Dziecinny facet.. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 10:29   #31
yoona
Zakorzenienie

Dot.: Dziecinny facet..

zostaw go i daj mu spokój, ewidentnie nie chcesz z nim być. a juz bycie z nim dlatego ze ma dom, kase i fajnych rodziców to...no wybacz.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 11:36   #32
an0138
Raczkowanie

ja zupelnie sie pogubilam. zachowanie dzieciaka denerwowalo by mnie niesamowicie, sama wilokrotnie mialam doczynienia z facetami/dziecmi :/ ktorymi sie trzeba opiekowac! 9widze tu ze Twoj opiekuje sie Toba wiec masz o wiele mniejszy problem)
o katastrofie prezydenta slyszalam tez cos podobnego od znajomego mi "zakompleksionego" 19latka/dzieciaka i powiem ze...mi sie ogromnie zrobilo przykro JAK TAK MOZNA?!? ........
jestes do niego przezwyczajona poprostu i go chcesz bo jest zamozny, jestes z nim ustawiona a i tak dopuszczesz mysl o 'skoku w bok' bezsensu...
an0138 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 11:54   #33
ap1
BAN stały

Zgadzam sie z kolegą Don_S...Przedstawił on scenariusz który może się sprawdzić.Ja napisze od siebie też coś.ON JEST ZA DOBRY DLA CIEBIE.I to jest jego glówną wadą.Czy jest dziecinny?Trudno mi to ocenić bo np.jego reakcja po katastrofie samolotu jeszcze o niczym nie świadczy.Wiesz ze jest ci bezgranicznie oddany,jestes stawiana przez niego na piedestale.A tak to juz jest ze jak coś juz mamy to zaczyna nam brakowac czegoś innego wcale nie lepszego.Myśle ze on jest dojrzalszy od Ciebie a Ty zachowujesz sie dziewczynka ktorej znudziła sie zabawka.
ap1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 13:13   #34
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Napisane przez MidnightGothique Pokaż wiadomość
ze jesli chodzi o kaczynskiego, to po prostu zle sie wyrazil, bo wcale nie cieszy sie z jego smierci i nigdy mu tego nie zyczyl, bo kazdego zycia szkoda.. ale dobrze ze to juz nie on bedzie prezydentem bla bla bla. ze jesli o te teksty w intymnych sytuacjach, to tez jest wina glownie kompleksow, wstydzi sie tego jak wyglada i uwaza ze nie jst atrakcyjny seksualnie.. Powiedzial, ze nie pajacuje wpecjalnie tylko "zawsze chcial byc lubiany i moze to jest tego efekt uboczny"..
Jeśli to nie jest świadome, to w takim razie ma poważny problem i powinien wybrać się z tym do psychologa. Poważnie.
Tylko, że ja bardziej skłaniałabym się ku opcji, że 'ten typ tak ma' i trafiłaś po prostu na niedojrzałego chłopczyka, który nigdy nie dorośnie.

Cytat:
Napisane przez ap1 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z kolegą Don_S...Przedstawił on scenariusz który może się sprawdzić.Ja napisze od siebie też coś.ON JEST ZA DOBRY DLA CIEBIE.I to jest jego glówną wadą.Czy jest dziecinny?Trudno mi to ocenić bo np.jego reakcja po katastrofie samolotu jeszcze o niczym nie świadczy.Wiesz ze jest ci bezgranicznie oddany,jestes stawiana przez niego na piedestale.A tak to juz jest ze jak coś juz mamy to zaczyna nam brakowac czegoś innego wcale nie lepszego.Myśle ze on jest dojrzalszy od Ciebie a Ty zachowujesz sie dziewczynka ktorej znudziła sie zabawka.
Aha. Oczywiście.
Reakcja na cudzą śmierć w postaci wrzucenia na portal społecznościowy komentarza: wreszcie k...s zdechł" i poniżanie innych ludzi o czymś jednak świadczy. O braku kultury, klasy, empatii i szacunku do innych ludzi na przykład.
Dokładnie tak samo, jak fakt, że ma problem z nawiązywaniem normalnych relacji (brak znajomych).
Już o skrajnie infantylnych zachowaniach nie wspomnę.
Ciężko mi tutaj znaleźć cokolwiek, co udowodniłoby teorię, że jest dojrzałym, odpowiedzialnym facetem, który w codziennym życiu może być dla kobiety partnerem, nie dzieckiem. Co z tego, że kończy studia i zamierza otworzyć gabinet? Można być dobrym fachowcem w swojej dziedzinie, a emocjonalnie pozostać na poziomie nastolatka, który nie potrafi stworzyć normalnego związku.

I przepraszam, ale na czym opieracie swoją teorię, że pewnie Autorka zdradzi swojego faceta z kimś innym? Założyła wątek, pytając, czy zerwanie było dobrą decyzją, a nie czy jeśli do niego wróci, to może wskoczyć do łóżka seksownemu brunetowi z sąsiedztwa..
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 13:24   #35
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dobrze zrobiłaś. I trzymaj się tego.

Ja w ogóle bym z nim miesiąca nie wytrzymała. Mój facet musi być męski, muszę być z niego dumna...

Nie wyobrażam sobie wstydzić się za faceta

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 13:44   #36
krooolewna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MidnightGothique Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mam taki problem.. otóż pare dni temu zerwałam ze swoim chłopakiem.. ale nie wiem czy to była dobra decyzja, od paru dni cały czas praktycznie siedze i płacze

Ale moze zaczne od poczatku.. Łukasz spodobał mi sie praktycznie od pierwszego wejrzenia.. Nie znałam go, ale i tak po cichutku przez długi czas wzdychałam sobie do niego, az w koncu udało nam się poznać.. To było jakies 2,5roku temu, byłam zdziwiona ze mamy tyle wspolnego, kilka dni pozniej bylismy juz razem.. W sumie to był na poczatku taki troche bezsensowny zwiazek, nie znalismy sie nawet ani nic.. Ale jakos tak wyszło Juz wtedy czułam, ze cos jest nie tak.. tzn.. trudno mi to opisac.. ale juz wtedy się go wstydziłam.. albo raczej - jego dziecinnego zachowania, zwlaszcza przy ludziach. To trzeba by było zobaczyc, ale po prostu jak sie na niego patrzy, jak sie go slucha to ma się wrażenie że ma sie doczynienia nie z dorosłym mężczyzną, tylko z takim 13letnim chłopcem, albo z bardzo mało inteligentnym człowiekiem. Nawet jak dzwoni po taksówke, kupuje cos w sklepie.. po prostu niemal zawsze to widać na kilometr.
Było wiele sytuacji, kiedy czasami to chciałam po prostu zapaść się pod ziemie. Np. pojechalismy na festiwal, poznalismy jakies towarzystwo.. najpierw bylo bardzo milo itd.. ale potem najpierw Łukasz zaczał pić piwo przez słomke.. potem znowu zabrał mi moja pomadke i zaczal sie nią smarowac moze i nie byłoby nic w tym zlego gdyby nie sposób w jaki to robił.. po prostu jakby jakis mały chłopczyk miał radoche ze pije ze słomki i pierwszy raz sie dowrał po kryjomu do pomadki mamusi.. nie wiem czy wiecie o co chodzi.. ludzie na niego sie tylko popatrzyli, wstali i powiedzieli ze muszą juz isc.. poklucilam sie z nim, chodzilimy przez troche osobno, i jedna osoba mnie znowu zaprosila do tej grupki, zapytala czemu taka fajna dziewczyna jest z taka ciota.. wiem ze pomimo wszystko to bylo chamskie, odeszlam, schowalam sie i zaczelam po prostu plakac.. to byl cios prosto w serce.. a prawda jest taka, ze nawet nie mam tej osobie za zle tego co powiedziala.. bo naprawde mogla odniesc takie wrazenie i to nie jedyna taka sytuacja, było ich wiele więcej.. gdy jesteśmy sami, tez się takie sytuacje zdarzają, choc wtedy jakos przymykam na to oko, czasami nawet to zabawne.. choc tez czasami tez mnie to jakos tak razi.. np. podczas pewnych tam sytuacji, zdejmuje spodnie, nagle sie zatrzymuje z taka skrzywdzona mina i z tekstem "wstydze sie".. i caly nastroj szlag trafia. Czy jak sie kladzie na lozku, to nie tak jak facet, ale zwinie siew kuleczke i patrzy na mnie jakbym mu zaraz miała zrobić krzywde..
Denerwują mnie tez jego szczeniackie odzywki, np. apropo tego ostatniego wypadku prezydenta "wreszcie ku*as zdechł" czy ogolnie czesto poniza innych ludzi, choc w mniej chamski sposob, mam wrazenie ze to dlatego bo ma dosc niską samoocene (i proboje sie dowartoscowac?), ale sama juz nie wiem..
Z drugiej strony to dobry i inteligentny facet.. potrafi zrobić wszystko, wszystko naprawi, zawsze mi z checia pomoze i w ogole pod tym względem to złoty facet. Az sie przy nim troche rozleniwiłam, bo zawsze jest "Łukasz.. pomoz" a on sie tylko usmiecha i mowi, ze to lubi, bo wtedy czuje sie potrzebny. Zawsze przy mnie jest kiedy go potrzebuje, wrecz chce spedzac ze mna praktycznie cały swoj czas.. mam pewnosc, ze mnie nie zdradzi, ma do tego bardzo zle podejscie.. i było kilka sytuacji kiedy sie o tym przekonałam, nie raz dziewczyny chciały go zaciagnac do lozka (bo w ogole jest niesamowicie przystojny), a on odmawiał.. Ma własny dom (z ogródkiem ), kończy studia (fizjoterapie) i zamierza otworzyc własny gabinet.. ogolnie jest uporzadkowanym czlowiekiem, pomimo wszystko ma głowe na karku, i raczej nie jest dziecinny pod tym wzgledem, ze wszystko za niego trzeba robić.. zawsze stara sie wszystko sam, choc przyznaje ze czesto mi to nie wychodzi Jest we mnie bardzo zakochany, i to mam wrazenie ze z uplywem czasu coraz bardziej, i wiem, ze jakby mogl to przychylilby mi nawet niebo.. najczesciej nawet nie bierze pod uwage tego co on chce, najwazniejsze jest to jak ja..

I jestem teraz w zupełnej kropce, nie wiem co mam robic.. z jednej strony jestem z nim bardzo szczesliwa, bezpieczna, wiem ze czekałaby mnie z nim dobra, bezpieczna przyszłość. Z drugiej czuje ze cos jest nie tak.. w tej chwili zaczyna dochodzic juz do tego, ze ogladam sie za innymi, bardziej meskimi facetami (choc zycie łózkowe mamy w sumie bardzo udane).. ostatnio coraz czesciej kabinuje tez, zeby wychodzic bez niego.. tzn chodze sama na imprezy, koncerty itd. Niby on nie ma mi tego za zle, ale czy tak powinno byc? W dodatku, teraz jestem w matralnej klasie, w wakacje wyjezdzam za granice do pracy (prawdopodobnie bez niego), potem jade na studia do warszawy.. bedziemy się widywac 1-2 razy na miesiac.. Boje sie, ze go skrzywdze. Nie chce tez marnowac jego czasu, kto wie co bedzie przez te 5 lat pojemu pobytu w wawie.. ja mam 19 lat, ale on juz prawie 25, nie chce mu zabrac szansy na szczescie gdyby cos miało nie wyjsc.. i nie chce go zranic, bo to bardzo wrazliwy chlopak.. a boje sie troche ze to co do niego czuje to nie miłość, a tylko przywiązanie.
Moje kolezanki radzą mi roznie,:
- ze to kochany, dobry dzieciak. DZIECIAK, nie mezczyzna.. i powinnam sie zastanowic, czy chce do nianczyc cale zycie czy poszukac mocniejszych wrazen.. ktore mogla sie dla mnie zle skonczyc..
- ze powinnam odejsc, bo to nie ma sensu, to nie milosc i napewno znajde jeszcze kogos kogo naprawde pokocham
- ze powinnam zostac, bo drugiego takiego nie znajde.. i ze ona by oddala wszystko aby tez takiego zlapac..
- ze powinnam zostac, co najwyzej zabawic sie na studiach, zreszta pewnie sie tam i tak poparze i wtedy go bardziej docenie. pozatym od ma dom, kase, fajnych rodzicow i trzeba sie w zyciu dobrze ustawic.. i ze powinnam po prostu dbac o rozwoj tego zwiazku, zeby stworzyc prawdziwy partnerski zwiazek.. i lepiej na tym wyjde, bo zwiazki z rozsadku zawsze sie lepiej koncza

W sumie kazda ma troche racji, ale dalej nie potrafie podjac decyzji.. tzn teoretycznie juz podjelam, ale prkatycznie to nie wiem czy sluszna Cholernie za nim tesknie..

Oj przepraszam, ze tak sie rozpisalam

Po pierwsze,jak dla mnie jesteś po tym wpisie za fajna na takiego dzieciaka.
Po drugie jego zachowanie jest dla mnie MEGA ZENADA i jego komentarze po smierci Prezydetna( człowieka) nie bede oceniac!Od razu bym sie z takim chlopcem pozegnala,bo uczuc,jak dla mnie brak i ani to smieszne ani wesole,a po prostu zenujace.
Podsumowujac to co podkreslilam to uwazam,jesli chcesz cale zycie nianczyc dzieciaka i sie za niego wstydzic przed rodzina to badz z nim.Poza tym dla mnie to strata czasu,lepiej byc nawet samej.

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 14:19   #37
ap1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Jeśli to nie jest świadome, to w takim razie ma poważny problem i powinien wybrać się z tym do psychologa. Poważnie.
Tylko, że ja bardziej skłaniałabym się ku opcji, że 'ten typ tak ma' i trafiłaś po prostu na niedojrzałego chłopczyka, który nigdy nie dorośnie.

Aha. Oczywiście.
Reakcja na cudzą śmierć w postaci wrzucenia na portal społecznościowy komentarza: wreszcie k...s zdechł" i poniżanie innych ludzi o czymś jednak świadczy. O braku kultury, klasy, empatii i szacunku do innych ludzi na przykład.
Dokładnie tak samo, jak fakt, że ma problem z nawiązywaniem normalnych relacji (brak znajomych).
Już o skrajnie infantylnych zachowaniach nie wspomnę.
Ciężko mi tutaj znaleźć cokolwiek, co udowodniłoby teorię, że jest dojrzałym, odpowiedzialnym facetem, który w codziennym życiu może być dla kobiety partnerem, nie dzieckiem. Co z tego, że kończy studia i zamierza otworzyć gabinet? Można być dobrym fachowcem w swojej dziedzinie, a emocjonalnie pozostać na poziomie nastolatka, który nie potrafi stworzyć normalnego związku.

I przepraszam, ale na czym opieracie swoją teorię, że pewnie Autorka zdradzi swojego faceta z kimś innym? Założyła wątek, pytając, czy zerwanie było dobrą decyzją, a nie czy jeśli do niego wróci, to może wskoczyć do łóżka seksownemu brunetowi z sąsiedztwa..

Ale ja nie widze zadnego problemu.Facet jaki jest to jest i już,nie nam go oceniac bo go nie znamy.Ja moge jedynie ocenić postawe autorki wątku.Była z gosciem ok 2 lata i było ok a teraz uświadomiła sobie że jednak to nie to.Ja mam na to swoją teorie.Była z nim tymczasowo,teraz gdy wyjeżdza na studia w jej mniemaniu otwierają sie wielkie perspektywy.Ok ma prawo do tego.Ale czy to jest w porzadku?Oceniacie jej faceta nie oceniajać jej.Dlaczego?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 14:29   #38
kennedy
Zakorzenienie

ap1 zeby dostrzec pewne rzeczy i sie upewnic potrzeba czasu
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 14:52   #39
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Ale ja nie widze zadnego problemu.Facet jaki jest to jest i już,nie nam go oceniac bo go nie znamy.Ja moge jedynie ocenić postawe autorki wątku.Była z gosciem ok 2 lata i było ok a teraz uświadomiła sobie że jednak to nie to.Ja mam na to swoją teorie.Była z nim tymczasowo,teraz gdy wyjeżdza na studia w jej mniemaniu otwierają sie wielkie perspektywy.Ok ma prawo do tego.Ale czy to jest w porzadku?Oceniacie jej faceta nie oceniajać jej.Dlaczego?
Co do pierwszego - to akurat jest dość częste w związkach. Najpierw, na etapie zakochania, myśli się często, że pewne irytujące cechy partnera znikną, a w ogóle to właściwie nie są tak irytujące, tylko słodkie. Później mija ta pierwsza faza ślepej fascynacji i dostrzega się pewne cechy.
Poza tym, zaczęli być razem, kiedy Autorka miała lat 16, a teraz idzie na studia. W tym wieku licealno-wczesnostudenckim ludzie często zmieniają się, dorastają. Może coś, co kiedyś było dla niej do zaakceptowania, teraz już takie nie jest?
Dlaczego oceniamy jego, nie ją? Po pierwsze, relacja jest z jej perspektywy. Po drugie i ważniejsze , nawet gdyby jej chłopak założył temat pt. Moja dziewczyna uważa, że jestem dziecinny i opisał, jak pisze radosno-szydercze posty po katastrofie samolotu, poniża innych ludzi, zachowuje się jak mały chłopczyk nawet w intymnych sytuacjach i znajomi się od niego odwracają, oceniłabym tą sytuację dokładnie tak samo. Tzn. poradziłabym mu wizytę u psychologa, bo bez choćby średniej stabilności emocjonalnej nie widzę szans na zbudowanie trwałego, dojrzałego związku z normalną kobietą. I jeszcze trzecia kwestia: większość dziewczyn z tego forum, sądząc po opiniach w wątku (w tym ja) nie wyobraża sobie związku z dorosłym małym chłopcem, któremu bardziej potrzebna matka niż partnerka.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
Stary 2010-04-14, 15:28   #40
ap1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Co do pierwszego - to akurat jest dość częste w związkach. Najpierw, na etapie zakochania, myśli się często, że pewne irytujące cechy partnera znikną, a w ogóle to właściwie nie są tak irytujące, tylko słodkie. Później mija ta pierwsza faza ślepej fascynacji i dostrzega się pewne cechy.
Poza tym, zaczęli być razem, kiedy Autorka miała lat 16, a teraz idzie na studia. W tym wieku licealno-wczesnostudenckim ludzie często zmieniają się, dorastają. Może coś, co kiedyś było dla niej do zaakceptowania, teraz już takie nie jest?
Dlaczego oceniamy jego, nie ją? Po pierwsze, relacja jest z jej perspektywy. Po drugie i ważniejsze , nawet gdyby jej chłopak założył temat pt. Moja dziewczyna uważa, że jestem dziecinny i opisał, jak pisze radosno-szydercze posty po katastrofie samolotu, poniża innych ludzi, zachowuje się jak mały chłopczyk nawet w intymnych sytuacjach i znajomi się od niego odwracają, oceniłabym tą sytuację dokładnie tak samo. Tzn. poradziłabym mu wizytę u psychologa, bo bez choćby średniej stabilności emocjonalnej nie widzę szans na zbudowanie trwałego, dojrzałego związku z normalną kobietą. I jeszcze trzecia kwestia: większość dziewczyn z tego forum, sądząc po opiniach w wątku (w tym ja) nie wyobraża sobie związku z dorosłym małym chłopcem, któremu bardziej potrzebna matka niż partnerka.
Ok masz racje,ze postac faceta przedstawiona przez autorke watku jest co najmniej dziecinna.Nie polemizuje z tym że jego teksty o katastrofie sa niedopuszczalne.Nie ma sensu o tym dyskutować.Nie rozumiem też sensu zakladania tego wątku.Nie pasuje partner to odchodze i już.Facet moze czuc sie z deka wykorzystany bo nic złego nie zrobił a tu kop w tyłek.Zastanówmy sie dlaczego własnie teraz go pusciła w komis.Dwa lata było ok,nic "nieprzeskrobał" i co odwidziało sie jej.Poprostu była szarą licealistka to byl dobry,teraz gdy wyplywa na głębsze wody to już jej nie pasuje.A zarzut ze jest dziecinny powstal raczej dla zagluszenia wyrzutów sumienia.Bo co, miała jemu powiedzieć:Sorry Dareczku ale juz ciebie nie potrzebuje,przed de mna wielki świat a ty siedz w tej swojej pipidówie.
Stary 2010-04-14, 15:36   #41
kennedy
Zakorzenienie

ale zupelnie olalas to co ja napisalam i srebry kot mimo tego ze ja cytujesz

nie wiesz jak jest? jak czlowiek jest zakochany ma klapki na oczach
ludzie sie poznaja z czasem
wtedy po jakims czasie dopiero wychodza z czlowieka wady charakter ity d
a ty zarzucasz autorce ze dziecinna jest
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 15:41   #42
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Dwa lata było ok,nic "nieprzeskrobał" i co odwidziało sie jej.Poprostu była szarą licealistka to byl dobry,teraz gdy wyplywa na głębsze wody to już jej nie pasuje.A zarzut ze jest dziecinny powstal raczej dla zagluszenia wyrzutów sumienia.Bo co, miała jemu powiedzieć:Sorry Dareczku ale juz ciebie nie potrzebuje,przed de mna wielki świat a ty siedz w tej swojej pipidówie.
Ale idąc tą drogą, nie powinna go rzucać nigdy, tylko zostać z nim do końca czasów, bo w końcu wyjdzie na to, że ona go rzuci dla wielkiego świata... Mnie to wydaje się dość proste: jeśli ktoś męczy się w związku, to powinien go zakończyć i nie ma tutaj miejsca na rozważania, czy ludzie nie pomyślą, że rzucam go, bo dostałam lepszą pracę, a on jest mało reprezentatywny.
Nie rozumiem po prostu, skąd wnioski, że Midnight rozstała się z tym facetem, bo studia, nowe horyzonty, wielki świat. O ile rozumiałam zarzuty niektórych do pisania o domku z ogródkiem i własnym gabinecie (z których Autorka się już tłumaczyła), to podstaw teorii, w myśl której dziewczyna na pewno zaraz na studiach go z kimś zdradzi/rzuciła go, bo wyjeżdża na studia, nie pojmuję.
Stary 2010-04-14, 15:59   #43
ap1
BAN stały

Przeciez ona od początku znajomosci wiedziła jaki jest.Kilku facetów walneło jej komplement i juz zadziera głowke do góry.A swiadomość wyjazdu na studia poteguje to jeszcze.Facet sam jest sobie winien,wpadł we wlasną pułapke a wystarczyło być czasem troche niedostepnym.Aha jeszcze jedno: jestem facetem
Stary 2010-04-14, 16:05   #44
kennedy
Zakorzenienie

ale na poczatku czlowiek moze akceptowac pewne wady ukochanej osoby. bo mysli ze mu sie uda albo ze sie zmieni

tylko ze potem dochodzi sie do takiego punktu ze wiadomo ze nie chce sie byc z taka osoba bo jej charakter nam nie odpowiada
Stary 2010-04-14, 16:07   #45
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Przeciez ona od początku znajomosci wiedziła jaki jest.Kilku facetów walneło jej komplement i juz zadziera głowke do góry.A swiadomość wyjazdu na studia poteguje to jeszcze.Facet sam jest sobie winien,wpadł we wlasną pułapke a wystarczyło być czasem troche niedostepnym.Aha jeszcze jedno: jestem facetem
Ok, nie zgodzimy się raczej Ja uważam, że nie zawsze na początku związku orientujesz się, że określone cechy partnera/partnerki będą Cię doprowadzały do szewskiej pasji. Ważne, żeby jak już zorientujesz się i wiesz, że pewnych rzeczy nie zaakceptujesz, postąpić fair i zakończyć relację.
Powiem jeszcze tylko tyle, że dla mnie mężczyzna, który na co dzień udaje małego chłopca, rzuca bezmyślne komentarze o cudzej śmierci i w intymnej sytuacji zwija się w kulkę, patrzy wzrokiem zbitego spaniela i biadoli, że on się wstydzi, mógłby udawać niedostępnego przez lata, zarabiać steki tysięcy i spędzać każde wakacje żeglując na własnym jachcie po Morzu Śródziemnym, a i tak wytrzymałabym w jego towarzystwie maksymalnie godzinę.
Ale co kto lubi.

Edit: ap1, masz ustawioną w profilu płeć: kobieta. Przepraw sobie

Edytowane przez srebrnykot
Czas edycji: 2010-04-14 o 16:12
Stary 2010-04-14, 16:30   #46
ap1
BAN stały

Nie chce być odebrany w ten sposób,że naskakuje na autorke wątku dla samej zasady czy solidarności meskiej.Moje stanowisko opieram na podst.faktów czyli
1.znali sie 2,5 roku,pisała ze od poczatku wiedziała jaki jest
2.konczy liceum,wyjezdza na studia czyli jakas zmiana w zyciu w którym zaczyna brakować dla niego miejsca
3.on jest dobry[za dobry] znudził sie jej.
Podsumowujać:UZNAŁA ŻE ON NIE JEST JEJ WART.
Kazdy ma prawo odejść ale czy ma prawo zabawiac sie kosztem innego czlowieka i postepować egoistycznie. O kurna zapomniałem że zyjemy w takim swiecie ze ma prawo tak postepowac.
Srebrnykocie zawsze przy rozstaniu mozna sie wybielić i powiedziec sorry nie udało sie.

Edytowane przez ap1
Czas edycji: 2010-04-14 o 16:35
Stary 2010-04-14, 16:41   #47
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
2.konczy liceum,wyjezdza na studia czyli jakas zmiana w zyciu w którym zaczyna brakować dla niego miejsca
Jakby wszystko grało w związku, to dla niego miejsca by nie brakło.

Cytat:
Podsumowujać:UZNAŁA ŻE ON NIE JEST JEJ WART.
Albo, że jednak nie jest w stanie zaakceptować pewnych jego cech na całe życie.

Cytat:
Kazdy ma prawo odejść ale czy ma prawo zabawiac sie kosztem innego czlowieka i postepować egoistycznie.
Co rozumiesz przez 'zabawienie się'? Bycie w związku?

Cytat:
Srebrnykocie zawsze przy rozstaniu mozna sie wybielić i powiedziec sorry nie udało sie.
A dlaczego to uważasz za wybielanie się? Nie wszystkie związki są na zawsze, czasem okazuje się, że dwie osoby po prostu nie pasują.
Zresztą 'nie pasujemy do siebie, przykro mi' i tak brzmi lepiej, niż 'zachowujesz się jak dziecko i nie jestem w stanie przez całe życie czekać, aż dorośniesz'...
Stary 2010-04-14, 16:43   #48
kennedy
Zakorzenienie

zakldasz ze autorka uznala ze nie jest jej wart... i nie dasz sie przekonac
mylisz sie i tyle
Stary 2010-04-14, 17:08   #49
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Nie czytałam wszystkich postów, bo zbulwersowało mnie wręcz podejście autorki

Uważam, że to jednak Ty jesteś dziecinna, a właściwie dzieckiem, które udaje dorosłego. To, co o nim napisałaś (superlatywy) to wyjątkowe i miałaś szczęście, że poznałaś takiego człowieka, ale jeszcze bedziesz żałowac, że go zostawiłaś, o ile już nie żałujesz. Cłopak ma wartości, nie zdradza, sam o siebie dba, planuje przyszłośc, pracuje na swój sukces, jest dobry, uczynny, wesoły. !!!! Czego chcie więcej, już pomijając dobra materialne...?
Inni Ci zwrócili uwagę na głupie postępowanie chłopaka i to Ci dało do myślenia? I teraz się go wstydzisz, bo widocznie inne zasady Ci też wpojono - zero swobody i spontaniczności, radości z życia, żartów.. nie macie podobnego poczucia humoru- w tym cały problem. Bo ja żadnego innego nie widzę. Facet jest fajny, młody, lubi się wydurniac i robic z siebie błazna czasem - niektóre dziewczyny to kochają i może on mysli, ze Ty do takich należysz.

Zapewne uważasz się, za osobę dobrze wychowaną, ale będąc taką, można też wrzuci trochę na luz i się pośmiac - gdybyś obracała wszystko w żarty było by kolorowiej i fajniej. No, ale widocznie już nim zmęczyłaś.. A to, że tak powiedział o prezydencie, nie znaczy wcale o jego chamstwie. To jego opinia i nic Ci do tego. (I nie tylko on tak zareagował, z tego co zauważyłam.)

Podsumowując, to dobrze, że zerwałaś, bo chłopak zasługuje na kogoś, kto będzie bardziej wyluzowany i będzie go kochał mimo wszystko + go bronił.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 17:12   #50
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Nie czytałam wszystkich postów, bo zbulwersowało mnie wręcz podejście autorki

Uważam, że to jednak Ty jesteś dziecinna, a właściwie dzieckiem, które udaje dorosłego. To, co o nim napisałaś (superlatywy) to wyjątkowe i miałaś szczęście, że poznałaś takiego człowieka, ale jeszcze bedziesz żałowac, że go zostawiłaś, o ile już nie żałujesz. Cłopak ma wartości, nie zdradza, sam o siebie dba, planuje przyszłośc, pracuje na swój sukces, jest dobry, uczynny, wesoły. !!!! Czego chcie więcej, już pomijając dobra materialne...?
Inni Ci zwrócili uwagę na głupie postępowanie chłopaka i to Ci dało do myślenia? I teraz się go wstydzisz, bo widocznie inne zasady Ci też wpojono - zero swobody i spontaniczności, radości z życia, żartów.. nie macie podobnego poczucia humoru- w tym cały problem. Bo ja żadnego innego nie widzę. Facet jest fajny, młody, lubi się wydurniac i robic z siebie błazna czasem - niektóre dziewczyny to kochają i może on mysli, ze Ty do takich należysz.

Zapewne uważasz się, za osobę dobrze wychowaną, ale będąc taką, można też wrzuci trochę na luz i się pośmiac - gdybyś obracała wszystko w żarty było by kolorowiej i fajniej. No, ale widocznie już nim zmęczyłaś.. A to, że tak powiedział o prezydencie, nie znaczy wcale o jego chamstwie. To jego opinia i nic Ci do tego. (I nie tylko on tak zareagował, z tego co zauważyłam.)

Podsumowując, to dobrze, że zerwałaś, bo chłopak zasługuje na kogoś, kto będzie bardziej wyluzowany i będzie go kochał mimo wszystko + go bronił.
1 bo buca i jego zachowania nalezy bronic tak?
2 bo jezeli nie pije i nie bije to z automatu dobry chlop?
3 dlaczego ma byc z gosciem ktorego zachowanie jej nei odpowiada?
moze dla niej to nie jest smieszne? ja ja rozumiem bo mnei takiue rzeczy jakos tz nie bawia
Stary 2010-04-14, 17:34   #51
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
1 bo buca i jego zachowania nalezy bronic tak?
2 bo jezeli nie pije i nie bije to z automatu dobry chlop?
3 dlaczego ma byc z gosciem ktorego zachowanie jej nei odpowiada?
moze dla niej to nie jest smieszne? ja ja rozumiem bo mnei takiue rzeczy jakos tz nie bawia
1. Autorka podała za mało przykładów. Jak dla mnie, to zaden nie przemwia do mnie na tyle, by go odrzucac.
2. A zauwazyłaś jak ona o nim pisała? Jaki jest cudowny i do rany przyłóż? Chłopak ma wartości, które są unikalne - poznałam paru kretynów, którzyw tym wieku nie dośc, że zachwywali się jak idioci (chociaż można się było posmiac), to poza tym nie reprezentowali sobą nic a nic.
3. Skoro dla niej to nie jest śmieszne, to dobrze, że go zostawiła. Nie pasowali do siebie. Lub ona nagle stwierdziła, że przeciez musi mie chłopca bez skazy. sorry, ale NIE MA TAKICH
Stary 2010-04-14, 17:47   #52
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
1. Autorka podała za mało przykładów. Jak dla mnie, to zaden nie przemwia do mnie na tyle, by go odrzucac.
2. A zauwazyłaś jak ona o nim pisała? Jaki jest cudowny i do rany przyłóż? Chłopak ma wartości, które są unikalne - poznałam paru kretynów, którzyw tym wieku nie dośc, że zachwywali się jak idioci (chociaż można się było posmiac), to poza tym nie reprezentowali sobą nic a nic.
3. Skoro dla niej to nie jest śmieszne, to dobrze, że go zostawiła. Nie pasowali do siebie. Lub ona nagle stwierdziła, że przeciez musi mie chłopca bez skazy. sorry, ale NIE MA TAKICH
dla ciebie moze za malo dla innych i autorki wystarczajaco
ja nie neguje tego ze moze ma fajne wartosci i jest porzadny- po prostu jego wady na tyle jej przeszkadzaja ze nie chce z nim juz byc
zaden czlowiek nie sklada sie tylko z wad lub zalet. jestemy skomplikowani

nie chodzi o chlopca bez skazy tylko takiego dla ktorego ma sie szacunek i umie sie zachowac. bo dla kogos innego to moze nie byc wazne ale np dla mnie jest
Stary 2010-04-14, 18:07   #53
ap1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
dla ciebie moze za malo dla innych i autorki wystarczajaco
ja nie neguje tego ze moze ma fajne wartosci i jest porzadny- po prostu jego wady na tyle jej przeszkadzaja ze nie chce z nim juz byc
zaden czlowiek nie sklada sie tylko z wad lub zalet. jestemy skomplikowani

nie chodzi o chlopca bez skazy tylko takiego dla ktorego ma sie szacunek i umie sie zachowac. bo dla kogos innego to moze nie byc wazne ale np dla mnie jest
Taaaaaaaa.Po dwoch latach uznała ze jednak jest za dziecinny.A moze było wlasnie tak że usłyszała kilka komplementów,główke zadarła do góry i kopneła go w komis.Czy to jest dojrzałe?
Stary 2010-04-14, 18:23   #54
kennedy
Zakorzenienie

cos ty sie tak uparl na te komplementy co?

ja bylam w zwiazku 1,5 i rozstalam sie z facetem bo mi nie odpowiadal jego charakter i zachowanie.
Stary 2010-04-14, 18:43   #55
szugarbejb
Zakorzenienie

No ja nie wiem czy on taki dobry materiał na męża; przecież jak będzie się tak zachowywał w stosunku do klientów to uciekną od niego, bo pomyślą, że jakiś psychol. Fizjoterapeuta powinien cechować się wybitną dojrzałością, zrozumieniem, taktem - przecież przychodzą do niego ludzie chorzy, po wypadkach, z problemami.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 19:23   #56
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
No ja nie wiem czy on taki dobry materiał na męża; przecież jak będzie się tak zachowywał w stosunku do klientów to uciekną od niego, bo pomyślą, że jakiś psychol. Fizjoterapeuta powinien cechować się wybitną dojrzałością, zrozumieniem, taktem - przecież przychodzą do niego ludzie chorzy, po wypadkach, z problemami.
Zauważ, że on studiuje, normalnie funkcjonuje. Jeśli mieli by uzna go za psychola, zrobili by to juz dawno.. np. rodzina by coś zauważyła.

Skąd wiesz, ze nie cechuje się taktem? Nie wiem jakie masz wyobrażenie o tym, co on może robic w tej pracy
Ja może poproszę autorkę o więcej przykładów, bo serio nie rozumiem co jest z nim nie tak.
Stary 2010-04-14, 19:53   #57
d0lcevita
Zakorzenienie

wyzwiska w stosunku do innych to nic innego jak kompleksy z którymi dzieciak sobie nie radzi....bo dorosły człowiek umie poradzić sobie sam ze sobą i nie projektuje na innych swoich niedociągnięć
jeśli sam by zechciał nad soba popracować to byłoby coś z tego ....skoro ma mnóstwo innych zalet...ale sęk w tym....czy zechce mu się....
d0lcevita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 20:13   #58
monik.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate b Pokaż wiadomość
A jak dla mnie to chore jest to, że nie akceptujesz swojego faceta, wstydzisz się go. A najgorsze jest to, że nie umiesz z nim o tym pogadać.
Totalnie denerwuje mnie takie podejście. Nawet jak się żyje z najblizsza osobą - matką, mężem itd. to istnieją tematy o których ciężko mówić! Postaw się na miejscu Łukasza, chciałabyś żeby autorka usiadała obok Ciebie i powiedziala : idź do psychologa ! Przeciez może go skrzywdzić.
Ale jasne! jak z kimś jesteś to możesz mu walić wszystko prosto z mostu.
monik.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 20:24   #59
maryanna3
Zakorzenienie

oo...to teraz ona wszystkiemu winna no ciekawe, naprawdę ciekawe. Nie wiem doprawdy w którym momencie wyczytałyście, że jej zachowanie jest dziecinne, nieodpowiednie. Może jakieś cytaty? To, że uważa go za dziecinnego to jej święte prawo(ja też go za takiego uważam po opisie) i nie świadczy to o tym, że o jacie jaka ona głupia i pożałuje, że taki okaz z rąk wypuściła. Co jest z nim nie tak? jest zakompleksiony, nie umie się zachować w towarzystwie i przy jej znajomych, nie umie się zachować w sytuacjach intymnych, ma zero taktu+brak mu jakiś podstawowych ludzkich odruchów(reakcja na śmierć prezydenta). Jest jeszcze niedojrzały, po prostu a oni myślę, że się nie dopasowali. Może spróbuje się zmienić ale to, że autorka problem widzi to raczej liczy jej się na plus, niż żeby miała cicho siedzieć ciesząc się z faceta z ogródkiem, takiego miłego i w ogóle.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-14, 20:31   #60
monik.a
Zakorzenienie

Wpadlam jeszcze na 1 rzecz.... może on to robi celowo, bo między nimi jest 6(?) lat różnicy i chlopak uważa, ze musi sie dostosować. Wie, że autorka jest młodsza i chcąc jej dorownać (jakkolwiek głupio to brzmi) robi to samo. Czasem nie myśląc nawet nad tym. To by tłumaczyło, dlaczego bez jej obecności ( studia, praca) zachowuje sie normalnie.

Czy wiesz jakie zdanie mają o nim JEGO znajomi ?
monik.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości