|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!
Cześć dziewczyny. Dołączę się do wątku
Ja na swoim ślubie miałam taką sukienkę jak na zdjęciu. Na początku nie byłam do niej przekonana. Zawsze marzyła mi się rozłożysta suknia z falbanami ale z racji tego że mam więcej ciałka musiałam zdecydować się na taki prosty krój. I nie żałuję bo wszystkim się podobała.
|
|
|
|
#3242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy tak jest we wszystkich parafiach. Ale mysle, ze chyba tak, bo jesli ( nie daj Boze ) ktos odwoluje slub to ta kasa by przepadala, a tak placisz ksiedzu prawie przed samym slubem. Ja za to mam inny problem, bo nie wiemy, ile dac. Jedni nasi znajomi dali 5oo zl, inni 200. Wydaje mi sie ze 500 zl to przesada. Na pewno tyle nie dam. Ale nasz ksiadz jest taki, ze wszystko zalezy od tego, ile mu sie da kasy. Jak da sie odpowiednia kwote to ceremonia jest piekna, a jak nie, to odprawia ja tak z musu. Kurcze.... |
|
|
|
|
#3243 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeżeli chciałabym zmienić kościół- to muszę zapłacić 500 zł na wydanie zgody przez proboszcza i tyle samo mój TŻ, bo to też jego parafia. Dodam jeszcze, że ślubu bedzie nam udzielał nasz ksiądz z rodziny, nie możemy dekorować kościoła- tylko kwiaty przy ołtarzu, żadnego sypania ryżem itp. "nie śmiecić", nawet nie chce dać nam zgody na to, żeby zagrał wynajety muzyk do mszy, a nie organista z kościoła ( jest kiepski najdelikatniej mówiąc) Reasumując- w mojej sytuacji kwota 500 zł byłaby bardzo pożądana, chciałabym mieć taki wydatek. Przepraszam za długi wywód- poza tym to chyba nowy wątek, a nie suknie ślubne - nie miejsce na to
|
|
#3244 |
|
Raczkowanie
|
Oj, że też dopiero teraz trafiłam na ten wątek. Muszę nadrobić zaległości.
Dodaję fotki bukietu, sukienki które wybrałam oraz fryzury - jeszcze nie wiem czy uda się taki efekt uzyskać;/ |
|
|
|
#3245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do dekoracji to muszę się jeszcze dowiedzieć. Jedyną znaną mi kwotą związaną z kościołem jest koszt spisania protokołu - 300 zł.
|
|
#3246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Potem niby jeszcze się dokłada jakieś 2-3 stówki... Aniall, piękną biżuterię znalazłaś Butów dopiero zamierzam zacząć szukać. Chciałam mieć takie, które jeszcze kiedyś założę... miałam mieć sukienkę ivory lub ecru a do nich łatwiej takie buty dobrać. A teraz, jak się zdecydowałam na białą to nie wiem czego szukać. Te na zdjęciach poniżej najbardziej mi się podobają... wolałabym jednak, żeby miały zakryte palce. Na welon szybko się zdecydowałam chcę mieć welon cięty - bez obszyć i żyłek. Najlepiej 3 warstwowy. Może do kościoła założę jakiś dłuższy zastępujący tren...Zastanawiałam się też nad wycięciem dekoltu w serduszko... panie z salonu coś mówiły, że jak przetną tasiemkę to koraliki polecą... ale wydaje mi się, że dałoby się jakoś to zrobić tylko nie wiem czy sukienka będzie nadał ładnie wyglądać. Zdjęcie, póki co mam tylko w telefonie... jak zgram to wrzucę. |
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.butyslubne.com.pl/ Nie miałam żadnego problemu z wyborem butów do mojej sukni ślubnej, która jest biała. Znalazłam takie, które sobie wymarzyłam, Tobie na pewno też się to uda
|
|
#3249 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Czyli płaci sie 2 razy. Bo nie byłam pewna kiedy płaci się ksiedzu za msze i czy osobno na zapowiedzi.
A więc wielkie dzięki.
|
#3250 |
|
Raczkowanie
|
Aniaczek_s ja z butami też mam duży problem, białe buty ślubne jakoś kompletnie mi się nie podobają. Wydaje mi się też że odkryte paluszki wyglądają mało elegancko:/ Chociaż te które ty wkleiłaś są bardzo ładne. Ja myślę o kolorowych butach, wcześniej już o tym pisałam. Tylko że znaleźć ładne, wysoki i wygodne buty to nie lada problem
A myślałaś już o fryzurze? |
|
|
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam pytanie do wszystkich PM 2010 czy któraś z Was ma już swoją wymarzoną suknie w domu? i trzyma ją do ceremonii???
Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2010-04-12 o 13:13 |
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie udało dzis dostac bielizne slubna, kupiłam cos takiego z pasem do ponczoch, za to zamiast fig sa szorty
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2010-04-12 o 15:29 |
|
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie kupujecie bielizne w sklepach czy przez neta??
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam w sklepie
|
|
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytam się, bo przymierzałam ostatnio ten stanik, ale w czerni, w bieli ma przyjść z nową dostawą. Szorty kupiłam, ale w Triumph'ie, razem z przypięciami do pończoch. Mam nadzieję, że ten wynalazek się sprawdzi
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
zdradzisz ile taki komplet kosztuje? bardzo ładny, jeśli z szortami to super
|
|
|
|
#3257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolorystycznie pasują idealnie Zarzekałam się na wszystkie świętości, że będę miała kryte buty, a tu masz babo placek są z odkrytym paluchem W rzeczywistości są milion razy ładniejsze niż na zdjęciu Jak przyjdą to wkleję zdjęcia jak wyglądają na stopie ![]() Jeśli chodzi o welon to będę wybierać między dwoma (przyjdą za miesiąc). Oba są dwuwarstwowe, delikatnie zdobione na krawędzi, takimi maleńkimi koralikami jakimi jest wykończona suknia. Bieliznę też już kupiłam: http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...odel-805,.html - jest super wygodna, PIĘKNA Biżuterię też kupiłam w ten weekend. Jak tylko dorwę aparat to wkleję zdjęcia. Czekam na Twoje relacje z postępów w ślubnych zakupach Aniaczek_s witaj w klubie posiadaczek najpiękniejszej sukni ślubnej i również relacjonuj przebieg przygotowań
|
|
#3258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staniczek kosztował 89 zł![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie się podobają, są subtelnym dopełnieniem pasa i stanika
|
|
#3260 |
|
Raczkowanie
|
Jagodka21 - też taką masz?
czekam na zdjęcia biżuterii, bo sama nie mogę się zdecydować co dobrać... Którymi koralikami zdobione masz welony? Jak masz jakieś zdjęcia do pokaż.Aniall, tez myślałam o kolorowych butach jak jeszcze nie miałam kupionej tej sukienki. Wcześniej chciałam z kolorowym paseczkiem i właśnie pod jego kolor miały być buty. Niestety do tej sukienki kolorowy paseczek raczej nie pasuje. Teraz nie wiem do czego miałabym je dobrać... Co do fryzury: póki co zapuszczam włoski (pilnuję się ile mogę, żeby nie wyskoczyć do fryzjera na ich ścięcie ... a zostało mi jeszcze ponad 5 miesięcy :/). Jak będę robić koczka, to będzie to coś prostego - bez wystających kikutków. Jak rozpuszczone to może jakieś fale... Na pewno chcę mieć diadem ![]() Co sądzicie o tych kolczykach? Będą pasować do tej sukienki? Przy nich bym zrezygnowała z naszyjniki... tylko jakąś bransoletkę musiałabym znaleźć...
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kolczyków fajne i bardzo bogate.Naszyjnik jest już raczej zbędny
|
|
#3262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do bielizny dziewczyny, to ja naprawde polecam wybrac sie do dobrej brafitterki. Poszlam odebrac swoja suknie w pazdzierniku, mierzylam ja bez stanika, bo ten co mialam strasznie wystawal i jakos tak glupio wygladalo. W mojej sukni miseczki sa takie miekkie, nieusztywniane i material sie tak jakby zapadl, bo ja to taki sredni rozmiar jestem, wiec nie mialam ich czym wypelnic Kupilam kilka innych, ktore to niby byly dobrze dopasowane i dalej nic...Siostra w koncu zaciagnela mnie do Li Parie w Zlotych tarasach i tam tak mi dobrali stanik, ze po prostu
|
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
staniki pierwsza klasa dobrze trzymia bez ramiaczek wiec to jest najważniejsze![]() dziewczynki mam taki problem czy wybrac ponczochy samonosne czy z pasem? samonosne juz nosiłam i nie bylo problemu a z pasem to nie wiem... hmm moze podzielicie sie opiniami na ten temat
|
|
|
#3264 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wklejam zdjęcie. Jest w całkiem niezłej jakości, takze możesz sobie przyblizyć i dokładniej zobaczyć. To są koraliki takie jak w tych ozdobnych paskach na górze i na dole gorsetu. Ten ze zdjęcia jest bardziej ozdobny. Ten drugi, mniej strojny przyjdzie za miesiąc.Biżuterię postaram się wkleić dzisiaj po południu ok.17:00. Cytat:
Wklejam zdjęcia moich typów fryzur ![]() Cytat:
Też mam wiszące, ale skromniejsze i do tego kolię. Miała być jeszcze bransoeltka, ale nie pasowała do sukni.
|
|
#3265 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta 3 fryzurka jest śliczna. Fajnie też wyglądaja takie zaczesane na bok i delikatnie upięte... ale to podoba mi się tylko u innych, nie u mnie ![]() Mam tylko 163cm wzrostu... więc chyba zostaje mi jakiś koczek wysoko upięty - który mnie trochę "wyciągnie". Tylko nie wiem czy do takiego uczesania można by jeszcze doczepić welon od góry... Ten Twój welon jest bardzo ładny... nie zwracałam wogóle na takie uwagi bo się uparłam na cięty. Będę musiała sobie poprzymierzać takie z ozdóbkami. Co do kolczyków - troszkę bym je skróciła... bo jak dla mnie też są ciut za długie.woda sodowa, ten diademik to taki malutki by był... a kolczyki nie aż tak strojne... myślisz, że trzeba z nich zrezygnować całkowicie? bo nie chciałabym mieć nic na szyi... Cytat:
Nasz Dzień: 25.09.2010 Edytowane przez aniaczek_s Czas edycji: 2010-04-13 o 12:15 |
||
|
|
|
#3266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj , na tym zdjeciu slabo widac, wrzuce jeszcze jedno
Edytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-04-13 o 12:18 |
|
|
|
|
#3267 |
|
Raczkowanie
|
Jagodka buciki są ok, ale ja nie jestem do takich ślubnych przekonana, będę jeszcze szukać takich typowo ślubnych, ale coś czuje że jednak będą kolorowe
Koniecznie zamieść zdjęcia jak wyglądają na nodze, może się przekonam![]() Aniaczek zastanawiasz się do czego te kolorowe buty?!... ja chce mieć takiego samego koloru bukiet i kwiaty we włosach, myślę że to wystarczy. Dziewczyny jesteście pewne co do tych diademów? A gdzie chcecie je kupić? Ja też się nad tym zastanawiałam, ale te w salonach ślubnych są strasznie tandetne, a nie mam pomysłu gdzie można kupić naprawdę ładny. U jubilerów nie ma, no chyba, że na zamówienie się zrobi, ale to są dodatkowe koszty:/ Tak jak pisałam wcześniej, fryzjer zaproponował mi duży welon i powoli się chyba przekonuje, muszę poszukać kogoś u mnie kto by mi taki zrobił. Chciałam wam pokazać ale nie mogę tego zdjęcia znaleźć:/ Jagodka ja jeszcze o bieliźnie nie myślałam, pierwsza przymiarka dopiero w czerwcu więc mam czas ale Twój wybór bardzo mi się podoba![]() Znalazłam ten welon: http://www.stylemepretty.com/lookboo...0/fashionista/ Edytowane przez aniall Czas edycji: 2010-04-13 o 12:37 |
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam 2 staniki i majtasy z Lupo (skoro tak chwalicie). Zobacze jak leżą, czy rozmiarowo są typowe czy nie. Jeśli się sprawdzą to zamówię bieliznę na ślub
|
|
|
|
|
#3269 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi pozostały jeszcze 2 miesiące męczarni ![]() Cytat:
Niestety u mnie nie widziałam nigdzie bielizny z Lupo, a strasznie podobają mi się ich komplety ślubne. Muszę chyba gdzieś dalej ruszyć w poszukiwania ![]() Cytat:
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Co do bielizny to nie wiem na jaką się zdecydować
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

Ja na swoim ślubie miałam taką sukienkę jak na zdjęciu. Na początku nie byłam do niej przekonana. Zawsze marzyła mi się rozłożysta suknia z falbanami ale z racji tego że mam więcej ciałka musiałam zdecydować się na taki prosty krój. I nie żałuję bo wszystkim się podobała.

Jeżeli chciałabym zmienić kościół- to muszę zapłacić 500 zł na wydanie zgody przez proboszcza i tyle samo mój TŻ, bo to też jego parafia. Dodam jeszcze, że ślubu bedzie nam udzielał nasz ksiądz z rodziny, nie możemy dekorować kościoła- tylko kwiaty przy ołtarzu, żadnego sypania ryżem itp. "nie śmiecić", nawet nie chce dać nam zgody na to, żeby zagrał wynajety muzyk do mszy, a nie organista z kościoła ( jest kiepski najdelikatniej mówiąc) Reasumując- w mojej sytuacji kwota 500 zł byłaby bardzo pożądana, chciałabym mieć taki wydatek.

Zarzekałam się na wszystkie świętości, że będę miała kryte buty, a tu masz babo placek są z odkrytym paluchem 
Kupilam kilka innych, ktore to niby byly dobrze dopasowane i dalej nic...Siostra w koncu zaciagnela mnie do Li Parie w Zlotych tarasach i tam tak mi dobrali stanik, ze po prostu