|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: ...? | |||
Palę |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 36,45% |
Rzuciłam |
126 | 23,08% |
Popalam |
150 | 27,47% |
W trakcie rzucania |
71 | 13,00% |
Głosujący: 546. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Dot.: Palenie
no u mnie narazie 16 dzień rzucania. o wiele lepiej się czuję, skóra jakaś gładsza i w ogóle nie mam kaszlu, a wcześniej to była masakra ;/. jednak póki co, nie rzucę do końca palenia. na imprezce pozwolę sobie na 1-2 papierosy, ale nie więcej
![]() ![]()
![]() |
#303 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i wczoraj jednak wypaliłam 2,ale miałam powód ![]() dzis będzie 1 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=uWRUAk_acz4
prostackie żarciki ale mnie rozbawiły ![]()
![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie paliłam, i mam nadzieję, że nigdy nie będę
![]() Po pierwsze niezdrowy nawyk-nałóg. Po drugie bardzo kosztowny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
U mnie zaczeło się od popalania na imprezach, później zaczełam wychodzić na przerwach ze znajomymi na papierosa, "polubiłam to" i teraz pale paczkę na dwa dni. I jakoś skończyć z tym nie mogę i
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
paliłabym, a czemu nie
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Mam taką w pracy
![]() Ale szczerze mówiąc już wolę palić na świerzym powietrzu. Kojarzy mi się z komorą gazową właśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
A mnie w pewnym stopniu cieszy wprowadzanie zakazów palenia w restauracjach, klubach, i innych miejscach publicznych. Palę, choć mogę stwierdzić śmiało, że jestem "w trakcie rzucania". Zakaz, dzięki któremu nie mogłabym sobie zapalić w miejscach do których często uczęszczam - pomógłby mi w rzuceniu tego dziadostwa.
![]() W domu palić nie zamierzam, w samochodzie też. Jeżeli zabronią mi palić gdzie indziej - po prostu palić nie będę. ![]()
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Palę :/ I to już z 5 lat! Bosze!
Na pierwszym roku paliłam jak smok, teraz odkąd wynajmuję z tżtem mieszkanie i nie palimy w domu - ograniczam się do max. 10 dziennie. Jak dla mnie to naprawdę sukces ![]() Mamy zamiar rzucić, ale to jeszcze chwilę. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
a po co takie komory? WYSTARCZY przecież pomieszczenie klimatyzowane ![]() przecież jak się siedzi w klimatyzowanym lokalu to w ogóle dymu nie ma nawet jak ktoś pali obok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
mi tam sie zakaz nie podoba
pale ale tak zeby niepalacym nieprzeszkadzac w domu pale, bo u siebie jestem jak jade sama autem to tez czasem zapale ale na przystanku - prawie nigdy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja palę ok.20 dziennie, na imprezach więcej, chociaz zalezy - w knajpach z zakazem dzielnie się poswtrzymuję - byle by było można palic na balkonie, tarasie. przed wejsciem jakos nie bardzo..:/
Palę też w pokoju - teraz na wiosnę bedę mogła wreszcie częsciej przy otwartych oknach ![]() Rzucę jak tylko będę mogła/zajdę w ciążę - juz się nie mogę doczekac! ![]()
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Dla mnie widok dziewczyny, kobiety z papierosem jest wręcz odrzucający ![]() Fe, poza tym nie wiem co to za przyjemność truć się, śmierdzieć dymem, mieć zżółkniętą cerę, osad na zębach i męczyć się, żeby rzucić. Lepiej wcale nie zaczynać.
Edytowane przez kamila901 Czas edycji: 2010-03-24 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Święte słowa.. ale co mi teraz po nich? A poza wszystkimi minusami, to lubię palic.
Mój TŻ rzucił rok temu, bo ma astme i wtedy mu się nasiliło, cierpiał i rzucił fajki z dnia na dzien - ani razu sie nie skarzył. I nie ciągnęło go wcale. ![]()
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Niepalacy raczej nie zrozumie palacego... tak mi sie wydaje. Papierosy szkoda, ale jak sie pali z umiarem to mozna z tym zyc.
Lilka... no ja tez rzuce jak zajde w ciaze, moze nawet wczesniej, ale wiem ze potem wroce. Za bardzo to lubie. Moj TZ nie pali, ale poki co nie robi mi scen zebym rzucila. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A własnie, bo ja sobie kręcę fajki. Ktoś z was tez? Od ponad roku i normalne mi juz nie smakują ![]()
![]() |
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
u mnie wychodzi jakas 100 na miesiac
paczka mi starcza na 3, czasem 4 dni przy obecnych cenach vogue |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie spróbowałam papierosa nie palę i nie mam zamiaru palić
![]() |
#319 |
Zadomowienie
|
A ja niestety pale - fakt faktem nieduzo ale pale - czasem zdaza mi sie wypalic tylko 2 papierosy dziennie ale zazwyczaj okolo 5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam wątek palaczek
![]() Ja palę, wstyd się przyznać już ponad 8 lat. Tzn, 8 lat minęło, od zapalenia przeze mnie pierwszego papierosa. Potem podpalanie, i intensywne palenie. Źle mi z tym, ale paradoksalnie lubię palić. Wiem, że śmierdzący nałóg i niezdrowy, ale cóż.. Próbowałam rzucić z dnia na dzień, wytrzymałam 2 miesiące, potem taki klik w pracy i wróciłam. Aktualnie jestem na etapie ograniczania. Mój małż kupił sobie elektryka, ale widzę że mu nie pomaga, zresztą mnie też. Wywoływał większą chęć na papierosa niż normalnie. Rzucam, jestem w trakcie rzucania, oby się udało tym razem, bo to jedno z moich postanowień, które mam zamiar zrealizować. Wiadomo, małymi kroczkami także osiągnie się swój cel. ![]()
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
i jak idzie ograniczanie?
mi tez papieros sprawia wielka przyjemnosc moja mama tez uwielbia palic i to chyba jedyna osoba ktora mnie rozumie, choc tego nie przyzna a pale o jak ten czas leci - 4 lata! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do matek, moja mi powiedziała raz (a też pali i lubi palić), że aby rzucić należy do tego dorosnąć. Coś w tym chyba jest.
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
ja mam to szczescie ze mo j M. nie pali bo wiem ze mieszkanie z kims palacym zwieksza liczbe papierosow
kiedys bylam z kolezankami przez kika dni na wakacjach a wszystkie bylysmy wtedy takimi niedzielnymi palaczkami to przez kilka dni prawie paka dziennie szla... jedna szla zapalic to sie ktos dolaczal i efekt domina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Rozeznanie
|
Paliłam kiedyś przez rok, ale bardzo mało, paczka mi starczała na tydzień, głównie na imprezach i tylko z moją przyjaciółką. Kiedy już nie miałam z kim palić, to przestałam, i nie miałam z tym żadnego problemu. Teraz w ogóle nie palę, ale nie mam nic przeciwko popalaniu na imprezach. Więc niewykluczone, że sobie kiedyś zapalę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Palę faktycznie okazjonalnie, na imprezach ale generalnie jak kupię paczkę to na kilka tygodni spokojnie starcza
![]() Nie wyobrażam sobie wypalić dziennie więcej niż 3 papierosy (to taki max) chyba bym zwymiotowała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tata po prawie 30 latach nałogu nie pali od pół roku. Jestem z niego bardzo dumna ![]() ![]() Mając żywy przykład uzależnienia w domu nie ciągnie mnie do tego ŚWIŃSTWA. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Ja po weekendzie wypaliłam więcej fajek niż przez dwa ostatnie tygodnie. Ale chyba nie ma co się dziwić :/
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
w sobotę rano to i mój niepalacy TŻ wziął ode mnie papierosa i całego spalił... nie wiem chyba pierwszy raz przy mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Nie palę i wcale mnie do tego nie ciągnie, pewnie dlatego, że moja mama paliła przez 25 lat i wiem ile kosztowało ją żeby rzucić to świństwo.
Kiedy poznałam TŻa palił jak lokomotywa, teraz się ograniczył, bo wie, że kiedy wyczuję od niego zapach tytoniu buzi już nie dostanie... ![]()
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
moja mama pali jakies 24 lata z dluzszymi i krotszymi przerwami
zaczela jak miala 17 lat w ciazy rzucila ale poszla do pracy i wrocila do palenia pozniej przerywala, raz nawet na 5 lat... ale stwierdzila ze lepiej jej z nalogiem choc obecnie nie pali tyle co kiedys - dzisiaj raczej robi to sporadycznie a ojciec mi opowiadal ze byla w takim stanie ze palila ponad paczke dziennie a ja jak jej kalka zaczelam palic bedac niewiele starsza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.