|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Potrzebuję porady sercowej!!
jestem ze swoim chłopakiem od mniej wiecej 1,5 roku kiedys było fajnie ale teraz on za wszystko mnie obwinia kaze mi wszystko samej robic jednym słowem mam sie o niego starać. juz robie wszystko daję buziaki przytulam dwoje sie i troje a on dalej nic, ciągle mu mało. moze to na zriązek z tym, że nie chce z nim sie Kochać(kiedyś sie kochaliśmy ale mi to od samego początku nie sprawiało przyjemności więc nie będę się zmuszać) ? nie wiem co mam robić serce mówi zostań ale rozum uciekaj. teraz zdaje maturę i nie mam dla niego dużo czasu mówi że to rozumie że muszę sie uczyć, więc czemu mi robi takie wyrzuty typu jakbyś się lepiej starała to byś znalazła czas później bede pracować zdala od mojego miasta i napewno będzie się na mnie wyżywał za to. nie wiem co mam robić pomóżcie.
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Potrzebuję porady sercowej!!
czym innym jest "wyżywanie sie" a czym innym rozmowa. Moze jest srustrowany tym ze Ty nie widzisz problemu? Bo nie wiem czy widzisz.
A co do seksu...sorry ale ludzie maja swoje potrzeby a skoro nie chcesz sie kochac i tego nie lubisz to moze lepiej miec przyjaciela zamiast chlopaka?
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do wyżywania to smsy typu pojedziesz napewno mnie bedziesz zdradzaćmino że zawsze jestem mu wierna nawet staram sie nie powodować sytuacji do zazdrości żeby nie miał za co mnie oskarżać. nie wiem może to ja zle robie ale uwieżcie mi naprawde sie staram
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
moze zacznij od szczerej rozmowy ze swoim Tzetem? moze znajdziecie jakies rozwiazanie, moze cos sie stalo, a nie chce Ci powiedziec... moze...moze...moze... ROZMOWA to podstawa
moim zdaniem - zwiazek bez seksu nie ma przyszlosci. moze wizyta u seksuologa by pomogla...? albo nie wiem, zalezy dlaczego Ci sie nie podoba... moze sprobujcie czegos nowego, zeby Twoj facet "rozgrzal" Cie ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja nie musze sie okreslac co moim zdaniem jest dla was problemem.
Czy Ty widzisz jakis problem? Chodzi mi o to ze dla Ciebie problemu moze nie byc a skoro on sie na Tobie "wyzywa" czy tez dreczy to znaczy ze jakis tam problem jednak jest- przynajmniejj dla niego. Tak mi sie wydaje... ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- dokladnie ![]() oczywiscie w przypadku gdy jedna osoba go chce a druga nie potrzebuje i go odmawia. Nie wiedzialam o tym...ale juz wiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do autorki, myślę, że twój TZ jest przewrażliwiony i zbyt zaborczy, bo na to by wychodziło, wydaje mi sie, że tobie nie ufa i w pewnym stopniu stosuje przemoc psychiczną, bo wie, że zależy Ci na nim i może sobie na to pozwolić. Nie rezygnuj z planów, ucz się do matury, porozmawiaj z nim poważnie i wytłumacz wszystko, ale i zapytaj dlaczego tak pochopnie cię osądza.
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do seksu to od samego początku nic nie czułam znaczy chodzi mi o przyjemność zmuszałam sie ale wtedy było jeszcze gorzej juz nawet mnie bolało ale sie wyleczyłam i dalej nic a tez prubowałam wszystkiego i rozgrzewania i zelów i szukałam w necie a mój partner "bo nie chcesz czuć sie przyjemnie"
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale chyba bardziej takiego ktory rowniez nie ma ochoty na seks bo bardzo zroznicowane zapotrzebowanie na seks w zwiazku raczej nie zbliza a wrecz oddala partnerow ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Słowa, jak opium i miód..." Edytowane przez pomidorowka1 Czas edycji: 2010-04-13 o 14:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
W takim przypadku się zgodzę z pomidorówką (źle zrozumiałam twój post poprzedni, sorry). Jeżeli twój facet mówi tobie takie rzeczy to sorry ale jak dla mnie to zwykły gbur, bo kim on jest abyś ty się musiała starać, może on wkońcu postarał by się zrobić coś dla ciebie i przekonać, że seks jest jedną z największych przyjemności w naszym życiu. Jakby mój facet walną do mnie z takim teskstem to by następnym razem sam się starał ze swoją rączką.
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i tak do skutku - az Ci to zacznie przyjemnosc sprawiac ![]() o ile chcesz z nim dalej byc.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
studi ja to wiem dlatego tez napisalam do autorki w poscie powyzej "o ile chcesz z nim byc".
Jesli chce z nim byc to niech zagra w ta gre na takich samych zasadach ![]() A jesli nie, to nie ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Z tego co piszesz Twój chłopak oczekuje od Ciebie, że Ty się będziesz starać, a on się stara? Co on robi dla Ciebie, dla waszego związku?
Szczerze mówiąc wcale się Tobie nie dziwię, że nie lubisz seksu, bo Twój TŻ nic nie robi nic, abyś go polubiła. Uważam, że nie powinnaś się do niczego zmuszać. Twój TŻ natomiast wydaje mi się być jeszcze mega dziecinną osobą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym związek bez seksu ma przyszłość, jeżeli ją kocha to nie powinien jej zmuszać albo mieć pretensji do niej z powodu, że nie chce się kochać.
Możesz uciec od szumu rzeki i liści na wietrze, ale prawdziwy hałas jest w Tobie. Edytowane przez Diversification Czas edycji: 2010-04-13 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja bym zajęła się maturą.a może akurat przerwa Wam dobrze zrobi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie przesadzacie z tym seksem?
![]() ![]() Dorcia wg mnie Twój chłopak postępuje bardzo nie fair w stosunku do ciebie. Jak kocha to powinien zrozumieć że możesz nie chcieć teraz uprawiać seksu.A teksty typu "musisz się postarać" to już w ogóle przegięcie. Związek to nie tylko jedna osoba, oboje musiscie się starać. A on widocznie wychodzi z założenia, że skoro seksu nie ma to masz robić wszystko co się da żeby mu to "wynagrodzić" jakoś.. Porozmawiaj z nim o tym, powiedz mu ze chcesz odłożyć seks na jakiś czas, czy on to wytrzyma( ;p) i że jest ci ciężko teraz z powodu jego zachowania bo... Niestety ale jeśli szzcera rozmowa nie pomoże to podejrzewam że sytuacja nie zmieni się do momentu kiedy zaczniecie znowu uprawiać seks i w takim wypakdu chyba lepiej się będzie rozstać.. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Może powinnaś zmienić trochę strategię? Nie wydaję mi się, aby dwojenie się i trojenie było dobrym wyjściem. Daj mu szansę, żeby on się o Ciebie starał, zabiegał, bo mam wrażenie, że masz trochę wyrzuty sumienia, że matura, że on chce seksu... nie wolno robić niczego wbrew sobie, bo unieszczęśliwisz siebie, radość człowiek czerpie dopiero wtedy, gdy decyduje się na coś bo tego chce, a nie ze względu na innych. Rozumiem go z jednej strony, bo jesteście dosyć długo razem, ale zamiast naciskać, powinniście przeanalizować wspólnie jakie są przyczyny zaistniałej sytuacji, ja sama po sobie wiem, że wszystko da się rozwiązać
![]() Co do matury, to podejrzewam, że ten stres związany z Twoim TŻ wcale nie pomaga Ci w tych przygotowaniach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Facet ma swoje potrzeby. Jeśli Ty się nie chcesz z nim kochać to ja się nie dziwię, że jest sfrustrowany. Czas na rozmowę o seksie, o tym jak ma Cię pieścić, żeby TOBIE było dobrze, przeca o to w tym chodzi, nie?
Jeśli udałoby Wam się zrealizować - gwarantuję Ci, że w związku się poprawi. Ale to Wasza (głównie Twoja) decyzja czy o tym z nim porozmawiasz. I nie musi być teraz, skup się na maturze. Takie moje zdanie w tym temacie.
Edytowane przez mel89 Czas edycji: 2010-04-14 o 00:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mojego TZ kocham ale pretensje do niego od jakiegos czasu mam ze sypiac ze mna nie chce i przestalo mi juz byc za to wstyd bo kazdy ma swoje potrzeby a ja jestem mloda i jakbym chciala zyc w celibacie to bym do klasztoru poszla. Jesli chodzi o autorke to zgodze sie ze nie powinien miec do niej pretensji bo jest mloda i mozliwe ze niegotowa, ale jesli o zwiazki ludzi starszych to jednak mam zdanie odmienne. Na miejscu autorki bym postawila sprawe jasno- nie kocham sie z Toba bo tego nie lubie i na pewno sie zmuszac nie bede. Nie polecam unikow typu- jutro, glowa mnie boli i wiele wiele innych bo to prowadzi tylko do nieporozumien i tak po trochu coraz wiecej komplikacji i kazdy zwiazek sie spierniczy ![]() Mel89 rowiesniczko Ty moja- madrze piszesz, nic dodac nic ujac.
Słowa, jak opium i miód..." Edytowane przez pomidorowka1 Czas edycji: 2010-04-14 o 10:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Czy facet od początku się zachowywał jak totalny burak? Jeśli tak to kopnąć w zadek, jeśli nie to są diw opcje:
-pokazał jaki naprawdę jest (kopnąć w zadek) -gość jest zły i sfrustrowany z powodu braku seksu i przekłada się to na ogólną relację w związku. A to będzie problem w każdym związku. No chyba, że znajdziesz sobie aseksualnego faceta.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystko napewno porozmawiam ze swoim TZ tak jak mi radzicie
a co do seksu to nigdy wiecej nie bede sie zmuszac i pewnie dogłębnie przejrze watek o seksie.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
a po co Ci taki związek gdzie seks z partnerem nie sprawia Ci przyjemnosci i nie robicie tego w ogole. To jest chyba problem.
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
witam teraz wam opowiem jak sie skonczylo... facet zabranial mi spotykać sie z przyjaciółkami bo twierdził że marnuje czas. gdy oskarżył mnie o flirtowanie z moim bratem ( co był już szczytem) zerwalam. a on najpierw zachował się jak jakiś psychol ( zabije sie, zrobie sobie krzywde) a teraz gdy minął tydzień ma nową panienkę.
Dzięki za wszystkie porady ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.