Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 22:37   #3631
virginia
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Scio, prosze o dopisanie ostatniej @ na 12.04

Dobry wieczór!
Ja dopiero dziś mogę pisać...
Choć i tak dużo Wam nie napiszę...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 22:39   #3632
Starlett
Wtajemniczenie

Witajcie.

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 22:50   #3633
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Anessa ja kupowałam w Holland&Barrett nazywa się Primrose Oil. Bierze sie od pierwszego dnia cyklu do spodziewanej owu. Powodzenia
Oooo, dziekuje za podpowiastke
Poczytalam sobie troszke o tym oleju i zaryzykuje, choc mam obawy co do jego wlasciwosci obnizajacych cisnienie Jak ja moje jeszcze obnize to juz tu z wami raczej wiecej nie popisze
No nic, zobaczymy. Ale to dopiero od nastepnego cyklu

Co radzicie na obnizone libido u kobiety?

Dobranoc wszystkim

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 23:29   #3634
Starlett
Wtajemniczenie

Dobry wieczór. Ja uciekam spać już, przez cały weekend się nie odzywałam bo i nie miałam czasu i cały czas jestem jeszcze pod wrażeniem katastrofy....
Pozdrowienia dla "najświeższych" Oczekujących!!!

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 00:16   #3635
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Scio, prosze o dopisanie ostatniej @ na 12.04
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
tak tylko wpadłam się przywitać jakoś nie mam weny do pisania, ale czytam cały czas...

Scio--> proszę, zmień mi @ na 9.04

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Scio gdzie się podziewasz? :P
Tity jestem, czytam na bieżąco, ale nic nie piszę, bo szczerze mówiąc to nie mam o czym za bardzo. Nie staramy się bo i tak wiem, ze to nie ma sensu, czekam na wizytę u endo i leki, a poki co zajmuję się sobą, chudnę i ćwiczę i nie myślę już obsesyjnie o dziecku

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 08:32   #3636
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Co radzicie na obnizone libido u kobiety?
Oj, ciężko coś doradzić. Sama się z tym borykam od paru już lat ładnych. Łykałam nawet jakieś tabletki ziołowe na poprawienie libido, ale nic nie dały. W moim przypadku pomogłoby mieszkanie tylko we dwoje pewnie, ale Wy już mieszkacie sami prawda? Może też sport jakiś, albo jakieś wspólne zajęcia.

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Dobry wieczór. Ja uciekam spać już, przez cały weekend się nie odzywałam bo i nie miałam czasu i cały czas jestem jeszcze pod wrażeniem katastrofy....
Pozdrowienia dla "najświeższych" Oczekujących!!!
Cześć Starlett

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Tity jestem, czytam na bieżąco, ale nic nie piszę, bo szczerze mówiąc to nie mam o czym za bardzo. Nie staramy się bo i tak wiem, ze to nie ma sensu, czekam na wizytę u endo i leki, a poki co zajmuję się sobą, chudnę i ćwiczę i nie myślę już obsesyjnie o dziecku
Scio i bardzo dobrze, dbaj o siebie to teraz najważniejsze Co do nie myślenia, staram się przyjąć myślenie mojego męża, chociaż łatwiejsze by to było, gdyby to on zaszedł w ciążę, a ja tylko czekała na to :P Ale nie ma tak dobrze.
Dziś kolejny ładny dzień, niedługo pewnie pojadę po jakieś zakupy na obiad.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 09:09   #3637
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Męcz męcz byle nie dziś już bo jestem padnięta... Jak wyszłam z domu o 11.30 tak wróciłam o 20.15.
Nic więcej dziś nie napiszę, idę się myć i spać chyba bo łepek mi pęka
Jeżeli mapy google i inne pomoce mi nie pomoga to bedę sie radziła w sprawie parkingu, ale narazie nie marudze. Godzina to moze np 12 (czy później?)? Żeby nie było za wcześnie na naleśniki

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 10:13   #3638
aldii
Zakorzenienie

Anessa,Tity Lu meczy sie po wczorajszych szczepieniach, a ja razem z nia
Poszukam jakiejs fotki dla ciotek
Pomidora za polowinki.Tez mialam ciazowa sesje - piekna sprawa
Danika
Stary 2010-04-13, 10:41   #3639
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Jeżeli mapy google i inne pomoce mi nie pomoga to bedę sie radziła w sprawie parkingu, ale narazie nie marudze. Godzina to moze np 12 (czy później?)? Żeby nie było za wcześnie na naleśniki
Ja się staram szukać miejsc na bezpłatnych parkingach i tak np czasem stawiam auto przy Netto obok PKS-u ale rzadko ostatnio są tam miejsca... Szukałam info w necie o płatnych parkingach w soboty i dopiero po 15 nie trzeba płacić Niestety parkingi lub ich brak są zmorą naszego miasta

W nocy znów mnie obudził ból głowy... Wytrzymałam do 8 i znów wzięłam paracetamol Zaczyna mnie dobijać już ta końcówka, bo ciągle coś boli, przeszkadza... Daje małemu 2 tyg i niech już wychodzi

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 11:39   #3640
Pomidora
Zakorzenienie

Anesso, mąż niestety ciągle pracy szuka - a to ostatni tydzień jego pracy Mam ciągle nadzieję, że coś znajdzie.

Lindsley, nie przemęczaj się tak Mam nadzieję, że ból głowy szybko minie.

Kretencjo, nie martw się, że nie ogarnęły cię jakieś wzniosłe uczucia macierzyńskie - ja też ich nie uświadczyłam. Dopiero zaczynają się bardzo powolutku budzić i pewnie obudzą się jak już urodzę A na razie się martwię, bo mały coś leniwy i nie rusza się od trzech dni

Kochane, ja wstawię zdjęcia na wątku Nasze brzuszki ciążowe, bo nie chcę kogoś tu urazić epatowaniem moim szczęściem. Więc jak któraś ma ochotę to będzie mogła zajrzeć

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:01   #3641
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:21   #3642
kretencja
Zakorzenienie

No i już po lekarzu.
Niestety, za dużo mnie nie uspokoił, a nawet wręcz przeciwnie. Potwierdził, że ciąża jest, natomiast oczywiście to czy jest żywa - wykaże USG. Powiedział, że jesli pójdę jutro, to jest duża szansa, że serduszko będzie widać, ale gwarancji nie ma. No i teraz mam dylemat, bo to jest kwestia 120zł i nie chcę iść na marne. Powiedział też, że jak będę mieć potwierdzenie z USG, mam w miarę szybko przyjść do niego, bo nie mogę z moim niskim cukrem czkać do końca czerwca (na 17.06. mam termin do diabetologa), więc skieruje mnie do szpitala, żeby tam ustalili, co jest z tym moim cukrem. A pani w rejestracji powiedziała mi, że i tak terminów do niego do końca kwietnia już nie ma
Zwolnienia na razie mi nie dał, choć powiedział, że w zasadzie nie powinnam pracować w przedszkolu, ale poczekamy na potwierdzenie z USG.
Więc ogólnie dupa, bo mnóstwo nowych problemów i wątpliwości się urodziło

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:29   #3643
Pomidora
Zakorzenienie

Virginia, jak samopoczucie? Już lepiej? Widziałam, że zachwycałaś się "Dzieckiem Rosemary" Swego czasu połknęłam tę książkę w całości - niesamowita!

Kretencjo, nie wiem, jak u was z kasą, ale ja pewnie bym się wybrała do lekarza. Tylko ja miałam taką sytuację, że poszłam za wcześnie i wiesz jak to się skończyło - samo jajo płodowe, nie wiadomo, czy żywe. No i dostałam zwolnienie, ale następne 2 tygodnie oczekiwania na usg potwierdzające żywą ciążę były najdłuższe w moim życiu. U ciebie dochodzi ten poziom cukru. Który to tc według ostatniej @?

28.09.2014

Stary 2010-04-13, 12:32   #3644
kretencja
Zakorzenienie

6 tc + 2 dni będzie jutro. Wiesz, niby problem cukru powinnam szybko sprawdzić, ale terminów do gina i tak na najbliższe dwa tygodnie nie ma Mogłabym iść próbować się wcisnąć, ale znowu musiałabym się chyba z pracy zwolnic Ja zwariuję

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-13, 12:35   #3645
abz
Zakorzenienie

kretencja wcale nie zrodziło sie wiele wątpliwości, ty juz to wszystko wiedziałaś. Pewnie sie teraz dodatkowo zamartwiasz? A wiesz, ze nie musisz, bo tekst lekarza, ze ciąża jest, ale nie wiadomo czy jest zywa jest zbyt brutalny jak dla mnie...Ja np widziałam serduszko w 6tc takze ty teoretycznie tez powinnaś już zobaczyć, ale to juz z mężem zdecydujecie czy pójść na usg czy nie. Ostatnie usg miałaś przed świętami i wyszło, ze to który tydz?

Stary 2010-04-13, 12:38   #3646
kretencja
Zakorzenienie

Abz, on nie powiedział, że nie wiadomo czy żywa. Powiedział, że na 99% tak, ale zanim dalsze działania będziemy podejmować, chce mieć 100% pewności i wcale mnie to nie dziwi. I nawet nie to mnie martwi - przecież ja zdaję sobie sprawę, że nie musi być żywa. Natomiast bardzo mnie zmartwił tym, że szybko trzeba coś z cukrem zrobić, a jednocześnie w rejestracji mi powiedzieli, że do końca kwietnia mnie nie mogą zapisać. Więc co z tego, że pójdę jutro na USG i będę mieć potwierdzenie żywej ciąży, skoro potem i tak będę minimum 2 tygodnie czekać na gina i się zamartwiać cukrem?... Masakra.
Według lekarza, który robił mi USG przed świętami był to przełom 4 i 5 tc. Czyli zgadzało się z OM. Czyli teraz jest sam początek 7tc.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-13, 12:40   #3647
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
No i już po lekarzu.
Niestety, za dużo mnie nie uspokoił, a nawet wręcz przeciwnie. Potwierdził, że ciąża jest, natomiast oczywiście to czy jest żywa - wykaże USG. Powiedział, że jesli pójdę jutro, to jest duża szansa, że serduszko będzie widać, ale gwarancji nie ma. No i teraz mam dylemat, bo to jest kwestia 120zł i nie chcę iść na marne. Powiedział też, że jak będę mieć potwierdzenie z USG, mam w miarę szybko przyjść do niego, bo nie mogę z moim niskim cukrem czkać do końca czerwca (na 17.06. mam termin do diabetologa), więc skieruje mnie do szpitala, żeby tam ustalili, co jest z tym moim cukrem. A pani w rejestracji powiedziała mi, że i tak terminów do niego do końca kwietnia już nie ma
Zwolnienia na razie mi nie dał, choć powiedział, że w zasadzie nie powinnam pracować w przedszkolu, ale poczekamy na potwierdzenie z USG.
Więc ogólnie dupa, bo mnóstwo nowych problemów i wątpliwości się urodziło
Kretencjo- ja bym poszła na to płatne USG. Wiem to na pewno że ciąża jest i to żywa. Nie ma na co czekac. Z cukrem tez nie za wesoło. Jak dostaniesz skierowanie do szpitala zrobią Ci wszytskie badania i bedziesz wiecej wiedziała. Głowa do góry. Będzie dobrze. I się nie martw.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:41   #3648
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
6 tc + 2 dni będzie jutro. Wiesz, niby problem cukru powinnam szybko sprawdzić, ale terminów do gina i tak na najbliższe dwa tygodnie nie ma Mogłabym iść próbować się wcisnąć, ale znowu musiałabym się chyba z pracy zwolnic Ja zwariuję
Kiedy czytam takie historie to po prostu noz sie w kieszeni otwiera Jak polska sluzba zdrowia moze TAK funkcjonowac?? I ci wszyscy ludzie, ktorzy nie maja wyjscia i czekaja, czekaja, czekaja...
Kreti, trzymam kciuki za USG!! Moze poszukaj w pobliskim miescie albo rejonie innego prywatnego gabinetu na USG i poczekaj kilka dni, to ze spokojem pojdziesz, ze bedzie juz serduszko na 100% widac No, nie wiem zupelnie co ci doradzic, bo wiem, ze tu tez o pieniadze chodzi...

Ech... Najlepiej to miec swoj prywatny gabinet i rodzine lekarzy Albo gore pieniedzy

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:41   #3649
kretencja
Zakorzenienie

Staram się nie martwić, ale nie jest mi łatwo. Kurde, nigdy nie miałam poważnych problemów ze zdrowiem... Spadki cukru zdarzały mi się od lat. Podkusiło mnie niedawno, żeby to sprawdzić i mam za swoje
Anessa, problemu z terminem na USG nie ma, chodzi o pójście z wynikiem do gina. A gina zmieniać nie chcę, bo to dobry lekarz i mam do niego zaufanie. On powiedział - jak pani zrobi to USG, to niech pani podejdzie w przyszłym tygodniu. Tylko w rejestracji mi powiedzieli, że mnie nie zapiszą. No i nie wiem, co myśleć...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-04-13 o 12:43
Stary 2010-04-13, 12:49   #3650
gimikis
Rozeznanie

Kretencjo ja do gina chodzę prywatnie. Ostatni raz byłam w październiku i gin zlecił mi zrobic wyniki z prolaktyny i testosteronu. Kazał przyjsc z wynikami i w rejestracji powiedzieć że tylko z wynikami wchodzę. i nie było żadnego kłopotu. Zrób USG i idź do recepcji i powiedz ze miałaś przyjść na pokazanie wyników bez kolejki.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:53   #3651
kretencja
Zakorzenienie

Gimikis, może tak zrobię. Ech... Za bardzo emocjonalnie do wszystkiego podchodzę, zamiast usiąść i się na spokojnie zastanowić, to ja od razu w płacz, że tego czy tamtego nie da się załatwić...
Dodatkowym problemem u nas jest to, że ja się sama nie poruszam po mieście. Na jakieś badania czy coś takiego zawsze musi ze mną mąż jechać... I to on najbardziej mi doradza, żeby jeszcze z tym USG poczekać, bo potem będzie musiał nie dość, że płacić drugi raz to znowu ze mną iść...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-13, 12:54   #3652
abz
Zakorzenienie

kretencja jak 7tc to już chyba nie jest za wcześnie na usg. A do gina cię przyjmą, gimikis dobrze radzi zeby powiedzieć, ze miałaś przyjść pokazać wyniki, poza tym jak powiesz, ze jesteś w ciąży i lekarz kazał ci przyjść to kurcze musza cie wpuscic.
A ja idę jutro i już nie mogę się doczekać

Stary 2010-04-13, 12:56   #3653
kretencja
Zakorzenienie

No tylko że to jest sam początek 7tc... Lekarz powiedział, że najprawdopodobniej będzie widać, tym bardziej, że facet, który będzie mi to USG robił, to dobry specjalista... Ale jakieś ryzyko jest, że jednak widać nie będzie... I wtedy pieniądze zmarnowane i tylko nerwów więcej...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-13, 13:04   #3654
abz
Zakorzenienie

Cytat:
No tylko że to jest sam początek 7tc... Lekarz powiedział, że najprawdopodobniej będzie widać, tym bardziej, że facet, który będzie mi to USG robił, to dobry specjalista... Ale jakieś ryzyko jest, że jednak widać nie będzie... I wtedy pieniądze zmarnowane i tylko nerwów więcej...
No właśnie o tą kasę chodzi.....Dlatego ja się cieszę, ze mój gin w takiej sytuacji moze mi zrobic usg w szpitalu na swoim dyżurze. Nie macie nikogo znajomego w szpitalu?

Stary 2010-04-13, 13:06   #3655
kretencja
Zakorzenienie

Nie, nie mamy.

W ogóle, żeby nie było tak pesymistycznie - lekarz powiedział, że wygląda na to, że wszystko idzie dobrze. Doradził branie dalej foliku, powiedział też, że mogę sobie kupić jakieś witaminy dla ciężarnych, jeśli uważam za stosowne (chyba kupię, bo u mnie z witaminami kiepsko). Powiedział też, że warto, żebym brała Provag, aby wspomagać pochwę w produkcji prawidłowej flory bakteryjnej. Że mam dużo odpoczywać (ku rozczarowaniu męża na rowerze mam nie jeździć ), ale możemy współżyć Tylko ten cukier bardzo mnie niepokoi... Nie spodziewałam się, że uzna to za tak ważną sprawę.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-04-13 o 13:09
Stary 2010-04-13, 15:22   #3656
weronia83
Rozeznanie

Witajcie
Jakoś nie mam weny poczytam sobie dziś troche was
Stary 2010-04-13, 15:25   #3657
aldii
Zakorzenienie

Pomidorko od 3 dni Ale w ogole sie nie rusza? Ja juz bym byla na IP
Kretencja skoro to leci 7tc to juz z cala pewnoscia bedzie serduszko widac i slychac.Spojrz do mojego albumu, na fotke Lu z 10tc - juz fikala raczkami i nozkami Ja bym poszla na to USG.A do tego gina i tak bym poszla, mimo ze nie ma terminow.Sam powiedzial zeby przyjsc !! Ciezarne nie obowiazuja takie terminy.Jak sie cos dzieje,to oni zawsze przyjmuja.Powiedz normalnie babce w rejestracji,ze mialas przyjsc ponownie jak tylko zrobisz USG i pewnie nie bedzie problemu z przyjeciem
A z tym cukrem, to pewnie pojdziesz na dobe do szpitala, zrobia krzywa cukrowa i bedzie wszystko wiadomo co i jak
Z witamin ja bralam Elevit
Stary 2010-04-13, 16:01   #3658
Pomidora
Zakorzenienie

Kretencjo, ja byłam na pierwszym usg na początku 6tc, pewnie dlatego nic nie widziałam. A ty powinnaś już coś zobaczyć Nie stresuj się, tylko podejmij decyzję i jej się trzymaj.

Aldii, ja czuję jeszcze ruchy bardzo nieregularnie i delikatnie. Do tego byłam zajęta i tak sobie myślę, że mogłam przeoczyć coś. Ale juz się wyjaśniło, bo wypiłam kawę, położyłam się i pogadałam z małym urwisem, to tak mnie skopał, że mój mąż poczuł

28.09.2014

Stary 2010-04-13, 16:26   #3659
kretencja
Zakorzenienie

Aldii, kolejna krzywa cukrowa niewiele tu pomoże, pewnie wyjdzie równie absurdalna jak ostatnio No i co mi na to pomogą? A co do USG, to u mnie sam początek 7tc (6tc + 2 dni), więc serduszko może być widać, ale niekoniecznie...

Pomidora, właśnie decyzji podjąć nie umiem

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-13, 16:35   #3660
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Aldii, ja czuję jeszcze ruchy bardzo nieregularnie i delikatnie. Do tego byłam zajęta i tak sobie myślę, że mogłam przeoczyć coś. Ale juz się wyjaśniło, bo wypiłam kawę, położyłam się i pogadałam z małym urwisem, to tak mnie skopał, że mój mąż poczuł
Ale fajnie

Cytat:
Aldii, kolejna krzywa cukrowa niewiele tu pomoże, pewnie wyjdzie równie absurdalna jak ostatnio No i co mi na to pomogą? A co do USG, to u mnie sam początek 7tc (6tc + 2 dni), więc serduszko może być widać, ale niekoniecznie...

Pomidora, właśnie decyzji podjąć nie umiem
kretencja, u mnie był dokładnie 6tc i 4 dni - i biło ślicznie serduszko

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości