![]() |
#2371 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- zapomniałam się przywitać. Cześć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
Butter - wspólczuję bardzo.
Dzień dobry ![]() Przepracowani jesteśmy z Tżtem strasznie. Jego rodzice zaproponowali czy byśmy się z nimi nie zabrali w sobotę do bukowiny tatrzańskiej na źródełka. Chyba skorzystamy, bardzo nam się przyda. W bukowinie byłam, (na treningu) super teren wiadomo, ale na źródełkach jeszcze nie.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Nie możesz powiedzieć że ledwo żyjesz i MUSISZ iśc do lekarza???.
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Butter, idź koniecznie do lekarza! Przecież możesz też zarazić innych pracowników, więc nie rozumiem tego nienormalnego podejścia Twoich szefów ![]() Mój TŻ też ma nienormalną szefową, w polskiej siedzibie jego firmy. Dogaduje się jedynie z głównym prezesem firmy, ze Szwajcarem. Takie jaja robią, że jak go słucham czasami, to nie mogę uwierzyć ![]() Pogoda do bani. Wzięłam do autobusu następną książkę Orhana Pamuka "Nazywam się Czerwień", ale zdołałam przeczytać 4 strony. Za bardzo chciało mi się spać. Dziś wraca TŻ, już się nie mogę doczekać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny..ja bym bardzo chętnie poszła do lekarza i na zwolnienie...ale sprawa nie jest taka prosta:
po pierwsze jak pójdę na L4, to będzie wspominanu mega foch, pretensje itp...głupie ględzienie, wyrzuty...zawsze tak jest...masakra - wolę tego uniknąć. po drugie, ja nie pracuję tylko w biurze, ale też w spa, jak wiecie...i tam, jak pójdę na L4, to nie ma mnie kto zastąpić. Nie chcę zmuszać nikogo do siedzenia z mojego powodu 13 godzin w pracy...a wiem, że tak by się to skończyło dla mojej koleżanki...oczywiście to nie moja wina, że moi szefowie są niezorganizowani itp...no ale co poradzić? Wolę uniknąć pretensje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Zakorzenienie
|
Cześć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widzisz....szefostwo o Tobie nie myśli, to czemu Ty masz myśleć o nim..a koleżanka powinna zrozumieć- skoro az tak źle sie czujesz. Tak jak piszesz- to nie Twoja wina że masz takich pacanów za szefów....i nie Twoja wina ze się rozchorowałaś. Poza tym ja sobie nie wyobrażam pracownika SPA który na mnie kicha ![]() O tym szefostwo tez powinno pomyśleć. Słabo to wygląda jak pracownik mający stycznośc z klientami ma zasmarkany nos ![]() Jutro już czwartek ....dzis jakoś się przemęcz , jutro rano do lekarza marsz. Dwa dni bez ciebie przezyją.a Ty do poniedziałku dojdziesz do siebie.
![]() |
#2378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butterku - dbaj o siebie! Szef za Ciebie tego nie zrobi, to nie jest w jego interesie... A ty masz swoje prawa. Nie wolno o tym zapominać.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli zapowiada sie miły weekend ![]()
![]() |
#2380 |
Zakorzenienie
|
Noo tylko mam taki problem z tym związany....chodzi o tzw "strój plażowy"..wstydzę się siebie no kurdę strasznie...
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest... Słyszałam, że okres może się spóźniać z powodu stresu, ale jak to jest w rzeczywistości, spotkałyście się z czymś takim? Bo mi sie spóźnia już tydzień i nie wiem czy mam podciągnąć to pod ten stres czy zacząć panikować ![]() ![]() I proszę o kciuki bo dzisiaj idę do dziekanatu wyegzekwować to, że nadal jestem studentką. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
Miałam tak, spóźniał mi się 5 dni.
Ale..Poemi, była sytuacja "z grupy ryzyka"? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśl o tym że tylko męża oczy na Ciebie patrzą..a one Cię wielbią i jesteś dla nich pociągająca i piękna ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli mam się nie przejmować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() u nas w firmie juz zaczeli zwalniac ludzi ![]() Butter zdrówka życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
No bo własnie to jest tak: . Z jednej strony ludzie tam przyjeżdżają, żeby wymoczyć w wodzie własne dupcie i moja ich mało obchodzi.
Z drugiej kiedy wiem, że jakoś tam zwracam uwagę ( a wiadome że zwracam nie czarujmy się) no to ciężko jest o całkowity luz i poczucie komfortu. Jeszcze jedna dziwna rzecz. Wstydzę się też..rodziców Tż. Tzn wiem, że oni to widzą, mam tę świadomość, każdy spojrzy jak widzi coś "innego" co przykuwa uwagę. Tyle, że to krepujące jak mama Tż np powie że jestem śliczna (mniejsza o to, że ja tak zupełnie nie uważam, ale nie czepiajmy się czyjejś opinii) i szkoda, że coś tam, albo, przykro, że coś, albo po prostu widzę..że patrzy. To mi chyba doskwiera najbardziej. Tż od samego początku nawet nie wspomniał na ten temat, chociaż po raz pierwszy w krótkich spodenkach czy szortach ( na działce, opalaliśmy się) zobaczył mnie po 7mcach znajomości, spodziewałam się że to będzie trudne jakoś..ale nie było. Mimo, że np, żebyśmy się mieli wykąpać w małym baseniku który na działce był to mnie musiał tam zanieść, widział moje blizny i wszystko. No ale jednak wiecie, każda z was chciałaby się czuć pewnie i atrakcyjnie..jakoś nie wiem czemu się tej mojej teściowej tak wstydzę... ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Poemi..ale gdyby coś to rozumiem, że ta ciąża trwałaby czas jakiś i potencjalnym tata byłby były Tż? czy jak bo zgłupiałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
Madlen może to głupio jakoś zabrzmi ale popatrz na to z innej perspektywy....Ilu ludzie nie jest idealnych, ile osób jest z potworną nadwagą, ile osób jakoś tak niezgrabnych w jakikolwiek sposób, całe mnóstwo....
Dlaczego Twoje położenie ma być gorsze niż np. tych otyłych osób- gdzie często oni sami doprowadzają swoje ciało do takiego wyglądu- oni powinni się wstydzić ... Twoja sytyacja jest niezależna od Ciebie, wynik choroby, poza tym jesteś śliczna i teściowa ma rację, jesteś szczupła, zadbana,a nikt nie jest idealny. Pozostaje Ci zaakceptować swoje defekty, tak jak zaakceptowali je Twoi bliscy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie! Na 100% nie jestem w ciąży! Po prostu zawsze miałam w miarę regularnie i teraz się obawiałam, że coś z moim zdrowiem się psuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
No właśnie staram się patrzeć na to w ten sposób, że jedni sa grubi czyt. np, mało zadbani (nie mam nic do osób otyłych, jednak ta chorobliwa jest wynikiem zaniedbania najczęściej), a ja jestem taka.
Tylko, że spotykam się z różnymi reakcjami, od tego, że ludzie myślą, że tż jest moim bratem, po komentarze jakie to urocze, że jesteśmy razem mimo, że jestem taka i taka, do Tz z cyklu jaką ma wspaniałą żonę, po te, które mówią jak straszna tragedia mnie spotkała, że jest jak jest. A miło by było się poczuć czasem niezauważonym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewdzynki
![]() troche mnie u Was nie bylo no i sobotnia tragedia jakos mnie nie nastrajala do pisania a nawet odpalania kompa ![]() wczoraj bylam u gina na kontroli i z bobasem wszystko ok, kolejna wizyta 11.05. no i ku radosci malza dostalismy pozwolenie na male baraszkowanie ![]() ![]() a no i przytylam juz 3 kg ![]() ![]() ![]() ![]() noo to sie pozalilam ![]() ps Dorinko chyba Ty pokazywalas tu kiedys taki pas co stosowalas po ciazy ![]() ![]() wracam na allegro w poszukiwaniu spodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że też będziecie zwolnieni?? Poemi a może to efekt odchudzania sie. Dalej dietujesz?? Takie tygodniowe opóźnienia nie sa niczym dziwny...ale tak bez przyczyny też sie nie zdarzają. Stres, dieta, zmiana klimatu wiele rzeczy ma wpływ. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
3 kg to przecież malutko. Widzę że masz jak moja przyjaciółka...też tylko owoce mogła jeść na początku cięży ![]() Może za dużo soli używasz..skoro już puchniesz. ![]()
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, wydepilowałam się woskiem (chciałam trochę pocierpieć w imię piękna, ale nie wyszło, prawie nie czułam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Zakorzenienie
|
cześć
nastrój mam jak pogoda u mnie za oknem - szaro buro i jeszcze deszczowo ![]() Cytat:
Po prostu nie słuchaj ich, nie bierz do siebie. Co Cię obchodzi co mówi/myśli jakaś obca przypadkiem spotkana osoba? To jak wyglądasz to nie Twoja wina, więc nie masz powodu czuć się winna. Baw się po prostu dobrze. Niech inni zobaczą że świetnie się czujesz ze sobą, miło spędzasz czas z bliskimi. Myślę że wiele osób zauważy przede wszystkim ładną radosną dziewczynę, a może na końcu dopiero dostrzeże, że nie jest ona do końca sprawna. I pewnie pomyślą - szczęśliwa, radosna - jej kalectwo nie jest dla niej problemem i może jeszcze - kurczę a ja przejmuję się krzywymi nogami! toż trzeba się życiem cieszyć! a co do teściowej - mówi, że jej przykro "że coś tam"? bo pewnie tak jest, nie odbieraj tego źle. Może nie powinna tego mówić głośno. Ale widzi ładną, fajną dziewczynę, przy boku której jej syn jest szczęśliwy i przykro jej, że akurat Ciebie spotkało coś takiego. Przygląda się? Zwykła ludzka ciekawość, chęć zrozumienia. Przecież Cię akceptuje. Pewnie byłoby to trudne dla Ciebie, ale może podejdź i pozwól jej się przyglądnąć, zrozumieć?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie podświadomie jakoś tak uważasz, że powinnaś być idealna dla jej syna....może stad to myślenie. Ja na Twoim miejscu darowałabym sobie katowanie sie jej obecnością w takich sytuacjach, skoro Cię to tyle kosztuje, a spokojnie możesz z tych sytuacji (typu spa) zrezygnować... ![]() Cytat:
![]() 3 kg to niedużo nie stresuj się. Tak miałam pas pociażowy, coś w nazwie pani Teresy czy cuś, bardzo dobry jest, trzeba kupić rozmiar mniejszy, żeby wchodził na maksymalny ścisk . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pas to chyba ten Pani Teresy: http://www.allegro.pl/item992252084_..._m_gratis.html nie wiem jak się zachowuje zaraz po porodzie bo kupiłam go dużo później, ale na mnie układa się dziwnie, bo brzuch może i uciska ale nad pasem zbiera się niefajna fałdka ciała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Rozeznanie
|
Cześć,
Cytat:
Madlen wiadomo, że nasze słowa nie zmienią Twojego nastawienia, jednak powinnaś nie przywiązywać dużego znaczenia do zachowań innych osób. Często "osoby po drugiej stronie" nie wiedzą jak powinni się zachować, co powiedzieć, aby nie urazić osób niepełnosprawnych. Rozumiem, że wolałabyś się wtopić w tłum, jednak każda "inność", nie tylko ta spowodowana chorobą, (np. tatuaże, ekstrawaganckie fryzury itp) przykuwa ludzkie spojrzenia. Uważam, że bez żadnych oporów powinnaś jechać na baseny! Dziewczyny co sądzicie o tych zaproszeniach?: http://fontanessi.abc24.pl/default.a...090&pro=530301 http://fontanessi.abc24.pl/default.a...068&pro=537304 http://fontanessi.abc24.pl/default.a...068&pro=537306 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jestem w 13 tygodniu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze podobaja mi sie najbardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.