|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Przyczajenie
|
Dot.: nowe perfumy
wiem, że może dziwnie to zabrzmi ale czy kierujecie się opiniami innych jak kupujecie perfumy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Absolutnie nie
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Moze zrezygnowałabym z jakiegoś zapachu gdyby bardzo nie podobał sie mojemu mężowi, ale nigdy nie kupiłabym czegoś ,bo ktoś powiedział ze ładne
![]() |
#4894 |
Perfume Lover
|
Ten watek brzmi jak badanie rynku :|. Ale moze to tylko moja paranoja. Jestem przeciwko kupowaniu perfum w ciemno, nigdy nie ma sie pewnosci ze sie trafi w gust obdarowywanej osoby, chyba ze sie kupuje cos co ta osoba zna i lubi. Najlatwiej byloby przeprowadzic wywiad z kolezanka, albo kims bliskim kto wyczai co stoi na polce i wtedy taka wode zakupic, np w zestawie z balsamem lub zelem pod prysznic.
#4895 |
Przyczajenie
|
żadne badanie rynku, uczestniczę wforum pierwszy raz, pierwszy raz się radzę i widzę po prostu, że dziewczyny znają się na sprawię, więc pytam
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Przyczajenie
|
Moschino Happy Fizz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zadomowienie
|
Nie tylko Twoja
![]()
#4900 |
Rozeznanie
|
Jakie perfumy dla przyjaciolki ?
Witam, sprawa jest taka że nadchodzą urodziny mojej przyjaciolki i chcialabym jej kupic perfumy. Przyjaciolka jest fanką Lancome Hypnose oraz Code Armani, ale ostatnio juz kilka razy slyszalam od niej, że dla odmiany chcialaby kupic sobie jakis lżejszy wiosenno-letni zapach. Biorąc pod uwagę jej upodobania,czy mogłybyście mi doradzić parę nazw które mogłabym wystestowac w perfumerii? Dodam, że przyjaciolka ma 22 lata, jest elegancką modną, seksowną dziewczyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jakie perfumy dla przyjaciolki ?
Jeśli przyjaciółka nie jest uprzedzona do zbytniej popularności zapachu, to moze Light Blue D&G? Akurat jest w promocji SuperPharm, widziałam nie tylko 25-ki ale i ekonomiczniejsze 50-ki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edit: Wstepnie myslalam o Armani Diamonds/ Idole d'Armani/ Shiseido Zen ale chetnie poczytam Wasze propozycje, bo nie mogę się zdecydować ![]() Edytowane przez *Pinacolada* Czas edycji: 2010-04-20 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zatem, Idole będzie świetny - jako szczęśliwa posiadaczka mogę polecić go (po raz kolejny zresztą) na prezent jako zapach wesoły, owocowy, słodki, bardzo mocny i trwały a takze będący w miarę nowoscią ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Sądzę ze niełatwo znaleźć coś typowo letniego zawierające jaśminy i wanilie charakterystyczne dla C. i H. ![]() Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-04-20 o 15:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Rozeznanie
|
Może troszke źle się wyrazilam, chodzi mi o cos co spodobaloby sie jej jako milosniczce takich zapachow jak Code i Hypnose, ale jednoczesnie zeby bylo troche lzejsze-na dzien, bo jednak wydaje mi się że te zapachy bardziej podchodzą pod wieczorowe... chyba pomysle o tym Idole powazniej ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zadomowienie
|
Moim skromnym zdaniem Idole jest znacznie cięższe i esencjonalne, niż Hypnose - to naprawdę nie jest lekki zapach. Diamonds z kolei są strasznie słodkie - mnie fance słodziaków wywracają żoładek na drugą stronę
![]() Myślę, że super propozycja to właśnie ZEN, ale nie klasyk, tylko wersja Eau Concentree - jak sama nazwa wskazuje, taki bardziej skoncentrowany klasyk. Bardzo ciekawy zapach, niebanalny, a przy tym szalenie przyjemny i taki "bezpieczny" na prezent. Z jednej strony kobiecy, wręcz dziewczęcy - a z drugiej elegancki. Plusem jest to, że nie jest tak szalenie popularny jak Code, Hypnose czy wspomniane Light Blue. Do testów w tym klimacie dorzuciłabym Addict 2 Diora - grapefruit + frezja z bardzo ładną, waniliową bazą oraz Mintea Masaki Matsuhima - zielona herbata z miętą i plasterkiem cytryny posłodzona cukrem trzcinowym - idealne na lato.
Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler ![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2010-04-20 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Wtajemniczenie
|
Może po prostu letnia wersja Code?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
a może Code Summer 2009 lub 2010?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Przyczajenie
|
hey,wydaje mi sie ze ona lubi eleganckie,luksusowe perfumy,uwazam ze jej uwage moze przykuć LOLA marck jacobs lub euphoria CK.Fajne sa rowniez perfumy naomi campbell,truth CK.lub jadore ,najlepiej jakby sama przetestowala kilka zapachow,gdyz na kazdym z nas pachna inaczej.Moja siostra miala noa chacharel i bardzo chcialam ja miec,podobala mi sie,jednakze gdy ja dostalam na urodziny wogole mi nie :podeszla"to nie byly perfumy dla mnie,kazdy musi sam przetestowac,tym bardziej ze perfumy sa drogie i nie warto ryzykowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Wtajemniczenie
|
a gdyby kupić 'I love love' ? Słodkie, radosne, wiosenne.
Zgadzam się jednak z poprzedniczkami że perfumy powinno się samemu przetestować. Chyba że ją zabierzesz do perfumerii i powiesz że szukasz czegos dla siebie i "pomóż mi coś wybrać" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Raczkowanie
|
Moja przyjaciółka zakochała w zeszłym roku w Armani Mania - dzięki mnie(prezent) i na wiosnę i lato go właśnie używa, na zmianę z Aqua Di Gio (również prezent)- też dzięki mnie
![]()
Some say love it is a river That drowns the tender reed. Some say love it is a razor That leaves your soul to bleed. Some say love it is a hunger An endless, aching need I say love it is a flower, And you it's only seed........... -The Rose- |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Rozeznanie
|
Ktore wybrać? Poradźcie, proszę.
Chcę zaszaleć i kupić sobie perfumy trochę w ciemno
![]() Dotychczas używałam najdłużej i najwierniej Naomi Campbell Cat de Luxe różowych, ale stały się ona dla mnie trochę zbyt "z pazurem" i marzy mi się coś bajecznie słodkiego, trwałego żeby kojarzyło się nie wiem z taką delikatną kobietką-kokietką i słodyczami jak przejdę ![]() Zastanawiam się nad: 1. Cacharel - AMOR AMOR 2. CALVIN KLEIN - OBSESSION 3 YVES SAINT LAURENT - BABY DOLL 4. JENNIFER LOPEZ - LOVE AT FIRST GLOW Jako doświadczone w zapachach, które z w.w mi polecicie? ![]()
Kocham husky! Adoptowałam już 2! ![]() Edytowane przez Chooo Czas edycji: 2010-04-29 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ktore wybrać? Poradźcie, proszę.
Oj jeśli w ciemno to radzę najpierw potestować w perfumerii - Obsession wg mnie raczej nie podchodzi pod kategorię kokietkowo-słodyczową
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bo tak patrząc na Twoje oczekiwania, to: Amor Amor - ma chyba tylu przeciwników co zwolenników, bywa jadowity (mnie na przykład boli od niego głowa) i radziłabym przetestować przed zakupem. Z delikatną kobietką średnio mi się kojarzy ![]() Obsession jest również bardzo charakterystyczny, dość ciężki, gęsty, fizjologiczno-orientalny. Dość kontrowersyjny. Baby doll najbardziej do wymarzonej "delikatnej kobietki, kokietki" pasuje. Różano-grejfrutowy, chyba wielu osobom się podoba. Ostatniego albo nie pamiętam albo nie znam, więc nie doradzę ![]() Ale przede wszystkim polecam porządne testy, jeśli tylko masz okazję wejść do perfumerii. Jeśli nie to zawsze można nabyć próbki na allegro lub wymienić się na wizażu. Chyba, że lubisz strzały w ciemno, ale widzę że chciałabyś wybierać z naprawdę różnych typów zapachów i według mnie ryzyko porażki spore.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-04-29 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Rozeznanie
|
To spytam z innej strony zanim się wybiorę do perfumerii...
Czy któreś z nich są tak przesadnie słodkie, że w ogóle nie nadają się na nadchodzące wyższe temperatury?
#4916 |
Zakorzenienie
|
No i kokietować można na różne sposoby
![]() Jeśli masz na myśli taką "różową", słodką kokietkę, to Baby Doll byłoby dobre, z powyższych chyba najlepsze. Po głowie chodzi mi też Diamonds Armaniego... I Hot Couture Givenchy, albo Apparition Ungaro, z tym, że tego w Douglasie nie uświadczysz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi właśnie chodzi o coś słodkiego, ale nie tylko kwiat sam tylko właśnie coś jeszcze. Kurcze, nigdy nie buszowałam w słodkich, delikatnych, a zarazem trwałych zapachach dlatego w ogóle nie wiem za co się zabrać. Kiedyś w ciemno kupiłam sobie: Halle Berry Diora (nie pamiętam jakiego) Extasię Ubóstwiałam też z Diora Pure Poison, ale trochę za drogi dla mnie, kiedyś dostałam J`adore - jak dla mnie okropieństwo ![]() Co do Daimonds Armaniego - dla mnie są strasznie nijakie ![]()
Kocham husky! Adoptowałam już 2! ![]() Edytowane przez Chooo Czas edycji: 2010-04-29 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... A Miss Dior Cherie, czy którąś z odmian?
Albo Parisienne YSL? Albo Envy, czy Rush Gucci'ego? ![]() Tak się głośno zastanawiam, bo tego rodzaju zapachy nie leżą w obszarze moich większych zainteresowań... P.S. Jedynym typowym słodziakiem jaki mam w kolekcji, jest Pure Wish Choparda, do kupienia w internecie - to mogę z czystym sumieniem polecić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
grozi wypollizowaniem
|
a może Princess Very Wang ?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.