|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
kwiaty,hmm, mój też wychodzi z założenia, że to bez sensu, bo nie ma z tego pożytku
![]() ![]() Kwiaty dostałam na zaręczyny i w dniu ślubu przyjechał z bukietem i na tym koniec ![]() ![]()
#4622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
Ja tez uwielbiam miec kwiaty w domu.Tz kupuje mi raz po raz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To gratuluje kochana motywacji , bo ja nie mam. Wprawdzie nie musze cw no chyba ze w ta strone zeby przytyć , ale jak kupiłam sobie sprzet to ujedrniania biusto to ciezko mi sie było zebrać , tż codziennie na mnie krzyczał bo inaczej sie nie dało ![]() Dzis mam zajawe na kotlety z cukini , jajko sadzone, ziemniaki z nowa cebulka ![]() Maja tak właśnie myślałam ![]()
![]() |
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwiatki są fajne... od czasu do czasu ![]() Kwiaty mam z doniczkach - zdobią cały rok i nie więdną ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-04-13 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i motywacji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też lubie kwiaty zwłaszcza wiosna i latem . Mój maż kupuje mi jedynie na urodziny , imieniny, jakies nasze rocznice ale tak bez okazji to mi jeszcze nie kupił ![]() Co do kolacji to moj mnie czesto zabiera do restauracji na obiad czy kolacje - sam jeszcze nigdy nic nie ugotował ![]()
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj idę do endykrynologa/ginekologa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niedziele moj małżonek zrobił kawkę nam rano prawie ze do łóżka bo to 10.00 była i kanapeczki ![]() wiec wieczorem mowi a kolację ty dzis robisz a ja na to a na co masz ochote? on a nei wiem wymysl coś to wziełqam do reki telefon i po 30 minutach wcinalismy gyroski z frytami i suróweczkami ![]() miło było laseczki kiedys podawąłyscie taki przepis na frytkiz pieczarkami taka bomba kaloryczna macie gdzies przepis?
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |||
Zadomowienie
|
jestem już po suszeniu i kręceniu, na włosy po umyciu poszła maska, trzymałam ze dwie minuty, potem z 5 min siedziały zawinięte w ręcznik, po zdjęciu ręcznika a przed suszeniem na całość poszła odżywka do końcówek z avonu
![]() wysuszyłam i do dzieła z kręceniem, więc teraz się kręciły, ale podzielam zdanie Aniki włosy mam za krótkie, a prostownica przez kanciate końce dodaje lokom obiętości i wyglądam jak pudel...pewnie się da zrobić takie lekkie fale, ale sama sobie nie dam z tym rady, z bokami mi pójdzie, ale tyłu nie opanuję, także zostanie wysuszenie, wyprostowanie i wymodelowanie na szczotce i ewentualnie zrobię sobie takich parę skrętków dla ozdoby Cytat:
![]() a co do Pary Prezydenckiej to rodzina musiła się na to zgodzić bo to Oni mieli słowo decydujące Cytat:
Cytat:
Ja po niedzieli chciałabym zacząć ONZ... dziewczyny pisze do męza esa czy mogą być na obiad zapiekanki, ten oddzwania i mowi ze jasne, że spoko i dodaje, że będzie troche pozniej bo jedzie opony na letnie zmienić, wiec mowie ok i pytam ile to będzie kosztowalo, a ten z fochem jego standardowe pytanie " A co?" a ja nic chce wiedziec i tylko tyle i sie smieje...no i mąż mi się obraził bo śmiałam zapytać ile zapłaci ![]() ja mam @ ale jemu hormony buzują ![]()
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
aniaaa84- a jak tam czerwona jesteś czy nie?? ja bym poszła jeszcze jutro lub najpóźniej w czwartek i w międzyczasie chyba kremy też bym używała
![]() Dziewczyny czy to możliwe, że przez chorobę co chwilę przełykam ślinę bo się boję, że się... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martucha dziękuje. A szczerze mówiąc musiałam coś wymyśleć, zeby nie myśleć obsesyjnie o dziecku. Dobrze wiem, ze nic teraz z tego nie będzie, więc nie chciałam odliczać dni do wizyty u endokrynologa, tak więc wymyśliłam, ze te dwa miesiące zadbam o siebie i na prawdę jest mi lepiej. Mam wolną głowę lepsze samopoczucie, uśmiecham się i widzę ze mój związek odżywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale i tak waro probowac D Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jem głównie mięsko (drób wołowina), ryby, nabiał odtłuszczony, jajka i warzywa co drugi dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie pamiętasz ![]() Cytat:
Moje pytania wywiadu są robione na podstawie problemów badawczych, więc chyba nie musiałabym opisywać tego drugi raz. Zastanawiam się jak ma to wyglądać, chyba musiałabym opisywać wszystko ciągiem, bez pisania, że zadałam takie i takie pytanie, odnoszące się do takiego i takiego problemu, tylko od razu,że badana mówiła tak i tak, jest taka i siaka, ech chyba dobrze kombinuje. A potem wnioski, zebrać wszystko w ogół i tu dopiero odpowiedzieć wprost na postawione problemy i określić czy cele zostały realizowane. Cytat:
![]() Procentowo przedstawiać nie muszę, tak myślę, bo moje badania są raczej strikte jakościowe, badam tylko 3 nauczycielki i to wszystko. Cytat:
![]() mi pomaga tylko nizoral, dwa razy umyje i mam problem z głowy na jakiś czas |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
#4637 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Baja ja też miałam wywiad z nauczycielami...najpierw posegregowałam odpowiedzi te które najczęściej sie pojawiały, a potem opisywałam je w tych podrozdziałach, które nosiły tytuły pytań badawczych. U nas konieczne były wartości liczbowe a także ujęcie procentowe... szkoda, że gość zostawił Was na pastwę losu bo swoboda jest fajna tylko żeby poźniej sie nie okazało ze jemu Twój sposób opracownia nie odpowiada.
05.09.2009 ![]() Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2010-04-13 o 14:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i opowiem Wam hit, ważyłam się kilka dni temu i zobaczyłam na wadze piękne 52,4! Więc pomyślałam, stres zadziałał nic tylko teraz utrzymać! I pochwaliłam się wszystkim, że schudłam.Ważyłam się w nocy coś po 24:00. Wczoraj wchodzę na wagę, a tam znowu stare 55kg. Zastanawiam się skąd taka wielka różnica. Czy @ może mieć na to wpływ?
![]() |
#4639 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak to dzis wyjdziesz czerwona laski u mnei pojutrze chwila prawdy Matki Boskiej Pieniężnej ![]()
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2010-04-13 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sorry, nie mogłam sie powstrzymać ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-04-13 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w przebiegu badan i tak napisalas jak przebiegal wywiad wiec nie musisz teraz pisac ze zadalas pytanie... ja bym napisala ze z przeprowadzonego wywiadu wnioskuje ze nauczyciel na taki poglad uwaza tak i tak, jego zdaniem to i to.. co wazne twierdzi on ... i po kolei te opowiedzi... w punkcie danego nauczyciela a co do odpowidzi na pytania szczgolowe jeszcze raz to nam kazala w podsumowaniu tego rozdzialu (analiza i nterepretacja wynikow) napisac ze reasumujac zebrane dane czy podsumowujac to co zostalo napisane mozesz udzielic nastepujacych odpowiedzi na pytania szczegolowe i pyt 1 (zacytuj je) i jedno zdaniowa odpowiedz... i tak dalej.. w zwiazku z tym moge udzielic odpowiedzi na pytanie glowne brzmiace.. i ... ta odpowiedz.. no i jeszcze jesli robilas hipotezy (zakladalas) to sobie zakonczeniu juz pracy mozesz napisac co ci wyszlo a co nie.. i ze hipotezy sie potwierdzily albo nie... a takie zebranie odpowiedzi w jednym miejscu jest waze bo jak mowi nasza pani promotor nie wszyscy czytaja wsyztko a takich odpowiezi moga suzkac..
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
Agatek wiem to od internistki, bo ja zawsze jak chodzę do lekarza to mówię, ze mogę być w ciązy. I ona mi powiedziała, ze 4 tygodnie są bezpieczne, bo organizm w tki sposób chroni dziecko, o którym matka jeszcze nie wie. Problemem mogą być tylko środki, które powodują mikroskurcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w indywidualnych przypadkach NIE ROBI sie ilosciowki z procentami tylko jakosciowke opisowa Ty mialas albo metoda SONDAZ DIAGNOSTYCZNY technika WYWIAD narzedzie WYWIAD SKATEGORYZOWANY - arkusz wywiadu albo metoda WYWIADU technika wywiad skategoryzowany zalezy za jakim metodologiem robilas a ona miala METODA INDYWIDUALNYCH PRZYPADKOW na technika czy tam narzedziem byl akrusz wywiadu... to dwie zupelnie rozne metody - wiesz mi mialam straszny egzamin z metodologii i teraz mam ja w jednym palcu...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-04-13 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam przeprowadzić wywiad na podstawie dość luźnego planu wywiadu, więc pytania nie zawsze były te same. Odpowiedzi tez bardzo się róźniły, ja rozmawiałam głównie o twórczych kompetencjach, pomysłach, nietypowych działaniach w pracy z dziećmi. Każda nauczycielka odpowiadała inaczej, bo wiadomo, że każda pracuje w swój specyficzny sposób. Coś tam mają wspólnego, ale nie za wiele. Problem tkwi w tym w jaki sposób to opracować. Czy napisać, że w odpowiedzi na takie pytanie uzyskałam taka i taką odpowiedź, czy raczej bardziej scharakteryzować poszczególnego badanego i opisywać w całości zdobyte informacje, a dopiero potem wysunąć wnioski. Promotor to sobie w ogóle pojechał, specjalnie wczesniej nam kazał oddać prace, bo miał ten wyjazd zaplanowany, tylko nam o nim nie pwoiedział, bo myślał, ze do marca je napiszemy, ale nie dało rady i mamy za swoje, bo on jest gdzies za granicą a my tu i mamy big problem. Na pewno cos mu się nie spodoba, jak już zobaczy całosć, jestem na to przygotowana, no ale cóż zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Powiedź mi jeszcze, czy Iwonka pisała coś takiego jak raport z obserwacji? Bo u mnie to jest tak, że dwie z tych nauczycielek obserwowałam przez dłuższy czas, bezpośrednio z nimi pracując, bo jeden rok pracowałam z jedną, a teraz z drugą. I mam napisać taki właśnie raport z obserwacji, nie wiem dokładnie jak to jeszcze napisać, ale coś będę musiała wymyślić. Oczywiście analizując teraz te przypadki będę dopisywała, że tak jak mówią dane nauczycielki jest w rzeczywistości, bo mogłam to zaobserwować etc. Trzecią badaną z kolei mam tylko tak dodatkowo, jej już nie musiałam obserwować. Bardziej mam się skupić na tych dwóch pierwszych przypadkach. edit Jak uważasz, chyba nie powinnam podawać nawet zmienionego imienia badanych?tylko opisywać je jako nr 1, nr 2 i nr 3 Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2010-04-13 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę nałożyć obiad i dalej kładę się spać ![]()
![]() |
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do raportu z obserwacji to nie robila ale ja mialam w licu takie cos ze przeprowadzalam wywiady z dziecmi i jako weryfikacje wywiadow mialam wywiad z nauczycielem - jego wnioski co do obserwacji.. i pisalam wtedy ze dzieci tylu letnie udzielaly takich odpowiedzi itd i ze potwierdzily to wywiady z nauczycielami.. wprawdzie nie robilam analizy przypadkow ale mysle ze wlansie jak bedziesz przy danym nauczycielu pisac co on mowil.. to napisz ze to co mowil nauczyciel pokrywa sie z tym co robi wiesz o tym bo prowadzilas obserwacje i nauczyciel robil to i to i to ... i ze jest to zgodne z tym co mowi i co robi... (to sie nazywa metoda triangulacj - ze podwojnie sprawdzasz to samo aby uniknac bledow twoich i bledow w zaklamanych odpowiedziach - i te rzeczy na ten sam temat porownujesz czy sie zgadzaja i czy jest ok.. czy jak nauczyciel mowi ze stosuje np metody freintea takie i takie to czy ty przez ten czas widzialas ze to robil... itd w swojej ksiazke St Juszczyk o tym pisal jak chcesz to ci to podesle bo nie wiem jacy metodolodzy jesczez o tym pisali na bank Juszczyk) wiesz co moze jak masz pytania to choc na pw ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-04-13 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.