"Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz XVI:) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 15:25   #1561
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Hajja nie wiem... widzisz cos czego nie napisałam czy jaki pieron? Powiedziałam tyle, że mi jej avek podchodzi pod lekki fanatyzm, jak również dodałam później, że od avatara do fanatyzmu jest naprawdę długa droga.
Chcesz dalej ciągnąć temat? Jesli nie- to za***iście bo ja nie mam ochoty, jesli tak, to znajdź sobie kogos kto ma ochotę się pokłócić.
Ze mnie możesz zejść. Tymbardziej, że temat fanatyzmu został zamknięty.
Dodałaś, ale później. Zresztą od samego początku swoich wypowiedzi na ten temat byłaś dla dziewczyn, które są katoliczkami niemiła.

Wypowiadam się teraz na ten temat, bo wtedy nie zdążyłam, a że teraz mam czas to się wypowiadam w tej kwestii.
I kto tu mówi o chęci kłótni? Ty pisząc tak niemiło do dziewczyn wzburzałaś do kłótni. Ja teraz tylko je bronię. Ty mogłaś pisać tak dziewczynom, a ja nie mogę napisać swojego zdania na ten temat, bo od razu piszesz, że koniec tematu? Ty siebie wtedy nie stopowałaś.
Piszesz, że temat fanatyzmu został zamknięty. Ty go zamknęłaś? Ja teraz nadrabiam i mogę się odnosić do każdego tematu, który był poruszony na tym wątku. Takie mam prawo
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:25   #1562
raingirl
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Cytat:
Napisane przez Hajja Hawwa Pokaż wiadomość
Umiesz się wypierać...

Sugerowanie, że ktoś jest fanatykiem nazywasz normalnym wyrażeniem swojego zdania...
Hajja, wyciągasz tematy sprzed dobrych kilku dni, które dziewczyny już dawno zamknęły między sobą. Po co to...
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:26   #1563
OlkaR
Zakorzenienie

hahaha rain... jakby to "mocne chcenie" było takie proste to już bym chyba rozmiar G nosiła
OlkaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:27   #1564
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha rain... jakby to "mocne chcenie" było takie proste to już bym chyba rozmiar G nosiła
Uwierz w potęgę Mocy
Stary 2010-04-13, 15:27   #1565
pagka
Wtajemniczenie

Hajja temat już został dawno zamknięty i dobrze by było gdybyś nie wyciągała zamkniętych już tematów na wierzch.

A co do Krakowa, to chyba nie będzie tak źle, byłam tu w czasie gdy były 2 pielgrzymki papieży JPII i B16 i szczerze mówiąc katastrofy nie było. Będzie dużo ludzi, to pewne, ale wszystko będzie się działo w ścisłym centrum, a poza tym w niedzielę.
Stary 2010-04-13, 15:28   #1566
aleksandrettaa
Zakorzenienie

A mnie się wydaje, że Wawel to przesada. Znalazłam listę pochowanych tam:
Król Jan III Sobieski
Król Michał Korybut Wiśniowiecki
Książę Józef Poniatowski
Król Stefan Batory
Król Władysław IV Waza
Król Zygmunt II August
Król Stanisław Leszczyński
Król August II Mocny
Król Zygmunt I Stary
Król Zygmunt III Waza
Król Jan Kazimierz Waza
Anna Jagiellonka
Tadeusz Kościuszko
Józef Piłsudski
Gen. Władysław Sikorski
Adam Mickiewicz
Juliusz Słowacki

Z całym szacunkiem dla prezydenta to nie mam poczucia, że była to aż tak wielka postać. Poza tym czy Kwaśniewskiego, Jaruzelskiego, Wałęsę też będą tak chętnie chować na Wawelu? Pewnie nie, a przecież pełnili taką samą funkcję w państwie. Poza tym Kaczyński był mocno związany z Warszawą a nie Krakowem.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:30   #1567
pagka
Wtajemniczenie

Aleks, ale to jest trochę inna sytuacja, bo to jednak był urzędujący prezydent.
Stary 2010-04-13, 15:30   #1568
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Słuchaj, powiem tak.
Ja nie lubię Ciebie, z tego co widzę Ty za mna też raczej nie przepadasz więc SUGERUJĘ żebyś po prostu olała moje posty i dała sobie siana z głupawymi zaczepkami.
Ja Cię nie zaczepiam, ja tylko bronię dziewczyn, które poczuły się urażone. Dlaczego mam olewać Twoje posty? Ty moich kiedyś nie olewałaś i czepiałaś się wszystkiego. Przestałaś dopiero w momencie jak Gwizdak stanęła w mojej obronie. Ja w przeciwieństwie do Ciebie piszę delikatnie. Ty za to używasz nawet przekleństw.
nasącz lawą żaru
,
pustkę wypalaj,
Stary 2010-04-13, 15:32   #1569
yogu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, że Wawel to przesada. (...)
no właśnie ja sie zastanawiam wciąż czy rodzina Prezydenta ma tam kogoś bliskiego/korzenie, bo to jest jej decyzja - najbliższej rodziny, a nie polityków czy księży

doczekałam się

yogu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:33   #1570
pagka
Wtajemniczenie

Hajja naprawdę nie ma się co kłócić, żadna dziewczyna ze strony katoliczek które się wtedy wypowiadały nie potrzebuje Twojej obrony, same dobrze sobie radzą w bronieniu swoich osób. A poza tym już dawno sprawa jest zakończona.
Stary 2010-04-13, 15:34   #1571
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Dodałaś, ale później. Zresztą od samego początku swoich wypowiedzi na ten temat byłaś dla dziewczyn, które są katoliczkami niemiła.

Wypowiadam się teraz na ten temat, bo wtedy nie zdążyłam, a że teraz mam czas to się wypowiadam w tej kwestii.
I kto tu mówi o chęci kłótni? Ty pisząc tak niemiło do dziewczyn wzburzałaś do kłótni. Ja teraz tylko je bronię. Ty mogłaś pisać tak dziewczynom, a ja nie mogę napisać swojego zdania na ten temat, bo od razu piszesz, że koniec tematu? Ty siebie wtedy nie stopowałaś.
Piszesz, że temat fanatyzmu został zamknięty. Ty go zamknęłaś? Ja teraz nadrabiam i mogę się odnosić do każdego tematu, który był poruszony na tym wątku. Takie mam prawo
Gdyż dyskusja była w toku a dyskusja ma to do siebie, że różni luzie wymieniają się swoimi zdaniami i niekoniecznie muszą powiedzieć wszystko co myślą za jednym zamachem.
Hola hola maleńka, też jestem katoliczką (ale jak widać- tego nie doczytałaś w swym jakże wnikliwym doczytywaniu). Niemiła bo powiedziałam, ze czegoś nie lubię... No dobra, kazdy jak widać rozumuje na swój sposób.
Jeśli ktoś się chce pokłócić to nie trzeba mu nawet "niemiło pisać" a jakbyś nie zauważyła- nie kłóciłyśmy się tylko cała dyskusja przebiegła w spokojny sposób.
Owszem, zdanie możesz wyrazić ale ewidentnie jedziesz po mnie. Z tego co wiem, nie ja jedna użyłam określenia "fanatyk", nie ja jedna uważam, że coś tam mnie denerwuje. A jeździsz tylko i wyłącznie po mnie. Plus- no właśnie, nie wyrażasz swojego zdania tylko rzucasz się o to co powiedziałam.
Nie, po prostu zakończyłyśmy dyskuję na ten temat, tak samo jak zakończyłyśmy na temat aborcji i różnych kontrowersyjnych spraw które mogą burzyć atmosferę na wątku.
Stary 2010-04-13, 15:37   #1572
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Aleks, ale to jest trochę inna sytuacja, bo to jednak był urzędujący prezydent.
Wiem, że to był urzędujący prezydent. Uważam, że żałoba narodowa i wszelkie honory w pełni mu się należą. Jednak uważam, że propozycja pochowania go obok Narutowicza (też przerwana prezydentura) był słuszny. Jednak to tylko moje, nic nie znaczące zdanie.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:37   #1573
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Hajja, wyciągasz tematy sprzed dobrych kilku dni, które dziewczyny już dawno zamknęły między sobą. Po co to...
Cytat:
Hajja temat już został dawno zamknięty i dobrze by było gdybyś nie wyciągała zamkniętych już tematów na wierzch.
Tylko, że mi wolno skomentować coś co aż mnie poraziło po oczach jak to przeczytałam Wiele tematów jest wznawianych na forum nie pierwszy raz i nikt się o to nie obruszał. Zresztą jest taka produkcja, tyle stron tworzycie, że nie da się nie odnosić do jakichś wcześniejszych tematów
nasącz lawą żaru
,
pustkę wypalaj,
Stary 2010-04-13, 15:37   #1574
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Cię nie zaczepiam, ja tylko bronię dziewczyn, które poczuły się urażone. Dlaczego mam olewać Twoje posty? Ty moich kiedyś nie olewałaś i czepiałaś się wszystkiego. Przestałaś dopiero w momencie jak Gwizdak stanęła w mojej obronie. Ja w przeciwieństwie do Ciebie piszę delikatnie. Ty za to używasz nawet przekleństw.
Jakbyś nie zauważyła- dziewczyny te same potrafiły sie obronic, wyciągnąc odpowiednie argumenty i zakończyć tą sprawę na poziomie.
Nie, ja się czepiłam tylko korka (no chyba że to jest dla Ciebie wszystko to wybacz).
Oh jej straszne rzeczy... nie wiem jak to się mogło zdarzyć...

Ty piszesz delikatnie, ja mniej delikatnie, co nie zmienia faktu że jedziesz po mnie jak po łysej kobyle.
Stary 2010-04-13, 15:39   #1575
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że mi wolno skomentować coś co aż mnie poraziło po oczach jak to przeczytałam Wiele tematów jest wznawianych na forum nie pierwszy raz i nikt się o to nie obruszał. Zresztą jest taka produkcja, tyle stron tworzycie, że nie da się nie odnosić do jakichś wcześniejszych tematów
Skomentować - owszem. Ale Ty niestety nie komentujesz, tylko od razu atakujesz personalnie...
Stary 2010-04-13, 15:44   #1576
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie się wydaje, że Wawel to przesada. Znalazłam listę pochowanych tam:
Król Jan III Sobieski
Król Michał Korybut Wiśniowiecki
Książę Józef Poniatowski
Król Stefan Batory
Król Władysław IV Waza
Król Zygmunt II August
Król Stanisław Leszczyński
Król August II Mocny
Król Zygmunt I Stary
Król Zygmunt III Waza
Król Jan Kazimierz Waza
Anna Jagiellonka
Tadeusz Kościuszko
Józef Piłsudski
Gen. Władysław Sikorski
Adam Mickiewicz
Juliusz Słowacki

Z całym szacunkiem dla prezydenta to nie mam poczucia, że była to aż tak wielka postać. Poza tym czy Kwaśniewskiego, Jaruzelskiego, Wałęsę też będą tak chętnie chować na Wawelu? Pewnie nie, a przecież pełnili taką samą funkcję w państwie. Poza tym Kaczyński był mocno związany z Warszawą a nie Krakowem.
Cytat:
Napisane przez yogu Pokaż wiadomość
no właśnie ja sie zastanawiam wciąż czy rodzina Prezydenta ma tam kogoś bliskiego/korzenie, bo to jest jej decyzja - najbliższej rodziny, a nie polityków czy księży
Cytat:
Wiem, że to był urzędujący prezydent. Uważam, że żałoba narodowa i wszelkie honory w pełni mu się należą. Jednak uważam, że propozycja pochowania go obok Narutowicza (też przerwana prezydentura) był słuszny. Jednak to tylko moje, nic nie znaczące zdanie.
Dla mnie też to jest dziwne. Bo każdemu z tamtych pochowanych tam ludzi można przypisać wielkie czyny. A właściwie w tym wypadku jest kwestia tego, że zginął pełniąc obowiązki.
No ale może dlatego tak rodzina zdecydowała bo o tym marzył czy coś takiego jednak wydaje mi się że politycy dali im "możliwe" miejsca wyboru.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:46   #1577
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczerze mówiąc (wyrażam to zdanie jako historyk ) to nie bardzo jest co porównywać Narutowicza i Kaczyńskiego, nie chodzi tylko o to, że Narutowicz pełnił funkcję 5 dni, ale tak po prawdzie, niczego nie dokonał...

A co do Twojego zdania to dlaczego niby nie jest znaczące? Jest Twoje dlatego też jest ważne

Cytat:
Oczywiście, że wolno, ale Hajja naprawdę nie warto czasami wyciągać tematów, które zostały już zakończone. Nie raz i nie dwa byłam w takiej sytuacji gdzie chciałam się odnieść do jakiejś kwestii, która była zamknięta np 10 stron wstecz, ale czasem warto się powstrzymać
Stary 2010-04-13, 15:48   #1578
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hajja naprawdę nie ma się co kłócić, żadna dziewczyna ze strony katoliczek które się wtedy wypowiadały nie potrzebuje Twojej obrony, same dobrze sobie radzą w bronieniu swoich osób.
To jest Twoje zdanie, że nie potrzebują mojej obrony

Cytat:
Hola hola maleńka, też jestem katoliczką (ale jak widać- tego nie doczytałaś w swym jakże wnikliwym doczytywaniu). Niemiła bo powiedziałam, ze czegoś nie lubię... No dobra, kazdy jak widać rozumuje na swój sposób.
Jeśli ktoś się chce pokłócić to nie trzeba mu nawet "niemiło pisać" a jakbyś nie zauważyła- nie kłóciłyśmy się tylko cała dyskusja przebiegła w spokojny sposób.
Owszem, zdanie możesz wyrazić ale ewidentnie jedziesz po mnie. Z tego co wiem, nie ja jedna użyłam określenia "fanatyk", nie ja jedna uważam, że coś tam mnie denerwuje. A jeździsz tylko i wyłącznie po mnie. Plus- no właśnie, nie wyrażasz swojego zdania tylko rzucasz się o to co powiedziałam.
Nie, po prostu zakończyłyśmy dyskuję na ten temat, tak samo jak zakończyłyśmy na temat aborcji i różnych kontrowersyjnych spraw które mogą burzyć atmosferę na wątku.
Wiem, że jesteś katoliczką. Nigdzie nie napisałam, że nią nie jesteś. Ja się odnosiłam tym stwierdzeniem do dziewczynach, które są katoliczkami i zostały skrytykowane.

A zauważyłam, że to nie był spokojny sposób. Ty masz swoje zdanie co do tego, ja mam swoje. Uważasz, że to była spokojna rozmowa? To uważaj, ale nie musisz tego powtarzać. Ja już wytłumaczyłam dlaczego według mnie to nie była spokojna rozmowa.

Nie zwracałam się tylko do Twoich wypowiedzi. Pisałam też o wypowiedzi arrakis, która nie obruszyła się z tego powodu tak jak Ty.

Ja nie wypowiadam swojego zdania? Ja mam zawsze swoje zdanie (z wyjątkiem spraw na których się nie znam
nasącz lawą żaru
,
pustkę wypalaj,
Stary 2010-04-13, 15:51   #1579
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Dla mnie też to jest dziwne. Bo każdemu z tamtych pochowanych tam ludzi można przypisać wielkie czyny. A właściwie w tym wypadku jest kwestia tego, że zginął pełniąc obowiązki.
No ale może dlatego tak rodzina zdecydowała bo o tym marzył czy coś takiego jednak wydaje mi się że politycy dali im "możliwe" miejsca wyboru.
I jako historyk nie mogę się zgodzić na stwierdzenie, że każdemu z tam pochowanych można przypisać wielkie czyny Niektórzy byli tam chowani z racji tego, że byli królami, a nic znaczącego nie zrobili

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Hajja a prosiły Cię o obronę? Co Ty samozwańczy obrońca uciśnionych? Może one sobie tego nie życzą?
Stary 2010-04-13, 15:54   #1580
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam też o wypowiedzi arrakis, która nie obruszyła się z tego powodu tak jak Ty.
Arrakis nie ma na wątku to jak niby miała mieć okazję jakkolwiek to skomentować, o ile w ogóle miałaby ochotę wdawać się w dyskusję
Stary 2010-04-13, 15:55   #1581
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Skomentować - owszem. Ale Ty niestety nie komentujesz, tylko od razu atakujesz personalnie...
Tylko, że nie widzisz tego, że wcześniej OlkaR atakowała właśnie personalnie.

Cytat:
Jakbyś nie zauważyła- dziewczyny te same potrafiły sie obronic, wyciągnąc odpowiednie argumenty i zakończyć tą sprawę na poziomie.
Nie, ja się czepiłam tylko korka (no chyba że to jest dla Ciebie wszystko to wybacz).
Oh jej straszne rzeczy... nie wiem jak to się mogło zdarzyć...

Ty piszesz delikatnie, ja mniej delikatnie, co nie zmienia faktu że jedziesz po mnie jak po łysej kobyle.
Otóż nie czepiłaś się tylko tego, czepiałaś się też innych spraw, ale widać już tego nie pamiętasz...

No wiesz, ja należę do tych osób, które uważają, że kobieta powinna być subtelna. Co nie znaczy, że jesteś złą osobą przez to, że przeklinasz (zaznaczam to, żeby nikt mnie nie oskarżył o to, że Cię krytykuję).
nasącz lawą żaru
,
pustkę wypalaj,
Stary 2010-04-13, 15:55   #1582
yogu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Myslę, że ciężko nam mówić czy Kaczyński dokonał wilekich czynów czy nie - to ocenią następne pokolenia. Rządził krajem wolnym więc nie można mu zarzucać, że np. nie wygrał żadnej bitwy czy wojny nie był poetą, więc logiczne, że nie napisał wielkich dzieł jak np. Mickiewicz. A jedno jest pewne - nasze dzieci na bank będą się uczyć o nim na lekcjach historii - jak o innych pochowanych na Wawelu.
To tyle mojego zdania czy mu się należy czy nie

doczekałam się

yogu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 15:57   #1583
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Arrakis nie ma na wątku to jak niby miała mieć okazję jakkolwiek to skomentować, o ile w ogóle miałaby ochotę wdawać się w dyskusję
Tego nie zauważyłam. Jednak wiem, że arrakis by się nie czuła urażona.

Cytat:

Hajja a prosiły Cię o obronę? Co Ty samozwańczy obrońca uciśnionych? Może one sobie tego nie życzą?
Nie życzą? Ale określenie... Nie pasuje tu to określenie.

Mnie nie trzeba prosić o obronę Miałam ochotę obronić to obroniłam
nasącz lawą żaru
,
pustkę wypalaj,
Stary 2010-04-13, 15:59   #1584
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że nie widzisz tego, że wcześniej OlkaR atakowała właśnie personalnie.
To pokaż "większą klasę" i nie rób tego samego, skoro jesteś subtelna.
Cytat:
Napisane przez yogu Pokaż wiadomość
Myslę, że ciężko nam mówić czy Kaczyński dokonał wilekich czynów czy nie - to ocenią następne pokolenia. Rządził krajem wolnym więc nie można mu zarzucać, że np. nie wygrał żadnej bitwy czy wojny nie był poetą, więc logiczne, że nie napisał wielkich dzieł jak np. Mickiewicz. A jedno jest pewne - nasze dzieci na bank będą się uczyć o nim na lekcjach historii - jak o innych pochowanych na Wawelu.
To tyle mojego zdania czy mu się należy czy nie
Ja myślę, że może jeśli faktycznie para prezydencka zostanie pochowana na Wawelu to ich grób stanie się czymś w rodzaju pomnika na cześć wszystkich, którzy zginęli w tej katastrofie...
Jakby nie patrzeć to właśnie dzieje się historia.
Stary 2010-04-13, 16:07   #1585
OlkaR
Zakorzenienie

Hajja zachowujesz się jakbym w każde zdanie wplatała jakieś przekleństwa. No ale... Akurat nie zależy mi na tym żebyś to Ty miała o mnie dobre zdanie więc wszystko jest w normie nasza Ty subtelna kobietko

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Mi się wydaje, że to by było dosyć dziwne, gdyby zostali pochowani na Wawelu. Nie chodzi już o zasługi czy ich brak, tylko o to, że hmmm no nie wiem jak to wytłumaczyć...
Mniej więcej chodzi mi o to, że Oni mają rodzinę która z pewnością będzie chciała przyjść, postawić znicza na grobie itd... jakoś sobie nie wyobrażam (tak wczuwając się w rolę córki Kaczyńskich) iść np. na wszystkich świętych na wawel.
Poza tym... Na Wawelu pochowani są ci, którzy tam mieszkali. Poeci to już trochę inna sprawa- i szczerze, nie wiem dlaczego akurat tam, no ale może to jakiś taki symbol- nie mam pojęcia.
W każdym razie ja jakoś nie widzę tego chowania na Wawelu.
Stary 2010-04-13, 16:08   #1586
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie życzą? Ale określenie... Nie pasuje tu to określenie.

Mnie nie trzeba prosić o obronę Miałam ochotę obronić to obroniłam
A niby dlaczego nie pasuje?
Mnie się wydaje, że jest wręcz idealne
Cytat:

Ja myślę, że może jeśli faktycznie para prezydencka zostanie pochowana na Wawelu to ich grób stanie się czymś w rodzaju pomnika na cześć wszystkich, którzy zginęli w tej katastrofie...
Jakby nie patrzeć to właśnie dzieje się historia.
Właśnie historia! To jest czas i wydarzenia, a których będziemy opowiadać swoim dzieciom, a one będą się tego na historii uczyć. Ja osobiście nie wyobrażam sobie, żeby w tym nie uczestniczyć.
Ciekawe czy będą takie tłumy jak na pogrzebie Piłsudskiego
Stary 2010-04-13, 16:10   #1587
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Mniej więcej chodzi mi o to, że Oni mają rodzinę która z pewnością będzie chciała przyjść, postawić znicza na grobie itd... jakoś sobie nie wyobrażam (tak wczuwając się w rolę córki Kaczyńskich) iść np. na wszystkich świętych na wawel.
Decyzja o miejscu pochówku należy właśnie od najbliższej rodziny. Wczoraj chyba to ogłoszono, że oni zadecydują.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Ja osobiście nie wyobrażam sobie, żeby w tym nie uczestniczyć.
Ja też. Zwykle nie oglądam TV wcale, ale teraz wszystkie relacje - jakoś chcę to wszystko dobrze zapamiętać. Żałuję, że nie mogę osobiście wziąć w tym udziału bardziej niż przejść się do szczecińskiego urzędu miejskiego i wpisać do księgi kondolencyjnej...

Edytowane przez raingirl
Czas edycji: 2010-04-13 o 16:11 Powód: dpisek
Stary 2010-04-13, 16:11   #1588
pagka
Wtajemniczenie

Co do wypowiedzi Oli, to rzeczywiście dla rodziny może być to wielce kłopotliwe, ale jednak on jest głową państwa i to się liczy teraz przede wszystkim. Takie rzeczy są chyba brane pod uwagę jak się obejmuje takie stanowisko.
Stary 2010-04-13, 16:13   #1589
crozee
Zakorzenienie

dziewczyny, przestancie.

wysłałam na poczte diete, ktora dostałam od dietetyczki.
Stary 2010-04-13, 16:23   #1590
najfajniejsza
Zakorzenienie

Heeej.
ja nadrobiłam i szybko się wtrącę, że moim zdaniem Wawel to przesada. I sądzę, że nie tyle rodzina zdecydowała, co sam brat Jarosław, ale to tylko takie przeczucie. Bo wiecie - z całym szacunkiem, ale to PiS zawsze uważał, że Lech Kaczyński jako prezydent jest najlepszym, co spotkało Polskę, jego brat podkreślał to wiele razy. A wiecie, skoro tak, to powinien leżeć obok króli - tzn. myślę, że Jarek chciał nie tylko w ten sposób oddać cześć bratu, lecz także podkreślić jego wyjątkowość, no i jest to nobilitujące... Ale to tylko moja teoria. Po prostu nie wydaje mi się, by córka Kaczyńskich tak zdecydowała. Raczej skonsultowała się z wujkiem (lub on z nią) i sądzę, że jednak to on miał decydujący wpływ na tę decyzję.

Ok, lecę zjeść coś, poprzytulać lubego i do pracy.
Miłego
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości