Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 12:05   #871
monana27
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez hexe_hexe Pokaż wiadomość
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki
rzuć okiem na tą sukieneczkę, osobiście jestem zadowolona z tej marki, mają naprawdę piękne i dobre jakościowo ciuszki...
ja brałam ślub cywilny w tej
Ta też ładna, sa uszyte z superowego materiału, mnie służyła całą ciąże, az do rozwiązania a i teraz dwa miesiące po porodzie noszę )
Fajne te sukienki, kupilabym sobie jakas, ale szkoda ze tu u mnie nie ma tej sieci sklepow. Przejrzalam tez na tej stronce oferte outlet, gdzie sa wyprzedaze z poprzednich kolekcji, nieco taniej. Tez by sie cos fajnego wybralo.
Ja wybralam sie do jednego sklepu ciazowego w u bieglym tygodniu ale nic ciekawego. Kupilam sobie jedna czarna spodnice, bo musialam, ze wszytym gumowym pasem, tak ze juz teraz moge w niej chodzic, bo wyglada normalnie. W moje spodnice juz sie nie mieszcze, a nawet jesli sie dopne to bardzo ciasne
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:07   #872
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Jeszcze napisze ze warto tez kupic porzadna kolderke i poszewke. Te z allegro w wiekszosci sa kiepsiej jakosci niestety, tak sie skladalo ze slicznie wygladaja a mialam okazje tego dotknac i to takie na kilka razy jest. Glowa mnie bolala jak pamietam mialam zaplacyc w smyku za posciel z poszewka ( taki komplet) prawie 200 zl ale absolutnie teraz nie zaluje. Posciel sie nie zbija, w zasadzie nic sie z nia nie dzieje. Poszewka miekka, nie spiera sie, nie cienieje... Inne poszewki same wiecie czasem sie 3 raazy wypierze i szmata sie robi. Corka ma dwa lata i jeszcze spi w tej poscieli i poszewce wiec na prawde na to warto wydac troszkie wiecej pieniazkow.
Nie wszystkie takie sa Ta, ktora pokazalam (i ta kupujemy) raczej sie tak szybko nie zniszczy. Jak wspomnialam rok temu kupilismy ja dla mojej kolezanki. Ona miala jeszcze jedna, zapasowa, na czas jak ta byla w praniu. Do dzisiaj uzywa, jest zadowolona. A z tego co widzialam nadal dobrze sie sprawuje i wyglada .
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:18   #873
Ray
Zakorzenienie

jesli masz sprawdzone i wiesz ze dobre to w porzadku tylko napisalam tak zeby nie sugierowac sie ze ladnie cos wyglada tylko to sprawdzic dobrze bo ja juz te zakupy wszystkie robilam i wiem ze czasem pozniej sie zaluje kurcze.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

ja czekam na moja plytke z cwiczeniami i bede mogla sie troche poruszac

ide sie jakos ogarnac i po obiedzie na spacer z mala
Stary 2010-04-12, 12:19   #874
gabisun
Zakorzenienie

Witam!
Pomi super zakupki, świetny ten fotel
Misiakowa22 oczywiście że może wystąpić w każdym wieku, ale ona nie pojawia się bez przyczyny, jest wynikiem dyskopatii, która nie pojawia się ot tak sobie u zdrowgo młodego człowieka, ale jest wynikiem zużycia kręgosłupa lub wady wrodzonej wpływającej na jego wcześniejsze zużycie i uciśnięcie dysku.
Przepraszam za mój wywód, ale to mój temat pracy mgr i jestem na tym punkcie przeczulona
Mszu a kiedy masz usg "płciowe" ? zobaczymy czy masz sny prorocze
Mój maluszek coraz częściej się "odzywa" ma już nawet swoje stałe pory, zawsze po 21 czekam na znak od niej cudowne uczucie, wreszcie mogę poczuć ,że mam lokatora, bo brzucha nadal brak niedługo zaczną mnie na uczelni podejrzewać o wstawienie silikonów bo na razie to biust urósł mi w oczach z małego B dobiłam już do D dziwne uczucie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:21   #875
martucha84
Zakorzenienie

Klarissa i inne dziewuszki
tu sa te zestawy 14 elementowe do lozeczek 60na120
tylko z roznymi rozmiarami poscieli

http://allegro.pl/item980879750_14el...20_milpol.html

http://allegro.pl/item980881650_14el...35_milpol.html

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-04-12 o 12:23
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:33   #876
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Maggie1983 - dzięki, ale napisałam, że roztwór z wody morskiej na mnie nie działa

spróbuj nosivin albo otrivin

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

wreszcie słoneczny poranek.. Rano obudziły mnie kopniaczki maleństwa Tatuś zakochany..
słodziooooo....ja tez juz chce!!!!!

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
aaa komunie mam 9 maja nie mam pojęcia w co się ubiorę może macie jakieś pomysły?
ja mam wesele 1-go maja, komunie 9-go maja, wesele w sierpniu i w październiku...to ostatnie to juz chyba se daruje choć znajomi napewno źli bedą....
też nie mam pomysłu na ciuszki ...

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
.

Mam pytanie do dziewczyn, które już czuły pierwsze ruchy. Możecie opisać specjalnie dla mnie jakie to uczucie? W sobotę jakieś 2-3 razy i dzisiaj też poczułam coś dziwnego - jakby leciutkie naciskanie na brzuszek czy raczej moje wnętrzności dokładnie z tej strony, po której ulokował się mój maluszek. Dziwne uczucie, do niczego niepodobne, takie trochę jakby pulsowanie. Nie jest to ani ból, ani żadne przelewanie w jelitach, ani nic co czułabym do tej pory, przypomina leciutkie skurcze? No nie umiem tego nazwać, ale mam wewnętrzne przekonanie, że to nie jest nic złego.

Jestem dopiero na początku 17 tc. i pani doktor na ostatniej wizycie powiedziała, że raczej ruchy poczuję dopiero za ok. 2 tygodnie... ale na prawdę nie wiem co się dzieje i instynkt podpowiada mi, że to właśnie to...
ja tez raz poczułam takie pękający bombelek w brzuszku ale jeszcze nie wiem czy to jest TO!! i takie pulsowanie też czułam....

Byłam dzis na małych zakupkach, kupilam sobie niebieskie balerinki...
cza mi coś wygodnego bo z obcaskami się ciezko zaczyna chodzic...
Poza tym niestety koło cukierni zaparkowałąm i tak mi zapachniały swieże drożdzówy ze nie mogłam się powstrzymać i poszłam kupić jeszcze ciepłe francuskie trókonciki z jabłkami i cynamonem i drożdzowe z serem... wsiadąłm do auta i spuciwałam......
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:37   #877
monana27
Raczkowanie

Wiecie co dziewczyny, musze przyznac ze zarazilyscie mnie troche tymi calymi zakupami. Do tej pory specjalnie nie myslalam o zakupie lozeczka, wozka itp bo stwierdzilam ze mam mnostwo czasu. Czasami zagladalam w przelocie do sklepow dzieciecych ale to bardziej na ubranka patrzalam. A wy tu takie zorientowane jestescie w dostepnych opcjach na rynku, a ja do tej pory nie wiedzialam nawet jakie sa rodzaje materacow.
Teraz razem z wami przegladam allegro i inne strony internetowe, bo w koncu jak przyjdzie do zakupu to musze byc zdecydowana co chce miec
Wlasnie nawet linka z posciela wyslalam moim rodzicom

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 12:38   #878
Beata_Batumi
Zadomowienie

Cytat:
co znaczy full wypas? To cena pościeli łącznie z poduszką i kołderką?
Kliknij w link i przeczytaj- pościel, kołderka, podusia, ochraniacz, moskitiera i nie wiem co tam jeszcze a nie ze sama poszewka na poduszkę i kołderkę. O to mi chodziło. W ikei widziałam że są po 40 zł pościele a taki sam ochraniacz to pewnie ok 100 zł więc wcale nie jest tak bardzo drogo za taki ładny zestaw.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:41   #879
monana27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
s
Poza tym niestety koło cukierni zaparkowałąm i tak mi zapachniały swieże drożdzówy ze nie mogłam się powstrzymać i poszłam kupić jeszcze ciepłe francuskie trókonciki z jabłkami i cynamonem i drożdzowe z serem... wsiadąłm do auta i spuciwałam......

Ach te swieze drozdzowki
Ja z kolei do tej pory lodow nie lubilam, a teraz juz trzeci dzien z rzedu cala miseczke pochlonelam.
Stary 2010-04-12, 12:41   #880
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
właśnie w happy mum są fajne sukienki mnie się strasznie podobają i jakbym miałam jakąś okazje to bym sobie zakupiła,
zależy też od tego ile kasy chcesz wydać

załączam jedną z nich::
fajna sukieneczka!
ja znalazlam na allegro tanie sukienki ciążowe http://moda.allegro.pl/item996642712..._rozm_s_m.html i chyba sobie ze dwie kupię, nie wiem czy latem będę chodziła w jakichkolwiek spodniach czy spodenkach..

Aha, i jeszcze te http://moda.allegro.pl/item943752099..._xxl_tu_m.html takie przewiewne na codzień.

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które już czuły pierwsze ruchy. Możecie opisać specjalnie dla mnie jakie to uczucie? W sobotę jakieś 2-3 razy i dzisiaj też poczułam coś dziwnego - jakby leciutkie naciskanie na brzuszek czy raczej moje wnętrzności dokładnie z tej strony, po której ulokował się mój maluszek. Dziwne uczucie, do niczego niepodobne, takie trochę jakby pulsowanie. Nie jest to ani ból, ani żadne przelewanie w jelitach, ani nic co czułabym do tej pory, przypomina leciutkie skurcze? No nie umiem tego nazwać, ale mam wewnętrzne przekonanie, że to nie jest nic złego.

Jestem dopiero na początku 17 tc. i pani doktor na ostatniej wizycie powiedziała, że raczej ruchy poczuję dopiero za ok. 2 tygodnie... ale na prawdę nie wiem co się dzieje i instynkt podpowiada mi, że to właśnie to...
Takie pierwsze wyraźne ruchy (że już byłam pewna że to TO), poczułam 17tc 4d, a później z dnia na dzień było ich więcej, przez święta były już całkiem wyczuwalne, mąż jak dotknął brzuszka to też wyczuwał takie falowanie. Ale na początku to było takie dziwne bulgotanie, pukanie leciutkie.

Teraz przez weekend te ruchy były bardzo intensywne, ale prawdziwe kopniaczki poczułam dziś rano, i od rana czuję je non stop- co kilkanaście minut aż podskakuję na krześle Czy to możliwe, że maluszek jest taki aktywny? Kiedy on śpi??

Dziewczyny, nie wiem czy któraś z was kupuje "twoje dziecko", ale ja kupowałam jeszcze w trakcie staranek, potem mi przeszło czytanie mamusiowych gazetek, a teraz w kwietniu od niechcenia kupiłam sobie do poczytania. I zobaczyłam, że jest promocja na prenumeratę (do 12.04), 1,70 zł za numer (w sklepie 4 zł chyba), zamówiłam sobie, bo to grosze, a nie chce mi się nigdy przeglądać tych różnych czasopism w sklepie i kupować. Powiem wam, że jak dla mnie, to jest tam dużo więcej informacji i ciekawych artykułów niż w "M jak Mama" czy "Dziecko", dlatego nie zastanawiałam się nad prenumeratą nawet. Takie info, gdyby któraś była zainteresowana.

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-04-12 o 12:44
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:49   #881
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Dziewczynki, jakie badania robicie oprocz morfologii i moczu?

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:55   #882
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, nie wiem czy któraś z was kupuje "twoje dziecko", ale ja kupowałam jeszcze w trakcie staranek, potem mi przeszło czytanie mamusiowych gazetek, a teraz w kwietniu od niechcenia kupiłam sobie do poczytania. I zobaczyłam, że jest promocja na prenumeratę (do 12.04), 1,70 zł za numer (w sklepie 4 zł chyba), zamówiłam sobie, bo to grosze, a nie chce mi się nigdy przeglądać tych różnych czasopism w sklepie i kupować. Powiem wam, że jak dla mnie, to jest tam dużo więcej informacji i ciekawych artykułów niż w "M jak Mama" czy "Dziecko", dlatego nie zastanawiałam się nad prenumeratą nawet. Takie info, gdyby któraś była zainteresowana.
aha no to fajnie ja bym sobie z chęcią zobaczyła tą gazetkę, zawsze w sklepie jak jestem to natrafiam na "dziecko"albo na "m jak mama"
a tej jakoś nie widziałąm, ale z tego co piszesz to ta cena za prenumerate jest do 12.04 a dziś jest 12 to już nie zdąże zamówić sobie jej
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:57   #883
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Co do dentysty w ciąży to nawet trzeba iść, bo to ważne, żeby mieć w tym czasie poleczone ząbki. Ja leczyłam 2 zęby, jeden ze znieczuleniem, a drugi bez. Trzeba koniecznie powiedzieć dentyście, że jest się w ciąży.
Dziąsła też mnie bolą, a raczej boli mnie w jednym miejscu jak to podrażnię np. coś zjem twardszego. Możliwe, ze to od zęba, ale nie mogę go prześwietlić,, więc nie wiem.

Mam podobnie jak niektóre z Was problem z katarem. Od początku ciąży mam zapchano nos i takie strupy, skrzepy z krwią.
Poza tym mam też problemy z cerą, pojawiły się wypryski na plecach, jakaś masakra normalnie.
Wczoraj zauważyłam też pojawiającą się na moim brzuchu ciemniejszą linię (ona ma chyba jakąś nazwę, może wiecie w którym t.c. ona się na ogół pojawia, Wam się pojawiła?)
Brzuszek już mi lekko wystaje, ale tak bardziej pod pępkiem Od początku 3 m-ca noszę jeansy w większym rozmiarze, mam już kupione jedne jeansy ciążowe, kilka tunik. Byłam zmuszona kupić większe staniki i już czuję, że są znów za małe…

Co do zakupów to wszystko można kupić w ciągu kilku dni, jedyny problem to pieniążki. Wózek wybierzemy w sklepie, ale zamówimy na allegro, po część rzeczy pojedziemy do Ikei (wyprawa do stolicy, bo u nas nie ma Ikei). Myślę, że zakupimy tę pościel, o której piszecie, bo jest śliczna + na zmianę 2 pościelki (poszewka na kołderkę i poduszkę). Najbardziej przeraża mnie zakup wózka, bo to co mi się najbardziej podoba kosztuje ponad 2 tys. i często czytam, że też ma jakieś wady. Podobno większość wózków posiada b.małe gondole… Chciałabym wózek 3w1, ruchomymi przednimi kółkami, które można zablokować. Podoba mi się x-lander xq lub xa.
Aha, łóżeczko kupimy raczej to szersze – 70cm, bo mamy dużo miejsca, wiec chyba lepiej większe

W następnym tyg. muszę zrobić ponowne badania: morfologia + mocz, powtórzyć też toxoplazmozę (chyba IgM) i po raz pierwszy zrobić cytomegalię. Za wszystko muszę oczywiście zapłacić...

starapanna - robiłam raz morfologię, mocz i grupę krwi (tzn.miałam wcześniej robioną, w dzieciństwie), IgM, IgG

Stary 2010-04-12, 12:59   #884
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
aha no to fajnie ja bym sobie z chęcią zobaczyła tą gazetkę, zawsze w sklepie jak jestem to natrafiam na "dziecko"albo na "m jak mama"
a tej jakoś nie widziałąm, ale z tego co piszesz to ta cena za prenumerate jest do 12.04 a dziś jest 12 to już nie zdąże zamówić sobie jej
Ja sobie dzisiaj rano zamówiłam telefonicznie, podałam adres, prześlą mi pierwszy numer z blankietem do wpłaty 20,40 za cały rok, 12 numerów.

Tu fajna stronka: https://mamotoja.pl/twoje_dziecko_in...ykul,3025.html

Lecę robić obiadek.
Stary 2010-04-12, 13:37   #885
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
fajna sukieneczka!
ja znalazlam na allegro tanie sukienki ciążowe http://moda.allegro.pl/item996642712..._rozm_s_m.html i chyba sobie ze dwie kupię, nie wiem czy latem będę chodziła w jakichkolwiek spodniach czy spodenkach..

Aha, i jeszcze te http://moda.allegro.pl/item943752099..._xxl_tu_m.html takie przewiewne na codzień.

Takie pierwsze wyraźne ruchy (że już byłam pewna że to TO), poczułam 17tc 4d, a później z dnia na dzień było ich więcej, przez święta były już całkiem wyczuwalne, mąż jak dotknął brzuszka to też wyczuwał takie falowanie. Ale na początku to było takie dziwne bulgotanie, pukanie leciutkie.

Teraz przez weekend te ruchy były bardzo intensywne, ale prawdziwe kopniaczki poczułam dziś rano, i od rana czuję je non stop- co kilkanaście minut aż podskakuję na krześle Czy to możliwe, że maluszek jest taki aktywny? Kiedy on śpi??

ta szara sukieneczka mi sie podoba
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:44   #886
Klarissa
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie opisu ruszających się maluszków
Myślę, że to właśnie ten czas kiedy i mój maluszek daje o sobie znać
Stary 2010-04-12, 13:46   #887
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny, musze przyznac ze zarazilyscie mnie troche tymi calymi zakupami.
Też wpadłam ta pościel jest genialna
A mebelki mnie rozwaliły, teraz szukam takich podobnych, bo oprócz pościeli zakochałam się "w tle".

I chyba znalazłam fajny wózek - Jedo Fyn...
Ale znając siebie i życie, to tak naprawdę skończy się na wizycie w sklepie, obejrzeniu wszystkiego na żywo i zamówieniu z neta po oględzinach

Edytowane przez Astorianka
Czas edycji: 2010-04-12 o 14:02
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:27   #888
miskowa22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Witam!
Pomi super zakupki, świetny ten fotel
Misiakowa22 oczywiście że może wystąpić w każdym wieku, ale ona nie pojawia się bez przyczyny, jest wynikiem dyskopatii, która nie pojawia się ot tak sobie u zdrowgo młodego człowieka, ale jest wynikiem zużycia kręgosłupa lub wady wrodzonej wpływającej na jego wcześniejsze zużycie i uciśnięcie dysku.
Przepraszam za mój wywód, ale to mój temat pracy mgr i jestem na tym punkcie przeczulona
niestety się nie zgodzę; wysunięcie dysku może się zdarzyć nawet przy zdrowym kręgosłupie u młodej osoby zazwyczaj na skutek złych nawyków ruchowych, np Doda, raz się przedźwignęła i bęc, choć zazwyczaj jest wynikiem sumowania się mikrourazów nabytych właśnie w ten sposób.

Strasznie dużo tu piszecie na tym wątku, nie nadążam z czytaniem

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Dziewczyny kiedy będziecie oglądać szpitale? To trzeba jakoś dużo wcześniej się zdecydować gdzie chce się rodzić?

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:42   #889
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

starapanno ja co miesiąc robię tylko morfologię i mocz..tylko pierwsze badania miałam na toxo, grupę krwi, różyczkę, hcv, hbs. Wiem, że w którymś momencie trzeba będzie zrobić test obciążenia glukozą i drżę na samą myśl- mam złe wspomnienia..
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 14:58   #890
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
starapanno ja co miesiąc robię tylko morfologię i mocz..tylko pierwsze badania miałam na toxo, grupę krwi, różyczkę, hcv, hbs. Wiem, że w którymś momencie trzeba będzie zrobić test obciążenia glukozą i drżę na samą myśl- mam złe wspomnienia..
Ja mialam dopiero 2 badania.
Morfologia, mocz - grupa krwi, rozyczka, toxo
I drugie - morfologia, mocz, glukoza i zelazo
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:23   #891
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
komunie mam 9 maja nie mam pojęcia w co się ubiorę może macie jakieś pomysły?
Ja podobniejak kilka dziewczyn proponuję jakąś fajną sukieneczkę ciazową,którą potem też można założyć.Szkoda parować sie w ciepłe dni w spodniach...
Cytat:
rzuć okiem na tą sukieneczkę, osobiście jestem zadowolona z tej marki, mają naprawdę piękne i dobre jakościowo ciuszki...
Ta też ładna, sa uszyte z superowego materiału, mnie służyła całą ciąże, az do rozwiązania a i teraz dwa miesiące po porodzie noszę )
Super kiecki,moja szwagierka ma tą środkową szarą-jest bardzo fajna
Cytat:

Poza tym w nocy spac nie mogłam... na plecach leżeć nie mogłam, na prawym boku tylko chwilę, bo zaraz bolało mnie biodro i chyba jajnik? Na lewym spałam troszkę dłużej, ale potem ręka drętwiała ;/ I tak cała noc z boku na bok.. Do tego ten katar i zapchany nos...
Witam w klubie,mam dokładnie to samo

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które już czuły pierwsze ruchy.
Ja poczułam w tamten wtorek,a dziś jest u mnie 17tc i 3 dc.Wiem,że to na pewno było to,bo teraz czuję to samo częsciej.To takie uczucie jak czasem mięsień zaczyna nam drgać samoczynnie i tak pulsuje(mniej więcej).Pewnie każda to inaczej odczuwa,u mnie bylo własnie tak.Teraz czekam na coś mocniejszego,żebym mogła to pod ręką wyczuć jak ja przyłożę do brzucha,no i żeby w końcu mężuś mógł to też poczuć

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
z kotami to nie obrazcie sie ale ja sama czesto sie dziwie i pytam ludzi jak dadza rade z kotem i niemowlecie moze stad ze nie mialam nigdy kota, ale jak sie pomysli o tym zwierzeciu moga nasuwac sie takiego pytania i nie jest to zlosliwosc
ja generalnie nie lubie kotow wiec to inna sprawa. kot lnieje i wszedzie ta siersc bleee... na ciuchach, kanapach fruwa to okropnosc dla mnie. Do tego kot czasem zyga bo sie tego naje. A co do kuwety wszedzi rozsypany piasek
Wiec jako ta co nie ma kota tez sie dziwie jak ludzie daja rade
O myślałam,że będę sama,ale widzę,że nie jestem.Osobiście nie cierpię kotów!Dla mnie to fałszywe sierściuchy.Nie wyobrażam sobie kota w domu z niemowlakiem!!A feee!!!!!

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:58   #892
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Oczywiście, ze realnie to na nic nie wpływa. Ja osobiscie nie traktuję tego też jako zabobon, ale trudna sytuację, ze po ewentualnej stracie dziecka dołuja cię jeszcze bardziej rzeczy zakupione dla maleństwa, którego juz nie ma.
Oczywiście że rozumiem też i takie postępowanie. Każdy żyje i postępuje po swojemu

Cytat:
aaa komunie mam 9 maja nie mam pojęcia w co się ubiorę może macie jakieś pomysły?
Ja bym chyba postawiła na jakąś sukieneczkę, ale taką uniwersalną żebyś mogła pochodzić też całe lato. Na to do kościoła marynarka i będzie ok.
Albo spodnie plus elegancka tunika.

Cytat:
Sukienki bardzo w moim guście. I uniwersalne i na imprezę i do pracy (do biura). Tylko ceny rzeczywiście spore.

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
JA co wizytę robię mocz i morfologię.
A ok 12 tygodnia robiłam jeszcze: grupę krwi, glukozę, HIV, WR, tosoplazmozę.
Na ostatniej wizycie lekarz pobrał wymaz na cytologię.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 16:17   #893
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
przed ciążą miałam robione toxo, więc w czasie ciąży już nie muszę
1 badanie: morfologia, mocz, WR (próby wątrobowe) i cukier we krwi
2 badanie: morfologia i mocz oraz na własne życzeniecukier.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
spróbuj nosivin albo otrivin
ok dzięki

Cytat:
ja mam wesele 1-go maja, komunie 9-go maja, wesele w sierpniu i w październiku...to ostatnie to juz chyba se daruje choć znajomi napewno źli bedą....
też nie mam pomysłu na ciuszki ...
My mamy dwie Komunie 23 maja (chrześnik TŻ i mój brat), potem kilka ślubów, z wesel zrezygnowaliśmy, bo nie damy rady już (finansowo).

Cytat:
ja tez raz poczułam takie pękający bombelek w brzuszku ale jeszcze nie wiem czy to jest TO!! i takie pulsowanie też czułam....
no ja też takie muśnięcie motyla czułam.. jakby ktoś mnie delikatnie smyrał,. ale od środka. Czasem delikatne pukanie...

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Kliknij w link i przeczytaj- pościel, kołderka, podusia, ochraniacz, moskitiera i nie wiem co tam jeszcze a nie ze sama poszewka na poduszkę i kołderkę. O to mi chodziło. W ikei widziałam że są po 40 zł pościele a taki sam ochraniacz to pewnie ok 100 zł więc wcale nie jest tak bardzo drogo za taki ładny zestaw.
OK, masz rację za tę cenę bardzo się opłaca

Oglądaliśmy dziś wózki i łóżeczka. No i w sumie wybraliśmy. Łóżeczko z opuszczanym bokiem (295zł) oraz wózek TAKO Jumper X z pełnym wyposażeniem - gondola, spacerówka, fotelik wpinany w stelaż, kosz na zakupy, pompowane koła, torba podręczna, parasol, pokrowiec itp. za jedyne 1000-1050 zł. Bardzo dobry gatunkowo - zarówno wykonanie, jak i materiał. Do tego stabilny i dość lekki.
Z miłą chęcią już bym zakupiła, ale wiem, że to za wczesnie
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 16:19   #894
Ray
Zakorzenienie

badania roznie robilam juz nie pamietam, co poltorej miesiaca mocz i krew mam robic. Jutro wlasnie musze jechac.

te happymum sa fajne fakt drogie. Ale teraz cieplo bedzie sie robic na lato pewnie pelno bedzie sukienek i cos tam bedzie mozna znalesc w normalnych sklepach pewnie taniej ja jeszcze czasem zamawialam ciuchy na bonprixie czy quelle i adowolona bylam tylko trzeba trafic i na promocje najlepiej

enis ja kupuje dziecko regularnie bardzo fajna gazetka ja prenumeraty nie zamawiam bo ja kupuje z dodatkami dla corki ale faktycznie oplaca sie bardziej prenumerate niz w sklepie, kiedys sama o tym myslalam
Stary 2010-04-12, 16:29   #895
Pomidora
Zakorzenienie

Dziewczyny zainteresowane: fotel kosztował całe... 99,99 I wczoraj mężuś go złożył i normalnie się zakochałam, taki jest wygodny Chyba będę spać podczas karmienia

Paula, śliczna pościel, chociaż dla mnie za dużo elementów - ja to minimalistka jestem A najbardziej podoba mi się kolor ten kremowy

Ilonko, to przyjemnej wizyty jutro

Monana, ja rozumiem twoje podejście, ale ja jestem w połowie ciąży i nie wyobrażam sobie, żeby te zakupy robić po porodzie albo z wielkim brzuchem! Jestem wygodnicka i wolę teraz kupić większośc rzeczy - potem będę tylko rozpakowywać

Monika, ja nie patrzyłam w ikei na śliczniaczki, bo jakoś mi się wydawało, że nie będa na początku potrzebne

Mpik, to nie płakusiaj już nawet na filmach (też wczoraj go oglądałam, uwielbiam ten film!), żeby se4rduszko nie bolało już

Lenko, ależ masz fajnie, że już tak czuć twoje maleństwo na zewnątrz Moje czuję już od jakiś 3 tyg., a nie chce się rozhasać i ciagle mój mąż nie może go poczuć

Joanna, super, że wymiotów brak!

Klarissa, ja pierwsze ruchy czułam jakoś w 17tc, więc całkiem możliwe, że to to

Ray, to rozumiem, że chcecie inny kupić wózek, żeby się ze starym nie męczyć

Przyszły dziś 4 tuniczki ciążowe, które zamówiłam Bardzo się cieszę, bo brzuch jakoś ostatnio urósł bardzo i nie mam w czym chodzić

Mamusie wrześniowe - jest już 46

Martucha84 (Marta, 25l.)..................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... tp. 20.08.2010 Paweł jr Lech
Carmena_ (Roksana, 21l.).................tp. 27.08.2010
Limeta (?,?).................... .................tp. 30.08.2010 chłopiec
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 dziewczynka
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.).......tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 dziewczynka
Anilkadro (Alina,28l.)............. .......tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,23l.)............. ......tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ...tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... ..tp. 10.09.2010 chłopiec
Mszu (Marta, 27l.).................... .....tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. .......tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... ......tp. 11.09.2010
Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... tp. 14.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)............tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... .....tp. 18.09.2010

Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................tp. 22.09.2010
Matylda+Seweryn
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.)................tp. 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... tp. ?

Naked21 (Ewa, 25l.).................... .tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 37

Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Butterfly83 (Ewelina, 27l.)...............tp. 3.10.2010
Fem (Kamila, 23l.).................... ......tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Majka232 (Maja, 28l.).................... ..tp. 9.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.)....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Franciszek
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010
Czekajaca na fasolke26 (Aneta, 26l.).tp. 21.10.2010
Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Manana27 (Monika, 28l.)...............tp. 27.10.2010
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................tp. 27.10.2010
Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010
JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. 28.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 17:40   #896
Ray
Zakorzenienie

tak o tych sukienkach pisalyscie ja sobie wlasnie przejrzalam bonprixa i sobie upatrzylam dwie na lato sukienki wiec musze sobie odlozyc kaske i w maju/czerwcu sobie zamowie poki co ostatnio kupilam sobie dwie sukienki i tunike wiec mi starczy
Stary 2010-04-12, 18:27   #897
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Witam Was dziewczyny1!!!:cmok : ja dzisiaj tylko na chwilkę bo piekę ciasto na jutro , no bo jutro stara dupa ze mnie się robi!!!! rok do przodu!!!heheheh
no nic Kochane miłego wieczorku życze!!!!:cmo k:
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 19:05   #898
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

gabisun, nie wiem kiedy mam to USG, po prostu maż umowi mnie ze swoim kolegą, jak skoncze 20 tydzien... ale dam Wam na pewno ciutke wczesniej znac
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 19:10   #899
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Takie jakie zaleci gin, czyli chyba niewiele więcej. Miałam dopiero jedne badania, ciekawe czy teraz każe mi zrobić następne.

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy będziecie oglądać szpitale? To trzeba jakoś dużo wcześniej się zdecydować gdzie chce się rodzić?
Ja oglądać nie bedę, bo chyba oprócz SR to nie ma za bardzo takiej możliwości. Mam do wyboru 2 szpitale, w jednym rodziła siostra i przyjaciółka, w drugim w zeszłym tygodniu rodziła koleżanka także jedynie się dopytam o szczegóły, bo opinie na necie powstają nie na podstawie samego szpitala tylko konkretnego personelu na dyżurze.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziewczyny zainteresowane: fotel kosztował całe... 99,99

Przyszły dziś 4 tuniczki ciążowe, które zamówiłam Bardzo się cieszę, bo brzuch jakoś ostatnio urósł bardzo i nie mam w czym chodzić
Mam w sumie podobne fotele w zestawie mebli, tzn na takich samych stelażach, czasem to sie na nim bujam jakbym miała chorobę sierocą....
A moze byś pokazała tuniczki??

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 20:33   #900
Weronisia
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Co zajrzę na ten wątek, to Wy ciągle o kupowaniu

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja podobniejak kilka dziewczyn proponuję jakąś fajną sukieneczkę ciazową,którą potem też można założyć.Szkoda parować sie w ciepłe dni w spodniach...
Ja też planuję chodzić w sukienkach.
Dziś poszalałam i zakupiłam chyba z 20 ciuchów Ale moje obecne ciuchy cisną mnie już w brzuch, więc postanowiłam sobie ulżyć w cierpieniu

Kupiłam kilka tunik i spodni, jedną sukienkę z krótkim rękawkiem, taką na codzień, a drugą elegancką z długim rękawem, ale też cienką.
Jak Wam się podobają?
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości