|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..
Cytat:
![]() ![]() na opakowaniu siemienia powinien być przepis,ale z tego co pamiętam to zalewamy ciepłą wodą,można przykryć by napęczniało i wypić tak chociaż parę łyżek.jest takie gilaste,ale jak mus to mus myślę,że powinno pomóc
|
|
#4952 |
|
Rozeznanie
|
"normalny" znaczy nie odtłuszczony - ser żółty, śmietana np 18%...
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
mossqa
chyba jednak nie bo na tej diecie staramy sie ograniczyc tluszcze zwierzece
|
#4954 |
|
Zadomowienie
|
Tylko odtłuszczone. Jak na 2 i 3 fazie czasem coś się zje takiego innego nie szkodzi, ale 1 faza : nie
Dygotko, dziękuję bardzo
Edytowane przez Achnes Czas edycji: 2010-04-11 o 20:11 |
|
|
|
#4955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak jak Dygotka radzi spróbuj jogurt, kefir , a na II fazie szczególnie polecam płatki owsiane z otrębami na takie dolegliwości ![]() No i pij dużo płynów Ja dzisiaj 4 dzień i czuję się dobrze
|
|
#4956 |
|
Zadomowienie
|
Jem jogurciki, piję kefiry 0 %i mleko 0%...
Mam nadzieję, że będzie dobrze i to szybko. A jutro wieczorem pierwsze mierzenia... Mija tydzień 1 fazy Gosiu, masz dzisiaj 4 dzień 1 fazy? Co szamiesz na śniadania? |
|
|
|
#4957 |
|
Rozeznanie
|
a jeszcze jedno: mogę na śniadanko dorzucić do owsianki łyżkę masła orzechowego?
|
|
|
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
Jesteś na 2 fazie? Tak
|
|
|
|
#4959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć przyznam szczerze, że niektóre nawyki SB towarzyszą mi cały czas ![]() Na śniadanka jadam: jajecznicę z warzywami, omlet z warzywami i żółtym serem, wieśniaka z warzywami, sałatka warzywna + np.chuda wędlina albo inne białko, biały ser z rzodkiewką,szczypiorkiem, pomidorem i jogurtem nat. itp. Na jutro mam zaplanowaną makrelę z warzywami wszystko zależy co mam w lodówce i nie chce przesadzać z jajkami (bo cholesterol)---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() Ja masła orzechowego nie jadam wcale, więc nie jestem pewna
|
|
#4960 |
|
Zadomowienie
|
Masło orzechowe, jeżeli nie ma w składzie niczego niedozwolonego ogółem jest dozwolone
![]() Dziewczyny a jak z makaronem sojowym (skład : 70 % fasola, 30 % grzyby mung) ? I z herbatami smakowymi, np z malinową? |
|
|
|
#4961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dopiero się ogarnęłam po tych świetach z SB, wiec już dzisiaj- niemalże wzorowo... Ale na razie się nie waże, bo to aż strach myśleć co tam może być...
|
|
|
#4962 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki
przybiegam sie przywitac
|
#4963 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny może jakąś to czyta bo potrzebuję szybkiej odpowiedzi, a tutaj gdzie jestem wyszukiwarka nie działa
Zapomniałam wziąć śniadania do szkoły i wody. A z domuy wyszłam o 7.30 i wrócę do niego ok 17. Czy w związku z tym, że organizm zaczyna mi już wariować, mogę kupić sobie colę light / 0 i popijać ją dzisiaj? Zjadłam już 1 jogurt naturalny, ale dalej jestem głodna, a więcej nie mogę. Soku pomidorowego tu nie ma, a ze szkoły nie mogę wyjść... Zostają drożdżwówki, batony albo słodkie napoje :/ |
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
a bulki? chociazby grahamka z szynka? nie macie w szkole? mielam kiedys identyczna sytuacje, kupilam 2 bulki, 1,5 litra wody bo jest smieszna roznica miedzy duza a mala buteleczka wody
mysle ze zjedzenie czegokolwiek w takiej sytyacji jest o wiele lepsze niz glodzenie sie kilka dlugich godzin. ja dzsiaij na mega zakupy sie wybieram. Dzis tesco, jutro moze auchan... Przechodze na 7 dni na I faze choc wiem ze zwolennikow wielu nie ma
|
#4965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli spotkasz orzeszki to tez pomogą ewentualnie batonik zbozowy
|
|
#4966 |
|
Zadomowienie
|
Coli w końcu nie kupiłam. Za to zjadłam całą paczkę 100 gram orzeszów ziemnych. Ale byłam już krytycznie głodna i mnie mdliło
Bułeczka nie mogła być bo to 1 faza... |
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,
nie bylo mnie dlugo, bo bylam w domu rodzinnym, a tam internetu brak. jutro kupuje ksiazke south beach turbo
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#4968 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem załamana... Dzisiaj mija 7 dzień 1 fazy a ja przytyłam... W biodrach doszło mi 1.5cm!
Mierzyłam na pewno dobrze i na pewno tyle doszło, nie wiem jakim cudem nawet... Do tego mam brzuch jak balon, cały czas wzdęty, cały czas boli mnie głowa, źle się czuje i tylko myśle o słodkim...
|
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
a moze jednak odrobine nizej/wyzej wczesniej mierzylas?
albo jestes przed @ i poprostu napuchlas bo innej przyczyny nie znam zeby na 1 fazie tak bylo.no chyba ze ci ona nie sluzy i zaczniesz chudnac dopiero na 2 bo slyszalam ze byly i takie przypadki. a ja dzis wreszcie wzorowo i nareszcie dostalam @ i ruch tez dzis mialam bo byl wf czyli bieganie na rozgrzewke i inen cwiczonka a reszta lekcji to silownia jutro beda 2 h i to na boisku czyli ze sobie sporo pobiegam zapewne
|
#4970 |
|
Zadomowienie
|
Nie zbliża mi się okres... I na pewno mierzyłam dobrze. Mam akurat na tej wysokości ud, na obu symetrycznie po pieprzyku + to jest najszersza część ud. Zastanawiam się czy nie przejść na fazę 2 już, boję się kolejnych przybywających cm bo połowa tego, co straciłam przez 12 tyg wróciła w 7 dni :/
|
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
moze i powinnas gdy wprowadzisz wiecej blonnika z otrab i innych rzeczy pelnoziarnistych to wzdecia zapewne znikna no i powinnas wtedy zaczac ladnie chudnac nie zbyt szybko ale zdrowo
ale moze lepiej neich sie wypowiedza doswiadczone plazowiczki
|
#4972 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Jestem studentką nauk społecznych. Poniżej znajduje się link do kwestionariusza, który jest pomocą w napisaniu pracy magisterskiej i dotyczy współczesnego wizerunku kobiety. Będę wdzięczna, jeśli zechce Pani poświęcić swój czas na wypełnienie go i udzielić szczerych odpowiedzi. Zapewniam pełną anonimowość, a zebrany materiał zostanie wykorzystany jedynie do celów dydaktycznych. Nie ma tu dobrych ani złych odpowiedzi. Dziękuje. http://www.ankietka.pl/ankieta/38438...k-kobiety.html |
|
|
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja na 1 fazie jestem... Dzisiaj jednak przechodzę od razu na 2. Nie czekam kolejnego tygodnia. Poza tym od jajek i wieśniaka jest mi już niedobrze.
|
|
|
|
#4974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4975 |
|
Zadomowienie
|
dołączam do Was kochane Plażowiczki
![]() Dzisiaj 2gi dzień Iszej fazy, a ja tak strasznie tęsknię za razowcem... Mam nadzieję, że tym razem nie zaprzepaszczę efektów jak po pierwszej przygodzie z SB. Obawiam się tylko, że przez moje wcześniejsze kilka prób z jesieni (które kończyły się po3-5dni) już nie pójdzie tak pięknie jak za pierwszym razem. Ale baardzo chcę schudnąć, od 2giej fazy zacznę ćwiczyć. Potrzebuje tego moje ciało i moja cera, która doszła do tragicznego stanu przez słodycze
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że pójdzie Ci lepiej niż mi. Ja po pierwszym tygodniu rzuciłam dzisiaj bo przybrało się w biodrach prawie 2 cm
(naturalnie zgodne z 2 fazą SB)
|
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4978 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Jestem nowa na tym forum. Od dzisiaj jest na SB. Można powiedzieć, że pierwszy dzień z SB mam za sobą
ale ciągle chodzę głodna i nie wiem co bym zjadła za chwilę jestem znowu głodna:/. Zaraz zjem zapas jedzenia na cały tydzień. Czy to normalne ze mi się tak chce jeść?
|
|
|
|
#4979 |
|
Zadomowienie
|
hmm ja raczej jem, żeby było "przepisowo", bo długo nie czuję głodu po takim esbeckim
posiłku co tez nie jest zbyt rewelacyjne bo kusi diabeł ("jak nie jesteś głodna to po co jesz?może sobie odpuść, więcej schudniesz" ) wklejałam wczesniej jadłopisy i dziewczyny na mnie strasznie nakrzyczały, że uskuteczniam głodówkę, a mi się naprawdę nie chciało jeść. Bo ciężko się pozbyć myślenia, ze nierealnym jest bycie zawsze najedzonym i się nie roztyć Ale dzięki SB powoli człowiek zaczyna wierzyć, że żeby schudnąć nie trzeba niedojadać![]() moze jesz za mało ? wklej jadłospis to nasze ekspertki ocenią i może znajdą przyczynę
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2010-04-12 o 22:11 Powód: skleroza |
|
|
|
#4980 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć trzeba pamietac ze orzeszki baaaardzo kaloryczne Cytat:
pamietaj ze szcegolnie na pierwszej fazie ilość przekąsek i porcje normalnych posiłków muszą nakarmic cie do syta. napisz co i ile kjesz pozatym pamietaj aby duzo pic wody i herbaty
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

a kefir piłaś?może on by Ci pomógł?
, a na II fazie szczególnie polecam płatki owsiane z otrębami na takie dolegliwości 

wszystko zależy co mam w lodówce i nie chce przesadzać z jajkami (bo cholesterol)

mysle ze zjedzenie czegokolwiek w takiej sytyacji jest o wiele lepsze niz glodzenie sie kilka dlugich godzin. 

) wklejałam wczesniej jadłopisy i dziewczyny na mnie strasznie nakrzyczały, że uskuteczniam głodówkę, a mi się naprawdę nie chciało jeść. Bo ciężko się pozbyć myślenia, ze nierealnym jest bycie zawsze najedzonym i się nie roztyć