Potrzebuję porady sercowej!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 13:51   #1
Dorcia18
Raczkowanie

GG do Dorcia18

Potrzebuję porady sercowej!!

jestem ze swoim chłopakiem od mniej wiecej 1,5 roku kiedys było fajnie ale teraz on za wszystko mnie obwinia kaze mi wszystko samej robic jednym słowem mam sie o niego starać. juz robie wszystko daję buziaki przytulam dwoje sie i troje a on dalej nic, ciągle mu mało. moze to na zriązek z tym, że nie chce z nim sie Kochać(kiedyś sie kochaliśmy ale mi to od samego początku nie sprawiało przyjemności więc nie będę się zmuszać) ? nie wiem co mam robić serce mówi zostań ale rozum uciekaj. teraz zdaje maturę i nie mam dla niego dużo czasu mówi że to rozumie że muszę sie uczyć, więc czemu mi robi takie wyrzuty typu jakbyś się lepiej starała to byś znalazła czas później bede pracować zdala od mojego miasta i napewno będzie się na mnie wyżywał za to. nie wiem co mam robić pomóżcie.
Stary 2010-04-13, 13:59   #2
pomidorowka1
Raczkowanie

Dot.: Potrzebuję porady sercowej!!

czym innym jest "wyżywanie sie" a czym innym rozmowa. Moze jest srustrowany tym ze Ty nie widzisz problemu? Bo nie wiem czy widzisz.
A co do seksu...sorry ale ludzie maja swoje potrzeby a skoro nie chcesz sie kochac i tego nie lubisz to moze lepiej miec przyjaciela zamiast chlopaka?

pomidorowka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 14:10   #3
Dorcia18
Raczkowanie

GG do Dorcia18

Cytat:
Napisane przez pomidorowka1 Pokaż wiadomość
czym innyt "wyżywanie sie" a czym innym rozmowa. Moze jest srustrowany tym ze Ty nie widzisz problemu? Bo nie wiem czy widzisz.
A co do seksu...sorry ale ludzie maja swoje potrzeby a skoro nie chcesz sie kochac i tego nie lubisz to moze lepiej miec przyjaciela zamiast chlopaka?
nie wiem co chcesz nazwac problemem??
a co do wyżywania to smsy typu pojedziesz napewno mnie bedziesz zdradzaćmino że zawsze jestem mu wierna nawet staram sie nie powodować sytuacji do zazdrości żeby nie miał za co mnie oskarżać.
nie wiem może to ja zle robie ale uwieżcie mi naprawde sie staram
Stary 2010-04-13, 14:10   #4
Ewakuacja69
Rozeznanie

moze zacznij od szczerej rozmowy ze swoim Tzetem? moze znajdziecie jakies rozwiazanie, moze cos sie stalo, a nie chce Ci powiedziec... moze...moze...moze... ROZMOWA to podstawa
moim zdaniem - zwiazek bez seksu nie ma przyszlosci. moze wizyta u seksuologa by pomogla...? albo nie wiem, zalezy dlaczego Ci sie nie podoba... moze sprobujcie czegos nowego, zeby Twoj facet "rozgrzal" Cie

-15kg!
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 14:15   #5
pomidorowka1
Raczkowanie

ja nie musze sie okreslac co moim zdaniem jest dla was problemem.
Czy Ty widzisz jakis problem?

Chodzi mi o to ze dla Ciebie problemu moze nie byc a skoro on sie na Tobie "wyzywa" czy tez dreczy to znaczy ze jakis tam problem jednak jest- przynajmniejj dla niego.
Tak mi sie wydaje...

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewakuacja69 Pokaż wiadomość
moim zdaniem - zwiazek bez seksu nie ma przyszlosci.
dokladnie
oczywiscie w przypadku gdy jedna osoba go chce a druga nie potrzebuje i go odmawia.
Nie wiedzialam o tym...ale juz wiem od momentu gdy seksu zaczeto mi odmawiac toż to udreka

Stary 2010-04-13, 14:17   #6
marysienka
Zadomowienie

Cytat:
a ty uważasz, że jesli ktoś nie chce/ nie lubi się kochać to nie prawa mieć partnera??

Co do autorki, myślę, że twój TZ jest przewrażliwiony i zbyt zaborczy, bo na to by wychodziło, wydaje mi sie, że tobie nie ufa i w pewnym stopniu stosuje przemoc psychiczną, bo wie, że zależy Ci na nim i może sobie na to pozwolić. Nie rezygnuj z planów, ucz się do matury, porozmawiaj z nim poważnie i wytłumacz wszystko, ale i zapytaj dlaczego tak pochopnie cię osądza.
Stary 2010-04-13, 14:20   #7
Dorcia18
Raczkowanie

GG do Dorcia18

Cytat:
ja nie musze sie okreslac co moim zdaniem jest dla was problemem.
Czy Ty widzisz jakis problem?

Chodzi mi o to ze dla Ciebie problemu moze nie byc a skoro on sie na Tobie "wyzywa" czy tez dreczy to znaczy ze jakis tam problem jednak jest- przynajmniejj dla niego.
Tak mi sie wydaje...

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

dokladnie
oczywiscie w przypadku gdy jedna osoba go chce a druga nie potrzebuje i go odmawia.
Nie wiedzialam o tym...ale juz wiem od momentu gdy seksu zaczeto mi odmawiac toż to udreka
Rozmawiałam juz kilkanaście razy zawsze mówił jedno zdanie Mósisz sie lepiej postarać.
co do seksu to od samego początku nic nie czułam znaczy chodzi mi o przyjemność zmuszałam sie ale wtedy było jeszcze gorzej juz nawet mnie bolało ale sie wyleczyłam i dalej nic
a tez prubowałam wszystkiego i rozgrzewania i zelów i szukałam w necie a mój partner "bo nie chcesz czuć sie przyjemnie"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 14:36   #8
pomidorowka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marysienka Pokaż wiadomość
a ty uważasz, że jesli ktoś nie chce/ nie lubi się kochać to nie prawa mieć partnera??
oczywiscie ze ma
ale chyba bardziej takiego ktory rowniez nie ma ochoty na seks bo bardzo zroznicowane zapotrzebowanie na seks w zwiazku raczej nie zbliza a wrecz oddala partnerow

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Dorcia18 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam juz kilkanaście razy zawsze mówił jedno zdanie Mósisz sie lepiej postarać.
ten twoj chlopak mi lekko dupkiem zajezdza -- bez urazy
Cytat:
co do seksu to od samego początku nic nie czułam znaczy chodzi mi o przyjemność zmuszałam sie ale wtedy było jeszcze gorzej juz nawet mnie bolało ale sie wyleczyłam i dalej nic
a tez prubowałam wszystkiego i rozgrzewania i zelów i szukałam w necie a mój partner "bo nie chcesz czuć sie przyjemnie"
powiem Ci szczerze ze dziwi mnie iz nie lubisz seksu bo czlowiek juz jest tak stworzony zeby sie rozmnazac i w tym celu uprawiac seks - nasze biologiczne powolanie i on jednak przyjemny powinien byc...a jesli nie jest to cos mi tu nie gra i to chyba nie w Tobie lezy problem. Moze facet jest nieczuly?

Edytowane przez pomidorowka1
Czas edycji: 2010-04-13 o 14:38
Stary 2010-04-13, 14:53   #9
marysienka
Zadomowienie

W takim przypadku się zgodzę z pomidorówką (źle zrozumiałam twój post poprzedni, sorry). Jeżeli twój facet mówi tobie takie rzeczy to sorry ale jak dla mnie to zwykły gbur, bo kim on jest abyś ty się musiała starać, może on wkońcu postarał by się zrobić coś dla ciebie i przekonać, że seks jest jedną z największych przyjemności w naszym życiu. Jakby mój facet walną do mnie z takim teskstem to by następnym razem sam się starał ze swoją rączką.
Stary 2010-04-13, 15:00   #10
pomidorowka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marysienka Pokaż wiadomość
może on wkońcu postarał by się zrobić coś dla ciebie i przekonać, że seks jest jedną z największych przyjemności w naszym życiu.
dokladnie! powiedziec mu " no wez Ty sie postaraj wreszcie bo wcale przyjemnosci z seksu nie mam "
i tak do skutku - az Ci to zacznie przyjemnosc sprawiac
o ile chcesz z nim dalej byc.

Stary 2010-04-13, 17:49   #11
studi
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie! powiedziec mu " no wez Ty sie postaraj wreszcie bo wcale przyjemnosci z seksu nie mam "
i tak do skutku - az Ci to zacznie przyjemnosc sprawiac
o ile chcesz z nim dalej byc.
no jak z takim tekstem wypali to facet się obrazi na nia i na cały świat...Przy jego podejsciu do niej-czyli ona sie ma starać a on nie-to raczej jest pewne,że dobrze tkich słów nie odbierze...Zreszta jak bym nawet się specjalnie nie wyslilała-w związku gdzie facet nie szanuje dziewczyny i dyktuje jej jakieś głupie zasady gry-przyszłości nie widzę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 17:52   #12
pomidorowka1
Raczkowanie

studi ja to wiem dlatego tez napisalam do autorki w poscie powyzej "o ile chcesz z nim byc".
Jesli chce z nim byc to niech zagra w ta gre na takich samych zasadach
A jesli nie, to nie

Stary 2010-04-13, 18:22   #13
addict shine
Przyczajenie

Z tego co piszesz Twój chłopak oczekuje od Ciebie, że Ty się będziesz starać, a on się stara? Co on robi dla Ciebie, dla waszego związku?
Szczerze mówiąc wcale się Tobie nie dziwię, że nie lubisz seksu, bo Twój TŻ nic nie robi nic, abyś go polubiła. Uważam, że nie powinnaś się do niczego zmuszać.
Twój TŻ natomiast wydaje mi się być jeszcze mega dziecinną osobą.
addict shine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 20:22   #14
Diversification
Rozeznanie

Cytat:
czym innym jest "wyżywanie sie" a czym innym rozmowa. Moze jest srustrowany tym ze Ty nie widzisz problemu? Bo nie wiem czy widzisz.
A jaki ma widzieć problem, bo ja również nie widzę żadnego. Facet oczekuje ciągłych deklaracji miłości, starań, a sam nic nie robi, więc coś tu jest nie tak, ale chyba w jego zachowaniu, a nie jej?!
Poza tym związek bez seksu ma przyszłość, jeżeli ją kocha to nie powinien jej zmuszać albo mieć pretensji do niej z powodu, że nie chce się kochać.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Edytowane przez Diversification
Czas edycji: 2010-04-13 o 20:23
Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 20:58   #15
Pacyfkaa
Raczkowanie

ja bym zajęła się maturą.a może akurat przerwa Wam dobrze zrobi?
Pacyfkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 21:34   #16
watashi
Zadomowienie

Dziewczyny nie przesadzacie z tym seksem? W końcu dziewczyna ma 17-18 lat i w tym wieku ma pełne prawo nie być gotowa do seksu. Może w tym rzecz? Może po prostu musisz do tego dojrzeć, chcieć tego naprawdę? Wtedy pojawi się i przyjemność z seksu

Dorcia wg mnie Twój chłopak postępuje bardzo nie fair w stosunku do ciebie. Jak kocha to powinien zrozumieć że możesz nie chcieć teraz uprawiać seksu.A teksty typu "musisz się postarać" to już w ogóle przegięcie. Związek to nie tylko jedna osoba, oboje musiscie się starać. A on widocznie wychodzi z założenia, że skoro seksu nie ma to masz robić wszystko co się da żeby mu to "wynagrodzić" jakoś..
Porozmawiaj z nim o tym, powiedz mu ze chcesz odłożyć seks na jakiś czas, czy on to wytrzyma( ;p) i że jest ci ciężko teraz z powodu jego zachowania bo...
Niestety ale jeśli szzcera rozmowa nie pomoże to podejrzewam że sytuacja nie zmieni się do momentu kiedy zaczniecie znowu uprawiać seks i w takim wypakdu chyba lepiej się będzie rozstać..

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Diversification Pokaż wiadomość
A jaki ma widzieć problem, bo ja również nie widzę żadnego. Facet oczekuje ciągłych deklaracji miłości, starań, a sam nic nie robi, więc coś tu jest nie tak, ale chyba w jego zachowaniu, a nie jej?!
Poza tym związek bez seksu ma przyszłość, jeżeli ją kocha to nie powinien jej zmuszać albo mieć pretensji do niej z powodu, że nie chce się kochać.
Zgadzam sie

watashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 00:11   #17
mariea
Zakorzenienie

Może powinnaś zmienić trochę strategię? Nie wydaję mi się, aby dwojenie się i trojenie było dobrym wyjściem. Daj mu szansę, żeby on się o Ciebie starał, zabiegał, bo mam wrażenie, że masz trochę wyrzuty sumienia, że matura, że on chce seksu... nie wolno robić niczego wbrew sobie, bo unieszczęśliwisz siebie, radość człowiek czerpie dopiero wtedy, gdy decyduje się na coś bo tego chce, a nie ze względu na innych. Rozumiem go z jednej strony, bo jesteście dosyć długo razem, ale zamiast naciskać, powinniście przeanalizować wspólnie jakie są przyczyny zaistniałej sytuacji, ja sama po sobie wiem, że wszystko da się rozwiązać
Co do matury, to podejrzewam, że ten stres związany z Twoim TŻ wcale nie pomaga Ci w tych przygotowaniach...
mariea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 00:38   #18
mel89
Zakorzenienie

Facet ma swoje potrzeby. Jeśli Ty się nie chcesz z nim kochać to ja się nie dziwię, że jest sfrustrowany. Czas na rozmowę o seksie, o tym jak ma Cię pieścić, żeby TOBIE było dobrze, przeca o to w tym chodzi, nie?

Jeśli udałoby Wam się zrealizować - gwarantuję Ci, że w związku się poprawi. Ale to Wasza (głównie Twoja) decyzja czy o tym z nim porozmawiasz. I nie musi być teraz, skup się na maturze.

Takie moje zdanie w tym temacie.

Edytowane przez mel89
Czas edycji: 2010-04-14 o 00:39
mel89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 10:12   #19
pomidorowka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diversification Pokaż wiadomość
pewnie ze to jego zachowanie jest nie tak- przynajmniej tak wynika z postow autorki. A problem jednak jest nawet jesli to on go ma a nie ona bo zwiazek sklada sie z 2 osob. Moj TZ tez czesto mowi zebym z czyms nie przesadzala, bo nie ma problemu, a ja sie pytam- jak to nie ma problemu jak ja wyraznie mowie ze dla mnie cos tym problemem jest. to mialam na mysli
Cytat:
sama kiedys tak uwazalam ale co innego teoria a co innego praktyka- akurat w moim przypadku.
Ja mojego TZ kocham ale pretensje do niego od jakiegos czasu mam ze sypiac ze mna nie chce i przestalo mi juz byc za to wstyd bo kazdy ma swoje potrzeby a ja jestem mloda i jakbym chciala zyc w celibacie to bym do klasztoru poszla.

Jesli chodzi o autorke to zgodze sie ze nie powinien miec do niej pretensji bo jest mloda i mozliwe ze niegotowa, ale jesli o zwiazki ludzi starszych to jednak mam zdanie odmienne.

Na miejscu autorki bym postawila sprawe jasno- nie kocham sie z Toba bo tego nie lubie i na pewno sie zmuszac nie bede. Nie polecam unikow typu- jutro, glowa mnie boli i wiele wiele innych bo to prowadzi tylko do nieporozumien i tak po trochu coraz wiecej komplikacji i kazdy zwiazek sie spierniczy

Mel89 rowiesniczko Ty moja- madrze piszesz, nic dodac nic ujac.

Edytowane przez pomidorowka1
Czas edycji: 2010-04-14 o 10:16
Stary 2010-04-14, 12:27   #20
zagubiona89r
Zakorzenienie

Czy facet od początku się zachowywał jak totalny burak? Jeśli tak to kopnąć w zadek, jeśli nie to są diw opcje:

-pokazał jaki naprawdę jest (kopnąć w zadek)

-gość jest zły i sfrustrowany z powodu braku seksu i przekłada się to na ogólną relację w związku.

A to będzie problem w każdym związku. No chyba, że znajdziesz sobie aseksualnego faceta.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 11:16   #21
Dorcia18
Raczkowanie

GG do Dorcia18

Dzięki dziewczyny za wszystko napewno porozmawiam ze swoim TZ tak jak mi radzicie
a co do seksu to nigdy wiecej nie bede sie zmuszac i pewnie dogłębnie przejrze watek o seksie.
Stary 2010-04-15, 15:30   #22
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pacyfkaa Pokaż wiadomość
ja bym zajęła się maturą.a może akurat przerwa Wam dobrze zrobi?
i zobaczyłabyś czy facet zateskni za Tobą czy szybko da sobie spokój
d0lcevita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 18:04   #23
fiolka400
Raczkowanie

a po co Ci taki związek gdzie seks z partnerem nie sprawia Ci przyjemnosci i nie robicie tego w ogole. To jest chyba problem.
Stary 2010-04-15, 18:08   #24
Diversification
Rozeznanie

Cytat:
pewnie ze to jego zachowanie jest nie tak- przynajmniej tak wynika z postow autorki. A problem jednak jest nawet jesli to on go ma a nie ona bo zwiazek sklada sie z 2 osob. Moj TZ tez czesto mowi zebym z czyms nie przesadzala, bo nie ma problemu, a ja sie pytam- jak to nie ma problemu jak ja wyraznie mowie ze dla mnie cos tym problemem jest. to mialam na mysli

sama kiedys tak uwazalam ale co innego teoria a co innego praktyka- akurat w moim przypadku.
Ja mojego TZ kocham ale pretensje do niego od jakiegos czasu mam ze sypiac ze mna nie chce i przestalo mi juz byc za to wstyd bo kazdy ma swoje potrzeby a ja jestem mloda i jakbym chciala zyc w celibacie to bym do klasztoru poszla.

Jesli chodzi o autorke to zgodze sie ze nie powinien miec do niej pretensji bo jest mloda i mozliwe ze niegotowa, ale jesli o zwiazki ludzi starszych to jednak mam zdanie odmienne.

Na miejscu autorki bym postawila sprawe jasno- nie kocham sie z Toba bo tego nie lubie i na pewno sie zmuszac nie bede. Nie polecam unikow typu- jutro, glowa mnie boli i wiele wiele innych bo to prowadzi tylko do nieporozumien i tak po trochu coraz wiecej komplikacji i kazdy zwiazek sie spierniczy

Mel89 rowiesniczko Ty moja- madrze piszesz, nic dodac nic ujac.
W moim nie.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-20, 11:22   #25
Dorcia18
Raczkowanie

GG do Dorcia18

witam teraz wam opowiem jak sie skonczylo... facet zabranial mi spotykać sie z przyjaciółkami bo twierdził że marnuje czas. gdy oskarżył mnie o flirtowanie z moim bratem ( co był już szczytem) zerwalam. a on najpierw zachował się jak jakiś psychol ( zabije sie, zrobie sobie krzywde) a teraz gdy minął tydzień ma nową panienkę.
Dzięki za wszystkie porady
Stary 2010-05-20, 13:26   #26
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
gdy oskarżył mnie o flirtowanie z moim bratem ( co był już szczytem) zerwalam.

a teraz gdy minął tydzień ma nową panienkę.

OMG
słusznie że zerwałaś
d0lcevita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-20, 14:30   #27
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
witam teraz wam opowiem jak sie skonczylo... facet zabranial mi spotykać sie z przyjaciółkami bo twierdził że marnuje czas. gdy oskarżył mnie o flirtowanie z moim bratem ( co był już szczytem) zerwalam. a on najpierw zachował się jak jakiś psychol ( zabije sie, zrobie sobie krzywde) a teraz gdy minął tydzień ma nową panienkę.
Nie wierze ze tacy ludzie istnieja Bardzo dobrze zrobilas.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-20, 15:25   #28
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Obyś wyciągnęła wnioski na przyszłość (w różnych kwestiach) i facetów z takimi cechami omijała szerokim łukiem.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości