Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 12:37   #3691
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Kretencja dobry gin to podstawa.I faceci sa zazwyczaj o wiele milsi niz babki
Gimikis,Anessa
Anessa masz racje odnoscie chorowania w UK Dlatego ja tam zawsze mialam cale pudlo lekow z PL i sama sie leczylam Jak poszlam raz do GP i babka wyjela ksiazke,zeby po objawach sprawdzic co mi jest, to myslalam,ze umre ze smiechu
No i ten ich wszechobecny panadol.... Nizaleznie czy masz katar,czy raka i tak dostaniesz panadol
Stary 2010-04-14, 12:42   #3692
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Widzę, że wszystkie tu do ginów - facetów chodzimy Ja długo chodziłam do kobiety, ale ten jest genialny, nie zmienię go już, mam nadzieję, że długo jeszcze będzie tutaj przyjmował - dosłownie mam 5 minut spacerem.
zapomniałam jeszcze napisać o moim lekarzu. Pewnie jakbym go poznała w innych okolicznościach to byłby moim kolegą, bo na moje oko ma niewiele ponad 30 lat (jest na nk, ale wszystkie dane ukryte ). Czasem załuje, ze nie chodzę do kobiety, bo wiadomo taka to wie co to ból miesiączkowy, jakie to odczucie np jak sie rozciąga macica i wiele innych typowo kobiecych dolegliwości. Ale póki mój będzie przyjmował to go nie zmieniam na inny model

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 13:06   #3693
kretencja
Zakorzenienie

Abz, zawsze się o niego martwię, a lata dużo, bo podróżnik z niego. W ciągu minionych 3 lat zaliczył około 20 lotów...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:10   #3694
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
A ja dzis powitam mego TZecia kochanego Sie wyszykowalam ja glupia, ogolilam to i owo, ciacho upieczone i czekam
Ale jeszcze sobie poczekam, bo przy dobrych wiatrach TZ przyjedzie w ..nocy
Niewazne! Wazne, ze wraca do domciu
No to życzę mężowi szerokiej drogi tak telepatycznie Ale będzie impreza po jego powrocie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Tity a co to za zabieg ? Milego zabiegowania
Aldii piękne obie jesteście Panie moje drogie
A zabieg okazało się był baaardzo bolesny. Masaż podciśnieniem czy jakoś tak. Ale podobno bardzo skuteczny. No i bolesny u tych osób u których cellulit jest już dość zaawansowany, później już jest coraz lepiej z każdym zabiegiem. Mam nadzieję, że pomoże, marzę by chodzić w krótkich szortach latem bez skrępowania
Zaraz idę z psami,a potem jeszcze czeka mnie odkurzanie. Na działkę nie jedziemy bo zimno... brrr.
kretencja powodzenia na USG

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:18   #3695
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, Tity Ale to dopiero o 20,10.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-14, 15:39   #3696
Ollliwka
Zakorzenienie

tity taki zabieg poniżej 100 zl nie kosztuje pewnie? a wybrać zapewne trzeba kilka

kretencja oj do 20 10 to sporo czasu faktycznie, późno to USG

popijam herbatkę z sokiem malinowym i wsłuchuje się w pukanie młotka o ścianę , rodzice łazienkę rozwalają tj. plytki i kładą nowe więc pan od 8 rano już stuka
Stary 2010-04-14, 15:47   #3697
Tity
Zakorzenienie

Ollliwko zapłaciłam 80 zł za całe nogi i pośladki.

L
J
Stary 2010-04-14, 16:11   #3698
Ollliwka
Zakorzenienie

Tity taka cena to jeszcze ujdzie a teraz kiedy będziesz znowu szła na zabieg?
Stary 2010-04-14, 16:43   #3699
kretencja
Zakorzenienie

Olliwka, tak tutaj są terminy USG, od 18 do 20,30 chyba. Po prostu facet pracuje w wielu miejscach.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-14, 16:54   #3700
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

ANESSA to witam w klubie Panadolu u nas IRLANDII tez tak jest GP jest od wszytskiego nawet jak bylam z malym na wizycie w 6 tyg jesgo zycia to chcial zobaczyc moje szwy czy ladnie sie zrosly na co mnie zatkalo i powiedzialam ze mam juz umowiona wizyte u polskiego lekarza
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 17:34   #3701
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że wszystkie tu do ginów - facetów chodzimy Ja długo chodziłam do kobiety, ale ten jest genialny, nie zmienię go już, mam nadzieję, że długo jeszcze będzie tutaj przyjmował - dosłownie mam 5 minut spacerem.
Długo chodziłam do babek... Kilka ich zaliczyłam bo do każdej miałam zastrzeżenia... Pierwszy raz poszłam do faceta jakiś rok temu, tz był ze mną i jak go zobaczył to myślałam, że mu przyłoży Młody przystojny... Ech takie ciacho Ale na 2 wizytach się skończyło bo zmienił przychodnie Tego gina Tz toleruje bo to starszy facet 50-60lat ale trzyma się nieźle

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 17:41   #3702
ewurka
Wtajemniczenie

Mój Gin w Pl jest już panem koło 40 i jest nadal bardzo przystojny...ale byłam na usg piersi w niedalekiej poradni i dziewczyny, dobrze, ze ten facet robił mi tylko usg piersi był tak przystojny, że oszalałam gdyby miał mnie badać w inny sposób chyba bym uciekła...bo spaliła bym się przed nim ze wstydu nie wiem, dlaczego niektórzy ginekolodzy są tak przystojni

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 17:44   #3703
kretencja
Zakorzenienie

Ewurka, to tak jak z księżmi
Mój, nie dość, że przystojny (przynajmniej jak dla mnie), to jeszcze ma piękny, głęboki głos
A w ogóle piszemy "pan koło 40", jakby o jakiegoś starszego pana chodziło A co to on tak dużo starszy od nas? Ja w czerwcu kończę 27 lat

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-04-14 o 17:45
Stary 2010-04-14, 17:47   #3704
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewurka, to tak jak z księżmi
Mój, nie dość, że przystojny (przynajmniej jak dla mnie), to jeszcze ma piękny, głęboki głos
A w ogóle piszemy "pan koło 40", jakby o jakiegoś starszego pana chodziło A co to on tak dużo starszy od nas? Ja w czerwcu kończę 27 lat
kretencjo tylko ksiądz nie zagląda Ci wiesz gdzie a takie sytuacje mnie onieśmielają, zwłaszcza, że z zakłopotania usiadłam po badaniu na jego krześle tzn usiadłam ze złej strony
No ale jest panem koło 40, nie wiem dokładnie ile ma lat, bo nigdy go nie pytałam, ja mam już 30 i mogą o mnie mówić, pani koło 30

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2010-04-14 o 17:48
Stary 2010-04-14, 17:49   #3705
kretencja
Zakorzenienie

Ksiądz zagląda w duszę No, mnie akurat nie, bo ja z księżmi nie mam nic do czynienia
Ja jakoś się przyzwyczaiłam i nie krępuje mnie rozbieranie sie przed nim, w ogóle o tym nie myślę.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-14, 17:54   #3706
ewurka
Wtajemniczenie

kretencjo ja też mojego lekarza się nie krępuje, ale ten akurat mnie totalnie zaskoczył, bo był w moim wieku gdzieś i cholernie przystojny...każda kobieta wychodziła od niego z gabinetu z takim zastanawiałyśmy się co on tam robi...potem każda się z nas dowiadywała akurat byłam dwa dni po ślubie, więc byłam strasznie zmęczona, rozkojarzona, zakochana w mężu. Ale to moja pierwsza taka sytuacja z takim zaskoczeniem i zakłopotaniem

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-14, 18:07   #3707
Ollliwka
Zakorzenienie

A ja jakoś nigdy nie miałam młodego ginekologa takiego , który by mnie onieśmielał pamiętam ,że raz na chirurga takiego natrafiłam
Ja też chodzilam do facetów i to dobrych specjalistów w Łodzi , ale postanowiłam iść w styczniu do babki , która w Łodzi cieszy się świetną opinią i jest znana ( przynajmniej tak mi się wydaje). Jak powiedziałam jej o nieregularnych @ to pierwsze co zrobiła skierowała do szpitala na badania i super... bo do tej pory każdy lekarz ( trzech ich było) dawał mi tabletki anty. już w życiu ich nie wezmę
Stary 2010-04-14, 18:14   #3708
Awenturyn
Rozeznanie

Olliwka tak mój tz wspiera mnie

Tity no właśnie ten ból jest taki nietypowy nawet chirurg (od której dostałam sierowanie na usg piersi) powiedziała,że to nie jest typowy objaw tego co mi wyszło w wyniku usg i dlatego zaleciła abym zgłosiła się do onkologa aby tam sprawdzić czy przypadkiem czegoś nie przeoczono w badaniu

aldii niestety nic sie nie da zrobic,szpital do którego jade przyjmuje kobiety z całego województwa no i niestety terminy są odległe ,choć mój na 13 maja wydaje mi sie i tak szybki bo spodziewałam sie ,że bede miala wizyte gdzies w lipcu lub dalej

kretencja super torebka,choć sama nie nosze bo nie lubie ale podoba mi sie

anessa a jakie ciacho upiekłaś

piszecie o swoich ginach
no ja chyba swojego zmienie bo to on mi powiedział,że mam sie nie martwic tym że mnie pobolewa pierś (nawet mnie nie zbadał) no i co ........wylazło ,że jednak coś tam jest
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 18:31   #3709
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Tity taka cena to jeszcze ujdzie a teraz kiedy będziesz znowu szła na zabieg?
W przyszłym tygodniu. Jak już chcę parę sesji odbyć i skutecznie się tego dziadostwa pozbyć to wolę tak jak trzeba, a nie co jakiś czas. Ale nie wiem jak ja to przeżyję, mam strasznie siniaki po dzisiejszym i bolą mnie całe uda...

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
kretencjo tylko ksiądz nie zagląda Ci wiesz gdzie a takie sytuacje mnie onieśmielają, zwłaszcza, że z zakłopotania usiadłam po badaniu na jego krześle tzn usiadłam ze złej strony
Haha, no ładnie ładnie
Cytat:
Ja jakoś się przyzwyczaiłam i nie krępuje mnie rozbieranie sie przed nim, w ogóle o tym nie myślę.
Ja już też się średnio krępuję, no chyba, że jest taka sytuacja jak kiedyś...zdjęłam gacie, a tu gin sobie ze mną pogawędkę uciął zamiast badać i się próbowałam zasłaniać zwiniętymi majtkami

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
A ja jakoś nigdy nie miałam młodego ginekologa takiego , który by mnie onieśmielał pamiętam ,że raz na chirurga takiego natrafiłam
Ja raz trafiłam na takiego dentystę, normalnie Słoneczny Patrol
A anty też już nigdy nie wezmę...chyba, że już na 100% nie będę chciała dzieci. A w wieku rozrodczym to chyba najgorsze co może być, no ale jak człowiek młody to głupi...

Cytat:
Napisane przez Awenturyn Pokaż wiadomość

Tity no właśnie ten ból jest taki nietypowy nawet chirurg (od której dostałam sierowanie na usg piersi) powiedziała,że to nie jest typowy objaw tego co mi wyszło w wyniku usg i dlatego zaleciła abym zgłosiła się do onkologa aby tam sprawdzić czy przypadkiem czegoś nie przeoczono w badaniu
Nie bój się Mi też kazali do onkologa iść i tylko do obserwacji te torbiele. Mam nadzieję, że to tylko taki nerwoból u Ciebie, albo może torbiele uciskają i stan zapalny się zrobił. Do maja już niedługo. Trzymaj się kochana

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-04-14 o 18:33
Stary 2010-04-14, 18:39   #3710
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Abz, zawsze się o niego martwię, a lata dużo, bo podróżnik z niego. W ciągu minionych 3 lat zaliczył około 20 lotów...
Wow, ja chyba w całym życiu tyle razy nie polece samolotem, do tej pory leciałam chyba z 5 razy (po 2 strony), głównie z powodu lotów do UK...

Cytat:
Czyli my, rocznik 83 jesteśmy paniami koło 30? O nie

Cytat:
No to ładnie na ciebie podziałał

Wróciłam od gina Miałam usg, ale w sumie nie oglądałam, mam tylko fotki. Za to we wtorek idę na kolejne usg na lepszym sprzęcie i z nagraniem (za darmo!) bo testują nowy sprzęt. Cieszę się przeogromnie, ze bedę miała filmik. Dzidziol nadal jest chłopcem, ma 12cm! Wg nóżek jest ciut starszy niż wg główki, no i w ogóle cały jest troszke starszy niż wynika z OM. Mój kochany aniołek.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A anty też już nigdy nie wezmę...chyba, że już na 100% nie będę chciała dzieci. A w wieku rozrodczym to chyba najgorsze co może być, no ale jak człowiek młody to głupi...
Wiesz niby głupi, ale jednak mądry, bo zabezpiecza się przed niechcianą ciążą, także z jednej strony OK a z drugiej potem sa problemy

Stary 2010-04-14, 19:41   #3711
lindsley
Zakorzenienie

Piszecie o antykoncepcji a ja nie mam pomysłu co zrobić po ciąży... Tabsy używałam parę lat z przerwami. Odstawiłam bo mi na psychikę chyba siadały (chociaż było wiele innych czynników, które mogły to powodować) Na początek jednak mam spory zapas gumek Muszę spr termin ważności bo przed poczęciem synusia zdążyłam zrobić spore zapasy Ale w zasadzie co nam jeszcze zostaje W npr nie wierzę w jako skuteczną metodę anty (zresztą nie mam cierpliwości a i przy dziecku sił i czasu nie będzie), spirali nie chcę... O! szklanka wody

Michaś
Stary 2010-04-14, 19:58   #3712
kretencja
Zakorzenienie

Olliwka, a mogę zapytać, co to za ginka? Możesz mi na prv napisać. Ciekawa jestem.

Lindsley, ja się też zastanawiam. Chyba gumki pozostają, bo do tabsów już nie wrócę, spirali tez nie chcę (tym bardziej, że planuję drugie dziecko), a npr to żadna metoda... Jak moje cykle będą tak oszałamiające (tzn. bez owulacji), jak przed bromkiem, to gumki spokojnie wystarczą

No, idę na USG. Trzymajta kciuki, trzęsę się już z podekscytowania.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-14, 20:02   #3713
Tity
Zakorzenienie

abz to synuś duży rozmiar bucików będzie nosić Dobrze, że wszystko ok
kretencja kciuki Czekamy na relacje

L
J
Stary 2010-04-14, 20:02   #3714
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
No, idę na USG. Trzymajta kciuki, trzęsę się już z podekscytowania.
Trzymam mocno

Co do gumek to my daliśmy radę przez pół roku... Ale nie wiem czy wystarczą bo u nas to jakoś łatwo poszło a jednak drugie dziecko chciałabym świadomie począć

Michaś
Stary 2010-04-14, 20:16   #3715
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Piszecie o antykoncepcji a ja nie mam pomysłu co zrobić po ciąży... Tabsy używałam parę lat z przerwami. Odstawiłam bo mi na psychikę chyba siadały (chociaż było wiele innych czynników, które mogły to powodować) Na początek jednak mam spory zapas gumek
U nas zostają gumki, tak jak przed, mężowi za bardzo nie przeszkadzają i dopóki nie pęknie to jest luz My nawet teraz czasem używamy gumek żebym nie musiał szybko lecieć do wc i łapać to co ze mnie wypływa, a tak mam spokój, bo cały bałagan zabiera mąż

kretencja czekamy tu na ciebie!! Może zdjęcie wrzucisz?

Stary 2010-04-14, 20:25   #3716
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
bo cały bałagan zabiera mąż
To mi się w gumkach najbardziej podoba Ale są też minusy Dlatego ja się jeszcze zastanowię

Michaś
Stary 2010-04-14, 20:40   #3717
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
U nas zostają gumki, tak jak przed, mężowi za bardzo nie przeszkadzają i dopóki nie pęknie to jest luz My nawet teraz czasem używamy gumek żebym nie musiał szybko lecieć do wc i łapać to co ze mnie wypływa, a tak mam spokój, bo cały bałagan zabiera mąż
abz - U nas tak samo było!!!
Przyznam że z gumkami wygodniej. Anty nigdy nie brałam i nie chce brać. Boje się ze mogłabym przytyć a mam troszkę skłonności. Zakładanie spirali- nie widzi mi się. A te naturalne sposoby- dajmy temu spokój. Kto ma na to czas.
Nigdy nam się nie zdarzyło żeby gumka pękła.

Kretencjo- czekamy na wieści.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

Edytowane przez gimikis
Czas edycji: 2010-04-14 o 20:41
gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:48   #3718
ewurka
Wtajemniczenie

ja myślę, że każda antykoncepcja jest wielką ingerencją w organizm...tutaj w uk są do wyboru, zastrzyki 3 miesięczne przy których nie ma @, są czipy podskórne...na pół roku ( dla mnie masakra) bezpłatna sterylizacji ( bardzo popularna w uk) i wielki wybór plastrów i tabletek. Ja w sumie nie wiem na co zdecydowała bym sie po urodzeniu dziecka. Trudny wybór. Może zastanowiła bym się nad plastrami...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-14, 21:15   #3719
kretencja
Zakorzenienie

Banan mi nie schodzi z twarzy
Trochę poczekaliśmy, weszłam dopiero o 20,30 ale warto było i warto było te 120zł wybulić
Dzidziuś jest jeden, prawidłowo ułożony w jamie macicy, nie ma żadnych krwiaków, pęcherzyk żółtkowy działa jak należy, szyjka macicy zamknięta No i jest serduszko Widziałam jak miga, a nawet pan doktor nakierował mikrofon w głowicy na niego i można było usłyszeć. Aparat zarejestrował 145 uderzeń na minutę - nieźle wali Aha, i zarodek jest starszy niż wynika z OM, wielkość ma taką, jakby to był już 7tc + 4 dni (12,7mm). Nie wiem jakim cudem

Och, jaka uspokojona jestem

Jutro dzwonię do mojego gina i zapytam go czy mogę w poniedziałek lub wtorek podejść bez kolejki po to skierowanie.
A teraz szykuję się do spania powoli, bo jutro do pracy.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-04-14 o 21:16
Stary 2010-04-14, 21:21   #3720
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
ja myślę, że każda antykoncepcja jest wielką ingerencją w organizm...tutaj w uk są do wyboru, zastrzyki 3 miesięczne przy których nie ma @, są czipy podskórne...na pół roku ( dla mnie masakra) bezpłatna sterylizacji ( bardzo popularna w uk) i wielki wybór plastrów i tabletek. Ja w sumie nie wiem na co zdecydowała bym sie po urodzeniu dziecka. Trudny wybór. Może zastanowiła bym się nad plastrami...

Na dodatek ta mniej inwazyjna jest zupelnie bezplatna - choc moze i wszystkie metody - a i tak najwieszy procent w Europie kobiet w ciazy to nastolatki z UK
Do niezlych benefitow je ciagnie chyba

Ja tez juz do tabletek nie wroce Gumki sa ok, choc czasem trafia sie takie leeee... Jada na kilometr tym lateksem

No i jak tak Kreti po USG?? Czekamy

TZ juz powinien na promie byc

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Kreti!! Wspaniale, alez sie ciesze, ze wszystko ok!!!
To na kiedy w koncu masz termin??

Kurcze, ale to musi byc niesamowity widok takiego okruszka z serduszkiem
A jak TZ zareagowal???

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości