Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 17:49   #961
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Sama bałam się ruszyć z domu z tym moim ciśnieniem ,ale wyruszyłam z koleżanką do Reala i kupiłam 2 komplety body: bez rękawa, z krótkim i z długim ( w sumie 3 szt. w komplecie) jeden w rozmiarze 56 a drugi 62. Cena kompletu 11,99

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 17:57   #962
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

aaannnnnnaaa, w takim razie gratuluję synka )
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:09   #963
gabisun
Zakorzenienie

Aaaaanaaa gratuluję chłopczyka

Stary 2010-04-13, 18:29   #964
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Sama bałam się ruszyć z domu z tym moim ciśnieniem ,ale wyruszyłam z koleżanką do Reala i kupiłam 2 komplety body: bez rękawa, z krótkim i z długim ( w sumie 3 szt. w komplecie) jeden w rozmiarze 56 a drugi 62. Cena kompletu 11,99

Gabisun, koniecznie przeczytaj ten artykul!
http://www.mamazone.pl/artykuly/mamy...-dzieci!-.aspx
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 18:31   #965
martucha84
Zakorzenienie

aniaaaaaaaaa gratulacje SYN bosko :
Stary 2010-04-13, 18:38   #966
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Gabisun, koniecznie przeczytaj ten artykul!
http://www.mamazone.pl/artykuly/mamy...-dzieci!-.aspx

widziałam to zresztą informacja jest też na stronie Reala, że wycofali ze sprzedaży ten kombinezon i jak ktoś go kupił to ma przynieść do sklepu i zwrócą kasę.
Ale ja kupiłam body a nie kombinezon

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-04-13 o 18:41
Stary 2010-04-13, 18:46   #967
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

anaaaanaa gratuluje synka

Ja dzis byłam u lekarza ale usG NIE BYŁO tydzień temu miałam genetyczne. Zadałam jej mnóstwo pytań i teraz juz wiem więcej ja mam słabe wyniki anemia dość znacząca no i dostałam zwiekszoną dawke żelaza. Poza tym mam iśc do Urologa cały czas wychodzą mi jakies krwinki w moczu i bakterie Robiłam posiew wszytko było ok a wyniki coraz gorsze. Kiedys już tak miałam nawet robiłam USG nerek bo próbowali mi wmówić że mam coś z nerkami USg wyszło idealnie a wyniki moczu za każdym razem złe Kolejna wizyta za miesiąc więc troche minie zanim zobacze mojego maluszka. A dzis po powrocie od lekarza miałam mały strach Kucając kuchni i tłukłam kotlety i bardzo szybko sie podniosłam i taki mnie skurcz podbrzusza złapał że się wyprostować nie mogłam usiadłam i wzięłam nospe przeszło po minucie ale bardzo się wystraszyłam. Potem wziełam kapiel w wannie troszkę mnie rozluźniło Mam nadziej że to nic powaznego
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 18:47   #968
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

annnnnaaaaa...

swoją droga moglby by w koncu jakies dziewczyny sie zacząc ujawiac...
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 19:19   #969
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

no no chłopaki jak widze górą Annnnnnnnnnnaaaaaa Gratulacje

hehe widać moja to dziewczynka skoro ostatnio tak wstydziła się ukazać he he- tak sobie tłumacze oczywiście
nastepne usg 6maja, ale moze wczesniej tak w 21tyg -czyli kolo 28kwietnia pojde na usg 4d.. hm..
Stary 2010-04-13, 19:32   #970
kaska1980
Rozeznanie

Witajcie kochane
Sporo nam chłopców wychodzi ale poczekajmy jeszcze na odkrycia późnych październikowych mam - może tam ukaże się więcej dziewczynek. Ja sam po cichu liczę na córkę
Dziś byłam na usg i miałam nadzieje że usłyszę bicie serduszka mojej kruszynki ale niestety sprzęt był jakiś chyb nie najnowszy i tyle mojego co mąż na monitorze zobaczył rączki, nóżki i bijące serduszko. Wydruk również jest wg mnie kiepski i nic praktycznie nie mam z tej wizyty. Na wizyty chodzę prywatnie ale usg mam robione w szpitalu gdzie pracuje mój gin. Byłam przekonana że lekarz zbada mi parametry maleństwa ale niestety bardzo się spieszył na operację i powiedział ze jest wszystko dobrze. Ale wiecie że słowo lekarza jest dobrze bez poparcia dowodami mało daje jeśli czeka się na swoje pierwsze dziecko. Dlatego też umówiłam się już do innego lekarza, który specjalizuje się w usg genetycznym prywatnie na 22.04 abym mogła raz jeszcze zobaczyć maluszka a co najważniejsze poznać wszystkie możliwe parametry i usłyszeć to bijące serduszko. Musiałam się Wam pożalić bo tak czekałam na te wizytę a prawie nic z niej nie wyniosłam. Leci mi teraz 11 tydz i 4 dzień.
Pozdrawiam Was
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 19:37   #971
aaneczka1984
Zadomowienie

annnaaaaa.....gratuluje syna

A mój mezulek został dziś w robocie na nocke...ech..mój facet to robol na potege...zaiwania na budowach noc i dzien.....a jutro na 6 rano znow pobudka i w koło macieju.....

A i ja mam jutro wizyte, może będe miła usg bo ostatnia wizyta w 12 tc była. Jutro zaczynam 17 tc...jak myslicie....... jest juz szansa że podejzymy płeć dziecka?? Bom strasznie ciekawa.... nastawiona na braciszka dla Dominika jestem
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 19:50   #972
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Kochane będę miała synka!
Lekarka nie miała wątpliwości! Według usg jest większy o tydzień niż wskazują wyliczenia i wszystko jest ok No to zaczynamy myśleć nad imieniem, bo mieliśmy tylko opcję dla dziewczynki
To gratulacje!! Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
A i ja mam jutro wizyte, może będe miła usg bo ostatnia wizyta w 12 tc była. Jutro zaczynam 17 tc...jak myslicie....... jest juz szansa że podejzymy płeć dziecka?? Bom strasznie ciekawa.... nastawiona na braciszka dla Dominika jestem
Jak się ładnie ułoży to pewnie podejrzycie
Stary 2010-04-13, 19:55   #973
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Ja płci się dowiem dopiero na połowionkowym czyli gdzieś za 2-3 tygodnie. Ale chciałam napisać, że już jestem w 100% pewna - to mój maluch tak w brzuchu szaleje W sobotę miałam jeszcze małe wątpliwości, ale wczoraj czułam to znowu, a dzisiaj (teraz) to już tak czadu daje, buja się z lewej na prawo i jestem pewna, że to dziecko bo takiego uczucia wewnątrz ciała jeszcze nigdy nie miałam i instynkt podpowiada mi, że to maluszek.

No i jeszcze się pochwalę - a co Zrobiłam dzisiaj małe zakupy - spódnica na gumie, 2 pary balerinek i 2 bluzeczki zostały zakupione - aha i pochowałam za małe ubrania z szafy bo w sumie i tak ich nie zakładam, tylko mi miejsce zajmowały... Tak się zastanawiam czy je jeszcze w ogóle kiedyś założę...?
Stary 2010-04-13, 20:12   #974
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ale Badanie WR (odczyn Wassermanna) to badanie w kierunku kiły. a nie próby wątrobowe.
Tak, teraz to wiem.. nie wiem, czemu tak mi się wcześniej wydawało...

Cytat:
No to może w takim przypadku nie warto kupować akurat jeansów, ale kupować takie rozciągające się. A najlepiej sukienki i rozszerzane spódnice. Starczą na całą ciąże.
tak chyba będę musiała zrobić Już upatrzyłam kilka par na Allegro.

Cytat:
Czasami tylko czuję takie dziwne łaskotanie w brzuchu, tak jakby ktoś mi kijem w brzuchu wiercił (zdarzyło mi się chyba 3 razy). Tak po całym dniu chodzenia jak położyłam się do łóżka. Ale to dziwne uczucie...
No to gratuluję! To pierwsze ruchy U mnie podobnie i lekarz powiedział, że to może być to... A same kopniaki będą troszkę później

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Tak oglądam ten wózek Tako JUMPER X i widzę, że mi się też podoba. Wymarzył mi się kolor szaro żółty i widzę, że tu jest taki (tylko te serduszka średnio mi się widzą).
http://www.allegro.pl/item998750161_...a_parasol.html
Czytałaś może jakieś opinie na jego temat?
Czytałam i nawet na innym forum (takim nie anonimowym - Goldenline) zadałam pytanie.. Generalnie same plusy. Jedna z użytkowniczek zakupiła wózek w czerwcu 2009 i również jest zadowolona z użytkowania. Poza tym z wózkiem nie dzieje się nic złego nawet po roku.

Dla mnie plusami (oprócz bogatego wyposażenia) są m.in. bardzo dobre wykonanie i porządny materiał. Wózek jest stabilny i dość lekki. No i jest możliwość włożenia spacerówki oraz fotelika przodem i tyłem do kierunku jazdy. No i 24mczna gwarancja

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-04-13 o 20:05
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 20:18   #975
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
no takie zakupy to lubi kazdy i za taka cene

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja płci się dowiem dopiero na połowionkowym czyli gdzieś za 2-3 tygodnie. Ale chciałam napisać, że już jestem w 100% pewna - to mój maluch tak w brzuchu szaleje W sobotę miałam jeszcze małe wątpliwości, ale wczoraj czułam to znowu, a dzisiaj (teraz) to już tak czadu daje, buja się z lewej na prawo i jestem pewna, że to dziecko bo takiego uczucia wewnątrz ciała jeszcze nigdy nie miałam i instynkt podpowiada mi, że to maluszek.

No i jeszcze się pochwalę - a co Zrobiłam dzisiaj małe zakupy - spódnica na gumie, 2 pary balerinek i 2 bluzeczki zostały zakupione - aha i pochowałam za małe ubrania z szafy bo w sumie i tak ich nie zakładam, tylko mi miejsce zajmowały... Tak się zastanawiam czy je jeszcze w ogóle kiedyś założę...?
ja tez sie obawiam ze moich starych ciuszkow juz nie zaloze widze ze moje cialo robi sie malo jedrne...
gratuluje ruchow... i az zazdoszcze

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 20:19   #976
angelikaw
Zakorzenienie

a swoją drogą... byliśmy dziś u lekarza...

Tatuś nie miał szczęścia, bo Bąbel wypiął na swoich rodziców swój piękny tyłeczek, w dodatku zwinął się w kłębek (niczym mamusia podczas snu :P).
Dziś lekarz pokazał tylko tyle, ile mógł, zbyt wiele widać nie było .. Płci też więc nie znamy ;/ Kolejne badanie za 4 tygodnie (21/22 tc).

A ja znów schudłam... 300g od ost. badania i w sumie 2,3 kg od pierwszego ważenia, ale spodziewałam się, że co najmniej nadrobię stratę może będę chociaż 1 kg na plusie... A dziwne, bo przez ostatni miesiąc miałam wilczy apetyt... i ciągle mam
Ale co najważniejsze - lekarz stwierdził, że wyniki badań są dobre, a ciąża rozwija się prawidłowo I to jest najważniejsze A stracone kg jeszcze nadrobimy

PS. Za nami pełne 17 tc;
dziś początek 18 i tym samym początek 5 mca...
Stary 2010-04-13, 20:23   #977
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
annnaaaaa.....gratuluje syna

A mój mezulek został dziś w robocie na nocke...ech..mój facet to robol na potege...zaiwania na budowach noc i dzien.....a jutro na 6 rano znow pobudka i w koło macieju.....

mysle ze podejrzycie... a czemu na braciszka? zwykle mamusie chca miec parki

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
no no chłopaki jak widze górą Annnnnnnnnnnaaaaaa Gratulacje

hehe widać moja to dziewczynka skoro ostatnio tak wstydziła się ukazać he he- tak sobie tłumacze oczywiście
nastepne usg 6maja, ale moze wczesniej tak w 21tyg -czyli kolo 28kwietnia pojde na usg 4d.. hm..
hehe noo mam nadzieje ze i u mnie dziewczynka bardzooo bym chciala... ja ide za 2 tyg i tez poznam plec bedzie to 18 tydzien

OLA 6.10.2010
Stary 2010-04-13, 20:36   #978
angelikaw
Zakorzenienie

ach dostałam dziś witaminki Lekarz pozwolił mi samej wybrać, jakie chcę (koszt) zasugerował tylko kilka i powiedział, na co zwracac uwagę. Ale mam koleżankę w aptece, wiec z wyborem problemu nie było. Padło na PRENATAL CLASSIC (100 tabl. za 35,90zł).
Poza tym koniec z Luteiną , ale na bóle w podbrzuszu dostałam Aspargin (magnez+potas) 3dx2t, który pomoze też na skurcze łydek. A i w razie potrzeby No-Spę.
Stary 2010-04-13, 20:50   #979
Ray
Zakorzenienie

Ilona spoko nie stresuj sie to normalne ja mam tak czesto bo zapominam ze w ciazy jestem i gwaltownie sie podniose albo przekrece i tez mnie lapie taki skurcz to z tego wgledu ze gwaltownie miesien sie naciaga a dodam ze pytalam o to gina i mowi ze spoko normalne

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Ja wbrew wszystkim wcale nie chce parki i nigdy nie chcialam zawsze chcialam dwie coreczki ale jak bedzie syn tez bedzie ok
Stary 2010-04-14, 07:18   #980
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarka nie miała wątpliwości! Według usg jest większy o tydzień niż wskazują wyliczenia i wszystko jest ok No to zaczynamy myśleć nad imieniem, bo mieliśmy tylko opcję dla dziewczynki

Wypytałam panią gin o kilka rzeczy i np mimo, że dostalam nowy lek przeciwgrzybiczny mogę chodzić na basen! Podobno wszystkiemu winne są tamtejsze toalety, posadzki, ławki.. A stężenie chloru w wodzie jest kontrolowane i nie stanowi ona siedliska bakterii i grzybów.
Moja niska hemoglobina też jeszcze nie jest groźna, na razie nie dostałam żelaza tylko witaminę b12, a tak duży spadek może być przyczyną zapalenia oskrzeli i antybiotyków, które niedawno brałam..
Mam jeść 1-2 razy w tygodniu wątróbkę z natką i popijać to sokiem pomarańczowym, dużo kaszy gryczanej i strączkowych,suszone morele, więcej jajek i nie łączyć tych potraw z nabiałem, który zmniejsza wchłanianie żelaza

Astorianko z tego co słyszałam i też dodatkowo wyczytałam jedo to dobry wybór Ja jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji, ale biorę pod uwagę jedo fyn 4.. głównie ze względu na wielkość gondoli i spacerówki, możliwość podniesienia oparcia w gondoli ,lekkość prowadzenia ( próbowałam, łatwość składania, pompowane 4 koła + przednie obrotowe, cena, możliwość zamontowania fotelika Maxi Cosi, duży koszyk..
Ale wizualnie wolę te bardziej staromodne wzory..które nie są tak zwinne..ale maja inne plusy
gratuluje synka nie ukrywam ze tez bym chciala syneczka ale jak bedzie dziewczynka to tez super
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
anaaaanaa gratuluje synka

Ja dzis byłam u lekarza ale usG NIE BYŁO tydzień temu miałam genetyczne. Zadałam jej mnóstwo pytań i teraz juz wiem więcej ja mam słabe wyniki anemia dość znacząca no i dostałam zwiekszoną dawke żelaza. Poza tym mam iśc do Urologa cały czas wychodzą mi jakies krwinki w moczu i bakterie Robiłam posiew wszytko było ok a wyniki coraz gorsze. Kiedys już tak miałam nawet robiłam USG nerek bo próbowali mi wmówić że mam coś z nerkami USg wyszło idealnie a wyniki moczu za każdym razem złe Kolejna wizyta za miesiąc więc troche minie zanim zobacze mojego maluszka. A dzis po powrocie od lekarza miałam mały strach Kucając kuchni i tłukłam kotlety i bardzo szybko sie podniosłam i taki mnie skurcz podbrzusza złapał że się wyprostować nie mogłam usiadłam i wzięłam nospe przeszło po minucie ale bardzo się wystraszyłam. Potem wziełam kapiel w wannie troszkę mnie rozluźniło Mam nadziej że to nic powaznego
no kochana uwazaj na siebie
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

ja tez juz chce poczuc maluszka no i gratuluje zakupow i czekam na ich fotki
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ach dostałam dziś witaminki Lekarz pozwolił mi samej wybrać, jakie chcę (koszt) zasugerował tylko kilka i powiedział, na co zwracac uwagę. Ale mam koleżankę w aptece, wiec z wyborem problemu nie było. Padło na PRENATAL CLASSIC (100 tabl. za 35,90zł).
Poza tym koniec z Luteiną , ale na bóle w podbrzuszu dostałam Aspargin (magnez+potas) 3dx2t, który pomoze też na skurcze łydek. A i w razie potrzeby No-Spę.
ooo wlasnie mi sie przypomnialo, ze dzis w nocy skurcz mnie probowal zlapac i wogole dosc czesto czuje take stany przedskurczowe w lydkach .... chyba trzeba polknac tabliczke czekolady .... najlepiej gorzkiej blee
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 07:25   #981
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Ja wbrew wszystkim wcale nie chce parki i nigdy nie chcialam zawsze chcialam dwie coreczki ale jak bedzie syn tez bedzie ok
ja tez bym chciala corcie, moga byc nawet dwie, ale znajac moje szczescie pewnie bedzie mały facio

OLA 6.10.2010
Stary 2010-04-14, 07:28   #982
ninaad
Wtajemniczenie

Ray
zobacz tu:
Klik , Klik , Klik . Pokój 2 os powinnaś dostać w granicach 140-160 zł (ze śniadaniem). W którymś z tych pensjonatów (a może we wszystkim za dziecko bodajże do 4 lat się nie płaci). W miarę blisko starówki (jakieś 7 min autobusem), dobra komunikacja, spokojna okolica. Swego czasu polecaliśmy te pensjonaty naszym kursantom, byli zadowoleni.
I blisko do mnie hehe
Możesz poszukać prywatnych kwater np TU , ale nigdy nie wiadomo jak trafisz..

Ja jutro idę na wizytę, muszę jeszcze po drodze pamiętać, żeby odebrać z innego laboratorium wyniki dodatkowych badań. No i muszę się pożalić mojej lekarze-może coś doradzi? wkurza mnie to ciągłe bieganie to toalety. W sumie to zawsze miałam z tym problem, ale teraz to już jestem na granicy wytrzymałości- muszę chodzić co 15 min I nie dam się przekonać, że to jest normalne
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 07:34   #983
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Witajcie Dziewczynki

Stawiam ranna kawkę, bo pogoda wstrętna i spać się chce

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ja tez bym chciala corcie, moga byc nawet dwie, ale znajac moje szczescie pewnie bedzie mały facio
ja mam dokładnie tak samo jak Ty elenko
Stary 2010-04-14, 07:40   #984
cellaris
Rozeznanie

hej dziewczynki ja wpadam tylko się przywitać i pochwalić że kończe dzisiaj 15tc. Powolutku widać brzuszek i mam 2kg na plusie póki co. A i koleżanka rzuciła mi wczoraj komplement..."ale ci olka boczki urosły " nomtak te boczki to zmora w mojej rodzinie . Nic zmykam do pracy a nadrobię was wieczorkiem
Stary 2010-04-14, 07:48   #985
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

ja tez sie obawiam ze moich starych ciuszkow juz nie zaloze widze ze moje cialo robi sie malo jedrne...
gratuluje ruchow... i az zazdoszcze
Ja tez miałam takie obawy, ale po kilku miesiącach od porodu załozyłam nawet te najmniejsze dzinsy
Nie mart sie nie jest tak trudno te kilogramy zgubić jak dba się o siebie i karmi piersia

Cytat:
a swoją drogą... byliśmy dziś u lekarza...

Tatuś nie miał szczęścia, bo Bąbel wypiął na swoich rodziców swój piękny tyłeczek, w dodatku zwinął się w kłębek (niczym mamusia podczas snu :P).
Dziś lekarz pokazał tylko tyle, ile mógł, zbyt wiele widać nie było .. Płci też więc nie znamy ;/ Kolejne badanie za 4 tygodnie (21/22 tc).
.
Ciesze sie ze z dzidzia oki...mam nadzieje że nasza dziś będzie chchiała współpracować...ostatnio ciężko z tym było....

Cytat:
mysle ze podejrzycie... a czemu na braciszka? zwykle mamusie chca miec parki

--
ja maaaaarze o dziewczynce, ale nastawiam się na chłopca bo jakos tak sie układa w mojej rodzince że dwaj pierwsi to zawsze chłopcy się rodzą.... tak miała mama, ciocia, bratowa, cioci syn, nawet sąsiadka hehe.... wszystkie znajome jak maja dziewczynki to rodza kolejne dziewczynki a jak chłopaków to i następni sa chłopcy....
przypadek??
poza tym fajnie by było gdyby Domis miał kumpla do zabawy..

A o sukieneczkach i koroneczkach różowych śnie!

Cytat:
.
Ja tez biore te witaminki, a później przezuce sie na prenatak dha

ooo ....Domik znów zrobił kinder niespodzienke (czyt. kupke) czas na przyjemności hihi...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:16   #986
Ray
Zakorzenienie

ninad oo dzieki przejrze sobie

z tym pecherzem to moze tez zaziebilas sobie, do toalety cesto sie biega ale co 15 min to na pewno nie

ja dzis znow mialam nocke z glowy, nie chce mi sie az nic robic ani obiadu nic.. dzis bedzie chyba dzien leniucha a na obiad nie wiem kanapki bo chodze jak zombie..

kilogramami sie tak nie martwcie jesli sie slodkim nie obzeracie jecie normalnie a kg ida to takie "ciazowe" one zejda po ciazy, na pewno nie od razu ale zejda zejda gorzej jak sie slodkie wpiernicza non stop no to potem pupa zostaje wiem po sobie dlatego teraz slodycze jem z umiarem

ja musze mykac bo moja corka robi remanent w szafie sobie

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

aaneczkaa ja tez wlasnie chcialam dwie corkibo sobie wymyslilam ze beda miec razem pokoj, mam duzo ubranek i rzeczy dla dziewczynki i beda sie jakos dogadywac ale pewnie jak znam zycie bylo by odwrotnie hehe

wlasnie przypomnialas miz tymi ciuchami ze musza mala obkupic bo powyrastala echhhh
Stary 2010-04-14, 08:28   #987
Maggie1983
Zakorzenienie

Wlasnie pozarlam kanapeczki:
chlebek razowy
prawdziwe maselko
olbrzymia ilosc salaty
ser zolty

a na obiad funduje sobie salate ze smietana-tak mi narobilyscie wczoraj ochoty, ze juz nie moge sie doczekac
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:35   #988
elenka1
Rozeznanie

RAY a mam pytanko bo ty kosmetyczką jestes, a może któraś z dziewczyn tez sie orientuje... jak to jest z makijazem permanentnym w ciąży bo juz mam dosc swoich bladych brwi wykonczy mnie ciagla henna albo malowanie krechy i chyba wkoncu odzaluje i zrobie sobie... ale to chyba leiej już po porodzie prawda???? teraz to raczej niewskazane

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

a juz sobie sama znalazlam niepotrzebnie zasmiecam watek NIE MOZNA

OLA 6.10.2010
Stary 2010-04-14, 08:35   #989
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Lekarka nie miała wątpliwości!
W takim razie gratulacje!!!

Cytat:
byliśmy dziś u lekarza...

Ale co najważniejsze - lekarz stwierdził, że wyniki badań są dobre, a ciąża rozwija się prawidłowo I to jest najważniejsze
Super, że z maluszkiem wszystko ok. A płeć jeszcze zdążycie poznać, maluch chce Was potrzymać w niepewności Cwaniaczek

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Ray
W sumie to zawsze miałam z tym problem, ale teraz to już jestem na granicy wytrzymałości- muszę chodzić co 15 min I nie dam się przekonać, że to jest normalne
Właśnie też mam tak ale tylko wieczorami, biegnę co 15-20 minut do toalety. A w pracy jakoś przesiedzę i chodzę normalnie 3-4 razy na 8 h pracy. Dziwne.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 09:06   #990
martucha84
Zakorzenienie

chcialam sie pochwalic ze zaczynam 6 miesiac....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości