Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 02:15   #3241
narcissisme
Raczkowanie

Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!

Cześć dziewczyny. Dołączę się do wątku Ja na swoim ślubie miałam taką sukienkę jak na zdjęciu. Na początku nie byłam do niej przekonana. Zawsze marzyła mi się rozłożysta suknia z falbanami ale z racji tego że mam więcej ciałka musiałam zdecydować się na taki prosty krój. I nie żałuję bo wszystkim się podobała.
narcissisme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:17   #3242
ewa2207
Raczkowanie

GG do ewa2207

Cytat:
Napisane przez Monitkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi jak u was wygląda sprawa z płaceniem ksiedzu?? Kiedy daje sie mu kase?? jak sie idzie zamawia termin czy kiedy?? Słyszałam że nawet płaci sie ksiedzu na zapowiedzi a potem za msze. Co o tym myslicie??
My juz dawno bylismy u ksiedza zamowic termin i dowiedziec sie co i jak. Zapytalismy sie go, kiedy mamy zaplacic. A on powiedzial, ze placi sie jak sie daje na zapowiedzi a potem osobno za msze slubna.

Nie wiem czy tak jest we wszystkich parafiach. Ale mysle, ze chyba tak, bo jesli ( nie daj Boze ) ktos odwoluje slub to ta kasa by przepadala, a tak placisz ksiedzu prawie przed samym slubem.

Ja za to mam inny problem, bo nie wiemy, ile dac. Jedni nasi znajomi dali 5oo zl, inni 200. Wydaje mi sie ze 500 zl to przesada. Na pewno tyle nie dam. Ale nasz ksiadz jest taki, ze wszystko zalezy od tego, ile mu sie da kasy. Jak da sie odpowiednia kwote to ceremonia jest piekna, a jak nie, to odprawia ja tak z musu.

Kurcze....
ewa2207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:50   #3243
megg-3
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewa2207 Pokaż wiadomość
My juz dawno bylismy u ksiedza zamowic termin i dowiedziec sie co i jak. Zapytalismy sie go, kiedy mamy zaplacic. A on powiedzial, ze placi sie jak sie daje na zapowiedzi a potem osobno za msze slubna.

Nie wiem czy tak jest we wszystkich parafiach. Ale mysle, ze chyba tak, bo jesli ( nie daj Boze ) ktos odwoluje slub to ta kasa by przepadala, a tak placisz ksiedzu prawie przed samym slubem.

Ja za to mam inny problem, bo nie wiemy, ile dac. Jedni nasi znajomi dali 5oo zl, inni 200. Wydaje mi sie ze 500 zl to przesada. Na pewno tyle nie dam. Ale nasz ksiadz jest taki, ze wszystko zalezy od tego, ile mu sie da kasy. Jak da sie odpowiednia kwote to ceremonia jest piekna, a jak nie, to odprawia ja tak z musu.

Kurcze....
Chciałabym zapłacic księdzu 500 zł. U mnie w parafii (miasto 25tys. mieszkańców) ksiądz, organista, kościelny będzie mnie kosztował 1200 zł + dodatkowe opłaty na zapowiedzi. Jeżeli chciałabym zmienić kościół- to muszę zapłacić 500 zł na wydanie zgody przez proboszcza i tyle samo mój TŻ, bo to też jego parafia. Dodam jeszcze, że ślubu bedzie nam udzielał nasz ksiądz z rodziny, nie możemy dekorować kościoła- tylko kwiaty przy ołtarzu, żadnego sypania ryżem itp. "nie śmiecić", nawet nie chce dać nam zgody na to, żeby zagrał wynajety muzyk do mszy, a nie organista z kościoła ( jest kiepski najdelikatniej mówiąc) Reasumując- w mojej sytuacji kwota 500 zł byłaby bardzo pożądana, chciałabym mieć taki wydatek.
Przepraszam za długi wywód- poza tym to chyba nowy wątek, a nie suknie ślubne - nie miejsce na to

26.06.2010
megg-3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 10:25   #3244
maggi2506
Raczkowanie

Oj, że też dopiero teraz trafiłam na ten wątek. Muszę nadrobić zaległości.
Dodaję fotki bukietu, sukienki które wybrałam oraz fryzury - jeszcze nie wiem czy uda się taki efekt uzyskać;/
maggi2506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 10:26   #3245
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megg-3 Pokaż wiadomość
Chciałabym zapłacic księdzu 500 zł. U mnie w parafii (miasto 25tys. mieszkańców) ksiądz, organista, kościelny będzie mnie kosztował 1200 zł + dodatkowe opłaty na zapowiedzi. Jeżeli chciałabym zmienić kościół- to muszę zapłacić 500 zł na wydanie zgody przez proboszcza i tyle samo mój TŻ, bo to też jego parafia. Dodam jeszcze, że ślubu bedzie nam udzielał nasz ksiądz z rodziny, nie możemy dekorować kościoła- tylko kwiaty przy ołtarzu, żadnego sypania ryżem itp. "nie śmiecić", nawet nie chce dać nam zgody na to, żeby zagrał wynajety muzyk do mszy, a nie organista z kościoła ( jest kiepski najdelikatniej mówiąc) Reasumując- w mojej sytuacji kwota 500 zł byłaby bardzo pożądana, chciałabym mieć taki wydatek.
Przepraszam za długi wywód- poza tym to chyba nowy wątek, a nie suknie ślubne - nie miejsce na to
To mnie teraz zszokowałaś! 1000 zł za zgodę na ślub w innej parafii? Nam taki świstek wydano za "Bóg zapłać" ( miasto ponad 70 tys mieszkańców ).
Co do dekoracji to muszę się jeszcze dowiedzieć. Jedyną znaną mi kwotą związaną z kościołem jest koszt spisania protokołu - 300 zł.

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 10:28   #3246
aniaczek_s
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi jak u was wygląda sprawa z płaceniem ksiedzu?? Kiedy daje sie mu kase?? jak sie idzie zamawia termin czy kiedy?? Słyszałam że nawet płaci sie ksiedzu na zapowiedzi a potem za msze. Co o tym myslicie??
Monitkaaa, ja przy zamawianiu terminu już musiałam 100zł wpłacić :/
Potem niby jeszcze się dokłada jakieś 2-3 stówki...

Aniall, piękną biżuterię znalazłaś
Butów dopiero zamierzam zacząć szukać. Chciałam mieć takie, które jeszcze kiedyś założę... miałam mieć sukienkę ivory lub ecru a do nich łatwiej takie buty dobrać. A teraz, jak się zdecydowałam na białą to nie wiem czego szukać. Te na zdjęciach poniżej najbardziej mi się podobają... wolałabym jednak, żeby miały zakryte palce.
Na welon szybko się zdecydowałam chcę mieć welon cięty - bez obszyć i żyłek. Najlepiej 3 warstwowy. Może do kościoła założę jakiś dłuższy zastępujący tren...
Zastanawiałam się też nad wycięciem dekoltu w serduszko... panie z salonu coś mówiły, że jak przetną tasiemkę to koraliki polecą... ale wydaje mi się, że dałoby się jakoś to zrobić tylko nie wiem czy sukienka będzie nadał ładnie wyglądać.
Zdjęcie, póki co mam tylko w telefonie... jak zgram to wrzucę.
aniaczek_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 11:05   #3247
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez aniaczek_s Pokaż wiadomość
Butów dopiero zamierzam zacząć szukać. Chciałam mieć takie, które jeszcze kiedyś założę... miałam mieć sukienkę ivory lub ecru a do nich łatwiej takie buty dobrać. A teraz, jak się zdecydowałam na białą to nie wiem czego szukać. Te na zdjęciach poniżej najbardziej mi się podobają... wolałabym jednak, żeby miały zakryte palce.
Ładne buciki.Ja mam prawie takie same jak ostatnie tylko,że niebieskie (kupione do sukienki) i są bardzo efektowne.Jednak na dłuższą szaloną potańcówkę odpadają...stopa się ślizga.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 11:54   #3248
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja swoje buty kupowałam w katowickim salonie z butami ślubnymi, który ma swoją stronę i sklep internetowy:
http://www.butyslubne.com.pl/
Nie miałam żadnego problemu z wyborem butów do mojej sukni ślubnej, która jest biała. Znalazłam takie, które sobie wymarzyłam, Tobie na pewno też się to uda

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Stary 2010-04-12, 13:03   #3249
Monitkaaa
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Czyli płaci sie 2 razy. Bo nie byłam pewna kiedy płaci się ksiedzu za msze i czy osobno na zapowiedzi.
A więc wielkie dzięki.
Monitkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:05   #3250
aniall
Raczkowanie

Aniaczek_s ja z butami też mam duży problem, białe buty ślubne jakoś kompletnie mi się nie podobają. Wydaje mi się też że odkryte paluszki wyglądają mało elegancko:/ Chociaż te które ty wkleiłaś są bardzo ładne. Ja myślę o kolorowych butach, wcześniej już o tym pisałam. Tylko że znaleźć ładne, wysoki i wygodne buty to nie lada problem
A myślałaś już o fryzurze?
aniall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:07   #3251
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggi2506 Pokaż wiadomość
Oj, że też dopiero teraz trafiłam na ten wątek. Muszę nadrobić zaległości.
Dodaję fotki bukietu, sukienki które wybrałam oraz fryzury - jeszcze nie wiem czy uda się taki efekt uzyskać;/
uwielbiam fryzury, w których włoski są zaczesane na bok byłam w czerwcu na weselu gdzie PM też miała tak włoski, tyle że miała przedłużane i na filmie widać dokładnie doczepiane kępki, efekt straszny...ale ja mam wprawione oko do takich detali, może inni nie zauważyli
mam pytanie do wszystkich PM 2010 czy któraś z Was ma już swoją wymarzoną suknie w domu? i trzyma ją do ceremonii???

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2010-04-12 o 13:13
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:27   #3252
phdwao
Zakorzenienie

mi sie udało dzis dostac bielizne slubna, kupiłam cos takiego z pasem do ponczoch, za to zamiast fig sa szorty

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2010-04-12 o 15:29
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:31   #3253
Monitkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mi sie udało dzis dostac bielizne slubna, kupiłam cos takiego z pasem do ponczoch, za to zamiast fig sa szorty
A gdzie kupujecie bielizne w sklepach czy przez neta??
Monitkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 16:09   #3254
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie kupujecie bielizne w sklepach czy przez neta??
ja kupiłam w sklepie po pierwsze ze wzglegu na to ze czas mnie nagli bo musze miec do soboty bielizne na przymiarke, a po drugie rozmiary nie sa sobie rowne, wiec wolałam przymierzac, aczkolwiek w slepach internetoych mozna kupic kilka rozmiarow i potem zwrocic, tylko wiaze sie to z tym ze trzeba wydac wiecje kasy,a potem czekac az zwroca
Stary 2010-04-12, 17:37   #3255
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy to Margot firmy Konrad? Ile płaciłaś za stanik, jeśli można wiedzieć?

Pytam się, bo przymierzałam ostatnio ten stanik, ale w czerni, w bieli ma przyjść z nową dostawą. Szorty kupiłam, ale w Triumph'ie, razem z przypięciami do pończoch. Mam nadzieję, że ten wynalazek się sprawdzi

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Stary 2010-04-12, 17:40   #3256
sammi24
Zadomowienie

zdradzisz ile taki komplet kosztuje? bardzo ładny, jeśli z szortami to super
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 20:05   #3257
Jagodka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniall Pokaż wiadomość
Aniaczek_s ja z butami też mam duży problem, białe buty ślubne jakoś kompletnie mi się nie podobają. Wydaje mi się też że odkryte paluszki wyglądają mało elegancko:/ Chociaż te które ty wkleiłaś są bardzo ładne. Ja myślę o kolorowych butach, wcześniej już o tym pisałam. Tylko że znaleźć ładne, wysoki i wygodne buty to nie lada problem
A myślałaś już o fryzurze?
Aniall ja już wybrałam buty Kolorystycznie pasują idealnie Zarzekałam się na wszystkie świętości, że będę miała kryte buty, a tu masz babo placek są z odkrytym paluchem W bucikach zakochałam się od pierwszego wejrzenia http://butyslubne.com/odziez-obuwie-...-ms-49e/p,2920
W rzeczywistości są milion razy ładniejsze niż na zdjęciu I nawet moja mama - stanowcza przeciwniczka butków open toe - stwierdziła, że te są tak delikatne i eleganckie, że pasują do suknie tak jakby były specjalnie do niej zrobione Jak przyjdą to wkleję zdjęcia jak wyglądają na stopie
Jeśli chodzi o welon to będę wybierać między dwoma (przyjdą za miesiąc). Oba są dwuwarstwowe, delikatnie zdobione na krawędzi, takimi maleńkimi koralikami jakimi jest wykończona suknia.
Bieliznę też już kupiłam: http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...odel-805,.html - jest super wygodna, PIĘKNA i idealnie pasuje kolorystycznie do sukni
Biżuterię też kupiłam w ten weekend. Jak tylko dorwę aparat to wkleję zdjęcia.
Czekam na Twoje relacje z postępów w ślubnych zakupach
Aniaczek_s witaj w klubie posiadaczek najpiękniejszej sukni ślubnej i również relacjonuj przebieg przygotowań
Jagodka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 21:31   #3258
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
Czy to Margot firmy Konrad? Ile płaciłaś za stanik, jeśli można wiedzieć?

Pytam się, bo przymierzałam ostatnio ten stanik, ale w czerni, w bieli ma przyjść z nową dostawą. Szorty kupiłam, ale w Triumph'ie, razem z przypięciami do pończoch. Mam nadzieję, że ten wynalazek się sprawdzi
dokladnie to margot konrad staniczek kosztował 89 zł na szczescie w sklapie mieli caly zestaw wiec nie musialam dobierac innych czesci

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
zdradzisz ile taki komplet kosztuje? bardzo ładny, jeśli z szortami to super
calu komplet juz ponczochami kosztował mnie 230zł

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Jagodka21 Pokaż wiadomość
Aniall ja już wybrałam buty Kolorystycznie pasują idealnie Zarzekałam się na wszystkie świętości, że będę miała kryte buty, a tu masz babo placek są z odkrytym paluchem W bucikach zakochałam się od pierwszego wejrzenia http://butyslubne.com/odziez-obuwie-...-ms-49e/p,2920
W rzeczywistości są milion razy ładniejsze niż na zdjęciu I nawet moja mama - stanowcza przeciwniczka butków open toe - stwierdziła, że te są tak delikatne i eleganckie, że pasują do suknie tak jakby były specjalnie do niej zrobione Jak przyjdą to wkleję zdjęcia jak wyglądają na stopie
Jeśli chodzi o welon to będę wybierać między dwoma (przyjdą za miesiąc). Oba są dwuwarstwowe, delikatnie zdobione na krawędzi, takimi maleńkimi koralikami jakimi jest wykończona suknia.
Bieliznę też już kupiłam: http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...odel-805,.html - jest super wygodna, PIĘKNA i idealnie pasuje kolorystycznie do sukni
Aniaczek_s witaj w klubie posiadaczek najpiękniejszej sukni ślubnej i również relacjonuj przebieg przygotowań
staniczek lupoline jest boski, pieknie modeluje biust mierzylam go dzis, ale nie kupilam poniewaz gatki mniej mi sie podobaly

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
staniczek lupoline jest boski, pieknie modeluje biust mierzylam go dzis, ale nie kupilam poniewaz gatki mniej mi sie podobaly
Stary 2010-04-13, 10:00   #3259
Jagodka21
Raczkowanie

Cytat:
Co do stanika to w 100% się z Tobą zgadzam Nie wiem czy widziałaś na żywo pas do pończoch - jest równie boski No a gatki jak to gatki Mnie się podobają, są subtelnym dopełnieniem pasa i stanika
Stary 2010-04-13, 10:01   #3260
aniaczek_s
Raczkowanie

Jagodka21 - też taką masz? czekam na zdjęcia biżuterii, bo sama nie mogę się zdecydować co dobrać... Którymi koralikami zdobione masz welony? Jak masz jakieś zdjęcia do pokaż.

Aniall, tez myślałam o kolorowych butach jak jeszcze nie miałam kupionej tej sukienki. Wcześniej chciałam z kolorowym paseczkiem i właśnie pod jego kolor miały być buty. Niestety do tej sukienki kolorowy paseczek raczej nie pasuje. Teraz nie wiem do czego miałabym je dobrać...
Co do fryzury: póki co zapuszczam włoski (pilnuję się ile mogę, żeby nie wyskoczyć do fryzjera na ich ścięcie ... a zostało mi jeszcze ponad 5 miesięcy :/). Jak będę robić koczka, to będzie to coś prostego - bez wystających kikutków. Jak rozpuszczone to może jakieś fale... Na pewno chcę mieć diadem

Co sądzicie o tych kolczykach? Będą pasować do tej sukienki? Przy nich bym zrezygnowała z naszyjniki... tylko jakąś bransoletkę musiałabym znaleźć...
Stary 2010-04-13, 10:14   #3261
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
J
Co do fryzury: póki co zapuszczam włoski (pilnuję się ile mogę, żeby nie wyskoczyć do fryzjera na ich ścięcie ... a zostało mi jeszcze ponad 5 miesięcy :/). Jak będę robić koczka, to będzie to coś prostego - bez wystających kikutków. Jak rozpuszczone to może jakieś fale... Na pewno chcę mieć diadem

Co sądzicie o tych kolczykach? Będą pasować do tej sukienki? Przy nich bym zrezygnowała z naszyjniki... tylko jakąś bransoletkę musiałabym znaleźć...
Ja też mam chęć obciąć włosy,jakoś nie przepadam za układaniem i noszeniem długichAle jeszcze 4 miesiące hodowania

Co do kolczyków fajne i bardzo bogate.Naszyjnik jest już raczej zbędny

Stary 2010-04-13, 10:46   #3262
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Jesli chcesz miec diadem, to ja bym raczej zrezygnowala z takich duzych kolczykow

Co do bielizny dziewczyny, to ja naprawde polecam wybrac sie do dobrej brafitterki. Poszlam odebrac swoja suknie w pazdzierniku, mierzylam ja bez stanika, bo ten co mialam strasznie wystawal i jakos tak glupio wygladalo. W mojej sukni miseczki sa takie miekkie, nieusztywniane i material sie tak jakby zapadl, bo ja to taki sredni rozmiar jestem, wiec nie mialam ich czym wypelnicNo ale nic to, myslalam, ze jak zaloze stanik, to wszystko bedzie w porzadku, pojechalam do domu, przymierzylam wszystkie mozliwe staniki i , efekt taki sam Kupilam kilka innych, ktore to niby byly dobrze dopasowane i dalej nic...Siostra w koncu zaciagnela mnie do Li Parie w Zlotych tarasach i tam tak mi dobrali stanik, ze po prostu Zmniejszyli mi obwod stanika pod biustem do 60, w stanik wszyli gabeczki i taki fajny push-up sie zrobil, piersi sa wypchane do gory i maja ladny ksztalt Co jak co, ale to byl jeden z moich najlepszych zakupow slubnych
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:49   #3263
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
też sobie kupiłam z lupo staniki pierwsza klasa dobrze trzymia bez ramiaczek wiec to jest najważniejsze
dziewczynki mam taki problem czy wybrac ponczochy samonosne czy z pasem? samonosne juz nosiłam i nie bylo problemu a z pasem to nie wiem... hmm moze podzielicie sie opiniami na ten temat

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:59   #3264
Jagodka21
Raczkowanie

Cytat:
Jagodka21 - też taką masz? czekam na zdjęcia biżuterii, bo sama nie mogę się zdecydować co dobrać... Którymi koralikami zdobione masz welony? Jak masz jakieś zdjęcia do pokaż.
Mówisz i masz Wklejam zdjęcie. Jest w całkiem niezłej jakości, takze możesz sobie przyblizyć i dokładniej zobaczyć. To są koraliki takie jak w tych ozdobnych paskach na górze i na dole gorsetu. Ten ze zdjęcia jest bardziej ozdobny. Ten drugi, mniej strojny przyjdzie za miesiąc.
Biżuterię postaram się wkleić dzisiaj po południu ok.17:00.

Cytat:
Tez myślałam o koku, ale chyba się nie zdecysuję, bo boję się efektu małej głowy i wielkiej sukni
Wklejam zdjęcia moich typów fryzur

Cytat:
Kolczyki są super. Będa pasowały. Jak dla mnie są za duże i za cieżkie optycznie, bo mam wrażenie, że w takich od razu robią mi sie odstające uszy
Też mam wiszące, ale skromniejsze i do tego kolię. Miała być jeszcze bransoeltka, ale nie pasowała do sukni.
Stary 2010-04-13, 11:53   #3265
aniaczek_s
Raczkowanie

Cytat:
Tez myślałam o koku, ale chyba się nie zdecysuję, bo boję się efektu małej głowy i wielkiej sukni
Wklejam zdjęcia moich typów fryzur
a ja cały czas przekonana byłam, że ta suknia aż taka duża nie jest... chyba przez to, że mierzyłam dużo większe.
Ta 3 fryzurka jest śliczna. Fajnie też wyglądaja takie zaczesane na bok i delikatnie upięte... ale to podoba mi się tylko u innych, nie u mnie
Mam tylko 163cm wzrostu... więc chyba zostaje mi jakiś koczek wysoko upięty - który mnie trochę "wyciągnie". Tylko nie wiem czy do takiego uczesania można by jeszcze doczepić welon od góry...
Ten Twój welon jest bardzo ładny... nie zwracałam wogóle na takie uwagi bo się uparłam na cięty. Będę musiała sobie poprzymierzać takie z ozdóbkami.
Co do kolczyków - troszkę bym je skróciła... bo jak dla mnie też są ciut za długie.

woda sodowa, ten diademik to taki malutki by był... a kolczyki nie aż tak strojne... myślisz, że trzeba z nich zrezygnować całkowicie? bo nie chciałabym mieć nic na szyi...

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
dziewczynki mam taki problem czy wybrac ponczochy samonosne czy z pasem? samonosne juz nosiłam i nie bylo problemu a z pasem to nie wiem... hmm moze podzielicie sie opiniami na ten temat
zawsze można podpiąć pod paseczki pończoszki samonośne... na pewno się nie zsuną

Edytowane przez aniaczek_s
Czas edycji: 2010-04-13 o 12:15
aniaczek_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:13   #3266
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

woda sodowa, ten diademik to taki malutki by był... a kolczyki nie aż tak strojne... myślisz, że trzeba z nich zrezygnować całkowicie? bo nie chciałabym mieć nic na szyi...
Te co pokazalas takie jakies masywne sa i wydaje mi sie, ze nawet z malutkim diademem by zle wygladaly. Ogolnie kolczyki moga byc, ale takie proste jak na tym zdjeciu oj , na tym zdjeciu slabo widac, wrzuce jeszcze jedno

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-04-13 o 12:18
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:27   #3267
aniall
Raczkowanie

Jagodka buciki są ok, ale ja nie jestem do takich ślubnych przekonana, będę jeszcze szukać takich typowo ślubnych, ale coś czuje że jednak będą kolorowe Koniecznie zamieść zdjęcia jak wyglądają na nodze, może się przekonam
Aniaczek zastanawiasz się do czego te kolorowe buty?!... ja chce mieć takiego samego koloru bukiet i kwiaty we włosach, myślę że to wystarczy.
Dziewczyny jesteście pewne co do tych diademów? A gdzie chcecie je kupić? Ja też się nad tym zastanawiałam, ale te w salonach ślubnych są strasznie tandetne, a nie mam pomysłu gdzie można kupić naprawdę ładny. U jubilerów nie ma, no chyba, że na zamówienie się zrobi, ale to są dodatkowe koszty:/
Tak jak pisałam wcześniej, fryzjer zaproponował mi duży welon i powoli się chyba przekonuje, muszę poszukać kogoś u mnie kto by mi taki zrobił. Chciałam wam pokazać ale nie mogę tego zdjęcia znaleźć:/
Jagodka ja jeszcze o bieliźnie nie myślałam, pierwsza przymiarka dopiero w czerwcu więc mam czas ale Twój wybór bardzo mi się podoba
Znalazłam ten welon: http://www.stylemepretty.com/lookboo...0/fashionista/

Edytowane przez aniall
Czas edycji: 2010-04-13 o 12:37
aniall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:50   #3268
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez aniall Pokaż wiadomość
Jagodka buciki są ok, ale ja nie jestem do takich ślubnych przekonana, będę jeszcze szukać takich typowo ślubnych, ale coś czuje że jednak będą kolorowe Koniecznie zamieść zdjęcia jak wyglądają na nodze, może się przekonam
Aniaczek zastanawiasz się do czego te kolorowe buty?!... ja chce mieć takiego samego koloru bukiet i kwiaty we włosach, myślę że to wystarczy.
Dziewczyny jesteście pewne co do tych diademów? A gdzie chcecie je kupić? Ja też się nad tym zastanawiałam, ale te w salonach ślubnych są strasznie tandetne, a nie mam pomysłu gdzie można kupić naprawdę ładny. U jubilerów nie ma, no chyba, że na zamówienie się zrobi, ale to są dodatkowe koszty:/
Tak jak pisałam wcześniej, fryzjer zaproponował mi duży welon i powoli się chyba przekonuje, muszę poszukać kogoś u mnie kto by mi taki zrobił. Chciałam wam pokazać ale nie mogę tego zdjęcia znaleźć:/
Jagodka ja jeszcze o bieliźnie nie myślałam, pierwsza przymiarka dopiero w czerwcu więc mam czas ale Twój wybór bardzo mi się podoba
Znalazłam ten welon: http://www.stylemepretty.com/lookboo...0/fashionista/
Mi też się tradycyjne diademy niebyt widzą. Lubię ręcznie wykonaną biżuterię. Kiedyś na picassie znalazłam taki diadem więc sobie zapisałam.

Zamówiłam 2 staniki i majtasy z Lupo (skoro tak chwalicie). Zobacze jak leżą, czy rozmiarowo są typowe czy nie. Jeśli się sprawdzą to zamówię bieliznę na ślub

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 13:20   #3269
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Ja też mam chęć obciąć włosy,jakoś nie przepadam za układaniem i noszeniem długichAle jeszcze 4 miesiące hodowania
Też tak mam Mi pozostały jeszcze 2 miesiące męczarni

Cytat:
dokladnie to margot konrad staniczek kosztował 89 zł na szczescie w sklapie mieli caly zestaw wiec nie musialam dobierac innych czesci

calu komplet juz ponczochami kosztował mnie 230zł

Hm, czyli ciut drożej niż u mnie. Tutaj sam stanik kosztuje 76 zł.
Niestety u mnie nie widziałam nigdzie bielizny z Lupo, a strasznie podobają mi się ich komplety ślubne.
Muszę chyba gdzieś dalej ruszyć w poszukiwania

Cytat:

zawsze można podpiąć pod paseczki pończoszki samonośne... na pewno się nie zsuną
pomysłowo

"Nie płacz w liście

Przeszczęśliwa!
Stary 2010-04-13, 13:27   #3270
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Co do bielizny to nie wiem na jaką się zdecydowaćNa pewno pończochy.Stanik muszę mieć bez ramiączek.Poza tym w sukni na piersiach wszyte są usztywniacze.Moja suknia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości