|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
sylko oby to katarek na zabki byl
![]() U Cass tak bylo i u mnie tez, ze po katarku zakwitł kiełek ![]() buziaki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Część Dziołszki. Alan oczywiści od 9 mega maruda bo śpiący ale nieeeee, on spał nie będzie wieć się wkurzyłam i stwierdziłam że se poodkurzam. Maego siup do leżaka, a on tylko spojrzał na odkurzacz i już śpi
![]() Opowiadam moją historię jak to się stało że wylądowałam na zadupiu: W 2004r mając 19 lat i znając mo0jego męża 6m-cy wyprowadziłam się z domu(oczywiście po ogromnej awanturze) i zamieszkaliśmy razem w Warszawie. Mąż tam pracował a ja sobie znalazłam pracę i studiowałam zaocznie. Mieszkaliślmy tam 4 lata, ale mąż się strasznie męczył. On nie lubi miasta(pochodzi właśnie z tego zadupia na którym teraz mieszkamy), musi coś sobie majsterkować, drzewo rąbać itp. A Warszawa, wiadomo nie stwarza takich warunków. Ja po ślubie baaaardzo chciałam zostać w Warszawie, ale niestety uległam mężowi i wróciliśmy do jego rodzinnego domu. Ot i cała historia Mieszkamy z rodzicami męża, mamy dla siebie całe piętro. Ja weszłam, mozna powiedzieć że już na gotowe, bo tylko kuchnię trzeba było umeblować. Ta moja mieścinka nie jest aż takim strasznym zadupiem. Ma niby prawa miejskie, w centrum jest mnóstwo sklepów, dwie pizzerie, 3 bary, ale to wszystko jest takie.... jakieś wsiowe. Panuje tu straszne hamstwo i cwaniactwo. My nie mieszkamy w centrum tylko na ostatnim "osiedlu" dalej jest już las i dlatego mam do wszystkiego tak daleko. Mam niby autobus pod nosem, ale on jeździ 2x dziennie . Prawo jazdy mam od 7 lat, lecz nie jeżdzę autem, poprostu to zaniedbałam. Mąż miał mnie nauczyć jeździć, ale nie układa się między mani i jakoś nie za bardzo się do tego rwie. Wieć tak sobie tutaj wegetuję z moim Skarbem. Gdyby nie on to chyba bym zbzikowała.
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-15 o 10:18 |
|
|
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty pracujesz? ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#3575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[QUOTE=p4w;18586209]mam nadzieję, ze to że mieszkacie z teściami nie wpływa na Wasze małżenstwo a Ty pracujesz?[COLOR="Silver"] Do noedawna jeszcze nie wpływało, aaaaaale od jakiegoś czasu tak i to przez duże T. Niestety nie pracuję, achyba już bym chciała troszkę popracowac. Dwa miesiace przed ślubem wyprowadziliśmy się z Warszawy i musiałam zrezygnować z pracy. Potem szukałam tutaj u siebie pracy ale w małych mieścinkach niestety nie jest łatwo. Pozostaje tylko ekspedientka w spozywczaku lub w ciuchach a ja mam troszkę większe aspiracje. Potem zaszłam w ciążę i tak zostało. Więc nawet jakichs swoich pieniędzy nie mam ![]() Jezu jak czytam co opisujecie o tych matkach które karmią swoje dzieci różnym badziewiem to przepraszam ale żygać mi się chce. Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-04-15 o 10:27 |
|
|
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałabym,żeby to było tylko na ząbki,ale ten katarek leci mu z noska cały czas,frida już nam zbrzydła i jeszcze to łzawienie oczek![]() Teraz zasnął więc: Texasik niech katarek Danielkowi szybko minie.Megi zdrówka dla Amelki a na oczko takCass dla Kubusia za umiejętności i za nowego ząbkaWojtusia gratuluję trzeciej rocznicy ślubu-najlepsze życzenia adaikaka cieszę się że teściowa ma się lepiej Unholy zakupki Antosia fajowe Mariolka lecę jeszcze poczytać |
|
|
|
|
#3577 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój z kolei obiecuje Kubie, że więcej nie będzie chrapał i pyta się, czy wtedy Kubuś nie będzie się budził ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, u nas na razie też tylko dwa wyszły, a innych się spodziewam na podstawie zachowania ![]() No do rzeczy ten mój Małż (chociaż bywa też Gnomem ), teraz poszli na spacer Współczuję nocek ![]() U nas też były grzanki na śniadanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-04-15 o 10:52 |
||||||
|
|
|
#3578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zdrówka dla Bartoszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fuj
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję raz jeszcze wszystkim za życzenia.
Cass śliczny wierszyk ![]() Oliwka zdrzemnela się a ja pracuję troszkę. Po południu jadę w końcu do neurologa. Zobaczymy co mi powie na temat tych moich migren. |
|
|
|
#3580 |
|
Ola-Unhola
|
http://demotywatory.pl/1397002/Prorocy
![]() Aannuulla, Twój demotywator pierwsza klasa, dziewczyny z kojcem pokażcie jak to u Was wygląda Idę zmienić drugą kupę
|
#3581 | |
|
Wtajemniczenie
|
gorgulku mam nadzieję,że nie za późno
za bioderka.Czeko cieszę się że problemy z ulewaniem macie za sobą Svi i gorgulek aby wiosna natchnęła Was energiąp4w pocieszę Cię o moje odrosty też pyta fryzjer Super,że skończą się Wasze niańkowe kłopoty dla teścia za opiekę nad Tomusiem,ja ze swoim nie zostawiłabym na 5minut,zresztą o czym ja mówię,on swoich nie bawił a co dopiero,no i cierpliwości mu brak![]() Miramej dla Kubusia za postępy no i kolejnego ząbkaCo do reszty:paluszków nie daję,Bartosz po domu "chodzi"w skarpetach,zupki gotuję mu jeszcze osobno,czasem spróbuje coś z naszego talerza i też rośnie mi mały złośnik i wymuszacz,ostatnio ulubionym miejscem jest łazienka,kiedy z niej wyjdziemy jest płacz ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Chyba nadrobiłam,ale klub chwilowo muszę puścić lanksem ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Postaram się pa,pa |
|
|
|
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ![]() Cytat:
![]() Kubuś chociaż ze złoszczeniem i wymuszaniem nie odstaje Będziemy czekały
|
|
|
#3583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomogłoby to trochę Ci sie oderwać od codzienności i czułabyś się lepiej Cytat:
Cytat:
dobrze, że się mnie boją i trzymają języczki na wodzy ale jestem im bardzo wdzięczna za pomoc ja już muszę iść, bo wstyd przed ludźmi z takimi odrostami...
|
|
|
#3584 |
|
Ola-Unhola
|
Myslę, ze można. Dla administratora danego portalu, to żadem problem wg mnie
Antek już po kaszy (drugim śniadaniu) Najbardziej lubi z tych wszystkich Pyszne Śniadanko, mleczna owsianka - Bobovity. Dodaję jeszcze troszkę banana lub jakiegoś deseru i widzę, że mu smakuje. Niedługo wybywamy na spacer, niestety rozwiało się baardzo i nie będzie najprzyjemniej, więc na pola raczej nie pójdziemy Pochodzimy przy pałacyku i nad strumykiem.
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
chodze na rzęsach ... do północy oglądałam film ... o 00.30 zadzwonił mąż - na wyznania miłosne mu się zebrałol ... gadalismy do 1, Bartosz obudził się o 2 nie nie mógł usnąć do 4 Złośnik mi rosnie ... jak mu coś zabronie to siedzi na podłodze, podnosi obie nóżki do góry i uderza nimi o podłogę pręży sie przy tym i krzyczy Idę pod prysznic póki mały śpi ... wpadne potem i poczytam,bo obiad mam gotowy a ze spaceru nici, bo pada od wczoraj
|
|
|
|
#3586 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie mam dzis zbytnio czasu na pisanie bo mam troche roboty a nic mi sie nie chce
![]() mama kupila piekna ligawke wiec ide robic bitki mniam
|
|
#3587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej babolki
![]() dorwalam lapka brata bo mlaz rankiem mi zabral i pojechal ![]() dla mojej niuniu najlepszym miejscem na zasypianie jest mata w lozeczku nie zasnie, na rekach tez nie, jak widze ze jest spiaca to sru ja na mate a ona na brzuch i zasypia, a potem przenosze ja do lozeczka![]() Wszystkiego naj dla Marici i Bartoszka Cytat:
dzisiaj mala dzwignela wreszcie dupke i na kolanka i tak smiesznie sie chwieje w tyl i w przod ale nie wie ze musi kolanko dzwignac zeby ruszyc wiec tez powoli sie szykujeooo moja tez sepi ![]() no na typowa tak , tylko napisalam ze podobne objawy masz nie mniej jednak mam nadzieje ze humorek i checi wroca szybko Cytat:
ja ostatnio mam obrzydzenie do serkow chyba mi sie przejadly- wole niezdrowe jedzenie ostatnio ![]() Cytat:
Cytat:
![]() oo przy Alanku napewno sie nie nudzisz no i masz wizaz czyli nas ![]()
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3589 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Złośniki te nasze dzieci nam rosną ![]() Cytat:
A co powiecie na to: http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=2094
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Wercia spi, obiadek dla niej gotowy(potrawka ze szpinakiem) a ja ide pocwiczyc
![]() kurcze ta pogoda mnie dobija-pada juz od niedzieli
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
o Boziu Alan dopiero się obudził, przeciez to niemożliwe zeby tak długo spał. Zawsze z zegarkiem w ręku 30 minut i koniec, a dziś 2 godziny. Idziemy na spacer bo wczoraj nie byliśmy(pogoda do du..). Teraz też zaczyna się chmurzyć ale może chwile pochodzimy. Dzięki dziewuchy za rady
.
|
|
|
|
#3592 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mówiąc o bakteriachCytat:
faajnie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3593 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na szczescie nie polknal.Cytat:
dla Tomusia za raczkowanie , z tego co piszesz fajny ten zlobek Cytat:
Czeko fajnie , ze Wercia juz nie ulewa Danielkowi jeszcze sie zdarza no i zaczynam sie tym martwic . ![]() Cass gratuluje 4 zabka !
|
|
#3594 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() MARICA Bartuś ROŚNIJ ZDROWO Cytat:
zaciśnięte przerażacie mnie tymi opowieściami o "żywieniu"dzieci Cytat:
Boże takie maleństwo... jak zobaczyłam jego zdjęcie to później cały czas miałam jego twarzyczkę w pamięci ![]() Cytat:
Moja ma 2 zębole, a raz umie zjeść a raz nie ![]() Cytat:
wczoraj ciocia stwierdziła, że z dziecka kalekę robimy bo nie je już wszystkiego dała jej po kryjomu babkę piaskową, a dopiero potem się przyznała i Amelkę wieczorem brzusio bolał i ją przeczyściło Cytat:
![]() Tak tak położenie na plecach to KATASTROFA, a podczas zmiany pieluchy wierci się tak, że to nie mały kłopot No i moją marudę też zapisuję do klubu złośników ![]() Moja niby uzdrowiskowa a też jakby czas się tu zatrzymał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Boziu tego posta pisałam ze 2 godz a to kupka, zupka itd ![]() Amela już troszkę mniej kaszle ale ciii nie zapeszam. Zapomniałam (nie wiem jak to się stało) napisać przy okazji odchudzania tż, że on na okrągło pije ocet jabłkowy
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
ja spadam do lekarza, bede wieczorkiem papa
|
|
|
|
#3596 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale noc miałaś nieciekawą , witaj wśród mam złośników ![]() Cytat:
Mamy się trzymają razem, to dzieci nie chcą być gorsze ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że więcej u nas takich małych złośników i złośnic
|
|
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
ależ jestem zła, mąz wpadł po pracy, zjadł obiad i obwieścił że jedzie znowu popracowac. Pytam o której będziesz? a on na to noooo napewno dziś już nie dam rady wrócić(to znaczy że wróci po północy). Już któryś dzień z rzędu mnie tak załatwił. A ja tu siedze sama jak palec, nie licząc Alana i wszystko na mojej głowie. Uhhhh jaka jestem zła. Ide na balkon.
Apropo wciskania dziecku jedzenia: w niedzielę pokłóciłam się z moją siostrą bo chciała dać Alanowi wafelka czekoladowego. Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-04-15 o 15:46 |
|
|
|
#3598 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, żadna już nie jest chętna na zakupienie bucików dla dzieci ale i nie tylko ze strony sportsdirect.com?
Naprawdę są super okazje, a im nas więcej tym mniejsza kwota wysyłki z Anglii Wróciłam ze spaceru, ale upał....pociłam się w płaszczu. Czas zakładać pod spód coś bardziej wyjściowego, bo jak przychodzi do rozebrania, to pod spodem domowa koszulka i nie wypada ![]() Muszę zrobić przegląd szafy, bo wszystko jakieś takie..., nie nadaje się...
|
#3599 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moj tez tak ostatnio mial wiec przez jakis czas przestalam mu dawac i zastepowalam to deserkami np z jogurtem, czy twarozkiem i jak po jakims czasie zaczelam znow mu kasze dawac to zjada ze smakiem
moze sprobuj taka my dzis bylismy na dworku ale byl tak lodowaty wiatr, ze za dlugo nie posiedzielismy pani dzis w przedszkolu powiedziala, ze Eryk jest grzeczny chociaz tyle, bo w domu i na dworzu to niekoniecznie
|
|
#3600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobre i to ![]() Cytat:
super mam nadzieję że jej powiedziałaś co biedna Amelcia potem przeszła?aaa, dziewczyny, kto chce nową radę mojej babuni? ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za te grzanki, narobiłaś mi ochoty
w szoku byłam, nie wpadłabym na to ze tak w ogóle mozna dawać...
i jeszcze to łzawienie oczek
dla Kubusia za umiejętności i za nowego ząbka

, u nas na razie też tylko dwa wyszły, a innych się spodziewam na podstawie zachowania 

.Póki co jest marudny i cały czas na rękach

pręży sie przy tym i krzyczy

, witaj wśród mam złośników