|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
dzidzia
ja nie mam piaskow w okolicy, a jak bedziemy wyjezdzac to mozemy wziac stary wozek
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
AAAA dziewczyny!
Nadrobiłam Was wreszcie! 15 stron cholercia ![]() Zaznaczałam na co i komu mam odpowiedzieć ale zwątpiłam bo tyle tego było Brzuszki macie superowe, ja też muszę zrobić zdjęcie.. ale jak robiłam zawsz w tym samym miejscu tak teraz zastawione jest łóżeczkiem i boję się, że zmienię kąt fotografowania i będzie zaburzony pokaz wzrostu brzucha ![]() A tak zawsze dupą do szafy, plecy proste, tż na kanapie - w stałym miejscu, bez zooma i zdjęcie zawsze tak samo robione. A do zdjęcia nie będę przemeblowania robić bo bym musiała chatę do góry nogami postawić ![]() napiszę Wam tylko, że obudziłam się dziś z mega plamą na koszulce, na lewym cycu :/ w łazience przetarłam cyc chusteczką nawilżającą by zetrzeć to świeże.. nacisnęłam jakoś brodawkę a tam co? Kropelka takiego przezroczystego mętno białawego płynu Korciło mnie żeby spróbować jaki to ma smak ale dałam sobie spokój xD Ja to zawsze wszystko do buzi.. jak dziecko Ale głupek jestem, takie pierdoły Wam o sobie wypisuję ![]() Dzień dobry poza tym ![]() Obiadu mi się tak nie chciało robić, że szok, nawet nie miałam konceptu a tu telefon od babci "Karinaaa, przyjedź po pierogi bo robię" Kocham jej pierogi, mogłabym je jeść aż bym pękła ![]() Yyy... zostało 91 dni do porodu 13 tygodni.. a pamiętam, że jak byłam w 13 tygodniu ciąży to tak jakby wcale
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-04-15 o 15:45 |
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
pszczolka
ja mam spodnie bebefield ale nie nosze bo sa za duze ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- siala czekamy na fotki, a na pierogi jutro zapraszam do mnie bo bede lepic ruskie
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
roztrzepaniec bede kolejna, ktora zrobi wielkie oczy pytajac, gdzie te 8kg?
![]() Basia sliczny brzuszek i trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte, daj znac, jak poszlohd super, ze wizyta udana farminka ![]() pszczolka ja kupilam tez w h&m spodnie i caly czas sa dobre, tylko ze od samego poczatku moj naturalny rozmiar byl dla mnie za maly, jakas inna rozmiarowke maja ciazowa chyba, wiec wzielam wiekszy rozmiar itakasia to ja przylatuje! pierogi ruskie ![]() vette nie ma za co mianujcie juz sobie, jak tam chcecie dziewczyny, Ty bylabys idealna, bo z konca sierpnia i sie udzielasz regularnie ![]() Dzisiaj ma przyjsc moj przewijak, ktory zamowilam: http://www.toysrus.com/product/index...ductId=3066982 Juz nie moge sie doczekac
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że naskrobałyście 3 str od 11!!!
![]() Praca gospodyni domu jest chyba dużo cięższa niż moja zawodowa... jestem padnięta!!! W pracy zawodowej pracuję umyslowo a tu fizycznie i juz mnie wszystko boli. Obiad robiłam przez 1,5h, potem sobie wymyslilam kopiec kreta i na kolację zapiekankę ziemniaczaną. Jeszcze wyjść z psem, pozmywać po gotowaniu, iść na zakupy... nawet jeszcze nie odkurzyłam!!! A już widzę, że trzeba, bo mamy psa i pełno jest sierści na podłodze. hd super że wsio ok! Ciśnieniem się nie przejmuj - ja też raz mialam bardzo podwyższone a potem już było normalnie. Jeśli chodzi o kawkę, to przed ciążą piłam 2-3 dziennie a teraz staram się nie pić ale nie przesadzam jak mam ochotę albo boli mnie głowa, to piję taką słabiutką z mlekiem. Ja uwielbiam smak kawy a najlepiej mocne espresso! Prasowanie...hmmm... też średnio lubię ale cóż tak trzeba. Moja mama też zawsze po praniu rzeczy do szafy wkładała a potem jak coś potrzebowała to dopiero prasowała. Z tym, że ja do pracy musze chodzić w eleganckich rzeczach, więc musiałabym codziennie prasować a tego bym nie zniosla, więc wolę uprasować raz na tydzień i niech sobie wisi w szafie i czeka na swoją kolej Tak samo z ubraniami mojego męża - głupio by mi było jakby założył koszulkę nieuprasowaną i spotkał kogoś znajomego. Wstydziłabym się, że ktoś by mnie obmawiał... więc mu prasuję pięknie i składam do szafy ![]() kashha kurteczka super! Na spotkanie też się piszę Poniedzialek o 12 może być ![]() Cytat:
![]() itakasia moja siostra ma taki wózek tylko inny kolor i jest ok ale bardzo delikatny, więc sprawdza sie do jazdy po mieście. |
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
jaka piękna pogoda w W-wie. Poszłam na spacer z psem i przy okazji na pocztę.
Miałam dwie wielkie paczki ale bardzo lekkie. Wyglądam komicznie, jestem mała, pod jedną pachą paczka, pod drugą druga, w ręku smycz z latającym psiakiem, wielka torebka, długi szalik latający na wietrze ![]() A jakby ktoś zobaczył jak z tym wszystkim zamykałam dom Rośnie ze mnie matka polka
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
ola
moja kuzynka tez ma taki, a wlasciwie podobny bo wlasnie weszla nowa wersja, lżejsza, stara byla montowana na stelazu spacerowki a ta juz nie. i jest bardzo zadowolona. ona tez duzo korzysta z samochodu Alguien wsiadaj z Obama, wpadniesz na weekend na pierogi , choc okazja smutna
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanawiam sie nad tym: http://allegro.pl/item988847263_vect..._spiworek.html co prawda to prawda |
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra Oli pasuje, mi pasuje Hd Agravka ? Do MlmFm zaraz tez napisze |
|
|
|
|
#1990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
A w ciąży jak miałam pierwszy wylot, to mój Ł. mówi do mnie: zamknij oczy. No to zamknęłam, a on wsys do mojej piersi!!!!!!!!!!!!!!!! Załamka!!!!!!!!!!!! Hahaah ![]() Cytat:
|
|
#1991 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hd dobrze że wszytsko ok u gina Cytat:
Cytat:
i nie rozumiał tłumaczenia że nie mam ochoty jego skarpetek przewijać i pewnego pięknego dnia nie miał co założyć bo prałam wszystko oprocz tych skarpetek hihi i ostatnio patrze w koszu a wszystkie ładnie rozłożone hehe zobaczymy czy dalej tak będzie itakasia kurcze a ja wlaśnie jestem przekonana do mikado model boston tylko na zawieszeniu city car czyli na miekkim ale wszystko ma jak boston. może teraz już inaczej robią te wpięcia ? musze napisac do producenta i się dowiedzieć. a jeszcze jakies minusy oprócz tego widziałaś ? i jaki model miałaś ? |
|||
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wcale nie prasuje niczego, koszule do pracy prasowalam tylko, reszty nie trzeba.
Dzidzi pierwszy raz po praniu ubranka poprasuje, ale pozniej to chyba nie bede prasowac chyba, ze jakies wygnieciuchy beda. Przed chwila chcialam wlosy wysuszyc bo upralam i co? Wlaczam suszarke a tu wrrrrrrrr trzeszczesc , wrzeszczec mi zaczela i dymic sie Moze polecicie jakas dobra, ta mialam remingtona jonizujaca wlosy w sumie zadowolona bylam z szuszenia, ale sybko sie zepsula, moze cos wpadlo do wiatraczka :/MlmFm nie moze bo jest u rodzicow, nastepnym razem sie spotka. |
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pasuje
|
|
|
|
|
#1994 |
|
Raczkowanie
|
ponad 2 dni Was nadrabiałam!
u mnie ok. jeszcze jutro do pracy i weekend wolny-nareszcie maleństwo mi siedzi spokojnie, od 4 dni nie czuję go w ogóle!!! a tak się już cieszyłam na pierwsze ruchy, codzienne kopniaki a tu znowu dupa w między czasie chciałam się powypowiadać na jakieś tematy ale pozapominałam zatem wypowiem się tylko do tych co pamiętam.-kawa- pijam, staram się góra 1 dziennie.mam niskie ciśnienie (tak jak kashha-90/60) -napoje gazowane-staram się unikać ale czasami mi się zdarzyło. -i WÓZKI!!!! -dziewczyny jak widzę jakie kwoty będziecie dawać za wózki to aż mi się przykro robi bo mnie na taki w życiu stać nie będzie poza tym czytałam wasze historie poznania z waszymi facetami i niektóre serio ciekawe a jeśli chodzi o bałaganiarstwo to do takich osób właśnie należę i próbuję się cały czas nastawić psychicznie, że jak będę miała własne mieszkanie z tż-tem to skończy się błogie lenistwo ![]() EDIT i aha...wróciły mi z powrotem te 2 kilogramy (razem z apetytem). zatem aktualnie jestem 1kilogram na +
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-15 o 16:58 |
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w Arkadii tym razem sie nie spoznie
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze lniane spodnie na lato![]() Brzuszki piekne Co do kawy to pijam rozpuszczalna Jacops Velvet z mleczkiem, teraz jem saltke na obiadek pycha ![]() Dzis u mnie pogoda piekna, ale mialam sporo pracy wiec sie nie nudzilam ![]() Zabka - wozek fajny ![]() vette - dla mnie za kosmiczny ale ladny
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co... wkurzyłam się.
Tata mój wrócił z pracy i miałam mu przekazać, że ma kupić chleb, bułki i wodę mineralną. Mama zostawiła na to 50zł w szafce. Tata patrzy do szafki i nie ma. Ja też patrzę (a przy mnie wkładała tam te pieniądze więc byłam pewna, że tam są) i też nie ma. Dzwonię do brata i pytam go czy wziął te pieniądze a on, że tak i że poszedł z Izą na obiad (od jakiegoś czasu ma dziewczynę), a w domu pół gara kapuśniaku od wczoraj i trzeba go zjeść. To wszystko jest po prostu śmieszne. Nie wiem co się dzieje... moje dziecko dziś kopie od rana- bez przerwy. Czy to jest normalne?
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
lazurowa beszczelny! ze swoich niech stawia obiady dziewczynie
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
Ze swoich hehehe... najpierw musiałby je mieć.
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was brzusiaste!!!
U mnie dziś taka piękna pogoda, słoneczko świeci, pranie schnie na balkonie aż kusi żeby wyrwać się gdzieś na spacer Niestety Martyna dziś w nocy dostała wysokiej gorączki i dusiła się bo bolało ją gardło, byłam z nią rano u lekarza i okazało sie że ma zapalenie gardła i krtani, bidulka nawet nie chce nic jeść ,więc siedzimy dziś w domku Najgorsze jest to, że wczoraj przyszedł zamówiony dla małej rowerek z Allegro, mój M składał go i skręcał do 12.00 w nocy i pewnie gdyby się nie rozchorowała mogła by dziś pojeździc na dworze a tak cieszy się nim szalenie ale jeździ tylko po mieszkaniu.Druga córcia wariuje w brzuszku jak szalona, nie kopie tylko ciągle się ociera i przewraca jakby ciągle fikołki robiła ![]() Zauważyłam,że bardzo reaguje na krówki, wystarczy że zjem jedną a za chwilkę mała się kręci, śmieję się że ma to chyba po tacie bo mój M też uwielbia słodycze No i mamy kolejny dylemat co do imion, stwierdzilismy że jednak nie będzie Łucji, tylko albo Alicja albo Kornelia, chyba... ![]() A tak na marginesie śliczne brzuszki dziś dziewczyny powstawiały
Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-04-15 o 17:58 |
|
|
|
#2001 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny jestem po wizycie , stwierdziła małowodzie jestem roztrzesiona , nie mogla dobrze zmierzyc kruszynki , glowke ma na dole jak by utknieta , powiedziala ze tak nie powinno byc ze w tym tygodniu powinno sobie swobodnie plywac, mam skierowanie do szpitala i mam sie zglosic do specjalisty docenta Floriańskiego do Wrocławia. Marcin już dzwonił jutro z samego rana kazał przyjechać ze skierowaniem.
Dzieczyny prosze pomódlcioe się o moje maleństwo żeby było zdrowe, małowidzie może być spowodowane też wadą płodu mam nadzieje że wszystko będzie ok ale nawet jak by miało byc chore kocham je nadzycie i chce zeby zylo !!!!! moje maleństwo ![]() Mam mały brzuch tez mi powiedziała , i że za bardzo sciskam brzuch że mogę główke zdeformować bo jest tak niziutko całyczas. Dzidizia ma mało miejsca nie mogła dobrze zobaczyc jej bo taka skulona jest jak by nie mogła się ruszyc. Dziś powiedziała ze wyglada kruszynka na córcie więc już nie wiadomo kto u mnie mkieszka nie wazne chcę żeby było zdrowe ....
|
#2002 | |
|
Rozeznanie
|
vette--czy TY używasz tej oliwki z rosska różowej??
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2004 |
|
Raczkowanie
|
eleono jeju.trzymam kciuki z dziewczynami!
będzie dobrze!!!
|
#2005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na przedostatniej wizycie usłyszałam coś podobnego, lekarka powiedziała że mam bardzo mało wód płodowych i że to nie za dobrze bo tak dzieje się dopiero przed porodem ale nie dawała mi skierowania nigdzie tylko powiedziała że musi się temu dokładniej przyjrzeć przy następnym USG i okazało się ostatnio że wszystko w porządku i mam nadzieję że w twoim przypadku tez tak jest!!!!Daj znać jak będziesz coś wiedziała, będę czekała na wieści od Ciebie!!!! |
|
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
eleonoremio
bardzo, bardzo mocno zaciśnięte
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Praktycznie w ogóle nie prasuję po pierwsze przez pół roku nie mieliśmy żelazka, po drugie już teraz je zakupiłam ale nawet nie stestowałam xD po trzecie nasze ubrania nie gniotą się jak szalone, no może tżta trochę ale jemu to nie przeszkadza a ja z nim nigdzie nie wychodzę i nie muszę suię wstydzić że z niego taka fleja ![]() Wsyatarczyłoby mu złożyć ładnie ubranie to by się nie wygniotło (jak jemu się nie chce składać to mnie ma się chcieć jemu prasować? ) a jak piorę to rozwieszam wszystko ładnie i równo więc też jest do zniesienia stan ubrań, tż jak rozwiesza to wszystko jest jak psu z d... wyjęte xDCytat:
Aż moja dzidzia się rozkopała jak zaczęłam posta pisac do ciebie, chyba chce dać znać, że wszystko będzie w porządku. Ważne, że jesteś pod dobrą opieką, nie dadzą Tobie krzywdy zrobić. ![]() ![]() Kciukasy zaciśnięte. Dawaj znać jak tylko coś się wyjaśni
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#2008 |
|
Rozeznanie
|
eleonoremio też trzymam kciuki, żeby wszystko bylo okej.
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Nie, ja uzywam oliwki z Hipp tez ma swietne opinie na KWC.
Przeeesliczne Cytat:
|
|
|
|
|
#2010 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dawno wróciłam ze spotkania. Nie było źle, ale nie rozmawialiśmy w sumie o niczym istotnym. Poszliśmy na lody i coś zjeść. Rozmawialiśmy głównie o uczelni, o jego sytuacji w domu. Gdy trzymałam ręce na brzuchu, pytał czy mnie boli - dla mnie to był odruch, dla niego coś niepokojącego - przynajmniej wiem, że nie będzie chciał jej dotykać. Raz spytał jak stoję finansowo, czy czegoś mi nie potrzeba, ale wolałam zaprzeczyć... Może przyjedzie w przyszłym tyg. jeszcze.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

Moze polecicie jakas dobra, ta mialam remingtona jonizujaca wlosy w sumie zadowolona bylam z szuszenia, ale sybko sie zepsula, moze cos wpadlo do wiatraczka :/