![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: karmelkowe wlosy:))
Mam ciemny kolor włosów,ten karmel jest super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1262 |
Rozeznanie
|
Tak, trzeba sciągać kolor. Ja tak zrobiłam, ale nie aż do tak jasnego. Włosy jak najbardziej OK, ale mam mocne włosy z natury. Poczytaj wcześniejsze posty.
![]() |
#1263 |
Przyczajenie
|
![]()
siema dziewczyny
nie wiem czy trafiłam do dobrego forum , ale szukam rady. kolor wyjsciowy ciemny braz po rozjasniaczu joanny w sprayu zeszłam o kilka tonów i mam cos takiego jak na 1 i 2 zdjeciu . Jak myslicie czy musze dalej rozjasniac by miec karmelkowy blond?? czy chyci odrazu farba badz krem koloryzujacy?? ewentualnie zastanawiałam sie nad średnim blondem ale nie mam koncepcji jak sie do tego zabrac. słyszalam negatywne opinie takie jak .....wyjda Ci pomaranczowe badz zielone..... to możliwe?? ![]() prosze o pomoc dzieki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 |
Raczkowanie
|
Hej...
takie piękne są te karmelki,że zachciało mi się mieć takowy odcień... Za tydzień wybieram się do fryzjera... Nigdy nie farbowałam włosów i myślałam o jakimś bardziej rudym odcieniu... Ale po przejrzeniu tego wątku zapragnęłam karmelu... Zrobiłam symulacje na szybko i sama nie wiem... Chciała bym,żeby ten kolor nie był taki jednolity,żeby miał takie rozświetlone pasemka w kilku miejscach... Da się to jakoś zrobić? Przepraszam jeśli zadaje głupie pytania ale w temacie farbowania jestem kompletnym laikiem ... Zamieszczam zdj z oryginalnym i symulowanym kolorem... Poradźcie dziewczyny Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie robiła nic na twoim miejscu ![]() Jeśli nie masz np. siwych to nie rób nic.
![]() |
![]() |
#1266 |
Przyczajenie
|
dziewczyny jestem tu totalnie nowa i to mój pierwszy post
obecnie mam na głowie miedziany mahon palette 667 http://www.palette.pl/uploads/pics/PDL_667_11.jpg jest juz mocno sprany rudo brazowy gdzieniegdzie jakies jasniejsze refleksy.. no i jak ładnie przejsc do karmelu , chodzi mi cos takiego jak ma LiLo : tez mam niebieskie oczy, i mysle ze na wiosne bedzie to miła odmiana ![]() wiekszosc z was przechodzi do karmelu z jasnych włosów, wiec ja mam chyba utrudnione zadanie ;\ jak myslicie, rady, wskazówki, jaka farba moge dojsc do takich pieknych włosków.. ?? kazda wypowiedz jest dla mnie cenna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 |
Rozeznanie
|
Uwaga gratka dla ciemnowłosych dziewczyn które bez uprzedniej koloryzacji chcą mieć karmelek, wklejam dłuuugi link, niestety ten odcień chyba nie jest dostępny w Polsce:-(((( Na blogu są zdjęcia Azjatki, przed farbowaniem i po....cudo, aż się wierzyć nie chce.
http://images.google.pl/imgres?imgur...26tbs%3Disch:1 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super kolorek. Może któraś z dziewczyn może to ściągnąć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Rozeznanie
|
Wciąż załamuje mnie mały wybór kolorów farb w sklepach, parę rudości, kilka chłodnych brązów, najwięcej blondów....niby półki pełne, ale jak weszłam kiedyś do sklepu kosmetycznego z farbami w Londynie to nie wiedziałam gdzie oczy podziać....farby, farby, farby.... dekoloryzatory, farby ton w ton, trwale koloryzujące, szampony, odżywki barwiące itp. Karmeli naliczyłam chyba ze 30- różnych firm, marudzę prawda? Ale same powiedzcie czy muszę jeździć do Niemiec by dostać wymarzony odcień...całe szczęście że mieszkam niedaleko granicy. Odcieni do których podałam link nie widziałam u nas w żadnym sklepie:-( Jestem blondynką więc nie mam takiego problemu z uzyskaniem karmelu, ale wiele moich koleżanek dałoby się pokroić;-) za to by w Polsce były dostępne farby przeznaczone do włosów ciemnych (typ azjatycki, afrykański itp.)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Przyczajenie
|
a czy cafe latte z castinga to jest to co ma na głowie Lindsay ?
jak generalnie nazwac ten kolor? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Raczkowanie
|
Prawdę mówiąc mam pytanie do was wszystkich, ale głównie do Coco bo kiedyś jej rada mi bardzo pomogła i wiem, że o włosach wie sporo
![]() Jutro idę do fryzjerki, pracują na farbach majirel i całej reszcie loreala, zawsze mam problem z porozumieniem się z nią, a właściwie wytłumaczeniem jaki kolor chce uzyskać, nawet kiedy niosę zdjęcie mam wrażenie, że o czymś innym mówimy ![]() w załączeniu mój upragniony kolor, taki miodowo karmelowy blond. interesuje mnie dokładny odcień farby, może któraś z was mi doradzi? ![]() będę zobowiązana ![]()
![]() |
#1272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że będzie to poziom 9 (czyli bardzo jasny blond) lub 10 (bardzo bardzo jasny blond) w tonacji beżowo-złocistej. Stawiam że to 10.13 lub 9.13 (czyli beż poplielato-złocisty). Jeśli mają być ciepłe to 9.31 (beż złocisto-popielaty). Pierwsze dwa to chłodne beże, ale mi zawsze wychodzą cieplejsze niż w palecie. Trzeci to ciepły beż. Ładny jest też 10.42 (beż miedziano-opalizujący) - to taki jaśniutki karmelek ale pamiętaj, że ma w sobie odcień miedzi. Wynik zależy oczywiście od tego co masz na włosach i od twojego naturalnego koloru. Tutaj możesz obejrzeć sobie palety Majirel: http://www.allegro.pl/item940529399_...ze_kolory.html i http://www.allegro.pl/item960816031_...arba_krem.html
![]() |
![]() |
#1273 |
Raczkowanie
|
Nawet nie wiesz jak mi pomogłaś
![]() a w zasadzie potwierdziłaś moje 'niefachowe domysły' ![]() Zasnę spokojna.. ![]() Dziękuję i życzę dobrej nocki
![]() |
#1274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najlepiej gdy pokażesz fryzjerowi na palecie o jakich odcieniach mówiłyśmy a on powie Ci czy na twoich włosach to wyjdzie tak jak byś chciała. Może się okazać że poziom 10 to za jasny, bo masz za ciemne włosy, albo np masz chłodny odcień i trzeba będzie wziąć cieplejszą farbę. Pamiętaj, że Majirel w jasnych odcieniach dość szybko się wypłukuje, więc jakby co to i tak tragedii nie będzie ![]() Ja miałam kiedyś 10.13 na włosach dekoloryzowanych (naturalne mam poziom 6 czyli ciemny blond) i wyszedł jak w palecie, ale szybko się wypłukał. Może się też okazać, że żeby wyszedł taki odcień jak na zdjęciu trzeba będzie użyć Majiblond, te są bardziej rozjaśniające. W każdym razie trzymam kciuki, mam nadzieję, że fryzjer zrozumie o co Ci chodzi. Buziaki i śpij spokojnie.
![]() |
![]() |
#1275 |
Raczkowanie
|
można podciągnąć pod karmel? (Garnier Color Naturals - jasny blond, który de facto z jasnym blondem ma mało wspólnego..)
![]() ps. myślałam, że będzie mi lepiej w takim kolorze, a on niestety uwydatnia moje różowe poliki.. trochę go zmasakruje szamponem niebieskim ![]() 1. w pokoju 2. przy oknie 3. sztuczne światło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1276 |
Raczkowanie
|
efelineczka może i to jest karmel, ja bardziej nazwałabym to miodowym blondem, ale jest przesliczny ten kolorek
![]() Sama ostatnio chciałam taki uzyskać kupując Palette Color&Gloss Miodowy Blask [to farba bez amoniaku, wiem...] ale z mojego jasnego blondu wyszedł mi ciemnoszary blond.... brzydko to wyglądało, baardzo ! efelineczka jaki Ty miałas kolor włosów przed pofarbowaniem tym Garnierem Jasny blond, że taki ładny Ci wyszedł? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Rozeznanie
|
Shana, piękny masz naturalny kolor włosów. Wyglądasz rasowo. Absolutnie nie farbuj na karmel
![]() * ja jestem z tych z wątku o popielatym brązie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 |
Raczkowanie
|
shana, to jest karmelowy?
przepiękny !!! zresztą ładnej kobiecie ładnie we wszystkim, i w naturalnym i w karmelku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Wtajemniczenie
|
Ten karmelek też jest boski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 |
Przyczajenie
|
hmhm przeczytałam pare postów i tez mam pytanie do CoCo - chyba jest tu nasza specjalistką
![]() w załączniku moje włosy , zdjęcie zrobione ok miesiąc temu- obecnie juz chyba bardezj sprane- kolor to miedziny-mahon palette 667.. no i zamarzyły mi sie takie włosy jak ma Lindsay ![]() no i moja droga specjalistko, jaka sklepowa farbe ( niemam budżetu na fryzjera ) dojsc do takich włosków.. prosze o pomoc porade i opinie.. również inne wizażyski ![]() pozdrawiam w niedzielny poranek- juz niemoge spac bez te włosy hehehe ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
#1284 |
Wtajemniczenie
|
Luksior!!!! Zwłaszcza dwa pierwsze. Musi być jakaś farba,która takie zrobi. Niech ktoś wreszcie ją znajdzie. ![]() Nie wiecie czy tę farbę można jeszcze gdzieś dostać? Cudny karmel po niej wychodzi. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-03-21 o 21:37 Powód: post pod postem/korzystaj z opcji edycji i multicytowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Raczkowanie
|
Za każdym razem jak mam problem zaglądam do was - aż mi głupio, ale lepiej żebym wam porad nie udzielała bo mogłabym tylko wam szkody narobić
![]() Więc mam prośbę, czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jaki nr z palety majirel będzie odpowiednikiem koloru(tego bazowego - jasne pasemka to swoją drogą) - z załączonego zdjęcia ? Będę wdzięczna i miłego dnia ![]()
![]() |
#1286 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
przypomnial mi sie ten watek bo znowu zachcialo mi sie karmelku
![]() kiedys taki mialam i nawet chyba wrzucalam fotki na ten watek ale dla przypomnienia wrzuce raz jeszcze: Załącznik 3024077 kolor ten uzyskalam LOREAL CASTING - SLONECZNY BLOND, zamierzenie bylo inne, ale ze te farby wychodza ciemniej to wyszedl karmel ![]() oczywiscie farbowane na bardzo jasnym blondzie
![]() ![]() Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania ![]() Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-04-11 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
mi wyszły karmelkowe włosy (takie jak u Lindsay-pare postów wyżej) po użyciu farby Revlon revlonissimo nr 9.31-(jasny, beżowy blond
![]() ![]()
![]() |
#1289 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.