Rozbił się samolot prezydencki nad Smoleńskiem - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 20:26   #4771
kalina121
Wtajemniczenie

Dot.: Rozbił się samolot prezydencki nad Smoleńskiem

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
A ja w zasadzie nie rozumiem dlaczego pan Wajda miesza się do sprawy pochówku.
Właśnie ,Dziwisz jest "gospodarzem" Wawelu,Kaczyński bratem,a on niby kim? Jak ktoś jest "wybitnym",to odrazu musi z butami do spraw innych ludzi,już było powiedziane -decyduje rodzina,no i zadecydowała,po co jeszcze listy pisać.
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:26   #4772
anciaahk
kosmitka

W mediach podają informację, że "zarządcą" Wawelu tj. decydentem w kwestiach pochówku jest właśnie Dziwisz. Oczywiście kwestią dyskusyjną jest, dlaczego, ale tak podobno jest.
Teraz i tak już za późno na dyskusje, historia ich osądzi, czy to była buta i kompleksy czy faktyczne zasługi. A Marta... myślę, że nie jest w stanie podjąć żadnej decyzji, przecież nawet nie może być teraz sama z rodzicami. Co ona musi czuć, to dla mnie jest straszne.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:26   #4773
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
Widze, że naprawde niezbyt zorientowana w temacie jestes, polecam z zaglebienie sie temacie a pozniej wykłócanie swoich "racji" na forum.
Noo juz lece na kontrmanifestacje robić z siebie pdobnego półgłówka.
Naprawde nie moge czytac co ty tu wypisujesz i nie zamierzam wciągac sie w dyskusje z Tobą przez kilka kolejnych stron. Nasze poglady sa naprawde rozbieżne i niech tak zostanie.
.
Moja droga...Jestem na pewno lepiej zorientowana od Ciebie, bo nie wypisuję tutaj takich bzdur jak Ty np. o tym, ze prezydent chciał nas pojednać z Rosjanami. Nie znasz się na polityce jaką prowadził Lech Kaczyński, popełniasz błędy merytoryczne, a jak ci się zwróci uwagę, to do razu zmieniasz temat albo się wypierasz. I jak tu dyskutować z Tobą?
Poza tym twoje panikowanie, ze jesteśmy zagrożeni itp.... Dziecko nawet wie, że Polska ma więcej niż tylko generałów i śmierć kilku z nich nie spowoduje od razu , że jesteśmy bezbronni.
Jak my mamy takich studentów administacji, to aż strach się bać. Rzeczywiscie nasz kraj jest zagrożony.

Cytat:
Nikt nie napisał, że nas napadną, widze że na każde GDYBY robicie taka panike jakby zaraz miało to sie ziścić.
Sądzisz, że Rząd nie postawił się w gotowośc na wypadek .... to, że nie ma o tym mowy w mediach nie znczy że nie ma wcale, bo o takich rzeczach sie nie mówi publicznie żeby nie siać paniki. Wyobrażasz sobie w takej sytuacji wiadomosc do narodu że rząd postawił w gotowość jednostki na wypadek zamachu? Szok, panika i popłoch na ulicach. Niektórych rzczy nie podaje sie poprostu do informacji publicznych.
To Ty robiłaś panikę, a teraz się wypierasz.
Cytat:
Mam, w przeciwieństwie do ciebie. Ja widze w Twoich postach nieudolne odpieranie innych poglądów niz twoje.
Hawa stwierdziła, że Kaczyński był anty Rosyjski, ja sie z tym absolutnie nie zgadzam.
Nie zgadzasz się, a może napiszesz coś więcej? Jakieś argumenty? Przykłady?
Tak to jest jak sie dyskutuje z osobą, która ma na dany temat jakieś szczątkowe lub błędne informacje i dalej brnie w swoje błędne osądy.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:27   #4774
Gogo Yubari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Za życia nie doceniano? A za co miano doceniać? Jaki symbol? Jaka nauka? A Powązki to miejsce nieszczególne?
Nie doceniano jego działalności za życia, a po jego śmierci okazuje się, że JEST ZA CO DOCENIAĆ!! Naród Polski zachowuje się jakby bielmo miał na oczach. Klapki opadają dopiero po silnym wstrząsie.

Jaki symbol- symbol zjednoczenia Polaków oraz wszystkich narodów!! Ot co!

Jaka nauka- być może nasi potomni zaczną inaczej patrzeć na sprawy polityki, może przede wszystkim zaczną się tą polityką INTERESOWAĆ, może zaczną wyrabiać SWOJE zdanie na wszelkie tematy, a nie przyjmować bezkrytycznie to, co fundują media. Nauka właśnie dla mediów- może zaczną być bardziej obiektywni w swoich ocenach!!!
Gogo Yubari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:27   #4775
Nicole
Zakorzenienie

Dziewczyny, znalazłam tą piękną melodię:
http://www.tvp.info/wiadomosci/wideo...0-1930/1498135
00.43 - 01.35
Będę wdzięczna za sugestie, pomoc w odnalezieniu tytułu..

Nicole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:28   #4776
agusia642
Zakorzenienie

Ja nie rozumiem tych ludzi, ta decyzja zapadła, na uroczystości ma przyjechać tylu prezydentów z całego świata, ogromna operacja logistyczna ma teraz byc przerwana, bo protestuje kilkaset osób. Fakt, decyzja była niefortunna, ale teraz to już ta 'musztarda po obiedzie'..
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:28   #4777
kennedy
Zakorzenienie

bezsens miasto zakorkowane wszystko utknie w poblize wawelu ludzie nie moga podejsc wokol mariackiego pewnie kordon zrobia ,srodek zamkniety
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:28   #4778
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
Punkt widzenia zmienia sie wraz z punktem siedzenia Jest okazja zarobic to sie zarabia, kto wie jakie beda nastepne miesiace, moze beda straty

Zadnego zalu w tym nie widze. Krzywdza tym kogos? Moga sobie ustalac ceny jakie chca
Tak. Tylko, że pokój to pokój. I co.. nagle w dniu pogrzebu polskiego Prezydenta i pierwszej Damy ich ceny wzrastają? Nie zmienia się ich komfort ani nic, dlatego podwyższenie cen jest oczywiste.
Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
Wstyd mi za ludzi, ktrzy protestuja przeciw pochowaniu Pana Prezydenta na Wawelu. Wstyd mi.. przed innymi krajami ( juz gazety zagraniczne pisza o tym..). Wstyd i hanba.. ze w takiej tragedii nie potrafimy uszanowac ofiar, prawdziwych patriotow, ktorzy kochali nasz kraj..

Mam tez za zle Wajdzie, ze wystosowal takie pismo.. Tak naprawde to jego list podzieli Polske.. Bo to on naglasnia sprawe.. A wiadomo, ze skoro decyzja zapadla, ze na Wawelu zostanie pochowana para prezydencka, to juz tego nie zmieni sie.. Zal i nic wiecej..

Zero uszanowania z ich strony..

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
wczoraj nic nie miałam przeciwko pochowaniu Pary Prezydenckiej na Wawelu. i właściwie dalej nie mam, bo nie chcę się denerwować decyzją, której już nie zmienią. po prostu coraz więcej niuansów, zaginął autor pomysłu. "wszyscy"=nikt, w tym przypadku.
Oczywiście media jak zwykle zrobiły najpierw nagonkę na J. Kaczyńskiego, córkę, że to był przecież od początku ich pomysł, że jak tak można itd. Znów się zaczyna ukazywanie "Kaczyńskich" (że tak uogólnię) w złym świetle, tak jak to robiono z Prezydentem przed jego śmiercią.

Polecam gorąco przeczytanie Gazety Polskiej. Chyba jedyna gazeta w której piszą prawdę, bez zatajania faktów O ile w ogóle jeszcze ją dostaniecie, gdyż rozeszła się dziś jak świeże bułeczki.

Świeżynka.
effectt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:31   #4779
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maxi82 Pokaż wiadomość
Przykro mi, ale jeżeli ma to coś wspólnego z serialem o Kiepskich to nie oglądam i nie mam pojęcia o co chodzi.

Powtórzę się, ale uważam, że zachowanie Dziwisza jest skandaliczne. Kim on jest, żeby podejmować takie decyzje. Przecież nie ma prawa, żadnego zapisu, które dawałoby możliwość podejmowania takich decyzji. Jeżeli postawił Martę Kaczyńską przed faktem dokonanym, to nie jest w porządku. Jeżeli ona chce, żeby jej rodzice byli pochowani w Warszawie (czemu się nie dziwię) to tak powinno być. Poza tym jaka bohaterska śmierć?? Niedorzeczny argument. Tragiczna śmierć, owszem. Rodzina Kaczyńskich od lat związana jest z Warszawą i to jest logiczne, że tu powinni być pochowani. No cóż, ksiądz Twardowski też został pochowany w innym miejscu niż sobie życzył. Wbrew swojej woli... Bądźmy szczerzy, jeżeli para prezdycencka zostanie pochowana w Krakowie to kuria więcej zarobi. Ech... przykre to strasznie. Moim zdaniem Dziwisz mógł się powstrzymać. Dobrze wiedział jak kontrowersyjną decyzję podejmuje. Świadomie wprowadził zamęt. Dołożył Marcie jeszcze więcej bólu...
Co do tego to się mylisz on ma prawo zaproponować pochówek na Wawelu, nie miał jedynie prawa naciskać,ale nie wiemy czy naciskał.
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:33   #4780
My Life
Rozeznanie

Powtórzę się, ale uważam, że zachowanie Dziwisza jest skandaliczne. Kim on jest, żeby podejmować takie decyzje. Przecież nie ma prawa, żadnego zapisu, które dawałoby możliwość podejmowania takich decyzji. Jeżeli postawił Martę Kaczyńską przed faktem dokonanym, to nie jest w porządku. Jeżeli ona chce, żeby jej rodzice byli pochowani w Warszawie (czemu się nie dziwię) to tak powinno być. Poza tym jaka bohaterska śmierć?? Niedorzeczny argument. Tragiczna śmierć, owszem. Rodzina Kaczyńskich od lat związana jest z Warszawą i to jest logiczne, że tu powinni być pochowani. No cóż, ksiądz Twardowski też został pochowany w innym miejscu niż sobie życzył. Wbrew swojej woli... Bądźmy szczerzy, jeżeli para prezdycencka zostanie pochowana w Krakowie to kuria więcej zarobi. Ech... przykre to strasznie. Moim zdaniem Dziwisz mógł się powstrzymać. Dobrze wiedział jak kontrowersyjną decyzję podejmuje. Świadomie wprowadził zamęt. Dołożył Marcie jeszcze więcej bólu...[/QUOTE]

dodam jeszcze, że księża, biskupi itp nie powinni się mieszać w politykę.
Nie wiem czy to jest prawda, ale babcia mi dziś powiedziała (ona non stop ogląda wiadomości), że Rydzyk powiedział coś w rodzaju, że szkoda że to nie był Donald Tusk/to miało się stać (czyt. katastrofa samolotu) jak Donald Tusk leciał do Katynia w środę... przecież to przechodzi ludzkie pojęcie
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:33   #4781
Natalia4005
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
Zwłaszcza Aleja Zasłużonych
O tak! Tam tyle zasłużonych osób spoczywa przecież.

http://www.starepowazki.sowa.website...eja/aleja.html

Stanisław Jerzy Lec

~~

Natalia4005 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:34   #4782
maxi82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
Co do tego to się mylisz on ma prawo zaproponować pochówek na Wawelu, nie miał jedynie prawa naciskać,ale nie wiemy czy naciskał.
Zaproponować, ale nie zdecydować gdzie ma być pochowany prezydent z żoną. A decyzję podjął sam i szybciutko ogłoszono ją w mediach. Marta została postawiona przed faktem dokonanym i wiem, że chciała, aby jej rodzice spoczywali w Warszawie.
maxi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:35   #4783
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gogo Yubari Pokaż wiadomość
Nie doceniano jego działalności za życia, a po jego śmierci okazuje się, że JEST ZA CO DOCENIAĆ!! Naród Polski zachowuje się jakby bielmo miał na oczach. Klapki opadają dopiero po silnym wstrząsie.

Jaki symbol- symbol zjednoczenia Polaków oraz wszystkich narodów!! Ot co!

Jaka nauka- być może nasi potomni zaczną inaczej patrzeć na sprawy polityki, może przede wszystkim zaczną się tą polityką INTERESOWAĆ, może zaczną wyrabiać SWOJE zdanie na wszelkie tematy, a nie przyjmować bezkrytycznie to, co fundują media. Nauka właśnie dla mediów- może zaczną być bardziej obiektywni w swoich ocenach!!!
I o to chodzi.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:35   #4784
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość

Mam tez za zle Wajdzie, ze wystosowal takie pismo.. Tak naprawde to jego list podzieli Polske.. Bo to on naglasnia sprawe.. A wiadomo, ze skoro decyzja zapadla, ze na Wawelu zostanie pochowana para prezydencka, to juz tego nie zmieni sie.. Zal i nic wiecej..

Zero uszanowania z ich strony..
Polaków podzielił Dziwisz, który zgodził się na Wawel a nie Wajda, który wyraził swoje zdanie. Mam wrażenie, że zwolennicy pochówku na Wawelu najchetniej by zakneblowali wszystkich myślących inaczej.

Cytat:
W zasadzie nie rozumiem, dlaczego władze kościelne tak bardzo mieszają się do sprawy pochówku. Pochówek w Warszawie był logiczny, pochówek na Wawelu - polityczny. Będzie się teraz kreować Lecha Kaczyńskiego na świętego. Ja wręcz cenię zdanie Pana Wajdy, jego żony, Pani Środy - że odważyli się powiedzieć NIE. Nagle nie można dyskutować, nie można wyrazić opinii. Właśnie, że mamy prawo powiedzieć, co myślimy. I żaden tu wstyd.
Popieram w 100%.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:36   #4785
anciaahk
kosmitka

Cytat:
wczoraj nic nie miałam przeciwko pochowaniu Pary Prezydenckiej na Wawelu. i właściwie dalej nie mam, bo nie chcę się denerwować decyzją, której już nie zmienią. po prostu coraz więcej niuansów, zaginął autor pomysłu. "wszyscy"=nikt, w tym przypadku.
Też dla mnie dziwne, że nie ma raptem autora pomysłu. Jakby naród przyklasnął, ojców pomysłu byłoby wiele. A jak rozwiązała się narodowa dyskusja- okazuje się, że Jarosław nie, Dziwisz nie, władze państwowe - też nie. Więc kto.
I praktyka decydowania o takim miejscu jak Wawel przez 1 osobę i to duchowną też nie jest chyba jednak najlepsza. To miejsce ważne dla wszystkich Polaków i o takim miejscu narodowym chyba jednak nie powinien decydować.

A o tym co się dzieje w Krakowie - wstyd, tylko tyle. Pokazujemy, jakim naprawdę jesteśmy narodem, ile w nas zawiści i zemsty. Decyzja zapadła, nic jej nie zmieni. I mówię to w pełni przeciwna pochowaniu Zmarłych na Wawelu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:37   #4786
maxi82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez My Life Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to jest prawda, ale babcia mi dziś powiedziała (ona non stop ogląda wiadomości), że Rydzyk powiedział coś w rodzaju, że szkoda że to nie był Donald Tusk/to miało się stać (czyt. katastrofa samolotu) jak Donald Tusk leciał do Katynia w środę... przecież to przechodzi ludzkie pojęcie
Zgadzam się, księża nie powinni się mieszać do polityki.
To nie był Rydzyk, ale proszę, możecie posłuchać i poczytać

http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...OSLUCHAJ_.html
Stary 2010-04-14, 20:38   #4787
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
Wolę oglądać w TV,tam przynajmniej coś zobaczę,a w Krakowie do Wawelu nawet nie podejdziesz.
w radio mówili, że już od Wieliczki będzie problem wjazdu samochodem, że jesli bedzie się chciało dostać do centrum, to tylko komunikacja miejska - nie wiem ile w tym prawdy

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:38   #4788
n a d i a
Raczkowanie

Naprawdę nikt nie wie co to za melodia?
http://www.youtube.com/watch?v=F8KHn...eature=related
Jak przewiniecie na 2:30 to jest taki jakby refren... wydaje mi się, że to jest dość znane...

n a d i a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:39   #4789
MakaronSwiderek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shiava

Nie czytalam wszystkich wypowiedzi, bo trzeba byloby siedziec dzien i noc, zeby za Wami nadazyc

Wypowiem swoje zdanie. Osobiscie zdziwila mnie dezcyzja o pochowaniu prezydenta na Wawelu. Ale bardziej zszokowaly mnie wszystkie glosy przeciw, i te manifestacje! O co Wam ludzie chodzi???

Wawel to Miejsce Pamięci Narodowej - jak każde inne tego typu nadaje się na ten cel , przecież nikomu nic od tego nie ubędzie. Nie rozumiem czemu wzbudza to aż takie emocje - sama lista gości chyba zmienia rangę tego pogrzebu. Polacy uparcie się ośmieszają...

Sa glosy, ze Krolowie tam leza, ze gdzie Kaczynskiemu do Królów. Ale nasi Królowie też bywali różni , po drugie jakoś nie sądzę aby mogło im ubyć zasług - bo przez pochowanie prezydenta
Kaczyńskiego, nie zmienią się czyny i zasługi Piłsudskiego. Nie przewrócą się też w grobach, jak ktoś pisał,
bo hm .. leża w nich. Jak dla mnie cała ta zadyma to brak wyczucia...

Nie jestem przekonana że jest to SŁUSZNA decyzja , to po prostu decyzja którą wypadałoby uszanować, a nie rozpatrywać w kategorii słuszna / nie słuszna.
To tylko miejsce złożenia ciała, a że pogrzeb będzie taki jakiego chyba Polska nie widziała to miejsce też powinno być reprezentacyjne. Przecież nie zaprosimy przywódców niemal całego świata
na cmentarz na Nowej Hucie.
To że same głowy państwa się stawiają to nie jest konieczność dyplomatyczna. A w ogóle to mam wrażenie że Poczet Królów
Polskich niektórzy pomylili z Żywotami Świętych - w kontekście godności......

Podsumowujac: ciesze sie, ze prezydent bedzie spoczywal 6 km od mojego domu, bo czesto bedac na spacerze z dzieckiem - wejdziemy na Wawel, i zapalimy znicz.

Jestem zszokowana postawa Polaków. Najpierw wielka z=żałoba, trzy dni pozniej kłotnie, wasnie i manifestacje...
Ciekawe czy po pytaniu za jakie zaslugi zostali pochowani niektorzy na Wawelu chociaz 30% protestujacych odpowiedzialoby cokolwiek zamiast "yyy yyy"
Przeciez pochowanie Piłsudskiego rowniez bylo zwiazane z welkimi sprzeciwami ludzi...
A zreszta, wtedy mielismy krolow - teraz ich nie mamy, kogo nalezy tam chowac w obecnych czasach? Stanie sie komus wtedy cos? Jakas krzywda?

Tak własciwie to byłabym za Warszawa ale trzeba zaakceptowac - Wawel. Transparenty ze zdjeciami Pana prezydenta z koroną czy tez tabliczki z urywkami typu "Bog Was opuscil?" są dla mnie ponizej krytyki.... Tym bardziej uwazam to za jakis nietakt, to nie powinno miec miejsca w obliczu takiej tragedii.
Zreszta w tv teraz mowia "to nie było zyczenie rodziny, dla nich lepiej byloby miec rodzine na miejscu i trudno byloby zdecydowac sie na pochowek daleko, gdzie nie moga nawet zapalicz znicza - na co dzien"

1
0 przykazań żywieniowych!
Dietetyczne FAQ!

moje przewodniki redukcyjne

Edytowane przez MakaronSwiderek
Czas edycji: 2010-04-14 o 20:46
MakaronSwiderek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:39   #4790
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
po prostu coraz więcej niuansów, zaginął autor pomysłu. "wszyscy"=nikt, w tym przypadku.
Pomysłodawcą był (podobno i prawdopodobnie) Stanisław Markowski.

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
bezsens miasto zakorkowane wszystko utknie w poblize wawelu ludzie nie moga podejsc wokol mariackiego pewnie kordon zrobia ,srodek zamkniety
Nic dziwnego, same VIPy nie mieszczą się w tym kościele.

Kontrmanifestacja.
Na głupotę nie powinno się odpowiadać tym samym.
Stary 2010-04-14, 20:40   #4791
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez My Life Pokaż wiadomość
Powtórzę się, ale uważam, że zachowanie Dziwisza jest skandaliczne. Kim on jest, żeby podejmować takie decyzje. Przecież nie ma prawa, żadnego zapisu, które dawałoby możliwość podejmowania takich decyzji. Jeżeli postawił Martę Kaczyńską przed faktem dokonanym, to nie jest w porządku. Jeżeli ona chce, żeby jej rodzice byli pochowani w Warszawie (czemu się nie dziwię) to tak powinno być. Poza tym jaka bohaterska śmierć?? Niedorzeczny argument. Tragiczna śmierć, owszem. Rodzina Kaczyńskich od lat związana jest z Warszawą i to jest logiczne, że tu powinni być pochowani. No cóż, ksiądz Twardowski też został pochowany w innym miejscu niż sobie życzył. Wbrew swojej woli... Bądźmy szczerzy, jeżeli para prezdycencka zostanie pochowana w Krakowie to kuria więcej zarobi. Ech... przykre to strasznie. Moim zdaniem Dziwisz mógł się powstrzymać. Dobrze wiedział jak kontrowersyjną decyzję podejmuje. Świadomie wprowadził zamęt. Dołożył Marcie jeszcze więcej bólu...

Nie wiem czy to jest prawda, ale babcia mi dziś powiedziała (ona non stop ogląda wiadomości), że Rydzyk powiedział coś w rodzaju, że szkoda że to nie był Donald Tusk/to miało się stać (czyt. katastrofa samolotu) jak Donald Tusk leciał do Katynia w środę... przecież to przechodzi ludzkie pojęcie[/QUOTE]
Wybaczcie, jeśli kogoś urażę tym co teraz napiszę, ale muszę skomentować pogrubione. Oczywistym jest, że jeśli Rydzyk tak powiedział to naprawdę, w obliczu takiej tragedii przesadził. Wręcz nie do pomyślenia jest życzyć komuś śmierci. Aczkolwiek wiadomo, że PiS i PO się poprostu wzajemnie nie trawili. Samo to, że Tusk poleciał właśnie wcześniej do Katynia, a L. Kaczyński dolatywał kilka dni później. Nie polecieli razem (a przynajmniej w tym samym dniu). Czasami mam wrażenie, że PO zaciera ręce po tej tragedii. W końcu przeszkody, która stała im na drodze i wrogowie już zniknęli

Świeżynka.
effectt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:40   #4792
Gogo Yubari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maxi82 Pokaż wiadomość
Zaproponować, ale nie zdecydować gdzie ma być pochowany prezydent z żoną. A decyzję podjął sam i szybciutko ogłoszono ją w mediach. Marta została postawiona przed faktem dokonanym i wiem, że chciała, aby jej rodzice spoczywali w Warszawie.
Skąd posiadasz takie informacje? Mi się wydaje, że taką propozycję musiała zaakceptować rodzina.
Gogo Yubari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:42   #4793
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n a d i a Pokaż wiadomość
Jak przewiniecie na 2:30 to jest taki jakby refren... wydaje mi się, że to jest dość znane...
Link przekierowuje na kanał.

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:42   #4794
Fresa
Zakorzenienie

Królewska Katedra na Wawelu należy do Kościoła Katolickiego, dlatego kardynał Dziwisz jako metropolita diecezji krakowskiej ma prawo podjąć decyzję odnośnie pochówku.
Zanim ktoś zacznie protestować to niech się trochę doinformuje najpierw.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:44   #4795
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd posiadasz takie informacje? Mi się wydaje, że taką propozycję musiała zaakceptować rodzina.
Ja nie wiem, ale czy Marta jest w stanie teraz podjąć na trzeźwo decyzje? Chyba też leci na jakiś środkach?

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:44   #4796
izusiaa93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n a d i a Pokaż wiadomość
A to nie Chopin?

izusiaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:44   #4797
maxi82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez effectt Pokaż wiadomość
Wybaczcie, jeśli kogoś urażę tym co teraz napiszę, ale muszę skomentować pogrubione. Oczywistym jest, że jeśli Rydzyk tak powiedział to naprawdę, w obliczu takiej tragedii przesadził. Wręcz nie do pomyślenia jest życzyć komuś śmierci. Aczkolwiek wiadomo, że PiS i PO się poprostu wzajemnie nie trawili. Samo to, że Tusk poleciał właśnie wcześniej do Katynia, a L. Kaczyński dolatywał kilka dni później. Nie polecieli razem (a przynajmniej w tym samym dniu). Czasami mam wrażenie, że PO zaciera ręce po tej tragedii. W końcu przeszkody, która stała im na drodze i wrogowie już zniknęli
To nie był Rydzyk, jeszcze raz podaję link
Szokująca homilia w Katedrze Przemyskiej

http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...OSLUCHAJ_.html

Cytat:
Wiem z pewnych źródeł. Ale informację tę potwierdził także Adam Bielan . Powiedział, że życzeniem Marty było, aby jej rodzice byli pochowani w Warszawie ...

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:45   #4798
Dorotka...
Rozeznanie

Cytat:
W zasadzie nie rozumiem, dlaczego władze kościelne tak bardzo mieszają się do sprawy pochówku. Pochówek w Warszawie był logiczny, pochówek na Wawelu - polityczny. Będzie się teraz kreować Lecha Kaczyńskiego na świętego. Ja wręcz cenię zdanie Pana Wajdy, jego żony, Pani Środy - że odważyli się powiedzieć NIE. Nagle nie można dyskutować, nie można wyrazić opinii. Właśnie, że mamy prawo powiedzieć, co myślimy. I żaden tu wstyd.
Wszystko i na temat. Jestem wściekła, że kler miesza się znowu w takie sprawy. Już było tak dobrze, przez te pare dni, a teraz znowu są kłótnie, spory. Z tego co wiem córka Marta chciała, aby rodzice spoczęli w Warszawie.

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:45   #4799
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Też dla mnie dziwne, że nie ma raptem autora pomysłu. Jakby naród przyklasnął, ojców pomysłu byłoby wiele. A jak rozwiązała się narodowa dyskusja- okazuje się, że Jarosław nie, Dziwisz nie, władze państwowe - też nie. Więc kto.
Odpowiedź wyżej.
Stary 2010-04-14, 20:45   #4800
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Królewska Katedra na Wawelu należy do Kościoła Katolickiego, dlatego kardynał Dziwisz jako metropolita diecezji krakowskiej ma prawo podjąć decyzję odnośnie pochówku.
Zanim ktoś zacznie protestować to niech się trochę doinformuje najpierw.
Fresa ja nie protestuję tylko napisałam, że "zarządcą" Wawelu tj. decydentem w kwestiach pochówku jest właśnie Dziwisz. W tej sytuacji odbieranie mu prawa do decyzji jest zbędne. Dla mnie prywatnie jest dziwne, że Wawelem zarządza Kościół, nie wiedziałam o tym.
Swary nad trumną są jednak makabryczne.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości