|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Może być podwyższony w czasie miesiączki albo przy braniu tabletek hormonalnych. EDIT - i MOŻE mieć coś wspólnego z kłopotami z tarczycą |
||
|
|
|
#2162 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
OB świadczy o stanie zapalnym, owszem, ale rośnie także w czasie ciąży
z tymże w czasie ciąży nie jest miarodajny, bo organizm traktuje ciążę jako coś obcego ![]() będziemy ciociami??
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
błagam, NIE TERAZ
![]() może za rok? zgadzacie się?? ![]() nie mam żadnego z tych skrótów na wynikach, wyjaśnię to we wtorek |
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spóźniłam się z zakupem-bardzo szybko się sprzedały.Tych Waszych medycznych deyskusji to ja nie rozumim
|
|
#2165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że idąc za rozumowaniem, że ciąża to coś "obcego" dla organizmu i stąd taka reakcja niby obronna, ale nieeee, nie sądzę
|
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Nie panikuj i nie stawiaj sobie diagnozy.
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dodam, że w pierwszym trymestrze chudnie się (czasem) - moja koleżanka strasznie rzygała na początku i schudła 5 kg, także wiesz ... ale jestem za podejściem zdroworozsądkowym - idź do endokrynologa i zrób resztę badań tarczycowych i nie diagnozuj się sama!!!
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.tvn24.pl/-1,1652267,0,1,p...wiadomosc.html
A to ciekawe... Chciałabym poznać swoje drzewo genealogiczne
|
#2173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak piszą: "Decyzja o pochowaniu prezydenckiej pary w krypcie na Wawelu wystawiła na próbę społeczną solidarność okazaną przez Polaków po tragicznej katastrofie lotniczej w Smoleńsku i jest oznaką powrotu polityki - pisze brytyjska prasa. Według "Guardiana" decyzję o pochówku na Wawelu podjął kardynał Stanisław Dziwisz na prośbę brata prezydenta - Jarosława i innych członków rodziny, zaś protesty przeciwko tej decyzji "to pierwsze rysy na fasadzie narodowej jedności od momentu katastrofy 10 kwietnia". "Guardian" zauważa, iż Kaczyński był politykiem polaryzującym opinię, a na krótko przed śmiercią poparcie dla niego deklarowało mniej niż 25 proc. wyborców. Przewidywano, iż przegra jesienne wybory prezydenckie, których termin obecnie przesunięto na czerwiec. "Dla swoich konserwatywnych wielbicieli Kaczyński był patriotą i człowiekiem głębokich przekonań moralnych i religijnych. Dla wrogów był ciasnym reakcjonistą niedotrzymującym kroku przemianom w Polsce coraz bardziej liberalnej i otwierającej się na świat" - wskazuje dziennik. W podobnym duchu "Financial Times" pisze, iż decyzja o pochówku skłoniła polską opinię do nowego spojrzenia na jego prezydenturę, w szczególności do zadania sobie pytania, czy jego osiągnięcia na urzędzie były na tyle duże, by mógł spocząć w narodowym panteonie na Wawelu. "Dla jego zwolenników sam fakt, iż zginął w drodze do Katynia, gdzie zamierzał oddać hołd ok. 22 tys. polskim oficerom i podoficerom zamordowanym z rozkazu Stalina w 1940 r., czyni go godnym tego, by spocząć wśród królów, poetów i bohaterów narodowych powstań" - zaznacza "FT". Dla innych jego prezydencka kadencja pozostawiała wiele do życzenia, a jego czas się skończył - pisze dalej dziennik. Jednak mimo zastrzeżeń do prezydentury Kaczyńskiego, zmiana decyzji raz powziętej (ws. pochówku na Wawelu - PAP) jest tak politycznie delikatna, że, jak wskazuje "FT", "tylko nieliczne osobistości życia publicznego byłyby przygotowane na to, by wziąć na siebie odium za jej forsowanie". "FT" sądzi, iż spór o miejsce pochówku prezydenta i jego małżonki rzucił cień na środowy przylot samolotu z ciałami 30 ofiar katastrofy z Moskwy, gdzie identyfikowano ofiary, zaś sama kontrowersja wokół Wawelu to "wczesna oznaka powrotu polityki". "The Independent" przypomina, iż Kaczyński był krytykowany za stosunek do parad gejowskich i oskarżany o polowanie na czarownice - na współpracowników władz komunistycznych. Krytykowano go też za szorstką postawę wobec Niemiec i Rosji. Dla dziennika "Daily Telegraph" "protesty przeciwko planowanemu miejscu pochówku Lecha Kaczyńskiego pokazują, iż jego śmierć nie zdołała wymazać jego niepopularności wśród wielu Polaków i są pierwszymi pęknięciami w narodowej jedności, która zamanifestowała się po śmierci 96 przywódców politycznych i wojskowych w katastrofie lotniczej". Gazeta cytuje Andrzeja Dudę z Kancelarii Prezydenta, który uważa, iż protesty przeciwko miejscu pochówku Lecha Kaczyńskiego są kontynuacją wcześniejszych prób zniszczenia jego reputacji. Inne cytowane osoby sądzą, iż prezydencka para powinna spocząć w innym miejscu niż Wawel." Z pierwszego pogrubienia wynika, że to ludzie którzy są przeciwni pochowaniu pary prezydenckiej na Wawelu burzą jedność ludzi. Piszą też tak: "Z nieoficjalnych informacji „Rz” wynika, że rodzina chciałaby, by parę prezydencką pochowano na Powązkach, gdzie znajduje się rodzinny grób Kaczyńskich. Wśród współpracowników prezydenta są osoby, które uważają, że miejscem pochówku powinna być katedra św. Jana, gdzie spoczywają przedwojenni polscy prezydenci Gabriel Narutowicz, Stanisław Wojciechowski i Ignacy Mościcki." Sprzeczne informacje na temat zdania rodziny.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." Edytowane przez Hajja Hawwa Czas edycji: 2010-04-15 o 13:07 |
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Mayu a badanie moczu robiłaś?
Ja tam się (jeszcze ) nie znam, ale obstawiałabym nerki skoro chudniesz mimo wszystko. A podwyższone OB to tak jak dziewczyny mówią- stan zapalny, nie miesiączka a owulacja , ciąża....baaaaardzo rzadko bo ciąża nie wywołuje reakcji zapalnych.
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Hajja to jest Polska i można się było tego spodziewać. Nie myślałam tylko, że tak szybko wybuchnie. A o uzasadnienie swojego zdania nie musisz się martwić - po minięciu pierwszego niezrozumienia sądzę to samo co Ty, czemu dałam wyraz i jakoś dziewczyny mnie nie zjadły
![]() My jesteśmy świetni we wznoszeniu się na wyżyny braterstwa i pojednania w chwilach dramatycznych, po to, by za chwilę upaść na poziom jeszcze niższy, niż ten, z którego wystartowaliśmy. Zastanawiam się tylko ile tych poziomów w dół jeszcze zostało zanim wszyscy zażrą się nawzajem na śmierć. Wstyd przed CAŁYM światem. Idę na spacer, bo jest mi autentycznie smutno jak na to wszystko patrzę. Do później. |
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
http://niezalezna.pl/article/show/id/33055 przeczytajcie komentarze odnośnie tego filmu i co na nim słychać już nie mówię o postaciach. Ale o dźwięku !
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
madzia, stresc co tam napisali o tych dzwiekach, bo nie mam czasu tylu komentarzy czytac
![]() nie mamy kamerzysty ten, ktorego chcielismy miec jest juz zajety..
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku trzeba sprawdzać stronę etorebki, może się jeszcze pojawi
![]() Zjadłam na lunch w ramach odchudzania 6x hosomaki. Umieram z przejedzenia
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia na właśnie-streść.
Nie wierzę w żaden zamach.To jest niewykonalne. Wierzycie,że tyle osób byłoby zamieszanych w ten spisek?Nawet Ci mali chłopcy-świadkowie wypadku? Nie ma mowy. Jedyne co jest dziwne to to,że wieńce pozostały nienaruszone,a z ludzi zostały szczątki. I ten pożar,który był niewielki. Ale spisku się nie dopatruję. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Madziu o to Ci chodzi?: posiadam bardzo dobrej jakości sprzęt audio, profesjonalne słuchawki za parę tysięcy itd. ustawiłem dźwięk na bardzo dużą moc i w 28 sekundzie słyszę coś co brzmi "święty Jezusie" i za chwilę w 32 sekundzie "..jak możecie" - język rosyjski tak nie brzmi, akcent, wymowa nie jest rosyjska a polska. w zwykłych kompach dźwięk należy ustawić na maksimum - ledwo słychać te zdania, to w zasadzie wołania bardzo osłabionym głosem. Należy puszczać w pętli od 28 sekundy co najmniej kilkunastokrotnie, dźwięk jest bardzo wyraźny. Na kompie wystarczy klikać w suwak na dole co chwilę jak jest 28 sekunda w tym samym czasie w oddali (po lewej stronie od wysokiego drzewa w oddali i twarzą w stronę gałęzi w formie Y) stoi lekko po prawej stronie ekranu we mgle i człowiek w jasnych spodniach i ciemnej krótkiej kurtce i jest lekko pochylony do przodu, robi dwa nieduże kroki do przodu w wyciągniętej lewej ręce coś trzyma i jakby mierzył na ziemię po czym następuje dźwięk syreny. oglądać należy w wysokiej rozdzielczości i na całym ekranie - po kilkunastu razach widać bardzo dokładnie Ps. myślę, że ustaliłem skąd dobiega ten głos, widać nawet twarz i ruch tego człowieka, ten Rosjanin właśnie jego filmuje (człowiek znajduje się dokładnie w środku kadru, widać bladą jak kreda twarz, lekko z boku prawy profil. Rosjanin słysząc głosy z tyłu ucieka. Potem słyszy strzały i ucieka jeszcze szybciej.
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
00:12 słychac po polsku stanowczym tonem"uspokój sie" ; 0:16 "patrz mu w oczy" ;0:21 jeden jeszcze raz tym razem bardzie proszacym
tonem "uspokój sie" 00:23 pusty trzask jakby uderzenie i potem chyba "ała";00:29 po polsku"idziesz(to znak by sygnał puscili)00:22 cos niewyraznie po rosyjsku "zjob"00:47 po rosyjsku "dawaj tuda paskuda" ; 00:50 "ubijaj tuda"00:po polsku :Boże mój Boże TERAZ NIECH BÓG MI TO WYBACZY ALE TO GŁOS PREZYDENTA --CO JEST???-- 00:53 streljaj" ;00:55 przeładowanie broni słychac; 00:57 strzał ; 01:00 autor filmu "ni chuja sybir" 01:06 strzał ;01:07 smiechy; 01:13 "gdie! na zad! ; 01:22 strzał 01:23 dziadek "a gdie wchodisz tu... kola" 01:23" ni huja siebie" albo co to jest: http://www.youtube.com/watch?v=9loh2ecIbTM chodzi o smoleńsk
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-04-15 o 13:56 |
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to za bardzo się ludzie doszukują... jakbym słuchała czegokolwiek w zapętleniu kilkanaście- dziesiąt razy to podejrzewam, że zaczęłabym słyszeć samego Pana Boga. Wydaje mi się, że ludzie biorą to wszystko na wyobraźnię.
Syrena... no rozbił się samolot więc wyły syreny- to chyba oczywiste... jakiś sygnał że trzeba działac. Wystrzały- wg mnie to są po prostu "pierdnięcia"- nie można stwierdzić czy to broń palna, czy gałęzie trzaskają, czy blachy wraku, czy cokolwiek co sie w nim znajdowało. Jedyne co mi się nie podoba- śmiechy. A poza tym... jak wiadomo, szczątki były, są i będą badane... Nie ma mowy żeby "dobijali" bo przecież każdy lekarz by potem zauważył ślady po kuli. Także Madziu, daj sobie spokój z czytaniem takich komentarzy bo się tylko nakręcasz. Ludzie robia cyrk z kazdej sytuacji, wysnuwają dziwne teorie żeby podnieść ludziom ciśnienie i dostarczyć troche adrenaliny. Edytowane przez OlkaR Czas edycji: 2010-04-15 o 14:07 |
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
wypowiadał się jakiś facet co na broniach się zna,że to był pistolet ale nie BOROWCÓW..poza tym widać na różnych zbliżeniach ,że są ludzie,poważnie...koleś co kamerował widział żywych ludzi ale wystraszył się strzałów i uciekł.
TU: w powiększeniu widać jak w 1:04 widać,że ktoś wyskakuje z kabiny pilotów przypatrzcie się powiekszenie slow motion http://www.youtube.com/watch?v=dLvl2ne47oQ
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 2- nawet nie jestem w stanie stwierdzić gdzie jest kabina pilotów... Wierzysz w to, że ktoś potrafi na watpliwej jakosci filmie rozpoznać strzał z pistoletu? A przede wszystkim odróżnić go... Jak odróżnić jedną broń, od broni BORowika? |
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
wierzę. Serio. za drzewem, z lewej strony - to jakiś ich służbista. Widzę czarne spodnie, czarne rękawy i jakby kamizelka w jasnym kolorze. w tym samym czasie pod tym samym drzewem u dołu z prawej strony ruszająca rękoma osoba w białej koszuli. 1:07 do końca filmu. "ześlizgująca" się z dzioba osoba w czarnych spodniach i białej koszuli, a póżniej zeskakująca z dzoba po to, by na koniec o własnych siłach(!) iść za ten dziób!!! Tak jakby pilot przeżył bez szwanku...
Padł mi dźwięk niestety ale dlatego może wyostrzyłam wzrok... czy ktoś to widzi tak jak ja? tu kolejna osoba to opisała. Komorowski był na liscie osob majacych leciec tym samolotem. Informacja jest do potwierdzenia u żródła, az glosno o niej "wewnatrz" niektorych mediow. Córka Pani Bochenek Magdalena byla swiadkiem telefonicznej rozmowy Komorowskiego z ś.p. Panią Krystyna Bohenek, w której Pan Komorowski we czwartek zrezygnowal z wyjazdu nakazujac Pani Bohenek lot. Dlaczego nic o tym nie wiemy? Prosze w miare mozliwosci zweryfikowac ta infrmacje.
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, po co się dopatrywać i doszukiwać kto miał lecieć i dlaczego nie poleciał?
Może sraczkę dostał i nie chciał lecieć? Zdarza się..... |
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to wszystko jest dziwne. Tym bardziej,że Rosja nie chciała mieć Prezydenta u siebie. A poza tym dlaczego ciało prezdydenta było tylko poturbowane i od razu go rozpoznali a inne ciała nie? Tym bardziej,że samolot był na nieskiej wysokości i jak uderzył o ziemie to sunął po niej więc żywe osoby mogły się zdarzyć.
Tu są screeny jakie ktoś zrobił z tego filmu i zaznaczył gdzie widać te postacie: http://img528.imageshack.us/img528/6091/smolenskk.jpg Ola a co do tego czy wierze,że ktoś mógł coś usłyszeć te strzały przez taką kiepską jakoś to uwierz mi ,że się da. Jeśli ktoś ma dobre nagłośnienie,słuchawki itp to naprawdę odsłucha. Pytałam się swojego Tż czy to możliwe ,odsłuchał u siebie bo ma dobry sprzęt i potwierdził,że padają słowa które ludzie piszą na forum i że słychać polskie krzyki tu komentarz dziewczyny która na początku nie chciała w to wierzyć: Kolejny raz tego słuchałam. Wydaje mi się,że słyszę "- Uspokój się... Patrz mi w oczy...(ostrzejszym tonem) uspokój się" Tylko czy to nie jest siła sugestii? Nic więcej w każdym razie póki co nie słyszę po polsku.Nachodzi mnie tylko taka myśl,że jeśli ktoś był w stanie uspokajać innych i trzeźwo myśleć, to czy rzeczywiście jego stan mógł być tak ciężki,żeby już po kilku minutach nie żyć? Nie jestem lekarzem,więc nie wiem. Może to możliwe?
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-04-15 o 14:30 |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nic nie widzę, dla mnie to tylko jakieś plamy rozmyte. Taką właśnie plamę widzę tam "ześlizgującą" się z kabiny, ale żeby to człowiek był?
Jeśli nawet, to może ktoś, kto właśnie był świadkiem i szukał żywych ludzi?Jeśli już ktoś dopatruje się żywych ludzi, ruchów ręką, to szkoda, że nie załącza screena z zaznaczonym miejscem tego konkretnego zdarzenia, bo ja zwyczajnie widzę mnóstwo plan i niczego się tam nie mogę dopatrzeć. O, Madzia mi w myślach czyta
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Ale o czym tu mowa ?
O tym , że każdy ma lipny sprzęt i w takiej jakości możemy wszystko zobaczyć "co chcemy ". Głosy ,nie głosy chyba jest grupa wyspecjalizowanych ludzi , która to sprawdzi . Oraz te niby strzały , skoro by mieli już kogoś "dobić " to w ciałach by były kule , proste chyba ? Sekcje zwłok były na pewno zrobione . Moim zdaniem nie ma co gdybać . Teraz wiele osób ma domowy sprzęt co może coś dorobić , wstawić , przerobić . Wszystko niebawem się okaże co i jak było naprawdę , przecież sprawdzają to ludzie którzy się na tym znają i mają najlepszy sprzęt . Skończyłam obraz
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie w powiększeniu to jest plama bo kręcone było z daleka ale widać,ze to człowiek. Są 2 wyjścia albo to pilot albo rusek który patrzył czy nie ma ciał. Jeszcze są spekulacje,że Prezydent w czasie katastrofy mógł być w kabinie. Dlatego za wiele nie ucierpiał. Tylko gdzie ciała pilotów?
Aniołku zauważ,że to Rosjanie mieli w wiekszej czesci dostep do ciał itp. Mogli je przecież podpalic żeby śladów nie było. To okrutne,ale może być prawdziwe.JUTRO mają być wyniki w sprawie tego nagrania. Mówili dziś w tv,że nie opublikują niektorych fragmentów z czarnej skrzynki bo to co tam jest drastyczne i mogła by rozpetać się wojna. Czyli co zamach? Pokaż obraz
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-04-15 o 14:35 |
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. skąd masz informacje że był tylko "poturbowany"? ja nie zarejestrowałam takiego stwierdzenia nigdzie 3. wydaje mi się że w takiej sytuacji, zaraz po szukaniu żywych, jest szukanie "najważniejszych". Jakby nie bylo, chodziło właśnie o życie prezydenta i uważam, że to całkiem normalne, że większy nacisk został położony na znalezienie go 4. na miejscu był brat prezydenta który go zidentyfikował- a do identyfikacji potrzebny jest ktos z rodziny więc moim zdaniem to logiczne że jeszcze nie wszyscy (nawet gdyby byli w super stanie) nie zostali rozpoznani A co do samolotu... owszem, mogły się zdarzyć. W WTC też mogly przeżyć, w wypadkach samochodowych i innych komunikacyjnych też. Ale wydaje mi się, że to nie ma znaczenia czy samolot spada, czy sunie po ziemi, czy zatrzymał się na drzewie czy nie. Równie dobrze samolot mógł być cały a wszycy mogliby nie żyć. Dlaczego? bo na skutek uderzenia każdemu szarpnęło głową i skręciło kark- to takie gdybanie, ale takie samo jak to czy ktoś przeżył czy nie. Bo nigdy nie wiadomo z czego się wyjdzie żywym a z czego nie. Nie twierdzę że nikt nie przezyl, że nic nie widać i nie słychać. Ja po prostu tam nic nie widzę, mimo dobrego sprzętu nie słyszę Polaków, a przede wszystkim uważam, że ludzie lubię wyolbrzymiać pewne sytuacje. Także ja bym była raczej ostrożna z takimi ekscytacjami wszystkim co ktoś napisze w internecie. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Co do tego "patrz mi w oczy"... Moim zdaniem to albo demonizowanie Rosjan, coś, żeby podburzyć wszystkich przeciwko nim. Tak z mojego punktu widzenia.... jak ktoś chciał żeby mu patrzeć w oczy to musiał strzelić w glowę temu komuś- no nie sądzę żeby nikt nie zobaczył trupa z dziurą w głowie po kuli. Druga sprawa... może ktoś ze świadków zemdlał z wrażenia i nie mogli go ocucić.... I tak jak Aniołek powiedziała- ktoś to będzie sprawdzał i niekoniecznie muszą to być nudzacy sie przed komputerami internauci z kiepskimi sprzętami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

z tymże w czasie ciąży nie jest miarodajny, bo organizm traktuje ciążę jako coś obcego 
Spóźniłam się z zakupem-bardzo szybko się sprzedały.

Jeśli nawet, to może ktoś, kto właśnie był świadkiem i szukał żywych ludzi?