Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-11, 13:48   #3271
chrupcio
Raczkowanie

GG do chrupcio
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
chrupciu wpadaj do nas czesciej hm?
moze zostaniesz z nami?
oj bardzo chętnie
jak tylko moja mała rozrabiara mi na to pozwoli
chrupcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 13:57   #3272
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

witam

mnie znowu cos przeskoczylo w krzyzu ale tym razem tak, ze od wczoraj nie moge sie ruszyc, nie moge nic zrobic przy malym, nie moge spac, nawet przekrecic sie z jednego boku na drugi - chodze wygieta

co jakis czas mi tak strzeli w tym krzyzu ale to zazwyczaj przechodzi a wczoraj jak mnie polamalo tak mnie trzyma - jezeli do jutra nie przejdzie to ide do lekarza bo jak ja sie zajme dziecmi

nikt mi nic nie napisal na temat hulajnogi, ktora wklejalam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 14:03   #3273
chrupcio
Raczkowanie

GG do chrupcio

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie,
u mnie nastrój od wczoraj niewiele się poprawił Powiem tylko, że Zosia w końcu lepiej spała i można powiedzieć, że się wyspaliśmy. Ślini sie na potęgę, dziąsełka górne spuchnięte, ale zębów na razie brak. Katar jeszcze nie przeszedł To już 5 dzień. U nas Nasivin średnio pomaga.

Miłej niedzieli

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Chrupcio witaj
Napisz coś więcej o swoim dzieciątku
a próbowałaś Dentinox N na ząbki? nam pomógł, kosztuje ok 19 zł
Stary 2010-04-11, 14:10   #3274
chrupcio
Raczkowanie

GG do chrupcio

...a co do mojej dzieciny. To przedstawiam Wam moją małą śmieszkę. Ma na imię Jagódka i urodziła się 30.07.2009. Akutalnie jak widać na zdjęciu już siedzi i to siada samodzielnie - pierwszy raz zrobiła to całkiem niedawno bo 31 marca, a teraz już próbuje wstawać. Ma 2 ząbki na dole i uwielbia zwiedzać. Ma zamiłowanie do kapci, pilota do tv oraz śpiewu
Stary 2010-04-11, 16:48   #3275
Ania0104
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

cały dzień oglądam tv, ale jakoś dalej nie mogę uwierzyć w tą tragiedię ...

Wiadomości usłyszałam w radiu jadąc z siostra na zakupy ... robiłam wczoraj imprezę urodzinową jeżeli można to nazwać imprezą, posiedzieliśmy, pogadali ... i oczywiście głównym tematem była katastrofa samolotu i ludzie, którzy tam zginęli ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 17:53   #3276
Cassandra 23
Zakorzenienie

Gdzie Wy sie wszystkie podziewacie???

Kuba dalej ma katar, leje sie z noska. Spał 3 godzinki i nawet pore obiadu przespał.
Na dworku nie bylismy, co prawda słonce swieci ale wieje wiatr i takie zimne powietrze jest.

Nudy...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 18:06   #3277
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam

mnie znowu cos przeskoczylo w krzyzu ale tym razem tak, ze od wczoraj nie moge sie ruszyc, nie moge nic zrobic przy malym, nie moge spac, nawet przekrecic sie z jednego boku na drugi - chodze wygieta

co jakis czas mi tak strzeli w tym krzyzu ale to zazwyczaj przechodzi a wczoraj jak mnie polamalo tak mnie trzyma - jezeli do jutra nie przejdzie to ide do lekarza bo jak ja sie zajme dziecmi

bidulko
koniecznie idź do lekarza albo chociaż na jakieś masaże
na Reduty Ordona, więc kolo Ciebie jest niewidomy masażysta - podobno świetny w takich sytuacjach gdy medycyna konwencjonalna nie bardzo wie o co chodzi (kilku moim znajomym już pomógł )

hulajnogę zaraz obejrzę, ale wiesz... ja nie mam doświadczenia i nie wiem jakie sa na rynku i nie śmiałam komentować

Cytat:
Napisane przez chrupcio Pokaż wiadomość
...a co do mojej dzieciny. To przedstawiam Wam moją małą śmieszkę. Ma na imię Jagódka i urodziła się 30.07.2009. Akutalnie jak widać na zdjęciu już siedzi i to siada samodzielnie - pierwszy raz zrobiła to całkiem niedawno bo 31 marca, a teraz już próbuje wstawać. Ma 2 ząbki na dole i uwielbia zwiedzać. Ma zamiłowanie do kapci, pilota do tv oraz śpiewu
witamy Jagódkę... jak mi się podoba to imię
niestety moja rodzina mnie wyśmiała, a potem okazało się, ze będzie chłopiec, wiec sprawa rozeszła się "po kościach"

a Twoja księżniczka cudna

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Svi, to nie hulajnoga to prawie rower górski

a tak poważnie jest szpanerska - świetna

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 18:08   #3278
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajna Damian też kiedyś miał,a teraz leży gdzieś w garażu i obrasta kurzem

Cytat:
Spędziłam poł dnia u siostry.Mala tak swietnie sie bawi jak sa kolo niej dzieci...Poprostu sie bawi, nie potrzebuje ich do zabawy.Teraz jak sie przemieszcza to juz w ogole
Sunie po zabawke ktora chce, wchodzi do takiego namiotu gdzie maja wszystkie zabawy i wyrzuca klocki itp smiejac sie na całego.
Chce pić to sobie wezmie, bo pod reką gdzies butla lezy, a to siostrzenica poczestuje ją chrupka, chwile na tv sie zatrzyma...ach
No i pierwsze TATA wlasciwie tatata trenowala
Kosztem swietnej zabawy drzemke zaliczyla w spacerowce i na obiad jadła dorosły krupnik a potem cyckała kromke chleba.
Do domu tez wrocila w swietnym nastroju przez co kąpiel byla dopiero o 19

acha , jeszcze chcialam sie was zapytac gdzie/na czym bawia sie wasze dzieciaki, bo rozmyslam nad zlikwidowaniem dywanu w kuchni tylko pod spodem sa plytki i mysle czy nie bedzie jej za zimno w dupke?
na panelach bawi sie bez kocyka, bo przemieszcza sie na calego wiec koca by nie starczylo
Dywan rozlozylam specjalnie dla niej, ale wkurzaja mnie na nim kłaki mimo ze jade odkurzaczem.
dla Laurki.

Bartosza sadzam na dywanie,ale jako że raczkuje,staje przy meblach,łóżeczku itp.to i tak zasuwa tu i ówdzie po gołych panelach,płytki mam w korytarzu,łazience i kuchni i raczej staram się go tam nie sadzać-też mi się wydaje że od płytek ciągnie w dupkęW kuchni siedzi w leżaczku,albo w krzesełku-ale nie za długo,bo ostro protestuje.Nie raz siedzi też w łóżeczku,ale muszę mu tam różnych cudeniek nawkładać(miseczki,dzieci nny wałek do ciasta,pusta plastikowa butelka,pudełko po kremie i takie tam duperele)

Cytat:
Doslownie jakbym to ja napisala heh, bo mam identyczny pogląd
http://piastunka.pl/Czytaj-art-4.html

Osobiscie nie predzej niz od18mc zaczne swoja corke uczyc zalatwiania sie na nocniczek.
Oczywiscie wiele czynnikow bedzie mialo na to wplyw.Obserwacja przede wszystkim.
bardzo fajny ten artykuł.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Cześć,
kiepski dzień dzisiaj...
Jeszcze z Małżem się pokłóciłam, powyzywałam i doopa z takiego dnia, a miało być tak pięknie...

Spokojnej nocki Wam życzę

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie uwierzycie zostawilam Wercie na macie i poszlam sie umyc i slysze ze jakos cicho jest-patrze a ona na brzuszku i spi w najlepsze
no to nakrylam ja kocykiem i tak sobie chrapie

aaa @ w koncu pokazala swoje oblicze
Wercia się zmęczyła i postanowiła odpocząć

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie,
u mnie nastrój od wczoraj niewiele się poprawił Powiem tylko, że Zosia w końcu lepiej spała i można powiedzieć, że się wyspaliśmy. Ślini sie na potęgę, dziąsełka górne spuchnięte, ale zębów na razie brak. Katar jeszcze nie przeszedł To już 5 dzień. U nas Nasivin średnio pomaga.
aby katar wreszcie Was opuścił.
Ponoć leczony trwa tydzień,a nie leczony 7 dnitak się mówi,choć nie zawsze się z tym zgadzam.

Cass wcięło mi Twój cytat-trzymam aby katar nie rozłożył Kubcia.

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 18:35   #3279
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
oj bardzo chętnie
jak tylko moja mała rozrabiara mi na to pozwoli
chrupcio witaj na pokładzie
Pisz kiedy tylko córeńka na to pozwoli

Cytat:
witam

O jejku,to nie wesoło
Lepiej przejść z tymi dolegliwościami do lekarzatym bardziej że piszesz,że już tam Cię nie raz "łupało".A póki co,może jakaść maść pzeciwbólowa,wygrzewająca czy coś tego typu?
aby szybko przeszło.

Cytat:
dla Jagódki.

Urocza Twoja córeczka

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

cały dzień oglądam tv, ale jakoś dalej nie mogę uwierzyć w tą tragiedię ...

Wiadomości usłyszałam w radiu jadąc z siostra na zakupy ... robiłam wczoraj imprezę urodzinową jeżeli można to nazwać imprezą, posiedzieliśmy, pogadali ... i oczywiście głównym tematem była katastrofa samolotu i ludzie, którzy tam zginęli ...

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Kuba dalej ma katar, leje sie z noska. Spał 3 godzinki i nawet pore obiadu przespał.
Na dworku nie bylismy, co prawda słonce swieci ale wieje wiatr i takie zimne powietrze jest.

Nudy...
biedny Kubuś i aby choróbska z tego żednego nie było.

Cześć mamusie
U nas cały dzień pada,jedyne co mi przychodzi do głowy w tej chwili,to to że ta pogoda iście pasuje do obecnej sytuacji w naszym kraju.
Żyje tak niby człowiek z dala od tego wszystkiego,polityki itd a i tak jakoś nie sposób o tym wszystkim nie myśleć
Siedzimy w domku cały dzień,za oknem pada i pada.
Odpytałam Damiana z historii,Bartosz przysnął to ja kukam do Was,ale lektury nie za wiele.
Mam nadzieję,że ta pogoda się wyklaruje,bo jak na razie to marzec był ładniejszy niż kwiecień -przynajmniej u mnie.

No i co z naszymi dziewczynkami?Miramej znowu zamilkła morska też milczy

Spokojnego wieczoru

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

chrupcio z której części Małopolski jesteś?
Możesz napisać na pw

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 19:09   #3280
chrupcio
Raczkowanie

GG do chrupcio

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

chrupcio z której części Małopolski jesteś?
Możesz napisać na pw
jestem sobie Krakowianka
Stary 2010-04-11, 19:23   #3281
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
Ja też nie mam jakoś weny pisać
Amelka mi coś zaczyna kaszleć, co polecacie

Witaj chrupcio Jagódka śliczna
Cass mam nadzieję, że katarek Kubciowi szybko zniknie i u angy Zosi też
Svi życzę zdrówka
mariolasl zazdroszczę Ci wyprzedaży

Ja też wczoraj jakaś połamana chodziłam, bolała mnie kość hmmm na pupie i cała noga wzięłam tabl. przeciwbólową i trochę pomogło. Sypię się

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 20:11   #3282
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
witam

gorąco cię pozdrawiam
A może Tż by cie wymasował dalej nie pisze co mam na myśli...bo nie wypada
A na powaznie, to moze poratuje cie plastry ketonal p.bolowe?

Cytat:

Nudy...
a czy u was przy pierwszych zabkach katar byl zwiastunen ząbkow?
jakie to smarki?jakiego koloru?
Laurce ciekła albo przezroczysta woda, albo gęste glutki tez raczej "białe"

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
ja jesli coś mialam to na recepte, wiec nie pomoge, ale raz dzwonilam na pomoc dorazna i pani dr powiedziala ze mozna psiknąć tantum-verde, tylko czy Amelke boli gardlo?

Dzis dzien podobny do wczorajszego.
Piekna pogoda zrobila sie dopiero ok 15, wiec wyrzucilysmy panow z dziecmi na ogród a my piłyśmy kawe
Laurka zjadla dzis tyyyyyyllllleeee babcinego rosołku z lanymi kluseczkami i marchewka, ze az sama niedowierzalam czy aby napewno zjadla wszystko co bylo w miseczce, i gdzie to zmiescila.
Napiła sie tez... kubusia truskawkowego Siostrzenica jest nadwyraz opiekuncza w stosunku do małej.Podtyka jej butelki, smoczki-nie zawsze swoje no i tak wyszlo, ale bylo to kilka łyków.
Zaraz wrzuce do albumu zdjęcia termolokow.Wczoraj chcialam ale maz zabral aparat do pracy.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 20:53   #3283
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
a czy u was przy pierwszych zabkach katar byl zwiastunen ząbkow?
jakie to smarki?jakiego koloru?
Laurce ciekła albo przezroczysta woda, albo gęste glutki tez raczej "białe"

Dzis dzien podobny do wczorajszego.
Piekna pogoda zrobila sie dopiero ok 15, wiec wyrzucilysmy panow z dziecmi na ogród a my piłyśmy kawe
Laurka zjadla dzis tyyyyyyllllleeee babcinego rosołku z lanymi kluseczkami i marchewka, ze az sama niedowierzalam czy aby napewno zjadla wszystko co bylo w miseczce, i gdzie to zmiescila.
Napiła sie tez... kubusia truskawkowego Siostrzenica jest nadwyraz opiekuncza w stosunku do małej.Podtyka jej butelki, smoczki-nie zawsze swoje no i tak wyszlo, ale bylo to kilka łyków.
Zaraz wrzuce do albumu zdjęcia termolokow.Wczoraj chcialam ale maz zabral aparat do pracy.
Nie mam pojecia ale wydaje mi sie, ze to jakies przeziebienie. Kuba czesto kichał, katarek jest taki bezbarwny jak woda, łzawią mu oczka, jest mega marudny i miał stan podgorączkowy.
Wczesniej jak zabkował nie miał takich objawow. Dałam mu na noc Viburcol, kropelki Nasivin, wczesniej Nurofen w syropku.
Bardzo duzo dzisiaj pije.

Musiał jej bardzo smakowac rosołek. Ja tez dzisiaj robiłam rosół do ziemniaków a małemu gotowałam zupe na skrzydełkach, potem tak sobie pomyslałam ze mogłam dac mu naszego rosołku, zamiskowac ziemniaki, marchewke, miesko. Ale w sumie dałam sporo przypraw, Ziarenka smaku i kostki cielęce.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Śliczną masz córeczkę
Trzeba jej poszukac kawalera, moj juz zajety ale pewnie znajdzie sie jakis wolny na wątku

Cytat:
Cass wcięło mi Twój cytat-trzymam aby katar nie rozłożył Kubcia.

Cytat:
Cass mam nadzieję, że katarek Kubciowi szybko zniknie i u angy Zosi też
Nie mam pojęcia, Kuba nigdy nie kasłał więc nie wiem jakie mozna podac leki.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 21:14   #3284
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
bidulko
koniecznie idź do lekarza albo chociaż na jakieś masaże
na Reduty Ordona, więc kolo Ciebie jest niewidomy masażysta - podobno świetny w takich sytuacjach gdy medycyna konwencjonalna nie bardzo wie o co chodzi (kilku moim znajomym już pomógł )

hulajnogę zaraz obejrzę, ale wiesz... ja nie mam doświadczenia i nie wiem jakie sa na rynku i nie śmiałam komentować

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Svi, to nie hulajnoga to prawie rower górski

a tak poważnie jest szpanerska - świetna
dzieki za info przejde sie do lekarza i zobacze co to jest w ogole, jak nie bedzie pomagac nic to skorzystam

dzieki za opinie o hulajnodze mi tez sie podoba, wczesniej Eryk mial taka zwykla aluminiowa z malymi koleczkami i sie rozsypala
dlatego teraz chcialam troche lepsza i z wiekszymi kolkami, napewno lepiej sie jezdzi na takich
Cytat:
O jejku,to nie wesoło
Lepiej przejść z tymi dolegliwościami do lekarzatym bardziej że piszesz,że już tam Cię nie raz "łupało".A póki co,może jakaść maść pzeciwbólowa,wygrzewająca czy coś tego typu?
aby szybko przeszło.
dzieki
no nieraz, to od tego, ze pare lat temu dzwignelam dwie palety wody z bagaznika i mi wtedy strzelilo - od tamtej pory co jakis czas powraca
Cytat:
Svi życzę zdrówka
dzieki
Cytat:

gorąco cię pozdrawiam
A może Tż by cie wymasował dalej nie pisze co mam na myśli...bo nie wypada
A na powaznie, to moze poratuje cie plastry ketonal p.bolowe?
.

nie chce mi sie jechac juz do apteki ani TZ wysylac, posmaruje sie na noc mascia i zobacze jak bedzie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 22:01   #3285
Wojtusia
Zakorzenienie

jestem witam się i mówię od razu dobranoc, od wczoraj bylismy u tesciow, a teraz jestesmy u brata mojego, bo u nas cyklinowanie i lakierowanie parkietów wiec musielismy sie wynieść na kilka dni.
spadam popracowac bo terminy mnie gonią.
do jutra kochane

Svi
może ci przejdzie, mojego brata tak samo wczoraj połamało coś, on okręcał się pasem takim neoprenowym, bo od ciepła mniej bolało, no i maścią sie smarował. Trzymaj się i wyśpij dobrze. Może Marci będzie łaskawy dzisiaj i ładnie bedzie spał.

chrupcio witaj. Widze ze Jagódka urodzona wtedy co moja Oliwia
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 23:06   #3286
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny poczytuje Was ale jakos nie mialam weny pisac , straszne to wszystko , taka tragedia

Cass zycze zdrowka Kubusiowi mam nadzieje , ze to tylko katarek na zabki.

Chrupcio witaj na watku sliczna masz coreczke

Mariolas ja tez kupuje duzo uzywanych zabawek Danielkowi , i tez z pewnoscia ma ich za duzo . No i znowu zaczely sie car boot-y , ktore uwielbiam wiec napewno ich jeszcze przybedzie. Dzisiaj bylam i kupilam Danielowi pare ciuszkow , kojec ale to akurat nowy no i oczywiscie pare zabawek.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Edytowane przez Texasik
Czas edycji: 2010-04-11 o 23:09
Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 23:06   #3287
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej

Ogólnie dzisiaj nie jestem w dobrym humorze (jeżeli to w ogóle można nazwać jakimkolwiek humorem...), więc nie będę zaglądała często, aby nie psuć Wam nastroju. Chociaż Wy pewnie tez z jednego powodu nie macie go najlepszego...
Wizaż szaleje dodatkowo, także dzisiaj chyba nie wskazane częste udzielanie.

Chrupciu, witaj

Miłego
mam nadzieję, ze jutro humor Ci wróci - przynajmniej ten "normalny"
Cytat:
witam

współczuję!
Ja tez mam co jakis czas problemy z kręgosłupem i wczoraj przyjaciółka poleciła mi wizytę u kręglarza jej mama chodzi i podobno jest duuużo lepiej jaka
Cytat:
jaka słodka Jagódka
Cytat:

Nudy...
sto buziaków dla Kubusia ... oby katar jak najszybciej sobie poszedł
Cytat:
Cześć mamusie
U nas cały dzień pada,jedyne co mi przychodzi do głowy w tej chwili,to to że ta pogoda iście pasuje do obecnej sytuacji w naszym kraju.
Żyje tak niby człowiek z dala od tego wszystkiego,polityki itd a i tak jakoś nie sposób o tym wszystkim nie myśleć
Siedzimy w domku cały dzień,za oknem pada i pada.
Odpytałam Damiana z historii,Bartosz przysnął to ja kukam do Was,ale lektury nie za wiele.
Mam nadzieję,że ta pogoda się wyklaruje,bo jak na razie to marzec był ładniejszy niż kwiecień -przynajmniej u mnie.

No i co z naszymi dziewczynkami?Miramej znowu zamilkła morska też milczy

Spokojnego wieczoru
z tą pogodą masz rację

tez się martwię o dziewczyny ... Miramejku! Morska! hop hop!
Cytat:
Trzeba jej poszukac kawalera, moj juz zajety ale pewnie znajdzie sie jakis wolny na wątku
mój Bartus już zajęty ... ale chyba jeszcze któryś kawaler jest wolny

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-04-11, 23:11   #3288
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Ja też nie mam jakoś weny pisać

Ja też wczoraj jakaś połamana chodziłam, bolała mnie kość hmmm na pupie i cała noga wzięłam tabl. przeciwbólową i trochę pomogło. Sypię się
my na kaszel kiedyś dostalismy wapno bananowe i syropek - Lipomal

e tam, od razu sypiesz się mam nadzieję, ze to chwilowy ból

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-04-11, 23:19   #3289
Texasik
Rozeznanie

miedzy innymi kupilam mu cos takiego http://www.littlevillagedirect.c om/lv/invt/56810/

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Czeko Daniel tez dzisiaj zasnal w dziwnym miejscu a mianowicie na hustawce . Tz go bujal ale tak delikatnie i sie ululal . Tz zrobil mu zdjecie telefonem jutro wrzuce .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 04:46   #3290
mariolasl
Zakorzenienie

Svinecko zdrowia zycze
Cytat:
Chrupcio witaj
Jagodka sliczna
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Mariolas ja tez kupuje duzo uzywanych zabawek Danielkowi , i tez z pewnoscia ma ich za duzo . No i znowu zaczely sie car boot-y , ktore uwielbiam wiec napewno ich jeszcze przybedzie. Dzisiaj bylam i kupilam Danielowi pare ciuszkow , kojec ale to akurat nowy no i oczywiscie pare zabawek.
Wiec ty mnie rozumiesz bardzo dobrze
Zabawka fajna
Rowniez musze kupic kojec taki kwadratowy, bo ten sprezntowany o wymiarach lozeczka juz mi nie pasuje, bo maly teraz bardziej ruchliwy i nie ma tam za duzo miejsca
Stary 2010-04-12, 05:32   #3291
katarzynka00
Zakorzenienie

czesc kobiety
coraz wczesniej wstaje czy mi sie wydaje?
a na powaznie, to Laurunie ruszył rosołek i sie obkupkała po same plecy, więc nie mialam sumienia dawac jej smoczka by spała dalej.

Wczoraj dostalam od mamy ogórki malosolne pyszneeee mniam!!!! takie jeszcze do polowy zielone, palce lizac
Jak sie zacznie sezon to non stop bede robic w domu.
Dopijam herbatke i ide dospac.

Unholy...jaki nastroj dzis masz? Mężowiec duzo nawywijał, za duzo powiedzial?

Stary 2010-04-12, 06:47   #3292
aannuullaa
Wtajemniczenie

Witajcie poniedziałkowo

Chrupcio, fajnie że z nami będziesz śliczną masz córeczkę

Svi, mam nadzieję że nocka w miarę przespana i masz się już lepiej

Unholly, u ciebie tez mam nadzieję w porządku

Cass, jak Kubuś?

Katarzynko, jak wstaję wcześnie rano to nie raz zdarzy mi się
pomyśleć że ty już pewnie też na nogach

Miramejku, Morska, martwimy się (nie powiem już że Chryzolit chyba dawno już urządzona i powinna wpaść mam nadzieję że u nich w porządku)

Posiedziałam przez weekend na allegro i wygrzebałam małej troszkę zabawek, udało mi się kupić mim. ten "stolik" little tikes, używany za połowę ceny zobaczymy jak przyjdzie w jakim naprawdę jest stanie i na ile zainteresuje małą

Przyjdę z kawą później

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 07:19   #3293
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Katarzynko, jak wstaję wcześnie rano to nie raz zdarzy mi się
pomyśleć że ty już pewnie też na nogach
och, jakże mi miło
ja też sie zastanawiam czy spotkam tu kogos z samego rana i bede miala z kim porozmawiac, bo juz nadrabiac nie ma co , nie ma nocki, a i wieczorna zmiana kuleje

Kolezanka mi przeslala:
...jakie prawdziwe...
musialabym poszperac na ktory rok to zapowiedzial:
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne w kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"

Nostradamus

Stary 2010-04-12, 07:31   #3294
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry. Ja już w pracy. Raczę się kawką.

Katarzynko straszna ta przepowiednia. Jednak uważam, że to nie dotyczy Polski.

Kindze katar powoli przechodzi, ale utrapienie z nim straszne. Poza tym dokazuje na całego, zwiedza całe mieszkanie, tak jak ktoś tutaj wspominał kocha pilota tv, kapcie i dodatkowo paczuszki chusteczek higienicznych - to są jedyne rzeczy, którymi potrafi się zająć na dłużej niż pół minuty.

Witam nową mamusię
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 07:36   #3295
katarzynka00
Zakorzenienie

nie moge znalezc zadnej sensownej info
pisza ze albo wymyslone, albo ze juz dopasowane do WTC

Stary 2010-04-12, 08:14   #3296
gorgulek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Piękny dzionek się zapowiada więc pewnie spędzimy dużo czasu poza domkiem

Kat ja również uważam, że nie dotyczy to Polski. Już wcześniej przypisywano to WTC.

Miłego dzionka kochane

Ps. Wojtusiu, Czeko - przypomnijcie jakie macie hula-hop bo muszę sobie sprawić
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 08:28   #3297
angy
Zakorzenienie

Cytat:
a próbowałaś Dentinox N na ząbki? nam pomógł, kosztuje ok 19 zł
Tak tak, teraz go mamy. Pomaga

Cytat:
Śliczności

Cytat:

Nudy...
Wspólczuję, wiem, co to znaczy

Cytat:
aby katar wreszcie Was opuścił.
Ponoć leczony trwa tydzień,a nie leczony 7 dnitak się mówi,choć nie zawsze się z tym zgadzam.

Cytat:
Kolezanka mi przeslala:
...jakie prawdziwe...
musialabym poszperac na ktory rok to zapowiedzial:
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne w kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"

Nostradamus

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Kindze katar powoli przechodzi, ale utrapienie z nim straszne. Poza tym dokazuje na całego, zwiedza całe mieszkanie, tak jak ktoś tutaj wspominał kocha pilota tv, kapcie i dodatkowo paczuszki chusteczek higienicznych - to są jedyne rzeczy, którymi potrafi się zająć na dłużej niż pół minuty.

Witam nową mamusię

Svi współczuję i zdrówka Ci życzę

Unholy jak dzisiaj sytuacja?

Dzień dobry,
piekny dzionek sie zapowiada dzisiaj, słoneczko od rana. Ale cały czas nastrój taki jakiś... Nie mogę sie normalnie otrząsnąć od soboty. Poza tym w miare ok. Zosia przespała nockę, tylko parę razy zamarudziła, ale dostała smoka i kimała dalej. Katar jest dalej. Tak myśle, że to może być od tych zębów. Tak ma napuchnięte, że aż górna warga jej odstaje Ale i taj jest dzielna. Wczoraj wieczorem jak zasypiała musiałam ją wziąc na ręce, nie płakała, tylko tak sie wtulała i na mnie patrzyła lekko sie uśmiechając... Najpiękniejsze uczucie na świecie

Miłego dnia

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 08:44   #3298
agga19851985
Wtajemniczenie

czesc. nawet nie popisze dużo bo cały czas musze krok w krok chodzić za Alanem. Normalnie wszędzie włazi, przy wszystkim wstaje jeśli go nie pilnuję to zaraz jest bach i płacz. nie mam na nic czasu, nie mówiąc już o tym jakie mam siniaki na kolanach po raczkowaniu za Alanem.
Choroba powoli mija, został tylko lekki kaszelek i na szczeście apetyt wraca
Ale znowu coś, mianowicie zrobiły się Alanowi białe plamki na języku (PLEŚNIAWKI???). Chyba nasze dzieci są już za duże na pleśniawki, co? ale w takim razie co to??? O Boziu no mówię Wam, jak nie wió to gówno, za przeproszeniem.

Napiszę w skrócie Wasze dzieciaki są przecudne, jak patrzę na zdjęcia to się nadziwić nie mogę jak ten czas leci.

Aha i witaj Chrupcio, Jagódka przesłodka.
Pisze tego posta chyba z 15 minut bo ciągle musze biegać do mojego łobuza.
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 08:49   #3299
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
czesc. nawet nie popisze dużo bo cały czas musze krok w krok chodzić za Alanem. Normalnie wszędzie włazi, przy wszystkim wstaje jeśli go nie pilnuję to zaraz jest bach i płacz. nie mam na nic czasu, nie mówiąc już o tym jakie mam siniaki na kolanach po raczkowaniu za Alanem..

Mama to zawód wysokiego ryzyka

A jeszcze wam muszę przekazać radę mojej babci gotowe? Po 8 miesiącach od urodzenia małej babcia postanowiła mnie uświadomić bardzo poważnym i zatroskanym tonem: dupcie powinno podcierać się od przodu do tyłu no dobrze że mi powiedziała

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:13   #3300
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Ps. Wojtusiu, Czeko - przypomnijcie jakie macie hula-hop bo muszę sobie sprawić
gorgulku ja mam dokładnie takie

my dzisiaj dalej u brata, kilka dni tu spędzimy.
wczoraj Oliwkę cały dzien na rękach nosiły siostry męża i dzisiaj od rana tylko na rękach chciała być, nawet na dywanie nie chciała leżec, bo płacz był, a normalnie to ona prawie nigdy nie płacze. ale już powoli sie uspokaja i dała się położyć na dywan ( jak ona się cieszy gdy zagląda pod dywan )

Svi jak się czujesz dzisiaj?

Kat- ja tam nie czytam przepowiedni żadnych z reguły, ale aż ciarki przechodzą jak tą przeczytałam.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości