|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
, zreszta klade tam duzy koc, a na nim zabawki, a ta mata, to wielkosci koca wlasnie. Jak maly bedzie starszy, to bedzie na stale w jego pokoju...Tak sobnie mysle... i coraz bardziej mi sie jej chce ![]() Cytat:
![]() mojemu nie chce sie samemu jesc , czesto musze go mobilizowac, aby trzymal sobie ciastko, bo wolalby gryzc od mamy ![]() Cytat:
![]() Duzo zdrowka dla niej Cytat:
, ale lubi rowniez TO i TO, a takze TO i TOCytat:
Cwane sa nasze dzieci
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-04-13 o 19:59 |
|||||
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Hej dziewczyny...
Dzisiaj nie mam siły nadrabiać... Miałam STRASZNY dzień... Siedziałam sobie w domku, mąż pojechał do moich rodziców bo chciał sobie na quadzie pojeździć więc wrobiłam moją mamę w opiekę nad wnuczkiem a ja miałam chwilę dla siebie. Nagle ciotka przylatuje, że jakaś kobieta chce rozmawiac ze mną albo z moim mężem... A że go nie było więc telefon odebrałam ja... I kobieta mi mówi, że dzwoni z pracy gdzie moja teściowa pracuje i żebym się nie denerwowała bo zabrało ją pogotowie i że prawdopodobnie to zawał nogi się pode mną ugięły Mąż nawet nie zdążył wsiąść na quada jak do niego zadzwoniłam... zaraz przyjechał z powrotem z Przemkiem i pojechał do mamy. Okazało się, że miała zator tętnicy głównej i że przywieźli ją w BARDZO ciężkim stanie... po zabiegu stan jest średni ale te 2 doby mają pokazać co z nia bedzie... Oczywiście wszczepili jej rozrusznik i leży na intensywnej terapii... A dzisiaj rano tak świetnie sie czuła... |
|
|
|
#3393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zawsze studzi mój zapał. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-13 o 20:17 |
||||
|
|
|
#3394 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
karmel to karmel a nie rudy wiesz jaki kolor ma karmel, ktory sie robi z mleka kondensowanego? to taki kolor mniej wiecej co do wozka.......ale Ty masz spora spacerowke, ktora sie kladzie na plasko i malej jest wygodnie - a nasza nie dosc, ze kubelkowa, to jeszcze plytka, no niewypal totalny, nie moge patrzec na nia ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- adaikaka mam nadzieje, ze z tesciowa bedzie dobrze
|
|
|
#3395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba nie zrozumiałam ![]() Cytat:
mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie, trzymam kciuki
|
|
#3396 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Kasi zapewne chodzilo o to, ze nie wolno brac dziecka do gory nogami jak sie krztusi
|
|
#3397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() naprawde przykre Cytat:
powaga jeszcze tego bloku z poczekalni nie zrobilam co zachwalacie ![]() predzej twoj karmel na glowie oblookam niz skarmelizuję kondensowane ![]() majaszko!!! nie odwracaj swojego dziecka do góry nogami jesli sie czyms zakrztusi. Naprawde!!!! ja jak taka wariatka za kazdym razem o tym trąbie i sie denerwuje i w tyłku mnie macie, ale to wasze dzieci i wasza sprawa jak je urzadzicie... Przede wszystkim odkrztuszenie jest bardzo istotne i w wiekszosci przypadkow dzieci odkrztuszaja cos obcego/za duzego Obracajac dziecko do gory nogami i w momencie kiedy zasysa powietrze "cialo obce" wedruje glebiej. Jednak sie powtorzylam ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() czytasz w moich myslach
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#3398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A niewiem o co chodzi bo nie jestem za czesto na forum i nie czytam wszystkich postów (w tym jak widze postu Kasi na temat trzymania "do góry nogami"). ---------- Kasia widze ze juz napisałas wiec cofam pytanie i dzieki za rade ale wybacz nie czytałam zadnego twojego postu w tym temacie.
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-04-13 o 20:40 |
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
Linki się nie otwierają adaikaka oby wszystko się dobrze skończyło życie jest takie nieprzewidywalne ![]() Moja kuzynka, która ma córkę 3 miesięczną dawała jej herbatkę i mała się zakrztusiła. Nie wiedziała co robić i z krzykiem wyleciała przed blok, zleciały się sąsiadki i szybko zaczęły reanimować mąłą usta-usta i zaczęła oddychać. Ale nie wiem czemu nie wezwali pogotowia ani z nią do lekarza nie poszli Ja bym dla pewności wezwała.
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To co radzila pani na pogotowiu jest poprawne-takie przewieszenie.Ulatwienie odksztuszenia, swobodnijeszego wyrzucenia/wydmuchniecia. U wiekszych dzieci mozna zastosowac chwyt Heimlicha. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() a jej sie zatrzymala akcja serca, ze usta-usta robili?przestala oddychac, czy sie tylko zakrztusila? ręce opadaja... przepraszam.....eh jeszcze mi sie nasuwa pytanie czy wiedzialy ze usta i nos trzeba objac jednoczesnie u tak malego dziecka i ile powietrza wtłoczyły...włosy deba mi staja
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3402 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Aneczki ![]() A jaka będzie radość jak już to wszystko wypakujesz w nowym domku ![]() Ja Zuzia daję chrupki kukurydziane, wafle ryżowe te dla dzieci, biszkopty, bułeczkę i ładnie sobie radzi ale zawsze siedzę przy niej w razie jakby za duży kawałek ugryzła. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Adaśko grzeczny ![]() I cieszę się, że zadowolona jesteś z pracy. Teraz kiedy siedzę w domu z z Zuzią to już tak nie przeżywam powrotu choć wiem, że w końcu mnie to czeka. |
|||||
|
|
|
#3403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam Dziewczyny przepraszam, że wpadam tu tylko od czasu do czasu. Moją głowę zaprząta pewna sprawa i nie potrafię na niczym się skupić. Idę do sklepu po zakupy i zapominam, że nie mam pieniędzy. Zapominam co miałam zrobić, muszę wszystko zapisywać a i tak połowy nie zrobię z tego bo kartkę gdzieś posieję. Albo brak całkiem apetytu i nie jem nic do 14 albo bym ciągle jadła. Dziś od rana wyłam. Nie potrafię podjąć konkretnej decyzji... Nie smęcę więcej. Cały czas Was czytam Buziaki ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#3404 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
rozhustalas mi wiesz co ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
gorgulku co się dzieje, jakies problemy masz?
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
gorgulku to napisz w klubie, dobrze ze jakichś jeszcze dodatkowych problemów nie masz, bo juz zaczynalam sie martwić, ze cos jeszcze się dzieje
Svi, jak ja wypróbuję z Oliwką tą pionową pozycję do zdam relację, ale podejrzewam, że moja reakcja będzie taka sama jak u ciebie. Jak już Oliwka nie bedzie chciała siedziec tak, to kupimy wtedy inny wózek. narazie nie prostestuje. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-13 o 21:29 |
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gorgulku jakie to smutne ![]() pedze do klubu
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, sciskam mocno i wspolczuje
Wojtusiu, ja za moje bebenki z FP zaplacilam 4 GBP, czyli ok 20 zł , takiej kwoty, jak z mojego linka nie dalabym za nieU nas ciaglym hitem sa tez Busy Gear z Playskool.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-04-13 o 21:46 |
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej boję się nocy Spać nie mogę bo ciągle o tym myślę. Albo budzę się kilkanaście razy w nocy z takim strachem ![]() Siedzę do bardzo późna, czasem kładę się dopiero o 1... W dzień jakoś schodzi bo ciągle coś robię. |
|
|
|
|
#3411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gorgulek przytulam mocno
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-13 o 22:14 |
|
|
|
|
#3413 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie bedzie ci ladnie bo masz piekna buzke Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze tesciowa szybko dojdzie do siebie Cytat:
mi Wercia raz sie zakrztusila jak dawalam jej syropek.......nie mogla zlapac powietrza i cala sina byla.......przechylilam ja troche i klepalam w plecki ale nie pomoglo wiec dmuchalam jej w usta i zalapala a potem zwymiotowala a ja cala sie trzeslam ze strachu -ale jakos nie spanikowalam Cytat:
lece do klubu ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- byla dzisiaj u mnie tesciowa ze szwagierka wiec jakos wieczor zlecial a malz caly dzien na wyjezdzie byl........Wercia jak uslyszala ze malz wrocil to ani myslala o spaniu ale dosc szybko jej sie znudzily harce z tatusiem i spi
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
adaikaka zycze zdrowia Twojej Tesciowej.
Wojtusia, a nie myslalas o uzywanych zabawkach z Allegro? Na pewno mozna znalezc perelki cenowe
|
#3415 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzieki
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę spać, coś mnie gardło boli. do jutra papap |
||
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze tez kupie takie kulki moje malej raczycy?bo ona tylko do tylu umie ale w chodziku juz pomalu lapie i zaczyna chodzic-oczywiscie spedza w nim max. 15 minut dziennie , woli jezdzik bo sama wstaje i sie odpycha
|
|
#3419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
głowa do góry.
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobiety
![]() Ale pogoda ![]() u mnie pada Noc przespana. Wypiłam juz kawke, wstawiłam zupkę i idę sie troche pobawic z mała wpadnę całkiem niedługo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

, zreszta klade tam duzy koc, a na nim zabawki, a ta mata, to wielkosci koca wlasnie. Jak maly bedzie starszy, to bedzie na stale w jego pokoju...
rewelacja
mam przez 4 dni robić inhalacje, a jak nie przejdzie to przyjść po antybiotyk 

nogi się pode mną ugięły 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zawsze studzi mój zapał. 

oby wszystko się dobrze skończyło
życie jest takie nieprzewidywalne 

nauczyla sie tez machac oraz robic akuku. Boska ta moja dziewczynka
dla Aneczki