![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
a ja dziś rano spadłam ze schodów...
na szczęście właściwie bardziej z nich zjechałam, niż się stoczyłam, więc nic groźnego się nie stało. co prawda strachu się najadłam i ryczałam potem z 15 minut nie mogąc się uspokoić, a teraz mam obity tyłek i stłuczoną stopę, ale żyjemy obie i teraz to już nawet mogę się z tego śmiać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
emerald a ja tam uwielbiam być w ciąży- może to przez to że staraliśmy się 2 lata i mam za sobą 3 poronienia. Kocham ten stan brzuszkowy i już myślimy i kolejnej dzidzi oczywiście nie od razu- bo jeśli bym musiała tak dużo leżeć jak w tej ciąży to malutka by na tym ucierpiała ale tak max do dwóch lat
![]() Silpe no ja bym dała anioła do dzidzi do pokoju. Yola pokazałam mężowi te naklejki na ścianę i kupujemy, tylko musimy się zastanowić jeszcze jakie. Podobają nam się gwiazdki same lub z księżycem ale fajne też są te owieczki ![]() ![]() ![]() Padam na ryjek ![]() ![]() ![]() margo ![]() ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-04-14 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18573593]Bolała i boli, nic nadzwyczajnego
![]() [/QUOTE] to mnie troszke uspokoiłyście bo ja się głupio na necie naczytałam ze to sie może skończyć rozejściem spojenia łonowego i cc a mi bardzo zależy na tym aby rodzić sn Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
nam wystarczył jeden jedyny raz ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Zaraz, zaraz. To, że my napisałyśmy, że w ciąży to normalne - owszem. Ale są przypadki, gdy się to kończy właśnie rozejściem spojenia. Jeśli masz jakiekolwiek lęki, pytaj gina. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Zadomowienie
|
Kardashi, no nareszcie dobre wesci
![]() Yolanda, ale super akcja z chomikiem ![]() ![]() Marharczar, fajnie ze wrocilas do nas ![]() Silpe, kolor swietny i karnisz jaki ladny ![]() ![]() Szaja, ![]() ![]() Cytat:
![]() Wlasnie, co u Bydgoszczanki ? Fajne naklejki kupujecie. Ja chcialam zamowic tapete: http://www.mamita.pl/fototapety/do-p...iecego/n7.html ale cudowali z wysylka za granice wiec zamowie kiedys do Polski do rodzicow i jakos odbiore przy okazji. ___________ Bylam dzisiaj z mezem w sklepie dzieciecym. Kupilismy w koncu posciel do lozeczka, przewijak, karuzele, laktator, fotelik..maz gdzies zobaczyl zabawke - gryzczek o wygladzie morsa i w tym sklepie to znalazl (przyjechal ze zdjeciem ![]() Wybral i zakupil tez zyrandol i chociaz na poczatku mi sie nie podobal to teraz moze byc ![]() Za kilka dni do odebrania szafa i chyba wsystko bedzie. Musze dokupic kilka koszykow i lampke nocna i przejsc porod ![]()
![]() |
#787 |
Konto usunięte
|
Araczku, zwłaszcza to ostatnie to bagatelka, pryszcz
![]() A ile dziewczyny macie grzechotek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18575126]Araczku, zwłaszcza to ostatnie to bagatelka, pryszcz
![]() A ile dziewczyny macie grzechotek? ![]() az 1 i to taka pluszową a nie plastikową.Mam też 2 zawieszki do wózka. |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18575126]Araczku,
A ile dziewczyny macie grzechotek? ![]() jedną ![]() ![]()
#790 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18575126]Araczku, zwłaszcza to ostatnie to bagatelka, pryszcz
![]() A ile dziewczyny macie grzechotek? ![]() ..ja nie mam zadnej grzechotki ani zabawki....jedyne to trzy maskotki szmaciane na paczatek... pewnie ciocie sprezentuja karuzele do lózeczka i jakies grzechotki... ![]()
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane za ciepłe pozdrowienia i życzenia
![]() Jestem w domku. Wypisali mnie, bo wszystko dzisiaj było ok. Porobili różne badania, zapisy KTG ( skurcze były mniejsze ). Mam się jeszcze oszczędzać około 1 tygodnia, bo pewnie w tym czasie urodzę. Wg lekarzy w szpitalu jestem już w 37 tygodniu. Szyjka ma już tylko 0,5 cm, jest zamknięta , ale miękka. Czop cały czas odchodzi. Luizka dzisiaj ważyła 2440, pozostałe parametry ma bardzo dobre. Przepływy żylne i pępowinowe ok, serduszko piękne - jak to powiedziała pani ordynator ![]() ![]() ![]() Na razie pozdrawiam Was serdecznie, trzymajcie się ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-04-14 o 19:33 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a anioły są chyba teraz dość popularne, bo ja też bardzo lubię. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też muszę lampkę nocną kupić- dwie, które miałam Maksiu dawno potrzaskał. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18575126] A ile dziewczyny macie grzechotek? ![]() około 20-30.... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() no o szykuj się. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18573593]
Piękna ta motylkowa ściana ![]() [/QUOTE] a dziekuje ![]() ![]() ![]() ![]() sa ciezkie i masywne wiec jak by nawet kiedys dzieciak wieszal sie na zaslonkach to moge byc spokojna ze nic sie nie stanie bo nie maja prawa spasc ![]() Po malu wykonczy sie reszte , czyli meble i dodatki i tak jak piszesz bedzie pieknie ![]() ![]() bydgos witaj w domu i oszczedzaj sily na pozniej ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-04-14 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |||
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
![]() Gratuluję pomyślnych wizyt, trzymam kciuki za te, które niebawem nastąpią. Bydgoszczanko, trzymaj się kochana dzielnie! ![]() Kardashi, obyś jutro opuściła szpital jeszcze z Blanką w brzuszku ![]() Pearl - moja mała też miała ostatnio główkę o ponad tydzień większą jak na ówczesny tc, to się naprawdę bardzo często zdarza. Cytat:
Dziewczyny, cytuję ze strony producenta: "Powyżej pierwszego miesiąca" Zajrzyjcie na stronę nivei: http://www.nivea.pl/products/show/12492 Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, śliczne pokoiki przygotowywujecie ![]() Ja jestem w trakcie ubierania łóżeczka, jutro zrobię fotki i wrzucę na wizaż. Dziewczyny, czy Was też tak zgaga męczy? Ja od kilku dni nie mogę sobie poradzić z tym cholerstwem ![]() A dziś zakupiłam szlafroczek w kolorze różowym z takiej delikatnej frotki - uroczy, gatki poporodowe siatkowe i stanik do karmienia, ale po kolejnej przymiarce w domu stwierdzam, ze nadaje się do wymiany, bo cycki dziwnie w nim wyglądają pod bluzką. Kupiłam Naturany, ale zamienię jednak na Triumpha do karmienia, choc 2 razy droższy ![]() A jakie Wy macie karmniczki? |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Konto usunięte
|
Nie kupuję karmniczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
Ja zakupiłam 2 Naturany właśnie, jeden biały drugi czarny...bardzo przyjemne są, wygodne no ale titzy w takich staniczkach wiadomo nie wyglądają za fajnie bez fiszbin.... Ja już nie mogłam z fiszbinami bo okrutnie mnie uciskały...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
Kardashi, Bydgoś - cieszę się, że u Was lepiej
![]() u mnie remontu ciąg dalszy. zamówiliśmy parapety, mają być w przyszłym tygodniu. cały czas się zastanawiam, czy kolor do pokoju córci nie jest zbyt intensywny, ale panowie (małż i jego szwagier - nasz fachowiec), twierdzą, ze jest ciepły i radosny, w sam raz do dziecięcego pokoiku. w razie czego zneutralizuję go trochę jakimiś błękitnymi dodatkami. nie było wody cały dzień - prace remontowe w mieście, więc znikam zaraz, bo zlew pełny ![]() no i dziękuję za przejęcie się moim upadkiem. mała chwila nieuwagi, schodzenie i pisanie smsa nie powinno odbywać się w tym samym czasie. myślałam, że małż mi na zawał zejdzie, gdy zobaczył jak lecę (a szłam tuz za nim) ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-04-14 o 20:05 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kciuki mocno zaciśnięte, aby wszystko skończyło się jak najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Konto usunięte
|
Leoś, moje pasują - to chyba właśnie kwestia mojego typu stanika, no a te bezszwowe to w ciąży kupowałam, niedawno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam jeszcze 4 bardzo wygodne , bez szwów z Kalvin Klein, które wykorzystam, sa sprzed ciazy ale nadal dobre na mnie, bo sa rozciagliwe i swietnie sie dopasowuja do piersi.
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-04-14 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stanika jeszcze nie ma ale jeden zakupie na próbe. Co do Nivea to nie wszystkie kosmetyki są po 1 mca życia. Np.http://www.nivea.pl/products/show/9086 http://www.nivea.pl/products/show/9104 http://www.nivea.pl/products/show/9087 Według tej strony zrobiłam sobię liste i planuje je zakupić na all bo w uk tego nie maja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
U mnie też masakra ze zgagą :-/Całe szczęście pomaga wypicie paru łyczków mleka.
Staniczki do karmienia mam zwyklaste. Nie inwestuje w takie rzeczy bo i tak pewnie będę wolała w zwykłych z fiszbinami chodzić. Długo i tak nie pokarmię z moimi brodawkami.
#806 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ten termin wyliczony z ostatniej @ i tak liczy się +/- 2 tygodnie [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18575126]Araczku, zwłaszcza to ostatnie to bagatelka, pryszcz ![]() A ile dziewczyny macie grzechotek? ![]() ja nie mam żadnej ![]() Cytat:
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Silpe pokoik bardzo ładny. Te motylki są przepiękne. Jednak dla dziewczynek pokoiki wyglądają zawsze tak słodko
![]() Szajajaba ja grzechotek nie mam żadnych. Jak nie dostaniemy w prezencie to na bieżąco zakupię. Raczej poluję teraz na zabawki po 6m-cu, bo wiem że te już są nieco droższe i raczej nie nastawiam się żeby mi takie drogi zabawki goście przynosili. ![]() Dilayla a mnie się wydaje że chyba warto kierować się terminem porodu według pierwszego USG prenatalnego. Nie wiem czy gdzieś tego nie słyszałam ale jakoś tak mi utkwiło. ![]() Bydgoszczanko super że do domku wróciłaś. Odpoczywaj jak najwięcej. Pozdrowionka dla waszego dwupaczku, oby jak najdłużej. ![]() Margo no nieźle się strachu najadłaś. Ale dobrze że tylko siniakami to się skończyło. Uważaj na siebie. ![]() Kicia069 mnie też kość łonowa boli i to już właściwie od dłuższego czasu. Pewnie to naturalne jest. ![]() A co do staniczka to ja kupiłam jeden do karmienia z Triumph i na razie zobaczę jaki będzie. Potem najwyżej dokupię. Na razie na co dzień mam sportowy i to mi wystarcza. Poza tym dziś idziemy na wizytę u ginki i się boję co mi powie. Mam nadzieję, że pobędę w domku jeszcze te dwa tygodnie i że z szyjką jest wszystko dobrze. Popołudniu się dowiem ale już teraz się martwię... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Rozeznanie
|
czesc Babinki,
Grzechotki nie mam zadnej, zupelnie zapomnialam o nich. Dzisiaj kupie chociaz jedna, hehe. Sciana z motylami jest przecudowna!!bardzo mi sie podoba ![]() ja szaleje z innymi kolorkami, pokoik Stefanka jest na dole, okienko na wysokosci ogrodka, wiec musialo byc bardzo slonecznie, sciany wyszly delikatnie brzoskwiniowo, mebelki sa zolto-zielone, no pod koniec prac porobie zdjecia. W kazdym razie wczoraj panowie zlozyli mi lozeczko i komodke (sa przeslodkie) i ladnie sie to zaczyna komponowac. Dziewczynki szpitalne - ciesze sie, ze Malusie jeszcze w brzusiach sobie siedza, niech nabieraja sil!! dobrze im to zrobi. Wczoraj mialam bardzo leniwy dzien - dzisiaj zabieram sie za jakas robote, bo meczy mnie lezenie, oby Malusio nie cisnal na dol brzuszka. ![]() porobie zdjecia moich stanikow do karmienia milusiego |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja nie mam żadnej grzechotki. Dzisiejsza noc przebiegła spokojnie. Dopadły mnie skurcze z bólami krzyżowymi, ale parę głębszych oddechów i już nie są takie mocne. W końcu się wyspałam, bo w szpitalu budzili nas co 2 godziny na tzw. brzuszki. Pielęgniarka chodziła z przenośnym KTG i słuchała serduszka dzieciaczków. Człowiek ledwo zasnął, a tu BRZUSZKI. Masakra. Wczoraj jak przyjechałam do domu około 15.00 to zaraz poszłam spać i wstałam o 19.30 ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]()
#810 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale ja ciągle nie mogę się nadziwić, że to juuuż... świra zaraz dostanę ![]() tak mi się przypomniało: zawsze jak z małżem robimy zakupy dla córy (a nie kupujemy po jednej rzeczy, tylko jak idziemy do sklepu to ładujemy hurtowo - wolę to załatwić na trzy podejścia niż biegać po sklepach) słyszymy nieśmiertelny tekst: "a macie gdzie to trzymać? przecież to można po porodzie męża wysłać i szybciutko kupi"... rozbraja mnie to. a co, po porodzie mi cudownie miejsca przybędzie w mieszkaniu? też to przecież będę gdzieś musiała trzymać, tak jak teraz. i chyba Ty Szajciu pisałaś, że po co potem chłopa ganiać na szybko, jak można teraz. potem będą ciekawsze rzeczy do roboty niż zakupy ![]() ![]() w każdym razie proszę o trzymanie kciuków!!! mamy dziś wizytę z ostatnim usg, a muszę jeszcze odebrać wyniki tsh i posiewu. trochę trzęsę gaciami o to tsh... od dziecka wszyscy lekarze się mnie pytali czy choruję na tarczycę, robiłam badania i nic. nie wiem czy ja dziwnie wyglądam, czy to dlatego żem urodzona w roku czarnobyla... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.