdemu 2 dni.. a nie wszystkich wypytywać, bo każdy płacze.. Jarkowi też mogli dać aby ten jeden dzień, a wieczorem już go pokazywali.. Każdy odbiera to inaczej, ale według mnie tym najbliższym powinni dać wczoraj spokój.. ehhh...

I dziwie sie sobie, że aż tak to przeżywam.. Nie spodziewałam się tego po sobie..
te zdjecia byly jak puste trymny wjedzaly na teren lotniska w smolensku, trumny z cialami byly ukladane na ziemi a nastepnie samolotem transprtowane do Moskwy w celu identyfikacji.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Może TY
A ja jestem ciekawa co tam będzie z rocznicą Madeleine87
tez sie zastanawiam ale wczoraj zaczelm miec watpliwosci, konkubinat jest nawet wygodny tzn pod katem finansowym. Ja mam swoje , Ty swoje a to co kupione wspolnie - z podizalem nie bedzie problemu. A Tak wszystko jst wspolne.
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 15:59   #2313
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez Madelaine87 Pokaż wiadomość
tez sie zastanawiam ale wczoraj zaczelm miec watpliwosci, konkubinat jest nawet wygodny tzn pod katem finansowym. Ja mam swoje , Ty swoje a to co kupione wspolnie - z podizalem nie bedzie problemu. A Tak wszystko jst wspolne.
Ale też korzystniej jest się na przykład rozliczać wspólnie w ZUSie. Kiedy <nie daj Boże> Twój TŻ zmarłby to nie dosaniesz po nim nic, a w przypadku gdy będziesz jego żoną - owszem.

A ja już wiem jak spędzimy rocznicę
Stary 2010-04-11, 16:16   #2314
daafnee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Ale też korzystniej jest się na przykład rozliczać wspólnie w ZUSie. Kiedy <nie daj Boże> Twój TŻ zmarłby to nie dosaniesz po nim nic, a w przypadku gdy będziesz jego żoną - owszem.

Jak???
daafnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 16:21   #2315
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Jak???
TŻ chce mnie zabrać do pobliskiego pałacu, wynająć apartament z jacuzzi i rozkoszować się swoją obecnością Więc pierścionka się nie spodziewam...
Stary 2010-04-11, 17:57   #2316
Madelaine87
Zadomowienie

Cytat:

wystarczy odpowiedni dokument u notariusza i dostaja to co na mnie przepisze. Wbrew pozorom tylko informacje ze szpitala sa utrudnione.

ja poki co mm zepsute sciany i musimy jeszcze raz szlifowac...
Stary 2010-04-11, 20:12   #2317
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez Madelaine87 Pokaż wiadomość
wystarczy odpowiedni dokument u notariusza i dostaja to co na mnie przepisze. Wbrew pozorom tylko informacje ze szpitala sa utrudnione.

ja poki co mm zepsute sciany i musimy jeszcze raz szlifowac...
A tam, po co kombinować. Lepiej wziąć ten ślub

Uch, nie zazdroszczę. Ale jak skończycie remont to efekt końcowy na pewno Cię usatysfakcjonuje i wynagrodzi wszystko
Stary 2010-04-11, 21:36   #2318
Madelaine87
Zadomowienie

Cytat:
A tam, po co kombinować. Lepiej wziąć ten ślub

Uch, nie zazdroszczę. Ale jak skończycie remont to efekt końcowy na pewno Cię usatysfakcjonuje i wynagrodzi wszystko
mam nadzieje bo póki co jestem tak wściekła że biorę jutro szlifierke do ręki, jadedo marketu i sama zrobię resztę. Tż będzie spał a ja będę robić. 2 ygodnie to już przegięcie.
Stary 2010-04-11, 21:47   #2319
Kohnelia20
Zakorzenienie

witam was ja wróciłam niedawno z zajęć i powiedzieli nam, że jesteśmy jedyną uczelnią w Polsce, która miała dziś zajęcia ale spać mi się chce
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 21:57   #2320
Rider
Rozeznanie

Cytat:
TŻ chce mnie zabrać do pobliskiego pałacu, wynająć apartament z jacuzzi i rozkoszować się swoją obecnością Więc pierścionka się nie spodziewam...
Zazdroszcze
A dlaczego się nie spodziewasz? To świetna okazja na zaręczyny. Może jednak coś kombinuje
Rider jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 22:02   #2321
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Madeline -> nie ważne jak długo, ważne, że dokładnie będzie zrobione

Mnie też się chce strasznie spać, pół nocy dzisiaj siedziałam nad TŻ, który się wczoraj czymś struł, biedak jeden...

Nie, ja go znam, jeśli mnie tam zabiera to już nie mam na co więcej liczyć

Kurczę, ale Wizaż szwankuje, przeciążenie chyba jakieś 90 tys Wizażanek buszuje
Stary 2010-04-11, 22:16   #2322
Madelaine87
Zadomowienie

niemoge cytowac wiadomosci ;/rozynek wlaśnie dlatego ze jestes przekonana zenic nie zorganizuje bedzie na opak zeby bylo zaskoczenie

od wczoraj wizaz szwankuje, ja juz mam tego dość ;/
Stary 2010-04-11, 22:20   #2323
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Też mam problemy z cytowaniem Wszystko przez to przeciążenie, za dużo nas tu jest... I nawet swobodnie nie można porozmawiać

No to się okaże w sobotę/niedzielę, czy jednak coś z tego będzie, ale szczerze w to watpię...
Stary 2010-04-11, 22:29   #2324
daafnee
BAN stały

ja tez rodzynek cos mysle ze jednak nie bedzie tak bez niczego...
ale takie zareczyny bym chciala miec... w jacuzzi z szampanem i truskawkami
Stary 2010-04-11, 22:30   #2325
Rider
Rozeznanie

I jak zawsze (bo to przynosci szczęście) nie nastawiajmy się, że coś się stanie
Stary 2010-04-11, 22:39   #2326
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

No ja jestem nastawiona na to, że nic takiego nie będzie miało miejsca i jestem tego prawie pewna, ale cóż, czas pokaże. Chciałam się tylko pochwalić, że mój luby po raz pierwszy wyszedł samodzielnie z taką inicjatywą
Stary 2010-04-11, 22:42   #2327
Rider
Rozeznanie

No to się chwali. I musze powiedzieć, że miał świetny pomysł. Ja chętnie bym się znalazła tam z moim TŻtem na Waszym miejscu Możesz Go ode mnie pochwalić za pomysłowość. A i że wszystko załatwił sam- zuch chłopak!
Stary 2010-04-11, 22:43   #2328
daafnee
BAN stały

no wiesz może nie od razu sie oświadczy ale moze bedzie to jakiś mega wyjątkowy dzień i jakiś super prezent
Stary 2010-04-11, 22:58   #2329
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

No fajnie będzie na pewno
Tylko to miała być niespodzianka, a ja detektyw - do wszystkiego doszłam Głuptas zapomniał, że w komputerze jest coś takiego jak historia, w która ja czasami zaglądam no i się wydało Ale mam udawać, że o niczym nie wiem
Stary 2010-04-11, 23:11   #2330
daafnee
BAN stały

no to moze chcial to tam zrobic ale zepsulas plany????

macie swoja wymarzona wizje oświadczyn??? ja mam...
chciałabym żeby to się stało w Czarnym Lesie.. Żeby zawiązał mi oczy i wsadził do auta, tam sie siedzi na takiej werandzie i jest jezioro przy takim pałacu... żebysmy cos zjedli pod wieczor, potem poszli do parku co tam jest.. sa tam takie piekne ławki, altanka i figurki aniołków.. i żeby w tej altance klęknał..
a potem spedzić noc w tym hotelu : love:
to te miejsce: http://www.czarnylas.pl/index.php?id=1607

Edytowane przez daafnee
Czas edycji: 2010-04-11 o 23:15
Stary 2010-04-11, 23:18   #2331
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

http://www.palacizbicko.pl/ -> tam właśnie spędzimy najbliższy weekend.
W tym Czarnym Lesie też nieźle musi być. Taka altanka...hmmm...skąpana zachodem słońca...piękne miejsce
Nad zaręczynami się nie zastanawiałam. Ale wiem, że TŻ wymyśli coś innego niż oświadczyny w domu,w kapciach i przed TV, bo jego kolega zaprosił dziewczynę do ekskluzywnej restauracji i tam się oświadczył, więc mój TŻ nie będzie chciał być w niczym gorszy
Stary 2010-04-11, 23:31   #2332
Madelaine87
Zadomowienie

zawsze mi się marzyła polana w lesie aleteraz w sumie ama nie wiem... nie mam też pojęcia jki pomysł miaby tz bo jakos specjalniewyrywczy to on nie jest. W zyciu dostalam od niego chyba z 3 razy kwiaty, nigdy prezentu na urodziny bo zawsze naszym prezentem byly wyjazdy w moje urodziny czylinie dostalam materialnego prezetu ale ciesze sie bo zawsez tak chcialam wole cos zwiedzic niz dostac. A tak to jakies niespodzianki czy tym podobne to nie. Ale nigdy mi to specjalnie nie przeszkadzalo. Ale wiem ze numeru z kapciami i tv to raczejnie dowali ;p taki to on nie jest. Sadze jednak ze bedzie to cos nietypowego i wykrconego znajac jego.
Stary 2010-04-11, 23:35   #2333
Rider
Rozeznanie

Ja staram się nie myśleć o wymarzonych zaręczynach, żeby jakby co się nie zawieźć
Zazdroszcze Ci Rodzynka tego miejsca i tego weekendu!! Musze mojego zmobilizować!
A Ty, Daafnee piękne zaręczyny sobie wyobrażasz, życze Ci by marzenie się spełnilo
A ja jutro na zajęcia, a mi się tak bardzo nie chce!!!!!!!!!!!!!!!! Znowu chyba 6 godzin wykładów, na których trzeba być, no wiecie co... Oby do wakacji dobić.
Stary 2010-04-11, 23:39   #2334
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez Rider Pokaż wiadomość
Ja staram się nie myśleć o wymarzonych zaręczynach, żeby jakby co się nie zawieźć
Zazdroszcze Ci Rodzynka tego miejsca i tego weekendu!! Musze mojego zmobilizować!
A Ty, Daafnee piękne zaręczyny sobie wyobrażasz, życze Ci by marzenie się spełnilo
A ja jutro na zajęcia, a mi się tak bardzo nie chce!!!!!!!!!!!!!!!! Znowu chyba 6 godzin wykładów, na których trzeba być, no wiecie co... Oby do wakacji dobić.
Nie ma czego zazdrościć, jest tyle pięknych miejsc, na pewno Twój TŻ gdzieś Cię zabierze, tylko daj mu odczuć, że tego pragniesz
Też jutro mam zajęcia Muszę wstać o 5, bo o 7:30 zaczynam, już się odzwyczaiłam.... No ale idę już spać, zajrzę do Was jutro wieczorem <chyba>
Dobranoc Dziewczyny
Stary 2010-04-12, 09:41   #2335
enter code
Zadomowienie

Cytat:
no to moze chcial to tam zrobic ale zepsulas plany????

macie swoja wymarzona wizje oświadczyn??? ja mam...
chciałabym żeby to się stało w Czarnym Lesie.. Żeby zawiązał mi oczy i wsadził do auta, tam sie siedzi na takiej werandzie i jest jezioro przy takim pałacu... żebysmy cos zjedli pod wieczor, potem poszli do parku co tam jest.. sa tam takie piekne ławki, altanka i figurki aniołków.. i żeby w tej altance klęknał..
a potem spedzić noc w tym hotelu : love:
to te miejsce: http://www.czarnylas.pl/index.php?id=1607
to niedaleko mnie jest czyżbyś była z okolic Częstochowy??

Rider, też nie myśle o jakimś wymarzonym scenariuszu z tych samych przyczyn. marze o samym fakcie a jego okoliczności są mniej istotne

TŻ sam porusza coraz czesciej temat zareczyn wczoraj pytał nawet jaki chce pierscionek i dzisiaj zasypalam do linkami do slicznych cudów, ale tak w gruncie rzeczy to wszystko mi jedno jaki bedzie, byle od niego

i to pytanie: a jak sie zarecza? mam cie poprosic zebys zostala moja narzeczona? zaczyna węszyć i kluczyc kolo tematu

enter code jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:46   #2336
daafnee
BAN stały

A mój TŻ zrobił mi dziś małą, skromną, spontaniczną niespodzianke wstaje rano i patrze na telefon (bo zawsze wyciszam żeby nie budził), a tam sms "na schodach masz niespodzianke", ide na dwór, a tam w rogu leży paczuszka z karteczką "Dla.... <moje imie> " kupił mi pełno kiesielków, a wczoraj mu dopiero do mówiłam, że będe musiała iść do sklepu... ach jestem jak dziecko, ale bardzo mnie to ucieszyło.. cała moja rodzina widziała ten prezencik, ciekawe co będa mówić jak wróca z pracy

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez enter code Pokaż wiadomość
to niedaleko mnie jest czyżbyś była z okolic Częstochowy??

Rider, też nie myśle o jakimś wymarzonym scenariuszu z tych samych przyczyn. marze o samym fakcie a jego okoliczności są mniej istotne

TŻ sam porusza coraz czesciej temat zareczyn wczoraj pytał nawet jaki chce pierscionek i dzisiaj zasypalam do linkami do slicznych cudów, ale tak w gruncie rzeczy to wszystko mi jedno jaki bedzie, byle od niego

i to pytanie: a jak sie zarecza? mam cie poprosic zebys zostala moja narzeczona? zaczyna węszyć i kluczyc kolo tematu
Godzine około mam autem do Częstochowy z tego co sie orientuje..
Ja tego scenariusza nie wymyślałam na siłe, tata kiedyś mnie z mama tą wziął, na deser po obiedzie i jak tam weszła i to zobaczyłam od razu wiedziałam, że chciałabym mieć tam ślub. Ale ślub wyszedłby okropnie drogo, bo to fest drogi pałacyk.. Więc wymyśliłam sobie zaręczyny, zaęłam chodzić po tym parku itd i sobie myślałam, hehehe i tak mi zostało..
A mój TŻ doskonale o tym wie, bo ja z podniecenia nawet film nagrałm i mu pokazałam ale to było jakieś 1,5 roku temu jak tam byłam... a o zaręczynach w tamtym miejscu to nie ja mu powiedziałam tylko moja mama kiedyś hehehehe, bo coś tam gadali ze sobą i podobno mu powiedziała że móglby mnie kiedyś tam zabrać na noc gdyby coś planował a nie wiedział jak i gdzie bo byłam zachwycona tym miejscem
Stary 2010-04-12, 09:57   #2337
enter code
Zadomowienie

no to nie tak daleko ja mam 15 minut trasą

nie wymyślasz na siłę, po prostu w marzeniach widzisz to tak a nie inaczej, przecież wolno marzyć!

Stary 2010-04-12, 10:02   #2338
daafnee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez enter code Pokaż wiadomość
no to nie tak daleko ja mam 15 minut trasą

nie wymyślasz na siłę, po prostu w marzeniach widzisz to tak a nie inaczej, przecież wolno marzyć!

no eh, kiedyś nawet mi się to śniło tak dokładnie

fajnie, że Twój TŻ zaczyna już mówić i węszyć będziesz kolejna, Ty i Madeline...
A kiedy macie rocznice i ile? bo zapomniałam
Stary 2010-04-12, 10:10   #2339
enter code
Zadomowienie

Cytat:
no eh, kiedyś nawet mi się to śniło tak dokładnie

fajnie, że Twój TŻ zaczyna już mówić i węszyć będziesz kolejna, Ty i Madeline...
A kiedy macie rocznice i ile? bo zapomniałam
do naszej rocznicy w sensie roku to daleko swoje małe święto mamy 21 kwietnia, ale na nic sie nie nastawiam bo juz sie tak sie nastawialam na swieta i potem bylo mi bardzo przykro.
z moim TŻem nie znamy sie dlugo,ale swietnie sie dopasowalismy pod kazdym katem i to jest niesamowite

daafnee, a dlaczego myslisz ze Twój TŻ jeszcze nie stanie na wysokosci zadania?

Stary 2010-04-12, 10:16   #2340
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
witam was ja wróciłam niedawno z zajęć i powiedzieli nam, że jesteśmy jedyną uczelnią w Polsce, która miała dziś zajęcia ale spać mi się chce
Nasza też miala... ;/

Cytat:
No ja jestem nastawiona na to, że nic takiego nie będzie miało miejsca i jestem tego prawie pewna, ale cóż, czas pokaże. Chciałam się tylko pochwalić, że mój luby po raz pierwszy wyszedł samodzielnie z taką inicjatywą
super to wymyslil

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości