|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pomocy!
Mam problem od wczoraj! nie mam pojęcia czy żółw śpi, czy może nie żyje. Błagam odpowiedzcie, czy widać różnicę? Bożena
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: pomocy!
Słyszałam że niektóre gatunki żółwi przechodzą okres hibernacji, więc może Twój żółwik też - mam nadzieję
![]() ![]() Może powinnas zapytac jakiegos fachowca..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki za słowa otuchy! Od wczoraj się biedak nie rusza! czytałam o hibernacji. Tylko nie mam pojecia jak wygłada zahibernowany zólw! i czy powinien spać pod wodą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wiesz co, najlepiej zapytaj na grupie pl.rec.zwierzaki.terrariu m
http://groups.google.pl/groups?hl=pl...zaki.terrarium No i napisz potem jak sie żólwik czuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
żółwik pewnie zasnął na zime.mialam podobny problem i niestety spuściłam żółwika do toalety żeby po 2 miesiacach dowiedziec ,że żółwie zasypiaja na zimę :/
pzdr. paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Włącz mu ogrzewanie. Jeśli zasnął powinien się obudzić. Jeśli masz na stałe włączone ogrzewanie w terrarium to nie powinien zasnąc bo one reagują na temperature nie na kalendarz (przynajmniej moje 3 tak mają - wodne są aktywne cały rok tak samo a ladowy w zimie siedział pod kaloryferem i jadł raz na trzy dni a nie codziennie jak w lecie, ale żaden z nich nigdy nie spał).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Spróbuj go podgrzać (jeśli nie masz ogrzewanego terrarim). Moje żółwie nie zapadają w sen zimowy - wodne3 są aktywne przez caly rok tak samo a ladowy w zimie je troche mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
grzeję i grzeję, a on nic! zabieram go do weterynarza. Oby tylko nie stwierdził zgonu, bo się zapłaczę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dot.: pomocy!
mój żółw 48 godzin chyba śpi pani weterynarz powiedziała że mam go ogrzewać,ale na noc boje się zostawić tą grzałkę a grzejniki są zimne.................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .................
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8 Czas edycji: 2018-08-16 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ale czy zagadka sprzed 7 lat juz sie rozwiazala.. ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.