"Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz XVI:) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 17:52   #1621
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

A proszę w końcu wszystko w jednym miejscu będę mieć w ogóle jest dość duży akurat mi się wszystko zmieści
Stary 2010-04-13, 17:57   #1622
OlkaR
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Aniołku mam taki sam koszyczek w domu A na kosmetyki mam taki przezroczysty kuferek w którym dostałam C-thru pod choinkę no ale z moją ilościa kosmetyków to ja się nawet w woreczku foliowym zmieszczę
I też się wzięłam za sprzątanie... nie samej szafy, tylko robie generalne porządki bo jak jutro Paweł ma przyjść to pasuje posprzatać a zwykle robią tak, że wszystko z fotela wrzucam do szafy albo szuflady a potem grzebię jak Żyd w ulęgałkach żeby coś znaleźć. Więc zaczęłam generalne porządki od mycia okien, później ubrania (taaaak też nie wyrzucam połowy z rzeczy w których i tak nie chdzę bo przecież kiedyś mogą się przydać ), później pochowam bizuterię bo się wala po całym pokoju, odkurzę, umyje kibelek i jutro bedę się zachwycać jak to pięknie mam w mieszkaniu

Edytowane przez OlkaR
Czas edycji: 2010-04-13 o 17:58
OlkaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:04   #1623
upadly_aniol00
Zakorzenienie

U mnie nie da rady się zachwycać jak to pięknie mam w pokoju
Trzeba uważać pod nogi jak się idzie Dopiero po maturze (chyba) posprzątam i wyrzucę( tzn wyniosę z mojego pokoju) połowę rzeczy czyli farby , płótna , Deski, pudełka i inne niepotrzebne rzeczy czyli połowę rzeczy jakie tu mam . Ale boje się otworzyć szafki i zacząć wybierać co zostawić a co wyrzucić , ponieważ tak to muszę to przymierzyć tak będę latać z mojego pokoju do rodziców do lustra
Stary 2010-04-13, 18:04   #1624
butterfly20
Zakorzenienie

Dziwisz właśnie potwierdził,że będzie na Wawelu i że Prezydent poniósł męczeńską śmierć.... O MASAKRO...

Nie no dobra...nie będę już komentować. U mnie w domu wszyscy mówią,że to jest bardzo zła decyzja. Gotuje się we mnie,ale już nie będę jadem pluć...

Carmi przyszły te niebieskie piptoły

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:06   #1625
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Carmi przyszły te niebieskie piptoły
to czemu smutna? jeśli to te, o których myślę to śliczne
Stary 2010-04-13, 18:08   #1626
OlkaR
Zakorzenienie

Aniołku bo Ty artystką jesteś więc możesz mieć artystyczny nieład A ja po prostu stwierdziłam że o ile jestem w stanie omijac plecaki, torebki i ubrania na swojej drodze to Pawła nie chcę do tego zmuszac
Zresztą miałam się uczyć więc z dwojga złego- wolę sprzątac

Motyl, podejrzewam, że myślimy to samo co do Wawelu...:/
Stary 2010-04-13, 18:11   #1627
butterfly20
Zakorzenienie

Te I mam je takie dziwne. Nie tyle,że za krótkie,tylko moje mniejsze paluszki się w nich cisną,a duży palec mi wcale nie wystaje i z tył€ też nie gniotą.
A są piękniejsze niż na zdjęciu.Moja Mami mówiła,że może by je chciała ale jeśli nie to dam Carmi znać.

Stary 2010-04-13, 18:12   #1628
upadly_aniol00
Zakorzenienie

całe życie wszystkim tłumacze , że mam artystyczny nieład to nikt mi nie wierzy
Stary 2010-04-13, 18:13   #1629
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Te I mam je takie dziwne. Nie tyle,że za krótkie,tylko moje mniejsze paluszki się w nich cisną,a duży palec mi wcale nie wystaje i z tył€ też nie gniotą.
A są piękniejsze niż na zdjęciu.Moja Mami mówiła,że może by je chciała ale jeśli nie to dam Carmi znać.
cudne kocham buty

szkoda, że nie pasują na Ciebie
Stary 2010-04-13, 18:14   #1630
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Jest kilka Madzi.Niektóre udzielają się tutaj stale (Madzia,Medeline), a niektóre tylko co jakiś czas zaszczycają nas swoją obecnością przeogromnie rozbawiając

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
U mnie nie da rady się zachwycać jak to pięknie mam w pokoju
Trzeba uważać pod nogi jak się idzie Dopiero po maturze (chyba) posprzątam i wyrzucę( tzn wyniosę z mojego pokoju) połowę rzeczy czyli farby , płótna , Deski, pudełka i inne niepotrzebne rzeczy czyli połowę rzeczy jakie tu mam . Ale boje się otworzyć szafki i zacząć wybierać co zostawić a co wyrzucić , ponieważ tak to muszę to przymierzyć tak będę latać z mojego pokoju do rodziców do lustra
Przybij piątkę, mam podobnie, tylko zamiast płócien i farb mam wydruki projektów, gazety ogrodnicze i furę papierów do pracy mgr
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:19   #1631
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Bardzo chetnie sie pochwaleMamy juz sale a przy okazji date 27. 08. 2011, mamy kamerzyste i fotografa a z zespolem to smieszna historia. Polecono nam jeden zespol, o ktorym znajomi tez slyszeli ze fajny, znalazlam sobie w internecie, zeby przesluchac i koniec koncow zdecydowalismy sie go wziasc. Jedziemy do goscia podpisywac umowe, a tam okazalo sie ze to cos innego niz sprawdzalismy w necie-moj blad. Koniec koncow podpisalismy umowe, dalismy zaliczke, a teraz mamy watpliwosci. Na filmikach, ktory nam pokazali (moge podac wam linka pozniej) to wyglada jak dyskoteka-kolorowe swiatla, dymy itp, muzyka bardzo mlodziezowa, nawet jakas parodia Lady gagi No i szczerze nie jestemy przekonani, bo ja jednak wolalabym typowy zespol weselny. Musimy to jeszcze przemyslec. No i tyle. Najwazniejsze w sumie za nami.
Co do Tzta to powiem wam, ze jestem milo zaskoczona. Dzielnie mi towarzyszyl we wszystkim i nie narzekal. Oczywiscie bylo kilka spiec, np. podczas rozmowy z fotografem, zeby jemu za duzo zdjec nie robic bo on nie lubi i jest niefotogeniczny ale to drobiazgi. Ogolnie jestem bardzo zadowolona no i zastanawiam sie jak ja dotrzymam do tego 2011 roku. Jeszcze tyyyyle czasu
super,że macie sale no i datę ustaloną

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Niech no tylko przyjdzie Madzia, to zaraz będzie dyskretne sugerowanie walk w kisielu
mrrrr

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość

Właśnie oglądam Teleexpress. Nie widziałam wcześniej jak Prezydentową wieźli, ale bardzo mi się spodobało jak ludzie rzucali kwiaty na karawan... Piekne, takie spontazniczne wyrażenie szacunku dla tej kobiety...
Matko, w takich chwilach jestem dumna z niektórych Polaków.
zgadzam się. Wzruszyło mnie to albo jak klaskali w pewnym momencie Wreszcie są razem

Cytat:
A proszę w końcu wszystko w jednym miejscu będę mieć w ogóle jest dość duży akurat mi się wszystko zmieści
mam taki sam koszyczek

Hajja dziękuję za obronęchoć dałam radę samaale dziewczyny wyraziły swoje zdanie,ja troche inaczej to odebrałam ale już wszystko wyjaśnione.

Ola przykre było to co napisałaś do Hajji, że jej nie lubisz itp oki każdy może lubieć kogo chce ale nie sądze żeby ona coś Ci zrobiła bo wg mnie zareagowała normalnie.

I zgadzam się z Hajja ,że wiele dziewczyn NIE RAZ wracało do jakiś tematów które były hohoh daleko za nami i żadna z dziewczyn jej nie robiła wyrzutów a tylko jak Hajja coś wspomni i odpowie co było (bo może nie być na bieżąco) to od razu jakieś pretensje...

A co do pogrzebu na Wawelu ja nie mam nic przeciwko żeby byli tam pochowani. Im to już nie robi różnicy. Córka myślę też musiała się zgodzić. To nie powinno być tak ,że Jarosław Kaczyński tylko decyduje. I wg mnie zasłużył by tam być.
Stary 2010-04-13, 18:25   #1632
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, że Wawel to przesada. Znalazłam listę pochowanych tam:
Król Jan III Sobieski
Król Michał Korybut Wiśniowiecki
Książę Józef Poniatowski
Król Stefan Batory
Król Władysław IV Waza
Król Zygmunt II August
Król Stanisław Leszczyński
Król August II Mocny
Król Zygmunt I Stary
Król Zygmunt III Waza
Król Jan Kazimierz Waza
Anna Jagiellonka
Tadeusz Kościuszko
Józef Piłsudski
Gen. Władysław Sikorski
Adam Mickiewicz
Juliusz Słowacki

Z całym szacunkiem dla prezydenta to nie mam poczucia, że była to aż tak wielka postać. Poza tym czy Kwaśniewskiego, Jaruzelskiego, Wałęsę też będą tak chętnie chować na Wawelu? Pewnie nie, a przecież pełnili taką samą funkcję w państwie. Poza tym Kaczyński był mocno związany z Warszawą a nie Krakowem.
Piłsudski sprawował urząd głowy państwa, jako Regent Królestwa Polskiego i Naczelny Dowódca Wojsk Polskich. Czyli prawie jak prezydent.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:33   #1633
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Piłsudski sprawował urząd głowy państwa, jako Regent Królestwa Polskiego i Naczelny Dowódca Wojsk Polskich. Czyli prawie jak prezydent.
Ale Piłsudski wałczył o Niepodległość. Wałczył o Nasz Kraj.Był Bohaterem.Nie można tego porównywać.

Ech w ogóle to ja już widzę,że to Polski nie zjednoczy,tylko podzieli. Wczoraj strasznie długo spierałam się z B. na tematy polityczne.On ciągle powtarzał,że Tusk jest kłamcą,a kiedy chciałam go uświadomić,że inni politycy również,to nie przyjmował do wiadomości. Podałam mu tyle przykładów,a on dalej po swojemu. Naprawdę się pożarliśmy.Wiele takich rzeczy napisał jakby miał klapki na oczach. Ja nigdy nie inetresowałam się STRASZNIE polityką,ale dużo rzeczy wiem,widziałam i słyszałam. Nie chcę nikogo wybielić,ani zbrukać. Po prostu przedstawiałam mu fakty,jakie zaszły. A on naprawdę-klapki na oczach. I kłótnia.

Stary 2010-04-13, 18:35   #1634
crozee
Zakorzenienie

carmi przypomniała mi o moim dawnym marzeniu. sklepie ze slodkosciami chciałabym miec taki sklep jak w filmie 'czekolada"....
na pocieszenie
https://secured.keysql.com/sweetshopusa/shop.asp
mozna pozachwycac oko
Stary 2010-04-13, 18:38   #1635
OlkaR
Zakorzenienie

Crozee marzenie fajne ale ja bym czegoś takiego nie mogła mieć, bo sama bym podjadała Do takiego sklepu chyba trzeba mieć mnóstwo silnej woli
Stary 2010-04-13, 18:40   #1636
butterfly20
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=keratynie

Pokażę Wam co znalazłam i co mnie-jako właścicielkę niesfornych,puszących się włosów -zainteresowało I teraz studiuję ten wątek,bo patrząc na te dziewczyny to zmiany są porażające

Stary 2010-04-13, 18:42   #1637
elena_100
Wtajemniczenie

Motylku ja się nie kłócę. Życia im to nie wróci bez względu na miejsce pochówku. Żal mi ich zwyczajnie jako ludzi.
Pamiętam czasy w szkole podstawowej jak nie można było mówić o Piłsudskim prawdy.

Stary 2010-04-13, 18:42   #1638
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Crozee marzenie fajne ale ja bym czegoś takiego nie mogła mieć, bo sama bym podjadała Do takiego sklepu chyba trzeba mieć mnóstwo silnej woli
racja byłabym szersza niz wyzsza
Stary 2010-04-13, 18:43   #1639
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Kupię sobie masę takich koszyczków i wszystko będę w nich trzymać już nikt mi nie powie , że mam bałagan

W ogóle marzy mi się mieć taką zabudowaną jedną ścianę i tam wszystkie ciuchy i inne rzeczy mam to w planach w moim pokoju ponieważ i tak będziemy tu robić sypialnie . Tylko jestem Ciekawa czy tata będzie chciał mi takie cudo zrobić
Stary 2010-04-13, 18:48   #1640
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=keratynie

Pokażę Wam co znalazłam i co mnie-jako właścicielkę niesfornych,puszących się włosów -zainteresowało I teraz studiuję ten wątek,bo patrząc na te dziewczyny to zmiany są porażające
Może się zamienimy? Moje włosy bez względu na moje usilne starania nie pokręcą się i już. A jak nawet je zmuszę to po 15 min. i tak powrót do stanu pierwotnego.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cena zabiegu w salonie : powalająca

Stary 2010-04-13, 18:56   #1641
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
A powiedz mi coś takiego... co może znaczyć odwrotna sytuacja? Mi się praktycznie nigdy nie chce pić - muszę się naprawdę mocno zmęczyć, żeby mi się zachciało... dochodziło do takich sytuacji, że rano wypijałam kubek herbaty a później do wieczora nic, bo... zapomniałam :/
Stawiam sobie przed nosem butelkę wody jak coś robię, żeby pamiętać - to chyba nie jest normalne lekarz mi kiedyś powiedział "taka pani uroda", ale jakoś w to nie wierzę :/
też tak mam ale jakoś żyję, chociaż do picia muszę się zmuszać bo woda to niesmaczna a soki też bo za słodkie, wszystko muszę rozcieńczać i nie znalazłam jeszcze nic smacznego a nawet nie potrzebuję
Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Dla mnie też to jest dziwne. Bo każdemu z tamtych pochowanych tam ludzi można przypisać wielkie czyny. A właściwie w tym wypadku jest kwestia tego, że zginął pełniąc obowiązki.
No ale może dlatego tak rodzina zdecydowała bo o tym marzył czy coś takiego jednak wydaje mi się że politycy dali im "możliwe" miejsca wyboru.
to się okaże za jakiś czas czy był wielki, chociaż prezydent w Polsce nie ma za dużo do roboty. Ale czytałam parę dni przed tragedią, że jego córka na stałe wyjeżdża z Polski z tym swoim partnerem i dzieciaczkiem bo oboje są aplikantami w kancelariach i chcieliby zdobyć lepsze doświadczenie i już tam zostać a ta śmierć rodziców na pewno to dodatkowo jakoś umacnia bo...nie ma do kogo wracać więc być może że miejsce pochówku tylko ugodziła z wujkiem Jarosławem bo co to dla niej za różnica gdzie przylecieć zza granicy

dostałam okres boli boli
widziałam się z tym kolegą, opowiadał mi, że był już na dwóch randkach z jakąś dziewczyną ale dochodzę do wniosku że te z Polibudy to są jakieś zdeterminowane do złapania faceta albo ona jakaś dziwna bo twierdził, że złapała go za to i owo przed spodnie i masowała i nic sobie nie robiła że jemu głupio z tego powodu. no i on zjadł sobie z KFC a ja loda z polewą i później oglądaliśmy zwierzątka w sklepie zoologicznym później stwierdziłam że z takim brzuchem nie pójdę na fakultet tylko do Mateusza bo zresztą dzisiaj mamy 25 miesięcy razem i przyjemnie spędziliśmy czas, gadając i oglądając jak się robi makaron czyli w sumie powrót do normy ale jako że byliśmy na tym ciekawym spotkaniu z łąką itd. to ja jestem zadowolona

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:57   #1642
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Motylku ja się nie kłócę. Życia im to nie wróci bez względu na miejsce pochówku. Żal mi ich zwyczajnie jako ludzi.
Pamiętam czasy w szkole podstawowej jak nie można było mówić o Piłsudskim prawdy.
Przecież nie mówię,że się kłócisz
Ja to o sporach napisałam tak oddzielnie.

Jaka cena w salonie?Szukałam i widziałam np. w Opolu za 300 zł, w Wawie za 450 zł. To źle??

Cytat:
Kupię sobie masę takich koszyczków i wszystko będę w nich trzymać już nikt mi nie powie , że mam bałagan

W ogóle marzy mi się mieć taką zabudowaną jedną ścianę i tam wszystkie ciuchy i inne rzeczy mam to w planach w moim pokoju ponieważ i tak będziemy tu robić sypialnie . Tylko jestem Ciekawa czy tata będzie chciał mi takie cudo zrobić
Ja chcę całą taką dużą garderobę-pokój.I żebym mogła wszystko układać kolorystycznie,żeby się nie gniotło itp.

Stary 2010-04-13, 19:02   #1643
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chcę całą taką dużą garderobę-pokój.I żebym mogła wszystko układać kolorystycznie,żeby się nie gniotło itp.
i poustawiać wszędzie takie wieszaki na kółkach albo zrobić długi kij równolegle do podłogi między dwiema ścianami żeby na nim wieszać

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 19:03   #1644
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym chciała albo przynajmniej taką bardzo długą szafę, żeby wszystkie ciuchy mogły wisieć na wieszakach.
Może wtedy wreszcie miałabym porządek w ubraniach
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 19:05   #1645
OlkaR
Zakorzenienie

Moi rodzice mają w swojej sypialni taką garderobę 2x4m, szuflady na bieliznę i rurki na wieszaki. Całkiem przydatne coś takiego jest jak możesz sobie wejść i sie rozejrzeć a nie nurkować w szafie
Stary 2010-04-13, 19:09   #1646
madziamacius8786
Zakorzenienie

moi też mają ale już nie starcza im miejsca nie mówiąc o mojej szafie
Stary 2010-04-13, 19:10   #1647
elena_100
Wtajemniczenie

Motylku ze mnie jest niemot. Ja na tym wątku wyczytałam,że kosztuje to nawet 2000 zł. Nie doczytałam, że fryzjerów.....

Stary 2010-04-13, 19:10   #1648
yogu
Raczkowanie

co do męczeńskiej śmierci Prezydenta - nie zgodzę się - to była śmierć przypadkowa, nie męczeńska! Kaczyński nie miał aspiracji być męczennikiem, leciał tylko na zaproszone spotkanie....
Dziwisz też podkreślił, że pogrzeb Prezydenta ma nas połączyć a nie podzielić, ale podobno dziś o 20.00 internauci mają zorganizować pikietę pod Kurią w Krakowie.... TO NAS NIE POŁĄCZY na pewno....

co do garderoby... marzy mi się od dawna.... mam niby mega szafę, ale to nie przeszkadza jej być ZA MAŁĄ

doczekałam się

yogu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 19:12   #1649
OlkaR
Zakorzenienie

W ogóle to ja mam chyba jakies dziwne marzenia ale zamiast takiej "szafy" wolałabym terrarium na całą ścianę juz mam nawet pewne zamysły i projekty w głowie... tylko kiedy się dorobię swojego domu...
Stary 2010-04-13, 19:16   #1650
madziamacius8786
Zakorzenienie

brrrrrr ja bym zawału dostała

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości