|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Ja również podchodzę z dość dużym niedowierzaniem, do owej "przepowiedni", mimo tych moich snów.
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
btw. nie wiem, czy było, bo w pracy na kompie, na którym siedziałam, nie działa mi jutjub (jakiejś wtyczki chyba brakuje), ale na wszelki wypadek wrzucę:
http://www.sadistic.pl/kabaret-mlody...tu-vt36799.htm dziwnie się to dziś ogląda. dobrej nocy, kochane moje bimbałeczki ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- http://demotywatory.pl/1396900/Czyzby - natomiast jeśli to prawda z tym sadzeniem drzewa dokładnie 10 kwietnia, to padłam. Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-04-14 o 00:33 |
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ale trafili z tym kabaretem![]() zagiełaś mnie z tym Stalinem....
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-04-14 o 00:45 |
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać. Jestem totalnie rozczarowana. Stary bajzel wrócił wcześniej niż myślałam i w dodatku w bardzo niewybrednej formie.
Dobranoc dziewczyny |
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc rain
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam Wasze wtorkowe pisanie i tak w kontekście niezgody niektórych z Was na pochowanie pary prezydenckiej na Wawelu: http://www.tvn24.pl/0,1652102,0,1,wa...wiadomosc.html
Aleks chyba wypisała osoby, które są tam pochowane. Sporo królów... Ale czy rzeczywiście oni wszyscy zrobili coś wielkiego dla Polski? I proszę nie bić, że wyciągam coś sprzed 10 stron, jak to miało dziś miejsce... Jednych za nadrabianie podziwiacie, a innym mówicie, że mają nie wyciągać czegoś, co było dawno...
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Idę Spać
Dobranoc Kochane
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym mnie ta decyzja po prostu dziwi, jest dla mnie niezrozumiała z kilku względów. Co do wypowiedzi pani socjolog - nie chowa się ludzi w krypcie wawelskiej za marzenia. ale teraz to już mi to wisi - i tak to zrobią :P Hawwo, różnica jest taka, że ktoś nadrabia i albo nic nie pisze, albo pogratuluje czegoś (zdania egzaminu, znalezienia pracy itp.). Nie przypominam sobie, by ktoś wyciągał dyskusje dalej niż sprzed, powiedzmy, doby. A już na pewno nie takie, które były bardzo burzliwe. Najwyżej pisano: "co do tego tematu, któy poruszałyście, to się zgadzam z.../nie zgadzam z..." - nie przypominam sobie też, by ktokolwiek wyciągnął czyjś cytat, który był dawno przedyskutowany, i rozpoczynał na nowo polemikę. To miłe, że nadrabiasz natomiast może lepiej nadrobić wszystko naraz i potem uznać, czy jest sens się wypowiadać, czy już wszystko zostało w temacie napisane i wystarczy przytaknąć komuś lub też przemilczeć. (żeby nie było, w tym poście nie chodzi mi o tę, cytowaną przeze mnie, Twoją wypowiedź, ale o poprzednie Hajji [chyba, bo się gubię], które wywołały zamieszanie) OK, umyłam się, więc idę lulu naprawdę Madziu, to podobno brednia z tym Stalinem
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-04-14 o 01:29 |
|
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do drugiej części - dla mnie klapki na oczach mają ci, co wierzą Tuskowi. Cóż, wolność wyboru. Każdy ma prawo mieć swoje poglądy polityczne i chyba rzadko bywa tak, że uda się przekonać kogoś do swoich poglądów. I czemu z góry zakładasz, że B. nie wie dużo rzeczy, nie widział i nie słyszał? Żyjmy i dajmy żyć innym... ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
Co do Wawelu jeszcze - królów chowano tam, bo była taka tradycja. Teraz mamy prezydenta zamiast króla. Kaczyński to pierwszy zmarły prezydent III RP, więc nie wiemy, czy innych też tam nie pochowają. Rodzina podjęła taką decyzję i uszanujmy to.
|
|
#1840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, pochowajmy na Wawelu wszystkich solidarnościowców (a Wałęsę to już na pewno, jako że jest symbolem). No i szczerze to prezydent Kaczorowski zrobił też bardzo wiele, żeby nie napisać więcej, urzędował w ciężkich warunkach itd. A on nie będzie pochowany na Wawelu. Po prostu nie rozumiem tego, po co chować warszawiaka z krwi i kości na Wawelu. PAAAAAAAAAAAA ---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Cytat:
jeśli ktokolwiek wyciągnąłby jakiś post po tym, jak temat został zmieniony i wszyscy piszą o czymś innym (a bo właśnie - jeśli ktoś nadrabia i kogoś cytuje, to cytuje też aktualne posty, coby nie przerywać dyskusji), to na pewno byłby potraktowany tak samo - nie przypominam sobie natomiast takiej sytuacji. Od czasów królów mieliśmy wielu prezydentów, nie tylko komunistycznych, i jakoś żaden tam nie leży. Choćby Kaczorowski. Poza tym jasne - ich decyzja. Dziwna dla mnie, ale rodzina decyduje i dlatego nie jestem za żadnymi protestami ![]() PS kurde, pomyliłam totalnie nicki i to, co kto i kiedy pisał, ale chyba już to wyprostowałam :P Przepraszam, Hawwo
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-04-14 o 01:31 Powód: błąd merytoryczny :P |
||
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie będę oceniać zasłużył/nie zasłużył. Nigdy za specjalnie nie interesowałam się polityką, nie znam zbyt wielu faktów z życia Lecha Kaczyńskiego. Dla mnie dziwne jest po prostu to, że Prezydent był związany z Warszawą, był Jej prezydentem, od lat w niej mieszkał, na pewno miał tam większość swoich przyjaciół. Tak zostało zadecydowane i ok, ale po prostu może to niektórych dziwić...
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to zdziwiło, że związany tak bardzo z Warszawą, a jednak będzie pochowany na Wawelu. Ale tak zostało postanowione i nie czuję się odpowiednią osobą, by to kwestionować. Podoba mi się, jak mój P. uzasadnia, dlaczego zgadza się z pochówkiem prezydenta na Wawelu: "walczył o kraj, walczył o pokazanie prawdziwej historii i zginął na służbie". Dodam tylko, że P. jest zdecydowanym przeciwnikiem PiS-u.
Naj, szczerze mówiąc, trochę mnie dziwi Twój lekko bojowy stosunek do moich postów, tylko wyrażam swoje zdanie I widziałam, że przed edycją pomyliłaś mnie z Hajją ![]() ---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Skończyłam nadrabiać. Odnosić się już do niczego nie mam siły... Krótko tylko jeszcze napiszę o sobie. Chyba potrzebuję przerwy od forum. W ciągu dnia nie mam czasu pisać, nocami nadrabiam, przez co olewam moje obowiązki, a tych się ostatnio gromadzi coraz więcej. Zresztą też dziwnie się tu ostatnio czuję... Także nie wiem, kiedy znów tu zajrzę, mam nadzieję, że o nowych zaręczonych będę się jakoś dowiadywała na bieżąco Ale chyba nie będzie Wam mnie brakować...Do tego z dnia na dzień coraz mniej radzę sobie z nową sytuacją życiową i mam wrażenie, że łapie mnie depresja... A Internet przestał być lekiem na samotne wieczory. Tak więc do przeczytania w bliżej nieokreślonej przyszłości
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w deszczowy poranek.......... bu......... ja chcę słońca
![]() Tak czytam wiadomości - i po co komu ta pikieta. Jesteśmy teraz na oczach całego świata a tu znowu pokazujemy jak lubimy się tarząć we własnym g.... Skoro decyzja została podjęta to powinniśmy ją uszanować a nie robić z siebie błaznów. A podział na warszawiaków, krakowiaków jest bezsensowny.
|
#1845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja Was ciągle mylę. Oczywiście wiem, która ma jakie sytuacje w życiu, ale jak piszecie o czymś tego życia niedotyczącym, to ja zazwyczaj źle Was nazywam. Rozumiem Twoją przerwę od forum, chyba też powinnam sobie takową zrobić, bo nadrabiam albo piszę tutaj, zamiast uczyć się czy spać. Jestem teraz tak niewyspana, że masakra... zasypiam coraz później, muszę się przestawić od jutra (dziś tworzę magisterkę...). aaa, mój stosunek do Ciebie nie miał być bojowy, jeśli tak to zabrzmiało, to przepraszam. Po prostu starałąm się wytłumaczyć, dlaczego wyciąganie postów jest moim zdaniem zbędne. Miłego dnia Cytat:
Kurde, jestem jak śnięta ryba, wczoraj też byłam, ale odechciało mi się spać koło 23, więc i tak bym nie zasnęła. To dziwne, bo ja uwielbiam spać i sypiam zwykle po 8-10 godzin, w weekendy zdarza się i po 12 a teraz chyba straciłam swój dar snu! ![]() Miłego dnia, dziewoje. Lecę do pracy, a potem będę pisała mgr. Odezwę się jutro. |
||
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Hawwa...podsumuję to krótko- Warszawa to miasto Prezydenckie,a Kraków Królewskie. Koniec. Co do moich poglądów,to Tuskowi też nie wierzę. Po prostu kiedy pisał tak na niego chwaląc Kaczyńskich to mu zwróciłam uwagę na kilka faktów. Reasumując-widzę co się dzieje,nie jestem za nikim,jestem za faktami. Co do sporów na temat przezwisk to ja i moja Rodzina też mówiliśmy Kaczor. Kwachu. I różne inne. Ale dla nas to zdrobnienia,bo jednak wielu z nich ma długie nazwiska. To żadne przezwiska. Jednak od soboty nie użyłam zdrobnienia Kaczor,bo mamy żałobę i po prostu dla mnie to tak nieładnie. Co do tego forum z Samośki-zapytam mojego kolegę,czy da się tak pozmieniać daty,czy cuś ![]() Co do snów proroczych-na szczęście nie miewam. Jedynie przed śmiercią Dziadka miałam takie przeczucie i pamiętam,jak siedziałam w pokoju,robiłam jakiś projekt do szkoły i nagle rozgległ się wielki huk-jakby taki wystrzał.I przez te moje wcześniejsze przeczucia pomyślałam - Dziadek zmarł. No i faktycznie. 2 minuty później zadzwonił telefon. Nie wiem czy dodałam,ze Dziadek był weteranem wojennym. Często słyszy się,że w momencie śmierci osób bliskich coś zaczyna się dziać. Ja jestem pewna,że to był taki znak...chociaż ogólnie nie wierzę w żadne tego typu zjawiska. Co do par butów Arrakis...mam więcej.Zbieram się,żeby to policzyć bo nie wiem dokładnie,ale na 100% mam więcej niż 30.
|
#1847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Cytat:
wracaj do Nas szybko ![]() Cytat:
a jeszcze wczoraj takie słoneczko było![]() No ja nie rozumiem tych ludzi którzy protestują..gdzie się podział ten spokój,pustka po śmierci tylu ludzi? Długo nie wytrzymali ![]() Motylku gdzie Ty te wszystkie buty trzymasz
|
|
|
#1848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do butów mam jakieś 5 par, paski 4, perfum 1 buteleczkę, a torebek tak mniej więcej zaokrąglając ... około miliona
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pod łóżkiem mam takie pokrowce duże i tam je trzymam-oczywiście bez pudełek,bo po co No i tam sobie tak leżą i tak sobie wyciągam jak potrzebuję daną parę.Pamiętam,że jak nie miałam pokrowców to trzymałam w pudełkach,ale wyglądało to bajzelowo. A teraz ładnie i czysto i poukładanie pod tym łóżkiem.
|
|
#1850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Na facebooku czytam jadowite komentarze moich znajomych, których w życiu NIE POSĄDZAŁABYM o takie nastawienie i straszliwie mi przykro... Nie chcę tych ludzi oceniać po jednej wypowiedzi, ale te wypowiedzi mną wstrząsnęły
|
||
|
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
w Brazylijskim parlamencie jest bardzo wielu Polaków stąd ta żałoba...
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że są. Wiem, że mają tam bodajże trzecią co do wielkości Polonię na świecie. Ale nie o to chodzi. Chodzi o to, że zrobili to, chociaż nie mieli takiego obowiązku i zjednoczyli się w jakiś sposób z nami. Szkoda, że my tego nie potrafimy.
EDIT: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1023301,...wiadomosc.html ... Edytowane przez raingirl Czas edycji: 2010-04-14 o 10:26 |
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rain oglądałam niedawno w tv jak ludzie krzyczeli w czasie tych protestów,że "Lech by tego nie chciał" co to ma być
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
nudy w pracy
![]() mnie tam po prostu ta decyzja teraz zwisa, o. protesty są dla mnie idiotyzmem, można pogadać, że by się tak nie zrobiło, ale protesty... przyszłam Wam to pokazać: http://demotywatory.pl/1405897/Hakuna-Matata
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
jakie słodkie
|
|
#1856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
co do tego http://demotywatory.pl/1396900/Czyzby to jakaś masakra.
w ogóle ja chyba przestane gdziekolwiek wchodzić, cokolwiek oglądać bo zwariuję. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- protest w Krakowie pokazuje kulturę Polaków. Ale uważam że jeśli Kaczyńskiego tam mają chować "za zasługi" to i Kaczorowskiego powinni. No ale tutaj mogła się wola rodziny różnić. |
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
a przy okazji... mój kumpel z roku otworzył firmę - wypożyczalnia limuzyn (głównie do ślubów) w stylu retro, czyli takim:
http://kontrateksty.pl/files/news/hotel.jpg na razie mają jedną limuzynę, jutro ją odbierają (w liczbie mnogiej pisze, bo to z kumplem założył) - fajny pomysł, bo w naszym mieście albo nie ma takiej firmy, albo nikt o niej nie wie (nawet w urzędzie miasta )już wiecie, co od niego dostanę w prezencie ślubnym... ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- pychol mi się uśmiechł, jak to zobaczyłam
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-04-14 o 10:40 |
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli ten tekst, który wkleiłam kilka pięter wyżej jest "prawidłowy" to nie tyle "za zasługi" co z powodu okoliczności - tragiczna śmierć w czasie pełnienia obowiązków Głowy Państwa...
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Naj no to będą jedyni z takim pomysłem w Twoim mieście
![]() a Komorowski dzisiaj chciał ustalić kiedy mają być wybory ale nikt się nie zgodził bo chcą dopiero po pogrzebie o tym myśleć..ten to ma tupet :/
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

natomiast może lepiej nadrobić wszystko naraz i potem uznać, czy jest sens się wypowiadać, czy już wszystko zostało w temacie napisane i wystarczy przytaknąć komuś lub też przemilczeć.