|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Dziewczyny nie pozwalajcie na żadne flirty przez sms, gg czy nk... Dzisiaj spędziłam godzinę rozmawiając z kolegą z pracy. Miał się żenić w wakacje. Niestety jego narzeczona lubiła podnosić sobie adrenalinkę "niewinnymi" flirtami. Z jednym "wielbicielem" się w końcu całowała. Nawet po zakończeniu znajomości oni nie dawali jej spokoju, bo się w niej zakochali. Za każdym razem ona obiecywała poprawę i kolega myślał, że jest już dobrze, ale w piątek odebrał jej smsa i stracił nadzieję
Ta dziewczyna chwaliła się nawet pierścionkiem zaręczynowym na wizażu (kolega robił go na zamówienie i nam go pokazywał zanim go wręczył), po tym poznałam jej nick i przeczytałam kilka jej postów. Wyglądała na bardzo zakochaną. Także nie można tracić czujności
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
napisała,czy może się skusimy jakoś tak? No i buziaczek był;]
Carmi nie rozumiem takich ludzi :/
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-04-12 o 19:11 |
|
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam już pół drugiego akapitu jeszcze jakieś sto i koniec na dziś w ogóle nie chcę wchodzić w politykę, ale pamiętacie słowa Komorowskiego po tej sytuacji w Gruzji - powiedział: "Jaki prezydent, taki zamach". Ciekawa jestem, kiedy to wyciągną. Podejrzewam, że nie wygra wyborów. Co jak co, można się nie zgadzać z poglądami itp., ale jesteś politykiem, a nie zwykłym szaraczkiem, wypowiadasz się publicznie, a nie na piwie wieloletniemu przyjacielowi, więc odpowiadaj za swoje słowa. Drwienie ze wzrostu, a nawet z zamachu w Gruzji i mnie się zdarzyło, owszem, ale prywatnie, a nie publicznie, no i nie jestem politykiem. Poza tym wstyd mi za to, bo to strasznie płytkie, szczerze mówiąc. Co innego karykaturowanie, jak w przypadku bohaterów "Rozmów w tłoku" u Szymona Majewskiego, a co innego wyśmiewanie i ironiczne drwienie. Lech Kaczyński, coby nie mówić, nie wdawał się w takie dyskusje i ich nigdy nie prowokował (w przeciwieństwie do większości posłów - i tych z lewicy, z centrum, i z PiS-u z jego bratem na czele). To był polityk na poziomie. Mam nadzieję, że teraz wszyscy politycy pomyślą, zanim coś wrednego, złośliwego i niepotrzebnego powiedzą. Choćby po to, żeby o nich po śmierci mówiono tak jak o Lechu Kaczyńskim. Nie wiem, na kogo będę głosować w wyborach prezydenckich, natomiast wiem, że pewnie głosowałabym na Komorowskiego. Po tej tragedii, po odświeżeniu tych jego słów, wiem, że tego nie zrobię. taka przynudnawa refleksja mnie naszła ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
biedny ten Twój kolega.
|
||
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
moderatorzy mają do nich dostęp
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
masakra z tym kolegą.
Mój TŻ teź kiedyś podczas rozmowy z jedną znajomą na skypie (na czacie w większym gronie) w którymś momencie stwierdził że jest ona niezastąpiona, gdy ona napisała że idzie do ukochanego to zapytał "a można wiedzieć kto jest tym szczęściarzem?". Strasznie się czułam czytając to. Ona odesłała go zaraz do mnie, bo mnie też zna wirtualnie. Ale TŻ nie zakumał całej tej sytuacji, dopiero mu wytłumaczyłam jak to mogło być widziane i jak też zostało zrozumiane przez nią (bo go do mnie odesłała) to się zakłopotał wyraźnie bo nie zdawał sobie z tego sprawy. Podobnie z np. buziaczkami wysyłanymi przez net. Dla niego to taki objaw sympatii ale zupełnie neutralny (chociaż pewnie do faceta by nie wysłał, kurde, zapomniałam o tym argumencie!), a dla mnie to są rzeczy, które zrobiłabym też w realu. Śmieje się że ja to już jestem dziecko neostrady (jest 8 lat starszy) :P Ale już mniej ich używa, o wiele mniej niż kiedyś. |
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też nie będę na niego głosować..wredny jest.. Ja Kaczyńskiego lubiłam za życia, jego żonę też. Nie miałam sytuacji zebym powiedziała ,że coś źle zrobił. Ba nawet chciałam żeby był prezydentem jak były wyboru w 2005 roku. skimos współczuje sytuacji choć byłam kiedyś w podobnej
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-04-12 o 19:27 |
|
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
Naj na początku zaznaczę, że nie oceniam Twoich sympatii politycznych, ale coś jest tu dla mnie dziwnego. Przecież przed 10 kwietnia znałaś słowa Komorowskiego dotyczące zamachu w Gruzji a mimo to chciałaś na Komorowskiego głosować, a teraz po śmierci Pana Prezydenta zmieniłaś zdanie? Dlaczego, bo dopiero teraz dotknęły Cię te słowa?
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie na polityce nie znam, ale nie bede głosować na Sikorskiego, bo nie zasługuje na to, by reprezentowac nasz kraj. Kiedys miałam o nim dobre zdanie, ale je strciłam..
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam na polityce wcale się nie znam, o Komorowskim nic nie wiem, ale tak sobie myślę, że on jest z PO, a jeżeli chcemy żeby coś się w tej polsce zaczęło dziać, ustawy były przegłosowane i nie było ciągle vet, jak za rządów Kaczyńskiego, to chyba powinien wygrać, coby się z Tuskiem dogadali i coś się ruszyło
|
|
|
|
#1271 |
|
BAN stały
|
najfajniejsza to nie tak jak myślisz,ale muffinke czekoladową moge ci podarować.
Nie zawsze jestem złośliwa/kąsliwa etc Tak wyedytowałam posta,choć zanim to zrobiłam chciałam dodać,że to zart No,ale gdybym te słowa dodała,to tak byście mi nie uwierzyły.Także stwierdziłam,że wyedytuje posta.
|
|
|
|
#1272 |
|
Wtajemniczenie
|
Crozee Sikorski nie będzie kandydował, kandydatem PO na prezydenta jest Komorowski.
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczymy kto będzie kandydował, jeszcze nasze opinie mogą się zmienić. Ja póki co nie widzę żadnego odpowiedniego kandydata.
Właściciel ma zaraz być, będę przy nim rozmawiać z współlokatorami o sprzątaniu (jeden sobie wpisał że sprzątnął jak nie sprzątnął). Już kilkakrotnie była kwestia sprzątania poruszana, nie wiem co z tego wyjdzie tym razem. Głupio mi znów się ze współlokatorem kłócić. Do tego majonez mi podkrada, ale to już chyba się zreflektował że wiem (raz zostawiłam odpowiednią kartkę w słoiku). |
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast jeśli startowałby w wyborach Lech Kaczyński, to i tak bym na niego nie głosowała, bo choć zawsze uważałam go za elokwentnego i oczytanego, to nie zgadzam się z jego poglądami (mam podobne odczucia względem Romana Giertycha - on jest pewny swoich poglądów, może i nie zgadzam się z nim w wielu kwestiach, ale szanuję jego zdanie, bo jest poparte konkretami, radykalne, ale przynajmniej jest konkretny w swoich poglądach). Teraz nie wiem, co zrobię. Może nie pójdę na wybory, bo na nikogo z PiS-u nie zagłosuję ze względu na program, z którym się nie zgadzam, z PO będzie startował Komorowski... zobaczę, kogo wybierze lewica. Czyli ogólnie: wtedy sądziłam, że nie mają znaczenia takie teksty, bo wielu polityków używa takich chwytów. Teraz - wiem, Polak mądry po szkodzie - do mnie dotarło, że to nie jest tłumaczenie. Wolę nie przyłożyć ręki do wyborów, niż zagłosować na chama. |
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny luknijcie do klubu do tematu o przyjęciu nowych członków, ok?
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Z PO na pewno nie będzie Sikorskiego.Prawybory już wybrały-Komorowski. I nic tego nie zmieni. Myślę,że J.Kaczyński też wystartuje. Mam cichą nadzieję,że Cimoszewicz też...
|
#1277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- o tak, mógłby Cimoszewicz startować. Miałabym problem z głowy. |
||
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym stawiała jednak na Ziobrę z PiSu.
No ale zobaczymy. Zobaczymy też jaki poziom będzie kampanii. Chciałam głosować na Olechowskiego ale ostatnie jego wypowiedzi mnie zniechęciły. Może ktoś jeszcze niezależny wystartuje. |
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
O ile pan marszałek przetrwa tę próbę, to ja jednak będę głosować na Komorowskiego.
Poza tekstem o zamachu w Gruzji o Lechu Kaczyńskim powiedział też: "Jest miłym człowiekiem. Jego problemem jest to, że ma brata który w moim przekonaniu nie jest miłym człowiekiem". A Jarosława szczerze nie znoszę m.in. za tekst "My jesteśmy tu gdzie wtedy. Oni tam gdzie stało ZOMO." |
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
naj to wcale nie jest śmieszne :P nie będę podpisywać wszystkich rzeczy w lodówce żeby mi nie zabrakło czegoś kiedy będę miała ochotę, bo ktoś mi wyjadł.
Co do Komorowskiego to ma teraz dużą szansę. Jeśli się wykaże i sprawdzi na stanowisku do czasu wyborów, to będzie miał duże szanse. Mi w nim się nie podoba to, że ton głosu ma sztuczny, taki bez emocji. Ale w sumie dużo go nie słuchałam, więc może coś mi się zmieni. Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-04-12 o 20:13 |
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam wrażenie, że może kandydować Ziobro. A jego to już bym na 100% nie chciała.
|
|
|
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
skimos ja nie mam nic przeciwko temu, żeby współlokatorzy się częstowali naszym jedzeniem. Nie lubię tylko, jak ktoś mi zje ostatni jogurt albo zużyje resztkę soli i nie da mi znać. Przecież bym sobie kupiła po drodze w sklepie, a tak to zabieram się za gotowanie i lipa ;/
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
A Ziobro ma szanse?Bo jak dla mnie-niewielkie...
Cimoszewicz taaak Jak najbardziej.Co do Jarosława...zawsze miałam wrażenie,że to jednak on "rządzi" w tym ich tandemie i to on rozdawał karty. A Lech stał tak bardziej z boku.Jednak Prezydent ma głównie funkcję reprezentacyjną, a to Premier ma większe pole do manewru.Dlatego pewnie taki podział obowiązków między nimi.
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Komorowski jest raczej dyplomatyczny, bardziej przyjazny, natomiast teraz sądzę, że gdyby zaliczył taką wpadkę dotyczącą jakiegoś konkretnego posunięcia prezydenta, to jeszcze bym zrozumiała. Natomiast nie przystoi dojrzałemu politykowi tak się wypowiadać, moim zdaniem (w kwestii Gruzji). a słowa dotyczące Jarka i prezydenta są prawdą po prostu :P poza tym, choć poglądy lewicowe są mi najbliższe, nie głosowałabym, teoretycznie, bo startować nie może, na Kwaśniewskiego właśnie za to, że choć jest elokwentny itp., to się spija, a to - poza tym, że być może jest alkoholikiem - nie przystoi. swoją drogą Ziobro jest na poziomie Jarka. Niby coś tam wie, ale ma politykę agresji. A obraźliwe słowa i oszczerstwa z jego ust padały nieraz. Owe "przeprosiny" tego transplantologa w "GW" wyglądały tragicznie, mimo że miał konkretny tekst do napisania, potem w TV kilkakrotnie powiedział, że zrobił, co kazał sąd, czy jakoś tak. Też mi skrucha. I Gosiewski był bardzo do nich podobny w tym swoim agresywnym rzucaniu słów. Cytat:
PS patrzcie, nabijamy posty, nie pisząc o głupotach! jakież to dziwne Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-04-12 o 20:27 |
||
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
bądźcie dżentelłumenkami, o polityce się nie rozmawia
każda zagłosuje tak jak będzie chciała
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Górnolotne rzeczy piszemy zamiast sprzątać,prasować i gotować.Toż to zakrawa na bezeceństwo!!!
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
tak się zastanawiam, czy jeszcze kiedyś TVN puści Lejdis z tymi politycznymi tekstami
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() np. Claris - ona będzie miała głupi ślub, bo zamiast ciągle go szykować, to siedzi na Wizażu, o!
|
|
|
|
|
#1290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do Jarosława, to on zdecydowanie nie jest sympatyczniejszym z braci, jego wypowiedzi często doprowadzają mnie do furii.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

ja też tu w przerwach zaglądam bo i słucham wiadomości i się uczę ech..
jeszcze jakieś sto i koniec na dziś 
13.03.2008