|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
potrzebuję dekoracjii sali weselnej i kościoła cenie w przyzwoitej okolice torunia
Pomocy ,potrzebuję kogoś kto by mi udekorował salę weselna i kościół w granicach 1000-1500 zł za całość. Gdzie nie zadzwonie ceny od 1500zł za samą sale i około 1000za kościół - nie dysponuje takimi środkami. Znaci może coś tańszego? Jestem załamana , sama nic nie zrobię bo nie mam takich zdolnosci, nigdy niczego nie udekorowałam a jak już to naciapałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebuję dekoracjii sali weselnej i kościoła cenie w przyzwoitej okolice toru
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebuję dekoracjii sali weselnej i kościoła cenie w przyzwoitej okolice toru
te mniejsze kwiaciarnie niekoniecznie w centrum należałoby obdzwonić... poza tym zorientuj się, kto jeszcze w tym dniu ma ślub, poproś księdza o umożliwienie kontaktu i zaproponuj złożenie się z innymi parami na wystój kościoła. Koszty się rozłożą, a Wy będziecie zadowoleni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja tego strojenia w ogóle nie rozumiem..
W Twojej restauracji nie stroją sami?? Nie ma kwiatków? Obrusów, serwetek, wazonów? Moja sala jest strojona.. jest jakaś ozdoba za parą młodą..balony .. Nie wiem czego jeszcze można chcieć?? Ile ozdob i inwencji kolorystycznych można powtykać pomiędzy półmiski z jedzeniem? Niedługo nawet schabowego będzie się malowało, bo taki brązowy to do koncepcji kolorystycznej nei będzie pasował. A co do kościoła.. to ja jeszcze nie widziałam takiego, który nie wyglądałby 'odświętnie'. W kościele zawsze są kwiaty, piękne ozdoby , świece.. A tandetnych tiuli na ławkach i bram dla pary młodej po prostu nie trawię- BADZIEWIE! P.S. proszę nie brać mojej odpowiedzi do siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Co do kościoła to ok. jakoś sobie poradzę porozmawiam z panią która się zajmuje kościołem. Ale jeśli chodzi o salę weselną i jej zdobienie gdzie zadzwonię tam cena ok 1200-1500zł. Niestety moja sala którą wynajęłam nie jest ozdobiona taka zwykła sala weselna i tyle. Bardzo bym chciała ozdobić sufit materiałami, no i stół państwa młodych ozdobnym materiałem. Sama nie mam ręki do zdobienia. Proszę - może ktoś ma namiary na kogoś kto dekoruje sale w przywoitej cenie?
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Płakac mi się chce od tego wszystkiego, czytam i czytam te fora i wychodzi na to że wszyscy jakoś dają sobie radę finansowo tylko mi wiatr w oczy wjeje - masakra. Chciałam żeby wyszło taniej zrezygnowałam z wynajęcia typowego lokalu tylko wynajełam salę- ala remizę, swoją kucharkę i obsługę ale prawdopodobnie wyjdzie to samo co 200zł za osobę w lokalu, tylko mniej zachodu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie rozumiem ludzi, którzy robią przyjęcie za wszelką cenę. Zastanów się, czy nie lepiej zrezygnować z części gości, ograniczyć listę do najbliższych... Na "wesele" niestety idzie czasem tyle pieniędzy ile na bardzo drogi samochód... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
nie jestem pewna czy zdajesz sobie sprawę ile pracy, czasu, umiejętności i materiałów trzeba włożyć w dekorację kościoła lub sali. Sama przyznajesz się, że nie potrafisz tego zrobić, ale chciałabyś żeby ktoś zrobił to za "darmo". Ja na co dzień zajmuję się dekoracjami i uważam, że 1000zł za kościół to nie jest dużo (ja biorę 900). Oczywiście zależy czego oczekujesz bo jeśli np tylko bukiety przy ołtarzu to rzeczywiście można to zrobić znacznie taniej. Można też wypożyczyć sztuczne kwiaty i ułożyć je wzdłuż ławek (taniej, ale efekt nie taki sam) Poza tym weź pod uwagę, że dojazd też kosztuje i oczywiście czas, który trzeba na to poświęcić. Jednak najlepszą opcją jest złożyć się na dekorację z innymi parami, które biorą ślub w tym dniu, bo większość kwiaciarni bierze jednakową opłatę za dekorację niezależnie czy jest to na jeden ślub czy na pięć. Co do dekoracji sali to ceny są różne. Musisz się zastanowić, co dla Ciebie jest ważne, a z czego mogłabyś zrezygnować i to przedstawić najlepiej osobiście dekoratorce. Wtedy może będzie taniej. Z doświadczenia wiem, że cena podawana w czasie krótkiej rozmowy telefonicznej nie zawsze jest adekwatna do tego o czym klient myśli. Po prostu nie zawsze wiemy co ma wchodzić w skład dekoracji i podajemy cenę za pełną wersję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Co do Kościoła to jest to wieś i ślubuję w tym dniu tylko ja. Nie uważam,że 1000 zł= za darmo, obecnie jestem na stażu i pracuję przez cały miesiąc za 800zł. Wątpię żeby pani dekoratorka do każdej sali którą dekoruje czy też Kościoła używała zupełnie nowych materiałów nie mówię o kwiatach ale o materiałach świecach czy koszach do kwiatów. Ostatnio dzwoniłam do którejś z kolei pani, która stwierdziła że dysponuje 4 kolorystykami czyli rozumie się samo przez się ,że dekoracje zdejmuje się i zakłada i tak w kółko - stąd moje zdziwienie co do cenników . Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie twierdzę ,że 1000 zł to mało tylko raczej normalnie. A na salę świece zawsze daje się nowe ( chyba nie chciałabyś do połowy wypalonych) Natomiast materiały za każdym razem trzeba uprać i uprasować. w zwykłej pralce nie da się tego zrobić bo nie zmieszczą się do bębna więc pozostaje pralnia... No i dekoracji nie robimy co dzień. W tym zawodzie zarabia się 4 dni w miesiącu a ZUSy, czynsz za lokal, pensje pracowników oraz inne stałe koszty płaci się co miesiąc. No i materiały też się niszczą i trzeba kupić nowe. To wszystko składa się na cenę takowej dekoracji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- A co do ZUSu to jeśli wykonuje pani jeszcze jedną pracę to płaci pani tylko zdrowotne 224,24zł a zatrudnoa pani ilu pracowników do 4 dekoracji miesięcznie????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
O matko kochana! Ja czytam Wasze ceny to robi mi się słabo. Mieszkam w mieście liczącym ok 40 tysięcy mieszkańców i u nas dekoracja kościoła to 200 zł, a sali od 650. Wiadome, ze jeśli do kościoła ktoś chce zywe kwiaty to jest drożej, ale na pewno nie 1000 zł.
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam, mam ten sam problem co ula27 - szukam dekoratorki/-ra, która/-ry, za normalne pieniądze przystroi dl;amnie kosciół i salę weselną. Mieszkam pod Warszawą, a co za tym idzie ceny takich usług są kosmiczne, za kościół i salę od 3000zł!!!! Jeśli nie będę miała wyjścia to zapłacę i taką sumę lecz mimo, iż ślub ma być dopiero w maju 2011 już teraz szukam zaciekle kogoś kto zrobiłby to w normalnej cenie. Niestety takie poszukiwania są jak igły w stogu siana
![]() jeśli ktoś mógłby mi kogoś polecić z pod Warszawy to zapraszam na priv - będę bardzo wdzięczna.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
U nas firma dekoratorska (zaznaczę, że jedyna w okolicy) bierze od 1200zł za dekorację sali (to podstawa), najczęsciej jest to ok. 2500zł za salę i kościół. Miejscowość jest bardzo mała, ale firma jest monopolistą więc dyktuje ceny. Ja po usłyszeniu ceny stwierdziałam, że udekoruję salę i kościoł razem z pomocą rodziny i przyjaciół. Koszt materiałów z tego co sobie wyliczyłam nie powinien przekroczyć 600zł (czyli zaoszczędzę 1900zł). Najgorzej będzie z tymi tkaninami na suficie
![]() Dla zainteresowanych samodzielną dekoracją informacja: w internecie i m.in. na tym forum można znaleźć wiele pomysłów na przystojenie, nawet są filmy jak stworzyć girlandy z balonów. Do dzieła ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-06-04 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam
Wycena jakiejkolwiek dekoracji przez telefon jest absurdem i to w kazda ze stron: albo jest zanizona zeby zachęcić klienta do zamówienia usługi albo zawyżona co działa wprost przeciwnie i ktos bez sensu oblatuje wszytkie mozliwe firmy az nie trafi na taka ktra poda kwotę jaka mu odpowiada. Rozmowa powinna sie zaczac od pytania "jaki budżet Pani przewiduje?" bo wierzcie mi nie ma takiej kwoty jakiej nie można by wydać na kwiaty na ślub ![]() Dekoracja to nie samochód który ma metkę z cena i nikt nie bedzie produkował 1 szt w innym zestawie bo klient chce 1% tańszy. To jest tak wiele tak róznych elementów że ich lista czasem przeraża samego dekoratora czy floryste. Nie trzeba miec wszystkiego z tej listy ale trzeba wybrac to na czym nam zalezy najbardziej ale żeby to było coś dobrej jakości i wykonane profesjonalnie. Nie pomogę w sprawie dekoracji w okolicach Warszawy bo działam w okolicy Opola ale mam nadzieję że znajdziesz fachowca który spełni twoje marzenia i nie będzie pracował za darmo ![]() pozdrawiam Honorata ps. własnie zauważyłam ze to mój 1 post na Wizaż ![]() Edytowane przez Iguana72 Czas edycji: 2010-06-12 o 00:01 Powód: skleroza hihih |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
usunięte przez moderatora
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-08-13 o 18:52 Powód: reklama/spam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
usunięte przez moderatora
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-08-13 o 18:49 Powód: reklama/spam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-08-15 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.