Rozbił się samolot prezydencki nad Smoleńskiem - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 20:45   #4801
Natalia4005
Rozeznanie

Dot.: Rozbił się samolot prezydencki nad Smoleńskiem

" Czasami mam wrażenie, że PO zaciera ręce po tej tragedii. W końcu przeszkody, która stała im na drodze i wrogowie już zniknęli " effectt

Denerwują mnie takie oskarżenia.
Nie siedzisz w głowie Donalda Tuska. Jakaś paranoja się robi na tym forum, zaraz się pozjadacie nawzajem.

Stanisław Jerzy Lec

~~

Edytowane przez Natalia4005
Czas edycji: 2010-04-14 o 20:46 Powód: dopiska
Natalia4005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:45   #4802
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez maxi82 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, księża nie powinni się mieszać do polityki.
To nie był Rydzyk, ale proszę, możecie posłuchać i poczytać

http://www.alert24.pl/alert24/1,8488...OSLUCHAJ_.html
To był Rydzyk, to on takie zdanie wypowiedział.

A ta homilia została źle zrozumiana ten ksiądz stwierdził, że tragedia mogła się zdarzyć w środę, ale czy te słowo oznacza: mogłaby (przypuszczenie z nadzieją) lub powinna była? Nie. Stwierdził tylko fakt, że mogla równie dobrze wydarzyć się wtedy, ale zdarzyła się właśnie w sobotę, w rocznice mordu katynskiego, co ma w pewien sposób charakter symboliczny.

Naprawdę nie widzicie tego, ze została źle zrozumiana?

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2010-04-14 o 20:48
Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:45   #4803
tipsiara
Wtajemniczenie

Naprawdę, wstyd mi za protestujących
Cały świat to ogląda Media jeszcze podsycają atmosferę.
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:46   #4804
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Pomysłodawcą był (podobno i prawdopodobnie) Stanisław Markowski.
Że tak spytam huisit?
Jak taką decyzję mógł podjąć ktoś niewiadomokto.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:47   #4805
ameliax
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gogo Yubari Pokaż wiadomość
Nie doceniano jego działalności za życia, a po jego śmierci okazuje się, że JEST ZA CO DOCENIAĆ!! Naród Polski zachowuje się jakby bielmo miał na oczach. Klapki opadają dopiero po silnym wstrząsie.

Jaki symbol- symbol zjednoczenia Polaków oraz wszystkich narodów!! Ot co!

Jaka nauka- być może nasi potomni zaczną inaczej patrzeć na sprawy polityki, może przede wszystkim zaczną się tą polityką INTERESOWAĆ, może zaczną wyrabiać SWOJE zdanie na wszelkie tematy, a nie przyjmować bezkrytycznie to, co fundują media. Nauka właśnie dla mediów- może zaczną być bardziej obiektywni w swoich ocenach!!!
Jestem młoda i nie uważam się za ignorantkę polityczną. Jeżeli jestem w stanie rozmawiać ze znajomymi o polityce to śmiem twierdzić, iż jakąś wiedzę mam.
Przepraszam Cię bardzo, ale Lech Kaczyński nie był dobrym prezydentem, niestety. Wiecznie coś pokręcił, z Rosjanami ciągle się kłócił. Moja znajoma miała z nim wykłady z Prawa Pracy. Studenci walili drzwiami i oknami, był uwielbiany.
Prezydent NIE zjednoczył narodu. To, że wywieszamy flagi itp. to jest ludzki odruch, a nie zjednoczenie państwa.

kosmetyki
ameliax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:47   #4806
tutmirlajt
Zadomowienie

Uwazam, ze ze strony narodu jest to czystym chamstwem ingerowanie w to gdzie ma byc pochowany Prezydent ( a zwlaszcza protesty w tej sprawie i robienie rozpierduchy). Tak naprawde Ci protestujacy zaklocaja przezywanie zaloby w Polsce.. Mam do nich zal i nie tylko do nich.. Mam zal do wszystkich internautow, ktorzy wypisuja glupoty, ktorzy nie maja za grosz szacunku do ofiar tragedii..
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:47   #4807
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
W mediach podają informację, że "zarządcą" Wawelu tj. decydentem w kwestiach pochówku jest właśnie Dziwisz. Oczywiście kwestią dyskusyjną jest, dlaczego, ale tak podobno jest.
Teraz i tak już za późno na dyskusje, historia ich osądzi, czy to była buta i kompleksy czy faktyczne zasługi. A Marta... myślę, że nie jest w stanie podjąć żadnej decyzji, przecież nawet nie może być teraz sama z rodzicami. Co ona musi czuć, to dla mnie jest straszne.
Prawdopodobnie dla tego ,że Bazylika archikatedralna św. Stanisława i św. Wacława w Krakowie jest własnością archidiecezji krakowskiej,której on jest metropolitą, czy nie?

Edytowane przez kalina121
Czas edycji: 2010-04-14 o 20:57
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:47   #4808
maxi82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, ale czy Marta jest w stanie teraz podjąć na trzeźwo decyzje? Chyba też leci na jakiś środkach?
Ale chyba wie, gdzie chce, aby jej rodzice byli pochowani... W końcu mieszka w Warszawie. Trochę trudno będzie jej odwiedzać grób w Krakowie, nie sądzisz...
maxi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:47   #4809
agusia642
Zakorzenienie

http://www.onet.tv/wine-ponosza-konk...#m=6599651,c=1
o tym, kto ponosi winę za wypadek wg pana Hypki
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:48   #4810
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Fresa ja nie protestuję tylko napisałam, że "zarządcą" Wawelu tj. decydentem w kwestiach pochówku jest właśnie Dziwisz. W tej sytuacji odbieranie mu prawa do decyzji jest zbędne. Dla mnie prywatnie jest dziwne, że Wawelem zarządza Kościół, nie wiedziałam o tym.
Swary nad trumną są jednak makabryczne.
Nie Wawelem, ale Katedrą na Wawelu. Nie mylcie pojęć!

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:49   #4811
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi, ale jeżeli ma to coś wspólnego z serialem o Kiepskich to nie oglądam i nie mam pojęcia o co chodzi.

Powtórzę się, ale uważam, że zachowanie Dziwisza jest skandaliczne. Kim on jest, żeby podejmować takie decyzje. Przecież nie ma prawa, żadnego zapisu, które dawałoby możliwość podejmowania takich decyzji. Jeżeli postawił Martę Kaczyńską przed faktem dokonanym, to nie jest w porządku. Jeżeli ona chce, żeby jej rodzice byli pochowani w Warszawie (czemu się nie dziwię) to tak powinno być. Poza tym jaka bohaterska śmierć?? Niedorzeczny argument. Tragiczna śmierć, owszem. Rodzina Kaczyńskich od lat związana jest z Warszawą i to jest logiczne, że tu powinni być pochowani. No cóż, ksiądz Twardowski też został pochowany w innym miejscu niż sobie życzył. Wbrew swojej woli... Bądźmy szczerzy, jeżeli para prezdycencka zostanie pochowana w Krakowie to kuria więcej zarobi. Ech... przykre to strasznie. Moim zdaniem Dziwisz mógł się powstrzymać. Dobrze wiedział jak kontrowersyjną decyzję podejmuje. Świadomie wprowadził zamęt. Dołożył Marcie jeszcze więcej bólu...
To ma coś w spólnego z serialem. Ja akurat trafiłam kiedyś na ten jeden odcinek, jak z plamy na suficie nagle zrobiła się świeta figura...

Wypowiedź popieram w 100%.

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
A ja w zasadzie nie rozumiem dlaczego pan Wajda miesza się do sprawy pochówku.
Jak każdy z nas Wajda ma prawo wyrazić swoje zdanie. A wpływ na decyzję ma żaden. Co innego Dziwisz.

Cytat:
Nie doceniano jego działalności za życia, a po jego śmierci okazuje się, że JEST ZA CO DOCENIAĆ!! Naród Polski zachowuje się jakby bielmo miał na oczach. Klapki opadają dopiero po silnym wstrząsie.

Jaki symbol- symbol zjednoczenia Polaków oraz wszystkich narodów!! Ot co!

Jaka nauka- być może nasi potomni zaczną inaczej patrzeć na sprawy polityki, może przede wszystkim zaczną się tą polityką INTERESOWAĆ, może zaczną wyrabiać SWOJE zdanie na wszelkie tematy, a nie przyjmować bezkrytycznie to, co fundują media. Nauka właśnie dla mediów- może zaczną być bardziej obiektywni w swoich ocenach!!!
Nie zgadzam się z żadnym zdaniem. Moja ocena prezydentury Kaczyńskiego nie uległa zmianie w związku z jego śmiercią. Zjednoczenie narodów, obiektywne media, klapki opadają? Nie - jest jeden wielki bełkot.

Cytat:
Napisane przez effectt Pokaż wiadomość
Tak. Tylko, że pokój to pokój. I co.. nagle w dniu pogrzebu polskiego Prezydenta i pierwszej Damy ich ceny wzrastają? Nie zmienia się ich komfort ani nic, dlatego podwyższenie cen jest oczywiste.

Oczywiście media jak zwykle zrobiły najpierw nagonkę na J. Kaczyńskiego, córkę, że to był przecież od początku ich pomysł, że jak tak można itd. Znów się zaczyna ukazywanie "Kaczyńskich" (że tak uogólnię) w złym świetle, tak jak to robiono z Prezydentem przed jego śmiercią.

Polecam gorąco przeczytanie Gazety Polskiej. Chyba jedyna gazeta w której piszą prawdę, bez zatajania faktów O ile w ogóle jeszcze ją dostaniecie, gdyż rozeszła się dziś jak świeże bułeczki.
A nie Nasz Dziennik?

Cytat:
Napisane przez My Life Pokaż wiadomość

dodam jeszcze, że księża, biskupi itp nie powinni się mieszać w politykę.
Nie wiem czy to jest prawda, ale babcia mi dziś powiedziała (ona non stop ogląda wiadomości), że Rydzyk powiedział coś w rodzaju, że szkoda że to nie był Donald Tusk/to miało się stać (czyt. katastrofa samolotu) jak Donald Tusk leciał do Katynia w środę... przecież to przechodzi ludzkie pojęcie
Powiedział. Akurat jak przejeżdżałam pod RM, to radio nam w samochodzie sfiksowało i cycki mi opadły na to, co usłyszałam.

Szkoda, że gloryfikuje się jakieś mityczne zasługi Kaczyńskiego, a reszta ofiar (niejednokrotnie wielce zasłużonych dla pojednania narodów, dla ujawniania prawdy o pewnych czynach - vide. p. Przewoźnik chociażby) pozostaje w cieniu. Smutne. Jak mówię - rośnie nam para świętych, do których będą pielgrzymować na Wawel...
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:49   #4812
maxi82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
To był Rydzyk, to on takie zdanie wypowiedział.

A ta homilia została źle zrozumiana ten ksiądz stwierdził, że tragedia mogła się zdarzyć w środę, ale czy te słowo oznacza: mogłaby (przypuszczenie z nadzieją) lub powinna była? Nie. Stwierdził tylko fakt, że mogla równie dobrze wydarzyć się wtedy, ale zdarzyła się właśnie w sobotę, w rocznice mordu katynskiego, co ma w pewien sposób charakter symboliczny.

Naprawdę nie widzicie tego, ze została źle zrozumiana?
Być może Rydzyk też...
Ja czytałam tylko o tej homilii. A zdania na jej temat nie wypowiadam...
maxi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:49   #4813
n a d i a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
Link przekierowuje na kanał.
Faktycznie...
Daję inny:
http://www.youtube.com/watch?v=ZP3jO...eature=related
Chodzi mi o tą melodię jak niosą trumnę

n a d i a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:49   #4814
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:

Wybaczcie, jeśli kogoś urażę tym co teraz napiszę, ale muszę skomentować pogrubione. Oczywistym jest, że jeśli Rydzyk tak powiedział to naprawdę, w obliczu takiej tragedii przesadził. Wręcz nie do pomyślenia jest życzyć komuś śmierci. Aczkolwiek wiadomo, że PiS i PO się poprostu wzajemnie nie trawili. Samo to, że Tusk poleciał właśnie wcześniej do Katynia, a L. Kaczyński dolatywał kilka dni później. Nie polecieli razem (a przynajmniej w tym samym dniu). Czasami mam wrażenie, że PO zaciera ręce po tej tragedii. W końcu przeszkody, która stała im na drodze i wrogowie już zniknęli
A dlaczego nie polecieli razem? Bo to Tusk był zaproszony przez Putina na uroczystość. Premier zaprosil premiera.
A Kaczynski nie był akurat na tą uroczystosc zaproszony. W efekcie polecial na inne obchody, nie te "Putinowskie".

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:49   #4815
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez effectt Pokaż wiadomość

Czasami mam wrażenie, że PO zaciera ręce po tej tragedii. W końcu przeszkody, która stała im na drodze i wrogowie już zniknęli
Nie odmawiaj tym ludziom sumienia. Myślisz, że w PO są tacy, którzy życzyliby śmierci dziesiątkom? Może nie przepadam za Tuskiem, ale nigdy bym nie śmiała nikogo o to oskarżać. I życzyć śmierci najgorszemu wrogowi.

Stary 2010-04-14, 20:50   #4816
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ameliax Pokaż wiadomość
Jestem młoda i nie uważam się za ignorantkę polityczną. Jeżeli jestem w stanie rozmawiać ze znajomymi o polityce to śmiem twierdzić, iż jakąś wiedzę mam.
Przepraszam Cię bardzo, ale Lech Kaczyński nie był dobrym prezydentem, niestety. Wiecznie coś pokręcił, z Rosjanami ciągle się kłócił. Moja znajoma miała z nim wykłady z Prawa Pracy. Studenci walili drzwiami i oknami, był uwielbiany.
Prezydent NIE zjednoczył narodu. To, że wywieszamy flagi itp. to jest ludzki odruch, a nie zjednoczenie państwa.
DLa mnie byl wielkim czlowiekiem. Potrafil mowic NIE, kiedy inni chowali glowe w piasek..Za to mam do Niego szacunek, ze nie szedl na kompromisy w sprawach waznych dla naszego narodu.
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:50   #4817
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Że tak spytam huisit?
Jak taką decyzję mógł podjąć ktoś niewiadomokto.
OMG, pytałaś o pomysłodawcę, a nie o osobę, która pomysł zatwierdziła.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Jak chcesz wiedzieć kto to to wpisz nazwisko w Wikipedię.
Stary 2010-04-14, 20:50   #4818
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
Naprawdę, wstyd mi za protestujących
Cały świat to ogląda Media jeszcze podsycają atmosferę.
Już to tu pisałam ale napiszę jeszcze raz - Wstyd Wam tego, że świat ogląda, że "co ludzie powiedzą", jak skomentują itd itp.

Wstyd Wam "powinno" być z zupełnie innych względów, sądzę że dużo głębszych, a nie dlatego "co świat napisze".
Stary 2010-04-14, 20:51   #4819
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Nie Wawelem, ale Katedrą na Wawelu. Nie mylcie pojęć!
Uogólnienie. Dla mnie to to samo. Czepiasz się słów .
Nie ma innego miejsca na Wawelu przeznaczonego na pochówek niż Katedra. Więc na jedno wychodzi.
Ale wiem do czego zmierzasz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 20:51   #4820
Natalia4005
Rozeznanie

Cytat:
Nie odmawiaj tym ludziom sumienia. Myślisz, że w PO są tacy, którzy życzyliby śmierci dziesiątkom? Może nie przepadam za Tuskiem, ale nigdy bym nie śmiała nikogo o to oskarżać. I życzyć śmierci najgorszemu wrogowi.
Dokładnie to samo mam na myśli !!!

Stanisław Jerzy Lec

~~

Natalia4005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:52   #4821
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Jak każdy z nas Wajda ma prawo wyrazić swoje zdanie. A wpływ na decyzję ma żaden. Co innego Dziwisz.
Nie wiem po co ta ironia, a raczej złośliwość. Powszechnie wiadomo, że Prezydent był praktykującym katolikiem, więc chyba nie dziwi Cię, że będzie pogrzeb kościelny? ktoś zaproponował Katedrę na Wawelu, arcybiskup krakowski wyraził zgodę. Co w tym takiego dziwnego?

Stary 2010-04-14, 20:52   #4822
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MakaronSwiderek Pokaż wiadomość
Ciekawe czy po pytaniu za jakie zaslugi zostali pochowani niektorzy na Wawelu chociaz 30% protestujacych odpowiedzialoby cokolwiek zamiast "yyy yyy"
Przeciez pochowanie Piłsudskiego rowniez bylo zwiazane z welkimi sprzeciwami ludzi...
A zreszta, wtedy mielismy krolow - teraz ich nie mamy, kogo nalezy tam chowac w obecnych czasach? Stanie sie komus wtedy cos? Jakas krzywda?

Tak własciwie to byłabym za Warszawa ale trzeba zaakceptowac - Wawel. Transparenty ze zdjeciami Pana prezydenta z koroną czy tez tabliczki z urywkami typu "Bog Was opuscil?" są dla mnie ponizej krytyki.... Tym bardziej uwazam to za jakis nietakt, to nie powinno miec miejsca w obliczu takiej tragedii.
Zreszta w tv teraz mowia "to nie było zyczenie rodziny, dla nich lepiej byloby miec rodzine na miejscu i trudno byloby zdecydowac sie na pochowek daleko, gdzie nie moga nawet zapalicz znicza - na co dzien"

Cytat:
Napisane przez Natalia4005 Pokaż wiadomość
" Czasami mam wrażenie, że PO zaciera ręce po tej tragedii. W końcu przeszkody, która stała im na drodze i wrogowie już zniknęli " effectt

Denerwują mnie takie oskarżenia.
Nie siedzisz w głowie Donalda Tuska. Jakaś paranoja się robi na tym forum, zaraz się pozjadacie nawzajem.
Nie siedzę w jego głowie, ale jestem osobą rozumną, która potrafi czytać i obserwować. Było widać jak na dłoni (przed śmiercią Prezydenta) co się działo pomiędzy PO a PiSem. Nie tylko w tv ale także czytając gazety. I powtórzę się. Poczytajcie czasem Gazetę Polską, w szczególności tą z dzisiaj.

Świeżynka.
effectt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:53   #4823
Gogo Yubari
Rozeznanie

Cytat:
Wiem z pewnych źródeł. Ale informację tę potwierdził także Adam Bielan . Powiedział, że życzeniem Marty było, aby jej rodzice byli pochowani w Warszawie ...
Wybacz, ale ja też mogę sobie tak powiedzieć. Może podasz nam te źródła? Jak już powiedziałam, mnie się wydaje, że mówili nawet w tv, że Dziwisz zaproponował, a rodzina zaakceptowała, ale na 100% pewna nie jestem.
Gogo Yubari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:53   #4824
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Ale chyba wie, gdzie chce, aby jej rodzice byli pochowani... W końcu mieszka w Warszawie. Trochę trudno będzie jej odwiedzać grób w Krakowie, nie sądzisz...
Nawet dalej, bo w Sopocie.
Stary 2010-04-14, 20:54   #4825
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
OMG, pytałaś o pomysłodawcę, a nie o osobę, która pomysł zatwierdziła.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Jak chcesz wiedzieć kto to to wpisz nazwisko w Wikipedię.
Wpisałam , dlatego napisałam, że jest to niewiadomokto. I taka osoba waży o takich kwestiach.
Emememsik źle odebrałaś moją wypowiedź, to tak jakbym ja wpadła na jakiś pomysł, a następnego dnia stałby on się faktem w całej Polsce.
Chodziło mi o skalę. Nie wiem, jak to inaczej wytłumaczyć.

Stary 2010-04-14, 20:54   #4826
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Uogólnienie. Dla mnie to to samo. Czepiasz się słów .
Nie ma innego miejsca na Wawelu przeznaczonego na pochówek niż Katedra. Więc na jedno wychodzi.
Ale wiem do czego zmierzasz.
Zmierzam do tego, że jak się za coś zabiera to trzeba robić to porządnie. Jak oprotestowujesz pochówek na Wawelu to się chociaż zainteresuj co to jest ten Wawel, bo zaraz wyjdzie na to, że tylko ze smokiem wawelskim Ci się kojarzy.

Stary 2010-04-14, 20:54   #4827
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czy ja mówię, że nie wie?
Myślę tylko, że kogoś kto leci na środkach uspokajających łatwiej przekonać do swoich racji.

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:56   #4828
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
Uwazam, ze ze strony narodu jest to czystym chamstwem ingerowanie w to gdzie ma byc pochowany Prezydent ( a zwlaszcza protesty w tej sprawie i robienie rozpierduchy). Tak naprawde Ci protestujacy zaklocaja przezywanie zaloby w Polsce.. Mam do nich zal i nie tylko do nich.. Mam zal do wszystkich internautow, ktorzy wypisuja glupoty, ktorzy nie maja za grosz szacunku do ofiar tragedii..
Czyli na czas żałoby trzeba siedzieć cicho i nie odzywać się, jeśli ma poglądy inne niż zwolennicy prezydenta?
Cytat:
Córka Kaczynskich mieszka w Sopocie, rodzice będą pochowani w Krakowie. Całą Polskę trzeba przemierzyć, aby ich grób odwiedzić...

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość

Szkoda, że gloryfikuje się jakieś mityczne zasługi Kaczyńskiego, a reszta ofiar (niejednokrotnie wielce zasłużonych dla pojednania narodów, dla ujawniania prawdy o pewnych czynach - vide. p. Przewoźnik chociażby) pozostaje w cieniu. Smutne. Jak mówię - rośnie nam para świętych, do których będą pielgrzymować na Wawel...
Też mam czasem wrażenie, ze zaraz będzie mowa o beatyfikacji...

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie

Edytowane przez Hawa
Czas edycji: 2010-04-14 o 20:59
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:56   #4829
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Zmierzam do tego, że jak się za coś zabiera to trzeba robić to porządnie. Jak oprotestowujesz pochówek na Wawelu to się chociaż zainteresuj co to jest ten Wawel, bo zaraz wyjdzie na to, że tylko ze smokiem wawelskim Ci się kojarzy.
Fresa przeczytaj mój post proszę. Gdzie napisałam, że oprotestowuję?
Smok jest słuszną aluzją, bo na Wawelu nawet nie byłam.

Stary 2010-04-14, 20:57   #4830
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz, ale ja też mogę sobie tak powiedzieć. Może podasz nam te źródła? Jak już powiedziałam, mnie się wydaje, że mówili nawet w tv, że Dziwisz zaproponował, a rodzina zaakceptowała, ale na 100% pewna nie jestem.
Jak nie jesteś na 100% pewna to nie siej plotek!
Od początku mówiono, że miejsce pochówku zaproponowała rodzina a ostateczną decyzję, czy się zgadza, miał podjąć Dziwisz i ogłosić ją we wtorek o godzinie 18. Tak też było.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości