Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 10:33   #511
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a mam takie pytanie. Zapraszacie może księdza na przyjęcie?
Bo ja sama nie wiem, nasz ksiądz jest znajomy, może nie jesteśmy w jakichś bliskich zażyłościach, ale znamy się tak o i nie wiem czy zaprosić Go na obiad po mszy czy nie.

Dodam że za ślub płacimy tak jak wszyscy.
Ja nie zapraszam bo nawet nie wiem który mi bedzie udzielał ślubu

Ale moja siostra będzie miała na ślubie paru - jeden od udzielania sakramentu, jeden od celebracji, jeden od kazania + paru dodatkowych i na 100% będą na weselu bo są to jej i jej narzeczonego bardzo dobrzy znajomi więc zależy od stosunków. Ja bym nie zapraszała jeśli nie jesteś z nim aż tak blisko.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 10:33   #512
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18580969]
Ja po próbnej fryzurze i jestem bardzo zadowolona tylko mam jeszcze iść na jakieś zabiegi Kerastase żeby odżywić włoski
[/QUOTE]

Poka, poka

Cytat:
Napisane przez dziubassskia Pokaż wiadomość
Od wczoraj się kompletnie załamałam... moja świadkowa zadzwoniła, że w związku z tym iż we wtorek po naszym ślubie ma obronę pracy licencjackiej, nie będzie mogła się do niej wystarczająco przygotować i niestety ale nie będzie mogła nam świadkować
Ale sobie wymówkę znalazła Przecież to nie jest egzamin, do którego uczy się na 2 dni przed Jeśli sama pisała pracę to już jest wystarczająco przygotowana
Powodzenie w szukaniu innej świadkowej

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Jak na razie stresa nie mam w ogóle.. a zostało mi 9 dni
Pewnie po niedzieli zacznę panikować

Coś po drodze wyczytałam, że któraś z Was mysli o pokrowcach na krzesła. Ja akurat zamawiam na własną rękę pokrowce, właśnie dziś zatwierdzę liczbę pokrowców.

A z przygotowań to dziś mam kolejną próbną fryzurę, bo poprzednia mi się już nie podoba
Jutro próbny makijaż.
A z innych rzeczy to pończochy tylko zostały mi do kupienia i zrobię to po niedzieli.
Mam nadzieję, że dziś pojedziemy do makro i kupimy już te wino i szampany.
A i ćwiczymy jak na razie marnie nasz pierwszy taniec
Dobrze, że się nie stresujesz
Czekamy na fotki fryzury i makijażu

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ale ze mnie łos. o najważniejszym nie napisałam. mam zdjęcia sukienki
No wiesz... jak mogłaś o tym zapomnieć
Bardzo ładna Pamiętam, że się zastanawiałaś nad tym kwiatkiem - moim zdaniem ten akurat nie jest może najładniejszy, ale jak całkowicie z niego zrezygnujesz to będzie tak "łyso" chyba Może uda Ci się znaleźć jakiś inny kwiatek

Cytat:
Bo ja sama nie wiem, nasz ksiądz jest znajomy, może nie jesteśmy w jakichś bliskich zażyłościach, ale znamy się tak o i nie wiem czy zaprosić Go na obiad po mszy czy nie.
Hmm... u nas nie ma takiego zwyczaju, ale skoro to Wasz znajomy ksiądz to możecie go zaprosić, ale nie macie takiego obowiązku, skoro to nie jest jakaś ważna dla Was osoba, tym bardziej, że płacicie za ślub
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 10:50   #513
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Wybralismy zaprosznie w koncu. Oto one:
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 10:55   #514
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Podoba mi się Takie trochę inne, eleganckie
Stary 2010-04-15, 11:06   #515
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Zaproszenie? Ja raczej myślałam żeby powiedzieć mu na ostatnim spotkaniu że miło by było gdyby przyjechał/ nie planowałam z zaproszeniem startować.

A wogóle to kiedy dajecie pieniądze mu? bo ja muszę donieść mu resztę papierków ale powiedział że moge sama donieść bez TŻ i nie wiem czy będziemy jeszcze musieli isć jeszcze przed parę dni przed ślubem czy to już będzie wsio.
on nam tylko udziela ślubu,ale nie załatwia żadnych formalności. Na licencji będzie napisane że mamy swojego księdza.
Zapraszamy go na przyjęcie po weselu jak każdego innego gościa. W końcu będzie z nami w tym ważnym dniu. Mam nadzieję, że razem z nami zje posiłek i posiedzi w miłej atmosferze. Nie wiem kiedy i czy dajemy pieniądze. Będę jeszcze z nim o tym rozmawiać.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 11:43   #516
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
ładne
Stary 2010-04-15, 12:06   #517
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
śliczna sukieneczka, taka delikatna , i ten kwiatuszek
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
No wiesz... jak mogłaś o tym zapomnieć
Bardzo ładna Pamiętam, że się zastanawiałaś nad tym kwiatkiem - moim zdaniem ten akurat nie jest może najładniejszy, ale jak całkowicie z niego zrezygnujesz to będzie tak "łyso" chyba Może uda Ci się znaleźć jakiś inny kwiatek
no i widzicie - to tak jak z moimi - przyjaciółka mówi żeby zlikwidować, mama że nie, siostra że w sumie i tak i tak jest ładnie
nie chcę kombinować za bardzo z innym kwiatkiem bo to już w ogóle bym nie wiedziała czy wyjdzie ładnie całość czy nie. i gdzie w ogóle można takowe nabyć? jakaś propozycja? najwyżej sobie pooglądam
no i nie bardzo mi się widzi ten kwiatek do mojej wizji bukietu:
Załącznik 3032250
Załącznik 3032251
Załącznik 3032252
Załącznik 3032253

czuję że to będzie droga przez mękę to wybieranie dodatków

sorry za rozpisanie się

Cytat:
ładne i eleganckie
Stary 2010-04-15, 12:20   #518
dziubassskia
Raczkowanie

Cytat:
Ale sobie wymówkę znalazła Przecież to nie jest egzamin, do którego uczy się na 2 dni przed Jeśli sama pisała pracę to już jest wystarczająco przygotowana
Powodzenie w szukaniu innej świadkowej
Też sądzę, że to głupia wymówka... wydaję mi się, że bardziej chodzi o jej chłopaka (jest o nią strasznie zazdrosny) i najprawdopodobniej nie przeżyłby jej "obcowania" ze świadkiem.. tak wczoraj z Tż stwierdziliśmy, że to był główny powód odmowy, a że musiała coś wymyślić, to wymyśliła obronę

Cytat:
a moim zdaniem to trochę przesada. przecież obrona nie polega na wyrecytowaniu pracy z pamięci
Też tak uważam... echhh... tylko co ja zrobię.... muszę coś wykombinować jak najszybciej....

Cytat:

Nasz ksiądz nie jest naszym bliskim znajomym, więc My nie zapraszamy na przyjęcie....

Edytowane przez dziubassskia
Czas edycji: 2010-04-15 o 12:22
dziubassskia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 12:23   #519
madmuazelle
BAN stały

Hej

Capri,Martolko ciesze się,że sukieneczka Wam się podoba.

Capri,taaa zdjęcie brzydkie,bo jest na nim mały ohydek.

Aaś,ładniutka suknia.

Justyna,fajne zaproszenie.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 12:29   #520
201701300931
Konto usunięte

Ja oczywiście zamiast pisać magisterkę, dyskutuję sobie w najlepsze ze świadkową na temat mojego wieczoru panieńskiego... Powiedzcie, że nie jest głupim pomysłem zapraszanie dziewczyny mojego kuzyna, jeśli Jej nie znam... Tzn. kuzyn ma się dowiedzieć, czy ona w ogóle by chciała. Ja tam uważam, że lepiej się poznać na panieńskim niż na ślubie...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:01   #521
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
(...) dziewczyny sorki, ze Was tak mecze(obiecuje - to juz ostatni raz ), ale co sadzicie o takim zestawie? (co do butkow to niestety chodzi tylko okolorek, bo musze miec buty z zapieciem zeby mi nie spadly i na pewno na nizszym obcasie - gdzies tak 6-7cm...)
moim zdaniem będzie super (z resztą sam ten kolor amarantowy taki jest )

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
U nas nie było kotylionów i zupełnie nie wiem po co to

(...)
dawniej było tak, że jak np były obok siebie 2 sale weselne, to każda para młoda przypinała swoim gościom kotyliony, tak aby każdy wiedział, że ten konkretny "osobnik" jest z tego konkretnego wesela teraz już się od tego odchodzi, pozostało jednak przypinanie kotylionów rodzicom i świadkom aby wyrożnić ich spośród gości, ale to też tylko w nielicznych już regionach
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
jasne, nie ma sprawy o taki:
(...)dobra zmykam, bo TZ wraca z pracy. caly ten tydzien konczy o 18, bo kolega z biurka obok ma urlop ze wzgledu na ta kilkumiesieczna coreczke co Wam kiedys pisalam, ze miala powazna wade serduszka (juz jest po udanej operacji) i tylko jedna sprawna nerke. teraz jest nadzieje, ze druga zacznie dzialac trzymajcie kciuki
pierścionek piękny
i trzymam mocno za malutką!!!
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Mała ma 4 latka.

Tosiu,prosze bardzo zdjęcie sukieneczki dla naszej druhenki.
ale będzie słodko wyglądać
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
(...)
dziewczyny a myślałyście nad jakimś upominkiem/podziękowaniem świadkom?
ja myślałam i myślę nadal, ale jeszcze nie wiem do końca co to będzie

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:02   #522
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Hejjestem znowuale pędzicie! Właśnie tż-cikpojechał do domu byliśmy dziś na spisaniu protokołu atmosferka bardzo fajna bo na wikarego trafilismy przy okazji dowiedziałam się że byłam chrzczona 13 kwietnia jak narazie jesteśmy jedyną para na 7 sierpnia...
a ja byłam chrzczona 14 lutego
gratuluję załatwienia kolejnej ślubnej sprawy
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
( (...)
Niestety ostatnio wykastrowalam kotke i wyleczylam ja z choroby, i jestem do tylu o jakies 300zł Najgorsze jest to ze nic to nie dalo, jest dalej agresywna, strasznie mnie gryzie, wiec szukamy jej teraz nowego domu Dzis nie spalam przez to pol nocy, nie chce jej oddawac ale nie moge czekac az czyms mnie zarazi albo zrobi cos dzidzi

(...)
na Twoim/Waszym miejscu bym się nawet nie zastanawiała tylko oddałabym kocicę. Znajomego tatę kot w nocy tak zaatakował, że facet wylądował w szpitalu w dość ciężkim stanie. Absolutnie nie chcę Cię straszyć, ale jedynie przestrzec, bo jeśli kot się tak zachowuje to nie jest dobrze......
Cytat:
Napisane przez dziubassskia Pokaż wiadomość
(...)
Od wczoraj się kompletnie załamałam... moja świadkowa zadzwoniła, że w związku z tym iż we wtorek po naszym ślubie ma obronę pracy licencjackiej, nie będzie mogła się do niej wystarczająco przygotować i niestety ale nie będzie mogła nam świadkować

jestem załamana.... muszę teraz kogoś innego poprosić... czegoś takiego sie nie spodziewałam
Niefajnie się zachowała. Najpierw się godzi a potem nagle rezygnuje? oj, nie podoba mi się różne rzeczy się dzieją, ale do obrony może się przygotować przed waszym weselem, a niekoniecznie akurat w trakcie. a ona zrezygnowała tylko ze świadkowania czy wogóle odmówiła przyjścia??
Cytat:
hejka remmi

ale ze mnie łos. o najważniejszym nie napisałam. mam zdjęcia sukienki
ładna sukienka
Cytat:

my zapraszamy, bo jest to przyjaciel rodziny

A wogóle to jeszcze muszę umieścić relację z wczorajszej wizyty u dekoratorki:
1) kolorystyka dekoracji na sali: biało zielona z amarantowymi dodatkami
2) absolutnie bez żadnych beznadziejnych girlandek ze sztucznych kwiatków itp
3) dekoracja głównie z tkanin, amarantowe dodatki to będą raczej tylko kwiaty żywe-róże i goździki
4) będą pokrowce na krzesła
5) co mam jeszcze wymyśleć: dekoracja za młodymi/dekoracja wejścia sali/ ściany boczne/kościół i kształt bukietów na stołach
6) Pani dekoratorka stwierdziła, że jestem wielkim indywiduum hehe
7) i chyba tyle

mój mały wielki cud

72--65--->62

Edytowane przez mariiasia
Czas edycji: 2010-04-15 o 13:08
Stary 2010-04-15, 13:03   #523
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
H
Niestety ostatnio wykastrowalam kotke i wyleczylam ja z choroby, i jestem do tylu o jakies 300zł Najgorsze jest to ze nic to nie dalo, jest dalej agresywna, strasznie mnie gryzie, wiec szukamy jej teraz nowego domu Dzis nie spalam przez to pol nocy, nie chce jej oddawac ale nie moge czekac az czyms mnie zarazi albo zrobi cos dzidzi

A ja to nie wiem czy jak jestes w ciazy, to w ogole powinnas miec kota w domuMi tak zawsze mama i babcia mowily, ale nie wiem czy to nie jakies farmazony

Cytat:
Ty weź sodówka mną ludzi nie strasz
No to widzę, że muszę się streścić z tą listą na ostatnie dni przed ślubem A chciałam ją dopiero jakoś w lipcu zrobić
A kim mam straszyc jak nie toba?Wez spojrz na swoje listy i sie sama nie przestrasz

Cytat:

Ja w poniedzialek przed slubem ide na spisywanie protokolu i wtedy ksiedza zaprosze, ale tylko ustnie na wesele. Podobno i tak nigdy nie przychodzi, ale do nas, kto wie, bo bardzo lubi moja mame

A my wlasnie jestesmy po spowiedzi,karteczki mamy podpisane, cyli kolejna rzecz mozna odhaczyc z listy

Dziewczyny z Krakowa mam do was ogromna prosbe Dwoje gosci przylatuje mi dwa dni przed slubem do Krakowa i musze im opracowac przejazd z lotniska do Krakowa na jakis dworzec PKP, albo PKS i potem do Radomia, albo do Pulaw musza pojechac. Pomozcie mi, bo ja sie w Krakowie w ogole nie orientuje nie wiem jakie im wydac instrukcje, na ktory dworzec powinni pojechac itd.,itp.Jakby ktoras z was byla w stanie mi opracowac te trase, to bylabym bardzo wdzieczna
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:14   #524
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
A ja to nie wiem czy jak jestes w ciazy, to w ogole powinnas miec kota w domuMi tak zawsze mama i babcia mowily, ale nie wiem czy to nie jakies farmazony
to nie chodzi o przesąd dotyczący kobiety w ciąży i kota, ale o możliwość zarażenia się
Toxoplazmozą.
http://zwierzak-w-domu.info/index.ph...104&Itemid=157
Stary 2010-04-15, 13:26   #525
madmuazelle
BAN stały

Marii,a no będzie słodko wyglądać w sukieneczcce,tym bardziej że jest slicznotką z kręconymi włoskami.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-04-15 o 14:34
Stary 2010-04-15, 13:30   #526
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
to nie chodzi o przesąd dotyczący kobiety w ciąży i kota, ale o możliwość zarażenia się
Toxoplazmozą.
Powiem ci, ze ja sie w ogole nie orientuje w tym temacie i nie musialam, bo kota nie mialam jak bylam w ciazy A te zdjecia dzieciaczkow z kotami slodkie
Stary 2010-04-15, 13:32   #527
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

Wybacz, że nie na biało, ale zbyt ważna sprawa.
Nie oddawaj pochopnie kotki, zanim nie dasz jej szansy

Do mnie trafił w zeszłym roku kocur, który nagle zaatakował moją rękę, gdy po prostu siedziałam sobie. Tż od razu wyniósł go do pustego mieszkania, do którego mieliśmy dostęp, bo ja się go bałam.
Okazało się, że kocura bolał brzuszek (po okresie głodu jelita nie pracowały i kot nie mógł się załatwić) i dlatego był nerwowy, agresywny
Z moją świadkową dosłownie na głowach stawałyśmy, ale wyciągnęłyśmy go z problemów brzuszkowych i kot jest przewspaniały. Nie ma w nim agresji zupełnie.

Warto przede wszystkim kotka przebadać, bo najczęściej agresją przejawia się choroba i ból

Zachęcam Cię do założenia wątku i opisania całej sytuacji na forum miau.pl gdzie na pewno ktoś podpowie co zrobić, jak pomóc

Cytat:

Dziewczyny z Krakowa mam do was ogromna prosbe Dwoje gosci przylatuje mi dwa dni przed slubem do Krakowa i musze im opracowac przejazd z lotniska do Krakowa na jakis dworzec PKP, albo PKS i potem do Radomia, albo do Pulaw musza pojechac. Pomozcie mi, bo ja sie w Krakowie w ogole nie orientuje nie wiem jakie im wydac instrukcje, na ktory dworzec powinni pojechac itd.,itp.Jakby ktoras z was byla w stanie mi opracowac te trase, to bylabym bardzo wdzieczna
Nie wygaduj bzdur proszę
Jeśli chodzi o toksoplazmoze to żaden znany mi kociarz nie ma i nie miał tej choroby, bo to głównie przez mięso się przenosi.

A co do reszty chętnie pomogę, ale jak wrócę od weta
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:34   #528
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Toxoplazmozą.

moja mama przez to cholerstwo urodziła martwą dziewczynkę ale to było na początku lat 80-tych i nikt wtedy nie robił szczepień tak jak (z tego co mi się wydaje) jest teraz. capri przepraszam jeśli cię nastraszyłam ale pomyśl o tym już teraz
Stary 2010-04-15, 13:37   #529
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Nie wygaduj bzdur proszę
Jeśli chodzi o toksoplazmoze to żaden znany mi kociarz nie ma i nie miał tej choroby, bo to głównie przez mięso się przenosi.

A co do reszty chętnie pomogę, ale jak wrócę od weta
To sa tylko powtorzone "madrosci"mojej mamy i babci Ja tam kociaki bardzo lubie, zawsze mielismy w domu, bo moja siostra je zawsze przynosilaTaka z niej kociara byla

Tosiu jak mozesz, to bardzo bylabym wdzieczna za te traseBede im jeszcze musiala wypisac kartki typu:Poprosze bilet do...Zachcialo im sie leciec dzien wczesniej niz reszcie
Stary 2010-04-15, 13:47   #530
madmuazelle
BAN stały

capri,współczuje.Ja bym też się poważnie zastanawiała nad oddaniem agresywnego kota.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
przyjścia??
3) dekoracja głównie z tkanin, amarantowe dodatki to będą raczej tylko kwiaty żywe-róże i goździki
5) co mam jeszcze wymyśleć: dekoracja za młodymi/dekoracja wejścia sali/ ściany boczne/kościół i kształt bukietów na stołach
7) i chyba tyle
za ustalenie dekoracji.
i za wytłuszczone
Stary 2010-04-15, 14:03   #531
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
capri,współczuje.Ja bym też się poważnie zastanawiała nad oddaniem agresywnego kota.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

za ustalenie dekoracji.
i za wytłuszczone
Czesc, zapomnialam ci powiedziec, ze ladna ta sukieneczka My w niedziele jedziemy na targ kupic malemu garniturek, bo siostra TZa widziala tam ladne w zeszlym tygodniu, juz sie nie moge doczekac az zobaczymy mojego malego eleganta

Co do siostry TZa, to wczoraj stwierdzila, ze sie jednak w te sukienke nie zmiesci, mimo ciezkich prob. Jade z nia te sukienke dzis oddac, albo wymienic. Wkurzylam sie troche, bo jest juz tylko dostepna na wyprzedazach i byc moze juz nie dostaniemy tego wiekszego rozmiaruA najgorsze jest to, ze dokladnie tydzien temu bylam w sklepie i widzialam ten rozmiar, ktory potrzebujemy i nawet do niej zadzwonilam czy by nie chciala przyjechac i przymierzyc, a ona ze nie bo nie bedzie miala motywacji do odchudzaniaA moze ona jej sie po prostu nie podoba Tylko, ze ja jej mowilam od poczatku, ze jak jej sie nie podoba, to zeby walila prosto z mostu, to znajdziemy cos innego
Stary 2010-04-15, 14:06   #532
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Czesc, zapomnialam ci powiedziec, ze ladna ta sukieneczka My w niedziele jedziemy na targ kupic malemu garniturek, bo siostra TZa widziala tam ladne w zeszlym tygodniu, juz sie nie moge doczekac az zobaczymy mojego malego eleganta

Co do siostry TZa, to wczoraj stwierdzila, ze sie jednak w te sukienke nie zmiesci, mimo ciezkich prob. Jade z nia te sukienke dzis oddac, albo wymienic. Wkurzylam sie troche, bo jest juz tylko dostepna na wyprzedazach i byc moze juz nie dostaniemy tego wiekszego rozmiaruA najgorsze jest to, ze dokladnie tydzien temu bylam w sklepie i widzialam ten rozmiar, ktory potrzebujemy i nawet do niej zadzwonilam czy by nie chciala przyjechac i przymierzyc, a ona ze nie bo nie bedzie miala motywacji do odchudzaniaA moze ona jej sie po prostu nie podoba Tylko, ze ja jej mowilam od poczatku, ze jak jej sie nie podoba, to zeby walila prosto z mostu, to znajdziemy cos innego
nieźle, jeszcze Ci niepotrzebnej roboty i stresu dodała
przez kolano i manto na gołe dupsko a co!

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-04-15, 14:08   #533
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
no i widzicie - to tak jak z moimi - przyjaciółka mówi żeby zlikwidować, mama że nie, siostra że w sumie i tak i tak jest ładnie
nie chcę kombinować za bardzo z innym kwiatkiem bo to już w ogóle bym nie wiedziała czy wyjdzie ładnie całość czy nie. i gdzie w ogóle można takowe nabyć? jakaś propozycja? najwyżej sobie pooglądam
no i nie bardzo mi się widzi ten kwiatek do mojej wizji bukietu:
No chyba z jednej strony ten kwiatek do bukietu nie pasuje (w sensie takim, że dobrze by było, żeby w bukiecie były dodatkowo takie kwiatki), ale z drugiej strony na sali bukiet odkładasz i nie ma problemu, a wtedy bez tego kwiatka nie wiem czy by czegoś tej sukni nie brakowało

Cytat:
7) i chyba tyle

Cytat:
A kim mam straszyc jak nie toba?Wez spojrz na swoje listy i sie sama nie przestrasz
Ja to się właśnie boję najbardziej jak na coś nie mam listy A jak lista jest, to tylko trzeba się zmotywować, żeby tyłek ruszyć do roboty

Cytat:
Marii,a no będzie słodko wyglądać w sukieneczcce,tym bardziej że jest slicznotką z kręconymi włoskami.
Moja chrześniaczka podobnie wygląda

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
No co za
Stary 2010-04-15, 14:11   #534
madmuazelle
BAN stały

woda,spoko ja też czytam,czytam a potem zapominam co komu mam odpisać,bo czasem mam lenia i nie chce mi się cytować.
No,będziecie mieć małego elegancika.Napewno super będzie wyglądał.
A co siostry tż,to szkoda że nie chciała jechać/iśc przymierzyć jednak właściwego rozmiaru,bo byłoby ok i nie musiałabyś wymieniać sukienki.

Czas edycji: 2010-04-15 o 14:16
Stary 2010-04-15, 14:14   #535
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

ładne

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:16   #536
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

o matko. no mogła wcześniej powiedzieć

Cytat:
No chyba z jednej strony ten kwiatek do bukietu nie pasuje (w sensie takim, że dobrze by było, żeby w bukiecie były dodatkowo takie kwiatki), ale z drugiej strony na sali bukiet odkładasz i nie ma problemu, a wtedy bez tego kwiatka nie wiem czy by czegoś tej sukni nie brakowało
no racja. jak odłożę bukiet to będzie trochę pusto dupa. muszę pomyśleć w ogóle nad tym bukietem...
Stary 2010-04-15, 14:21   #537
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Moja chrześniaczka podobnie wygląda
To też słodka dziewczyneczka.

Tak w ogóle wczoraj rozmawialiśmy najpierw z bratową tż-ta,potem wieczorem z moją rodzicielką.Noi bratowa powiedziała,że przecież mogą nieść obrączki tzn jedna,a druga obok by szła,obydwie nasze bratanice.
Zas rozmawiając z moją rodzicielką ( i zanim powiedziałam to co powiedziała bratowa tż-ta ),mama powiedziała mi że,jak powiedziała mojej bratowej,że tż,no chcemy bratanice Pana Młodego,to mojej bratowej się ponoć głupio zrobiło i powiedziała,że ja to chyba wole tż-ta rodzine. Także przekazałam rodzicielce,że mogą iść dwie,a zresztą tak czy siak mam zadanie dla wszytkich dziewczynek,bo chciałabym by sypały kwiatki po wyjściu z Kościoła.

Czas edycji: 2010-04-15 o 14:25
Stary 2010-04-15, 14:23   #538
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
nieźle, jeszcze Ci niepotrzebnej roboty i stresu dodała
przez kolano i manto na gołe dupsko a co!
Tak zrobie

Cytat:
Ja to się właśnie boję najbardziej jak na coś nie mam listy A jak lista jest, to tylko trzeba się zmotywować, żeby tyłek ruszyć do roboty

No co za
To jak sie boisz, to rob te liste na ostatni tydzien A z sukienka rzeczywiscie przesrane, bo ja tu chce kolejne rzeczy z listy odhaczac i mi tu nowe dochodza.

Dzwonilam wczoraj do mamy, zeby mi pojechala na sale wymierzyc ile materialu bedzie potrzeba do przystrojenia naszego stolu, a ona mi zaczyna walic tekstami typu: Na nieistotnych szczegolach sie skupiasz, a ogolu nie umiesz ogarnac Kompletnie nie wiedzialam o co jej chodzi Mowie: Mamo, a na czym ja mam sie skupiac miesiac przed slubem, przeciez caly ogol, jak:sala, zespol, wodka itd., itp sa pozalatwiane, wlasnie teraz przyszedl czas na dogranie szczegolow Mysle, ze ona sie strasznie stresuje, do tego na dwa etaty normalnie pracuje, nie ma na nic czasu, w tym zeby na te sale pojechac, ale zamiast mi normalnie o tym powiedziec: corcia, nie mam teraz naprawde czasu, musimy jakies inne rozwiazanie znalezc, to ona mi jakies awantury robi No wiec dzis jeszcze podzwonie po kwiaciarniach i sie dowiem ile by samo przystrojenie stolu kosztowalo i bedzie z glowy. Wyzalilam sie
Stary 2010-04-15, 14:23   #539
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
no racja. jak odłożę bukiet to będzie trochę pusto dupa. muszę pomyśleć w ogóle nad tym bukietem...
A ten kwiat przy sukni to eustoma jest? Czy róża? Bo na zdjęciu średnio widać...
Bo jeśli to załóżmy byłaby eustoma to możesz zostawić te kalie i dołożyć do niech po protu kremowe eustomy (chyba będzie pasować, ale to byś musiała z kwiaciarką obgadać), a jeśli róża, to róże i tyle
Stary 2010-04-15, 14:31   #540
Ellin_ak
Rozeznanie

ja zaraz biegnę do pracy mamy Tżta na gilotynę, żeby pociąć ładnie zaproszenia i po znaczki na pocztę. Musimy 7 zaproszeń wysłać a ja jeszcze 2 znaczki potrzebuję do księdza wysłać- ma mi odesłać akt chrztu. Później biegnę na zajęcia a wieczorem mam nadzieję odpocząć i poogarniac trochę mieszkanie.
W sobotę mamy pierwszych gości i damy im zaproszenia. W niedzielę przyjeżdżają rodzice mojego świadka i im też już damy i powoli zaczynamy rozdawać wszystkim

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
T
Dzwonilam wczoraj do mamy, zeby mi pojechala na sale wymierzyc ile materialu bedzie potrzeba do przystrojenia naszego stolu, a ona mi zaczyna walic tekstami typu: Na nieistotnych szczegolach sie skupiasz, a ogolu nie umiesz ogarnac Kompletnie nie wiedzialam o co jej chodzi Mowie: Mamo, a na czym ja mam sie skupiac miesiac przed slubem, przeciez caly ogol, jak:sala, zespol, wodka itd., itp sa pozalatwiane, wlasnie teraz przyszedl czas na dogranie szczegolow Mysle, ze ona sie strasznie stresuje, do tego na dwa etaty normalnie pracuje, nie ma na nic czasu, w tym zeby na te sale pojechac, ale zamiast mi normalnie o tym powiedziec: corcia, nie mam teraz naprawde czasu, musimy jakies inne rozwiazanie znalezc, to ona mi jakies awantury robi No wiec dzis jeszcze podzwonie po kwiaciarniach i sie dowiem ile by samo przystrojenie stolu kosztowalo i bedzie z glowy. Wyzalilam sie
rozumiem cię. Moja miała jakiś zamysł na nasz ślub i wiele rzeczy forsowała. Potrafiła się wściec o termin, o to, że nie w moim rodzinnym mieście, że świadek nie ten...ale byliśmy cierpliwi ale stanowczy i jest po naszemu. Myślę że większość już zaakceptowała. Wiem, że miała pewnie jakieś marzenia i chciała je na mnie zrealizować. Też się denerwuje i chce żeby było jak najlepiej. Też dwa etaty ciągnie i ledwo wyrabia ze wszystkim, a że z pieniędzmi u niej krucho bo ma jeszcze moje rodzeństwo na utrzymaniu, jest jej źle psychicznie że nam nie pomaga.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości