"Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz XVI:) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 12:52   #1171
raingirl
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Aa zapomniałam się pochwalić, że z piątkowego egzaminu ( z tego, o którym mówiłam, że był super) dostałam 20/20 ptk Geniusz jak nic i w dodatku skromna
Gratulacje
Ale uchyl rąbka tajemnicy i napisz dlaczego był super
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:58   #1172
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Witam
Zapraszam do klubu zostawiłam krótką wiadomość na temat kilku ostatnich dni .
Stary 2010-04-12, 13:05   #1173
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Pesel w ankietach po to, żebyś np. nie wysyłała zgłoszeń z różnych kont na tą samą osobę. Ostatnia cyfra w peselu jest cyfrą kontrolną i jak ktoś sobie wymyśli to też wyłapią (tzn są algorytmy sprawdzające i można wymyślić pesel, ale to trochę zachodu jest).
A w komunikacji miejskiej mogą żądać po to by w razie kontroli i braku biletu ktoś się za kogoś innego nie podał (dane można znać, z peselem gorzej). Tak mi się wydaje.
jest teraz zdjęcie w karcie miejskiej, więc już trudno się podać za kogoś innego
Pewnie tak jest jak mówisz z tym wysyłaniem z jednego konta. Co oznacza która cyfra w PESELu to ja wiem Natomiast nie podaję.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:05   #1174
Gleniusia
Zakorzenienie

Witam

Aniołku, gratuluję i cieszę się, że wszystko tak fajnie się układa

Naj, mam nadzieję, że ta sprawa z koleżanką rozwiąże się pomyślnie, w końcu nie zrobiłaś tego specjalnie...

Motylku, uroczy mały

Claris, zazdraszczam wyjazdu, ten pałacyk i okolica wygląda bardzo przyjemnie

Wczoraj cały dzień graliśmy w planszówki z tatą Tż Fajnie było
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:06   #1175
yzzi3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Tak, rozdizały się tytułuje (podrozdziały też) więc gratuluję postępu

Kup sobie Syrenkę. Ja się od niej uzależniłam i po 2 tygodniach zauważyłam ujędrnienie i wygładzenie skóry. Mam wieeeelką nadzieję, że za 3 miesiące po cellu nie będzie śladu Trzeba jakos na plaży wyglądać c'nie?

Witam Was dziewczyny, a ja proponuję masaż bańką chińską
A po, peeling z zaparzonej, ostudzonej kawki Działa!!!
yzzi3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:12   #1176
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Gratulacje
Ale uchyl rąbka tajemnicy i napisz dlaczego był super
A no bo wykładowca wyszedł na minutę przez co cała 60osobowa grupa na połowę testu miała takie same odpowiedzi A drugą część egzaminu rozwiązywałam razem z kolegą z moich osobistych notatek. Można więc powiedzieć, że nie była to praca indywidualna Ale nie ma się co długo cieszyć, bo to pewnie pierwszy i ostatni tak lajtowy egzamin...
Stary 2010-04-12, 13:26   #1177
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
no, ja się też boję - nie latam dlatego.

Może, ale nie musi. Moim zdaniem nie odniosłoby takiego skutku, ale oceniam po sobie, bo jak już kiedyś pisałam - byłam w podobnej sytuacji - też mam brata z którym jestem b. mocno zżyta i też mi było ciężko przyzwyczaić się do myśli, że już nie będzie tak jak kiedyś. Tyle, że siostrze tż Crooze jest ciężej Moje relacje z bratem się b. zmieniły od kiedy oboje mamy partnerów,ale nadal są b. bliskie. To też trzeba umieć zaakceptować. U nas jest np. tak, że ja czasem mojemu bratu mówię, że ma nikomu nie powtarzać, tego co powiem I wiem, ze nie powtarza, co z kolei złości jego dziewczynę, chodźnie wiem czemu Więź siostry z bratem jest dość specyficzna. Szczególnie jeśli jest to zżyte rodzeństwo. Ale ja widzę, że Crooze się zachowuje dobrze w tym wszystkim Przynajmniej dobrze jak dla mnie, nie wiem jak dla siostry jej faceta
ja nie bede z nia rozmawiac, bo w zasadzie to nie mam o czym- ona nic bezposrednio do mnie nie powiedziała, tylko do tzta. Z reszta mam nadzieje, ze stopniowo sytuacja bedzie sie zmieniac, a ja bede spokojnie czekać. Nie chce jej odsuwać od brata, tztowi tez mowie, ze ma sie z nia spotykać (ale wkurza mnie chodzenie na kawki, do kina- to takie randki prawie. juz nie wspominajac, ze my nie mamy czasu zeby gdzies razem pojsc..). NIe chce przeciez skłocac rodziny, a szczegolnie jesli mam w nia wejsc.. Ja jestem ogolnie pokojowo zawsze nastawiona i staram sie znaleźć takie rozwiazanie, zeby nie zranic nikogo.

co do cellulitu, to tez mam Powiem wam, ze nie miałąm go jedynie przez okres 3 lat, kiedy byłam wysportowana chudzina chodzaca codziennie na basen dziwi mnie, ze tz tak sie zachwyca moim tyłeczkiem i nie widzi tego pomaranczowego okropienstwa na nim nie powiem, to budujace dla mnie czuje sie w pełni kochana

ogladalismy wczoraj z tz mieszkania w internecie i chyba sie coraz bardziej przekonuje do mojego pomysłu, zeby kupic to mieszkanie, ktore obecnie wynajmuje jest ono do remontu, wiec mam nadzieje, ze cena bedzie oscylowac wokoł 200-210tys. Mieszkania troche w lepszym stanie, o mniejszym metrazu i w gorszej okolicy sa nawet za 240tys
Stary 2010-04-12, 13:31   #1178
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
A no bo wykładowca wyszedł na minutę przez co cała 60osobowa grupa na połowę testu miała takie same odpowiedzi A drugą część egzaminu rozwiązywałam razem z kolegą z moich osobistych notatek. Można więc powiedzieć, że nie była to praca indywidualna Ale nie ma się co długo cieszyć, bo to pewnie pierwszy i ostatni tak lajtowy egzamin...
To chyba niezły szum się podniósł, jak tylko wykładowca zamknął drzwi za sobą
Szkoda, że u mnie nigdy nie było takich numerów... no, ale nasz ciastkowo-soczkowy egzamin z roślin ozdobnych, o którym już opowiadałam też można określić "super"

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
co do cellulitu, to tez mam Powiem wam, ze nie miałąm go jedynie przez okres 3 lat, kiedy byłam wysportowana chudzina chodzaca codziennie na basen dziwi mnie, ze tz tak sie zachwyca moim tyłeczkiem i nie widzi tego pomaranczowego okropienstwa na nim nie powiem, to budujace dla mnie czuje sie w pełni kochana
Faceci takich niuansów na ciele ukochanej nie zauważają - dla niego będziesz najpiękniejsza i tak ma być
Ja mam z moim to samo - narzekam mu na to czy tamto, a on tylko "głupoty gadasz" albo nieśmiertelna odpowiedź na wszystko "nie znasz się"
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:34   #1179
pagka
Wtajemniczenie

Rain a jak 50letni ludzie zaczęli się zachowywać jak dzieci w podstawówce, przekrzykiwali się i w ogóle
Dla mnie to też był pierwszy w życiu taki egzamin
Stary 2010-04-12, 13:37   #1180
Claris
Zakorzenienie

W tv podali, że zidentyfikowano już ciało Marii...
Smutno mi najgorzej, jak pokazują filmiki z nimi i taka smutna muzyka do tego
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:39   #1181
yogu
Raczkowanie

Ja na szczęście nie miałam przejść z rodzeństwem, mój tż akceptuje mojego Brata, który czasem gdzieś z nami wychodzi (np. był z nami na K.Przedmieściu w sobotę) a i z Siostrą się jakoś dogaduje, ale z nią się widujemy rzadziej bo mieszka oddzielnie. A młodsza i jedyna siostra tż jest OK - ale ona ma faceta,więc nie było u niej zazdrości o której mówicie...

z Saskiej Kępy jestem

doczekałam się

yogu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:39   #1182
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Rain a jak 50letni ludzie zaczęli się zachowywać jak dzieci w podstawówce, przekrzykiwali się i w ogóle
Dla mnie to też był pierwszy w życiu taki egzamin
pagka, a co teraz studiujesz jako drugi kierunek?
Stary 2010-04-12, 13:47   #1183
Claris
Zakorzenienie

Aaaa dostałam właśnie mój prezent imieninowy - bransoletkę charms z dwoma zawieszkami i dwie odlewki perfum - wszystko piękne
A teraz już się muszę zbierać na zajęcia
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:48   #1184
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Jej mi bardzo żal, to była taka ciepła, miła osoba. Mimo, że urodą nie grzeszyła to jednak jakieś takie ciepło od niej biło..

Crozee studiuję teraz Bezpieczeństwo Publiczne i Zarządzanie Kryzysowe
Stary 2010-04-12, 14:02   #1185
skimos
Zakorzenienie

a to taki dość modny ostatnio kierunek a co można po nim robić, bo tak się ostatnio zastanawiałam?

EDIT: Ponoć Marię Kaczyńską rozpoznano po napisie na obrączce
Masakra.

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-04-12 o 14:34
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:40   #1186
pagka
Wtajemniczenie

Skimos w wielu miejscach Na przykład w centrach zarządzania kryzysowego. Bardzo wiele osób u nas jest z wojska czy z policji.
Stary 2010-04-12, 14:44   #1187
skimos
Zakorzenienie

no tak, ale oni tak jakby się dokształcają na swoje stanowiska. A mnie ciekawi właśnie czy ktoś "nowy" znajdzie pracę w zawodzie A Ty co w ogóle robisz?

Stary 2010-04-12, 14:51   #1188
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
JA chciałam Tylko powiedzieć Wam , że od dnia dzisiejszego jestem
Artysta Plastyk !!!!!!

ołłłłl yeahhhh
Wygrałam. Nie wierzę .
Gdy szłam do tej szkoły nikt nie wierzył , ze znajomych , że w ogóle tam się dostanę a co dopiero skończę .
A tu ukończyłam Liceum Plastyczne I obroniłam dyplom
Gratuluję!
Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
nie chodzi o to, że jestem cyniczna, ale już niejedną taką niesprawdzoną informację podawali bez dokładnych danych....
Ja wiem, że to olbrzymia katastrofa, tylko ze statystykami to bym się wstrzymała, bo ktoś się jednak może jeszcze odnaleźć.
Takiej jeszcze nie było.

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
OMG... przechodziłam koło radia jak podali pierwszą informację... pomyślałam - ot, samolot zahaczył kółkiem o coś i wylądował na brzuchu... a tu taka wiadomość...
Kurde, pierwszy raz słyszałam, żeby dziennikarka w radio płakała... chyba jakiś jej kolega tam leciał...
Straszne....
Nie musiał tam być jej kolega, niektórzy płaczą, bo się szybko wzruszają. Moja Mama np. płakała, a nikt tam w samolocie jej znajomy nie umarł.
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:56   #1189
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Cytat:
choji, ja sie normalnie zachowuje. to ona własnie ma takie dziwne zachowanie... Boje sie, ze tak bedzie zawsze, bo ona ma 28 lat i nie miała nigdy chłopaka..hmmm no piekna to moze nie jest, ale za to bardzo miła wczoraj mi napisała smsa, ze ona mnie przeprasza, ze wcale nic do mnie nie ma itd.. ze musza sobie to z moim tz wyjasnic. Tylko ze spotkali sie w sobote zeby o tym porozmawiac, niby sobie wyjasnili, a tu znowu takie akcje boje sie, jak to bedzie w przyszłosci... szczegolnie, ze mam bliski przykład, gdzie siostra rozbiła małzeństwo brata z reszta powiem wam, ze jak czytałam jej smsy do tz, w ktorych miała te pretensje, ze nie poswieca jej duzo czasu, to naprawde miałam wrazenie, jakby je pisała jakas jego druga dziewczyna... gdybym nie wiedziała, ze to jest od jego siostry, pomyslałabym, ze ma kogos na boku...
to brzmi jak jakaś patologia, ona nie może tak się zachowywać

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Ech oczywiście weekend się skończył i mamy ładną pogodę
przez sobotę i niedzielę u mnie był deszcz i pochmurno..pogoda taka jaki nastrój był .... zresztą dalej jest mimo,że słońce świeci..

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
No ja dałam popalić TŻ-towi. Bo była rozmowa o tej sobotniej katastrofie, jak to młodzi ludzie z rodzinami (załoga) poginęli i padło pytanie: "co byś zrobił, gdybyś wiedział, że niedługo możesz umrzeć?" On: "Przyspieszyłbym zaręczyny, wziął ślub i zabrał się za płodzenie" (a to płodzenie, bo ja powiedziałam wcześniej - wykąpałabym psa, bo już długo na to czeka, wzięła ślub, płodziła się i zrobiła mgr z analityki i powiedziała każdemu, że go kocham ). Potem coś rozmawialiśmy i powiedziałam wprost - rok temu czekałam na zaręczyny, jak na coś cudownego i na pewno odpoweidziałabym "Tak". Zresztą nie tylko ja czekałam, ale i moja mama A moja babcia to już w ogóle. Teraz albo się oświadczysz, albo się nie oświadczysz. I sama nie wiem czy powiem "tak" czy "nie wiem", bo mnie teraz zbyt często nachodzą wątpliwości i wszystko wydaje mi sie zbyt trudne, tzn. że będzie dla mnie zbyt trudne. I się chłopak zacukał "Wolałbym, żebyś powiedziała "tak" " Ja: "zdaję się na swój impulsywny instynkt, a jak wiesz, potrafię mówić nieprzewidywalne rzeczy". Heh, zaczęło mu teraz zależec bardziej niż mnie
dobrze mu wygarnęłaś może się opamięta

Cytat:

No i chciałam się pochwalić, że spędziliśmy z Tżtem przyjemny weekend, chociaż leniwy itp, ale non stop razem (oprócz momentu, kiedy Tż poszedł na stację po ibuprom dla mnie). I tak leżeliśmy i się leniliśmy, i Tż powiedział, że nie może się doczekać, kiedy zaliczy praktyki, obroni się i zrobi mi niespodziankę U noł łot aj min ?
to znaczy,żę nie może się tego dnia doczekać tak samo jak Ty

Cytat:
biedna widziałam też drugą tą co ma 25 lat jakąś Miss była..

Cytat:
MójTż z właśnej woli otro wziął się za magosterkę Sesese
no proszę

Cytat:

Dostałam @ i brzuch mnie straszliwie boli, wzięłam już 2 ibumy forte ale nic nie dały dopiero je testuję, skusił mnie ibuprofen w składzie i żelowa kapsułka bo zawsze tylko ibuprom max na mnie działał.

Cytat:
Aa zapomniałam się pochwalić, że z piątkowego egzaminu ( z tego, o którym mówiłam, że był super) dostałam 20/20 ptk Geniusz jak nic i w dodatku skromna
gratuluję

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
mi też jest smutno jak widzę te fragmenty z Nimi

Cytat:
EDIT: Ponoć Marię Kaczyńską rozpoznano po napisie na obrączce
Masakra.
Boże szkoda,że razem nie mogli wrócić do Polski.......

Ja już załatwiłam sobie praktyki więc o to się nie muszę martwić mam mase nauki ale jak tu się skupić przez te wydarzenia
Stary 2010-04-12, 15:07   #1190
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak, ale oni tak jakby się dokształcają na swoje stanowiska. A mnie ciekawi właśnie czy ktoś "nowy" znajdzie pracę w zawodzie A Ty co w ogóle robisz?
Niektórzy się dokształcają, a niektórzy po prostu chcieli zrobić studia podyplomowe. Ja nie wiem czy akurat w tej dziedzinie będę szukać pracy, ale przepisy są takie, że przy każdej gminie powinna istniej jednostka zajmująca się zarządzaniem kryzysowym, oczywiście w praktyce nie jest tak różowo, ale jednak praca dla ludzi z takim wykształceniem jest.
Stary 2010-04-12, 15:22   #1191
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórzy się dokształcają, a niektórzy po prostu chcieli zrobić studia podyplomowe. Ja nie wiem czy akurat w tej dziedzinie będę szukać pracy, ale przepisy są takie, że przy każdej gminie powinna istniej jednostka zajmująca się zarządzaniem kryzysowym, oczywiście w praktyce nie jest tak różowo, ale jednak praca dla ludzi z takim wykształceniem jest.
Dziękuję za rozjaśnienie Myślałam że raczej dla "świeżaków" w tej dziedzinie nie będzie pracy, a mój kolega też to studiuje.
Kurcze, mi też by się jakaś podyplomówka przydała, nawet chętnie bym ją zrobiła. Tyle że najpierw muszę pokończyć to co zaczęłam, potem jakaś praca by się przydała i dopiero się pomyśli...
a i tak cały czas moje myśli wracają do psychologii, którą bardzo bym chciała studiować (nie dla pracy ale dla siebie)

Stary 2010-04-12, 15:32   #1192
butterfly20
Zakorzenienie

Ech po obrączce ją poznali...

Ja w zeszlym roku (bodajże po tym zaginięciu samolotu Air France) oglądałam filmy dokumentalne o rozbiciu się dwóch polskich samolotów na Okęciu i Kabatach w latach 80tych. I to było pokazane masakrycznie.Nie zartuję dziewczyny-było widać ciała,ręce oderwane itp... więc jestem w stanie sobie wyobrazić tę masakrę.
Ja jestem strasznie przeczulona na takie widoki i gdybym wiedziała,że będą takie obrazy to bym nie oglądała. Nawet tam było widać rękę afroamerykanina ( to był ten lot,co leciała Anna Jantar i jakaś drużyna sportowców z Ameryki).

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:58   #1193
madziamacius8786
Zakorzenienie

i po lakierze paznokci i ubraniu...
Stary 2010-04-12, 16:20   #1194
yzzi3
Raczkowanie

Dziewczyny, chyba zrovbiłam coś strasznego, potrzebuje na szybko wsparcia, powiedzialm mojemu TZ ze juz nie chce z nim byc, ze nie jestem szcesliwa ze czas sie rozejsc...szok.. Oczywiscie kocham go strasznie ale nie moge sobie poradzic z jego pisanie do obcych na fotce i na nk...Te co, czytały wczesniej wiedzą, bo już pisałam o tym...czuję sie smutna

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
i po lakierze paznokci i ubraniu...

Co do tragedii narodowej to nie potrafię tego objąć..
Straszne, najbardziej mi żal brata Kaczyńskiego i ich córki, oni to dopiero noszą ciężar tej tragedii, to tragiczne po prostu..
yzzi3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 16:25   #1195
madmuazelle
BAN stały

Widziałyście to: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=53

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-04-12 o 16:30
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 16:28   #1196
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yzzi3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba zrovbiłam coś strasznego, potrzebuje na szybko wsparcia, powiedzialm mojemu TZ ze juz nie chce z nim byc, ze nie jestem szcesliwa ze czas sie rozejsc...szok.. Oczywiscie kocham go strasznie ale nie moge sobie poradzic z jego pisanie do obcych na fotce i na nk...Te co, czytały wczesniej wiedzą, bo już pisałam o tym...czuję sie smutna

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Co do tragedii narodowej to nie potrafię tego objąć..
Straszne, najbardziej mi żal brata Kaczyńskiego i ich córki, oni to dopiero noszą ciężar tej tragedii, to tragiczne po prostu..
a jak Twój Tż na to zareagował ???? nie dziwię Ci się,że w końcu nie wytrzymałaś bo ile można upominać o to samo...
Stary 2010-04-12, 16:30   #1197
skimos
Zakorzenienie

yzzi może to mu w końcu przemówi do rozumu, że tak nie można.

Stary 2010-04-12, 16:32   #1198
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
wyedytowałas posta, poprzedni byl niesmaczny naprawde brakło Ci odwagi żeby zostawić poprzedni ??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

Edytowane przez czarna_kawa80
Czas edycji: 2010-04-12 o 16:36
czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 16:36   #1199
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
tak widziałam,
zaprosiłam Pana na Twoje wesele.

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 16:43   #1200
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam Twój poprzedni post, może sama się skusisz?

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości