|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
zobaczymy, zobaczymy
![]() już niedługo |
|
|
|
#1442 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Wiec teraz w weekend przyjdzie czas na nowe foto![]() Cytat:
Widocznie cos mi umknelo, bo myslalam, ze caly czas nie do konca wiadomo.itakasia a Ty juz masz potwierdzona plec? |
||
|
|
|
#1443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() Psiak jak zwykle mnie pilnuje. Musi być tuż przy nodze. Nie wiem jak to będzie jak wrócę do pracy.... Ona się zapłacze ... |
||
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co Wam powiem, nie wiem jak Wy ale ja coraz częściej myślę o porodzie i zaczynam pomału odczuwać strach przed nim
![]() Jedynym pocieszeniem jest to ( przynajmniej tak sobie tłumaczę) , że gorszy i dłuższy od pierwszego nie może być.W ogóle jakieś lęki mnie nachodzą i myśli czy wszystko pójdzie ok i czy komplikacji żadnych nie będzie ![]() Małą rodziłam 25 godzin więc pewnie teraz będzie szybciej...chyba |
|
|
|
#1445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz też leży pyskiem do lustra, żeby widzieć co robię. Jak wstanę to na też... ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- wow!!!no no no ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- dziękuję Nie spodziewałam się, ze tak sie spodoba ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
Nie wiedziałam, że takie rzeczy istnieją ... ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Taka nasza mała klitka. Teraz gdy w pokoju stoi wózek, fotelik... normalnie mini-mieszkanie. Nie wiem jak to będzie gdy mały sie pojawi... ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- jaka fajna sukieneczka
|
|||
|
|
|
#1446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ano byłam po świętach na USG. Pan doktor zbadał maluszka serduszko i wogóle. Na początku fajnie bylo widac twarzyczkę a potem cośmy sie uśmiali bo tak się zawstydził że caly czas zaslaniał twarz rączkami i nie było juz nic widać. Kilka stron temu wkleiłam tu fotkę Damianka. |
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podchodzę do tego tak - muszę przeżyć i już Co prawda będę miała cc ale przed ciązą też tak myślałam...
|
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1449 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczynki,mam pytanie-chciałam zapytać czy wy macie może też takie obfite upławy? Dzisiaj właśnie zauważyłam,że mam dość mokrą bieliznę. I zmartwiło mnie to trochę. No i jeszcze jeden fakt-ruchy bobasa. Czuje je i to wyraźnie. Zastanawiam sie tylko kiedy będą wyczuwalne dłonią
? Martwię się,że ciągle ich nie czuć tak pod ręką...
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18550401]Dziewczynki,mam pytanie-chciałam zapytać czy wy macie może też takie obfite upławy? Dzisiaj właśnie zauważyłam,że mam dość mokrą bieliznę. I zmartwiło mnie to trochę. No i jeszcze jeden fakt-ruchy bobasa. Czuje je i to wyraźnie. Zastanawiam sie tylko kiedy będą wyczuwalne dłonią
? Martwię się,że ciągle ich nie czuć tak pod ręką...[/QUOTE]Ja mam cały czas raz mniej raz więcej ale cały czas nosze wkładki. Co do ruchów to napewno jeszcze poczujesz, każdy odczuwa inaczej. Napewno wszystko ok. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- alguien itakasia dziewuszke bedzie miała prawdopodobnie |
|
|
|
#1451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W smoczku slyszalam, ze niedokonca fajne bo dzidia moze w ogole nie chciec mierzyc tempki a w pupe ja dzidzi nie wloze :/ No prosze jaka laska, ale brzuszek maluski. [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18550401]Dziewczynki,mam pytanie-chciałam zapytać czy wy macie może też takie obfite upławy? Dzisiaj właśnie zauważyłam,że mam dość mokrą bieliznę. I zmartwiło mnie to trochę. No i jeszcze jeden fakt-ruchy bobasa. Czuje je i to wyraźnie. Zastanawiam sie tylko kiedy będą wyczuwalne dłonią ? Martwię się,że ciągle ich nie czuć tak pod ręką...[/QUOTE]Ja od kilku dni stwierdzilam nasilenie sie wydzieliny jest wiecej niz wykle, ale to normalne podobno jak ma przezroczysty lub bialy kolor. A co do ruchow to jeszcze poczujesz u mnie tez nie wszystkie ruchy sa wyczuwalna pod reka a jestem w 27 tyg. Ale jestem zadowolona dziadek mi zalatwil pania z Ukrainy do mycia okien balkonowy a jest ich 10 i umylam je raz w zyciu i nigdy wiecej to bardzo ciezka praca dla normalnego czlowieka a co dopiero w ciazy nie wyobrazam sobie. Tak sie ciesze, ze bede miala czyste szyby
|
||
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Jakos od soboty nie mogłam sie zebrać do pisania. Zostałam porażona wiadomością o katastrofie, nadal nie mogę w to uwierzyć. To brzmi jak naciągany scenariusz jakiegoś filmu klasy B. Katyń zawsze wyzwalał u mnie duże emocje. Trudno to wszystko mi ogarnąć.
Na dodatek od piątku czeka mnie remont. Hd witaj w klubie. My tez zaczynamy malowanie i to całego mieszkania- czyli 2 pokoi, kuchni i łazienki. Musimy kupić piecyk i zepsuło sie nam sprzęgło więc kolejny wydatek. Ech życie. |
|
|
|
#1453 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bardzo ładny duży brzuszek ale okrąglutki i bardzo ładny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja chyba się nie odważe "w dupke" i tak jak niezawsze kupię ten do ucha chociaz jak pomyśle że 100 jak nic trzeba na taką pierdółkę wydać to troszkę skręca heh Cytat:
![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18550401]Dziewczynki,mam pytanie-chciałam zapytać czy wy macie może też takie obfite upławy? Dzisiaj właśnie zauważyłam,że mam dość mokrą bieliznę. I zmartwiło mnie to trochę. No i jeszcze jeden fakt-ruchy bobasa. Czuje je i to wyraźnie. Zastanawiam sie tylko kiedy będą wyczuwalne dłonią ? Martwię się,że ciągle ich nie czuć tak pod ręką...[/QUOTE]ja nie mam upławów więc nie pomoge a co do ruchów to u mnie gdzieś od 20 tygodnia było czuć pod ręką i teraz to też jakoś wydaje mi się że jak trzymam ręke to bardziej odczuwam niż bez, chyba że może wtedy mały mocniej kopie ale ja to wogóle miałam dziwnie bo nie miałam żadnych bulgotków tylko delikatne kopki od razu ![]() ja po wizycie po południu i wszystko fajnie dostałam skierowania glukoza na szczęście 50 a nie 75 a mam takie pytanie bo jeszcze mam skierowanie na odczyn coombsa ale dopiero jutro zaczynam 24 tydzień a kiedyś w laboratorium mi mówili że na odczyn mam w 28 przyjść a zapomniałam gina spytac czy już czy czekać do tego 28 więc wy jak robicie ? czy moge np w 26 tygodniu iść ? a usg 4 d mi zrobi mój gin bo zamówił właśnie nowy sprzęt i ma mu przyjśc w poniedziałek wiec jak to mówił " będzie się bawić" w kręcenie filmów bo potem się mu pewnie znudzi hehe i na pewno nie będe musiała płacić 200 zł tak jak planowałam jechać do większego miasta
|
||||
|
|
|
#1454 |
|
Zadomowienie
|
papeteria pamietam, ze mowila o dziewczynce, ale ze nie bylo to na 100% jeszcze...
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana mnie ostatnio jak zobaczyla przyjaciolka to mowi "kaska nie gniewaj sie ale pierwsze jak idziesz co sie rzuca w oczy to twoje piersi sa ogromne" sliczna masz sukienke! gratuluje!!!!!
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18550401]Dziewczynki,mam pytanie-chciałam zapytać czy wy macie może też takie obfite upławy? Dzisiaj właśnie zauważyłam,że mam dość mokrą bieliznę. I zmartwiło mnie to trochę. No i jeszcze jeden fakt-ruchy bobasa. Czuje je i to wyraźnie. Zastanawiam sie tylko kiedy będą wyczuwalne dłonią
? Martwię się,że ciągle ich nie czuć tak pod ręką...[/QUOTE]Raczej nie powinnaś sie niepokoić, podczas ciąży wydzielina się zmienia i raz jest jej więcej raz mniej, zresztą lekarz na wizycie zawsze to sprawdza, bynajmniej mi zawsze mówi że wydzielina prawidłowa ![]() A co do ruchów to zauważyłam to samo, chociaz jestem w 26 tyg. to np mój M jeszcze nie poczuł ręką maleństwa jak kopie, za to ja czuje to od środka no i czasem widać gołym okiem jak brzuch mi skacze i szarpie mi nim.Pytałam lekarki i mówi że wszystko zależy od ułożenia maleństwa ![]() Martyna całkiem inaczej w brzuszku się zachowywała, od razu możan było wyczuc pod ręką ![]() Nie zamartwiaj się bo na pewno wszystko jest ok!!! |
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek jak coombsa robiłam przed 20tc jakoś a teraz mam zrobić drugi raz nie wiem czemu dwa razy tym bardziej że nie mamy konfliktu
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-13 o 19:36 |
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
? Martwię się,że ciągle ich nie czuć tak pod ręką...[/QUOTE]ja tez mam uplawy i w ciazy to normalne a co tego odczuwania dlonbia to moze dzidzia jest ulozona przodem do kregoslupa i dlatego nie czujesz reka a co z siala??????
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: jutro ma wyniki mieć Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-13 o 19:41 |
|
|
|
|
#1460 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie kobietki
jestem tu nowa, czy mnie przygarniecie do swego grona? jestem już mamusią od 4,5 roku, i w drodze mam już drugą upragnioną dzidzię, nieraz mam wiele pytań i wątpliwości i myślę że z wami było by mi łatwiej dotrwać do końca. jestem w 26 tc. termin mam na 25 lipca. piszecie teraz o ruchach dziecka, ja się niepokoję bo mimo że mój mężulek czuje je już ostro, to są one sporadyczne, czasem nawet półtora dnia nic nie czuję a wydaje mi się że powinny być odczuwane każdego dnia. z pierwszym były częstsze, no chyba że moja córcia będzie spokojniejsza niż synuś.....
|
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz termin w dniu urodzin mojego TŻ
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się tym że rzadziej odczuwasz ruchy ja też mam podobnie z drugim, Wszystko ok, bo specjalnie z lekarką na ten temat rozmawiałam
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie, pamiętam i o was
![]() Miałam nieco obowiązków. Już wklejam relację ![]() Dzisiejsza glukoza to był koszmar. Pobranie krwi na czczo - spoko, po 1 godzinie - spoko, po drugiej godzinie pobierał mi koleś a nie ta sama babka co wcześniej i wkłuł się w 1 żyłę - krew nie leci (miałam już ją kłutą), wbił się w 2 żyłę (też kłutą) - też krew nioe leci, w końcu wybłagałam go zeby z drugiej ręki mi ściągnął bo już mnie bolało jak diabli.. no i za pierwszym poleciała krewka. Na rękach mam siniaki jakbym w żyłę waliła od dzieciństwa xD Pierwszą glukozę miałam 50g - mierzone po godzinie, teraz 75g mierzone po 1 i po 2 godzinie. Dodatkowo zrobiłam morfologie, mocz, toksoplazmozę - oba stopnie i test na HIV - nie żebym miała jakieś podejrzenia ale pewnie nigdy w życiu by mnie nie pokusiło by takie badanie zrobić a ciąża to dobra okazja No i wczoraj poszło 130zł u Kozy a dziś 112zł za badania Juto wyniki.. jak coś będzie źle to mnie czeka wizyta w szpitalu jakimś w Zabrzu, glukometr, dieta cukrzyków i insulina ![]() Przy pierwszej glukozie miałam wynik 174 po godzinie, maxymalny dopuszczalny poziom to 139 a ponad 200 to cukrzyca. Dlatego musiałam zrobić tą 75g żeby potwierdzić lub wykluczyć. A co do Jackiewicza to jak go "kochałam" tak teraz mam do niego wielki żal. Dziś byłam u niego bo miałam już wczesniej umówioną wizytę i zapytałam go jak tam z moją glukozą to dopiero dziś powiedział, że wysoka i że należałoby powtórzyć test. No to mu oznajmiłam, ze właśnie jestem w trakcie - bo już byłam po wypiciu. A Koza w porządku jest tylko jak go zobaczyłam to się z leksza wystraszyłam :P no i jak szliśmy mariacką w stronę kościoła szukając numeru 36 to się tż nabijał ze mnie, że pewnie w kościele przyjmuje xD Na szczęście spojrzałam w lewo i zobaczyłam że to tam gabinety ![]() Inaczej bym musiała się rozkładać w spowiedniku chyba xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1464 |
|
Rozeznanie
|
witam mamusie...muszę Was nadrobić.....awaria neta u mnie--jutro powklejam fotki ubranek-kolejne nowe, przyjechała dziś do mnie moja mama z dostawą i mówi-nie mogłam się oprzeć........kochana
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
siala ten koleś to jakiś sadysta
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
No i w efekcie mam 5 dziur w rękach
![]() Ale jak przeżyłam to to już poród mi nie straszny xD Obrzydliwe uczucie jakby mi mózg wysysał tą igłą i ból jak nie wiem co, zupełnie jakby mi się w kość wbił xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Rano mala byla ruchliwa, teraz mnie...
Ale dzis znowu mam placzliwy dzien...jakos dol mnie lapie jak siedze w domku...oszaleje chyba...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1468 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za opinie o termometrach, chyba się zdecyduję na ten w dupkę jakoś przeżyję, bo taki do ucha to mi trochę za drogi.
bajka książki wysłane siala te twoje opisy wydarzeń są boskie , powinnaś pisać scenariusze
|
|
|
|
#1469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale zrezygnowalam z niego ze wzgledu na spacerowke bo ma mala budke ktora slabo chroni przed wiatrem no i kubelkowe siedzisko. a speedi ma pompowane wszystkie kola, jezdzilam nim juz po wertepach i jestem bardzo zadowolona. jak cos to polecam, ale wiadomo zdania sa podzielone dodam tylko ze super lekko sie prowadzi.w ogole pedzicie jak pociag z kolobrzegu do szczecina zostawic was na chwile i tyle stron do nadrabiania ![]() ja juz waze 70 kg... czyli na +7, czuje sie jak maly wielorybek, dupsko mi uroslo ze jak wczoraj ubralam swoje dresy to ledwo je na tylek wcisnelam do tego mężuś w koncu wzial sie za remont kuchni i jak zaczal wiercic w scianach to przebil sie do sypialni ![]() no i moja corka sie rozbrykala, daje juz tak czadu ze brzuch mi caly dzien skacze. chyba uaktywnilo sie u niej ADHD ![]() hd jak zwykle piekne torebki czarna wygrywa ![]() no i zapomnialam co jeszcze mialam napisac
|
||
|
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
ola_k11 śliczna mamusia i boski brzucholek
mamcia86 Witaj Siala_Bala trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki ![]() Aaaaaaaa kochane wybaczcie ale sama nie umię sobie robić zdjęć ale coś tam na nich widać tylko na jednym jakoś mi twarz wyszła pół ciemna, pół jasna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Wiec teraz w weekend przyjdzie czas na nowe foto
Byłam na drugim USG i pisałam że dziewczynka potwierdzona ale może przeoczyłaś
i brzuszki przeslodkie

Proszę: 

jestem już mamusią od 4,5 roku, i w drodze mam już drugą upragnioną dzidzię, nieraz mam wiele pytań i wątpliwości i myślę że z wami było by mi łatwiej dotrwać do końca. jestem w 26 tc. termin mam na 25 lipca. piszecie teraz o ruchach dziecka, ja się niepokoję bo mimo że mój mężulek czuje je już ostro, to są one sporadyczne, czasem nawet półtora dnia nic nie czuję a wydaje mi się że powinny być odczuwane każdego dnia. z pierwszym były częstsze, no chyba że moja córcia będzie spokojniejsza niż synuś.....