Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 11:23   #391
can't be perfect
Wtajemniczenie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Pokażesz kamizelkę i musznik
TŻ zabrał do domku i nie mam takiej mozliwości

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Oj widzę, że u Was też bardzo intensywnie...
Co do magisterki, to chciałam dziś jechać na konsultacje, no ale niestety - godziny rektorskie

Chyba muszę jakiś wniosek złożyć, żeby dobę rozciągnąć na 48 godzin i zmniejszyć sobie zapotrzebowanie na sen, bo inaczej nie wyrobię
troszkę obawiam się tej intensywności.. ale to tez moja wina bo nie umiem się zorganizować.. nie umiem zmusić się do tego aby przysiąść do magisterki..

a Wy idziecie gdzieś na jakies lekcje tańca?? masz jakieś namiary?? bo musze się teraz tym zająć..

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
zoloba narodowa przedłożona do północy w niedziele
czyli cały weekend będą skelpy i galerie pozamykane??
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 11:36   #392
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
a Wy idziecie gdzieś na jakies lekcje tańca?? masz jakieś namiary?? bo musze się teraz tym zająć..
Nie wybieramy się, bo przy systemie pracy TŻta nie możemy nawet ustalić konkretnego dnia i godziny zajęć. Musielibyśmy indywidualnie pójść na zajęcia i co tydzień mieć je w inny dzień a to z pewnością by nas sporo kosztowało
Ale mam jakieś namiary, więc wyślę Ci na pw
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 11:38   #393
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:

A to już pewne? - bo w sobote miałam zaplanowane przedślubne zakupy z Tż-tem
Stary 2010-04-14, 11:41   #394
BlackAngel
Adwokat diabła

Aaś, a jaki chcesz samochodzik ??

dzin dybry!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 11:42   #395
moniczka2123
Zadomowienie

Cześć dziś mam pierwszy dzień @ i zdycham z bólu a tak swoją droga jeśli ktoś ma kalendarz spraw na ostatni tydzień przed wielkim dniem niech wstawikażdej z nas się przyda

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 11:42   #396
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Pewne, że żałoba została przedłużona, a co do zamknięcia sklepów, to pewnie w niedzielę w dniu pogrzebu będą zamknięte galerie i sieciówki, a w sobotę o przypuszczam, że indywidualnie będą decydować, więc by trzeba na stronach internetowych posprawdzać
Stary 2010-04-14, 11:44   #397
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
weźcie mnie nie straszcie
mi to się wydaje że dużo za nami, a tu i to i tamto
woda wyślij mi swój plan na tydizne prześlubny
Dołączam się do prośby

Chce wiedzieć co mnie czeka
Z góry dziękuję
Lils121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 11:49   #398
moniczka2123
Zadomowienie

Tak sobie policzyłam że @ dostaje 13-14 więc raczej mam spore szansę żeby nie mieć 7 na ślub wiecie dziś miałam okropny koszmar ślubny.suknię miałam paskudna,do tego na sali padał deszcz nie było gdzie siedzieć poszłam do kościoła tylko a mój tż tylko na wesele ja poszłam tylko na drugi dzień,zabrakło jedzenia.to było okropne!

Stary 2010-04-14, 11:52   #399
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wybieramy się, bo przy systemie pracy TŻta nie możemy nawet ustalić konkretnego dnia i godziny zajęć. Musielibyśmy indywidualnie pójść na zajęcia i co tydzień mieć je w inny dzień a to z pewnością by nas sporo kosztowało
Ale mam jakieś namiary, więc wyślę Ci na pw
wysłalam PW

Cytat:
własnie nie wiem i dlatego zadałam pytanie pewnie w niedzielę będą pozamykane, co z sobota to nie wiem..

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Cześć dziś mam pierwszy dzień @ i zdycham z bólu a tak swoją droga jeśli ktoś ma kalendarz spraw na ostatni tydzień przed wielkim dniem niech wstawikażdej z nas się przyda
ja też gorąco przyłączam się do prośby

moniczka ja takie sny miałam kilka razy, od jakiegoś czasu cisza

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2010-04-14 o 11:56
Stary 2010-04-14, 11:59   #400
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie policzyłam że @ dostaje 13-14 więc raczej mam spore szansę żeby nie mieć 7 na ślub wiecie dziś miałam okropny koszmar ślubny.suknię miałam paskudna,do tego na sali padał deszcz nie było gdzie siedzieć poszłam do kościoła tylko a mój tż tylko na wesele ja poszłam tylko na drugi dzień,zabrakło jedzenia.to było okropne!
Niezły koszmarek
Ja dziś przez sen zawzięcie pisałam magisterkę
Stary 2010-04-14, 12:02   #401
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie wiem jak w innych miastach, ale my to chyba w piątek zrobimy duże zapasy, bo nie wiemy czy w weekend w Krakowie da się kupić cokolwiek, czy w ogóle gdzieś dostać
W tej chwili miasto jest nie tyle zakorkowane, co sparaliżowane. Nawet nie próbuję wymyślić co tu się będzie działo w niedzielę

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Niezły koszmarek
Ja dziś przez sen zawzięcie pisałam magisterkę
Może to jakiś znak, podpowiedź?
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 12:06   #402
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

tylkoz e sny niby interpretuje sie odwrotnie (śnis ię dziewczynka-to będzie ch łopiec-sprawdzone hehehe) no wiec jakbny zastosować tą regułę to jednak mgr pojdzie w las
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 12:31   #403
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Znak, że mam się wreszcie za to zabrać, bo moja podświadomość już się stresuje

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
tylkoz e sny niby interpretuje sie odwrotnie (śnis ię dziewczynka-to będzie ch łopiec-sprawdzone hehehe) no wiec jakbny zastosować tą regułę to jednak mgr pojdzie w las
No to mnie teraz pocieszyłaś
Ale z tymi snami o dzieciach się nie zgadzam - mojemu tacie śniła się córeczka i urodziła się córeczka
Stary 2010-04-14, 12:41   #404
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale z tymi snami o dzieciach się nie zgadzam - mojemu tacie śniła się córeczka i urodziła się córeczka
wiesz sama siebie pocieszam:P hehe
a co do dzieci 3 razy sie sprawdziło, 1 raz. ale ten 4 co sie nie sprawdził wysniła mi się data porodu i tak jak mi się wyśniło tak było
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 12:45   #405
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

i to nie jedna jakby nie patrzeć
Stary 2010-04-14, 12:51   #406
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
wiesz sama siebie pocieszam:P hehe
a co do dzieci 3 razy sie sprawdziło, 1 raz. ale ten 4 co sie nie sprawdził wysniła mi się data porodu i tak jak mi się wyśniło tak było
To Ty normalnie jak wróżka jesteś

Cytat:
i to nie jedna jakby nie patrzeć
Zgadza się A to akurat przy 3 córce było (jak rodzice celowali w chłopaka), nie chcieli znać płci wcześniej, ale tacie się córka przyśniła. I do tego śniło mu się później, że jest w sklepie, a tam pakują coś w biały materiał (coś jakby zawiniątek z dzieckiem) i w tym momencie mama go obudziła, że poród się zaczyna i muszą jechać do szpitala
Stary 2010-04-14, 12:52   #407
mariiasia
Zadomowienie

cześć laski!

przyszłam do pracy na 12 w końcu pół etatu już mam i godziny elastyczne

co prawda temat został zamknięty, ale chciałam powiedzieć coś Tosi--> kochana, nie tylko Ty się panicznie boisz pająków jak tylko widzę to wpadam w histerię niestety
a wogóle kochana nie przejmuj się kłopotami, widzimy/czytamy tu jak to wszystko przeżywasz i aż serce ściska. ale musisz być silna, w końcu na pewno znajdziesz pracę. a może zamiast wysyłać cv po prostu wbijaj do firm i rozmawiaj z właścicielami? zawsze to inaczej jest...

Lain głosuję za dokupieniem bransoletki!

chciałam jeszcze coś komuś odp i zapomniałam skleroza nie boli

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 12:57   #408
mmmmmm
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a w ogole zaczelam sie zastanawiac czy same kolczyki to nie bedzie lyso i czy moze sobie nie dokupic takiej bransoletki jak w zalaczniku (perelki bylyby biale - takie jak w kolczykach). jak myslicie?
Ja tez jestem za bransoletką Sama nie chcę nic na szyję ale bransoletkę kupuję

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
no to kupuje generalnie bransoletki dobrze znosze bardziej mnie wkurza zlom na palcach - znaczy sie pierscionki - ale juz sie nawet jakos przyzwyczailam przy tym zareczynowym

kolczyki kupilam w Cymbeline, a bransoletka jest z Bialej Magii
Też nie lubiłam nic nosić na palcach Ale do zaręczynowego się tak przyzwyczaiłam, że mi jakoś dziwnie jak go nie mam na palcu..

Cytat:

Raczej nie

Cytat:
Nie wiem jak w innych miastach, ale my to chyba w piątek zrobimy duże zapasy, bo nie wiemy czy w weekend w Krakowie da się kupić cokolwiek, czy w ogóle gdzieś dostać
W tej chwili miasto jest nie tyle zakorkowane, co sparaliżowane. Nawet nie próbuję wymyślić co tu się będzie działo w niedzielę[COLOR="Silver"]
Ja się cieszę, że mam w sobotę i niedzielę wesele w swoich rodzinnych stronach więc wyjadę z Krakowa i wrócę dopiero w poniedziałek. Bo w weekend będzie masakra... Najlepiej tak jak mówisz narobić zapasy i siedziec w domu
Stary 2010-04-14, 13:00   #409
woda sodowa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, nie wiem czy wam sie ten moj kalendarz przyda, bo mam w nim to co ja musze zalatwic, a jeszcze sporo moja mama i tata maja do roboty:
Poniedzialek:
-zrobic zdjecia do dowodu
-zlozyc wniosek o dowod
-pojsc do ksiedza i spisac protokol
-pojechac do Warszawy do ortodonty(mam 2 godzinki samochodem w jedna strone, wiec praktycznie caly dzien mi na tym zleci)
Wtorek:
-farbowanie wlosow
-probna fryzura
-pojechac do zespolu poustalac szczegoly
-zadzwonic do kierowcy, poustalac z nim gdzie i o ktorej ma sie pojawic
Sroda:
-manikiur i pedikiur
Czwartek:
-pojechac do ortodonty na zdjecie aparatu
-odebrac dwojke gosci z Irlandii
-pojechac na sale i przypiac material za stolem mlodych (jesli bedziemy go w ogole przypinali)
Piatek:
-odebrac ciasta
-pojechac na gielde po owoce
-zawiezc na sale wodke, ciasta, owoce, stol wiejski, napoje
-odebrac gosci z Irlandii
-pojsc do spowiedzi
Sobota:
-fryzjer
-makijaz
-odebrac bukiety i kwiaty
-zawiezc na sale bukiety dla rodzicow,ubranie na drugi dzien i kuferek-niezbednik
-przypiac na sali kwiatowe serce
-pojechac do kosciola zobaczyc dekoracje
Niedziela:
-przewiezc Irlandczykow na poprawiny do domu rodzicow i z powrotem
Poniedzialek:
-odwiezc gosci na lotnisko
-rozliczyc sie za sale
Wtorek:
-fryzjer
-sesja zdjeciowa
Sroda:
-do ortodonty na zalozenie aparatu
-spakowac walizki
Czwartek:
-powot do Belfastu
Jeszcze w miedzyczasie pewnie tysiac razy bede mieszkanie sprzatala, dzieckiem trzeba sie czasem zajac, no i musimy cwiczyc pierwszy taniec. Napewno o czyms zapomnialam

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-04-14 o 13:05
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 13:01   #410
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem czy będą pozamykane w sobotę ale wydaje mi się ze w niedziele tak bo ma być o 14 pogrzeb na Wawelu ale zobaczymy to się co chwile zmienia.

dziś dalej pisze prace ah rece mi juz opadaja

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 13:04   #411
201701300931
Konto usunięte

Umówiłam się na ostatnią przymiarkę Jeszcze krawcowa mi bez problemu dorobi odpinane ramiączka...

Do tego w końcu kupiłam sobie stację meteo, która pokazuje również ciśnienie na zewnątrz i sprawdzę, czy to wpływa na moje bóle głowe... I się obkupiłam w Yves Rocher, chociaż głównie zakupy dla siostry... Ale kremik miałam ze zniżką 40% i jeszcze dostałam gratis miniaturowy żel pod prysznic i balsam

Mam nadzieję, że w weekend mi nie pozamykają sklepów, bo to jest jedyny weekend, kiedy zostaję we Wrocławiu i musimy kupić ciuchy ślubne dla TŻ, a dla mnie jakieś pierdołki. I jest weekend zniżek w Glamour, więc chcę z tego skorzystać. I znowu na targi mieszkaniowe idziemy

A dzisiaj poszłam na uczelnię na 11:30, a o 12 było specjalne posiedzenie rady wydziału ze względu na tragedię. I uczelnia mi oczywiście nie zrobiła żadnych godzin wolnych, a większość wykładowców szła na to i nas puszczała. Więc uznałam, że na kolejny wykład nie idę, bo za długo bym musiała czekać, a nie mam pewności, że się odbędzie... I poświęcę czas albo na pisanie pracy albo na naukę
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 13:05   #412
83mika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Hmm zamów w internecie, bo różnica jest spora a i tak ubierzesz je tylko do Kościółka więc nie ma sensu pakować większej kasy
Ja zamawiałam welon z all i jestem w nim zakochana
I były dużoooo tańszy niż w salonie sukien ślubnych
Zadzwoniłam do innego salonu sukien ślubnych i tam Pani bez problemu poinformowała mnie, że moja suknia wykonana jest z błyszczącej tafty i one kiedys przymierzały do tej sukni bolerko ze zwykłej tafty i pasowało.
Pisałam również do jednej z kobietek na allegro i napisala, że jej bolerko jest z matowej tafty i może się troszke różnić, ale chyba zaryzykuje. najważniesze, że będzie białe.
A welon napewno zamowie na allegro już wpadł mi jeden w oko
Upatrzyłam sobie również buty, są inne niz chciałam bo z zakrytymi palcami ale bardzo wygodne
Cytat:
Ja też już przeliczałam jak to u mnie wypadnie, i wyszło by tak, że @ dostałabym w czasie podróż poslubnej, ale wszystko ureguluje tabletkami
Wiecie co chyba zaczynam sie stresowac, mam wahania czy napewno sukienka mi sie podoba, boje sie że pieniędzy nam zabrakie i jeszcze tyle ale... czy... na szczęscie nie mam wątpliwości co do tego kto będzie moim mężem
A i jeszcze jedno, MAM DOSYĆ TEŚCIOWEJ,cały czas sie czepia, pokazuje pazurki
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 13:16   #413
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy wam sie ten moj kalendarz przyda, bo mam w nim to co ja musze zalatwic, a jeszcze sporo moja mama i tata maja do roboty:
Strasznie napięty grafik

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Umówiłam się na ostatnią przymiarkę Jeszcze krawcowa mi bez problemu dorobi odpinane ramiączka...

A dzisiaj poszłam na uczelnię na 11:30, a o 12 było specjalne posiedzenie rady wydziału ze względu na tragedię. I uczelnia mi oczywiście nie zrobiła żadnych godzin wolnych, a większość wykładowców szła na to i nas puszczała. Więc uznałam, że na kolejny wykład nie idę, bo za długo bym musiała czekać, a nie mam pewności, że się odbędzie... I poświęcę czas albo na pisanie pracy albo na naukę
za przymiarkę.
A co do uczelni to u nas ogłosili godziny rektorskie, a oprócz tego spora część wykładowców odwołała zajęcia przed godzinami rektorskimi

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
A welon napewno zamowie na allegro już wpadł mi jeden w oko
Upatrzyłam sobie również buty, są inne niz chciałam bo z zakrytymi palcami ale bardzo wygodne
Pokaż welon i butki
Stary 2010-04-14, 13:19   #414
Ellin_ak
Rozeznanie

Ja powinnam wyjść o 12:00 a już prawie 13:30 i do 14:00 chyba się nie wyrobie. Mam już szczerze dość tej pracy, chce już skończyć te studia, zrobić podyplomowe i ruszyć gdzieś indziej
Ja martwię się ślubną fryzurą, bo nie mam pomysłu...tzn mam kilka ale nie wiem czy będą pasowały i czy z moich włosów wyjdą fajnie. Musze się rozejrzeć jeszcze za szkłami kontaktowymi i na próbę założyć.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 13:28   #415
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Do tego w końcu kupiłam sobie stację meteo, która pokazuje również ciśnienie na zewnątrz i sprawdzę, czy to wpływa na moje bóle głowe... I się obkupiłam w Yves Rocher, chociaż głównie zakupy dla siostry... Ale kremik miałam ze zniżką 40% i jeszcze dostałam gratis miniaturowy żel pod prysznic i balsam
Ja właśnie jutro się tam wybieram A brałaś może tę torbę z ulotki?
Stary 2010-04-14, 13:33   #416
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Ja właśnie jutro się tam wybieram A brałaś może tę torbę z ulotki?
Brałam Siostra specjalnie poszukała rzeczy stamtąd, żeby mieć tę torbę Mi na razie coś takiego nie jest potrzebne...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 13:34   #417
moniczka2123
Zadomowienie

Jak już wcześniej pisałam dziś na 17 jedziemy na spisanie protokołu do księdza i nie wiem czemu ale bardzo się stresuje.czy wogóle oprócz pytań z protokołu będą inne pytania?

Stary 2010-04-14, 13:40   #418
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Jak już wcześniej pisałam dziś na 17 jedziemy na spisanie protokołu do księdza i nie wiem czemu ale bardzo się stresuje.czy wogóle oprócz pytań z protokołu będą inne pytania?
nas nawet nie pytał o wszystko co w protokole w internecie było. Zadał tylko kilka pytań- takich podstawowcyh o pokrewieństwo, brak przeciwskazań, o brak przymusu i czy rodziny wiedzą o naszym ślubie i czy popierają. O nic dodatkowego nie pytał. U nas jest o tyle skomplikowana sytuacja, że tż jest niewierzący i z tego powodu mamy więcej formalności. Ale tak to nie ma się co stresować- chyba że wiesz, że ksiądz jest nie bardzo...
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 13:53   #419
83mika
Raczkowanie

Cytat:
Pokaż welon i butki
Welon będzie taki:
Załącznik 3030170
a zdjęcia butków nie mam, wkleje jak już je kupie
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 13:54   #420
moniczka2123
Zadomowienie

Ksiądz jest bardzo super mam nadzieję że fajnie będzie zdam wam relacje jak wrócę jeśli chcecie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości