|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozbił się samolot prezydencki nad Smoleńskiem
Właśnie ,Dziwisz jest "gospodarzem" Wawelu,Kaczyński bratem,a on niby kim? Jak ktoś jest "wybitnym",to odrazu musi z butami do spraw innych ludzi,już było powiedziane -decyduje rodzina,no i zadecydowała,po co jeszcze listy pisać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
kosmitka
|
W mediach podają informację, że "zarządcą" Wawelu tj. decydentem w kwestiach pochówku jest właśnie Dziwisz. Oczywiście kwestią dyskusyjną jest, dlaczego, ale tak podobno jest.
Teraz i tak już za późno na dyskusje, historia ich osądzi, czy to była buta i kompleksy czy faktyczne zasługi. A Marta... myślę, że nie jest w stanie podjąć żadnej decyzji, przecież nawet nie może być teraz sama z rodzicami. Co ona musi czuć, to dla mnie jest straszne.
![]() |
#4773 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym twoje panikowanie, ze jesteśmy zagrożeni itp.... Dziecko nawet wie, że Polska ma więcej niż tylko generałów i śmierć kilku z nich nie spowoduje od razu , że jesteśmy bezbronni. Jak my mamy takich studentów administacji, to aż strach się bać. Rzeczywiscie nasz kraj jest zagrożony. Cytat:
Cytat:
Tak to jest jak sie dyskutuje z osobą, która ma na dany temat jakieś szczątkowe lub błędne informacje i dalej brnie w swoje błędne osądy.
![]() |
#4774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jaki symbol- symbol zjednoczenia Polaków oraz wszystkich narodów!! Ot co! Jaka nauka- być może nasi potomni zaczną inaczej patrzeć na sprawy polityki, może przede wszystkim zaczną się tą polityką INTERESOWAĆ, może zaczną wyrabiać SWOJE zdanie na wszelkie tematy, a nie przyjmować bezkrytycznie to, co fundują media. Nauka właśnie dla mediów- może zaczną być bardziej obiektywni w swoich ocenach!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znalazłam tą piękną melodię:
http://www.tvp.info/wiadomosci/wideo...0-1930/1498135 00.43 - 01.35 Będę wdzięczna za sugestie, pomoc w odnalezieniu tytułu..
#4776 |
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem tych ludzi, ta decyzja zapadła, na uroczystości ma przyjechać tylu prezydentów z całego świata, ogromna operacja logistyczna ma teraz byc przerwana, bo protestuje kilkaset osób. Fakt, decyzja była niefortunna, ale teraz to już ta 'musztarda po obiedzie'..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
bezsens miasto zakorkowane wszystko utknie w poblize wawelu ludzie nie moga podejsc wokol mariackiego pewnie kordon zrobia ,srodek zamkniety
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Polecam gorąco przeczytanie Gazety Polskiej. Chyba jedyna gazeta w której piszą prawdę, bez zatajania faktów ![]()
![]() |
#4779 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Rozeznanie
|
Powtórzę się, ale uważam, że zachowanie Dziwisza jest skandaliczne. Kim on jest, żeby podejmować takie decyzje. Przecież nie ma prawa, żadnego zapisu, które dawałoby możliwość podejmowania takich decyzji. Jeżeli postawił Martę Kaczyńską przed faktem dokonanym, to nie jest w porządku. Jeżeli ona chce, żeby jej rodzice byli pochowani w Warszawie (czemu się nie dziwię) to tak powinno być. Poza tym jaka bohaterska śmierć?? Niedorzeczny argument. Tragiczna śmierć, owszem. Rodzina Kaczyńskich od lat związana jest z Warszawą i to jest logiczne, że tu powinni być pochowani. No cóż, ksiądz Twardowski też został pochowany w innym miejscu niż sobie życzył. Wbrew swojej woli... Bądźmy szczerzy, jeżeli para prezdycencka zostanie pochowana w Krakowie to kuria więcej zarobi. Ech... przykre to strasznie. Moim zdaniem Dziwisz mógł się powstrzymać. Dobrze wiedział jak kontrowersyjną decyzję podejmuje. Świadomie wprowadził zamęt. Dołożył Marcie jeszcze więcej bólu...[/QUOTE]
![]() dodam jeszcze, że księża, biskupi itp nie powinni się mieszać w politykę. Nie wiem czy to jest prawda, ale babcia mi dziś powiedziała (ona non stop ogląda wiadomości), że Rydzyk powiedział coś w rodzaju, że szkoda że to nie był Donald Tusk/to miało się stać (czyt. katastrofa samolotu) jak Donald Tusk leciał do Katynia w środę... przecież to przechodzi ludzkie pojęcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Rozeznanie
|
O tak! Tam tyle zasłużonych osób spoczywa przecież.
http://www.starepowazki.sowa.website...eja/aleja.html
![]() |
#4782 |
Zadomowienie
|
Zaproponować, ale nie zdecydować gdzie ma być pochowany prezydent z żoną. A decyzję podjął sam i szybciutko ogłoszono ją w mediach. Marta została postawiona przed faktem dokonanym i wiem, że chciała, aby jej rodzice spoczywali w Warszawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4785 | |
kosmitka
|
Cytat:
I praktyka decydowania o takim miejscu jak Wawel przez 1 osobę i to duchowną też nie jest chyba jednak najlepsza. To miejsce ważne dla wszystkich Polaków i o takim miejscu narodowym chyba jednak nie powinien decydować. A o tym co się dzieje w Krakowie - wstyd, tylko tyle. Pokazujemy, jakim naprawdę jesteśmy narodem, ile w nas zawiści i zemsty. Decyzja zapadła, nic jej nie zmieni. I mówię to w pełni przeciwna pochowaniu Zmarłych na Wawelu.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie był Rydzyk, ale proszę, możecie posłuchać i poczytać http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...OSLUCHAJ_.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
w radio mówili, że już od Wieliczki będzie problem wjazdu samochodem, że jesli bedzie się chciało dostać do centrum, to tylko komunikacja miejska - nie wiem ile w tym prawdy
#4788 |
Raczkowanie
|
Naprawdę nikt nie wie co to za melodia?
http://www.youtube.com/watch?v=F8KHn...eature=related Jak przewiniecie na 2:30 to jest taki jakby refren... wydaje mi się, że to jest dość znane...
#4789 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeciez pochowanie Piłsudskiego rowniez bylo zwiazane z welkimi sprzeciwami ludzi... A zreszta, wtedy mielismy krolow - teraz ich nie mamy, kogo nalezy tam chowac w obecnych czasach? Stanie sie komus wtedy cos? Jakas krzywda? Tak własciwie to byłabym za Warszawa ale trzeba zaakceptowac - Wawel. Transparenty ze zdjeciami Pana prezydenta z koroną czy tez tabliczki z urywkami typu "Bog Was opuscil?" są dla mnie ponizej krytyki.... Tym bardziej uwazam to za jakis nietakt, to nie powinno miec miejsca w obliczu takiej tragedii. Zreszta w tv teraz mowia "to nie było zyczenie rodziny, dla nich lepiej byloby miec rodzine na miejscu i trudno byloby zdecydowac sie na pochowek daleko, gdzie nie moga nawet zapalicz znicza - na co dzien"
"Some people believe in God, I believe in Music. Some people pray, I turn up the radio. " Edytowane przez MakaronSwiderek Czas edycji: 2010-04-14 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | ||
po prostu Em :)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kontrmanifestacja. ![]() Na głupotę nie powinno się odpowiadać tym samym.
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dodam jeszcze, że księża, biskupi itp nie powinni się mieszać w politykę. Nie wiem czy to jest prawda, ale babcia mi dziś powiedziała (ona non stop ogląda wiadomości), że Rydzyk powiedział coś w rodzaju, że szkoda że to nie był Donald Tusk/to miało się stać (czyt. katastrofa samolotu) jak Donald Tusk leciał do Katynia w środę... przecież to przechodzi ludzkie pojęcie ![]() Wybaczcie, jeśli kogoś urażę tym co teraz napiszę, ale muszę skomentować pogrubione. Oczywistym jest, że jeśli Rydzyk tak powiedział to naprawdę, w obliczu takiej tragedii przesadził. Wręcz nie do pomyślenia jest życzyć komuś śmierci. Aczkolwiek wiadomo, że PiS i PO się poprostu wzajemnie nie trawili. Samo to, że Tusk poleciał właśnie wcześniej do Katynia, a L. Kaczyński dolatywał kilka dni później. Nie polecieli razem (a przynajmniej w tym samym dniu). Czasami mam wrażenie, że PO zaciera ręce po tej tragedii. W końcu przeszkody, która stała im na drodze i wrogowie już zniknęli ![]()
![]() |
#4792 |
Rozeznanie
|
Skąd posiadasz takie informacje? Mi się wydaje, że taką propozycję musiała zaakceptować rodzina.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
Królewska Katedra na Wawelu należy do Kościoła Katolickiego, dlatego kardynał Dziwisz jako metropolita diecezji krakowskiej ma prawo podjąć decyzję odnośnie pochówku.
Zanim ktoś zacznie protestować to niech się trochę doinformuje najpierw.
#4795 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, ale czy Marta jest w stanie teraz podjąć na trzeźwo decyzje? Chyba też leci na jakiś środkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szokująca homilia w Katedrze Przemyskiej http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...OSLUCHAJ_.html Wiem z pewnych źródeł. Ale informację tę potwierdził także Adam Bielan . Powiedział, że życzeniem Marty było, aby jej rodzice byli pochowani w Warszawie ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
kosmitka
|
Cytat:
Swary nad trumną są jednak makabryczne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.