Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 15:30   #1981
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

dzidzia
ja nie mam piaskow w okolicy, a jak bedziemy wyjezdzac to mozemy wziac stary wozek w spacerowce chicco nic sie nie dzialo i mam nadzieje ze teraz bedzie ok
Stary 2010-04-15, 15:32   #1982
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

AAAA dziewczyny!
Nadrobiłam Was wreszcie! 15 stron cholercia
Zaznaczałam na co i komu mam odpowiedzieć ale zwątpiłam bo tyle tego było
Brzuszki macie superowe, ja też muszę zrobić zdjęcie.. ale jak robiłam zawsz w tym samym miejscu tak teraz zastawione jest łóżeczkiem i boję się, że zmienię kąt fotografowania i będzie zaburzony pokaz wzrostu brzucha
A tak zawsze dupą do szafy, plecy proste, tż na kanapie - w stałym miejscu, bez zooma i zdjęcie zawsze tak samo robione.
A do zdjęcia nie będę przemeblowania robić bo bym musiała chatę do góry nogami postawić
napiszę Wam tylko, że obudziłam się dziś z mega plamą na koszulce, na lewym cycu :/ w łazience przetarłam cyc chusteczką nawilżającą by zetrzeć to świeże.. nacisnęłam jakoś brodawkę a tam co? Kropelka takiego przezroczystego mętno białawego płynu Korciło mnie żeby spróbować jaki to ma smak ale dałam sobie spokój xD Ja to zawsze wszystko do buzi.. jak dziecko Ale głupek jestem, takie pierdoły Wam o sobie wypisuję

Dzień dobry poza tym
Obiadu mi się tak nie chciało robić, że szok, nawet nie miałam konceptu a tu telefon od babci "Karinaaa, przyjedź po pierogi bo robię" Kocham jej pierogi, mogłabym je jeść aż bym pękła

Yyy... zostało 91 dni do porodu 13 tygodni.. a pamiętam, że jak byłam w 13 tygodniu ciąży to tak jakby wcale

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-04-15 o 15:45
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 15:44   #1983
itakasia
Zakorzenienie

pszczolka
ja mam spodnie bebefield ale nie nosze bo sa za duze. a ostatnio przymierzalam w hm biale rybaczki, cudnie lezaly. tylko troche szkoda 80zl za spodnie na miesiac czy dwa bo na razie za zimno

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

siala
czekamy na fotki, a na pierogi jutro zapraszam do mnie bo bede lepic ruskie
Stary 2010-04-15, 15:56   #1984
Alguien
Zadomowienie

roztrzepaniec bede kolejna, ktora zrobi wielkie oczy pytajac, gdzie te 8kg?
Basia
sliczny brzuszek i trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte, daj znac, jak poszlo
hd super, ze wizyta udana
farminka
pszczolka ja kupilam tez w h&m spodnie i caly czas sa dobre, tylko ze od samego poczatku moj naturalny rozmiar byl dla mnie za maly, jakas inna rozmiarowke maja ciazowa chyba, wiec wzielam wiekszy rozmiar
itakasia to ja przylatuje! pierogi ruskie
vette nie ma za co mianujcie juz sobie, jak tam chcecie dziewczyny, Ty bylabys idealna, bo z konca sierpnia i sie udzielasz regularnie

Dzisiaj ma przyjsc moj przewijak, ktory zamowilam:
http://www.toysrus.com/product/index...ductId=3066982
Juz nie moge sie doczekac
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 15:57   #1985
ola_k11
Zadomowienie

Powiem Wam, że naskrobałyście 3 str od 11!!!
Praca gospodyni domu jest chyba dużo cięższa niż moja zawodowa... jestem padnięta!!! W pracy zawodowej pracuję umyslowo a tu fizycznie i juz mnie wszystko boli. Obiad robiłam przez 1,5h, potem sobie wymyslilam kopiec kreta i na kolację zapiekankę ziemniaczaną. Jeszcze wyjść z psem, pozmywać po gotowaniu, iść na zakupy... nawet jeszcze nie odkurzyłam!!! A już widzę, że trzeba, bo mamy psa i pełno jest sierści na podłodze.

hd super że wsio ok! Ciśnieniem się nie przejmuj - ja też raz mialam bardzo podwyższone a potem już było normalnie.

Jeśli chodzi o kawkę, to przed ciążą piłam 2-3 dziennie a teraz staram się nie pić ale nie przesadzam jak mam ochotę albo boli mnie głowa, to piję taką słabiutką z mlekiem. Ja uwielbiam smak kawy a najlepiej mocne espresso!

Prasowanie...hmmm... też średnio lubię ale cóż tak trzeba. Moja mama też zawsze po praniu rzeczy do szafy wkładała a potem jak coś potrzebowała to dopiero prasowała. Z tym, że ja do pracy musze chodzić w eleganckich rzeczach, więc musiałabym codziennie prasować a tego bym nie zniosla, więc wolę uprasować raz na tydzień i niech sobie wisi w szafie i czeka na swoją kolej Tak samo z ubraniami mojego męża - głupio by mi było jakby założył koszulkę nieuprasowaną i spotkał kogoś znajomego. Wstydziłabym się, że ktoś by mnie obmawiał... więc mu prasuję pięknie i składam do szafy

kashha kurteczka super!

Na spotkanie też się piszę Poniedzialek o 12 może być

Cytat:
Napisane przez Zuziunia
wkurza mnie ze wrzuca skarpetki do prania na lewą stronę...
mój też tak robi :/ zawsze mu tłumaczę a On nie rozumie - twierdzi, że przecież noga poci się od środka, więc tak trzeba prać

itakasia moja siostra ma taki wózek tylko inny kolor i jest ok ale bardzo delikatny, więc sprawdza sie do jazdy po mieście.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:06   #1986
hd2005
Zakorzenienie

jaka piękna pogoda w W-wie. Poszłam na spacer z psem i przy okazji na pocztę.

Miałam dwie wielkie paczki ale bardzo lekkie. Wyglądam komicznie, jestem mała, pod jedną pachą paczka, pod drugą druga, w ręku smycz z latającym psiakiem, wielka torebka, długi szalik latający na wietrze

A jakby ktoś zobaczył jak z tym wszystkim zamykałam dom
Rośnie ze mnie matka polka

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:09   #1987
itakasia
Zakorzenienie

ola
moja kuzynka tez ma taki, a wlasciwie podobny bo wlasnie weszla nowa wersja, lżejsza, stara byla montowana na stelazu spacerowki a ta juz nie. i jest bardzo zadowolona. ona tez duzo korzysta z samochodu
Alguien
wsiadaj z Obama, wpadniesz na weekend na pierogi, choc okazja smutna
Stary 2010-04-15, 16:14   #1988
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ale ja jestem sama w domu od 6 rano do 18 i musze byc mobilna. bardzo duzo jezdze samochodem. wozek musi sie latwo skladac i byc lekki. a zaden z pompowanymi kolami taki nie bedzie. a chodniki na osiedlu mam dobrei chce kupic baze do samochodu zeby tylko fotelik wpinac bo z tylu bede wozic 3 dzieci i nie mam ochoty wciaz montowac fotelika. poprostu moje kryteria praktycznosci wozka sa weryfikowane przez nieco inne czynniki niz u was
Ja tez szukam czegos lekkiego i mobilnego.
zastanawiam sie nad tym:
http://allegro.pl/item988847263_vect..._spiworek.html

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
a i tak teraz legginsy ciążowe wygrywają... najwygodniejsza rzecz na świecie
co prawda to prawda
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:25   #1989
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Dzisiaj ma przyjsc moj przewijak, ktory zamowilam:
http://www.toysrus.com/product/index...ductId=3066982
Juz nie moge sie doczekac
Swietny i jaki taniutki!

Dobra Oli pasuje, mi pasuje Hd Agravka ?
Do MlmFm zaraz tez napisze

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:25   #1990
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dzidzia
ja nie mam piaskow w okolicy, a jak bedziemy wyjezdzac to mozemy wziac stary wozek w spacerowce chicco nic sie nie dzialo i mam nadzieje ze teraz bedzie ok
No to gitara. Ja tylko mówiłam dlaczego u mnie by się nie sprawdził .

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
AAAA dziewczyny!

napiszę Wam tylko, że obudziłam się dziś z mega plamą na koszulce, na lewym cycu :/ w łazience przetarłam cyc chusteczką nawilżającą by zetrzeć to świeże.. nacisnęłam jakoś brodawkę a tam co? Kropelka takiego przezroczystego mętno białawego płynu Korciło mnie żeby spróbować jaki to ma smak ale dałam sobie spokój xD Ja to zawsze wszystko do buzi.. jak dziecko Ale głupek jestem, takie pierdoły Wam o sobie wypisuję
Nie ma zbytnio smaku. Kiedy miałam wyciek po poronieniu, to smakowaliśmy, bo bałam się, że się jakiś rak przypałętał.
A w ciąży jak miałam pierwszy wylot, to mój Ł. mówi do mnie: zamknij oczy.
No to zamknęłam, a on wsys do mojej piersi!!!!!!!!!!!!!!!! Załamka!!!!!!!!!!!! Hahaah

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że naskrobałyście 3 str od 11!!!
Praca gospodyni domu jest chyba dużo cięższa niż moja zawodowa... jestem padnięta!!! W pracy zawodowej pracuję umyslowo a tu fizycznie i juz mnie wszystko boli. Obiad robiłam przez 1,5h, potem sobie wymyslilam kopiec kreta i na kolację zapiekankę ziemniaczaną. Jeszcze wyjść z psem, pozmywać po gotowaniu, iść na zakupy... nawet jeszcze nie odkurzyłam!!! A już widzę, że trzeba, bo mamy psa i pełno jest sierści na podłodze.
Ja psa nie mam, a sierści też pełno na podłodze. Ludzkiej. A dokładniej męskiej :P. Ł. ma tego trochę na brzuszku, nogach, głowie itd. i łazienkę mam włochatą na okrągło. A jak chodzi bez koszulki, to reszta mieszkania...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:28   #1991
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Ja tez codziennie sprzatam , jakos nie moge chodzic po podłodze jak widze że brudnawa Jeszcze przy bokserze piasek po całym domu sie wala i tak jak kolej rzeczy Bastek, Jego śniadanie, moja kapiel sprzatanie dopiero póxniej sniadanie kawawa , obiad i relaks heh

pobawiłam sie troche i zrbiłam zestawienie od 10 tygodnia marnie mi wyszło ale pokarzę
Załącznik 3032389
bardzo fajny

hd dobrze że wszytsko ok u gina

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A ja rzadko prasuję bo mam tylko kilka rzeczy, które trzeba prasować. Nienawidzę prasowania dlatego kupuję ubrania, których nie trzeba. Ale przy maluszku to się zmieni, bo z tego co wyczytałam to po praniu trzeba prasować ubranka żeby bakterii się pozbyć
a ja nie planuje prasowac ubranka, jakoś znajome nie prasowały nigdy i podobno już teraz właśnie mało ludzi prasuje. co o tym myślicie wszystkie będziecie prasować ?
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Mój też raczej pedant ale nie do przesady... w sumie oboje lubimy czystość

ja miałam w domu nawyk prasowania wszystkiego oprócz bielizny, on prasuje rzeczy dopiero przed wyjściem...

wkurza mnie ze wrzuca skarpetki do prania na lewą stronę...
mój też tak wrzucał tzn nawet nie na lewą strone bo wtedy mu takie prałam tylko takie zwinięte w kulke i nie rozumiał tłumaczenia że nie mam ochoty jego skarpetek przewijać i pewnego pięknego dnia nie miał co założyć bo prałam wszystko oprocz tych skarpetek hihi i ostatnio patrze w koszu a wszystkie ładnie rozłożone hehe zobaczymy czy dalej tak będzie

itakasia kurcze a ja wlaśnie jestem przekonana do mikado model boston tylko na zawieszeniu city car czyli na miekkim ale wszystko ma jak boston. może teraz już inaczej robią te wpięcia ? musze napisac do producenta i się dowiedzieć. a jeszcze jakies minusy oprócz tego widziałaś ? i jaki model miałaś ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:35   #1992
niezawsze
Zakorzenienie

Ja wcale nie prasuje niczego, koszule do pracy prasowalam tylko, reszty nie trzeba.
Dzidzi pierwszy raz po praniu ubranka poprasuje, ale pozniej to chyba nie bede prasowac chyba, ze jakies wygnieciuchy beda.

Przed chwila chcialam wlosy wysuszyc bo upralam i co? Wlaczam suszarke a tu wrrrrrrrr trzeszczesc , wrzeszczec mi zaczela i dymic sie i musze czekac teraz z mokra glowa az mi wyschna wlosy bo po suszarke trzeba jechac now Moze polecicie jakas dobra, ta mialam remingtona jonizujaca wlosy w sumie zadowolona bylam z szuszenia, ale sybko sie zepsula, moze cos wpadlo do wiatraczka :/

MlmFm nie moze bo jest u rodzicow, nastepnym razem sie spotka.

Maciuś
Stary 2010-04-15, 16:39   #1993
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
No i swietnie ja mysle o przyszlym tygodniu 19 kwietnia w poniedzialek ok godziny 12? Prosze sie wypowiadac jesli data nie pasuje komus to poprosze o podanie innej w razie czego umnie odpada 23, 26, 28
SPOTKANIE WARSZAWA 19 kwietnia, poniedziałek ok. 12:00
pasuje

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:54   #1994
Carmena_
Raczkowanie

ponad 2 dni Was nadrabiałam!

u mnie ok. jeszcze jutro do pracy i weekend wolny-nareszcie maleństwo mi siedzi spokojnie, od 4 dni nie czuję go w ogóle!!! a tak się już cieszyłam na pierwsze ruchy, codzienne kopniaki a tu znowu dupa

w między czasie chciałam się powypowiadać na jakieś tematy ale pozapominałam zatem wypowiem się tylko do tych co pamiętam.

-kawa- pijam, staram się góra 1 dziennie.mam niskie ciśnienie (tak jak kashha-90/60)
-napoje gazowane-staram się unikać ale czasami mi się zdarzyło.
-i WÓZKI!!!! -dziewczyny jak widzę jakie kwoty będziecie dawać za wózki to aż mi się przykro robi bo mnie na taki w życiu stać nie będzie

poza tym czytałam wasze historie poznania z waszymi facetami i niektóre serio ciekawe

a jeśli chodzi o bałaganiarstwo to do takich osób właśnie należę i próbuję się cały czas nastawić psychicznie, że jak będę miała własne mieszkanie z tż-tem to skończy się błogie lenistwo

EDIT i aha...wróciły mi z powrotem te 2 kilogramy (razem z apetytem). zatem aktualnie jestem 1kilogram na +

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-04-15 o 16:58
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:56   #1995
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
SPOTKANIE WARSZAWA 19 kwietnia, poniedziałek ok. 12:00
pasuje
Tak w Arkadii tym razem sie nie spoznie

Maciuś
Stary 2010-04-15, 17:04   #1996
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
roztrzepaniec w h&m mama są różne ceny spodni, ja kupiłam za 190 zł, ale były też tańsze.. w ogóle kochana... ja już od 3 miesiąca ciąży się nie mieszczę w swoje przedciążowe ciuchy więc nie masz czym się przejmować... a te Twoje kilogramy to nie wiem gdzie Ci poszły.. ja przytyłam tyle samo a brzuch mam juz jak wielki balon i ogólnie czuję się jak czołg

a tak w ogóle dziewczyny które kupiły te spodnie dzinsowe w h&m mama... czy Wam też jest już w nich powoli niewygodnie? Mnie już trochę w podbrzusze uciskają, a większe by ze mnie spadały... trochę jestem zła na siebie że je kupiłam... mam takie inne spodnie (kilka par-dzinsy, takie z materiału i lniane na lato) po siotrze.. takie zabudowane materiałem aż pod cycki i zakończone gumką... jak się założy na to tunikę to wyglądają jak zwykłe spodnie a są mega wygodne... a i tak teraz legginsy ciążowe wygrywają... najwygodniejsza rzecz na świecie
Ja chodze tylko w leginsach i takich dresach leginsowych mam jeszcze lniane spodnie na lato

Brzuszki piekne
Co do kawy to pijam rozpuszczalna Jacops Velvet z mleczkiem, teraz jem saltke na obiadek pycha

Dzis u mnie pogoda piekna, ale mialam sporo pracy wiec sie nie nudzilam
Zabka - wozek fajny
vette - dla mnie za kosmiczny ale ladny
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 17:34   #1997
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Wiecie co... wkurzyłam się.
Tata mój wrócił z pracy i miałam mu przekazać, że ma kupić chleb, bułki i wodę mineralną. Mama zostawiła na to 50zł w szafce. Tata patrzy do szafki i nie ma. Ja też patrzę (a przy mnie wkładała tam te pieniądze więc byłam pewna, że tam są) i też nie ma.
Dzwonię do brata i pytam go czy wziął te pieniądze a on, że tak i że poszedł z Izą na obiad (od jakiegoś czasu ma dziewczynę), a w domu pół gara kapuśniaku od wczoraj i trzeba go zjeść. To wszystko jest po prostu śmieszne.

Nie wiem co się dzieje... moje dziecko dziś kopie od rana- bez przerwy. Czy to jest normalne?
Stary 2010-04-15, 17:37   #1998
Carmena_
Raczkowanie

lazurowa beszczelny! ze swoich niech stawia obiady dziewczynie

maleństwo
Stary 2010-04-15, 17:41   #1999
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
lazurowa beszczelny! ze swoich niech stawia obiady dziewczynie
Ze swoich hehehe... najpierw musiałby je mieć.
Stary 2010-04-15, 17:56   #2000
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Witam Was brzusiaste!!!
U mnie dziś taka piękna pogoda, słoneczko świeci, pranie schnie na balkonie aż kusi żeby wyrwać się gdzieś na spacer Niestety Martyna dziś w nocy dostała wysokiej gorączki i dusiła się bo bolało ją gardło, byłam z nią rano u lekarza i okazało sie że ma zapalenie gardła i krtani, bidulka nawet nie chce nic jeść ,więc siedzimy dziś w domku Najgorsze jest to, że wczoraj przyszedł zamówiony dla małej rowerek z Allegro, mój M składał go i skręcał do 12.00 w nocy i pewnie gdyby się nie rozchorowała mogła by dziś pojeździc na dworze a tak cieszy się nim szalenie ale jeździ tylko po mieszkaniu.
Druga córcia wariuje w brzuszku jak szalona, nie kopie tylko ciągle się ociera i przewraca jakby ciągle fikołki robiła
Zauważyłam,że bardzo reaguje na krówki, wystarczy że zjem jedną a za chwilkę mała się kręci, śmieję się że ma to chyba po tacie bo mój M też uwielbia słodycze
No i mamy kolejny dylemat co do imion, stwierdzilismy że jednak nie będzie Łucji, tylko albo Alicja albo Kornelia, chyba... jak nam się kolejny raz nie odmieni

A tak na marginesie śliczne brzuszki dziś dziewczyny powstawiały

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-04-15 o 17:58
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:04   #2001
eleonoremio
Rozeznanie

Witam dziewczyny jestem po wizycie , stwierdziła małowodzie jestem roztrzesiona , nie mogla dobrze zmierzyc kruszynki , glowke ma na dole jak by utknieta , powiedziala ze tak nie powinno byc ze w tym tygodniu powinno sobie swobodnie plywac, mam skierowanie do szpitala i mam sie zglosic do specjalisty docenta Floriańskiego do Wrocławia. Marcin już dzwonił jutro z samego rana kazał przyjechać ze skierowaniem.
Dzieczyny prosze pomódlcioe się o moje maleństwo żeby było zdrowe, małowidzie może być spowodowane też wadą płodu mam nadzieje że wszystko będzie ok ale nawet jak by miało byc chore kocham je nadzycie i chce zeby zylo !!!!! moje maleństwo
Mam mały brzuch tez mi powiedziała , i że za bardzo sciskam brzuch że mogę główke zdeformować bo jest tak niziutko całyczas. Dzidizia ma mało miejsca nie mogła dobrze zobaczyc jej bo taka skulona jest jak by nie mogła się ruszyc. Dziś powiedziała ze wyglada kruszynka na córcie więc już nie wiadomo kto u mnie mkieszka nie wazne chcę żeby było zdrowe ....
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:08   #2002
Xawmeli
Rozeznanie

vette--czy TY używasz tej oliwki z rosska różowej??

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Witam dziewczyny jestem po wizycie , stwierdziła małowodzie jestem roztrzesiona , nie mogla dobrze zmierzyc kruszynki , glowke ma na dole jak by utknieta , powiedziala ze tak nie powinno byc ze w tym tygodniu powinno sobie swobodnie plywac, mam skierowanie do szpitala i mam sie zglosic do specjalisty docenta Floriańskiego do Wrocławia. Marcin już dzwonił jutro z samego rana kazał przyjechać ze skierowaniem.
Dzieczyny prosze pomódlcioe się o moje maleństwo żeby było zdrowe, małowidzie może być spowodowane też wadą płodu mam nadzieje że wszystko będzie ok ale nawet jak by miało byc chore kocham je nadzycie i chce zeby zylo !!!!! moje maleństwo
Mam mały brzuch tez mi powiedziała , i że za bardzo sciskam brzuch że mogę główke zdeformować bo jest tak niziutko całyczas. Dzidizia ma mało miejsca nie mogła dobrze zobaczyc jej bo taka skulona jest jak by nie mogła się ruszyc. Dziś powiedziała ze wyglada kruszynka na córcie więc już nie wiadomo kto u mnie mkieszka nie wazne chcę żeby było zdrowe ....

inaczej niż dobrze, nie może być....trzymaj się mamusiu
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:13   #2003
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Bardzo mocno trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku
Stary 2010-04-15, 18:22   #2004
Carmena_
Raczkowanie

eleono jeju.trzymam kciuki z dziewczynami! będzie dobrze!!!

maleństwo
Stary 2010-04-15, 18:28   #2005
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Nie denerwuj się , wiem że masz teraz mętlik w głowie ale to Ci nie pomoże a tylko może zaszkodzić, postaraj się uspokoić i bądź dobrej myśli bo przecież wszystko musi być dobrze!!!!!
Ja na przedostatniej wizycie usłyszałam coś podobnego, lekarka powiedziała że mam bardzo mało wód płodowych i że to nie za dobrze bo tak dzieje się dopiero przed porodem ale nie dawała mi skierowania nigdzie tylko powiedziała że musi się temu dokładniej przyjrzeć przy następnym USG i okazało się ostatnio że wszystko w porządku i mam nadzieję że w twoim przypadku tez tak jest!!!!Daj znać jak będziesz coś wiedziała, będę czekała na wieści od Ciebie!!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:31   #2006
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

eleonoremio bardzo, bardzo mocno zaciśnięte

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:31   #2007
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
bardzo fajny

hd dobrze że wszytsko ok u gina

a ja nie planuje prasowac ubranka, jakoś znajome nie prasowały nigdy i podobno już teraz właśnie mało ludzi prasuje. co o tym myślicie wszystkie będziecie prasować ?

mój też tak wrzucał tzn nawet nie na lewą strone bo wtedy mu takie prałam tylko takie zwinięte w kulke i nie rozumiał tłumaczenia że nie mam ochoty jego skarpetek przewijać i pewnego pięknego dnia nie miał co założyć bo prałam wszystko oprocz tych skarpetek hihi i ostatnio patrze w koszu a wszystkie ładnie rozłożone hehe zobaczymy czy dalej tak będzie

itakasia kurcze a ja wlaśnie jestem przekonana do mikado model boston tylko na zawieszeniu city car czyli na miekkim ale wszystko ma jak boston. może teraz już inaczej robią te wpięcia ? musze napisac do producenta i się dowiedzieć. a jeszcze jakies minusy oprócz tego widziałaś ? i jaki model miałaś ?
Ja znając moje lenistwo też nie będę prasować
Praktycznie w ogóle nie prasuję po pierwsze przez pół roku nie mieliśmy żelazka, po drugie już teraz je zakupiłam ale nawet nie stestowałam xD po trzecie nasze ubrania nie gniotą się jak szalone, no może tżta trochę ale jemu to nie przeszkadza a ja z nim nigdzie nie wychodzę i nie muszę suię wstydzić że z niego taka fleja
Wsyatarczyłoby mu złożyć ładnie ubranie to by się nie wygniotło (jak jemu się nie chce składać to mnie ma się chcieć jemu prasować? ) a jak piorę to rozwieszam wszystko ładnie i równo więc też jest do zniesienia stan ubrań, tż jak rozwiesza to wszystko jest jak psu z d... wyjęte xD

Cytat:
Jak to ściskasz brzuch? Czym? Spodniami na przykład czy jak?
Aż moja dzidzia się rozkopała jak zaczęłam posta pisac do ciebie, chyba chce dać znać, że wszystko będzie w porządku.
Ważne, że jesteś pod dobrą opieką, nie dadzą Tobie krzywdy zrobić.
Kciukasy zaciśnięte. Dawaj znać jak tylko coś się wyjaśni

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:40   #2008
entertete
Rozeznanie

eleonoremio też trzymam kciuki, żeby wszystko bylo okej.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:55   #2009
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
vette--czy TY używasz tej oliwki z rosska różowej??
Nie, ja uzywam oliwki z Hipp tez ma swietne opinie na KWC.

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
A tak na marginesie śliczne brzuszki dziś dziewczyny powstawiały
Przeeesliczne

Cytat:
Witam dziewczyny jestem po wizycie , stwierdziła małowodzie jestem roztrzesiona ...
Bedzie dobrze, zobaczysz
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 19:07   #2010
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
papeteria moja teściowa prasuje i majtki i skarpetki, ale ona nie pracuje już kupe lat chyba ze 20. I u niej w domu zawsze czysto na wysoki połysk dlatego jak M się do mnie przeprowadził to powiedziałam mu, żeby zapomniał o wyprasowanych skarpetkach i majtkach i tak toczyliśmy bitwy o czystość w domu bo on zawsze wszystko wychuchane, wydmuchane miał a ja do pedantycznych nie należę.
Normalnie jak u Jasia Fasoli

Cytat:
roztrzepaniec w h&m mama są różne ceny spodni, ja kupiłam za 190 zł, ale były też tańsze.. w ogóle kochana... ja już od 3 miesiąca ciąży się nie mieszczę w swoje przedciążowe ciuchy więc nie masz czym się przejmować... a te Twoje kilogramy to nie wiem gdzie Ci poszły.. ja przytyłam tyle samo a brzuch mam juz jak wielki balon i ogólnie czuję się jak czołg

a tak w ogóle dziewczyny które kupiły te spodnie dzinsowe w h&m mama... czy Wam też jest już w nich powoli niewygodnie? Mnie już trochę w podbrzusze uciskają, a większe by ze mnie spadały... trochę jestem zła na siebie że je kupiłam... mam takie inne spodnie (kilka par-dzinsy, takie z materiału i lniane na lato) po siotrze.. takie zabudowane materiałem aż pod cycki i zakończone gumką... jak się założy na to tunikę to wyglądają jak zwykłe spodnie a są mega wygodne... a i tak teraz legginsy ciążowe wygrywają... najwygodniejsza rzecz na świecie
Zdecydowałam się na leginsy dżinsowe z h&m mama za 80zł. Fajne i wygodne, tylko ten panel mnie drażni, ale może się przyzwyczaję

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
Na pewno przeprasuje ciuszki po pierwszym praniu, a potem to ewentualnie wyjściowe ciuszki będę prasować, np. sukienki, czy coś.

Cytat:
Wszystko będzie dobrze

Nie dawno wróciłam ze spotkania. Nie było źle, ale nie rozmawialiśmy w sumie o niczym istotnym. Poszliśmy na lody i coś zjeść. Rozmawialiśmy głównie o uczelni, o jego sytuacji w domu. Gdy trzymałam ręce na brzuchu, pytał czy mnie boli - dla mnie to był odruch, dla niego coś niepokojącego - przynajmniej wiem, że nie będzie chciał jej dotykać. Raz spytał jak stoję finansowo, czy czegoś mi nie potrzeba, ale wolałam zaprzeczyć... Może przyjedzie w przyszłym tyg. jeszcze.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości