|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Dziewczyny..chyba wpadam w anemię.
Odebrałam dziś wyniki i mam tylko10,6 g/dl hemoglobiny, a czerwonych krwinek 3,6. Czytałam, że największe zapotrzebowanie na żelazo bedziemy mieć dopiero w 7 miesiącu..a mi już w 19 tygodniu tak wszystko poleciało.. Nie mam ochoty na czerwone mięso, ale czas znaleźć jakieś fajne przepisy.. może Wy polecicie jakieś danko ![]() Jutro idę do lekarza i raczej pewne, że dostanę dodatkowe tabletki.. A jak Wasze wyniki?Dbacie jakoś specjalnie o żelazo w diecie ![]() Weronisia ta malinowa sukienka..piękna! Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-04-12 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() A żelazo też zawsze ciąży mi spadało dość szybko. Po porodzie to nawet musiałam dostawać zastrzyki z żelazem. Widocznie niektóre z nas tak mają. Teraz jeszcze nie wiem jak moje żelazo, ale czuję się dobrze, więc pewnie jest w normie. A żelazo zjadam głównie w postaci zielonych roślinek ![]() Jem dużo zielonych sałat i brokułów i jak na razie to mi starcza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=mszu;18510521]
Cytat:
Ja byłam dzisiaj u lekarza, wszystko ok, dzidzia już taka duża, słyszałam bicie serduszka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- aaannnnnnaaa ja też mam taką hemoglobinę jak Ty i dzisiaj kupiłam Hemofer, więc mam nadzieję, że się polepszy. Oprócz tego jem feminatal i urinatin (żurawina na drogi moczowe). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
witam wieczorkiem,
ja również po zakupomanii jestem... praktycznie w nic sprzed ciąży się nie mieszczę, więc postanowiłam co miesiąc sobie coś kupować ![]() mieszkam w Łodzi i jest tu parę sklepów ciążowych, ale co do nich zajrzę to nic ciekawego nie znajduję, jakoś nie pasują mi te ciuszki... ostatnio z przyjaciółką pozaglądałyśmy do sklepów typu orsay, teranova, c&a itp i powiem szczerze w tej chwili jest taka moda, że to co kupię to będę miałą na teraz i jak brzuszek będzie większy i po porodzie... takie uniwersalne... jeśli chodzi o badania to standardowo: morfologia, mocz co miesiąc, na początku była: morfologia, mocz, żelazo, magnez, rh, hiv, wr, tokso, cukier, i chyba to tyle... jak narazie u mnie wszystko wporządku, tylko jakieś nieliczne bakterie się w moczu pojawiły ale zaraz była reakcja mojej gin i zniknęły... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Raczkowanie
|
Hejcia
azdroszcze juz wam które czuja ruchy dziecka, ja 16t i nic, a w pracy mowia ze nawet brzucha nie widac.ah.....pierwsza wyczekiwana ciąża..... czy warto odwiedzic innego pana G jak sie ma swojego w miare dobrego? bo mam tez mozliwosc pojscia np.do luxmedu.mysle.... Pozdróweczka ps.chwilami nie nadazam nad czytaniem wszystkeigo tutaj,przepraszam ale jestem w kazdej chwili z wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Dziś wstałam kilka min. po 6.. jakoś spać nie mogłam... wzięłam prysznic, piję kawkę i niedługo pójdę po jakieś zakupy... Troszkę się denerwuję, bo dziś idziemy do lekarza... Trzymajcie kciuki ![]() Wyniki krwi póki co mam dobre, tylko troszkę za niską mam średnią objętość płytek krwi, cokolwiek to znaczy ;/ Reszta w normie. A bakterie w moczu liczne, ale od kiedy tylko pamiętam, zawsze tak miałam. Wczoraj znalazłam jeden sklep, gdzie mogę kupić jeansy ciążowe, ale ceny okropne! od 95 do 120 zł, z czego poniżej 100zł były beznadziejne fasony i kolory oraz bardzo niski pas gumy ;/ Masakra! Przecież nie kupię spodni za 120zł, żeby za miesiąc-dwa kupować kolejne ;/ Zaryzykuję i kupię coś na Allegro. ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- oczywiście, że warto... Konsultacja z innym lekarzem nie zaszkodzi.. Moim zdaniem ważne jest, by mieć pełne zaufanie do swojego ginekologa.
#907 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a tak na marginesie-brzuszek chyba troche urosl ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś do lekarza idę swojego wynikami krwi i USG genetycznego i pewnie nie będę mieć robionego USG bo w zeszłym tygodniu miałam genetyczne No ale spoko jakoś przezyje pewnie teraz za miesiąc będę miała USG no nic zobaczymy Miłego dnia życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Rozeznanie
|
WItajcie dziewuszki
![]() za oknem w końcu słonecznie i jakoś bardziej optymistycznie ![]() U mnie dziś 18tc6d wczoraj wieczorem, w łożeczku, moja dzidzia strasznie się wierciła i w końcu mężuś to poczuł. Ucieszył się ogromnie i stwierdził, że to takie uczucie jakby coś w worku siedziało i się w nim ruszało ![]() ![]() czekajaca na fasolke26 - ![]() ![]() ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN ![]() ![]() weronisia - zakup świetny a sukienki śliczne ![]()
![]() |
#911 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
czekajaca na fasolke26 - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!
#913 |
Zakorzenienie
|
ja mam zelazo w normie tzn mialam bo teraz jak zrobie wyniki nie wiem, ale w ciazy pierwszej tez nie mialam problemu z zelazem.
![]() ja w ogole zadnych witamin nie biore wciaz poza folikiem. lekarz uznal ze wyniki mam bardzo dobre a sama mowilam ze jem duzo warzyw i owoce min. 3 razy dziennie wiec do 20 tyg jade tylko na foliku. wczoraj moja corka mnie rozwalila na calego ![]() ![]() ![]() ja czekam kiedy mala usnie i klade sie sama bo cala noc do niej chodzilam oczy na zapalkach powinnam miec... jak bedzie drugie to ja nie wiem chyba na jakis prochach bede jechac :ziew: czekajaca na fasolke cos mozna zyczyc ? ![]() a ja wczoraj jeszcze ogladalam przypadkiem na mtv "ciaze licealne" czy jakos tak.. i normalnie ryczalam jak glupia... bo dziewczyna z liceum oddala dziecko do adoptcji, pokazywali caly porod te dziecko i nowa rodzine. Normalnie wylam .. hormony szaleja.
#914 | |||
Zakorzenienie
|
Weronisia, ale zakupy poczyniłaś, no no no
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czekająca na fasolkę wszystkiego najlepszego w dniu urodzin, spełnienia marzeń ![]() ![]() (PS. byłaś na wątku planowania na 2010 albo na odległym planowaniu? Bo chyba kojarze twój nick....)
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam przed świętami spodnie ciążowe w happy mum, takie ze zwężanymi nogawkami bo ja tylko w takich chodze, dałam za nie 199 zł, mam nadzieje że tyłek mi nie urośnie i przechodze w nich całą ciąże
a we wszystkich sklepach ciążowych w jakich byłam nie było takich spodni, wszedzie szerokie albo dzwony Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-13 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
Pod warunkiem, że nie urośnie... Poza tym pas o wysokości 10-15 cm moim zdaniem jest stanowczo za mały i z czasem zacznie uciskać brzuch ;/
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe, na all często piszą, ze pas ma 18cm...Ja muszę kupić na all, bo tam niektórzy uszyją mi dłuższe nogawki a w sklepach to nie dostanę.
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
bez przesady.... ja mam ciazowe 2 pary i sa na mnie dobre ale wiem ze nawet jak urosne to nadal beda.. gumka sie rozciaga wiec spokojnie.....
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
ok ja narazie pożyczyłam spodnie od swojej koleżanki - ona musiała kupić 3 pary - każda w innym rozmiarze, bo w poprzednie się nie mieściła (jeans w biodrach się nie rozszerzy niestety).
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie kupiłam jeszcze legginsy ciążowe i też są bardzo wygodne, zakrywają cały brzucholek ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-13 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
Pas przy spodniach będzie dobry, ale same spodnie (z typowego jeansu) niekoniecznie.Życzę Wam, by Wasze biodra pozostały takie, jakie są
![]() ![]()
#922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() no i zawsze mozna kupic jensowo podobne czyli takie z dodatkiem streczu zeby sie naciagnely.. ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-04-13 o 08:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
nie pisałam o pasie, bo tu macie rację - on się rozciąga
![]() a co bioder... ja mam ogromną tendencję do tycia właśnie w tych okolicach i wiele par moich kochanych biodrówek musiałam sprzedać/oddać, bo się w nie już nie mieszczę ![]()
![]() |
#924 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chcę się tu kłócić ani upierać przy swojej racji, bo też masz rację. Chodzi mi tylko o to, że jak ktoś piszę,że boli go kość ogonowa, a ma koło 25 lat to nie pisać od razu że to rwa kulszowa, bo to jest naprawdę rzadkie w tym wieku. Cytat:
![]() ![]() Lenko dziękuję za komentarz ![]() Coś jeszcze miałam pisać ale już zapmniałam ![]() ![]() Pprzypomniało mi się co miałam napisać: Czekająca na fasolkę Wszystkiego Najlepszego ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-04-13 o 08:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]()
![]() |
#926 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny!
czekajaca na fasolke wszystkiego najlepszego!!!!! Piszecie o spodniach, ja byłam w sklepach ciążowych i spodnie były bardzo drogie a do tego brzydkie, szerokie, jakby znoszone. Poszłam do lumpka i znalazłam spodnie jeansowe, ciążowe za całe 6 zł ![]() ![]() Wczoraj pani dr powiedziała, że moja fasola nie jest już fasolą hihi rośnie jak na drożdżach, to takie fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
Tak podczytuję sobie mamusie marcowo-kwietniowe i aż się rozmażyłam
![]() ![]() Dziewczyny już z dzieciątkami jak to jest? to pierwsze spojrzenie w oczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
Witam Kochane, po krótkiej przerwie. Nie miałam za bardzo czasu pisać, ale czytam na bieżąco
![]() czekajacanafasolke, Witam i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Co do rozmiaru spodni ciążowych - ja kupiłam takie pod brzuszek, o rozmiar za duże (zawsze noszę obcisłe), nie tylko dlatego, żeby nie ściskały brzucha, ale głównie dlatego, że w ciąży KOŚCI BIODROWE SIĘ ROZCHODZĄ. Dziecko musi mieć miejsce, żeby się przecisnąć, a nie ma niestety tak, że na godzinę przed porodem nagle robi się "szpara" ![]() A tymczasem, u mnie względny spokój. Czekam cały czas na ruch dzidzi i znów się martwię, bo we wszystkich suwaczkach mam: "mamusia powinna już czuć moje ruchy", "Pewnie odczuwasz już ruchy maleństwa"... A ja nic nie czuję ![]() W dodatku coraz częściej czuję różnego rodzaju pobolewanie, ciągnięcie. Wiem, że macica, brzuch się rozciągają i mają prawo boleć, ale wcześniej nic takiego nie czułam. I jeszcze zaczynam się zastanawiać, czy brzuch mi jeszcze rośnie. Bo ja różnicy nie widzę... Eh... A wizytę mam dopiero za dwa tygodnie... Nie wiem, czy się nie umówić na usg, żeby tylko sprawdzić, czy wszystko w porządku... Tylko, że to kaska znowu... Argh... Coś nerwy mam... Jeszcze się okazało, że mamy niezapłacony zaległy rachunek za prąd - prognozowany - 500zł!! Na podstawie tego, jakie było zużycie w zeszłym roku o tej porze (przełom zima/wiosna). Z tym, że rok temu mieszkał tu ktoś inny :/ I znowu na koncie pustka... |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Ycan nie martw się na pewno jest wszystko w porządku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też czekam na kopniaka i na wyraźniejsze ruchy, bo to, co czuję teraz to tylko domysły, czy to na pewno moje dzidzi? ![]() Ja również od kilku dni czuję takie pobolewanie w podbrzuszu - nie martw się - to normalne.. bo macica wciąż rośnie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.