Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 10:02   #3571
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

sylko oby to katarek na zabki byl
U Cass tak bylo i u mnie tez, ze po katarku zakwitł kiełek
buziaki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 10:06   #3572
agga19851985
Wtajemniczenie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Część Dziołszki. Alan oczywiści od 9 mega maruda bo śpiący ale nieeeee, on spał nie będzie wieć się wkurzyłam i stwierdziłam że se poodkurzam. Maego siup do leżaka, a on tylko spojrzał na odkurzacz i już śpi

Opowiadam moją historię jak to się stało że wylądowałam na zadupiu:
W 2004r mając 19 lat i znając mo0jego męża 6m-cy wyprowadziłam się z domu(oczywiście po ogromnej awanturze) i zamieszkaliśmy razem w Warszawie. Mąż tam pracował a ja sobie znalazłam pracę i studiowałam zaocznie. Mieszkaliślmy tam 4 lata, ale mąż się strasznie męczył. On nie lubi miasta(pochodzi właśnie z tego zadupia na którym teraz mieszkamy), musi coś sobie majsterkować, drzewo rąbać itp. A Warszawa, wiadomo nie stwarza takich warunków. Ja po ślubie baaaardzo chciałam zostać w Warszawie, ale niestety uległam mężowi i wróciliśmy do jego rodzinnego domu. Ot i cała historia Mieszkamy z rodzicami męża, mamy dla siebie całe piętro. Ja weszłam, mozna powiedzieć że już na gotowe, bo tylko kuchnię trzeba było umeblować.
Ta moja mieścinka nie jest aż takim strasznym zadupiem. Ma niby prawa miejskie, w centrum jest mnóstwo sklepów, dwie pizzerie, 3 bary, ale to wszystko jest takie.... jakieś wsiowe. Panuje tu straszne hamstwo i cwaniactwo. My nie mieszkamy w centrum tylko na ostatnim "osiedlu" dalej jest już las i dlatego mam do wszystkiego tak daleko. Mam niby autobus pod nosem, ale on jeździ 2x dziennie . Prawo jazdy mam od 7 lat, lecz nie jeżdzę autem, poprostu to zaniedbałam. Mąż miał mnie nauczyć jeździć, ale nie układa się między mani i jakoś nie za bardzo się do tego rwie. Wieć tak sobie tutaj wegetuję z moim Skarbem. Gdyby nie on to chyba bym zbzikowała.
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 10:12   #3573
Wojtusia
Zakorzenienie

1. Unholy za te grzanki, narobiłaś mi ochoty
  2. Unholy chodź do klubu bucikowego, napisałam co bym chciała
  3. a propo dziwnych pomysłow zywieniowych to znajomi tez sie chwalili ostatnio ze ich córka ( dwa tygodnie młodsza od mojej) też je wszystko i na święta jadła żurek, i kiełbase wędzoną w rękę dostawała i jadła. a jak pojechalismy do drugich to znajoma chciała dać oliwce takie jajeczko czekoladowe, coś jak kinder niespodzianka i dziwiła się czemu oliwka czekolady nie jadła jeszcze....
  4. widziałam ostatnio dziwny sposób podawania dziecku banana (mały miał pół roczku) jego mama dawała mu banana w ten sposób, ze gryzła sama, rozpaćkała go w swojej buzi, wypluwała (wyjmowała- jak zwał tak zwał) to na łyżeczkę i dawała synkowi takie w szoku byłam, nie wpadłabym na to ze tak w ogóle mozna dawać...
  5. agga to twoja miescina nie jest jeszcze taka mała. jakbys moja zobaczyła to byś padła. owszem miasto, ale bardziej na wies wygląda. pizzerii nie ma, są jakieś ze 2 kebaby, sklepy to spożywcze, z ciuchami jest jeden ( dwie bluzki na krzyz), za to ciucholandów to chyba ze 6. tyle ze mam , osrodek zdrowia, aptekę, szkołe przedszkole itp. wszystkie podstawowe rzeczy pod nosem. ale zycia kulturalnego to nie uświadczysz...

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-04-15 o 10:18
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 10:16   #3574
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Część Dziołszki. Alan oczywiści od 9 mega maruda bo śpiący ale nieeeee, on spał nie będzie wieć się wkurzyłam i stwierdziłam że se poodkurzam. Maego siup do leżaka, a on tylko spojrzał na odkurzacz i już śpi

Opowiadam moją historię jak to się stało że wylądowałam na zadupiu:
W 2004r mając 19 lat i znając mo0jego męża 6m-cy wyprowadziłam się z domu(oczywiście po ogromnej awanturze) i zamieszkaliśmy razem w Warszawie. Mąż tam pracował a ja sobie znalazłam pracę i studiowałam zaocznie. Mieszkaliślmy tam 4 lata, ale mąż się strasznie męczył. On nie lubi miasta(pochodzi właśnie z tego zadupia na którym teraz mieszkamy), musi coś sobie majsterkować, drzewo rąbać itp. A Warszawa, wiadomo nie stwarza takich warunków. Ja po ślubie baaaardzo chciałam zostać w Warszawie, ale niestety uległam mężowi i wróciliśmy do jego rodzinnego domu. Ot i cała historia Mieszkamy z rodzicami męża, mamy dla siebie całe piętro. Ja weszłam, mozna powiedzieć że już na gotowe, bo tylko kuchnię trzeba było umeblować.
Ta moja mieścinka nie jest aż takim strasznym zadupiem. Ma niby prawa miejskie, w centrum jest mnóstwo sklepów, dwie pizzerie, 3 bary, ale to wszystko jest takie.... jakieś wsiowe. Panuje tu straszne hamstwo i cwaniactwo. My nie mieszkamy w centrum tylko na ostatnim "osiedlu" dalej jest już las i dlatego mam do wszystkiego tak daleko. Mam niby autobus pod nosem, ale on jeździ 2x dziennie . Prawo jazdy mam od 7 lat, lecz nie jeżdzę autem, poprostu to zaniedbałam. Mąż miał mnie nauczyć jeździć, ale nie układa się między mani i jakoś nie za bardzo się do tego rwie. Wieć tak sobie tutaj wegetuję z moim Skarbem. Gdyby nie on to chyba bym zbzikowała.
mam nadzieję, ze to że mieszkacie z teściami nie wpływa na Wasze małżenstwo

a Ty pracujesz?

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
  1. widziałam ostatnio dziwny sposób podawania dziecku banana (mały miał pół roczku) jego mama dawała mu banana w ten sposób, ze gryzła sama, rozpaćkała go w swojej buzi, wypluwała (wyjmowała- jak zwał tak zwał) to na łyżeczkę i dawała synkowi takie w szoku byłam, nie wpadłabym na to ze tak w ogóle mozna dawać...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 10:25   #3575
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
  1. agga to twoja miescina nie jest jeszcze taka mała. jakbys moja zobaczyła to byś padła. owszem miasto, ale bardziej na wies wygląda. pizzerii nie ma, są jakieś ze 2 kebaby, sklepy to spożywcze, z ciuchami jest jeden ( dwie bluzki na krzyz), za to ciucholandów to chyba ze 6. tyle ze mam , osrodek zdrowia, aptekę, szkołe przedszkole itp. wszystkie podstawowe rzeczy pod nosem. ale zycia kulturalnego to nie uświadczysz...
siostro
[QUOTE=p4w;18586209]mam nadzieję, ze to że mieszkacie z teściami nie wpływa na Wasze małżenstwo

a Ty pracujesz?[COLOR="Silver"]

Do noedawna jeszcze nie wpływało, aaaaaale od jakiegoś czasu tak i to przez duże T.
Niestety nie pracuję, achyba już bym chciała troszkę popracowac. Dwa miesiace przed ślubem wyprowadziliśmy się z Warszawy i musiałam zrezygnować z pracy. Potem szukałam tutaj u siebie pracy ale w małych mieścinkach niestety nie jest łatwo. Pozostaje tylko ekspedientka w spozywczaku lub w ciuchach a ja mam troszkę większe aspiracje. Potem zaszłam w ciążę i tak zostało. Więc nawet jakichs swoich pieniędzy nie mam

Jezu jak czytam co opisujecie o tych matkach które karmią swoje dzieci różnym badziewiem to przepraszam ale żygać mi się chce.

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-04-15 o 10:27
Stary 2010-04-15, 10:29   #3576
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
sylko oby to katarek na zabki byl
U Cass tak bylo i u mnie tez, ze po katarku zakwitł kiełek
buziaki
Kasia
Chciałabym,żeby to było tylko na ząbki,ale ten katarek leci mu z noska cały czas,frida już nam zbrzydła i jeszcze to łzawienie oczek

Teraz zasnął więc:
Texasik niech katarek Danielkowi szybko minie.
Megi zdrówka dla Amelki a na oczko takdobre ziele świetlika lekarskiego(Sylka pisała,ale wiedziała od Kasi)
Cass dla Kubusia za umiejętności i za nowego ząbka.
Wojtusia gratuluję trzeciej rocznicy ślubu-najlepsze życzenia
adaikaka cieszę się że teściowa ma się lepiej
Unholy zakupki Antosia fajowe,ale będzie elegancik
Mariolka cieszę się że wizyta u okulisty wypadła pomyślnie

lecę jeszcze poczytać

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 10:47   #3577
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
to jakieś 30 km ode mnie, w okolicy policja chodziła po domach w których są chłopcy w tym mniej więcej wieku i prosili o pokazanie dziecka...straszna historia i jak pomyślę, ze tak blisko
(...)
jakbym swojego słyszała, według niego mała zawsze dłuuugo nie może zasnąć i potem " śpi może z 15 minut"

gratulujemy ząbka
Smutne to wszystko i przerażające

Mój z kolei obiecuje Kubie, że więcej nie będzie chrapał i pyta się, czy wtedy Kubuś nie będzie się budził

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dziękujemy
jakiś odwrotny mój Synuś - najpierw zaczął wstawać przy meblach, a potem dopiero raczkować
Wyjątkowy

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Miramej gratuluję ząbka
U nas stanęło na razie na dwóch.

Ale masz super z Małżem, ale to wiesz przecież

Dzień dobry.
Rano "obudziło" nas słoneczko i na razie się utrzymuje, niestety trochę wieje - mam jednak nadzieję, że z czasem minie i spacerki będą przyjemne.
Piszę "obudziło", bo ja oczywiście pobudkę miałam z innego powodu i dużo wcześniej. Niech te zęby już wyjdą i dadzą trochę spokoju w nocy

Zapraszam na grzanki
, u nas na razie też tylko dwa wyszły, a innych się spodziewam na podstawie zachowania

No do rzeczy ten mój Małż (chociaż bywa też Gnomem ), teraz poszli na spacer

Współczuję nocek , zanim Maluchom wszystkie zęby wyjdą, to my osiwiejemy

U nas też były grzanki na śniadanie

Cytat:
ciszaaa, tu jest ktoś kto "jedzie" na serkach wiejskich
, Anula z czego Ty się odchudzasz?

Cytat:
U nas już się unormowały całe szczęście. Ale to był przełom w rodzaju kupek...
Przed tymi dziwnymi robił bobki (ale nie męczył się bardzo), a teraz robi takie akuratne placki pomarańczowe. Organizm się przeczyścił, przestawił definitywnie na normalne jedzonko i dobrze wszystko trawi.
Taka moja teoria
A u nas dalej bez Laktulozy ani rusz

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Niedaleko mojego miasta znaleźli jakiś czas temu martwe dzieciątko i była policja u mnie i musiałam Zuzię pokazywać...
Jak facet wszedł i powiedział, że chodzi o małą to mało nie zemdlałam...

Cytat:
Padłam

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-04-15 o 10:52
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 10:48   #3578
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja tylko na chwilę,oznajmić że żyję
Wybaczcie,ale nie pocytuję-byłam wczoraj z Bartoszkiem u lekarza,mały załapał katarek,taki bezbarwny jak woda i łzawią mu oczka,ponoć może to być początek infekcji wirusowej.Póki co jest marudny i cały czas na rękach.Noc nie była za rewelacyjna i jeszcze te zębyMam nadzieję,że tylko na tym się skończy.
Odezwę się jak tylko będę mogła,jak znajdę chwilę czasu-bo póki co,ciężko mi cokolwiek zrobić ale postaram się nadrobić
(...)
Miramej cieszę się że już wróciłaś i że u Was w porządku

Miłego dnia dziewuszki
O kurczę , zdrówka dla Bartoszka , pisz nam w miarę możliwości jak tam synek

Cytat:
To masz już sposób na usypianie Małego

Cytat:
  1. a propo dziwnych pomysłow zywieniowych to znajomi tez sie chwalili ostatnio ze ich córka ( dwa tygodnie młodsza od mojej) też je wszystko i na święta jadła żurek, i kiełbase wędzoną w rękę dostawała i jadła. a jak pojechalismy do drugich to znajoma chciała dać oliwce takie jajeczko czekoladowe, coś jak kinder niespodzianka i dziwiła się czemu oliwka czekolady nie jadła jeszcze....
  2. widziałam ostatnio dziwny sposób podawania dziecku banana (mały miał pół roczku) jego mama dawała mu banana w ten sposób, ze gryzła sama, rozpaćkała go w swojej buzi, wypluwała (wyjmowała- jak zwał tak zwał) to na łyżeczkę i dawała synkowi takie w szoku byłam, nie wpadłabym na to ze tak w ogóle mozna dawać...
No czemu Oliwka jeszcze czekolady nie jadła?

fuj

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-15, 10:58   #3579
Wojtusia
Zakorzenienie

Dziękuję raz jeszcze wszystkim za życzenia.
Cass śliczny wierszyk

Oliwka zdrzemnela się a ja pracuję troszkę. Po południu jadę w końcu do neurologa. Zobaczymy co mi powie na temat tych moich migren.
Stary 2010-04-15, 11:01   #3580
UnholyOne
Ola-Unhola

http://demotywatory.pl/1397002/Prorocy

Aannuulla, Twój demotywator pierwsza klasa, dziewczyny z kojcem pokażcie jak to u Was wygląda

Idę zmienić drugą kupę
Stary 2010-04-15, 11:07   #3581
sylka79
Wtajemniczenie

gorgulku mam nadzieję,że nie za późno za bioderka.
Czeko cieszę się że problemy z ulewaniem macie za sobą
Svi i gorgulek aby wiosna natchnęła Was energią
p4w pocieszę Cię o moje odrosty też pyta fryzjer
Super,że skończą się Wasze niańkowe kłopoty
dla teścia za opiekę nad Tomusiem,ja ze swoim nie zostawiłabym na 5minut,zresztą o czym ja mówię,on swoich nie bawił a co dopiero,no i cierpliwości mu brak
Miramej dla Kubusia za postępy no i kolejnego ząbka

Co do reszty:paluszków nie daję,Bartosz po domu "chodzi"w skarpetach,zupki gotuję mu jeszcze osobno,czasem spróbuje coś z naszego talerza i też rośnie mi mały złośnik i wymuszacz,ostatnio ulubionym miejscem jest łazienka,kiedy z niej wyjdziemy jest płacz

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Chyba nadrobiłam,ale klub chwilowo muszę puścić lanksem

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
O kurczę , zdrówka dla Bartoszka , pisz nam w miarę możliwości jak tam synek

Postaram się.

pa,pa

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 11:10   #3582
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
http://demotywatory.pl/1397002/Prorocy

Aannuulla, Twój demotywator pierwsza klasa, dziewczyny z kojcem pokażcie jak to u Was wygląda
Hmmm... Myślicie, że nie można czegoś takiego zrobić, spreparować teraz?

No właśnie

Cytat:
Miramej dla Kubusia za postępy no i kolejnego ząbka

Co do reszty:paluszków nie daję,Bartosz po domu "chodzi"w skarpetach,zupki gotuję mu jeszcze osobno,czasem spróbuje coś z naszego talerza i też rośnie mi mały złośnik i wymuszacz,ostatnio ulubionym miejscem jest łazienka,kiedy z niej wyjdziemy jest płacz

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Chyba nadrobiłam,ale klub chwilowo muszę puścić lanksem

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Postaram się.

pa,pa

Kubuś chociaż ze złoszczeniem i wymuszaniem nie odstaje

Będziemy czekały

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-15, 11:27   #3583
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Do noedawna jeszcze nie wpływało, aaaaaale od jakiegoś czasu tak i to przez duże T.
Niestety nie pracuję, achyba już bym chciała troszkę popracowac. Dwa miesiace przed ślubem wyprowadziliśmy się z Warszawy i musiałam zrezygnować z pracy. Potem szukałam tutaj u siebie pracy ale w małych mieścinkach niestety nie jest łatwo. Pozostaje tylko ekspedientka w spozywczaku lub w ciuchach a ja mam troszkę większe aspiracje. Potem zaszłam w ciążę i tak zostało. Więc nawet jakichs swoich pieniędzy nie mam

Jezu jak czytam co opisujecie o tych matkach które karmią swoje dzieci różnym badziewiem to przepraszam ale żygać mi się chce.
a może jakąś swoją działalność mozesz założyć... zależy jakie masz wykształcenie...
pomogłoby to trochę Ci sie oderwać od codzienności i czułabyś się lepiej

Cytat:

Wyjątkowy

No do rzeczy ten mój Małż (chociaż bywa też Gnomem ), teraz poszli na spacer
kochana, każdy TZ bywa Gnomem - to cecha gatunkowa

Cytat:

p4w pocieszę Cię o moje odrosty też pyta fryzjer
Super,że skończą się Wasze niańkowe kłopoty
dla teścia za opiekę nad Tomusiem,ja ze swoim nie zostawiłabym na 5minut,zresztą o czym ja mówię,on swoich nie bawił a co dopiero,no i cierpliwości mu brak

pa,pa
moi teściowie świata poza Tomusiem nie widzą - nawet mnie to trochę wkurza, bo próbują kontrolować czy aby dobrze się nim zajmuję
dobrze, że się mnie boją i trzymają języczki na wodzy
ale jestem im bardzo wdzięczna za pomoc

ja już muszę iść, bo wstyd przed ludźmi z takimi odrostami...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 11:30   #3584
UnholyOne
Ola-Unhola

Myslę, ze można. Dla administratora danego portalu, to żadem problem wg mnie

Antek już po kaszy (drugim śniadaniu)
Najbardziej lubi z tych wszystkich Pyszne Śniadanko, mleczna owsianka - Bobovity. Dodaję jeszcze troszkę banana lub jakiegoś deseru i widzę, że mu smakuje.

Niedługo wybywamy na spacer, niestety rozwiało się baardzo i nie będzie najprzyjemniej, więc na pola raczej nie pójdziemy Pochodzimy przy pałacyku i nad strumykiem.
Stary 2010-04-15, 11:30   #3585
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

chodze na rzęsach ... do północy oglądałam film ... o 00.30 zadzwonił mąż - na wyznania miłosne mu się zebrałol ... gadalismy do 1, Bartosz obudził się o 2 nie nie mógł usnąć do 4

Złośnik mi rosnie ... jak mu coś zabronie to siedzi na podłodze, podnosi obie nóżki do góry i uderza nimi o podłogę pręży sie przy tym i krzyczy

Idę pod prysznic póki mały śpi ... wpadne potem i poczytam,bo obiad mam gotowy a ze spaceru nici, bo pada od wczoraj

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 11:31   #3586
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie mam dzis zbytnio czasu na pisanie bo mam troche roboty a nic mi sie nie chce

mama kupila piekna ligawke wiec ide robic bitki mniam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 11:35   #3587
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej babolki
dorwalam lapka brata bo mlaz rankiem mi zabral i pojechal

dla mojej niuniu najlepszym miejscem na zasypianie jest mataw lozeczku nie zasnie, na rekach tez nie, jak widze ze jest spiaca to sru ja na mate a ona na brzuch i zasypia, a potem przenosze ja do lozeczka

Wszystkiego naj dla Marici i Bartoszka

Cytat:
Dostaje szału, jak położę Go na plecach, żeby np. wyczyścić nos czy umyć buzię , jak tylko otworzy oko, to od razu na brzuch i wędruje - pełza . Powoli przymierza się chyba do raczkowania, z naciskiem na "powoli" , klęka na kolankach, ale dopiero od wczoraj prostuje rączki na dłużej, bo do tej pory opierał się na przedramionach tylko. Więc zanim wystartuje, to pewnie jeszcze minie trochę czasu
Nie siada jeszcze sam z leżenia, tylko jak się podciągnie przy czymś na kolanka i potem dopiero buch na pupę , ale myślę, że w końcu wszystkiego się nauczy

I też nam złośnik rośnie , jak tylko coś jest nie po Jego myśli, to jest taki lament, że ho ho

Buziaki
hhehe opis pasuje jak ulał do Werci
dzisiaj mala dzwignela wreszcie dupke i na kolanka i tak smiesznie sie chwieje w tyl i w przod ale nie wie ze musi kolanko dzwignac zeby ruszycwiec tez powoli sie szykuje

Cytat:

Ja śmieję się, że Zuzia to zawsze nad nami jak sęp stoi

ooo moja tez sepi
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Czeko, ciesze sie, ze Krolewna juz nie ulewa

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
chyba pozno na depresje
dzieki
no na typowa tak , tylko napisalam ze podobne objawy masz
nie mniej jednak mam nadzieje ze humorek i checi wroca szybko
Cytat:

wiem jaka ogromna to ulga, bardzo się cieszę (no i tych pieluch tetrowych jakby wszędzie mniej po domu się poniewiera )

dokladnie

Cytat:
ciszaaa, tu jest ktoś kto "jedzie" na serkach wiejskich
ja ostatnio mam obrzydzenie do serkow chyba mi sie przejadly- wole niezdrowe jedzenie ostatnio

Cytat:
Cześć dziewczyny
Wybaczcie,ale nie pocytuję-byłam wczoraj z Bartoszkiem u lekarza,mały załapał katarek,taki bezbarwny jak woda i łzawią mu oczka,ponoć może to być początek infekcji wirusowej.Póki co jest marudny i cały czas na rękach.Noc nie była za rewelacyjna i jeszcze te zębyMam nadzieję,że tylko na tym się skończy.
Odezwę się jak tylko będę mogła,jak znajdę chwilę czasu-bo póki co,ciężko mi cokolwiek zrobić ale postaram się nadrobić
mam nadzieje ze katarek to na zabki
Cytat:
...Wieć tak sobie tutaj wegetuję z moim Skarbem. Gdyby nie on to chyba bym zbzikowała.
w sumie to sa plusy i minusy mieszkania na zadupiu bo cisza ,spokoj ale wszedzie daleko
oo przy Alanku napewno sie nie nudzisz no i masz wizaz czyli nas

Cytat:
Czeko cieszę się że problemy z ulewaniem macie za sobą

.

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 11:36   #3588
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

chodze na rzęsach ... do północy oglądałam film ... o 00.30 zadzwonił mąż - na wyznania miłosne mu się zebrałol ... gadalismy do 1, Bartosz obudził się o 2 nie nie mógł usnąć do 4

Złośnik mi rosnie ... jak mu coś zabronie to siedzi na podłodze, podnosi obie nóżki do góry i uderza nimi o podłogę pręży sie przy tym i krzyczy

Idę pod prysznic póki mały śpi ... wpadne potem i poczytam,bo obiad mam gotowy a ze spaceru nici, bo pada od wczoraj
a mi zlosnica

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-15, 11:38   #3589
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
dzień dobry

No to fajną nockę miałaś....

Złośniki te nasze dzieci nam rosną

Cytat:
nie mam dzis zbytnio czasu na pisanie bo mam troche roboty a nic mi sie nie chce

mama kupila piekna ligawke wiec ide robic bitki mniam
Mmm, zjadłabym

A co powiecie na to:
http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=2094
Stary 2010-04-15, 11:51   #3590
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Wercia spi, obiadek dla niej gotowy(potrawka ze szpinakiem) a ja ide pocwiczyc

kurcze ta pogoda mnie dobija-pada juz od niedzieli

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-15, 12:21   #3591
agga19851985
Wtajemniczenie

o Boziu Alan dopiero się obudził, przeciez to niemożliwe zeby tak długo spał. Zawsze z zegarkiem w ręku 30 minut i koniec, a dziś 2 godziny. Idziemy na spacer bo wczoraj nie byliśmy(pogoda do du..). Teraz też zaczyna się chmurzyć ale może chwile pochodzimy. Dzięki dziewuchy za rady.
Stary 2010-04-15, 12:22   #3592
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
widziałam ostatnio dziwny sposób podawania dziecku banana (mały miał pół roczku) jego mama dawała mu banana w ten sposób, ze gryzła sama, rozpaćkała go w swojej buzi, wypluwała (wyjmowała- jak zwał tak zwał) to na łyżeczkę i dawała synkowi takie w szoku byłam, nie wpadłabym na to ze tak w ogóle mozna dawać...
widziałam kilka razy coś takiego, największe obrzydlistwo według mnie nie mówiąc o bakteriach

Cytat:
dzień dobry

faajnie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

ja ostatnio mam obrzydzenie do serkow chyba mi sie przejadly- wole niezdrowe jedzenie ostatnio

no woleć to ja też wolę mój tłuszczyk na brzuchu też, wręcz uwielbia

Cytat:
wolę się nie nakręcać, jakoś zawsze tego typu rzeczy mnie przerażały

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 12:34   #3593
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
ja juz w domu w koncu! Oliwka ładnie spała, obudziła się ok 7.

zjadła mi dzisiaj kawałeczek gazety kolorowej troche zdążyłam jej zabrać. oczu nie moge z niej spuścić. a siedziałam obok na łóżku, a ona na podłodze dopełzała do gazet.

ide zaraz kupić jej jakieś rajstopki i skarpetki
A Daniel wcinal dzisiaj w najlepsze kwiatka. Zastanawialam sie co on tak cichutko w pokoju siedzi, jak robilam sniadanie . Wchodze patrze a on cos mieli w buzce , wyjmuje mu z buzki a to moja roslinka na szczescie nie polknal.

Cytat:
witam z kawką
u nas też małż w nocy wstaje robić mleko w nocy albo dac smoka (chyba, ze Tomuś nie może jakoś się ułożyć i małż sobię nie radzi to muszę wstać )

podziękowałam za współpracę poprzedniej niani i wczoraj byliśmy już na rozmowie w żłobku - bardzo mi się podobało tylko musimy poczekać aż Tomuś skończy 12 miesięcy (powiedziała Pani, ze warunkowo przyjmą go w trakcie 12, czyli jak będzie miał skończone 11), więc dopiero od czerwca

żłobek ma 3 grupy - najmłodsza liczy ok 5-6 dzieci, a w całym żłobku jest ich ok 20, zabawki bardzo ładne, wszędzie czyściutko, ogród
o dziwo Tomuś siedział u Pani na kolanach, dotykał ją bez płaczu i buszował w zabawkach (chodził z Panią przy pchaczu ), bo zapomniałam napisać, ze raczkuje i otwiera mi wszystkie szafki i szuflady - a jak mu zabraniam to siada i piszczy

więc ogólnie jestem zadowolona i małz też - bo jemu nie podobały sie dotychczasowe niańki
dla Tomusia za raczkowanie , z tego co piszesz fajny ten zlobek

Cytat:
Cześć dziewczyny

Wszystk im wczorajszym i dzisiejszym solenizantom ślę gorące życzenia i buziaki

Miramej cieszę się że już wróciłaś i że u Was w porządku

Miłego dnia dziewuszki
Zdrowka dla Bartoszka , Daniel tez ma katar i wlasnie sie tak zastanawiam czy to nie na zeby. Bo w nocy obudzil sie z takim placzem , ze nie moglam go uspokoic .Usnal dopiero po godzinie w naszym lozku. Dziaselka sa jakies takie rozpulchnione ale jak narazie nic nie wyczuwam, procz jego jedyneczek na dole oczywiscie .
Czeko fajnie , ze Wercia juz nie ulewa Danielkowi jeszcze sie zdarza no i zaczynam sie tym martwic .

Cass gratuluje 4 zabka !

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:29   #3594
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
MARICA
Bartuś ROŚNIJ ZDROWO
Cytat:
Zdrówka dla Amelki

Jutro idziemy na kontrolę bioderek. Poprosimy o kciuki To już 3 wizyta, do tej pory wszystko było ok.

zaciśnięte

Cytat:
A skwitowała to tak: A co mu będę żałowała!
przerażacie mnie tymi opowieściami o "żywieniu"dzieci
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pamietacie jak niedawno media podały info. o znalezionym chłopczyku nad rzeką pod Cieszynem?
Na wątku mamuś majowo-czerwcowych pisały dziewczyny już jakiś czas temu, że u nich w domu sprawdzali czy są ich dzieci.
Boże takie maleństwo... jak zobaczyłam jego zdjęcie to później cały czas miałam jego twarzyczkę w pamięci

Cytat:
nie napisalam rano najwazniejszego Weronika przestala ulewac w koncu

moja panna bezzebna a jej nie przeszkadza ani ryz ani makaron ani miesko posiekane
Super bardzo się cieszę
Moja ma 2 zębole, a raz umie zjeść a raz nie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
U nas to samo, mama i tesciowa czesto gadają,ze my juz jedlismy wszystko w tym wieku
Mnie też molestują wczoraj ciocia stwierdziła, że z dziecka kalekę robimy bo nie je już wszystkiego dała jej po kryjomu babkę piaskową, a dopiero potem się przyznała i Amelkę wieczorem brzusio bolał i ją przeczyściło

Cytat:
wszystko jest ble i wszystko na nie
Dostaje szału, jak położę Go na plecach, żeby np. wyczyścić nos czy umyć buzię ,

I też nam złośnik rośnie , jak tylko coś jest nie po Jego myśli, to jest taki lament, że ho ho
Amela też jest na NIE
Tak tak położenie na plecach to KATASTROFA, a podczas zmiany pieluchy wierci się tak, że to nie mały kłopot
No i moją marudę też zapisuję do klubu złośników

Cytat:
Ta moja mieścinka nie jest aż takim strasznym zadupiem.
Moja niby uzdrowiskowa a też jakby czas się tu zatrzymał

Cytat:
Megi zdrówka dla Amelki a na oczko takdobre ziele świetlika lekarskiego(Sylka pisała,ale wiedziała od Kasi)
Dziękować

Cytat:
d o 00.30 zadzwonił mąż - na wyznania miłosne mu się zebrałol ... gadalismy do 1
Fiu fiu na amory mu się zebrało

Boziu tego posta pisałam ze 2 godz a to kupka, zupka itd

Amela już troszkę mniej kaszle ale ciii nie zapeszam.

Zapomniałam (nie wiem jak to się stało) napisać przy okazji odchudzania tż, że on na okrągło pije ocet jabłkowy najpierw brał w tabletkach Aplefit a teraz już w gwinta pije

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 14:38   #3595
Wojtusia
Zakorzenienie

ja spadam do lekarza, bede wieczorkiem papa
Stary 2010-04-15, 14:43   #3596
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, każdy TZ bywa Gnomem - to cecha gatunkowa

Cytat:
Antek już po kaszy (drugim śniadaniu)
Najbardziej lubi z tych wszystkich Pyszne Śniadanko, mleczna owsianka - Bobovity. Dodaję jeszcze troszkę banana lub jakiegoś deseru i widzę, że mu smakuje.
A Kuba ostatnio krzywym okiem patrzy na kaszki i kleik

Cytat:
dzień dobry

Ale noc miałaś nieciekawą , witaj wśród mam złośników

Cytat:
hhehe opis pasuje jak ulał do Werci
dzisiaj mala dzwignela wreszcie dupke i na kolanka i tak smiesznie sie chwieje w tyl i w przod ale nie wie ze musi kolanko dzwignac zeby ruszycwiec tez powoli sie szykuje
Kuba też się tak chwieje, a my z Małżem oczywiście zachwyceni

Cytat:
Złośniki te nasze dzieci nam rosną
Mamy się trzymają razem, to dzieci nie chcą być gorsze

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
A Daniel wcinal dzisiaj w najlepsze kwiatka. Zastanawialam sie co on tak cichutko w pokoju siedzi, jak robilam sniadanie . Wchodze patrze a on cos mieli w buzce , wyjmuje mu z buzki a to moja roslinka na szczescie nie polknal.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Mnie też molestują wczoraj ciocia stwierdziła, że z dziecka kalekę robimy bo nie je już wszystkiego dała jej po kryjomu babkę piaskową, a dopiero potem się przyznała i Amelkę wieczorem brzusio bolał i ją przeczyściło

Amela też jest na NIE
Tak tak położenie na plecach to KATASTROFA, a podczas zmiany pieluchy wierci się tak, że to nie mały kłopot
No i moją marudę też zapisuję do klubu złośników
Chyba bym z siebie wyszła, jakby ktoś Kubie wcisnął coś wbrew mojej woli, zwłaszcza jak jest jeszcze taki mały

Widzę, że więcej u nas takich małych złośników i złośnic

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-15, 15:44   #3597
agga19851985
Wtajemniczenie

ależ jestem zła, mąz wpadł po pracy, zjadł obiad i obwieścił że jedzie znowu popracowac. Pytam o której będziesz? a on na to noooo napewno dziś już nie dam rady wrócić(to znaczy że wróci po północy). Już któryś dzień z rzędu mnie tak załatwił. A ja tu siedze sama jak palec, nie licząc Alana i wszystko na mojej głowie. Uhhhh jaka jestem zła. Ide na balkon.

Apropo wciskania dziecku jedzenia:
w niedzielę pokłóciłam się z moją siostrą bo chciała dać Alanowi wafelka czekoladowego.

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-04-15 o 15:46
Stary 2010-04-15, 16:40   #3598
UnholyOne
Ola-Unhola

Dziewczyny, żadna już nie jest chętna na zakupienie bucików dla dzieci ale i nie tylko ze strony sportsdirect.com?
Naprawdę są super okazje, a im nas więcej tym mniejsza kwota wysyłki z Anglii

Wróciłam ze spaceru, ale upał....pociłam się w płaszczu. Czas zakładać pod spód coś bardziej wyjściowego, bo jak przychodzi do rozebrania, to pod spodem domowa koszulka i nie wypada
Muszę zrobić przegląd szafy, bo wszystko jakieś takie..., nie nadaje się...
Stary 2010-04-15, 19:10   #3599
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A Kuba ostatnio krzywym okiem patrzy na kaszki i kleik
moj tez tak ostatnio mial wiec przez jakis czas przestalam mu dawac i zastepowalam to deserkami np z jogurtem, czy twarozkiem i jak po jakims czasie zaczelam znow mu kasze dawac to zjada ze smakiem moze sprobuj tak

a my dzis bylismy na dworku ale byl tak lodowaty wiatr, ze za dlugo nie posiedzielismy

pani dzis w przedszkolu powiedziala, ze Eryk jest grzeczny
chociaz tyle, bo w domu i na dworzu to niekoniecznie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 19:21   #3600
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
pani dzis w przedszkolu powiedziala, ze Eryk jest grzeczny
chociaz tyle, bo w domu i na dworzu to niekoniecznie
dobre i to

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
MARICA
Bartuś ROŚNIJ ZDROWO

ale ze mnie gapa dzisiaj, wybaczcie, dołączam się do życzeń, wszystkiego dobrego

super mam nadzieję że jej powiedziałaś co biedna Amelcia potem przeszła?

aaa, dziewczyny, kto chce nową radę mojej babuni?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości