|
|
#721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Cytat:
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#723 |
|
Przyczajenie
|
Witam Serdecznie wszystkie Aparatki
Piszę raz pierwszy, choć przeglądam te forum praktycznie od lutego w poszukiwaniu informacji o leczeniu aparatami stałymi. Ale zacznijmy od początku nazywam się Baśka i jak to nazywacie jestem Kaloszem mam 27 lat. Moje poszukiwania dobrego ortodonty niestety trwają nadal. W sumie nie mam skomplikowanej wady - średnie stłoczenie zębów, tzn. moje kły nie zmieściły się w łuku i wystają. Oczywiście jak większość Kaloszy byłam leczona w dzieciństwie aparatem ruchomym - miałam usunięte 4 zdrowe czwórki, jednakże nie dokończyłam leczenia. Strasznie Wam Wszystkim zazdroszczę bo chciałabym jak najszybciej mieć już to metalowe cudo na górnym łuku, ale nie trafiłam jeszcze na lekarza, który by rzeczowo przedstawił mi plan leczenia. I tak jutro mam kolejną wizytę i mam nadzieję, że to będzie to... Muszę przyznać, że to forum i Wasze wpisy niezmiernie pomogły mi w podjęciu decyzji o rozpoczęciu walki o zdrowy i śliczny uśmiech. |
|
|
|
#724 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo chciałabym żeby i u mnie okres leczenia był tak krótki wiem, że to zależy od wady ale wydaje mi się, że również od lekarza....bo niektórzy pewnie niepotrzebnie przedłużają leczenie aby tylko kasę ściągnąć z pacjenta...;/ a powiedz soltera n masz aparat na górę i dół czy tylko na jeden łuk? ach! już się nie mogę doczekać mojej pierwszej wizyty! chyba umówię się też do jakiegoś drugiego orto dla porównania ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja nosiłam dwa wyjmowane aparaty w dzieciństwie ale po jakimś czasie jak mi się już trochę wyprostowały to mi się odwidziało i przestałam...strasznie żałuję więc teraz jestem bliska zdecydowaniu się na stały jak patrzę na Wasze rezultaty leczenia to najchętniej już bym pobiegła na wizytę |
||||
|
|
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
Cztery dni po wizycie i zęby prawie mnie nie bolą
mogę normalnie jeść...do następnej wizyty
|
#726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
WitajTo forum aparatek - najwiekszym motywatorem do leczenia ortodontycznego. Moglisbysmy juz miec jakis udzial w zarobkach orto, co?
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
powiem ci ze moj orto tez mial problem z wcisnieciem jednego pierscienia i calkiem mozliwe ze zrobila tak jak u ciebie?a czy te kolce od srodka cie nie uwieraja w jezyk?bo mnie bardzo i do tego jeszcze czesto sobie przycinam tym jezyk...grrr
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- hej tak sobie grzebalam w necie i zobaczcie na co natrafilam,znalazlam stronke sklepu ortodontycznego i moja uwage przykuly ceny zamkow do naszych aparacikow....krotko mowiac ladnie z nas zdzieraja kase...no ale coz...my sie na leczeniu nie znamy wiec za cos trzeba placic....ale przykre to jak sie patrzy na te ceny...az sie lezka w oku kreci hihi ahh nie dodalam linka... http://www.sklep.mikran.pl/idc/62_12...mki-Ceramiczne
Wszystko na co mam ochotę jest niemoralne, nielegalne albo tuczące 08.04.10- kosmetyczny-góra 26.07.10-metal-dół Edytowane przez dj-sweet Czas edycji: 2010-04-13 o 21:52 |
|
|
|
#728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie trzeba krzyczeć, że faq (choć bez bicia przyznaję, że ja byłam jedną z tych upierdliwych i zadawałam głupie pytania ).witamy, witamy, zezłomuj się i zamieszkaj tu na stałe, tym bardziej, że jesteś w moim wieku, więc z automatu masz tytuł kaloszy ![]() jestem świeżo po wizycie. dół-metalowe ligaturki po raz pierwszy. ałaaaaa!!! góra-róóóóż plus różowy łańcuszek od 6 do 3, za to wyciągów chwilowo nie mam, a szkoda, bo przywykłam![]() rozmowy na fotelu: -ja już nie chcę niebieskich ligatur! zrobiły się sino-szare! -hm, no faktycznie. to co pani z nimi robiła? -noo... myłam? -ajaxem chyba...
Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość... Edytowane przez sincarne Czas edycji: 2010-04-13 o 21:58 |
|
|
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem tu nowa.
W przyszły czwartek będę miała zakładany aparat Edytowane przez Paulaa1994 Czas edycji: 2010-04-14 o 09:41 |
|
|
|
#730 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Twoja ortodontka musi być bardzo miła ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
witam . ; ) przymierzam się do założenia aparatu stałego na górę i na dół . z tym, że mój tata stwierdził, że w razie potrzeby wyrwania zebów on się nie zgadza [ mam 16 lat ] . jest jakieś inne wyjście ? strasznej wady nie mam. wydaje mi się, że nie jest koniecznością wyrywanie . z góry dziękuję ; *
|
|
#732 |
|
Konto usunięte
|
A ja bym radziła poczekać jeszcze ze dwa, trzy lata i dopiero prostować.
|
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
sincarne sie pojawila!
Dzis odkrylam, ze jeden z moich uczniow (tych bardzo niesmialych) przyszedl z aparatem. Kiedy to zobaczylam, nie moglam sie powstrzymac i od razu mu pogratulowalam. Widac bylo, ze sie strasznie speszyl i zapytal co w tym wlasciwie takiego fajnego. Obserwujac go pozniej widzialam, ze probuje ukryc zamki - wiecie jak - zaslaniajac je gorna warga. Przy okazji wiec wyszczerzylam sie do niego zeby dodac mu otuchy. A na koniec powiedzialam, ze sa 2 rzeczy, ktore moze zrobic - najlepsza i najgorsza. Widac bylo, ze od razu zrozumial o jaka najgorsza rzecz chodzilo - probe zakamuflowania aparatu ustami Chlopaki z aparatami sa tacy urokliwi, nieprawdaz?
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2010-04-13 o 23:24 |
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
a tam chwalić, mam wrażenie że meksyk cały czas mam
![]() a chłopcy, nie wiem, 2 w życiu widziałam. ale jeden mnie irytował w pociągu, a drugiego nie pamiętam bo byłam pijana ![]() bolą zęby!! ja juz nie jestem masochistką!!
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj przy zakładaniu wyciągów zauważyłam że pierścień odkleił się od zęba, żeby nie łuk mogła bym go w całości zdjąć
parę razy czułam jak coś tam pęka jak miałam wyciąg założony ale nie przypuszczałam że pierścień nie wytrzyma siły ciągnięcia, a wizyta dopiero za tydzień, chyba będę musiała ją przyspieszyć
|
|
|
|
#736 |
|
Raczkowanie
|
no to idz do orto
mysle ze problemu ni ebedzie bo tak czasami bywa
|
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
nigdy mi nie przeszkadzał-tyle, że trudniej domyć (jedzonko kocha się osadzać na i pod tym wystającym elementem)
bardziej mi zawsze dokuczało to, że śpię na boku i brzuchu i całą noc wbijałam swoje wargi w zamki i rano musiałam je jakby wyciągać z warg ojjjj nic fajnego obecnie wbijają mi się czasem i tylko 2 na dole i profilaktycznie co trzy dni je woskiem obklejam i problemu nie maale za to odkryłam straszny osad z herbaty na zębach od strony gardła - czy nosząc aparat można przeprowadzić piaskowanie? bo kamień zdjąć się da ? przypomniało im się bardzo niefajne wspomnienie sprzed aparatu poszłam na zdejmowanie kamienia i dentystka zaczęła mówić jakie to mam paskudne zęby, przecież nawet nici nie można między nie włożyć, że wyglądają strasznie bo i kamień się okropnie osadza i......ona by z takimi nie dała rady żyć...........szkoda, że nie zafundowała mi wtedy chociaż jednego łuku skoro ją to tak drażniło wam też dentyści takie miłe rzeczy mówili??? chcę go już zdjąć - nie są jeszcze proste, ale jak dla mnie idealne (poza kolorem).... |
|
|
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
moja dentystka jest bardziej podekscytowana zakladnaniem przeze mnie aparatu niz ja :P no moze nie
bardziej jak ja sie juz nie da ale jest zaraz po mnie ![]() dziewczynki stac mnie bedzie na 1 luk wiec postanowilam ze zaloze 1 luk teraz a 2 jak wygram w totka ale 1 luk to juz cos ha! no chyba ze sie na raty nie zgodzi to wtedy z tym 1 tez plyne
|
|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
Witam po długiej nieobecności
![]() Swoją drogą ciekawe czy mnie ktoś stąd jeszcze pamięta Nie pisałam, ponieważ wydaję mi się, że moje leczenie stanęło w miejscu, lub nawet się cofnęło Moje jedynki znów są nierówne (lewa dłuższa od prawej) A było już tak pięknie
|
|
|
|
#740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj mam piaskowanie i separację
|
|
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
o widzę, że jesteś z Tychów, mogę spytać u którego ortodonty prowadzisz leczenie?
|
|
|
|
#742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie martw się, ja tez miauczę, że nic się nie dzieje, ale to chyba niemożliwe, żeby u każdego przystopowało
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
Hej !
Kochane, za 3h idę na fotel, zakładać aparacik ![]() Nie mogę się doczekać! Mam takie obawy, że w ostatnim momencie orto zadzwoni i odwoła wizytę lub cokolwiek się stanie Hahahaha, tak jakoś.Będziecie trzymać kciuki? Liczę na Was
|
#744 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może zamieścisz fotki i ocenimy razem? Cytat:
![]() Cytat:
pochwal się jak będziesz już po!
|
|||
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia no to juz niedlugo
Zazdroszcze ci.. Wstawiaj zdjecia od razu po wizycie. |
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Tak więc kontynuując mój poprzedni post załączam fotkę. Jaki aparat na taką krzywizn e? Stały vs.ruchomy?
P.S. Stały jest fajniejszy :P
|
#747 |
|
Zadomowienie
|
Miałam prawie identyczna wade, jedna jedynka nachodzila na druga i wystawala a dwójka byla schowana,
(wygladalo jakbym zeba nie miała heh aparat nosze od lipca 2009, i jest o niebo lepiej;p
|
|
|
|
#748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S. Pytam się ,bo nie chce być no wiecie... zawiedziona,że zapłacę 70 zł za wizytę żeby się dowiedzieć że nie potrzeba mi aparatu.
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
masz krzywe zeby... potrzeba Ci aparatu...
|
|
|
|
#750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam bardzo podobne zeby do ciebie a mysl ,ze nie POTRZEBUJE APARATU DO GŁOWY BY MI NIE PRZYSZŁA bo gołym okiem widać bylo ze go potrzebuje, wiec orto napewno Ci nie powie , że nie musisz, ja i tak załuje ze zdecydowałam sie tak pozno. A oto moje zębiska heh |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

).

ha! no chyba ze sie na raty nie zgodzi 
pochwal się jak będziesz już po!