|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
jak na mnie zjadlam malo dzisiaj
![]() i nie przytylam nic na razie, o! ![]() nadrobie pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Irsin ja wcale nie miałam robionej grupy krwi, bo mam na poprzednim wypisie ze szpitala napisane i lekarz przepisał do karty ciąży, miałam robiony odczyn Coombsa żeby sprawdzić czy nie ma przeciwciał, bo mam Rh-. A mężuś robił grupę, bo nie wiedział jaka ma i u nas 1 dzień tylko się czeka. A co do badań, ja za wszystkie płacę, bo prywatnie chodze do lekarza. Gosiu super, ze glukoza w porządeczku!! Ja mam nadzieję, że też będe miała dobrą. Pamdziolka skrbie gdzie Ty masz tego bejbika?? ![]() ![]() ![]() Łózeczko super!!! Ja kupuję łóżeczko z pościelą od razu będe miała spokój, a i tak w lato tylko będzie pajac i kocyk. A rożek powiem Wam z własnego dośwoadczenia, ze mnie się ne przyda, jedynie do szpitala i jak ktoś będzie chciał Filipka wziać na ręce, bo będe się bała żeby nikt mu krzywdy nie zrobił a ja go nie będe używać. Jest niewygodny ![]() Darusiu kup herbatkę hippa na kolki z kopru włoskiego, która pomaga prukać, : http://www.hipp.pl/index.php?id=244 albo ta humany: http://www.kidy.pl/herbatka-brzuszek-zycia-p-21.html Są jeszce leki: Infacol i Esputicon specjalne na kolki dla niemowląt. dawaj małej, bo może jej się koleczki zaczynają i dlatego ma problem żeby pruknać i sie pręży, to chatakterystyczne jak właśnie dziecko się napręża, spina i nagle jest krzyk jakby go ze skórki obdzierali. Może malutka na razie tylko ma leciutkie problemiki z prukaniem po mleczku. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Linka ja też ma dosłownie parę ubranek i butelki, nic więcej. Łóżeczko w maju kupimy, a ubranka na allegro pozamawiam też pewnie w maju i czerwcu no i kosmetyki tez tak jakoś. Wózeczek teściowa kupi więc nie wiem kiedy ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-13 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy ktoras z Was brala moze dodatkowo wapno z witamina D3? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Skorpionku kochana jak się cieszę, że ta wredna głowa Ci przechodzi!!!!!!!!!!!!!!! !!! Oby już nie wróciły te bóle!!! Ja nie wiem my to mamy jak nie urok to sr...a
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Ja mam A Rh- a mężuś B Rh+ więc konfliktowi jesteśmy ![]() Ja nie brałam w ogóle wapna, także nie pomogę kochana.
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
hej kochane moje
przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale mialam strasznego dola, za miesiac znowu lece do Polski zobaczyc mojego lekarza, brzuch mnie ciagle pobolewa, znowu mialam skrzepki i naprawde zepsulo mi to humor. u nas pogoda piekna, skandynawska wiosna uderzyla z podwojna sila, 20 stopni, sloneczko do 21-szej juz swieci, projekt w pracy nowy i fajny, ale nie umiem si etym cieszyc bo widz eteraz wszedzie kobiety z wozkami, wypelzly na ulice, te w ciazy pokazuja piekne brzuszki a ja juz od kilku miesiecy nie wiem na czym stoje. I juz mnie to wlasnie przeroslo. Doczytuje was powoli ale jakos nie mam glowy do wszystkiego, ciagle mi cos leci z rak, az moj tz zaczal sie o mnie niepokoic. mam nadzieje, ze jakos si epozbieram, Plus ta tragedia w Polsce, mowie wam ciagle wyje, na co nie popatrze wszystko sie jakos zbiera. dzisiaj snilo mi sie na przyklad ze ktos mnie chcial zabic dostalam pistolet strzelalam w ta osobe i nic sie nei dzialo i on mial noz i chcial mnie nim dzgnac a ja mu wyrwalam i wbilam w serce ale nic si enie stalo i mnie nadal atakowal i sie obudzilam zaplakana. I zmeczona. chyba cos nie tak sie ze mna dzieje. Darusia kochana zaluje ze tak malo poczytalam o Tobie i pikenej twojej coreczce, obiecuje nadrobic. Kasiu_Dublin pracusiu, pracuj mniej, wiem jak to jest byc pracoholikiem, jak sie czujesz?* brzuszek juz wyskoczyl? Carolku a ty jak? przepraszam, ze tak malo pisze ostatnio, ale naprawde jakos nie mialam weny. jak samopoczucie? Irsin, Kardashi? wszystko ok? Latkoo, Gosiu, Linka, jak tam wasze brzuszki-maluszki? Weronisia pozdrawiam rowniez. Jesli kogos pominelam to przepraszam, ale jestem jakos ostatnio nie z tej ziemi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co u mnie, a bez zmian, co chwile sie cos przyertuje, teraz sie tak rozciagam,ze skora mnie kolo pepka bardzo boli, jedynie jak sie nie ruszam jest ok, maly szaleje, kregoslup boli, mam 11 kg na plusie i co chwile sie boje o maluszka i placze bo si eboje jak brzuch sie spina i jak cokolwiek poboli, masakra, panikara ze mnie straszna, modle się zeby do tego lipca dotrwac i nie zwariować ![]() ![]() Kochane moje ide sie kapac i do wyrka, spijcie wszystkie zdrowo i slodko ![]()
![]() |
#2887 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja zmykam, miałam dzisiaj straszny dzień.. szkoda słów.. jacy ludzie są straszni, można się przekonać na każdym kroku...
Mam pytanie, jeśli jestem na zwolnieniu, to czy nawet nie mogę z domu wyjść? czy to jest zabronione? mam na L4 chodzące, wiadomo, że w tym czasie można iść na spacer, apteki... przecież w tym czasie nie podjęłam żadnej pracy, nie wyjechałam na wczasy zagraniczne.... przepraszam za te żale, ale odbyłam dzisiaj pewna rozmowę.. zdenerwowałam się bardzo, aż się popłakałam...
![]() |
#2888 | |
Zadomowienie
|
a ja zdążyłam was podczytać co tam naskrobałyście i też padam na pycholek już.
normalnie, jak pracowałam to wydaje mi się że miałam więcej czasu i częściej zaglądałam, a teraz ciągle brakuje. do jutra dziewczynki. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
Skorpionku ciebie chyba jakiś dołek dopadł co? Może to przez tą migrenę jesteś taka zdołowana?
Nosek do góry i nie daj się nikomu denerwować. Niektóre rozmowy trzeba puszczać w niepamięć. Ja na szczęście mam dobry humor. Głowa wreszcie mnie nie boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
anula
![]() A i trzymam kciuki,zebys miala taki bęben jak jak niżej, albo i pięć razy większy! W 10/11 tygodniu My. Na 2 zdjeciu 2 tygodnie wczesniej. rosniemy. Edytowane przez irsin Czas edycji: 2010-04-13 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
Coś mały ten Twój bęben
![]() ![]() Anula Ty rzeczywiście masz maleńki. Fajnie masz. Na pewno nie przytyłaś i potem szybko wrócisz do formy. Mi zajmie kilka miesięcy pozbycie się brzucha. |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() weronisia, kiedy masz nast. usg? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
ale sie przestraszylam dzisiaj... mala nie spokojna byla od rana jakas, rano zrobila kupkem pobakiwala jakby ja brzus bolal a kupki nie bylo, wiec o 17:30 zadzwonilam do tej poloznej ktora byla wczoraj i mowi zeby do przychodnii to lekarza ktorego wybralismy podjechac, ale tylko 15 minut przyjmuje jeszcze wiec ona szybko wziela za telefon, zadzwonila do tej pani dr zeby na nas poczekala, oddzwonila ze pani dr wie wszystko i mamy jechac ona czeka. Zlota ta polozna jest!! zadko sie az tak oddane pracy osoby spotyka. Z mala wszystko ok dostala kropelki do oczu bo jej ropieja i kropelkina brzuszek gdyby nadal byl problem a jak wrocilismy do domku byla kupa wielkaaaaaaaaaaaaaa jak planeta ziemia:P
![]() |
#2894 |
Wtajemniczenie
|
Anulko nie zamartwiaj się ta całą sytuacją w Polsce.To sie stało i owszem jest wielka tragedia, ale trzeba zyc dalej.
Mam nadzieje, że sie w koncu u ciebie unormuje.A te skrzepki to jest okres czy raczej organizm cały czas sie jeszcze oczyszcza?Mysle,że ten lekarz w Polsce w koncu ci pomoze i ty tez będziesz sie cieszyc brzuszkiem, a poki co korzystaj z ladnej pogody.Moze jakis romantyczny piknik by ci poprawil humor? Darusiu dobrze, że z Oliwka sie wyjaśniło i kupka jednak sie pojawiła.
#2895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Anulko kochanie wiem że Ci ciężko, że teraz wszędzie dziewczyny z dziećmi iz brzuchami, ale spróbuj myśleć pozytywnie że już niedługo Ty też będziesz z brzuszkiem pomykać, jesteś pod dobrą opieką i wszystko jest na dobrej drodze. My jesteśmy z Tobą!!! Pisz nam o wszystkim! Darusia ciesze się że malutka ma się lepiej, ważne że lekarz spojrzał i już jesteś spokojna. No i kupa już była więc to dobrze ![]() Karolinko nie przejmuj się kilogramami zrzucisz napewno szybciutko, taki z ciebie chuderlaczek ![]() Kasiu i Gosiu wy się nieprzepracowujcie! Ciesze sie Kasiu że już z szefem się rozmówiłaś i że będziesz chociaż normalnie wychodziła ![]() ![]() A my dziś zaczynamy szkołę rodzenia, już nie umiem się doczekać. Na tej karteczce od mojej gin. mam napisane że biernie mogę uczestniczyć, czyli ja nie będe mogła ćwiczeń wykonywać. Wczoraj byłam na pedicure i tak się fajnie czuje, wreszcie mam piękne nóżki i paznokcie u nich ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie wrocilam z badan krwi, grupe krwi musze robic gdzie indziej i znowu beda mnie kluc
![]() To klucie to dla mnie jakis koszmar niestety, a czeka mnie go wiecej i wiecej i jeszcze wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Kolejna koszmarna noc za mną, ehh jak jedna jest super, to następna koszmar. Karolinko dzięki za miłę słowa, ja się zastanawiam jak schudnę tyle kg, a pewnie jeszcze z 5 przytyję masakra, nie wiem, może to dlatego, ze z 5 miałam niedowagi przed ciążą i jak patrzyłąm na kalkulatory przyrostu wagi w ciąży, to wszystko jest idealnie. Najgorszy będzie brzuszek i skórka, bo reszta ładnie spadnie, trzeba bedzie za ćwiczenia się wziąc a ja ich nieznoszę ![]() Super, że masz piekne nóżki ![]() ![]() Skorpionku co się stało, ze tak Cie z równowagi wytrąciło? A tak jak laseczki pisza, możesz chodzić jak masz tak na L4 , jakbyś miała, że nie możesz, to niestety siedzenie w domku tylko w ciągu dnia, bo kontrola mogłaby przyjść. Weronisiu super, ze głowka przeszła!! Irsin chudzielcu gdzie Ty masz bębenek??? Co ja mam powiedzieć? ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Darusiu super, że Oliwcia uwaliła dużą kupkę ![]()
#2898 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() dzis od rana chyba tez Oliwia walki toczy, bo tylko nad ranem sie zalatwila troszke, ale pryki sa wiec jest ok ![]() ![]() Teraz mam chwile wiec bede czytac i odpisywac, a nie tylko wpadac i pisac co u nas, bo to nie ladnie z mojej strony.
![]() |
#2899 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty sie nie denerwuj wiesz ze co ma byc to bedzie, szkoda chyba naszych nerwow i paniki, dla dzidziusia to chyba tez do konca nie jest zdrowe, blagam ciesz sie swoim stanem i nie zamartwiaj sie, ja ci wysylam moje cieple mysli z glebi serduszka ![]() Cytat:
Dziekuje w ogole za dobre slowa, aniolki z was dziewczyny ![]() Cytat:
Ja chyba tez pojde na manicure i pedicure, a co masz racje to zawsze poprawia humor. I pisz koniecznie jak na szkole rodzenia, bardzo jestem ciekawa jak to wyglada ![]() Pozdrawiam was zapracowana jak zwykle w piekna norweska wiosne.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super, ze wybierasz się an spacerek, ja nawet za bardzo nie mogę chodzić, ehh ale sobie odbiję potem ![]() Darusiu kochana pisz jak najwięcej o Oliwce i jak masz obawy, pytania to pisz , po to jesteśmy tutaj, a wiadomo, ze Twój świat to teraz Oliwcia i wszystkie to rozumiemy, bo to normalka i my też tak bedziemy pisać o naszych maluszkach ![]()
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
nie powiem, że nie
![]()
![]() |
#2902 |
Zadomowienie
|
Anulka, naprawdę masz przygnębiający ten avatarek. Proszę się rozchmurzyć i to już! będzie dobrze, a tymczasem rzeczywiście możesz chociaż pazurki zrobić na poprawę humoru.
Ja jeszcze sobie sama robię pedi, ale jak już nie będę mogła to będę chodzić do kosmetyczki, bo nie lubię mieć niepomalowanych, jednak stopy nie wyglądają zbyt atrakcyjnie bez pięknych pazurków. A dzisiaj idę buty sobie kupić, bo te cichobiegi co sobie kupiłam to mi mąż obrzydził i jeszcze taki nasz wspólny kolega, jak to zaczęli rozprawiać o tym, że te baleriny to takie aseksualne buty że im się rzygać chce ![]() Carol, trzeba będzie się wziąć za ćwiczenia rzeczywiście.... też się coraz bardziej boję że przytyję, na razie prawie nic nie przytyłam, ale od jakiegoś tygodnia to jem jak szalona, muszę się trochę opanować z tym jedzeniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
Czesc skarbki!
![]() Kolejny dzien w pracy, eh. Pogoda troszke sie popsula bo slonko jest za chmurami no i temperatura tez spadla ale i tak czuc piekny zapach wiosny. Sorki kochane ze ja wogole nie zagladam juz wieczorami ale laptop tz-a sie niestety popsul i jemu sie nie spieszy za bardzo z jego naprawa no i sila rzeczy siedzi na moim caly czas i pracuje wiec nie moge go odciagac. Sama wzielam sie znowu za druty bo juz nie mam sily patrzec na telewizje wiec puszczam muzyczke i tak sobie siedzimy kazdy zajety swoimi pracami. Anulka nie smutaj sie bo mi tez wtedy smutno ![]() ![]() ![]() Darusia super polozna. No i fajnie ze Oliwka juz sie pieknie zalatwia. Wiadomo ze na poczatku wszyscy jestesmy troszke zieloni przy pierwszej dzidzi ale i tak jakos sobie poradzimy. Ty sobie radzisz wysmienicie ![]() Skorpionek nie denerwuj sie tylko walcz o swoje. Jesli wiesz ze mozesz wychodzic z domu to nie daj sobie wciskac ze zle robisz czy cos. Trzymam kciuki zeby wszystko sie wyjasnilo. irsin gdzie ten brzuszek ![]() latkoo czekamy na relacje ze szkoly rodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sama mam antytalent do robienia paznokci, i więcej się nadenerwuje, bo coś mi nie wychodzi. Cytat:
![]() Co do szkoły rodzenia to oczywiście opiszę co i jak. A Ty kochana korzystaj z tej wiosny, wdychaj świerze powietrze, zbieraj kwiatki i postaraj się nie myśleć o złych rzeczach. Pomyśl że jest wiosna nowy piękny czas w przyrodzie i w Twoim życiu zaczyna się nowy piękny czas, a ta paskudna zima i te paskudne rzeczy zostały już za Tobą i nie wrócą. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
W następny czwartek, czyli 22.04 o 11.00
![]() Jak dla mnie to bardzo ważne USG. 7 lat temu właśnie w 13 tc dowiedziałam się, że serduszko mojego maleństwa nie bije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pedi to ja sam anie umiem sobie zrobic..mam strasznie twarde pazurki i jak sama robie to zawsze jakos nieladnie.... Cytat:
![]() Fajnie chyba ze ludzie juz widza ze jestes w ciazy co? milo przeciez jak sie pytaja ![]() Cytat:
Dziekuje kochana ![]() Wiosna wiosna i cieplo i slonce a w weekend ma juz padac znowu...grrrrrrr!! a grilowy sezon mielismy zaczac na tarasie.... ![]() Wiesz to nie tak, z eja si eciagle doluje, naprawde juz myslalam ok stalo sie, ale to sie ciagnie juz tak dlugo i ciagle cos jest nie do konca dobrze i ciagle musze do tego wracac i ani kroku do przodu i to mnie przygnebia ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki,
![]() ![]() ![]() ![]() Główka mnie nie boli!!!!!!!!!!!!!!!!!! migrena uciekła ![]() ![]() ![]() Natomiast brak snu robi swoje, chodzę padnięta i do du... dzisiaj siedziałam do 2 w nocy nad sprawozdaniem do pracy, mąż się na mnie denerwował, ale co ja mogę za to jak nie mogę spać, no to trochę popracowałam.. (to sprawozdanie to taka zaległa praca)... chyba ogólnie dopadło mnie przesilenie wiosenne.. ![]() ![]() W piątek muszę zrobić badania, a w pon. do gin.. muszę mu powiedzieć, że nie mogę spać, może coś zaleci... Pandziołka - łóżeczko super, a brzusio jeszcze malutki, ale zobaczysz niebawem wystrzeli i wtedy będziesz się denerwowała, że w nic nie możesz wejść... Kasiu dzięki za słowa otuchy w sprawie L4, a jeśli chodzi o twój ogród, to zazdroszczę Ci go.. ja cały czas marzę o własnym domku z ogrodem.. ![]() Metrolpolitan, Weronisiu dzięki za dobre słowo... wiem, że niektórzy ludzie to...... więc trzeba im wybaczyc.. ale mi nie sa potrzebne takie stresy!!! Darusia, to super, że masz taką wspaniałą opiekę, a swoimi radościami i smutkami, zapytaniami zawsze możesz się z nami dzielić... kobietko ja Ciebie rozumie, wiem jak to jest.. przezywałam to 4, 5 r temu, no i niedługo mnie to czeka.. nie mogę się już doczekać, a tu dopiero 13, 4 dzien.. Karolinko kochanie, bardzo ci wspólczuję tego uczucia napiętej skóry...tego bólu.. oby jak najszybciej Ci przeszło.. ![]() ![]()
#2908 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki...
Ja przepraszam za nieobecnośc...ale nie mam czasu..na nic.... nauka i tylko nauka... Mam troche dość już...te nospa i magnez (w sumie 8tabletek ) trocge siedzi na żołądku.... Poza tym już się ciężko robi....zaczynam sapać jak grubas... już 10 kilo na plus...więc kręgosłup też już ledwo daje rady... Ale jeszcze tylko 10 tygodni ![]() Darusia...wiem że na kolki moja znajoma sprowadzała jakieś super kropelki z Niemiec...na pewno Weronisia będzie coś wiedzieć.... były rewelacyjne bo na prawde działały natychmiastowo... Z tego co czytałam, ktoś wspomniała o wapniu...też brałam bo nie moge za dużo nabiału jeść....Ale już nie biorę, bo lekarz sugestywnie mi powiedziała- "nie chce pani żeby dziecko miało główkę za twardą do porodu.Nie chce pani!" |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Karolinko to masz szczeście, ze taką znalazłaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu jak się cieszę, ze głowka Ci przeszła! ![]() Z moją skórka juz troszke lepiej, dziekuje z apocieszenie ![]() ![]() ![]()
#2910 |
Zakorzenienie
|
hej kochane!
ja po spacerku i piwku(malym bo jeszcze leki biore caly czas)i moze troche lepiej sama nie wiem, ciagle mnie brzuszek boli ciagle mam skurcze takie i krewka z takimi skrzepkami leci nei wiem czy to dobrze czy zle, ehh ale co tam. ogladam idola amerykanskiego bo leci coby o tym nei myslec. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.