![]() |
#4531 |
Rozeznanie
|
Dot.: Świnki Morskie cz. II
Musisz uważać na takie puszczanie samopas... bo co by bylo jakby gdzieś dalej w łóżko się zapuścił..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Pani-jesien, mam nadzieje ze łapka szybko wróci do zdrowia.
Wczoraj wyszlam na chwile z pokoju i zostawila Niesmiałka - wrócilam i mialam prawie stan przed zawałowy...musze z nim siedziec i go pilnowac bo jest cholernie cwany ![]()
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4535 |
Rozeznanie
|
Bo Nieśmiałek to taki wścibski nosek sprawdza czy tam jakiegoś ogórka nie masz Motylku
![]() Kredzia_ akurat z tym łóżkiem nie chodziło mi o szczeliny, a bardziej o to że świnek mógł po nim wędrować a Ty przewracając się z boku na bok niczego nieświadoma mogłabyś go przygnieść czy nawet uderzyć ręką... Ja moich bez kontroli też puszczać nie mogę, chodź są grzeczne za bardzo nie szkodzą ale za to sikają gdzie popadnie :/ehhhhhhh ..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() super. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
![]() Moje prosięta dziś miały wielkie sprzątanie i akcja nauki picia z poidełka w pełni zakończona sukcesem, praktycznie cała woda wyduldana ![]() ![]() ![]()
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;18431056]hehe toż to jak piesek ![]() super. ja puszczam po domu, ale zawsze mi nasika w jednym miescu, za koszem na śmieci ![]() Nom ;pp zawsze jak widzi, ze ide do kuchni to wybiega z pokoju i biegnie za mna ![]() ![]() Moj moze sie gdzies w kacie skupkac ale wysiusiac nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Konto usunięte
|
mój Pan proś siedzi sobie w ogrodzie i delektuje piękną pogodą
![]() chyba strasznie najedzony bo nawet trawki nie dziubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
Moj prosiek miał spuchnięta ze tak powiem stope i cala mial w bandażu...co do spania tez się z imi nie boje wiec sie nie dziwie koleżance
![]()
#4542 |
Zakorzenienie
|
#4543 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, niestety okazało się, że moja sąsiadka jest uczulona i musi oddac swojego ukochanego Rysia
![]()
#4544 |
Zakorzenienie
|
U mnie świneczki wyjadły już całą miskę jarzynek od rana
![]() ![]() Co do uczuleń to sąsiadka ma jakieś ostre reakcje alergiczne na świnkę? ja jak się okazało jestem uczulona na kota, ale oddać nie zamierzam ![]()
#4545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Napisz do któregoś z moderatorów na forum Caviarnii o pozwolenie na założenie wątku adopcyjnego. Może ktoś będzie mógł wziąć od razu na DT jeśli nie da się DS od razu znaleźć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Raczkowanie
|
Witam! od miesiaca mam swinke morska
![]() zaczyna sie sezon warzywkowo-owocowy.. jakie moge podawac warzywka mojej Tusi? bo slyszalam, ze salate nie.. a co z burakami? normalnie surowe? i w jakiej postaci podajecie witamine C ? a czy do scierania zabkow starczy sucha bulka? ![]() z gory dziekuje za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() temat zywienia przewijał sie setki razy na tym wątku ![]() tak w skrócie to: sałaty lepiej rzeczywiscie nie podawać, chyba, że sie ma z własnego ogrodu. Buraki oczywiscie surowowe (wszystkie warzywa i owoce podajemy surowe - nigdy ugotowane, czasami suszone). jest bardzo wiele warzyw i owoców jakie mozesz podawac swince. Na pewno na tym watku nie raz przewijała sie lista. ja bułke odradzam - najlepiej od początku uczyc scierania zębów na patyku. Wit C mozna podawac na warzywach (tylko nie na ogórku), albo prosto do pysia za pomocą strzykawki, bez igły oczyswiscie. Najlepiej jednak kupić odpowiednią karmę z bardzo wysoką jej zawartoscią i wtedy nie trzeba podawać jej dodatkowo. Nie wlewaj tylko wit C do poidła bo to bez sensu. pochwal sie swinka, pokaż jej fotki ![]()
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
Divine Witaj
![]() Tutaj coś znalazłam tak na szybko o żywieniu ![]() http://www.swinkimorskie.com/forum/viewtopic.php?t=3145 Choć sama kiedyś korzystałam z innej fajnej strony gdzie opisane było każde warzywo i owoc po kolei, może jeszcze odnajdę tę stronę ![]() Moje prosiaki bardzo lubią obgryzać gałązki jabłoni ![]() ![]()
#4551 |
Zakorzenienie
|
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
Przezylam dzis traume w pracy...
Mialysmy klientke, ktora... ma w domu weza boa ![]() ![]() ![]() Scisnelo mi sie gardlo i zoladek, jej to nie wzrusza... mowi ze skoro musi to jesc to mu daje... ze nie tyka sie padliny i innego jedzenia. Dziewczyny slabo mi sie zrobilo... ja mam swinki, kolezanka ktora akurat odwiedzila nas w pracy ma krolika a inna ma kota. Ogolnie wszystkie kochamy puchate - i nei tylko - zwierzaki a tu takie cos... Najgorsze jest to, ze ta babka byla b.fajna, sypmatyczna i dowcipna. Nie miesci mi sie to wszystko w glowie. Wiedzialam, ze weze sa tak karmione, ale chyba to do mnie nie docieralo, dopoki nie poznalam dzis tej babki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro, ale natury się nie zmieni.
![]() |
#4555 | ||
Zakorzenienie
|
fajowe
![]() Cytat:
![]() Dbałam o Czandora najlepiej jak umiałam...dobre karmy, suszki, sianko Zuzala a jak szybko mi umarł ![]() Nieśmiałek od początku mi kichał i kicha nadal. Wciskałam mu na chama strzykawką wit C - znienawidziłam mnie ![]() ![]() ![]() taka kichająca swinka juz pozostanie chyba. Staram sie karmić je jak najlepiej, ale zawsze trzeba zachować zdrowy rozsądek ![]() Warzywa dziś w większości są "skażone" chemią niestety, moje swinki takie jedzą. Granulat pewnie tez ma w sobie jakies konserwanty zeby mial takie terminy ważnosci. Wit C w płynie tez pewnie jakies "chemiczne" dodatki ma. Obserwuje swoje swinki, zęby mają białe, nie chorują, więc mam nadzieje ze wszystko co potrzebne im dostarczam ![]() Cytat:
z jednej strony Cie rozumiem, bo my jako że mamy swinki podchodzimy do tego emocjonalnie, ale taka jest natura ze jedne zwierzęta zjadają drugie. Z tego co kiedys wyczytałam niektóre gatunki węży nie zywią sie padliną, więc pozostaje tylko żywy pokarm ![]() szczur, myszka, swinka, królik - w sumie róznica niewielka... Decydując sie na węża trzeba sobie zdawać sprawe co on je, wiec to nie znaczy ze ta pani jest zła - chce pewnie żeby jej węzowi bylo jak najlepiej, tak samo jak my dbamy o swinki. poza tym psy, koty tez jedzą mieso - co prawda w karmie jest juz przerobione, co nie zmienia faktu ze kiedys bylo to żywe zwierze.... taka jest natura i tego nie zmienimy (uważam za głupote robienie z miesożerców wegetarian) tak na marginesie mnie samej zostało w ostatnim czasie zarzucone jak śmie nazywac sie miłośniczką zwierząt skoro jem mięso w życiu....
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny...ja to rozumiem.
chodzi o to jak ona o tym opowiadala, jak tak od niechcenia rzucila ze ma weza i czym dokladnie go karmi - ze jest na etapie szczurow a niedlugo beda kroliki. Ja wiem co weze jedza, co je jakis gepart czy tygrys, chodzi o jej opowiesc... do tego mowila, ze to cudny widok jak waz sobie dusi ofiare i ja zjada ![]() Ja zwyczajnie nie chodowalabym takiego zwierza w domu... niech se zyje gdzie indziej i sobie zjada co mu sie podoba zywe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Maripossa ja Cię całkowicie rozumiem... my hodujemy świnki, koty psy... itp. i dla mnie to się wydaje najnormalniejsze
![]() ![]()
#4558 |
Zadomowienie
|
Motylku ja tez mam kichajacego mojego Pieszczocha od urodzenia... czasem faktycznie ma bardziej nasilone kichanie... dzisiaj sie przestraszyłam bo czkawki dostal i tak wyglądało jak by miał pawika puścić...ale zaczęłam go głaskać i uspokajać-było ok
![]()
#4559 |
Zakorzenienie
|
Na szczęście świnki nie puszczają pawików
![]() Co do węży - ja też nie wyobrażam sobie trzymania w domu takiego zwierza, ani tego pogłaskać, ani nawet ładnie nie wygląda, nie rozumiem, jak można węże hodować ![]() ![]() Kasiulko, a jak wyglądają stosunki ![]() ![]() ![]()
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.