|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Każda kobieta tyje inaczej, przecież to nie zależy od tego co my chcemy i gdzie chcemy. Gdybyśmy mogły wybierać to każda była by piękna. Ja np. przytyłam 3kg od początku ciąży (czyli teraz ważę 53 kg) i podobno jest to za mało, ale jem dużo, czasem się nawet napycham i nie zamierzam w sumie robić nic więcej w celu tycia. Też mi nie zależy na tym, żeby być specjalnie grubą.
Natomiast brzuszek mam dosyć malutki, mniejszy niż gdy ważyłam 63 kg i nie byłam w ciąży ale taki właśnie zaokrąglony. Jednak moja mama w ciąży była "słoniem" i podejrzewam, że ja też tak będę wyglądać - jak rozłożony namiot ![]() edit: Pomidorko ślicznie wyglądasz a twój tż jest podobny do mojego sąsiada
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-04-14 o 13:47 |
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Miesiące i tygodnie ciąży Przyjmuje się, że: - 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia. Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry: - 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia, - 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia, - 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu. i caly czas na tym bazuje ![]() p.s. sliczny brzuszek
|
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Wg karty ciążowej przytyłam 1 kg od początku ciąży, ale brzuszek mam naprawdę spory. Jem chyba całkiem sporo a dzisiaj mam ochotę na frytki z ketchupem i zaraz pojdę zrobić , raz na jakiś czas można zjeść coś mniej zdrowego a jeszcze jak jest taka beznadziejna pogoda to trzeba się jakoś pocieszyć ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- aaa i jeszcze co do ruchów to w moim suwaczku też jest pewnie czujesz juz ruchy dziecka, ale sama nie wiem, czasami coś mi tam zabulgocze, ale nie wiem czy to juz to...a czasami to tak mnie łaskocze hehe |
|
|
|
#1024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poprostu inaczej sie zachowuje wzgledem mnie i daje mi troche "fory" jesli chodzi o porządko domowe, a jak powiedziałam że dziś jade wieczorem do rzeszowa (do ginki) to nie pytała po co jade, gdzie ..a zawsze pytała....mysle że juz wie.. Poza tym nie pije alkoholu, nawet mojego ulubionego likieru kawowego odmówiłam.... AAA...powiedziałm bratowej...w szoku była.....ale to ma byc tajemnica.... jak juz pisałam bratowa to typowe "radio" więc niedługo do wszystkich ta "tajemnica " dojdzie ![]() Pomidora...piękna sesja pieknej mamusi
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
kotekk81 - ja od wczoraj Prenatal Classic.
I też mam następną wizytę 11.05 ![]() Cytat:
ycnan, Pomi - wiem, że w końcu dowiem się, co we mnie siedzi i rosnie Ale miło byłoby już wiedzieć... ![]() Pomi - śliczny brzuszek ![]() martucha84 - ja też liczę wg tego sposobu. dash - ale mi narobiłaś smaka tymi frytkami. Ale dziś muszę się nacieszyć kaszą z gulaszem.
|
|
|
#1026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toz to jawna zdrada ![]() Cytat:
takie menu mialo byc wczoraj, ale tesciowa zrobila grochowe i moje danie sie przesunelo na dzis a jutro fasolka po bretonsku-ja tak srednio przepadam, ale malz sie domaga
|
||
|
|
|
#1027 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dla męża musisz być najpiękniejsza. Zresztą, jak byś nie wyglądała, to nosisz jego dziecko, a większość facetów ma na tym punkcie świra. Niektórzy nawet maja zboczenie jakieś i się strasznie jarają ciężarnymi... Pomidora, inaczej sobie Ciebie wyobrażałam Zdjęcia śliczne.Tak na marginesie, to wy wszystkie wyglądacie na swój wiek (nie staro!! ), a mnie ostatnio w Realu babka poprosiła o dowód jak kupowałam piwko mężowi Cytat:
A tak przy okazji mam pytanko: Na stronie jednego z ginekologów widziałam informację, że wykonuje usg takie i takie ...bla bla bla... i usg połówkowe - między 18 a 22tc. A wszyscy chyba mówią, że 20-22tc się robi. Mam się wybrać na to usg pod koniec miesiąca. W ostatnim tygodniu kwietnia będzie mi leciał 20 tydzień, ale nie będę miała możliwości iść wtedy do gin. Potem długi weekend i wyjazd. Wrócę dopiero w 22 tygodniu. Mogę w takim razie iść wcześniej, w 19 tygodniu (skończone wtedy 18t3dni)? Troszkę namieszałam chyba |
||
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi cudowne zdjecia
a co do badan smaku to nie mam pojecia co to bedzie podobno badanie jest rano, na czczo i trwa okolo godziny i jest jakies 20 probowek do "degustowania" i bede tzw kroliczkiem doswiadczalnym ![]() angelikaw dzieki ![]() ycnan dzieki ![]() Martucha dzieki za wklejenie tych miesiecy bo ja tez sie posluguje tygodniami bo nie wiedzialam jak te miesiace liczyc |
|
|
|
#1030 |
|
Zadomowienie
|
Pomidorko jaki piękny brzusio
Zupełnie inaczej sobie wyobrażłam Ciebie hihihi Ja siedzę na uczelni o 17,45 mam angielki a bardzooooooooo mi się nie chce iść i chyba odpuszczę
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ja byłam w poniedzialek na wizycie z dzidzia wszystko oki rośnie pieknie i mam zdjecie ![]() Pomi ale sliczne zdjecia i jak brzuszek ci sie wybił cudo a ja ide na staz i juz sie boje jutro lekarza mam zalatwic i od poniedzialku mam zaczac,zeby bylo dobrze teraz brzuszka nie ukryje,bo na rozmowie jak bylam mialam kurtke a teraz kurtke trzeba zdjac mam nadzieje,ze sie nie wsciekna i koniec dobrego czas do pracy
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi fajowe zdjęcia
Kurcze a ja tych bodziaków pojedynczych nie widzialam ![]() Dra śliczne maleństwo Elenka te ruchy nie są nieprzyjemne chociaż potem to pewnie juz będzie mniej fajne jak po żebrach oberwiemy Ja juz po szkólce i teraz się lenię |
|
|
|
#1033 |
|
Raczkowanie
|
dra ale słodka dzidzia
![]() Pomidoro piękna sesja i zachwycający brzuszek! Ja też się niedługo pochwalę, ale mimo że lada dzień zacznę 20 tydzień, brzuszek nie jest tak imponujący..poczekam jeszcze kilka dni, może się ujawni Jestem raczej dużą babką i chyba jeszcze dzidzia ma miejsce, ciągle wyglądam jak po solidym obiadku
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
jej ile piszecie
![]() ja jeszcze od rana chodze w pizamach teraz to juz chyba bez sensu sie przebierac wezme prysznic i zaraz bedzie wieczor![]() z tymi kg to ja jakis ewenement ja koncze 15 tydz a dzis waga pokazuje ze nic nie przytylam albo 1 kg to zalezy pewnie jak cos zjem i jak pecherz pelny. Ale mi to pasuje ![]() ja sobie tez musze jakas fote dla porownania wrzucic.. w pierwszej ciazy non stop robilam a teraz jakos czasu mi brak i w dresach chodze w domu to co tu fotografowac
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-04-14 o 16:46 |
|
|
|
#1035 |
|
Raczkowanie
|
Pomidoro -ślicznie wyglądasz
i słodki brzuszek ![]() Ycnanusg połówkowe można od 18-22 najelpeij wtedy 18t3 dni spokojnie możesz iść ![]() ja mimo, że mam brzuszek ciazowy, jestem na minusie prawie 4 kg od początku ciaży, a maluszek rusza sie jak szalony, najbardziej wtedy, kiedy sie kładę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() nie bijcie, rzadko się odzywam, ale czytam was na bieżąco ![]() Ja już 18 tyg. skończyłam, i po prostu nie mogę w to uwierzyć, dopiero co dwie kreseczki zobaczyłam a tu już prawie połowa . Powiem wam że też jeszcze kopniaczków nie czuję, ale czułam takie łaskotanie w brzuchu i tak jakby mi się coś w brzusiu przemieszczało, może to dzidziolek daje juz o sobie znac tak delikatnie a wiecie co z ta sałata ze śmietana jak napisałyście to tak mi sie smiac chciało, bo ja jem sałate tak od tygodnia i moj tż jak wczoraj przyszedl to tylko powiedział: " o znów sałat" ale jadł ze mna bez szemrania ![]() brzusio tez juz mi troszke wyskoczył, zrobie jakies fotki bieżące a do albumu zaraz włoże takie świąteczne ![]() Pomidoro - śliczne fotki ![]() buziaki dla was kochane ![]() Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-04-14 o 17:50 |
|
|
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
Pomidorro, piękne zdjęcia i śliczny brzuszek
![]() Ja na razie na liczniku mam 1.5 kg więc nie jest tragicznie, ale zobaczymy co będzie dalej. Z drugiej strony nie przejmuję się - ciąża to taki stan kiedy wzrost wagi nie jest czymś okropnym, zresztą będę zrzucać po ![]() Zaczynam się rozkręcać w temacie urządzania..dziś oglądam łazienki. Wychodzi na to, że ma pół domu do wybebeszenia Będzie remont generalny.ech....
|
|
|
|
#1038 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja biorę Metafolin Feminatal 400.
Fajne zdjęcia, i cudny już brzuszek Cytat:
![]() ![]() spryciara hehe ![]() ![]() ![]() Nic nikomu mówić nie musisz a i tak się dowiedzą ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja mam wizytę 05.05. i będzie wtedy dokładnie 18 tyg 3 dni ale lekarz powiedział, że na tej wizycie nie będzie robił połówkowego, a dopiero na następnej czyli prawdopodobnie 22 tyg 3 dni bo chodzę co 4 tyg.
|
|
#1039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1040 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie przyszłe mamuski
mam prosbe wpiszcie mnie na wasza PAZDZIERNIKOWA liste termin porodu mam na 31-10-2010 ![]() ![]()
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
malwina
![]() z tym terminem mi sie przypomnialo ze podalam tu 11.10.10 ale tak na serio u lekarza wyszla fajna data 10.10.10 hehehe a i tak pewnie dwa tyg wczesniej urodze jak pierwsza corke taka tendencja u nas w rodzinie
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamcie
Ray - ja mam termin na 09.10.2010, ale jak liczę na kalkulatorach biorących pod uwag termin zapłodnienia to też mi wychodzi 10.10.10 ![]() Pomidora - fantastyczny brzunio ![]() kotekk81 - ja od nast.tyg. zacznę przyjmować Feminatal Metafolin Szczęśliwa - ile płaciłaś za Feminatal? Bo u mnie to takie zróżnicowane ceny, że szok. Ja zapłaciłam ok.40 zł Wczoraj któraś z Was pisała o wózku jedo fyn 4ds, bardzo mi sie spodobał ten wózeczek
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja przyjęłam najwygodniejszą metodę liczenia. Jako ze OM była 24.12 a termin porodu na 01.10 to liczę, ze m-c ciąży pokrywa sie z kalendarzowym i tak oto wychodzi, ze jestem w 4 m-cu
![]() Cytat:
Dobra akcja z bratową-radiem ![]() Cytat:
No a ja nic nie wiedzą to się jutro zdziwią ![]() Jestem już po wizycie. Mocz i morfologia do zrobienia i witaminki do kupienia, zdziwiony był nieco, ze jeszcze nie biorę wit, a sam ostatnio nie wspominał i mówi: no o wszystkim muszę mówić? Miałam USG, nie widziałam monitora, mam tylko zdjęcia, ale to nic, bo w przyszłym tygodniu idę do niego na USG na dużo lepszym sprzęcie i będę miała nagranie
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
uśmiałam się nieźle z tej sałaty,bo ja też już 3 dzień się nią zajadam za tydzień mam usg połówkowe i już nie mogę się doczekać co dzidzia nam pokaże pomidora jaki masz fantastyczny brzuszek dla porównania daję moją fotkę z niedzieli (zaczęliśmy 20 tc).ps. maluszek od Wielkiej Niedzieli rusza się codziennie.fantastyczne łaskotanie |
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w ciąży o 2 tygodnie krócej, a brzuchol mam dużo większy.
|
|
#1046 | |||
|
Zadomowienie
|
dra, Śliczna dzidzia
Co do stażu, to gratuluję. Wywalić Cię nie wywalą. Najwyżej powiesz "A co? Nie zauważył pan?" U mnie w mieście ciężko strasznie o staż i decyzji już nie podejmują od razu, tylko normalną rekrutację prowadzą :/ ...chamy... Ja pracuję do końca miesiąca i może też spróbuję się gdzieś wcisnąć, tylko że chyba bym pracodawcę poinformowała, z zaznaczeniem, że chcę pracować do końca. Ale wtedy szanse na staż maleją... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
abz, nie lubię takich lekarzy... I bez sensu trochę, że Ci nawet nie pokazał dzidzi na monitorze Ale cieszę się, że wszystko jest ok ![]() pandziolka, a Ty nie "zassałaś" czasem tego brzucha do środka? Malutki strasznie... a tu już 20 tydzień...
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-04-14 o 19:43 |
|||
|
|
|
#1047 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja dziś miałam wizytę i wszystko ok, ale dzidzi nie widzialam dopiero za miesiąc Zastanawiam się na kiedy zapisać się prywatnie na usg3d? Może Wy cos doradzicie? Chciałabym sobie fasolkę pooglądać może od razu dowiedzieć się czy to fasolka czy fasol Byłam też na zakupkach bo idę w odwiedziny do koleżanki i miesięcznej Zuzi ale nic mi się nie podobało. Chyba jeszcze nie czas dla mnie na zakupy dziecięce.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
znacie moze jakies sposoby na nadkwasnosc
.... dzis zjadlam na obiad kapuste kiszona i troche mnie meczy...teraz bede bardziej uwazac co jem...
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
pandziolka gdzies ukryla dzidzie ?
jeszcze urosnie brzuszek ![]() niuniuniau ja ide w 22 tyg na 4d. W 30 bylam w pierwszej ciazy i nie polecam bo ciezko cos zobaczyc juz.o Plci nie wspomne ![]() pisza ze niby od 18-22 ale bierzcie po uwage ze ciaza jest zawsze ciut mniejsza niz tygodnie od miesiaczki. Wiec dziecko mniejsze lepiej isc po 20 tyg by miec pewnosc ze wszystko bedzie zbadane co trzeba. ja wlasnie sobie kisiel jem
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

ale taki właśnie zaokrąglony. Jednak moja mama w ciąży była "słoniem" i podejrzewam, że ja też tak będę wyglądać - jak rozłożony namiot 

, raz na jakiś czas można zjeść coś mniej zdrowego a jeszcze jak jest taka beznadziejna pogoda to trzeba się jakoś pocieszyć 

toz to jawna zdrada

o 17,45 mam angielki a bardzooooooooo mi się nie chce iść i chyba odpuszczę
i koniec dobrego czas do pracy

teraz to juz chyba bez sensu sie przebierac wezme prysznic i zaraz bedzie wieczor
.
dla porównania daję moją fotkę z niedzieli (zaczęliśmy 20 tc).