Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 13:22   #1111
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

aneczka ja tez sie sezou doczekac nie moge chodz pewnie po dwoch tygodniach bede miec dosc ale o tyle w tej ciazy mam dobrze bo mnie nie omina te slodkosci wszystkie i moj bób chodz podobno nie kaza tak duzo jesc truskawek i cytrusow ze niby alergie u dziecka wywoluja.. nie wiem ile w tym prawdy , tak czy siak zjesc cos zjem

bo corkie urodzilam w marcu i truskawek juz jesc nie moglam przez karmienie buuu

gulasz wstawiony

farbe kupilam tak a bluzke przedwczoraj zamowilam tak na zapas poprawy humoru a dzis jeszcze corce sprawilam spodnie nowe, czapke i opaske wiec tez jakas rekompensata

kurde nie ma salaty bede musiala chyba isc zapomnialam kupic na targu bo znow bede jesc ze smietana

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

a jak sie w ogole robi fasolke po bretonsku?? prawde mowiac nigdy jeszcze nie robilam .... wstyd ale tz mowi ze w Brazyli ( bo byl) non stop do wszystkiego jedza czerwona fasole i ze niby pycha hmmm

mala spi to moze ide farbne te kudly
Stary 2010-04-15, 13:31   #1112
cellaris
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cześć dziewuszki u mnie leje, zimno i wogule okropna pogoda. Na szczęście dzisiaj już jestem po pracy, TŻ śpi po nocce a ja kombinuję coby też sobie drzemkę uciąż

Naked współczuję tych stresów,ale nie zamartwiaj się grunt że masz oparcie w rodzicach (chyba masz?) i że dzidziolek zdrowy, a reszta sama się jakoś ułoży. Ja wiem, że to taki wyświechtany frazes, ale z perspektywy mego starczego wieku widzę,ze wiele spraw rozwiązuje się samych i to pozytywnie....przeważnie
A no i podpisuję się pod wypowiedzią Ray, jeśli masz dobrego lekarza to nie dawaj się wkręcić w żadne schizy bo z tego nic dobrego nie wynika,a jak usg genetyczne to tylko w naprawdę dobrej przychodni z dobrym specjalistą. Ja np.po zwykłym usg miałam stres bo mi przezierność 2,4 wyszła (na granicy) a w przychodni genetycznej 1,84. No ale co się nastresowałam to moje.

Szokoladka zaimponowałaś mi tym,że sama pokoik pomalowałaś, no a pomysł na "Gwiezdne Wojny" mnie rozwalił U mnie pokoik dzidzi będzie miał 3 ściany oliwkowe i jedną, największą żółtą. Mam nadzieję,że uda mi się uzyskać taką ładną ciepłą żółć. Z moimi zdolnościami plastycznymi wolę nie zabierać się za artystyczne malunki bo ostatnio jak dzieciakom na tablicy lodowiec narysowałam to wszyscy zgodnie orzekli, że to coś przypomina...męskie przyrodzenie....no fakt...przypominało .....trochę

Co do płci, mnie z tej tabelki wyszła dziewczynka, no i po cichutku na dziewuszkę liczę chociaż u mnie w rodzinie taki babiniec że facet jakiś by się przydał

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-04-15 o 13:35
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:36   #1113
Pomidora
Zakorzenienie

Nie piszcie o truskawkach, bo śninotoku dostanę Ależ bym sobie zjadła takie truskawki ze śmietaną! a na razie jak większość tutaj jem sałatę ze śmietaną albo mizerię, nie mogę się oprzeć, opycham się jak nienormalna

Ray, to czekamy na zdjęcia brzuszka Większy niż w pierwszej ciąży w tym samym czasie?

Szokoladko, straszną traumę przeżyłaś, współczuję. Ale już po wszystkim (poza smutkiem męża - to będzie trwało jeszcze długo, wiem coś o tym), a ty dbaj o siebie i maleństwo

Kotekk, ja uważam, ze taka "sesja" w domu, dobrze obrobiona, jest naprawdę fajną pamiątką My będziemy mieć sesję profesjonalną, ale gdzieś w czerwu. Ale to nasz koleżanka i prawie nic nie weźmie za to, więc mamy szczęście

Aaneczko, dobrze, że TŻ się wytłumaczył Na pewno się lepiej z tym czujesz!

Paula, ja kajmak wszamałam w święta, a miał być na mazurek

Ninad, bita śmietana w spayu

Głodna już jestem, ale czekam na męża. Mamy dziś danie chińskie na obiad, więc bez mizerii
Ciągle się martwię o jego pracę, same jakieś buble w ogłoszeniach, a mieszkamy w mieście o największym procencie bezrobocia w północnej PL No nic, nie można się załamywać tylko szukać dalej

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:37   #1114
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
heh...ja nie moge doczekac sie sezonu trskawkowego, zwłaszcza że teście maja pół ha..bo handluja nimi i maja różne odmiany..niektóre tak słodkie jak cukier..ale najlepsze sa prosto z drzewka i ciepłe od promieni słonecznych...

No na poprawe humoru najlepsza jest jakas zmiana w wyglądzie albo jakas nowa bluzeczka. hihi...
Ale bym zjadła truskaweczek mniam, a zmiana naprawde czesto sie przydaje ja na poprawe humoru tez cos kupuje najczesciej.

Dziewczyny co sądzicie o mieszkaniu ze skosami??? otóż zanim dowiedziałam się o ciąży kupiliśmy mieszkanie które się buduje i ma być dopiero jesienią są to 2 pokoje 45metró (salon z aneksem i sypialnia) pomyslalam ze zadzwonie do dewelopera podpytac o najmniejsze 3 pokojowe no ijest 54 metry, po podłodze 70!!! i trzeba dopłacić 50 tysięcy. W sumie dalibyśmy radę spłacać taką pożyczkę tylko salon z aneksem owszem ma okno duże takie normalne na świat i balkon tez jest, a 2 sypialnie mają okna w dachu. I nie wiem jak to się mieszka z oknami w dachu bo nigdy nie mialam, może któraś z Was doradzi!!!!
A i zależy nam na mieszkaniu które sprzedamy za jakieś 8 lat, które będzie atrakcyjniejsze????
ja jestem bliska skusić się na wieksze ze skosami ale moja mama strasznie mi odradza!!! a mój TZ zrobi jak ja wole więc decyzja do podjęcia znowu na mojej glowie

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:41   #1115
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o mieszkaniu ze skosami??? otóż zanim dowiedziałam się o ciąży kupiliśmy mieszkanie które się buduje i ma być dopiero jesienią są to 2 pokoje 45metró (salon z aneksem i sypialnia) pomyslalam ze zadzwonie do dewelopera podpytac o najmniejsze 3 pokojowe no ijest 54 metry, po podłodze 70!!! i trzeba dopłacić 50 tysięcy. W sumie dalibyśmy radę spłacać taką pożyczkę tylko salon z aneksem owszem ma okno duże takie normalne na świat i balkon tez jest, a 2 sypialnie mają okna w dachu. I nie wiem jak to się mieszka z oknami w dachu bo nigdy nie mialam, może któraś z Was doradzi!!!!
A i zależy nam na mieszkaniu które sprzedamy za jakieś 8 lat, które będzie atrakcyjniejsze????
ja jestem bliska skusić się na wieksze ze skosami ale moja mama strasznie mi odradza!!! a mój TZ zrobi jak ja wole więc decyzja do podjęcia znowu na mojej glowie
Elenko, nie wiem, które mieszkanie będzie bardziej atrakcyjne za 8 lat. Ale my kupując mieszkanie patrzyliśmy na ilość pokoi. Bo jeżeli są dzieci, to dobrze mieć np. sypialnię, pokój dziecięcy i salon, bo to po prostu wygodne, kiedy nie trzeba spać w salonie, tylko jest on osobno. Więc ja bym wybrała chyba to większe, tym bardziej, ze zawsze skosy można ciekawie zagospodarować

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:46   #1116
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Mi wychodzi dziewczynka ale sprawdzałam datę poczęcia (na podstawie daty urodzin/planowanego terminu) swoją, swoich braci (mieli ten sam termin porodu - starszy urodził się w terminie, ale młodszy się spóźnił ) i wychodzi, że ja mogłam być chłopcem (licząc z planowanego terminu) lub dziewczynką (licząc z faktycznego dnia urodzenia). Ale bracia... Obydwoje chyba sobie penisy przyczepiają bo dziewczynki powinny być jak złoto (data poczęcia wychodzi w samym środku miesiąca)

aaannnnnnaaa, mój też jakoś mnie dobija ostatnio. Jak wyskoczy z jakimś pomysłem/rozwiązaniem to po prostu głowa mała Jakby miał 18 lat i zero zobowiązań... Trudno, trzeba mu walnąć "rodzicielskie" kazanie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Chciałaś znać opinię na temat imienia Karla, więc i ja się wypowiem szczerze nie podoba mi się to imię , w ogóle mi się nie podoba jak rodzice wybierają dziecią takie wydziwiane albo zagroniczne imiona a potem dziecko musi się męczyć w szkole. Na innym wątku dziewczyna chce dać dziecku na imię Armani
Wiadomo, że imię dla dziecka to kwestia gustu, ale popieram w 100%. Są imiona na tyle uniwersalne, że ani w Polsce, ani za granicą nie ma z nimi problemu.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Kupilismy wozek bo trafilismy przypadkiem na uzywke w bardzo dobrym stanie i okazyjnej cenie ale ciagle sie zastanawiam czy dobrze zrobilismy
Skoro to faktycznie była okazja, a wózek podoba wam się wizualnie, to na pewno była to dobra decyzja. Ja mam nadal dylemat - nowy czy używany i mnie to męczy, bo gdybym się zdecydowała, to już bym się rozglądała za jakimś wózkiem w okazyjnej cenie.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:51   #1117
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Ale bym zjadła truskaweczek mniam, a zmiana naprawde czesto sie przydaje ja na poprawe humoru tez cos kupuje najczesciej.

Nie mam coprawda mieszkania ale mieszkam w domu z poddaszem..no i mieszkam a poddaszu ze skosami, wszystkie 3 pokoje maja skosy i mi to nie przeszkadza...
pod skosy pozna wstawic mniejsze meble typu komoda, pod skosem mam tez łóżeczko Dominika postawione...
w sypialni jednak mam kapliczke, nie okno dachowe...
ale takie okno mam w łazience i jedyny jego minus to to ze cięzko mi się je myje i w zimie deczko ciemnawo jest bo snieg je zasypuje...
Więcej nie pomoge
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:54   #1118
kotekk81
Zakorzenienie

truskawkiii ze smietana

w zeszlym tygodniu Tz kupil mi truskawki w ramach przeprosin i tak mi sie zamarzyly ze smietana a on mi zrobil z jogurtem truskawkowym zeby bylo zdrowiej niby tak ale jak zobaczylam miseczke to....sie poplakalam ze jest jogurt zamiast smietany malz sie strasznie wystraszyl bo nie wiedzial co sie stalo, czemu ja placze no to mu wytlumaczylam i teraz juz tego bledu nie popelni

elenka1 ja bym brala to wieksze ze skosami w Angli mieszkalismy w takim mieszkaniu i strasznie sie w nim zakochalam i zamarzylismy sobie ze dobudujemy strych mieszkalny u nas ze skosami wlasnie ale prawdopodobnie nic z tego bo to jest ponad 50-letni dom a do tego sa tu szkody gornicze wiec jest ryzyko ze opadnie

Ray ja fasolke robie tak:
Fasolke zamoczyc (najlepiej na noc) i ugotowac do miekkosci. Kielbase, boczek i cebulke pokroic w kostke i przysmazyc. Dodac do gotujacej sie fasolki, dodac koncentrat pomidorowy i doprawic do smaku (sol, pieprz). Zagescic woda z maka.
Robie tez szybka wersje fasolki czyli kupuje biala fasolke w puszce, wrzucam do garnka, dodaje podsmazona kielbace, boczek i cebulke (pokrojone w kostke) dodaje koncetrat i jak jest za geste to troche wody i doprawiam do smaku. 15 minut i obiad gotowy

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:58   #1119
Ray
Zakorzenienie

dobra wlosy umazane teraz czekam na zmycie

Pomidora brzuszek wiekszy niz w pierwszej ciazy

co do mieszania, mi sie podobaja mieszkania ze skosami tylko pamietaj ze one wielkosciowa liczone sa bez tych skosow ale to pewnie wiesz. Skosy to taki dodatek. ale mozna zawsze jakas skrzynie tam wrzucic czy jakies szpargaly ozdobne
i jesli to skosy domyslam sie ze to poddasze?
jesli tak to hmm... musicie dobrze plany przejrzec zebyscie potem nie mieli takiego problemu jak bardzo naslonecznione mieszkanie, upal jak cholera i zeby wam z dachu nie przeciekalo do mieszkania w deszczu, bo u mnie w bloku sa poddasza i ludzie maja problem jak deszcz jest i w zime mieli zawalone okna itp.
takze wszystko ma plusy i minusy

mi sie marzy domek maly kiedys sie zarzekalam ze domu nie chce nigdy bo za duzo roboty w nim a teraz bym jednak chciala starzeje sie

z wozkiem to nie wiem co wam doradzic. Ja poczatkowo chcialam kupic uzywany ale tz mowi ze absolutnie nie. Twierdzi ze nie wiadomo czy gdzies nie byl pekniety czy uszkodzony bo czasem nie widac i ze sama widze ze przeciez to sie niszczy od samego uzytkowania , szczegolnie jak sie ma wozek wielofunkcyjny na dajmy 2 lata. Moze ma i racje... wiec my bedziemy kupowac nowy tak by nam starczyl na wlasnie dwa lata a potem zobaczymy jaki jego stan bedzie swietny to sprzedamy a jak nie wstawi sie na strych moze kiedys sie jeszcze przyda albo komus z rodziny.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

kotek o dzieki za przpepis chyba sproboje zrobic po weekendzie

widze ze narobilam samka tymi truskawkami hehehe... tylko one jeszcze nie maja tego smaku co te z czerwca ale i tak dobre
Stary 2010-04-15, 14:02   #1120
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
I ja po wizycie ....chyba dołącze do grona niebieskich mamus....

A... po drodze od lekarza pokłóciłam się z tżem..
Gratuluję kolejnego synka-miałaś skubana przeczucie
Mężem się nie przejmuj.Mówią,że to baby są dziwne,a okazuje się,że faceci też mają humory,które ciężko zrozumieć.Pewnie cieszy się z maluszka,tylko może to jeszcze do niego nie dotarło,albo jest kiepski w wyrażaniu emocji,więc kochaj go takim jakim jest

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Piszecie i pokazujecie brzuszki ja wam załączam mój w połowie 14tygodnia. Chyba będę miała duży Moje siostry miały takie olbrzymy Wagowo jestem w plecy 1 kg ale brzucho rosnie
Zgrabniutki brzusio

Ja dziś łażąc po targu,zaszłam na gofry,bo tak mi zapachniało-pyyyycha
No i jeszcze do lumpku zaszłam i wygrzebałam kilka fajnych rzeczy dzieciaczkowych, przyszłam do domu i co?Same niebieskie Nie wiem czemu tak wyszło,w sumie nie zwracałam uwagi na to w sklepie.Może to lepiej ,że niebieskie niż różowe,bo dziewczynkom w niebieskim też do twarzy,a chłopcom w różowym to tak niekoniecznie

Też się zastanawiałam na czym oparte są te kalendarze chińskie w płcią,jednym sie zgadza,innym nie,więc średnio w to wierzę.Mi by dziewczę wychodziło,ale jakoś tak średnio to do mnie dociera

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:05   #1121
Beata_Batumi
Zadomowienie

A co do imion- przypomniało mi się- kiedyś byłam na stażu w UM i robiła paczki swiateczne dla dzieci z rodzin patologicznych, miałam listy imienne dla kogo będą paczki i była dziewczynka o imieniu Szanel !!! (od Coco Chanel) Braciszka miała i też jakoś tak dziwnie się nazywał- pewnie też od jakiegoś projektanta ale nie znany był mi i uleciało z głowy. Dodam, że nazwisko mieli warzywne- jak jedno z warzyw. Tragedia....

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:13   #1122
Ray
Zakorzenienie

Beata Batumi np Szanel pietruszka tak mi sie skojarzylo

ale na serio ja czasem nie rozumiem ludzi jak daja dzieciom jakies dziwaczne imiona.. nawet jak by mi sie podobalo jakies dziwactwo to mysle czy potem z dziecka sie smiac dzieci nie beda i w doroslym zyciu. Przeciez tych imion jest od groma mozna cos ladnego wybrac i wedlug wlasnego gustu...
Stary 2010-04-15, 14:24   #1123
Beata_Batumi
Zadomowienie

A najlepsze jest to, że sama sie skapowałam dopiero po jakimś czasie- gdy przeczytałam sobie to imię na "głos w myślach" ! Zrobiłam wtedy mały test i kilka osób też się tak złapało.
Że też pozwolili na takie imię nadać dziecku...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:32   #1124
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
śliczny brzusio ;P
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
IlonaN2 nio nio śliczny brzusio-fakt dużutki- ja mam podobny w 19tc1d eheh ale 4 kg na plusie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość

Ilonko, dobrze, ze nic ci się nie stało Brzuszek śliczny!
No dziękuje

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Spory jak na 14 tydzień Fajny
Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

Ilona wieeeeelki ten twoj brzusio hihi
No właśnie tez mi sie wydaje że wielki, przed ciążą brzucha nie miałam. Pani Dr powiedziała ze ta mój urok
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:57   #1125
Ray
Zakorzenienie

a najlepsze jest jak ktos daje imie po jakies babce z serialu mama czy babcia namietnie np oglada mode na sukces i potem sa brooki i ridze z tego to juz nie moge

ja pierwsze imie corki dawlaam po jej prababci drugiej corce w sumie tez powinnam po drugiej prababci ale Marysia nie pasuje mi

obiad mi sie robi, jeszze mizerie sobie znow zrobie i potem na plac zabaw
Stary 2010-04-15, 15:13   #1126
ania13.03
Zadomowienie

Dziewczyny bez przesady prosze Nie wydaje mi sie, zeby imie Karla bylo imieniem az tak wydziwianym Co do wozka to wklejam zdjecia. Powiedzcie prosze co myslicie

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 15:16   #1127
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

mniam ale mam smaka na truskawki
ostatnio mam bzika na lody smietankowe z polewa truskawkowa.. juz dzis bylam w sklepie zobaczyc czy przywiezli truskawki homogenizowane i dalej nie ma,,, zła jestem ehhe

a na obiadek dzis rosołek i zapiekany ryż z jabłakami .. mężus sobie zażyczył wiec ma
Stary 2010-04-15, 15:19   #1128
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Dziewczyny bez przesady prosze Nie wydaje mi sie, zeby imie Karla bylo imieniem az tak wydziwianym Co do wozka to wklejam zdjecia. Powiedzcie prosze co myslicie
Podoba mi sie imie Karla, jest oryginalne, ale nie wydziwione. Nie toleruje imion, ktore inaczej sie czyta niz pisze w dodatku do polskiego nazwiska, np Jessica Kowalska.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 15:39   #1129
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a na obiadek dzis rosołek i zapiekany ryż z jabłakami .. mężus sobie zażyczył wiec ma

zdradz mi prosze jak robisz ten ryz bo nigdy nie robilam a smaka mam

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 15:40   #1130
angelikaw
Zakorzenienie

jadłam dziś (rozmrożone) truskawki z cukrem na śniadanie :P mniam... Coś mi się wydaje, że w tym roku sezonowe warzywa i owoce będą później niż zwykle... a na pewno będą droższe... ja zwykle o tej porze miałam już w ogródku rzodkiewkę, a w tym roku... nawet nie jest zasiane, bo ciągle zimno
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 15:46   #1131
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu c prosiłaś o opinię i każda dziewczyna szczerze napisała co na ten temat myśli. Ale to przecież tylko i wyłącznie twój wybór

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:30   #1132
kliwia
Zakorzenienie

ania13.03 ja lubie wozki Graco Mi sie podoba
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 16:55   #1133
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Aniu c prosiłaś o opinię i każda dziewczyna szczerze napisała co na ten temat myśli. Ale to przecież tylko i wyłącznie twój wybór
Wiem, napisalam to bardziej w formie zartu Chociaz troszke mnie to zaskoczylo, ze odebralyscie to imie jako wydziwiane Moze przez to, ze od ponad dwoch lat mieszkam za granica i dla mnie nic juz chyba nie jest zbyt oryginalne Ale moze rzeczywiscie to imie nie nalezy do typowo uniwersalnych. Mysle jeszcze nad Eliza lub Lilianna. Tzowi o dziwo obydwa te imiona sie podobaja A dla chlopca moze Alexander. Mnie sie bardziej podoba Dominik ale Tz kreci nosem
Narobilyscie mi smaka na fasolke
Kliwia dziekuje

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2010-04-15 o 16:56
Stary 2010-04-15, 17:38   #1134
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny co sądzicie o mieszkaniu ze skosami???
my chwilowo mieszkamy w takim mieszkaniu. Skosy można fajnie zabudować- np u nas są robione szafki na wymiar w skosach. Ale zorientuj się może jak mocny jest tam skos, bo jak bardzo mocny to ciężko coś z tym zrobić.
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 17:41   #1135
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Wiem, napisalam to bardziej w formie zartu Chociaz troszke mnie to zaskoczylo, ze odebralyscie to imie jako wydziwiane Moze przez to, ze od ponad dwoch lat mieszkam za granica i dla mnie nic juz chyba nie jest zbyt oryginalne Ale moze rzeczywiscie to imie nie nalezy do typowo uniwersalnych. Mysle jeszcze nad Eliza lub Lilianna. Tzowi o dziwo obydwa te imiona sie podobaja A dla chlopca moze Alexander. Mnie sie bardziej podoba Dominik ale Tz kreci nosem
Narobilyscie mi smaka na fasolke
Kliwia dziekuje
Lilianna mnie bardzo się podoba ale niestety mój TŻ ostro zaoponował więc stanęło na Marcie lub Lenie. A w UK to od Lilki chyba przyjmie się skrót Lillie więc uniwersalnie A wózeczek fajny.
Stary 2010-04-15, 17:46   #1136
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

wózek fajny. ciekawi mnie jak wygląda wersja głęboka.

co do mieszkania.
to tak jak ktoś tu napisał zawsze to dodatkowy pokój. chcecie sprzedać za 8 lat. przez ten czas i Wy i Wasze dziecko (8 letnie jakby nie liczyć) będzie miało swój azyl. a i ściany i okna na poddaszu idzie ładnie zagospodarować.
także przemyślcie tą decyzje

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:06   #1137
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Lilianna mnie bardzo się podoba ale niestety mój TŻ ostro zaoponował więc stanęło na Marcie lub Lenie. A w UK to od Lilki chyba przyjmie się skrót Lillie więc uniwersalnie A wózeczek fajny.
Dziekuje Lena tez bardzo mi sie podoba
Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
wózek fajny. ciekawi mnie jak wygląda wersja głęboka.
Dziekuje rowniez. Jak tylko bede miala mozliwosc to zrobie zdjecie z gondolka. Teraz wszystkie pokrowce juz pozdejmowane, czekaja na pranie

18.01.2013 - Lili
Stary 2010-04-15, 18:33   #1138
martucha84
Zakorzenienie

poszlam z mezem na zakupy.. i zaskoczyl mnie 2 rzeczami
po pierwsze zniknal mi z pola widzenia w realu i jak sie znowu pojawil mial mine z oczami kota ze shreka.. juz myslalam ze nam standardowo "ktos" piwo podrzucil do wozka a tu nie... moj maz wybral 2 pary bodow dla dzidziusia i powiedzial "kupimy prosze... ze sklepu bez nich nie wyjde" hahahahahaha oczywiscie ze kupilismy wariat

poszlismy potem do obi poogladac farby do salonu.. czy nam sie wizja zgadza bo juz niedlugo ruszamy z remontem... i co.. i stoimy przed wielka paleta kolorow i ogladamy.. umowilismy sie ze mamy tylko popatrzec pochodzic i jak powiemy "teraz" to przylozymy palucha do koloru zeby zobaczyc czy moja wizja żółci pokrywa sie z jego.. i co... i wybralismy ten sam kolor cudownie bo juz sie balam ze bedziemy pol roku wybierac cos co nam sie spodoba.. wiec... malujemy duluxem once- egzotyczny sen
Stary 2010-04-15, 18:35   #1139
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
zdradz mi prosze jak robisz ten ryz bo nigdy nie robilam a smaka mam
Ryż ugotować w wodzie dodać cukier. Obrać jabłka ze skórki i zetrzeć na tarce. Smażyć chwilę -Potem dodać cukru i cynamonu. . Naczynie wysmarować masłem, na dnie rozłożyć połowę ryżu i włożyć łyżkę masła. Całość przykryć jabłkami. Potem położyć drugą warstwę z ryżu, masła i jabłek. Wstawić do piekarnika na 30-40 min.
Całość zalewam tak pół szklanką mleka.
Zapiekać w piekarniku w temperaturze 200°C
Mój mężuś lubi jeść ryż polany jogurtem naturalnym (posłodzonym)
Mniam pychotka
Stary 2010-04-15, 18:50   #1140
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Co do wozka to wklejam zdjecia. Powiedzcie prosze co myslicie
Ogólnie fajny wózek.Kolorystyka bardzo mi się podoba i kształt też.Natomiast nie przypadł mi do gustu ten bufet w przodu(ten blacik w miejscem na sok itd.),wygląda mi to trochę jak przenośny fotel do karmienia.Ale poza tym fajny
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
poszlam z mezem na zakupy.. i zaskoczyl mnie 2 rzeczami
po pierwsze wybral 2 pary bodow dla dzidziusia

potem wybralismy ten sam kolor
Martucha to wy z mężusiem w myslach chyba sobie czytacie Fajnie
Co do remontu,to mnie też niedługo czeka mały bałagan,malowanie itd.Zastanawiam się nad kolorami i póki co nic nie przychodzi mi do głowy.Chyba muszę pooglądać jakieś palety z kolorami

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości