Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 19:03   #1771
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
melduje sie obejrzalam kwiat pustyni-baaardzo poruszający-polecam. teraz pieke babeczki zobaczymy czy wyjda;> a na kolacje mezusia rozpieszcze i zrobie mu omlecik tylko nie wiem czy robic z wedlinka, papryka, cebulka czy tylko z cukrem purdem?co sadzicie?
ja bym wybrała pierwsza wersje juz babeczki sa słodkie
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:05   #1772
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
melduje sie obejrzalam kwiat pustyni-baaardzo poruszający-polecam. teraz pieke babeczki zobaczymy czy wyjda;> a na kolacje mezusia rozpieszcze i zrobie mu omlecik tylko nie wiem czy robic z wedlinka, papryka, cebulka czy tylko z cukrem purdem?co sadzicie?
Ja bym na ostro zrobiła. Ale tylko dlatego, że takich dań nie lubię na słodko.
Stary 2010-04-14, 19:08   #1773
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dziewczyny tu się robi normalnie wątek kulinarny
Dobrze, że umiem się opanować i nie mam smaka na wszystko o czym piszecie.
Jakoś się chyba zapycham wodą mineralną, której ostatnio piję dość duże ilości.
Chociaż nie powiem-do słodkiego też mnie ciągnie, ale staram się opanowywać i często zastępuję cukierki czy batoniki owocami np. bananami, jabłkami.
Jakosz szybko minął mi dzisiejszy dzień, aż się zdziwiłam, że już 19ta.
Stary 2010-04-14, 19:12   #1774
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
mlm niestety dasza ci do wypicia kubeczek glukozy 50g lub 75g przed pobiora krew i jeszcze raz po godzine (przy 50g) lub po dwuch (przy 75g) wez sobie cytryne bo to jest okropne

kasha nie mecz sie wez sobie apap lub paracetamol wystarczy ze masz tyle negatywnych emocji w sobie
raz kiedys w szpitalu przez przypadek wypilam glukoze - fuj...
a co dopiero 50 czy 75g
hmmm z moimi zylami to nie zazdroszcze im pobierania u mnie krwi w tak krotkim czasie
- ostatnio mi 3tyg temu kolesiowka pobierala krew to 2 zyly mi popekaly i do tej pory mam siniaki [a byly to ostatnie zyly z ktorych pobierano mi krew w ciagu ostatniego roku - gdzie indziej sie nie udawalo ]

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
mlm wszystkiego dobrego na nowej drodze
dobrze ze z muminkiem ok
dziekuje
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:13   #1775
anoxa
Zakorzenienie

mi znowu sie ciagnie teraz ogladam fakty i sie poplakalam jak zobaczylam ten ogrom trumien...

agravka na ostro stawiam ale zalezy co tz woli
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:13   #1776
eleonoremio
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny, pierwsze co to dzwoniłam do gin ale nie odebrała więc później zadzwoniłam do mojej rodzinnej lekarki i powiedziała że w pierwszym trymestrze jest zakazane ale że ja już w 6 miesiącu jestem a nawet przed 7 wiec raczej ok . W 3 trymestrze jest nawet wskazane jeśli mineło 10 lat od ostatniej czyli powinno się ją mieć w wieku 19 lat. Ja miałam

Jutro mam wizytę co miesięczną u gin więc akurat się fajnie złożyło i bo dziś jej nie ma .
Uspokoiłam się bo też mąż był w aptece zapytał się co w ulotce pisze i pisało że w 3 trymestrze się podaje w pierwszym jest zakazane. I doszli do wniosku z farmaceutką że nic się nie stało.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:14   #1777
anoxa
Zakorzenienie

mlm tez mam problemy z zylami... ale drugi raz mi z palca pobierali
Stary 2010-04-14, 19:18   #1778
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć.
Dziewczyny ale naskrobałyście czytałam Wam ponad godzinę a to od wczoraj tylko!!!
Pisałyście o koszulach.
Ja mam 2 jedną na poród a drugą na potem. Muszę kupić jeszcze ze 2.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:18   #1779
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

mlm ja po glukozie miałam wielkie siniaki na obu rekach przez 3 tygodnie. Pielęgniarce się tak ręce trzęsły, że miałam ochotę uciec z gabinetu.
Stary 2010-04-14, 19:21   #1780
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
weszłam na chwilkę - przynajmniej do chwili kiedy mnie nie rozłączy...
co do szyjki to sie zgadza - lekarz nawet powiedział ze szew w moim przypadku jest niewskazany bo szyjka jest zamknieta, ale miekka i szew moglby spowodowac przedwczesne skurcze, ale uspokoil mnie ze dlugosc 28mm nie jest zla [od 25mm zaczynaja intensywniejsze obserwacje], alarm [wlacznie z polozeniem do szpitala] zaczyna sie od 15mm [jezeli szyjka zostaje zamknieta].

i pozwolil mi na podroz do zdwoli na slub tylko bez wywijania na weselu... co nie bylo trudne bo zamiast wesela mielismy uroczysta kolacje [ale sie obzarlam - do dzisiaj jemy to co nam dali na wynos - bo w lokalu juz nawet nie zdazyli podac]

w zdw z powodu problemow z netem i załatwianiem - dopinaniem wszystkiego na ostatni guzik - nie wchodziłam na forum... [chyba w koncu musze odwiedzic serwis HP]... bo z 4 portow usb dziala mi 1 i to tez jakby chcia a nie mogl... a neta mam przez usb [play on-line]

eleonoremio trzymam zeby bylo wszystko ok po tej szczepionce!
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze

A co do szyjki to dobrze że ok w sumie, ja też miałam znia kłopoty ,(niedoczynnośc szyjki macicy)w tamtej ciąży ale na lekach dotrzymałam nawet do 41 tygodnia Bastusia

w ogóle mam dwa szwy i szyne na palcu na 4 tyg!!! dobrze że to lewa heh

A tak po za tym to dzis na obiad miałam nieszczęsne łazanki hehe ale pyyszne były już dłygo za mna chodziły, i na deser lody z biedronki takie bakaliowe one to tak mi smakuja że bajka tanie i pyszne
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-04-14, 19:23   #1781
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Ja juz sie martwie ze dzis bedzie wczesna kolacja a potem nic a rano znow nic, a potem jeszcze godzina na samej glukozie w zoladku ajajaj
ja właśnie w związku z różnymi opiniami na ten temat tutaj na forum zapytałam się ostatnio mojej ginekolog jak to est z tą glukozą.. ile trzeba być na czczo... to powiedziała że dzień wczesniej treba jeść normalnie i niczym się nie przejmować, tylko ze słodyczami nie przesadzać, ważne tylko aby rano przed badaniem nic nie jeść i nie pić...
Cytat:
a mi sie dzisiaj juz nic nie chce jakos mnie zmulilo po tym popcornie tak mysle ze moze przed 20 zjem pomarancza zeby mi w brzuchu nie burczalo
ja właśnie jestem po obiedzie i po wieeelkiej misce popcornu nawet pozwoliłam sobie dziś na pół szklanki coca-coli- stwierdziłam że jak raz w ciąży się napiję kilka łyczków to nic się nie stanie... a taką miałam dziś ochotę

kluchy śląskie super wyszły aż zjadłabym jeszcze... ale to by było już łakomstwo

dzidzia pamiętam że coś o kopniakach pisałaś... ja pierwsze poczułam w 19 tygodniu, a mój mąż teraz w 23 pierwszy raz poczuł pod ręką nie wiem od czego to zależy

mój mężuś wymknął się z domu jak robiłam obiad i przyniósł 2 filmy.. dla siebie jakiś głupawy a'la horror który właśnie ogląda sam i dla mnie i maluszka komedię
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:24   #1782
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
mlm ja po glukozie miałam wielkie siniaki na obu rekach przez 3 tygodnie. Pielęgniarce się tak ręce trzęsły, że miałam ochotę uciec z gabinetu.
Ja po ukłuciu do badania morfologii zawsze mam siniaka dośc dużego ale to chyba nie wina pielęgniarki . Mówią mi że mam za małe ciśnienie i kruche żyły czy coś takiego
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-04-14, 19:26   #1783
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć.
Dziewczyny ale naskrobałyście czytałam Wam ponad godzinę a to od wczoraj tylko!!!
Pisałyście o koszulach.
ja mam koszulę od siostry taką z takimi dziórami-zakładkami do wyjmowania cycków żeby nie trzeba było podwijać koszulki do karmienia tylko wyjmujesz cyca przez dziurę i heja!
Stary 2010-04-14, 19:32   #1784
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
ja właśnie w związku z różnymi opiniami na ten temat tutaj na forum zapytałam się ostatnio mojej ginekolog jak to est z tą glukozą.. ile trzeba być na czczo... to powiedziała że dzień wczesniej treba jeść normalnie i niczym się nie przejmować, tylko ze słodyczami nie przesadzać, ważne tylko aby rano przed badaniem nic nie jeść i nie pić...
Ja też jadłam zupełnie normalnie dzień przed. Tylko rano była na czczo.

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Ja po ukłuciu do badania morfologii zawsze mam siniaka dośc dużego ale to chyba nie wina pielęgniarki . Mówią mi że mam za małe ciśnienie i kruche żyły czy coś takiego
A ja właśnie nigdy nie miałam siniaków, a żyły mam dość widoczne. Pielęgniarka też nie wyglądała na praktykantkę.
Stary 2010-04-14, 19:36   #1785
papeteria
Zakorzenienie

lazurowa ja tez pije dużo wody ale smaki tez mam, ale juz nie takie jak na poczatku.
daysy ile dałaś za koszulki (druga jest fajna ) i to 100 % bawełna ?
i po co ci az 4 ja mysle maksymalnie o 3...
hd sprzedawca odpisał że ta z drugiego linka to nie 100% bawełna bo sie robia kulki ale ze osobiście poleca z vienetty bo sam w takich spi
Kurcze a te szlafroki co chce za 19,90 to tylko duze rozmiary a ten sam gatunek w mniejszych rozmiarach juz 10,- drozej czyli 29,- ale u niego od razu te pasiaste koszule bym kupila bo od razu jedna przesylka a i pisze ze 100% bawełna i po 19,90
eleonoremio super ze sie wyjasnilo
kurcze to niezle sie urzadziłas tu brzuch tu reka niesprawna,dziecko ...
co do pobierania krwi w ciazy siniaka jeszcze nie miałam...odpukac...

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
ja mam koszulę od siostry taką z takimi dziórami-zakładkami do wyjmowania cycków żeby nie trzeba było podwijać koszulki do karmienia tylko wyjmujesz cyca przez dziurę i heja!
Stary 2010-04-14, 19:38   #1786
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć.
Pisałyście o koszulach.
A po co ci tyle koszul? Co tydzień będziesz siedziała w tym szpitalu?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:40   #1787
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

anoxa ja też nie potrafię opanować łez, patrząc na tragedię tylu rodzin.
Stary 2010-04-14, 19:41   #1788
pszczolka87
Zadomowienie

papeteria- to moja koszulka została wyśmiana hehe... jutro zrobię jej zdjęcie i Wam wkleję (dzis już mi się nie chce)bo wiem że ciężko to sobie wyobrazić
Stary 2010-04-14, 19:41   #1789
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ja je też kupuje, tylko że po pół opakowania, zawsze mówię w aptece że chcę pół i starcza akurat na miesiąc i płacę 17zł/ m-c
gdzie kupujesz ten Feminatal pół opakowania?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:41   #1790
Daysy85
Zakorzenienie

Papeteria hmm myślę o 4 dlatego że ta w której będę rodzić może się już nie nadawać do niczego. Czasem jak jest sporo wód i dziecko brudne od razu wyjęte i położone na mamę może nieźle pobrudzić i już taka koszulka się nie dopierze.
Ja będę rodzić w sierpniu więc jak się strasznie spocę to będę się nie komfortowo czuła. poza tym jak będę miała takie koszule to mi się na potem w domu przydadzą.
Ta z bocianem rozpinana po 2 stronach jest 100% bawełna taka porządna , mięsista ale nie gruba taka zimowa na pewno nie jest. Dałam za nią 35 na bazarach
A ta druga z niebieskimi rękawkami też 100 % bawełna ale taka cienka. Cieńsza od tej z bocianem :P ale nie jakiś shit. Dałam za nią chyba 15 zł też na bazarach. Udało mi się z nią bo na innym stoisku kosztowała 25.

Linka a jak będą jakieś komplikacje i rzeczywiście będę tydzień tak jak moja koleżanka??? Wolę się ubezpieczyć, żeby potem mama ani Tż nie latali po mieście i szukali czegoś sensownego.
poza tym jak będę miała cc to nie wyjdę za 2 czy 3 dni :P

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2010-04-14 o 19:43
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:41   #1791
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
lazurowa ja tez pije dużo wody ale smaki tez mam, ale juz nie takie jak na poczatku.
Właśnie zjadłam banana i jogurt muller mix z takimi czekoladowymi kuleczkami. Mam nadzieję, że już dziś na nic mnie nie najdzie ochota
Poza tym znów się czuję taka samotna... Jakiś czas był spokój i dzisiaj znów czuję się jak mały miś do przytulania, którego nie ma kto przytulić...
Stary 2010-04-14, 19:45   #1792
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
hmm co do glukozy to jeszcze przede mna - na czym to badanie polega
czy to prawda ze podczas tego badanie trzeba wypic glukoze
Dla mnie to nie było wcale straszne. Po co sie babrać z tą cytryna, lepiej od razu wszystko duszkiem wypić i nie smakować
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:49   #1793
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Dla mnie to nie było wcale straszne. Po co sie babrać z tą cytryna, lepiej od razu wszystko duszkiem wypić i nie smakować
popieram, chociaż ja wziełam cytrynę i pielęgniarka mi rozrobiła tą glukozę z cytrynką i smakowało w miarę. Cała filozofia to wypić jednym duszkiem

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

a i pamiętajcie :ZWROTÓW NIE PRZYJMUJEMY!!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:49   #1794
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Ja jak byłam w gimnazjum to czytałam książkę Filmu jeszcze nie oglądałam. Co do omletów- ja tylko na słodko
Stary 2010-04-14, 19:53   #1795
anoxa
Zakorzenienie

no ja sie w czwartek spytam na tej szkole rodzenia czy w moim szpitalu dajaj swoja do porodu czy nie bo wiem ze w niektorycvh szpitalach daja swoje koszulki nocne w sumie jedna mam w domu nowke sztuke babcia mi kupila jak lezalam z ciaza obumarla w szpitalu i nawet jej nie zalozylam jest taka przewiewna i luzna wiec jeszcze ze dwie dokupie
Stary 2010-04-14, 19:53   #1796
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
papeteria- to moja koszulka została wyśmiana hehe... jutro zrobię jej zdjęcie i Wam wkleję (dzis już mi się nie chce)bo wiem że ciężko to sobie wyobrazić
Widziałam takie na allegro
Stary 2010-04-14, 19:54   #1797
anoxa
Zakorzenienie

ja pilam duszkiem a i tak mi sie cofalo niestety bez cytryny mialam ze soba ale pilegniarka nic nie zaproponowala a ja sie glupia nie upomnialam do tej pory jak to wspominam niestety jest mi niedobrze
Stary 2010-04-14, 19:56   #1798
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
gdzie kupujesz ten Feminatal pół opakowania?
Jak kupowałam ostatnio u siebie w aptece, to sie zdziwiłam, że pani sprzedaje mi pół opakowania. Ale to dobre rozwiązanie, bo nie daj Boże nie spasowały by mi i co wtedy. Płaciłam 15 złotych.
Cytat:
Papeteria hmm myślę o 4 dlatego że ta w której będę rodzić może się już nie nadawać do niczego. Czasem jak jest sporo wód i dziecko brudne od razu wyjęte i położone na mamę może nieźle pobrudzić i już taka koszulka się nie dopierze.
Ja będę rodzić w sierpniu więc jak się strasznie spocę to będę się nie komfortowo czuła. poza tym jak będę miała takie koszule to mi się na potem w domu przydadzą.
To rodzi sie w swojej koszuli? Ja myślałam, że w jakieś szpitalnej. Połozna na szkole mówiła nam, żeby zabrać z 3 koszule do szpitala. Szczególnie jak my rodzimy w lecie i przy upałach człowiek sie poci, karmienie nie zawsze wychodzi. Lepiej mieć zapas. No i w domu też przecież w koszuli można spokojnie spać.
Stary 2010-04-14, 19:58   #1799
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
no ja sie w czwartek spytam na tej szkole rodzenia czy w moim szpitalu dajaj swoja do porodu czy nie bo wiem ze w niektorycvh szpitalach daja swoje koszulki nocne w sumie jedna mam w domu nowke sztuke babcia mi kupila jak lezalam z ciaza obumarla w szpitalu i nawet jej nie zalozylam jest taka przewiewna i luzna wiec jeszcze ze dwie dokupie
u mnie w szpitalu NIESTETY trzeba rodzić w ich koszulach- daja takie wstrętne białe z prześcieradła z takim wielkim rozpierdakiem, że cycki wychodzą na wierzch taką samą dostałam jak szłam na zabieg łyżeczkowania po poronieniu, a na plecach była blada, ale wielka nieodprana plama z krwi

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
ja pilam duszkiem a i tak mi sie cofalo niestety bez cytryny mialam ze soba ale pilegniarka nic nie zaproponowala a ja sie glupia nie upomnialam do tej pory jak to wspominam niestety jest mi niedobrze

No tak, bo każdy reaguje inaczej. ja się po tym czułam normalnie, jak po kubku wody. Moja siostra rzygała dalej jak widziała i całe badanie na nic
Stary 2010-04-14, 20:00   #1800
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
no to czekam
możesz nawet zademonstrować

daysy co do porodu to wiem ze jedna koszula jest przeznaczona w tym celu...
mimo to mysle o 3 sztukach.
u jednego sprzedawcy bawelniane wyczaiłam po 29,- a te zwykle identyczne co ty masz te druga ma po 17,- ale moze na zywo jeszcze cos wypatrze.
Napewno (nie mówie o tej do porodu bo ta może być byle jaka) chce 100% bawełny zeby się nie zakisić ale nie chce tez wydawac nie wiadomo ile....
lazurowa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości