![]() |
#1381 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Anecka
![]() ![]() Rypka ![]() ![]() ![]() ![]() no chyba,że trafisz na psychopatę jak Anecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
No bo niby pleśń jest ryzykowna, może zawierać toksyny szkodliwe dla płodu. Ale chyba zdania w tej kwestii są podzielone. Natomiast nie można serów na mleku niepasteryzowanym, bo można się zarazić listerią.
#1385 |
Zakorzenienie
|
Tez uwielbiam sery plesniowe, tzn. camambert, brie, kozi z pleśnią (nawet kozi jadłam już będąc w bardzo wczesnej ciązy
![]() ![]()
#1387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
Nie miałabym z tym problemu bo nie lubię serów pleśniowych. Natomiast ciężko mi będzie bo lubię tatara a to surowe mięso.
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
A ja tatara akurat nie
![]()
#1390 |
Zakorzenienie
|
![]() OLKA skalpel:4 skalpel 2:1 kiler:1 biegi;1 siłownia:4 boczki:4 Odchudzanko 70,2 - Cel I (67 ![]() Kiedy to będzie?? Edytowane przez lisek15 Czas edycji: 2010-04-14 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Weronisia dzięki za podpowiedź. Właśnie względy ekonomiczne mną kierują. Tylko na trzy miesiące to chyba nie warto kupować kołyski. Kupimy koszyk wiklinowy,przy Milence miałam i sie sprawdził,a cenowo jest sporo tańszy. Czyli u was jest tak samo jak w UK,jeśl chodzi o poród. To ważne,aby w takiej chwili czuć się jak najbardziej komfortowo. Rożnica jest w długości pobytu w szpitalu. Można już wyjść po 6 godzinach od porodu,a polozna przychodzi zaraz nastepnego dnia i taqk przez miesiąc,a po niej health visitor przez kolejny i nie trzeba za nie płacić. Widziałam zdjęcia ciuszków,które kupiłas,super. To używane czy nowe? Ja spędziłam kilka dni na przeszukiwaniu tutejszych lumpeksów i nic nie znalazłam
![]() Bjeatka dbaj o siebie ![]() buziaczek ja tez nie wyobrażam sobie porodu bez TŻ . 79 Marta na pewno odpoczniesz i przyda się taka przerwa od pracy. w pierwszej ciąży byłam zła,że musze pracować,bo uważałam,że to strata czasu ![]() kretencja niezpomnianych wrażeń na usg ![]() rypka85 witaj ![]() Anecka ja jem wszystko co mi do głowy przyjdzie,ale w granicach rozsądku i oczywiście odpoda: surowe mięso, sery pleśniowe,etc. Można jeść smażone,bo to nie ma wpływu na dziecko. Tu raczej chodzi o ti,że smaożne potrawy generalnie nie są zdrowe i tuczą. ło matko,ale miałaś wstrętne to pierwsze usg ![]() szarlot daj znać jak po usg ![]() A ja uwielbiam sery pleśniowe i wogóle wszystkie i z tego najtrudniej mi zrezygnować. Pamietajcie,że nie wolno tez jeść wątróbki (bo ma dużo wit A) i generalnie najlepiej unikać podrobów. Nie wolno tez jeść orzeszków ziemnych (bo to silny alergen) i z tego też mi trudno zrezygnować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ponoc lekarz u ktorego bylam jest spoko choc na stronie z opiniami sa zdania podzielone, albo ze najlepszy albo ze najgroszy, nie ma posrednich opinii ![]() Ciekawa wlasnie jestem jak to z tym tuczeniem. Bo ja generalnie jestem z rodziny patyczakow ![]() ![]() Ide po jablka ![]() ![]() No i jeszcze jedna kwestia, to apropos rypki, bo chyba ona pisala ze est w 6tc i porod ma na 5 grudnia.. ja bylam w czwartek u lekarza i powiedzial ze to 6 tc i porod 10 listopad ![]() ![]()
#1393 |
Rozeznanie
|
Buziaki dla wszystkich, krwawienie minimalne po 2 apliacji luteiny.
Nie chce zapeszać, ale chyba wszystko jest dobrze ![]() Ale sie cieszę ![]() PS. Dzwoniła teściowa z dobrymi radami ![]() ![]() Jak tam wasze teściowe?? Edytowane przez Biejatka Czas edycji: 2010-04-14 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |||
Wtajemniczenie
|
jak się dzidzius ładnie ustawi to nawet w 16tc jest to możliwe
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do tygodni,jeśłi masz tp na -10listopada to jesteś dokładnie w 9 tygodniu i 6 dniu, a jeśli masz termin na - 5 grudnia to jestes dokładnie w 6 tygodniu i 2 dniu. i tu jestem pewna,bo mam magiczne kóleczko w domu ![]() miłego wieczoru |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
ursul sery plesniowe jesli z mleka pasteryzowanego typu camebert mozna w ciazy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie bez komentarza jesli chodzi o tesciowa. Ma chore wymysly, moglabym opisac dlugiego posta ale zostawie to poki co dla siebie. Nie mniej przez dziecko spor rosnie i to strasznie. Generalnie mam wsparcie tylko w przyjaciolce, nawet TZ jakos sie odsunal, nie rozumiem tego nic a nic.
![]() |
#1397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Np.: jak młoda miała 3 tygodnie to kazała mi dawać jej już soki, jeszcze wcześniej była woda z cukrem, po 3 miesiącach wyskoczyła z ziemniakami z sosem żeby dziecko sobie dobrze pojadło i długo spało - do tej pory jak sobie to wszystko przypomnę to ciśnienie tak mi skacze, że masakra ![]() ![]() Natomiast teraz dziecko jej kochanej córuni pomimo, że ma prawie dwa lata jest nadal karmione jak niemowle - zupki i owoce ze słoiczków, gryźć ta mała wcale nie potrafi, jak dostanie np kawałeczek ciasta z pierogów to wymiotuje... Tą babę to powinni rozstrzelać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do tych terminów,to mi się wydaje,że jedenej lekarz podał wiek płodu,a drugiej wiek ciąży (różnica ok. dwóch tygodni) i stąd te daty. Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-04-14 o 18:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
ursul wiem ze wiele kobiet je ser plesniowy z mleka pasteryzowanego. bo glownie wlasnie o mleko chodzi, bo to w nim te bakterie listerii sie wytrwarzaja. a w polskich sklepach sery sa z tego mleka te pakowane. No i jak zjesz kawalek to nic sie nie stanie, co innego kilogram.
tak samo feta jest z pasteryzowanego ![]() Ale jak sie obawiasz to nie jedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
Ursull, a ja z mojej książki o ciązy wiem, że to nie do końca tak, że nie wolno jeść orzeszków w każdym przypadku. Jedynie wtedy, jeśli Ty lub ojciec dziecka jesteście na nie uczuleni.
No, ja zaraz wychodzę na USG i już się trzęsę z podenerwowania. Mam nadzieję, że będzie coś widać ![]()
#1401 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Powodzenia na usg,na pewno będzie coś widać. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Wtajemniczenie
|
Hej!! ale naskrobałyście przez cały dzień
![]() poród rodzinny - hmmm... z jednej strony chciałabym żeby mąż był przy mnie, wiadomo wsparcie psychiczne i tym podobne ![]() ![]() ![]() ![]() aaa... kiedyś słyszałam opowieść faceta po porodzie żony i stwierdził, że to odbywa sie tak jakby "świniaka zarzynali" ![]() ![]() ![]() także czytałam co można jeść a czego nie można ![]() ![]() usg z tego co wiem szkodliwe nie jest ![]() ![]() moja teściowa jak już kiedyś pisała to anioł nie kobieta, ale pewnie dobrymi radami też będzie karmić, jednak wiem, że nie będzie się narzucać ![]() ![]() ![]() asg 4D sama nie wiem co o tym myślec ![]() ![]() Biejatka - współczuje sytuacji ![]() ![]() rypka - usg dopochwowe wcale nie jest bolesne, ani aż tak bardzo nieprzyjemne ![]() ![]() gorzej wspominam USG endorektalne (czyli przez odbyt) ![]() ![]() Anecka to co napisałaś, aż mnie zszokowało ![]() ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-04-14 o 19:10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
Zadomowienie
|
Jestem juz po usg i zamieszczam zdjęcia mojego dzidziusia- ma już 5,5 cm!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na szczęście przynajmniej mamę mam ok pod tym względem - zero dobrych rad, pouczania itp. za to zawsze mogę liczyć na jej pomoc ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Super, że wszystko ok ![]() Ciekawe jak tam szarlot27 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamy zaglądnełam tutaj ponieważ w listopadzie (jak Bozia da ) zostane szczęsliwą mamą.Bardzo chiałbym do was dołączyć bo niemam nikogo takiego z kim mogłabym porozmawiać dowiedzieć się czegoś i powymieniać się wrażeniami, spostrzeżeniami itp
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1408 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny , jestem po usg wszystko w porządku zarodek rozmiar1,18 cm, serduszko bije
ufff
#1409 | |
Zakorzenienie
|
MMONIKA9 - witamy i oczywiście będziemy mocno trzymać
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() Super, że wszystko ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Wtajemniczenie
|
Anecka podaj date ostatniej @,albo datę owulacji to Ci prześlę na zdjęciu magiczne kółeczko
![]() Beatka ![]() ![]() MMonika9 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.