|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
oj bardzo chętnie
jak tylko moja mała rozrabiara mi na to pozwoli
|
#3272 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
witam
mnie znowu cos przeskoczylo w krzyzu ale tym razem tak, ze od wczoraj nie moge sie ruszyc, nie moge nic zrobic przy malym, nie moge spac, nawet przekrecic sie z jednego boku na drugi - chodze wygieta co jakis czas mi tak strzeli w tym krzyzu ale to zazwyczaj przechodzi a wczoraj jak mnie polamalo tak mnie trzyma - jezeli do jutra nie przejdzie to ide do lekarza bo jak ja sie zajme dziecmi ![]() nikt mi nic nie napisal na temat hulajnogi, ktora wklejalam
|
|
#3273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3274 |
|
Raczkowanie
|
...a co do mojej dzieciny. To przedstawiam Wam moją małą śmieszkę. Ma na imię Jagódka i urodziła się 30.07.2009. Akutalnie jak widać na zdjęciu już siedzi i to siada samodzielnie - pierwszy raz zrobiła to całkiem niedawno bo 31 marca
. Ma 2 ząbki na dole i uwielbia zwiedzać. Ma zamiłowanie do kapci, pilota do tv oraz śpiewu
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() cały dzień oglądam tv, ale jakoś dalej nie mogę uwierzyć w tą tragiedię ... Wiadomości usłyszałam w radiu jadąc z siostra na zakupy ... robiłam wczoraj imprezę urodzinową jeżeli można to nazwać imprezą, posiedzieliśmy, pogadali ... i oczywiście głównym tematem była katastrofa samolotu i ludzie, którzy tam zginęli ...
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie Wy sie wszystkie podziewacie???
Kuba dalej ma katar, leje sie z noska. Spał 3 godzinki i nawet pore obiadu przespał. Na dworku nie bylismy, co prawda słonce swieci ale wieje wiatr i takie zimne powietrze jest. Nudy... ![]()
|
|
#3277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie idź do lekarza albo chociaż na jakieś masaże na Reduty Ordona, więc kolo Ciebie jest niewidomy masażysta - podobno świetny w takich sytuacjach gdy medycyna konwencjonalna nie bardzo wie o co chodzi (kilku moim znajomym już pomógł hulajnogę zaraz obejrzę, ale wiesz... ja nie mam doświadczenia i nie wiem jakie sa na rynku i nie śmiałam komentować ![]() Cytat:
niestety moja rodzina mnie wyśmiała, a potem okazało się, ze będzie chłopiec, wiec sprawa rozeszła się "po kościach" ![]() a Twoja księżniczka cudna ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Svi, to nie hulajnoga to prawie rower górski ![]() a tak poważnie jest szpanerska - świetna
|
|
|
#3278 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Laurki.Bartosza sadzam na dywanie,ale jako że raczkuje,staje przy meblach,łóżeczku itp.to i tak zasuwa tu i ówdzie po gołych panelach .Nie raz siedzi też w łóżeczku,ale muszę mu tam różnych cudeniek nawkładać(miseczki,dzieci nny wałek do ciasta,pusta plastikowa butelka,pudełko po kremie i takie tam duperele)Cytat:
bardzo fajny ten artykuł.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aby katar wreszcie Was opuścił.Ponoć leczony trwa tydzień,a nie leczony 7 dni Cass wcięło mi Twój cytat-trzymam aby katar nie rozłożył Kubcia.
|
||||||
|
|
|
#3279 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
chrupcio witaj na pokładzie
Pisz kiedy tylko córeńka na to pozwoli Cytat:
Lepiej przejść z tymi dolegliwościami do lekarza aby szybko przeszło.Cytat:
dla Jagódki.Urocza Twoja córeczka Cytat:
![]() Cytat:
aby choróbska z tego żednego nie było.Cześć mamusie U nas cały dzień pada,jedyne co mi przychodzi do głowy w tej chwili,to to że ta pogoda iście pasuje do obecnej sytuacji w naszym kraju ![]() ![]() .Żyje tak niby człowiek z dala od tego wszystkiego,polityki itd a i tak jakoś nie sposób o tym wszystkim nie myśleć ![]() Siedzimy w domku cały dzień,za oknem pada i pada. Odpytałam Damiana z historii,Bartosz przysnął to ja kukam do Was Mam nadzieję,że ta pogoda się wyklaruje,bo jak na razie to marzec był ładniejszy niż kwiecień -przynajmniej u mnie.No i co z naszymi dziewczynkami?Miramej znowu zamilkła morska też milczy![]() Spokojnego wieczoru ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- chrupcio z której części Małopolski jesteś? ![]() Możesz napisać na pw |
||||
|
|
|
#3280 |
|
Raczkowanie
|
jestem sobie Krakowianka
|
#3281 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Ja też nie mam jakoś weny pisać ![]() Amelka mi coś zaczyna kaszleć, co polecacie ![]() Witaj chrupcio Cass mam nadzieję, że katarek Kubciowi szybko zniknie i u angy Zosi też ![]() Svi życzę zdrówka mariolasl zazdroszczę Ci wyprzedaży ![]() Ja też wczoraj jakaś połamana chodziłam, bolała mnie kość hmmm na pupie i cała noga wzięłam tabl. przeciwbólową i trochę pomogło. Sypię się
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gorąco cię pozdrawiam A może Tż by cie wymasował dalej nie pisze co mam na myśli...bo nie wypada ![]() A na powaznie, to moze poratuje cie plastry ketonal p.bolowe? Cytat:
jakie to smarki?jakiego koloru? Laurce ciekła albo przezroczysta woda, albo gęste glutki tez raczej "białe" ja jesli coś mialam to na recepte, wiec nie pomoge, ale raz dzwonilam na pomoc dorazna i pani dr powiedziala ze mozna psiknąć tantum-verde, tylko czy Amelke boli gardlo? Dzis dzien podobny do wczorajszego. Piekna pogoda zrobila sie dopiero ok 15, wiec wyrzucilysmy panow z dziecmi na ogród a my piłyśmy kawe ![]() Laurka zjadla dzis tyyyyyyllllleeee babcinego rosołku z lanymi kluseczkami i marchewka, ze az sama niedowierzalam czy aby napewno zjadla wszystko co bylo w miseczce, i gdzie to zmiescila. Napiła sie tez... kubusia truskawkowego Siostrzenica jest nadwyraz opiekuncza w stosunku do małej.Podtyka jej butelki, smoczki-nie zawsze swoje no i tak wyszlo, ale bylo to kilka łyków.Zaraz wrzuce do albumu zdjęcia termolokow.Wczoraj chcialam ale maz zabral aparat do pracy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczesniej jak zabkował nie miał takich objawow. Dałam mu na noc Viburcol, kropelki Nasivin, wczesniej Nurofen w syropku. Bardzo duzo dzisiaj pije. Musiał jej bardzo smakowac rosołek. Ja tez dzisiaj robiłam rosół do ziemniaków a małemu gotowałam zupe na skrzydełkach, potem tak sobie pomyslałam ze mogłam dac mu naszego rosołku, zamiskowac ziemniaki, marchewke, miesko. Ale w sumie dałam sporo przypraw, Ziarenka smaku i kostki cielęce.---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Trzeba jej poszukac kawalera, moj juz zajety ale pewnie znajdzie sie jakis wolny na wątku ![]() Cytat:
|
|
|
#3284 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
przejde sie do lekarza i zobacze co to jest w ogole, jak nie bedzie pomagac nic to skorzystam dzieki za opinie o hulajnodze mi tez sie podoba, wczesniej Eryk mial taka zwykla aluminiowa z malymi koleczkami i sie rozsypala ![]() dlatego teraz chcialam troche lepsza i z wiekszymi kolkami, napewno lepiej sie jezdzi na takich Cytat:
![]() no nieraz, to od tego, ze pare lat temu dzwignelam dwie palety wody z bagaznika i mi wtedy strzelilo - od tamtej pory co jakis czas powraca dzieki ![]() Cytat:
![]() nie chce mi sie jechac juz do apteki ani TZ wysylac, posmaruje sie na noc mascia i zobacze jak bedzie
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
jestem witam się i mówię od razu dobranoc, od wczoraj bylismy u tesciow, a teraz jestesmy u brata mojego, bo u nas cyklinowanie i lakierowanie parkietów wiec musielismy sie wynieść na kilka dni.
spadam popracowac bo terminy mnie gonią. do jutra kochane Svi może ci przejdzie, mojego brata tak samo wczoraj połamało coś, on okręcał się pasem takim neoprenowym, bo od ciepła mniej bolało, no i maścią sie smarował. Trzymaj się i wyśpij dobrze. Może Marci będzie łaskawy dzisiaj i ładnie bedzie spał. chrupcio witaj. Widze ze Jagódka urodzona wtedy co moja Oliwia
|
|
|
|
#3286 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny poczytuje Was ale jakos nie mialam weny pisac , straszne to wszystko , taka tragedia
Cass zycze zdrowka Kubusiowi mam nadzieje , ze to tylko katarek na zabki. Chrupcio witaj na watku sliczna masz coreczke Mariolas ja tez kupuje duzo uzywanych zabawek Danielkowi , i tez z pewnoscia ma ich za duzo . No i znowu zaczely sie car boot-y , ktore uwielbiam wiec napewno ich jeszcze przybedzie. Dzisiaj bylam i kupilam Danielowi pare ciuszkow , kojec ale to akurat nowy no i oczywiscie pare zabawek.
Moj skarb - 07.07.09 Edytowane przez Texasik Czas edycji: 2010-04-11 o 23:09 |
|
|
|
#3287 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez mam co jakis czas problemy z kręgosłupem i wczoraj przyjaciółka poleciła mi wizytę u kręglarza jej mama chodzi i podobno jest duuużo lepiej jaka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tez się martwię o dziewczyny ... Miramejku! Morska! hop hop! ![]() Cytat:
... ale chyba jeszcze któryś kawaler jest wolny
|
||||||
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i syropek - Lipomal ![]() e tam, od razu sypiesz się |
|
|
|
|
#3289 |
|
Rozeznanie
|
miedzy innymi kupilam mu cos takiego http://www.littlevillagedirect.c om/lv/invt/56810/
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Czeko Daniel tez dzisiaj zasnal w dziwnym miejscu a mianowicie na hustawce . Tz go bujal ale tak delikatnie i sie ululal . Tz zrobil mu zdjecie telefonem jutro wrzuce .
|
#3290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Svinecko zdrowia zycze
Cytat:
Jagodka sliczna Cytat:
![]() ![]() Zabawka fajna Rowniez musze kupic kojec taki kwadratowy, bo ten sprezntowany o wymiarach lozeczka juz mi nie pasuje, bo maly teraz bardziej ruchliwy i nie ma tam za duzo miejsca
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobiety
coraz wczesniej wstaje czy mi sie wydaje? a na powaznie, to Laurunie ruszył rosołek i sie obkupkała po same plecy, więc nie mialam sumienia dawac jej smoczka by spała dalej. Wczoraj dostalam od mamy ogórki malosolne pyszneeee mniam!!!! takie jeszcze do polowy zielone, palce lizacJak sie zacznie sezon to non stop bede robic w domu. Dopijam herbatke i ide dospac. Unholy...jaki nastroj dzis masz? Mężowiec duzo nawywijał, za duzo powiedzial?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
Chrupcio, śliczną masz córeczkę Svi, mam nadzieję że nocka w miarę przespana i masz się już lepiej Unholly, u ciebie tez mam nadzieję w porządku Cass, jak Kubuś? Katarzynko, jak wstaję wcześnie rano to nie raz zdarzy mi się pomyśleć że ty już pewnie też na nogach ![]() ![]() Miramejku, Morska, martwimy się (nie powiem już że Chryzolit chyba dawno już urządzona i powinna wpaść mam nadzieję że u nich w porządku)Posiedziałam przez weekend na allegro i wygrzebałam małej troszkę zabawek, udało mi się kupić mim. ten "stolik" little tikes, używany za połowę ceny ![]() Przyjdę z kawą później
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też sie zastanawiam czy spotkam tu kogos z samego rana i bede miala z kim porozmawiac, bo juz nadrabiac nie ma co , nie ma nocki, a i wieczorna zmiana kuleje Kolezanka mi przeslala: ...jakie prawdziwe... musialabym poszperac na ktory rok to zapowiedzial: "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne w kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci" Nostradamus
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ja już w pracy. Raczę się kawką.
Katarzynko straszna ta przepowiednia. Jednak uważam, że to nie dotyczy Polski. Kindze katar powoli przechodzi, ale utrapienie z nim straszne. Poza tym dokazuje na całego, zwiedza całe mieszkanie, tak jak ktoś tutaj wspominał kocha pilota tv, kapcie i dodatkowo paczuszki chusteczek higienicznych - to są jedyne rzeczy, którymi potrafi się zająć na dłużej niż pół minuty. Witam nową mamusię |
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge znalezc zadnej sensownej info
pisza ze albo wymyslone, albo ze juz dopasowane do WTC
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Piękny dzionek się zapowiada więc pewnie spędzimy dużo czasu poza domkiem ![]() Kat ja również uważam, że nie dotyczy to Polski. Już wcześniej przypisywano to WTC. Miłego dzionka kochane ![]() ![]() ![]() Ps. Wojtusiu, Czeko - przypomnijcie jakie macie hula-hop bo muszę sobie sprawić
|
|
|
|
#3297 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Tak tak, teraz go mamy. Pomaga
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Svi współczuję i zdrówka Ci życzę Unholy jak dzisiaj sytuacja? Dzień dobry, piekny dzionek sie zapowiada dzisiaj, słoneczko od rana. Ale cały czas nastrój taki jakiś... Nie mogę sie normalnie otrząsnąć od soboty. Poza tym w miare ok. Zosia przespała nockę, tylko parę razy zamarudziła, ale dostała smoka i kimała dalej. Katar jest dalej. Tak myśle, że to może być od tych zębów. Tak ma napuchnięte, że aż górna warga jej odstaje Ale i taj jest dzielna. Wczoraj wieczorem jak zasypiała musiałam ją wziąc na ręce, nie płakała, tylko tak sie wtulała i na mnie patrzyła lekko sie uśmiechając... Najpiękniejsze uczucie na świecie![]() Miłego dnia
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc. nawet nie popisze dużo bo cały czas musze krok w krok chodzić za Alanem. Normalnie wszędzie włazi, przy wszystkim wstaje jeśli go nie pilnuję to zaraz jest bach i płacz. nie mam na nic czasu, nie mówiąc już o tym jakie mam siniaki na kolanach po raczkowaniu za Alanem.
Choroba powoli mija, został tylko lekki kaszelek i na szczeście apetyt wraca ![]() Ale znowu coś, mianowicie zrobiły się Alanowi białe plamki na języku (PLEŚNIAWKI???). Chyba nasze dzieci są już za duże na pleśniawki, co? ale w takim razie co to??? O Boziu no mówię Wam, jak nie wió to gówno, za przeproszeniem. Napiszę w skrócie Wasze dzieciaki są przecudne, jak patrzę na zdjęcia to się nadziwić nie mogę jak ten czas leci. Aha i witaj Chrupcio, Jagódka przesłodka. Pisze tego posta chyba z 15 minut bo ciągle musze biegać do mojego łobuza. |
|
|
|
#3299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeszcze wam muszę przekazać radę mojej babci gotowe? Po 8 miesiącach od urodzenia małej babcia postanowiła mnie uświadomić bardzo poważnym i zatroskanym tonem: dupcie powinno podcierać się od przodu do tyłu
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dzisiaj dalej u brata, kilka dni tu spędzimy. wczoraj Oliwkę cały dzien na rękach nosiły siostry męża i dzisiaj od rana tylko na rękach chciała być, nawet na dywanie nie chciała leżec, bo płacz był, a normalnie to ona prawie nigdy nie płacze. ale już powoli sie uspokaja i dała się położyć na dywan ( jak ona się cieszy gdy zagląda pod dywan ) Svi jak się czujesz dzisiaj? Kat- ja tam nie czytam przepowiedni żadnych z reguły, ale aż ciarki przechodzą jak tą przeczytałam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Powiem tylko, że Zosia w końcu lepiej spała i można powiedzieć, że się wyspaliśmy. Ślini sie na potęgę, dziąsełka górne spuchnięte, ale zębów na razie brak. Katar jeszcze nie przeszedł
To już 5 dzień. U nas Nasivin średnio pomaga.
. Ma 2 ząbki na dole i uwielbia zwiedzać. Ma zamiłowanie do kapci, pilota do tv oraz śpiewu
jeżeli można to nazwać imprezą, posiedzieliśmy, pogadali ... i oczywiście głównym tematem była katastrofa samolotu i ludzie, którzy tam zginęli

wlasciwie tatata trenowala
dla Laurki.
aby katar wreszcie Was opuścił.

Siostrzenica jest nadwyraz opiekuncza w stosunku do małej.Podtyka jej butelki, smoczki-nie zawsze swoje no i tak wyszlo, ale bylo to kilka łyków.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
przejde sie do lekarza i zobacze co to jest w ogole, jak nie bedzie pomagac nic to skorzystam 
- 07.07.09
pyszneeee mniam!!!! takie jeszcze do polowy zielone, palce lizac