|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
nafte uzywalam razem z waxem badz inna odzywka nakladajac na koncowki wlosow na 15-30 min
kiedys robilam jeszcze mieszanke z olejkiem rycynowym, ale zaprzestalam, bo strasznie ciezko schodzil z wlosow.z tego co poczytalam bede musiala zaczac wmasowywac ja w skore glowy
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
ja nafte uzyłam dopiero drugi raz... ale moje spostrzeżenia?? mam włosy srednio długie... zmywam za 3 razem nafte... kręcą się włoski cudnie
są miękkie i nie oklapniete a wręcz uniesione lepiej sie rozczesują i błyszczą na pewno bedę ją stosować mam z witaminami i ona pachnie i to przyjemnie aha i stosuję samą na godz z ręcznikiem na głowie
|
|
|
|
|
#1473 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z nafta na noc? nie ryzykowałabym, z tego co czytałam lepiej nie... ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wolę nie nakładać na skalp bo potem pierońsko trudno się zmywa.
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest wiele sposobów nakładania nafty. Ja np nakładam 30 minut przed myciem włosów, albo stosuję ją w postaci maseczki: żółtko, nafta kosmetyczna, olejek rycynowy, miód) trzymam taka maske ile sie da.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Wtajemniczenie
|
a czy nafta podkresła skrety czy raczej powoduje, ze wlosy są prostsze? czytałam rózne opinie. Nie chciałabym zeby mi "rozprostowała" moje fale.
Może to zależy od rodzaju włosów, jak nafta na nie podziała? Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2010-03-27 o 20:27 |
|
|
|
|
#1477 |
|
Rozeznanie
|
Mi nafta prostowała naturalne fale .
Nie spotkałam sie jeszcze z tym, zeby komuś kręciła ;P ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Aaa musze sie pochwalić Od nafty mam teraz mnuustwo nowych włosków na głowie, takich antenek. Jak urosną, to będzie więcej włosów. Odkryłam to dopiero teraz, bo mam jasniutkie wlosy wiec na moich bialych scianach przed lustrem trudno to zauwazyc . Wiec jak widać efekty są.. ja stosowałam ją..hmm około 20 razy . |
|
|
|
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
w takim razie nafte sobie daruje
nie chce efektu prostowania, a mam duzo wlosow i nie wypadaja mi, wiec tego rodzaju wzmocnienia im nie potrzeba. Zostane przy odzywce Jantar Farmony (szkoda, ze ją wycofują...) i własnorobionych psikadłach
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
a to chyba różnie działa na różne włosy, bo ja mam naturalne kręcone i po nafcie lepiej i ładniej mi się skręcają.. ;P
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda, różnie działa
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
Ile razy zmywacie naftę?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
2 razy i spokojnie wystarczyło 1 raz szamponem dla dzieci nivea za drugim razem loreal.mam nafte z olejkiem rycynowym( nieraz dodaje zółtko)
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zdziwiłabym się, bo mnie nafta przypomina w działaniu alkohol- nabłyszcza, wysusza, poprawia ukrwienie skóry.
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również zmywam 2 razy
|
|
#1486 |
|
Rozeznanie
|
Ja też zmywam 2 razy, ale tylko szamponem neril i fructis. Najgorzej sie zmywa szamponem radical.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
|
#1487 |
|
Rozeznanie
|
Użyłam nafty raz, najzwyklejszej, jaką dorwałam w aptece. przerzuciłam się na olejek rycynowy, ale jak tak obserwuję ten wątek i po przeczytaniu postu Gosi 19011983 o nafcie z z wit. A+E to aż mam zamiar znowu spróbować.
w przypadku olejku, mieszam go jedynie z odżywką, żeby się łatwiej zmył, żółtka i cytryny już nie dodaję, po tym jak na 2 dzień, włosy pachniały mi jajkiem... ;D ale własnie mam pytanie co do cytryny, czy ona nie wpływa źle na kolor włosów? nie wywabia bardziej farby? i mam rozumieć, że naftę mogę spokojnie zmieszać z olejkiem rycynowym i również odżywką i trzymać godzinę? |
|
|
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
mam takie głupie pytanie
naftę nakładacie na suche, wilgotne czy mokre włosy? Jak dotąd ja najpierw moczyłam całe włosy i nakładałam naftę, ale może w innych przypadkach są inne efekty? Nie powiem, że sposób, w jaki to robię nie daje wspaniałych efektów
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje na suche, przed myciem
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1491 |
|
Rozeznanie
|
a jeszcze mi powiedzcie jaka jest różnica między nakładaniem na całe włosy, a wcieraniu w skórę głowy? czy najlepiej i jedno i drugie?
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
W moim przypadku różnica jest taka, że kiedy nałożę na całe włosy, to gorzej mi zmyć naftę i jakby szybciej włosy są tłuste. Nie wiem jak w przypadku innych dziewczyn. najwięcej nafty wcieram w skórę głowy, a na same włosy nakładam tylko trochę
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro po szkole wreszcie kupię naftę
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedzi
![]() jutro też spróbuję na suche
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
a ja nakladam na suche wlosy przed myciem. i efekt bombowy
|
|
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
Lubię naftę, ale strasznie ciężko schodzi mi z włosów. Płucze je 3 razy w szamponie, a i tak po wysuszeniu nie wyglądają świeżo. Ale po myciu następngo dnia są cudne.
Tylko przeszkadza mi jeszcze to, że przy tak wielokrotnym myiu bardzo wypadają mi włosy i to jest mój dodatkowy problem
" Siedziałem cicho i próbowałem się z nim porozumieć telepatycznie. Wyjaśnić mu jak mi przykro z tym co się stało. Pomyślałem o całym żalu i smutku na tym świecie. Chciałem z całego serca po prostu zostawić ten świat. I móc tak jak dwa anioły w nocy magicznie...zniknąć." Neil McCormick > |
|
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj pierwszy raz nałożę naftę
Ile ją trzymać? 15 min? Tyle jest napisane na opakowaniu
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
Ja różnie trzymam naftę.Czasem jakieś 15 min,czasem nawet kilka godzin.To zależy,czy gdzieś się spieszę czy nie.
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
jestem właśnie po zastosowaniu nafty i mam mieszane uczucia... Miałam ochotę na wypróbowanie maseczki z jajka i olejku rycynowego, ale nie zaopatrzyłam się jeszcze w olejek więc zastosowałan naftę którą znalazłam w domu. Mam kręcone włosy i już samo nałożenie maseczki sprawiło mi problem (nafta+żółtko+cytryna). Ale jakoś sobie poradziłam, trzymałam ok. 15 min pod folią i ręcznikiem. Myłam włosy 3 razy, i dalej mam wrażenie że nie spłukałam nafty mimo że myłam długo i dokładnie :/Włosy są sztywne, źle się rozczesują i sporo mi wypadło podczas dzisiejszej kąpieli
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Mam naftę w domu, używałam jej kilka razy na końcówki i efekt mnie nie zadowalał
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

kiedys robilam jeszcze mieszanke z olejkiem rycynowym, ale zaprzestalam, bo strasznie ciezko schodzil z wlosow.

są miękkie i nie oklapniete a wręcz uniesione